הטראנו 3 ליטר 2000 או 2001 בכלל לא חלש עם 170 כ"ס ולא מעט קג"מים הוא אפילו חזק מידי לכביש,
*גלוי נאות: ב- 6 שורות הראשונות מוקדשות לשפיכת הנשמה*
לפחות זה מה שאומרים לי כל האנשים הקרובים.
בני משפחה כבר לא מגיבים, רק מסובבים את האצבע ליד הצדע.
החברים מייעצים פסיכולוגים מוכרים ותרופות.
ולמה כל זה?
כי אני בסה''כ רוצה סוף-סוף להגשים חלום – לקנות את הג'יפ הראשון משלי, אפילו משומש ומבוגר
"תפשוט רגל על תיקונים”, הם אומרים. “תקרוס בגלל הוצאות דלק” הם מזהירים. “תבלה יותר זמן במוסך מאשר על הכביש” הם טוענים.
אבל אני כבר עברתי את השלב של התלבטויות ולא מוכן לוותר לטוב או לרע. חיים רק פעם אחת.
ובכן תודה לכל מי שקרא את זעקת נשמה הזו, נעבור לגופו של עניין.
ההחלטה לקנות ג'יפ כבר נפלה, התקציב הוגדר והדרישות נוסחו. אני צריך את עזרתכם כדי לקבל את ההחלטה הנכונה ביותר.
ניסיון בהחזקת ג'יפ: אין, היו רק פרייבטים מליסינג.
תקציב: 55-60 אלף כולל יישור קו.
ייעוד: רכב יומיומי עיקרי שלי + טיולים בסופ''שים
קילומטרז': כביש – כ-100 ק''מ ביום * 4 בשבוע.
מנוע: רק דיזל(סיבות: קילומטרז', סידור לסולר מעבודה).
גיר: אוטומטי או ידני
עבירות ושיפורים: רמה בינונית+אופציה לשדרג במחיר שפוי(עם אוכל בא הטאבון)
גודל: יכולת להסיע 4 אנשים + ציוד(רגיל לטיול ארוך+מיוחד: קיאק(גג) וציוד דייג)
דרישות מיוחדות: אמינות, צריכת דלק, זמינות חלפים חלופיים.
מה ראיתי עד כה:
טראנו ארוך(98-2.7): צפוף(צר), לא מצאתי תנוחת נהיגה נוחה, מנוע מרגיש חלש, לפי מה הבנתי פרונט חלש ומצריך טיפול אחרי טיול מאתגר.
טרופר ארוך(01-3.0): מספק את הסחורה אבל מפחיד בגלל 4JX1(מנוע) ובעיותיו הידועים.
מה עוד יש בשוק שיכול לענות על הדרישות שלי בתקציב שמוגדר? או שאין חייה כזו?(לא מאמין).
אני בכל זאת בן אדם שפוי ומבין שהדרישות שכתבתי הם בהרבה מקומות מנוגדות: כמו המחיר( קרי שנתון) והאמינות, היכולות שטח והנוחות ביומיום.
ולכן אני צריך את עזרתכם בכיוון בו יש להתרכז בחיפושים.
בתודה לכל מי קרא עד הסוף,
אילן.
Last edited by illian; 26-12-11 at 20:30. Reason: font size in the heading
הטראנו 3 ליטר 2000 או 2001 בכלל לא חלש עם 170 כ"ס ולא מעט קג"מים הוא אפילו חזק מידי לכביש,
BackDoorMan בסלנג המקורי רווח בדרום ארה"ב בשנות ה 20 ופירושו: מאהב של נשים נשואות ומתאר את דרך היציאה מביתן של אותן נשים סוררות.
יפה, הכנת שיעורי בית ...
המלצתי לך,
א. טרופר דיזל 3.1 (עד שנת 98 ) ידני .
מרווח, אמינות, עבירות, חוזק מכני, שורד יפה את השנים (חיצונית ופנימית)
ב. פאג'רו דיזל 2.8 .
דיי אמין, קשוח, עבירות טובה (בזכות נעילה אחורית), מרווח
הכי חשוב, לבדוק טוב ולמצוא את "האחד" (שמור ומטופל ורצוי כבר משופר).
