Close
Page 4 of 4 FirstFirst 1234
Results 61 to 69 of 69

Default תגובה: שוקל לשדרג רתכת אלקטרודות לרתכת CO2

BackDoorMan
    נו הערב אני לא מתעצל
    "מה תעשה כשתמצא בפוזיציה בה לא תוכל למקם את החלקים כרצונך ? בין אם מדובר בצינור המונח בחפירה, או חלק בתקרה במבנים מורכבים?"
    הוא לא יוכל לחבר שלוש אלקטרודות -לכופף את האחרונה ולרתך.נקודה
    יוסי

Quote Originally Posted by BackDoorMan View Post
    קשקוש,
    הצפיפות האנרגטית של להבת החמצן אצטילן נמוכה בהרבה מריתוך חשמלי,
    טמפרטורה של 3000 מעלות באציטלן לעומת 6000 בריתוך חשמלי (קשת פתוחה) ועד 18,000 בקשת פלזמה.
    הצפיפות הנמוכה דורשת חימום ארוך של איזור התפר, חדירות נמוכה, ועיוותי חום גדולים בגלל הפיזור הנרחב של החום.

החמצן אצטילן יעיל ביותר ובעצם חסר תחליף רק בחיתוך עובי רב, אין למיטב ידיעתי שום טכנולוגיה אחרת המאפשרת חיתוך ברזל בעובי 2 מטר.
    תרשה לי להסתייג מהנחרצות שבמילה "קשקוש".
    זה שטמפרטורת הלהבה היא פי5 ולא פי 10 מטמפרטורת התכה של פלדה, לא הופך את הטכנולוגיה לפסולה. אני רואה בזה יתרונות - במיוחד בריתוך פחים. ולא רק אני..
    יש כמה פחחים- אומנים שעובדים בשיטה הזו (נכון, לא בישראל, במקומות שבהם לא יודעים כל כך הרבה כמו הישראלים, כנראה), ואולי זה לא סתם.

אסף.
    "scars are tattoos with better stories"
    אין תכנית. חיים. נקודה.
    הקמפר - VW TYPE 2 1978 | הטנדר - היילקס 2008

חבר רשום lizard's Avatar

אסף זה בדר"כ בגלל שמי שעושה את זה ככה לא ילמד טכניקה חדשה. לא בגלל שהישנה טובה אלא בגלל שהוא פשוט לא טיפוס שילמד משהו חדש.
    סיבה נוספת היא זמינות ועלויות. אני התחלתי עם ציוד חיתוך חמצן+בוטן כי לקנות פלסמה ב5000 שקל מינימום לא היה בא בחשבון.

חבר רשום BackDoorMan's Avatar

Quote Originally Posted by yes1952 View Post
    BackDoorMan
    נו הערב אני לא מתעצל
    "מה תעשה כשתמצא בפוזיציה בה לא תוכל למקם את החלקים כרצונך ? בין אם מדובר בצינור המונח בחפירה, או חלק בתקרה במבנים מורכבים?"
    הוא לא יוכל לחבר שלוש אלקטרודות -לכופף את האחרונה ולרתך.נקודה
    יוסי

אהלן, אתה יכול לקרוא לי שימי,
    בגיל 16-17 הושפעתי מאוד מהספר "זן ואומנות אחזקת האופנוע", קראתי אותו מספר פעמים ברצף, כל פעם שהגעתי לסוף חזרתי להתחלה לקריאה נוספת, טיול חוצה יבשת ברכיבה לא היה אפשרי אז, בפילוסופיה כבר התעמקתי מספר שנים, אבל ריתוך לא הכרתי והקטעים בספר של פירסיג על ריתוך הלהיבו אותי והציתו את הדמיון, חשבתי לפסל כמוהו יצירות אומנות בברזל.
    מהמילים של פירסיג עברתי לקוביה ששקלה 32 ק"ג מתישים, שידעה לצרוך גם 200 אמפרים מתחלפים או מיושרים, והובלה אחר כבוד מהחנות בדרך פ"ת הביתה
    במסע רגלי מתיש עד הרציף של קו 300 במרכזית הישנה.
    את ה"בילויי" במחלקת עיניים של "ברזילי" עברתי כבר בשנה הראשונה ערב לפני בחינת בגרות שנדחתה כמובן למועד אחר.
    חצי שנה ב"מירומית" ז"ל עם טובי הרתכים במפעל במסגרות קלה וכבדה, ריתוך דוודים ועדיין לא התייחסתי לעצמי כמקצוען, גם שנים אחרי אתנחתא
    באקדמיה, חזרתי לעבודות מזדמנות והידע והמיומנויות שהלכו והצטברו עדיין לא הצדיקו מבחינתי את התואר אומן,
    רק בעשור האחרון כשהפידבקים החיובים מעמיתים לעבודה שהערכתי כמומחים הלכו ורבו הבנתי שאני כנראה יכול להחשב כמקצוען במקצוע הזה,
    שתפס אצלי מקום משני ושימש לכל היותר כמשענת ליום סגריר.

Quote Originally Posted by lizard View Post
    אסף זה בדר"כ בגלל שמי שעושה את זה ככה לא ילמד טכניקה חדשה. לא בגלל שהישנה טובה אלא בגלל שהוא פשוט לא טיפוס שילמד משהו חדש.
    סיבה נוספת היא זמינות ועלויות. אני התחלתי עם ציוד חיתוך חמצן+בוטן כי לקנות פלסמה ב5000 שקל מינימום לא היה בא בחשבון.
    מיכה ושימי...
    זה שבארץ הקודש משהו לא כל כך מקובל, לא הופך את מי שכן משתמש בו ל"כלב זקן". אני מנסה לגרום לכם לפתוח את הראש, או לפחות להוציא אותו מהתחת. תסתכלו סביב... יש עולם שלם בחוץ. עבור חובב, שעיתותיו בידיו, לעשות פחחות עם קשת חשמלית והצתה בתחילת התפר שקשה מאוד למנוע ממנה לא לשרוף חור בפח... או עם ריתוך אוטוגני שמחמם את הפח "רק" ל3000 מעלות, אבל לוקח פי 3 זמן - וואלה, לא יודע מה עדיף. אולי, גם למקצוען שגם כך גובה תשלום לפי פרוייקט ולא אכפת לו גמה זמן זה לוקח...
    בעצם נתתם לי מוטיבציה להזמין ערכת אצטילן חמצן ולהתחיל להתאמן. צפו לדיווחים עוד כמה חודשים.

אסף.
    "scars are tattoos with better stories"
    אין תכנית. חיים. נקודה.
    הקמפר - VW TYPE 2 1978 | הטנדר - היילקס 2008

חבר רשום BackDoorMan's Avatar

Quote Originally Posted by asafk View Post
    תרשה לי להסתייג מהנחרצות שבמילה "קשקוש".
    זה שטמפרטורת הלהבה היא פי5 ולא פי 10 מטמפרטורת התכה של פלדה, לא הופך את הטכנולוגיה לפסולה. אני רואה בזה יתרונות - במיוחד בריתוך פחים. ולא רק אני..
    יש כמה פחחים- אומנים שעובדים בשיטה הזו (נכון, לא בישראל, במקומות שבהם לא יודעים כל כך הרבה כמו הישראלים, כנראה), ואולי זה לא סתם.

אסף.
    לא יודע איך דילגת על הפוסט בעמוד הקודם בו הסברתי מדוע האוטוגני עדיף על קשת פתוחה בריתוך פחים דקים.
    אבל זהו, הוא נחות ממיג/טיג שטווח העוביים והחומרים בהם ניתן לפעול רחב מספיק.
    עצם העובדה שרוב התעשיה משתמשת במיג/טיג החל מסדנאות קטנות ועד מפעלי ענק היא הוכחה ניצחת לעליונות הטכנולוגיה.

קודם כל תיקון קל, בריתוך חשמלי המינוח הנכון הוא קשת ולא להבה.
    טמפרטורת להבה גבוהה משמעותה צפיפות אנרגיה גבוהה שמשמעותה פחות עיוותי חום, חשוב במיוחד בריתוכי שלדות בין השאר, אז כן הטכנולוגיה פסולה
    חוץ מריתוך פחים דקים, וגם מבחינה בטיחותית הסכנה הקבועה מעבודה בנוכחות בלון המאכסן חמצן בלחץ גבוה ווהעלול להתפוצץ אפילו בנוכחות שמן פוסלת אותו
    בעיני כתחליף למיג/טיג/פלזמה הבטוחות בהרבה.

אני לא אהבתי לחתוך עם חמצן
    אני מכור לארקר(גם לריח)
    אפרופו אסף פעם אהבתי לעשות כלים מחלקי פגזים(נחושת)וגז בוטן(בישול)עם ברנר ודיזה מאימה היה עושה נפלאות
    יוסי

ועוד משהו לאסף
    רציתי לכתוב מזמור לאסף אך אינני רוצה לפגוע באיש
    אסף תעשה פרוטקציה אצל המתכנת שיכניס אפשרות עריכה עם אפשר
    ושימי -עד היום ולא להתווכח עם סבא צעיר-זן ואמנות האופנוע נופל לידי מהספריה שלי-ספר מדהים
    יוסי

חבר רשום kd2's Avatar

מיכה ושימי,
    נראה לי שלא הבנתם אותי כפי שהתכוונתי בנושא השאלקה.
    הפעולה של השאלקה - הגנה על אמבט הריתוך מזיהומים - נחוצה מאוד.
    הצורה בה הדבר מתבצע באלקטרודות עם ציפוי רוטילי וכו...הוא די מעיק על הרתך המתחיל משום שכל ריתוך שהוא פחות מטוב מאוד, גורם להרבה עבודה
    ולצורך בתפרים חוזרים.
    אחרת למה משתמשים בגזים בריתוך מיג וטיג, למרות שהם מסרבלים את המכונה והפעולה ?
    כי רוצים את התפקוד של שלאקה- כלומר אמבט ריתוך "נקי"- אך ללא תוצר לוואי בדמות ציפוי מעיק ומיותר.
    ומתוך ניתוח הפשוט הזה של המצב, מה כדאי לרתך "הפשוט" לחפש?
    אלקטרודה המספקת ציפוי מגן, בדיוק כמו הגז במיג וטיג, אך עם כמה שפחות סיגים.
    והאלקטרודות הללו הן 6010-6011.

יותר היגיון בריא מזה?
    אז שוב, שמי שהוא רתך מתחיל המתקשה עם 6013- ינסה ויחזור עם תוצאות. זאת השורה התחתונה.

Page 4 of 4 FirstFirst 1234