Close
Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 40 of 74
    חבר רשום tzagi's Avatar

Default תגובה: מה עושים עם פיתה?

אני מבקש בשפה הכי יפה להמנע מלכתוב על דברים בסגנון פיתות, שווארמה, טחינה וכדומה
    זה גורם לצרות שאין להם פיתרון

ולשגיא
    לתימנים אין מושג מה זה סחוג,
    רבע כפית מהסחוג שאני מכין ישלח אותך לחדר מיון במהרה (אגב הוא גם יותר טעים)
    רוצה לנסות?

אישתי היקרה החליטה להכין סחוג לפי מתכון שקיבלה מתימנייה מקומית (עסלית עלק) , טעמתי, שאלתי....כמה פאונד פילפלים השתמשת?
    ענתה 2
    2 פאונד?
    לא.. 2 פילפלים
    לך תבין מרוקאים.
    פתרונות אלגנטיים לבעיות יבוא מארה'ב לישראל [email protected](זכויות יוצרים: קובי ט.)

א. הפתרון הקלאסי מצוי בפיתוח המקורי: לא אוכלים פלאפל עם טחינה בפיתה, תוך כדי נסיעה ביד אחת על ההגה. יושבים בשקט על שרפרפים מתנדנדים עם ציפוי של חבל ומנגבים עם הפיתה. הפיתה היא כמו סמרטוט ולא כמו שקית. תשאלו את אלה שאוהבים מאוד את הסופות שלנו...
    ב. ההמצאה המודרנית היא שקית קטנה משולשת שאוספת לחיקה את הטחינה.
    ג. העמבה הוצאה מחוץ לחוק אצלנו במשפחה. כשאני נופל על עמבה, אשתי מגרשת אותי למחרת מהחדר המשותף...
    ד. טובי המהנדסים הבריטים בלנדרובר לא פתרו עד היום את בעיית הנזילות ואתם רוצים לפתור את בעיית הפיתה. אגב, בחברת ג'יפ גם הייתה בעיה ידועה של נזילות מנוע בגרנד וואגוניר. לקח להם שנים להגיע לפתרון הסופי של הבעיה - הם הפסיקו לייצר אותו ואז הפסיקו הנזילות.

יש רק פתרון אחד ידוע -רק חברת הרלי-דייוידסון הצליחה לשנות את הביטוי - "אם זה לא מטפטף - זה לא הרלי" וכבר יותר מ-10 שנים הם לא מטפטפים. יש האומרים גם שהם כבר לא הרלי יותר.... אני גאה להיות בעליו של הרלי שעדיין קצת מטפטף - לפחות באופן סמלי.
    אז אם אתם רוצים פיתה שלא טטפטף, קחו בחשבון שהיא תהייה סינטטית, עם רעש של מכונת תפירה ופלסטיקים.

בתיאבון.

אגב - זה הכל שטויות. בלאפה שמכינים אותה כמו שצריך - אין טפטופים!
    כדי לחלום רנגלר אחד,
    צריכים מאות שעות חלום

חבר רשום zviki's Avatar

יושבים בשקט על שרפרפים מתנדנדים עם ציפוי חבל ...........אני באמת קורא את זה ? הרלי דייווידסון בנשימה אחת............. עם פיתה ולאפות, זה אמיתי או שאני הוזה? שקית ניילון קטנה משולשת לא הפיתרון הנכון, אלא אם כן מכניסים אותה לתוך הפיתה ומסתכנים בסתימת החלחולת [אגזוז]
    לך תבין פרסים
    only in a jeep

Quote Originally Posted by zviki View Post
    אולי תרים את המנה אל על בשתי ידיך החסונות ותתחיל לאכול מלמטה, מהקצה התחתון, תחשוב על זה. עכשיו יש לי בעיה חדשה כבר- מה עושים עם מצית סיגריות שנגמר בו הגז ואי אפשר למלא בו גז, משגע אותי. תנסה גלידה עם עמבה , חדש.
    להשפריץ לחריץ? הלו !!! ...........צנזורה
    רגע לפני שתחליט לתת ביס מלמטה ,כדאי לך לחפס צלחת,כי אחרת אי אפשר להשתלט על הנזילות ואיבודי המטעמים מכל החורים.

