Close
עמוד 3 מתוך 7 ראשוןראשון 123456 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 41 עד 60 מתוך 127
    חבר רשום OFF-RoaD's Avatar

ברירת מחדל תגובה: תרבות נהיגה בכביש 6

ציטוט נכתב במקור על ידי יורם-דרומי צפיה בהודעה
    שוב הוצאת קיטור
    וסליחה מראש על ה"עדינות" שבדבריי,,,,

מי, אבל מי המטומטם שמעלה שיירת האמרים בכביש 6 בשיא הלחץ ועוד כתוב להם מאחור: ש.פ.- 65 קמ"ש?????????
    לא מספיק כל החראות שתקועים בנתיב השמאלי ונוסעים על 100 (במקרה הטוב) או איזה נהג משאית טריילר שעוקף טריילר אחר שנוסע על 90 והוא בעצם נוסע במירות 2 קמ"ש יותר???
    אני. טוב, אולי לא את השיירה הספציפית שראית, אבל לא פעם נסעתי על כביש 6 עם שיירת האמרים מכובדת מאחוריי, גם בשיא הלחץ. זה מה יש. ואני ממש לא "מטומטם" כהגדרתך. יש לצבא מספיק אילוצים להתחשב בהם. לצערי הנוחות שלך בדרך לעבודה ממש לא נכללת בתוכם.

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

ואגב, כל זה תוך השתדלות להפריע כמה שפחות לתנועה, לשמור על מרווחים נכונים, ועל הנתיב הימני כמובן.

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

המטומטמים הלא ממושמעים נוהגים בשמאל.
    הממושמעים והנהגים המקצועיים בימין.
    למה לא לבקש שכולם יסעו בשמאל ויפנו לנו את הימין לנסיעה מהירה?

חבר רשום

יצא לי ולא פעם אחת לנהוג משאית בכביש שש, כמות הנהגים שנוסעים לאט בנתיבים האמצעי והשמאלי היא בלתי נתפסת. אתה פשוט עוקף אותם באלגנטיות ומפטיר קללה עסיסית בידיעה ברורה וגמורה שזה המצב ואין לשנות אותו, אחרי עשר פעמים גם זה נמאס ונשאר רק להתעלם...

בזמן השירות הסדיר הזדמן לי להוביל (ברכב המלווה) כמה פעמים D-9נים על כביש שש, תענוג מפוקפק לכשעצמו... זחילה מורטת עצבים באיזור ה-60~70 בירידות כמובן, אבל אין מה לעשות כאשר מדובר בצרכי הצבא.
    עבר: ג'ימיני 05, גרנד ויטרה 07, דיסקברי3 08, '86 cj8, טריוס 09, פראדו00
    הווה: בעיקר [D9] וגם RUBICON 18 עתיד: רק השם יודע.

לא הבנתי, אתה חושב שאם אתה "שומר על מרווחים, ונסע בימין" אבל נוסע מחצית מהמהירות ה מ ו ת ר ת אתה לא מפריע? אתה לא מהווה סיכון?

איזה אילוצים דפוקים יש לצבא? מה זה ההתנשאות הזו? אתה חושב שהחיים של מאן דהו חשובים פחות מזה שתגיע לתרמגדצחתל הרב-גדודי שלך חצי שעה קודם?
    הציבור מפולג ולכן הציבור יעשק
    What we've got here is failure to communicate. Some men you just can't reach...

זאת תרבות נהיגה !! לא תראו זאת בארץ.
    ושימו לב מה המרחק שהרכבים עצרו ושמרו מרחק ממקום התאונה .

https://www.youtube.com/watch?v=8y_E9NUf4Zg
    אין מכסות הגירה למדינות ערב כמו שאין פקקים בדרך לירוחם!

חבר רשום ד ו ר ו ן's Avatar

ברירת מחדל תרבות נהיגה בכביש 6

לפני כמה חודשים נסענו לא מעט בכבישי קנדה, אחרי אי-אלו אלפי קמ, אני שמח לבשר שאנחנו נורמליים..

