Close
עמוד 1 מתוך 7 1234 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 20 מתוך 127
    חבר רשום יורם-דרומי's Avatar

ברירת מחדל תרבות נהיגה בכביש 6

אני מעלה כאן שרשור לדיון על תרבות הנהיגה בכביש 6,

אני נוסע מדי יום מאות ק"מ בכביש 6 והגעתי לתובענה שתרבות הנהיגה על הכביש לוקה בחסר ( ועכשיו יהיו כאן הערות כמו - הנה - "גילה את אמריקה")
    לפני כשבוע פתחו נתיב נסיעה מהמנהרה למחלף נחשונים וישנם עדיין נהגים הממשיכים בנסיעה איטית בנתיב השמאלי שאמור לשמש לעקיפה - אבל הם בשלהם, מצפצפים על כולם, בחוסר תרבות ונהיגה לא הוגנת לשאר הנהגים, גובל בחוצפה ישראלית מובהקת.

גם אם אתה מסוג אלה שיושב לו על הזנב ומסמן לו באורות הרכב שיפנה את הנתיב, כי מימין נתיב הנסיעה פנוי לחלוטין - הוא נשאר בשלו וממשיך לנהוג במהירות 100 קמ"ש.

ובנוסף נתיב המשאיות בבוקר הגורם לפקקים אדירים והאטה בתנועה מחליטים לעקוף האחד את השני, משאית נוסעת במהירות 95 קמ"ש והאחרת עוקפת אותה במהירות 96 קמ"ש - לא צריך הרבה הסברים - מה קורה לנחיל המכוניות המשתרך מאחור.

בקיצור - מה צריך לעשות כדי לתרבת את הנסיעה בכביש 6 ובכלל - עקפת את הרכב שלפניך- תפנה את הנתיב למסלול הימני ותאפשר בזאת מעבר כלי רכב מהירים יותר.
    חיים דבש

ברירת מחדל תגובה: תרבות נהיגה בכביש 6

יואו יואו איך אתה צודק כבר כמה זמן שאני רוצה ''לשתף'' מישהו בזה איזה מעצבן זה
    אני בערך 3-4 פעמים בשבוע נוסע בכביש הזה לכל אורכו
    וזה הדבר הכי הכי מעצבן ששורה של רכבים נוסעת בנתיב השמאלי (על בערך 100 קמ'ש) בזמן שהימני ריק
    וכשיש 3 נתיבים אז כולם נוסעים באמצע ושוב הימני כמעט ריק וגם אם אני מצפצף להם ועושה להם תנועה עם היד שיזוזו לימני הם לא מבינים מה אני רוצה מהם
    (הרי כולם נוסעים בשמאל למה שאני יזוז לימין)
    והכי ''מצחיק'' זה שבקטע שהנתיבים גודלים מ2 ל3 פתאום כולם עוברים לנתיב אחד שמאלה נתקעים שם ומפנים את הימני
    ומה שעוד יותר ''מצחיק'' זה שאם אני מחליט להיתקע אחרי רכב שנוסע בשמאל ולשבת לו על הזנב עד שיזוז לימני
    הוא זז לימני אני עוקף ואז הוא חוזר לשמאל אני לא יודע אם לבכות או לצחוק
    ממש תרבות נהיגה מזובבת, אני מאמין שאנחנו הגי'פאים נוהגים בצורה יותר נורמלית
    חבל שהפירסום הזה לא יכול לצאת ממסגרת האתר ושגם כמה 'תקועים כאלה יראו אותו
    ​JEEP אמיתי זה כמו יין טוב- רק משתבח עם השנים..

ידוע שהנתיב המהיר הוא הימני ולכן אני נוסע רוב הזמן בימני.

הדבר השני שיורם הזכיר זה את המשאיות מוגבלות המהירות שיוצאות לעקיפה בגלל מהירות עודפת של קמ"ש בודד.
    מישהו פעם ירצח בגלל זה....
    אתה יכול להזדנב ממחלף שורק ועד רמלה בגלל נהג משאית מנוול - ולפעמים הוא מחליט לבצע עקיפה כפולה עד החיבור לכביש 1.....