לגבי המצית ,תדליק סיגריה מסיגריה,כמו שעשיתי עד לפני שנה ושלושה חודשים, תשעה ימים, ארבע שעות, עשרים ושבע דקות ושתי שניות..שלוש..ארבע...
    borderline velocity disorder

חבר רשום zviki's Avatar

Quote Originally Posted by talw View Post
    רגע לפני שתחליט לתת ביס מלמטה ,כדאי לך לחפס צלחת,כי אחרת אי אפשר להשתלט על הנזילות ואיבודי המטעמים מכל החורים.

לגבי המצית ,תדליק סיגריה מסיגריה,כמו שעשיתי עד לפני שנה ושלושה חודשים, תשעה ימים, ארבע שעות, עשרים ושבע דקות ושתי שניות..שלוש..ארבע...
    אולי נדון על זה ביום ו בעוד שבוע בחורשת הצנחנים כפי שהצעתי, אתה פנוי לעניין?
    ובקשר ל-שנה ושלושה חודשים תשעה ימים,ארבע שעות....................... השמוק חזר לחרא אחרי 14 שנות הפסקה. בקרוב עוד נסיון להיגמל.
    only in a jeep

Quote Originally Posted by zviki View Post
    יושבים בשקט על שרפרפים מתנדנדים עם ציפוי חבל ...........אני באמת קורא את זה ? הרלי דייווידסון בנשימה אחת............. עם פיתה ולאפות, זה אמיתי או שאני הוזה? שקית ניילון קטנה משולשת לא הפיתרון הנכון, אלא אם כן מכניסים אותה לתוך הפיתה ומסתכנים בסתימת החלחולת [אגזוז]
    לך תבין פרסים
    ההרלי מאוד שייך!
    כשאין לי צלחת אני מפרק את מכסה פילטר האוויר ומשתמש בו, השמן כבר בפנים.
    כדי לחלום רנגלר אחד,
    צריכים מאות שעות חלום

חבר רשום zviki's Avatar

זה נראה כמו פרצוף של בן אדם קרוע מצחוק, גם אני אגב
    only in a jeep

חבר רשום zagi's Avatar

Quote Originally Posted by tzagi View Post
    ולשגיא
    לתימנים אין מושג מה זה סחוג,
    רבע כפית מהסחוג שאני מכין ישלח אותך לחדר מיון במהרה (אגב הוא גם יותר טעים)
    רוצה לנסות?

אישתי היקרה החליטה להכין סחוג לפי מתכון שקיבלה מתימנייה מקומית (עסלית עלק) , טעמתי, שאלתי....כמה פאונד פילפלים השתמשת?
    ענתה 2
    2 פאונד?
    לא.. 2 פילפלים
    לך תבין מרוקאים.

אויי ג'ו , אתה לא רוצה לעשות לעצמך את זה ... תאמין לי !!!

דבר ראשון - יש תימנים ויש תימנים - יש תימנים מתל אביב ויש מראש העין , יש תימנים ממגדל העמק ויש תימנים מהמושב .

דבר שני - יש כאלו שקונים סחוג בסופר ויש כאלו שעושים בבלנדר , ויש גם כאלו שעדיין עושים את הסחוג על מסחג' ( אבן בזלת שטוחה ועוד אבן בזלת עגולה שאיתה טוחנים את הסחוג ).

דבר שלישי - יש כאלו שמשתמשים לסחוג בפלפל שאטה ארוך ויש משתמשים בקצר , יש כאלו ששמים שני פלפלים ויש כאלו ששמים 2 ק"ג .

עכשיו , אם תיקח את ההרדקור של צורכי הסחוג למיניהם הם בטח יגידו לך לאחר ביקור אצלי שנשרף להם התחת .......

בקיצור ג'ו - לא רק שאשמח לטעום מה-"סחוג" שלך אני גם יכול להתערב איתך שעל כל רבע כפית שאתה תכניס לפה אני אקח כף שלמה , מתחייב !!!!!!

ואשתי עכשיו מוסיפה שבקטע הזה אני לא שפוי - הכמויות של החריף שאני אוכל נוגדות את ההגיון .