נורמליים כי גם קנדים אשכנזים מתורבתים חותכים בכביש כאילו אין מחר, עוקפים על השוליים, לא שומרים מרחק בצורה שיטתית, ערסים מקומיים נוסעים בטנדרים רקובים ומעשנים שגורמים לך לרגע לשבח את משרד התחבורע בארץ.. כן, עד כדי כך.

ומילא פרייבטים, אבל כשסמי עמוס הרבה מעל מה שרואים בארץ יושב לך על הזנב בירידה ארוכה ותלולה של מעל 10 קמ, וכל זה במהירות מעל100, כשברור לך שלעצור הוא לא יכול, ולא אחד ולא שניים, כמעט כולם ככה.

על פס לבן בכלל אין מה לדבר, הוא רק לקישוט.
    וכל זה על תשתית כבישים שבקטעים לא מעטים ממנה, כבישי מע״צ מרגישים כמו אוטובאן משובח.
    ההנאה שבאיטיות..

"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
    Hary Wagner

ציטוט נכתב במקור על ידי polar bear צפיה בהודעה
    לא הבנתי, אתה חושב שאם אתה "שומר על מרווחים, ונסע בימין" אבל נוסע מחצית מהמהירות ה מ ו ת ר ת אתה לא מפריע? אתה לא מהווה סיכון?

איזה אילוצים דפוקים יש לצבא? מה זה ההתנשאות הזו? אתה חושב שהחיים של מאן דהו חשובים פחות מזה שתגיע לתרמגדצחתל הרב-גדודי שלך חצי שעה קודם?
    ברור שאני מהווה סיכון. גם אתה, כשאתה נוהג כחוק ע"פ המהירות המותרת ולפי כל הכללים, מהווה סיכון. כל משתמש בדרך מהווה סיכון. מהשוטר ועד רוכב האופנים (לא בטוח מי מהם יותר). אני יכול להשתדל להפריע כמה שפחות ולשמור על בטיחותי ובטיחות הסובבים אותי. תאמין לי שקטעי הקישור על כביש 6 ממש לא היו מהנים בשבילי, ושאם יכולתי לוותר עליהם הייתי עושה זאת בשמחה.

כן. יש לצבא אילוצים. תתפלא. ולנסוע עם האמר 65 קמ"ש זה מסוכן בכביש החוף בדיוק כמו שזה מסוכן בכביש 6 (ואפילו יותר), וזה לא רק עניין של מהירות. זה לא שיש הרבה אופציות אחרות, אז כולנו נאלץ כנראה ללחיות עם זה. לקרוא לי (או לעמיתיי לשעבר) מטומטם, זה ממש לא הפתרון. להגיע לתרגיל שלי חשוב בדיוק אם לא יותר מההגעה של מאן דהוא לעבודה. ושנינו נאלצים לחיות אחד עם השני.

רוצה לסגור את הכביש לנסיעת רכבים איטיים בשעות הלחץ? אולי "אני" (הצבא) אסגור לך אותו כשאני צריך? מה תגיד אז?

לצבא יש גם דרישות לעצור שיירה של מובילי טנקים לפני ואחרי תחנות הדלק של כביש 6 כמובן.
    כל חלפת קו זה מעצבן אותי מחדש.
    הסכנה של רכב בולט כזה שחונה לשולי כביש מהיר ברורה.
    גם המחדל של מחסור במפרצי עצירה לא מובן

חבר רשום יורם-דרומי's Avatar

ציטוט נכתב במקור על ידי OFF-RoaD צפיה בהודעה
    ברור שאני מהווה סיכון. גם אתה, כשאתה נוהג כחוק ע"פ המהירות המותרת ולפי כל הכללים, מהווה סיכון. כל משתמש בדרך מהווה סיכון. מהשוטר ועד רוכב האופנים (לא בטוח מי מהם יותר). אני יכול להשתדל להפריע כמה שפחות ולשמור על בטיחותי ובטיחות הסובבים אותי. תאמין לי שקטעי הקישור על כביש 6 ממש לא היו מהנים בשבילי, ושאם יכולתי לוותר עליהם הייתי עושה זאת בשמחה.