אחרי המנהרה לכיוון העליות הם דווקא נזהרים כי יש שם שוטר אתיופי כמעט כל בוקר שדג את המשאיות שמעיזות לעקוף.

חבר'ה ,אם אפשר תעברו לדו גלגלי ,עוד מעט לא תהיה לכם ברירה.
    borderline velocity disorder

חבר רשום

ציטוט נכתב במקור על ידי boaz avrahami צפיה בהודעה
    ידוע שהנתיב המהיר הוא הימני ולכן אני נוסע רוב הזמן בימני.

הדבר השני שיורם הזכיר זה את המשאיות מוגבלות המהירות שיוצאות לעקיפה בגלל מהירות עודפת של קמ"ש בודד.
    מישהו פעם ירצח בגלל זה....
    אתה יכול להזדנב ממחלף שורק ועד רמלה בגלל נהג משאית מנוול - ולפעמים הוא מחליט לבצע עקיפה כפולה עד החיבור לכביש 1.....

אחרי המנהרה לכיוון העליות הם דווקא נזהרים כי יש שם שוטר אתיופי כמעט כל בוקר שדג את המשאיות שמעיזות לעקוף.
    רוב הזמן אני עוקף בימין, לא אידיאלי אבל זה המצב,
    לגבי תרבות נהיגה, אם פעם משהו ישתנה כאן זה כנראה לא יהיה בימיינו אנו,
    מדובר בתהליך של לכל הפחות שני עשורים, ואני ממש אופטימי.
    נסיעה בנתיב הימני ב - 100 זה עוד סביר בהתחשב בהתנהגות של הישראלי המצוי בכבישים
    היה מתחת ל-50 כ"ס,
    היה מעל-200 כ"ס,

חבר רשום ofer23's Avatar

ציטוט נכתב במקור על ידי יורם-דרומי צפיה בהודעה
    אני מעלה כאן שרשור לדיון על תרבות הנהיגה בכביש 6,

אני נוסע מדי יום מאות ק"מ בכביש 6 והגעתי לתובענה שתרבות הנהיגה על הכביש לוקה בחסר ( ועכשיו יהיו כאן הערות כמו - הנה - "גילה את אמריקה")
    לפני כשבוע פתחו נתיב נסיעה מהמנהרה למחלף נחשונים וישנם עדיין נהגים הממשיכים בנסיעה איטית בנתיב השמאלי שאמור לשמש לעקיפה - אבל הם בשלהם, מצפצפים על כולם, בחוסר תרבות ונהיגה לא הוגנת לשאר הנהגים, גובל בחוצפה ישראלית מובהקת.

גם אם אתה מסוג אלה שיושב לו על הזנב ומסמן לו באורות הרכב שיפנה את הנתיב, כי מימין נתיב הנסיעה פנוי לחלוטין - הוא נשאר בשלו וממשיך לנהוג במהירות 100 קמ"ש.

ובנוסף נתיב המשאיות בבוקר הגורם לפקקים אדירים והאטה בתנועה מחליטים לעקוף האחד את השני, משאית נוסעת במהירות 95 קמ"ש והאחרת עוקפת אותה במהירות 96 קמ"ש - לא צריך הרבה הסברים - מה קורה לנחיל המכוניות המשתרך מאחור.

בקיצור - מה צריך לעשות כדי לתרבת את הנסיעה בכביש 6 ובכלל - עקפת את הרכב שלפניך- תפנה את הנתיב למסלול הימני ותאפשר בזאת מעבר כלי רכב מהירים יותר.
    ++1
    השראה-הפסקה זמנית של הטיפשות.
    היילקס 96 נעול כפול.

עכשיו אני מבין למה שאני נוסע בנתיב הימני נהגים מאחוריי מהבהבים לי עם האורות ואני על 90-100 האוטו לא מרגיש בנוח יותר מזה....
    וזה קורה לי כל פעם שאני על הכביש בערך פעם בשבועיים, ואין הרבה תנועה.
    אכן אנשים לא יודעים לנהוג.

