כל הילדות שלי ביליתי בנסיעות בארגז של טנדר 404 , שגם אם הייתי עף ממנו בדרך , היו שמים לב רק כשהגיעו ליעד . גם באופל רקורד סטיישן היה רק ספסל רוחבי אחד מלפנים . חגורות בטיחות ?! היו בקושי במושבים הקדמיים ואני עדיין זוכר את המרמור של המבוגרים כשנכנסה התקנה המחייבת חגורות מלפנים "מחוץ לעיר" .
לא גדלתי במשפחה מרובת ילדים והורי לא שמו את מבטחם באלוהיי ישראל / אחר , זו פשוט הייתה הנורמה. אפילו שר התחבורה טען אז שקונטרה עם ההגה זה מספיק... לפני גיוס טסנו ליוון לטיולי אופנועים והבאנו קסדות מהבית כי שם לא היה נהוג לחבוש קסדות , תוך יומיים זנחנו את הקסדות ויישרנו קו עם המקומיים, מסתבר שרכיבה בלי קסדה זה הרבה יותר כיף .... באמסטרדם אפילו אני עישנתי וטעמתי עוגה או שתיים .
אני לא חושב שעניין כמות הנוסעים ברכב הוא רלבנטי לעצם התאונה. טוב שלא מתעסקים בזה בתקשורת . חוקי או לא, אחראי או לא, נורמאלי או לא - זה עניין של זמן, מקום והשקפה. מצחיק שאנשים לא תרבותיים שנוהגים בכלי רכב המזיקים לסביבה ולבריאות, מסוכנים מבחינה בטיחותית מפאת מרכז כובד גבוה, משקל והתנהגות כביש ורחמנא לצלאן אפילו מעיזים לבצע שינויי מבנה לא חוקיים ולהעביר טסט עם מעאכר - לא מתבלבלים ורצים להטיף מוסר...
שמרו על קשר