כן. יש לצבא אילוצים. תתפלא. ולנסוע עם האמר 65 קמ"ש זה מסוכן בכביש החוף בדיוק כמו שזה מסוכן בכביש 6 (ואפילו יותר), וזה לא רק עניין של מהירות. זה לא שיש הרבה אופציות אחרות, אז כולנו נאלץ כנראה ללחיות עם זה. לקרוא לי (או לעמיתיי לשעבר) מטומטם, זה ממש לא הפתרון. להגיע לתרגיל שלי חשוב בדיוק אם לא יותר מההגעה של מאן דהוא לעבודה. ושנינו נאלצים לחיות אחד עם השני.

רוצה לסגור את הכביש לנסיעת רכבים איטיים בשעות הלחץ? אולי "אני" (הצבא) אסגור לך אותו כשאני צריך? מה תגיד אז?
    אילוץ אמור להיות חכם בהשפעה על הסביבה - ניתן במצבים אלו לבצע הערכת מצב כפי שיודעים היטב בצבא לבצע
    ניתן להעלות שיירה כנ"ל שלא בעיתות לחץ על הכביש העמוס
    ניתן להסיע מוקדם יותר או מאוחר יותר שיירות כנ"ל (ואני מדבר מתוך ניסיון עתיר שנים בתפקידי בצבא)
    בטיחות הנוהגים והמלווים ברכבים הצבאיים חשובה לא פחות
    חיים דבש

חבר רשום דרור ברלי's Avatar

מה אתם רוצים בדיוק?

מהירות הנסיעה המינימלית המותרת על כביש מהיר בישראל היא 55 קמ"ש. זה החוק.
    אז רכב שנוסע 65 קמ"ש אולי באמת מהווה מטרד, אבל בהחלט מותר לו לנסוע על הכביש.
    מה אתם רוצים? שייסע 65 על כביש בינעירוני רגיל עם נתיב אחד לכל כיוון, שמוגבל ל-80 או 90 קמ"ש, היכן שבאמת לא ניתן לעקוף בבטחה, ויהווה מטרד גדול עוד יותר?......

חלק מ"תרבות נהיגה" זה לקבל גם את נוכחות כלי הרכב האיטיים יותר כל הכביש. כל עוד הם נוסעים בצד ימין, זה מה יש. אז ייקח לכם עוד דקה.
    לא עונה בפורום
    לשאלות, קושיות, עצות, תובנות, נא לפנות בה"פ

דרור, אני לא גרמני ולא חי בגרמניה, החוק הוא לא האלוהים שלי, ואם יש דבר שהוא חוקי אבל מסוכן - הוא לא אמור להתבצע, ולא מענין אותי מה האילוץ. ולא מענין אותי שזה חוקי. זה מסוכן. מ א ד מסוכן. { התגובה היתה שילוב של דעתי האמיתית ושל יום שבו פגשתי כמה חיילים שעשו דבר מאולץ ומסוכן מאד בשם איזה אלוהי אילוץ }

לקבל אותו...אתה שומע את עצמך? מה אני גננת בגן לחינוך מיוחד? יש כביש, יש תנועה, ויש רצף. כל דבר שקוטע את הרצף הזה הוא גורם פוטנציאלי לתאונות ובסופו של דבר אנשים מתים מיזה.

אז לפי התיאוריה שלך גם משאית שנוסעת 80-90 בכביש 6 היא מפגע מסוכן.
    בגרמניה, על אותו אוטובאן שמרצדסים וב.מ.ווים ואאודים גדולים ופורשאים קטנים ועצבניים טסים בו 200 קמ"ש בנתיב השמאלי, נוסעות משאיות 90 קמ"ש בנתיב הימני.
    מסוכן? יכול להיות. במבט ראשון. אבל בשביל זה יש חוק ובגלל שכולם מכבדים אותו, בכל השוואה יחסית יש שם פחות תאונות ונפגעים, בסדרי גודל, מאשר אצלנו, היכן שכולם עצבנים כל הזמן, מזגזגים בין נתיבים, עוקפים אחד את השני כל הזמן והכאוס חוגג. למשאיות שם בכלל אסור לעקוף. הן נוסעות בשיירות כמו ילדים טובים בנתבי הימני ולא זזות ממנו מילימטר שמאלה - וככה המרצדסים יכולים להמשיך לטוס בצד שמאל וזה גם למה המחוקק שלהם מאפשר להם לנסוע כמה מהר שהם רוצים (בקטעים מסויימים. בקטעים רבים מאוד יש הגבלות ל-120 וגם ל-100 וכולם מצייתים להן) כי הם מכבדים את החוק - ואז יש סדר. וכשיש סדר, כמעט אין תאונות.

מה לעשות, החיים הם רצף של פשרות וגם הכביש המהיר הוא פשרה. הכביש הוא לא החדר הפרטי של כל אחד מאיתנו. יש כלי רכב איטיים יותר ואתה כמי שנוסע מהר יותר, צריך להיות עירני ולהתאים את הנהיגה שלך עד שתעקוף אותם. תאהב את זה או לא. זה מעצבן. נכון, אבל מה לעשות.

ואני לא מאמין על עצמי שדווקא אני מסנגר על החוק, אבל החוק - מה לעשות, הוא קיים לא כדי שיהיה צדק, אלא כדי שיהיה סדר.
    לא עונה בפורום

חבר רשום יורם-דרומי's Avatar

ציטוט נכתב במקור על ידי polar bear צפיה בהודעה
    דרור, אני לא גרמני ולא חי בגרמניה, החוק הוא לא האלוהים שלי, ואם יש דבר שהוא חוקי אבל מסוכן - הוא לא אמור להתבצע, ולא מענין אותי מה האילוץ. ולא מענין אותי שזה חוקי. זה מסוכן. מ א ד מסוכן. { התגובה היתה שילוב של דעתי האמיתית ושל יום שבו פגשתי כמה חיילים שעשו דבר מאולץ ומסוכן מאד בשם איזה אלוהי אילוץ }

לקבל אותו...אתה שומע את עצמך? מה אני גננת בגן לחינוך מיוחד? יש כביש, יש תנועה, ויש רצף. כל דבר שקוטע את הרצף הזה הוא גורם פוטנציאלי לתאונות ובסופו של דבר אנשים מתים מיזה.
    ++++
    חיים דבש

גם זקנה שעומדת לפניך בתור בקופה בסופרמרקט ומעכבת אותך כשהיא מחפשת מטבעות קטנים בארנק קטנטן, פוגעת לך ברצף ובקצב.
    אז מה? צריך תור מיוחד לזקנים שלא יעכבו אותנו?

אנשים מתים על הכביש כשכל אחד עושה מה שבא לו, ואין סדר ותיאום בין מכוניות.
    ואז מתחילים העצבים והזיגזוגים. כמה אופייני לישראל.
    ואז , זה באמת עניין של שניות או דקות שלא תהיה הרמוניה ויתחיל כאוס, ואז מישהו יעשה טעות.
    בשביל זה יש חוקים. כדי שיהיה קצת סדר.

לא, אתה לא גרמני ולא בגרמניה. וזה ממש חבל שאנחנו לא מתנהגים כמו גרמנים בגרמניה. הם גם סבלניים בתור ולא מנסים לעקוף ולקצר כל הזמן, והם גם סבלניים בכביש. בגלל זה, באופן יחסי, יש להם הרבה פחות הרוגים בתאונות מאשר אצלנו, למרות שאצלם נוסעים ממש מהר ואצלנו זוחלים ממש לאט.

זה כי הם מכבדים חוקים ואנחנו לא.
    זה כי הם מכבדים את זכותו של מישהו אחר, איטי מהם, להשתמש בכביש.
    זה כי הם מכבדים את זכותו של מישהו אחר, שמהיר מהם, לעקוף בביטחה.
    זה כי באופן כללי הם מכבדים, ומנומסים, ולא מתעצבנים, ולא מצפצפים - לא זה על זה ולא בצופר, כמו משוגעים.
    זה כי יש להם תרבות נהיגה. ולנו אין. מה יש לנו? את שמואל אבואב שמאיים בעיניים מזרות אימה.

אחרי שבוע וקצת ו-2,500 ק"מ רצופים שם, לנחות כאן בכביש מהיר זה הלם תרבות. בית משוגעים. גן חיות שמישהו פתח את כל הכלובים שלו בבת אחת וכל החיות ביחד יוצאות החוצה ומשתוללות כאחוזות אמוק.

יש לנו הרבה מה ללמוד מהם, לצערי ולצערכם.
    לא עונה בפורום

חבר רשום ד ו ר ו ן's Avatar

[QUOTE=דרור ברלי;542937
    אחרי שבוע וקצת ו-2,500 ק"מ רצופים שם, לנחות כאן בכביש מהיר זה הלם תרבות. בית משוגעים. גן חיות שמישהו פתח את כל הכלובים שלו בבת אחת וכל החיות ביחד יוצאות החוצה ומשתוללות כאחוזות אמוק.

יש לנו הרבה מה ללמוד מהם, לצערי ולצערכם.[/QUOTE]
    אבל זה הגן חיות שלי.. שאני מכיר ויודע לחיות איתו, על המגרעות והיתרונות, ולא כזה שאני אורח בו.
    ובינינו,
    אני מעדיף אותו על סה״כ הכביכול תרבות שיש שם.
    כי זו לא באמת תרבות, זאת שמירה קנאית על גבול הפנטיות של המרחב האישי, ״אל תתקרב אלי ואני לא אתקרב אליך״.

זאת אותה ה״תרבות״ שבגללה תחטוף מבט מזרה אימה וקללה שקטה ממוכרת נקניקיות כי העזת להפר את הסדר ולבקש את הנקניקיה של הצלחת בלחמנייה..
    או דייל לופטנזה שחוסם בגופו את השרותים ״כי מתחילים להתארגן לנחיתה״, ולא מעניין אותו שהוא עצמו חסם את הדרך לשם ברבע שעה האחרונה עם העגלה שלו.. ״סדר זה סדר״.
    וגם אצלהם לא הכל ״לפי הסדר״ בכביש, יש להם מושג שנקרא ״מירוץ פילים״, לתיאור של 2 משאיות שחוסמות בנסיעה את הכביש המהיר, אחת על 89קמ״ש, והשנייה דמנסה לעקוף אותה ב-92 קמ״ש.

וד״א,
    אחת השערוריות הכי גדולות בגרמניה היום זה השדה החדש בברלין, שעבדו עליו כמה וכמה שנים, והסתבר שעם כל ה״סדר והחוקים״ שלהם, שום דבר כמעט לא מתפקד..נתב״ג 2000 נראה פתאום כמו הצלחה גדולה.

אז שיחנקו עם הסדר שלהם, ואנחנו ננסה לארגן קצת יותר טוב את הגן חיות, אבל להיות כמותם או לקנא בהם? ממש לא.
    ההנאה שבאיטיות..

"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
    Hary Wagner

אין שום קשר במחסור מסוים בסבלנות { בסופרים שאני קונה בהם אף פעם לא ראיתי מישהו שמעיר לזקנה שמחפשת עודף } לבין פעולה תחבורתית מסכנת חיים. זה שמבחוץ זה נראה לך דומה - בעיה שלך. זה לא.

השאר דורון כבר כתב.

לא אמרתי שטוב יותר לחיות שם. למרות שזה אולי נכון.