חבר רשום טלסקופ's Avatar

ציטוט נכתב במקור על ידי בני צפיה בהודעה
    רוב הזמן אני עוקף בימין....
    לגבי תרבות נהיגה....
    נאה דורש ונאה מקיים!
    --- יובי ---

בהעדר זמיר, גם סמוראי ישיר!
    he's big, he's black. he carries me on his back
    i love him but i can't say why, mr. shmulik the samoray

מה קורה בשבועיים האחרונים בכביש 6 ?????? הפך להיות סיוט בבוקר, לא מספיק "נהגי השבת" שתופשים את הנתיב השמאלי במהירות שלא עולה על 100 קמ"ש ולא מוותרים ועפים ימינה אפילו בהיבהוב מנורות "עצבני",,,,, - נוסף לזאת פקק במחלף בן שמן על כביש מספר 1 ונהגים "חכמים" מנסים לחתוך בנתיב השמאלי של כביש 6 ולקצר דרכו את הפקק הימני - ובזאת יוצרים עומס בנתיב 6 - חצופים!!!!
    והלאה בכביש 6 העומס סיוט סיוט עד פתיחת הנתיבים ל- 3 מסלולים - וכמובן כאן גם איך שלא - "נהגי השבת" נצמדים לנתיב השמאלי כדרך טבע,,,,, - אני נשאר בימני החופשי,,,,
    רק אני מרגיש כך???
    חיים דבש

חבר רשום omri_t's Avatar

לא רק אתה.

תרבות הנהיגה בכביש 6 לא שונה משאר כבישי הארץ.
    אנשים בארץ לא יודעים לנסוע כשיש יותר משני נתיבים.
    איכשהו אנשים חושבים שהנתיב האמצעי הוא ברירת המחדל והתזוזה לימני והשמאלי היא כשרוצים לעקוף.
    בנוסף, זה מרגיש שאנשים לא יודעם לנהוג אם אין תאורת כביש- מאיצים ובולמים ועוברים נתיבים- אללה יוסטור.

והדבר שהכי מפריע לי- אנשים שכחו שיש וינקרים בכדי לאותת ברכב- וזה חוק ולא מותרות!

בקיצור, מצב לא להיט....
    מגיעים לעבודה עייפים חוזרים הביתה גמורים.
    כאב עובר ושב ...

מעניין אותי מתי בפעם האחרונה המשטרה נתנה דוח על נסיעה בנתיב השמאלי למישהו...

חבר טוב קיבל דוח על זה באיילון לפני כמה חודשים

אך יורם יורם, פגעת לי בול בנקודה כואבת, אך המפגרים/זבלים נמצאים בכל הכבישים, גם ב431 וגם בכביש 1 (שלושה מסלולים).

כשאני בדיסקו, כולם זזים !!! נצמד להם לתחת ודופק להם פנסים בתוך העיניים, אם הייתי יכול הייתי נותן להם איזה קטנה אחת. (:
    לא בטוח שאני יכול בכלל לכתוב מה שכתבתי.
    המשטרה לא עושה כלום, אני מתרגז יום יום, נוסע כ 45,000 ק"מ בשנה ונתקל במפגרים/זבלים כל יום.

חשבתי לעצמי להפיק מדבקה ולהדביק ברכב מאחורה משהו כמו "יא זבל- סע במסלול הימני"
    מישהו מרים הכפפה?

לגבי כביש 6, סיוט !!!
    לאחרונה כל יום יותר גרוע!
    המשטרה עסוקה בשטויות, נוח להם לתפוס איזה עץ ולתת דוחות על מי שלא עוצר בעצור עצירה מוחלטת וכל מיני עברות דומות, אשר אינן מחייבות מאמץ אבל התפוקות טובות, הרבה שקלים לקופת המדינה.

הפתרון, להשתדל לא להתעצבן!