ואני מנסה להסביר לה שזה שורף את כל החיידקים .
    zagi - touch wood בניית דקים , פרגולות צימרים ובתי עץ
    ובחורף גם שרות לתנורי ארובה ( עץ , גז ונפט\סולר ) שגיא - 0524752200

חבר רשום BackDoorMan's Avatar

Quote Originally Posted by zagi View Post

עכשיו , אם תיקח את ההרדקור של צורכי הסחוג למיניהם הם בטח יגידו לך לאחר ביקור אצלי שנשרף להם התחת .......

.

זה בגלל שאתה שם בסחוג מרלבורו.
    BackDoorMan בסלנג המקורי רווח בדרום ארה"ב בשנות ה 20 ופירושו: מאהב של נשים נשואות ומתאר את דרך היציאה מביתן של אותן נשים סוררות.

חבר רשום zviki's Avatar

הצחחקתתם אותי, למרות שאני שכנוזי, [יליד הארץ אמנם] לא סופר אתכם בענייני סחוק,רברבנים. משתמש במיץ של הסחוק בתור טיפות עיניים יבשושיות , ולא סתם באיזה "זהובי הכרם" "הסחוק של סגולה"
    only in a jeep

חבר רשום יואב פולס's Avatar

Quote Originally Posted by BackDoorMan View Post
    מחר כנראה אני הולך לסופר-פאלפל, הפאלפל הכי טוב שיצא לי לאכול באיזור המרכז ואדווח על נושא הטחינה, היא סמיכה כמו שצריך עד כמה שזכור לי.
    סופר פלאפל? זה שבאלנבי צמוד לסופרפארם?

חבר רשום tzagi's Avatar

Quote Originally Posted by zagi View Post
    !!!

בקיצור ג'ו - לא רק שאשמח לטעום מה-"סחוג" שלך אני גם יכול להתערב איתך שעל כל רבע כפית שאתה תכניס לפה אני אקח כף שלמה , מתחייב !!!!!!

ואשתי עכשיו מוסיפה שבקטע הזה אני לא שפוי - הכמויות של החריף שאני אוכל נוגדות את ההגיון .

ואני מנסה להסביר לה שזה שורף את כל החיידקים .
    ברור שאין לדברים כאלה מתכון קבוע, כול אחד עושה כמו שלימדו אותו
    אני עובד לפי מתכון שמצאתי בספר בישול תימני משנות ה70 והוא קורא לחצי קילו פלפל על חבילת כוסברה
    הבעיה שהפלפלים הים תיכוניים הם מאד עדינים...או ממש לא חריפים עומת אלה במערב, לעומת זאת, הפלפלים בשימושי(סראנו-דרגת חום 10,000 – 25,000 בסולם סקוטויל) יותר טעימים...אבל חובה להפטר מהגרעינים אחרת כול העסק נהפך לפצצת אטום.
    בכול מקרה, אגיד ככה, עדיין לא מצאתי סחוג בישראל שאפשר להגיד שהוא חריף.
    פתרונות אלגנטיים לבעיות יבוא מארה'ב לישראל [email protected](זכויות יוצרים: קובי ט.)

חבר רשום BackDoorMan's Avatar

Quote Originally Posted by יואב View Post
    סופר פלאפל? זה שבאלנבי צמוד לסופרפארם?
    אכן.

ולגבי חריפים, אני לא מבין מה הטעם בתחרות למי גדול יותר, אני אישית הפסקתי להנות (אחרי תקופת התמכרות מסוימת לחריפים) מעוצמות גבוהות.
    חריף אמור לשמש בתיבול האוכל או חלק מהארוחה, כשהוא מתפזר באוכל למינון נסבל, מכאן שחריף חזק יותר יעשה שימוש בכמות קטנה יותר כדי להגיע לאותו מינון.

מכל סוגי החריפים שיצא לי לנסות, נשארתי שומר אמונים לחריף התימני.
    אין מה לעשות, הוא לא הכי חריף, אבל מספיק חזק מבלי לגרום לנזקים וטעים יותר מבלי כל התוספים האמריקאים המוזרים ברטבים.
    BackDoorMan בסלנג המקורי רווח בדרום ארה"ב בשנות ה 20 ופירושו: מאהב של נשים נשואות ומתאר את דרך היציאה מביתן של אותן נשים סוררות.