בהצלחה
רענן
קודם כל, סיגנון כתיבתך יפה , אפשר להבחין בו -שאתה ניחן בחוש הומור בריא. אני האחרון שיכול לייעץ לך מה לקנות. אני איש של JEEP ולא מסתכל ימינה או שמאלה. לא בגלל שהוא הכי טוב [לפעמים הוא לא כזה בכלל]. יש יפים ממנו אבל אין יפים כמוהו. אלא בשל העובדה שהוא היה "החברה הראשונה שלי בחיים" ואני שומר לה אמונים עד עצם היום הזה ואני כבר חטיאר.
אני רק מתייחס ל6 השורות הראשונות של דבריך.
כולם רוצים את טובתך, יש הרבה אמת בדבריהם. אל תעצור את החלום, פרוש כנפיים וצא לשמיים הפתוחים. אלה החיים הפרטיים שלך, לא הכל יילך בקלות, אבל - תגשים חביבי,תגשים.
only in a jeep
BackDoorMan,הטראנו 3 ליטר 2000 או 2001 בכלל לא חלש עם 170 כ"ס ולא מעט קג"מים הוא אפילו חזק מידי לכביש,
הבעיה היא לא רק חולשת המנוע +מנוע 3.0 מורכב יותר (common rail) משהו שהוא בהחלט שיקול לרכב משומש.
רענן,המלצתי לך,
א. טרופר דיזל 3.1 (עד שנת 98 ) ידני .
מרווח, אמינות, עבירות, חוזק מכני, שורד יפה את השנים (חיצונית ופנימית)
חשבתי עליו גם, עשיתי חיפוש ביד2 רובם כבר הרבה מעבר ל- 400K קילומטר. כמה עוד נשאר למנוע ולשאר הרכיבים מרכזיים עד המוות מזיקנה? שמעתי על בעיות בקלאץ' ותיבת הילוכים(ידני)
בתקציב כזה ניתן לשקול טראקן או פגרו.
there is no replacement for displacement
אין לי הכרות משמעותית עם הטראנו, שלא לדבר על הדור הקודם.
יכול להיות שזה ענין של טעם אבל לא היתה לי בעיה עם תנוחת נהיגה ובמסלול עבירות קל-בינוני נהניתי לנהוג בו.
הבוס שלי דאז שקנה אותו ב2001 מחזיק בו עד היום, וכסף זה הדבר האחרון שחסר לו.
BackDoorMan בסלנג המקורי רווח בדרום ארה"ב בשנות ה 20 ופירושו: מאהב של נשים נשואות ומתאר את דרך היציאה מביתן של אותן נשים סוררות.
zviki,כולם רוצים את טובתך, יש הרבה אמת בדבריהם. אל תעצור את החלום, פרוש כנפיים וצא לשמיים הפתוחים. אלה החיים הפרטיים שלך, לא הכל יילך בקלות, אבל - תגשים חביבי,תגשים.
תודה על החיזוק. יש לי כל כוונה לעשות את זה סוף-סוף.
raanan,ג'יפ מחפשים "ברגוע" . אין מה להחפז (לי לקח שנה וחצי למצוא את "האחד")
מסכים ב- 100%. אבל לא פשוט להתאפק אחרי שההחלטה התקבלה בייסורים רבים+צריך את הרכב ליוםיום.
מקווה שיקח לי פחות משנה וחצי.
ידוע לך על רסורס של מנועי 3.1 של איסוזו? מה הבלאי הטיפוסי? כמה עולה להחליף מנוע?
מעניין..לא חשבתי בכיוון הזה בכלל. לא אסתיר שיש לי דעות קדומות בנוגע לקוראנים. איפה אפשר לקרוא על הכלי? או אולי אתה מחזיק באחד?בתקציב כזה ניתן לשקול טראקן
אני לא מחזיק טראקן, אבל אני מכיר מספר אנשים שיש להם כזה והם מרוצים. סך הכל כלי טוב, דומה בתכונות שלו לפגרו, מערכת הנעה כפולה מאט פשוטה יותר והיא כמו לרוב רכבי שטח מתקופתו.
there is no replacement for displacement
טארקן וסראנטו הם בהחלט אופציות ראויות למאכל. צריך כמובן לבחון מהם השנתונים הנכנסים לתקציב.