אמרתי שבכביש, בכל מה שקשור לתרבות נהיגה - יש לנו הרבה מה ללמוד מהם. עם סטטיסטיקות של תאונות ונפגעים אי אפשר להתווכח, וגם כשאתה נוהג ורואה איך אנשים מחזיקים הגה/עוקפים/בולמים/לוקחים פניה/שומרים על הימין/מאפשרים לך לעקוף ולהשתלב - אתה מבין את ההבדל הגדול.

מירוצי פילים כהגדרתך יש אצלנו על כביש 6 בכל כמה קילומטרים. שם בחיים לא ראיתי דבר כזה - ולהזכירך - אני נוהג שם הרבה ומהר. כל חודש בערך.

לא גרמנים - אלא אמריקאים: אני זוכר שלפני שנתיים-שלוש דיברו ברדיו על איזה ספר הדרכה למטיילים בישראל שיצא בארה"ב, שמזהיר את התיירים האמריקאים בישראל מפני תאונות דרכים כי הנהיגה בישראל פרועה ומהגרועות בעולם. תיאור מדויק להפליא.
    לא עונה בפורום

חבר רשום

זה עדיין לא משנה את זה שהצבא (ועוד כל מיני ארגונים אחרים) לא מתחשב באף אחד זולתו.
    זה מתחיל בזה שמבחינת נוחות, הצבא יעדיף לסוע על 6 ב 8 בבוקר כי לקום קודם זה בעייתי
    ולסוע ב 10 זה חם כי זה רכב פתוח.
    זה ממשיך בזה שרכבי פנוי זבל עוצרים ברחובות ליד בתי ספר בין 7:30 ל 8:00 ומעכבים את התנועה
    וזה עוד הרבה דברים אחרים.
    אמנם לצבא יש ערימה של שיקולים, אבל התחשבות באזרחים הוא לא אחד מהם, זה פשוט לא עובר להם
    בראש ולא ממש מעניין אותם. מהיכרות של מעל 20 שנה עם המערכת בדרגות שונות בסדיר, קבע ומילואים
    אני יודע שעד שלא יוצאים החוצה מהצבא לא מבינים כמה שטויות לא מתחשבות עושים. כמה פעמים בזבזו כסף,
    זמן, משאבים, סבלנות ורצון/שת"פ עתידי של חיילי מילואים. היו כבר מג"דים וסמג"דים שחטפו ממני על הראש על
    כל מיני שטויות שהם עשו ובסוף ידעו לבוא להגיד לי: "ואלאכ לא חשבנו על כמה זה בעייתי" רק אחרי שהם יצאו
    קצת מהמסגרת הצבאית (ללימודים, השתחררו ובכלל) - כולל איזה תא"ל אחד שחשב שהוא חכם גדול וקיבל שטיפה
    מסגל שלם של פלוגה ובסוף התקפל ובדיעבד הבין את הטעות.
    כמות הפעמים שהשיקול המבצעי באמת רלוונטי לנסיעה מנהלתית על כביש 6 ב 8 בבוקר זניחה עד לא קיימת ושאף
    אחד לא ינסה למכור לי משהו אחר.

בשדרות בת-"א תלתה העיריה שלטים ענקיים בנושא שבילי האופוניים. המבקשים מהציבור להימנע מללכת בתחום השבילים המיועדים לאופוניים. אין עלינו הציבור ממשיך ללכת בתוך השביל כאילו אין מחר.
    זה לא רק בכבשים, זה בכל מה שקשור לסדר ומשמעת ציבורית.
    כנראה משהוא אצלנו דפוק בראש.

עמוד 3 מתוך 7 ראשוןראשון 123456 ... אחרוןאחרון

נושאים דומים

1. תגובות: 30
    עדכון אחרון: 01-12-11, 16:49
  2. קצת תרבות - הר הגעש
    על ידי גיא בפורום אוף-טופיק
    תגובות: 0
    עדכון אחרון: 17-05-10, 09:33
  3. תגובות: 3
    עדכון אחרון: 26-08-09, 09:03
  4. נהיגה בכביש מושלג עם שתי נעילות אוטומטיות