אל תמעיטו בדבריו של שמש העמים
    מעבר לגבול של ביתו אי שם בארץ הסטייקים
    יש פלפלים קטנים שחורים מקסיקנים שהשטן אוכל אותם כשהוא רוצה לירוק אש מפיו
    לפני הרבה שנים הבאתי כמה לארץ ונתתי לחבר תימני של אבי ז"ל
    שרף להם שבוע הישבן
    לצערי אני מנוע מלאכול חריף כיום אך הגעגוע נשאר
    יוסי

כל התגובות סטייל "אני אוכל יותר חריף ממך! ואבא שלי חזק יותר!" מדגישות את חוסר ההבנה בסחוג תימני אסלי...
    סבתא שלי ז"ל יכלה להרצות לי שעות (בתימנית מדוברת כמובן...) על היחס העדין והאיזון הדרוש בין כמות עשבי התיבול הטריים, לתבלינים היבשים, לפלפלים האדומים/ירוקים/גם וגם, והכל היה גדל אצלה בגינה כמובן (שאני הייתי עודר ומנכש סרפדים במו ידי החשופות). ואגב, ב"איזון עדין" היא מתכוונת לחופן מזה, קצ'ת (יש לקרוא "קסעת") מזה, ככה (מראה ככה עם היד) מזה וכמובן אי אפשר לשכוח את התבלין הסודי (ואני לא מאמין שאני מגלה את זה מעל דפי האינטרנט, אבא שלי יהרוג אותי) זרעי חילבה...
    את התחרות מי מכין סחוג חריף יותר, אנחנו שומרים רק לכינוסים משפחתיים גדולים, ובינתיים אף אחד עוד לא התעלה על הסחוג (או שמא נאמר אורניום מועשר) שדודה מיכל הכינה לפסח 2002 (נשבע לכם, זוכר את התאריך והמקום): עד שלא ראיתם עשרות תימנים מחליפים צבעים לכל גווני הקשת, לא ראיתם שמחה מימיכם! הסוכנות לאנרגיה אטומית עדיין מסרבת לחקור....
    בקיצור, סחוג אמיתי צריך להיות חריף ב-מ-י-ד-ה. כזאת שתעשה לך נעים בפה, נעים בבטן וגם נעים בת*ת... הכל חייב להיות טרי ועדיף שיגודל על ידי המשתמש. לא דין סחוג שנקצץ "על הסכין" כדינו של סחוג שמוקסר במיקסר וכמובן ששני אלו לא מתקרבים לקרסוליו של הסחוג שנכתש על המסחג' (סחה על המקצועיות שגיא) תוך שמיעת החדשות הטריות ביותר על מה הפיליפינית של צנעני עשתה עם התאילנדי מהמשק של עובדיה (בתימנית כמובן!)

אה ו... אני אוכל יותר חריף!
    ואבא שלי יותר חזק!

הבאים בתור: שרשור החילבה הגדול
    בשלבי עבודה על הספר הבא שלי: "איך ללעוס גת, לעבוד על האוטו ולהישאר בחיים", ספר המשך לרב המכר שלי "גת ואמנות אחזקת האופנוע"...