When your options low, I lift you from belowתגלי איך האויר מחוץ לעיר מרגיש אחרת...
הרגע בדקתי מחירי טראקן, שנת 2003 אפשר להכניס בתקציב.
שאלות הנובעות מארץ מוצאו: איך הוא שורד את השנים/טיולים? איך האמינות הבסיסית? חלפים מקוריים.תחליפיים? יכולות שיפור?
המחיר מפתיע לשנתון, המתחרים היפניים יקרים בעשרות %. שאלה ממה זה נובע?
אני הכרתי טרופר 3.1 שעבר למעלה ממיליון ק"מ. על אותו מנוע. אמיתי.
אבל אוטו זה לא רק מנוע. זה מכלול של דברים.
מנועים אפשר לשפץ או להחליף, אבל אוטו שלם שמתרפט ומתעייף?...
אתה מחפש את הק"מ הכי נמוך, את המצב המכני הכי טוב. גם אם תצטרך לבדוק בשביל זה 40 כלים ואפילו יותר.
בתקציב שלך הייתי מחפש פג'רו Q ארוך (עד שנת 2000 כולל) עם מנוע 2800 שהוא דגם אמין ומוצלח ומוכח ואפילו היה נשאר לך קצת עודף בארנק.
ידני או אוטומטי - לשיקולך. נכון להיום, כל עוד אני בריא וכשיר, אני מעדיף תמיד גיר ידני וזה באופן עקרוני (נכון- אני לא ארכוש דגמי רכב מסוימים אך רק בגלל שהם הגיעו לישראל עם גירים אוטומטיים בלבד. גיר אוטומטי הוא בדרך כלל קללה, צרעת, וכמעט אין יום שבו אני לא מקבל הוכחה עד כמה אני צודק), אבל במקרה של הדגם הזה גם האוטומטי יהיה בסדר. כמובן שכל זה בתנאי שהרכב שמור ומטופל באופן מסודר + תיעוד, והק"מ נמוך ואמיתי (קל מאדו לבדוק א תזה) וללא טראומות. זהירות - רוב הכלים האלה עבדו קשה ונשחטו, וככל שהם מתיישנים ומחירם יורד, כך הם מגיעים לידים צעירות ותפרניות שמצד אחד מתעללות בכלי, ומצד שני מזניחות אותו ומתקמצנות על הטיפולים ואיכות החלפים. זהירות ושוב זהירות!
לא עונה בפורום
לשאלות, קושיות, עצות, תובנות, נא לפנות בה"פ
פג'רו הוא בהחלט אופציה ראוייה+נעילה מהמפעל מוסיפה לו ניקודות.
הבעיה היא באמת למצוא אחד שמור, עברתי כמה וכמה מודעות ולא הגעתי אפילו לאחד שהיה שווה לבוא לראות....
+שמעתי שהכלי יקר יחסית באחזקה שוטפת ותיקונים ושהראשים של 2.8 נוטים להסדק.
בקיצור חומר למחשבה.
תודה על התגובה.
מה עם טנדר ?
לא בא בחשבון ?
דניאל
היילקס 96, 2002, 2008, 2012, 2017 ועכשיו 2021 ידני.
דניאל מאירי ,מה עם טנדר ?
לא בא בחשבון ?
דניאל
לא, טנדר לא מתאים לי כרכב ליומיום.
שלום חברים,
תודות לכל העונים מאתמול והיום.
יש לי בקשה הבאה אליכם: אולי יש מישהו שמחזיק טרופר עד 98 או פאג'רו עד 2000 שיוכל להראות לי על רכב שלו ממה יש להזהר ולמה לשים לב בבדיקת הרכב מעבר לדברים שנכתבו במדריך ג'יפולוג? מה המוסך המומלץ במרכז או בשפלה לבדיקת רכבים מהסוגים הנ''ל?
גיאוגרפית אני מוכן להגיע לכל מקום מרעננה עד אשקלון.
שוב תודה לכל העוזרים.
שמרו על קשר