כביש 6 הינה רשות תמרור בפני עצמה ומאחר וזה כביש אגרה הם מחוייבים גם לשמירה על נתיבים פתוחים
    כאשר אתם ניתקלים בנהג שעובר על החוק/נהיגה בנתיב שמאל בנהיגה איטית
    תתקשרו למוקד כביש 6 כוכבית משהו(יש שילוט בדרך) ותמסרו את פרטי הרכב
    באם המוקדן/ית יענו לכם שזה באחריות המשטרה תאמרו להם נכון אך זה כביש אגרה ואתם בבקשה תודיעו מייידית למשטרה-הם מחויבים לפי ההסכם שלהם עם המדינה לשלוח ניידת שלהם ובאם זה לא עוזר הם מזמינים מתנ"א
    ופשוט תציקו להם זה סותם להם את המוקד-וזו זכותכם כמשתמשי דרך בכביש אגרה
    יוסי

יוסי, אתה מוזמן לנסות להשיג שם מוקדן ולספר כמה זמן לקח לך
    6116 *

אם הצלחת בפחות מחצי שעה היה לך מזל...

אני אנסה להשיג את המספר הישיר של מנהלת-המוקד (ובעלי עיניין אחרים בחברת דרך ארץ)ואפרסם אותו כאן
    בועז ככל שתתקיל אותי יותר יהיה לי יותר עיניין לחפש פתרונות יצירתיים לרווחתנו(אני בחופשת מחלה עד סוף החודש ומשעמם לי)
    יוסי

יוסי, קובי, בועז - יאללה בואו נזיז דברים ,,, ככול שנציק להם במוקד וכאן יהיו עוד כאלה שירימו את הכפפה - כך ייטב לכולם,
    אני נוסע על כביש 6 כל יום - תופר כ- 7000 ק"מ בחודש וכל יום שעובר מוסיף שערה לבנה,,,,,,,

יורם
    חיים דבש

אני נוסע רק 3000 קמ בחודש על שש והתיאשתי מהם כבר. מזלי שאני לא משלם בעצמי.

בעניין התנועה אני פשוט נוסע בנתיב הימני היותר פנוי בקטע של שלושת הנתיבים וקצת מזגזג אם ניתן.
    בעניין האכיפה אני אפילו לא מצפה מהם.

היתה לי תקופה שנסעתי עם נגרר וניסיתי לדבר עם המוקד בענייני חיוב כפול והם מנתקות את הטלפון בפנים כמו שעושים ברוסיה. העיקר לא לתת שירות.
    זמן המתנה של חצי שעה מחדד עד שעונים.
    עד שלא הייתי מבקש את השם של המוקדנית בתחילת השיחה... ואז הן היו נזהרות.
    אתה לא מבין כנראה עם מי יש לך עסק עדיין.

לא תנצח את השיטה אלא אם אתה מובטל ויש לך זמן בלתי מוגבל

כמה זמן יש לכם רשיון שזה עוד מציק לכם?

מומלץ - יום נסיעה בכבישי יו"ש. אחר כך - הכל יראה לכם רגוע/חוקי/חכם .
    הציבור מפולג ולכן הציבור יעשק
    What we've got here is failure to communicate. Some men you just can't reach...

חבר רשום יונתןמצפה's Avatar

ציטוט נכתב במקור על ידי disckobi צפיה בהודעה
    כשאני בדיסקו, כולם זזים !!! נצמד להם לתחת ודופק להם פנסים בתוך העיניים, אם הייתי יכול הייתי נותן להם איזה קטנה אחת. (:
    נהדר. מעולה.
    מתאים בול לכותרת הדיון...
    קח מקל קח תרמיל..., הי הג'יפ הי הג'יפ...

עמוד 1 מתוך 7 1234 ... אחרוןאחרון

נושאים דומים

1. תגובות: 30
    עדכון אחרון: 01-12-11, 16:49
  2. קצת תרבות - הר הגעש
    על ידי גיא בפורום אוף-טופיק
    תגובות: 0
    עדכון אחרון: 17-05-10, 09:33
  3. תגובות: 3
    עדכון אחרון: 26-08-09, 09:03
  4. נהיגה בכביש מושלג עם שתי נעילות אוטומטיות
    על ידי דרור ברלי בפורום פורום רכב שטח 4X4 כללי