TsA
    אני חייב לך סיפור עכשיו ואולי גם כולם יהנו
    אז כך רצה האגדה
    בשנות השישים המוקדמות של המאה הקודמת(איזה כיף לכתוב המאה הקודמת)
    ההורים שלי כנראה היו עסוקים בכל מיני שושו ברחבי הגלובוס
    היתה לנו מטפלת אומנת תימניה -ממנה ולה אני חייב את הידע שלי בבישול
    והיא היתה מכינה סחוג-לפי כל מה שכתבת
    אנחנו היינו קטנים ואהבנו לטבול את המאפים שלה באדום והירוק שהכינה
    ויום אחד גנב לי מישהו את הסנדוויץ'
    באתי הביתה אבל חפוי ראש ופרצוף כחול מהמכות שניסיתי להחטיף לו(היה קצת הרבה גדול ממני)
    האשה המדהימה הזו חייכה ואמרה מחר יהיה בסדר
    למחרת הכינה לי סנדוויץ' ואזהרה בצידו-אל תאכל ממנו
    שמח וטוב לב בהפסקת עשר אני מוציא את הכריך(לגיוון הסיפור)והגוליית הזה מגיע חוטף את הכריכון וכל בית הספר שמע את הצריחות שלו
    נשבע לכם בפילפל שחור גמד שלפני אי אילו שנים פגשתי אותו בלוויה והוא הזכיר לי את הלקח שלמד
    והמתכון לכריך מזליג דמעות ומכווץ אחוריים
    אחד כריך
    מורחים כזו חמאה שהתימנים מכינים מחלב עיזים(פעם היה)
    לבנה תוצרת התקווה של אז
    ובאמצע כמות מכפית גדושה של סחוג
    מפזרים קצת זעתר
    ארוחת עשר מדהימה כמעט ללא שותפים
    האבא שלי אהב את זה-אמא שלי?עד היום בגילה המופלג רק שומעת סחוג והעיניים של דומעות(האנגליה הזו היה שורף לה רק מלהסתכל על סחוג)
    אבל--ממש אבל--ההונגריה שאיתי אוכלת סחוג כמו שאני אוכל שוקולדה מקופלת(זה חריף זה?היא אומרת-שיבואו להונגריה)
    שבת סחוגית לכולם
    יוסי

חבר רשום zviki's Avatar

אלוהים ישמור- מה שיצא ממה עושים עם הפיתה התמימה והמזרזפת שלי? כבר התגברתי על הבעיה- מחבר בקצה התחתון VISE GRIP ויש לי גם ידית נשיאה למנה וגם אנטי גניבון. צודק יוסל בעניין המקסיקנים, עדיף להתקרב לכור בצ'רנוביל מאשר אליהם..
    עכשיו אם באמת אתם רוצים לעזור לי, ממש אובד עצות: מה עושים עם גלילי הקרטון של נייר הטואלט בגמר השימוש? ניסיתי לבנות שנורקל אבל יצא חרא
    only in a jeep

גלילי קרטון
    ממלאים בתערובת של פאלאפל ויוצרים גליל פאלפאל ג'מבו וישר לטיגון
    כנ"ל בשר טחון
    שומרים בשקית-חומר בערה מעולה לשטח
    ממלאים במלט0בטון)כשזה יבש יוצרים פסל מגלילי בטון
    כנ"ל אך עם חוט במרכז-טוב לקשירת קרס עם חוט דייג לים-כמה קשורים ביחד טוב לטשטוש עקבות
    נותנים לתוכית שלי-נהדר לבעלי כנף ומחארסמים(מכרסמים)
    למהדרין?
    עושים מהם פצצות סירחון ושמים מתחת לדלת נהג בחניה לשכן מעצבן
    נותנים לוויסקי שיעשה מלכודת לגורי החתולים שיגיעו בשבוע הבא לעליית הגג שלו
    ממלאים בפלפל חריף ושמים ליד הגלגלים בחניה נגד כלבים משתינים
    אה גם אפשר לזרוק לפח אבל זה משעמם
    יוסי

חבר רשום zviki's Avatar

יוססססססססי............רק רציתי לחזור הביתה בשלום.
    only in a jeep

חבר רשום zagi's Avatar

בעניין הפלפל המקסיקני , אכן שמעתי רבות עליו אך מעולם לא יצא לי לחוות את בעירתו .
    האם ניתן למצוא אותו בארץ ? , אם לא .. ג׳ו תעשה מישלוחה ....

צביקה מגלילי נייר טואלט ישנים אתה יכול ליצור משקפות לנכדים , זה זכור לי מאיזו תקופה בילדות - טוב נו , ילדות של מושבניקים .
    zagi - touch wood בניית דקים , פרגולות צימרים ובתי עץ
    ובחורף גם שרות לתנורי ארובה ( עץ , גז ונפט\סולר ) שגיא - 0524752200

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast