Close
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 21 to 40 of 52

Default תגובה: במיצובישי גרנדיס-כמה מקומות ישיבה יש?

דרור, זה בדיוק הדבר שאני הכי חושש ממנו, שבמקום להבין שהאחריות פה היא על הנהג (תחזוקת הרכב) ישר ינסו לפתור את זה בעוד בירוקרטיה וקשיים שיעפילו עלינו. הרי יכול להיות שבזמן הטסט לפני 3 חודשים עוד היה לו בשר ברפידות, אין לנו שום נתונים על הנסועה של הרכב מבחינת ק"מ ב- 3 חודשים האלו.
    ואם כל הכבוד, כל יושבי הרכב היו בני המשפחה, מה שמביא אותי למסקנה, שזאת לא הפעם הראשונה שהם נוסעים ככה (אם לא קבוע אפילו), הרי הרכב הזה בא במקור עם חלונות שחורים אחורה ויש מצב שנצלו זאת. נסיעה ברכב עמוס קבוע ועם נהג של אוטומט לא מיומן יכול לצמצמם את תקופת הבלאי של הרפידות.

יוסי, לא הבנתי, אתה מסתובב עם זיפו בתור מצית ספייר? הרי היא תמיד לא תניע דווקא שצריך.
    הספייר שלי היא מצית רגילה, למרות הבאסה שאין טעם של בנזין בהדלקה.
    מוריס
    זיפואי אמיתי מסתובב תמיד עם מצית ספייר!

כל הילדות שלי ביליתי בנסיעות בארגז של טנדר 404 , שגם אם הייתי עף ממנו בדרך , היו שמים לב רק כשהגיעו ליעד . גם באופל רקורד סטיישן היה רק ספסל רוחבי אחד מלפנים . חגורות בטיחות ?! היו בקושי במושבים הקדמיים ואני עדיין זוכר את המרמור של המבוגרים כשנכנסה התקנה המחייבת חגורות מלפנים "מחוץ לעיר" .

לא גדלתי במשפחה מרובת ילדים והורי לא שמו את מבטחם באלוהיי ישראל / אחר , זו פשוט הייתה הנורמה. אפילו שר התחבורה טען אז שקונטרה עם ההגה זה מספיק... לפני גיוס טסנו ליוון לטיולי אופנועים והבאנו קסדות מהבית כי שם לא היה נהוג לחבוש קסדות , תוך יומיים זנחנו את הקסדות ויישרנו קו עם המקומיים, מסתבר שרכיבה בלי קסדה זה הרבה יותר כיף .... באמסטרדם אפילו אני עישנתי וטעמתי עוגה או שתיים .

אני לא חושב שעניין כמות הנוסעים ברכב הוא רלבנטי לעצם התאונה. טוב שלא מתעסקים בזה בתקשורת . חוקי או לא, אחראי או לא, נורמאלי או לא - זה עניין של זמן, מקום והשקפה. מצחיק שאנשים לא תרבותיים שנוהגים בכלי רכב המזיקים לסביבה ולבריאות, מסוכנים מבחינה בטיחותית מפאת מרכז כובד גבוה, משקל והתנהגות כביש ורחמנא לצלאן אפילו מעיזים לבצע שינויי מבנה לא חוקיים ולהעביר טסט עם מעאכר - לא מתבלבלים ורצים להטיף מוסר...

חבר רשום Tourist's Avatar

וניר מפתיע באגרוף לפנים !

ד״א- איך בודקים תקינות רפידות ברכב שנשרף....?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    בשנת אבל על הדיפנדר :/

Quote Originally Posted by ניר ל View Post
    כל הילדות שלי ביליתי בנסיעות בארגז של טנדר 404 , שגם אם הייתי עף ממנו בדרך , היו שמים לב רק כשהגיעו ליעד . גם באופל רקורד סטיישן היה רק ספסל רוחבי אחד מלפנים . חגורות בטיחות ?! היו בקושי במושבים הקדמיים ואני עדיין זוכר את המרמור של המבוגרים כשנכנסה התקנה המחייבת חגורות מלפנים "מחוץ לעיר" .

לא גדלתי במשפחה מרובת ילדים והורי לא שמו את מבטחם באלוהיי ישראל / אחר , זו פשוט הייתה הנורמה. אפילו שר התחבורה טען אז שקונטרה עם ההגה זה מספיק... לפני גיוס טסנו ליוון לטיולי אופנועים והבאנו קסדות מהבית כי שם לא היה נהוג לחבוש קסדות , תוך יומיים זנחנו את הקסדות ויישרנו קו עם המקומיים, מסתבר שרכיבה בלי קסדה זה הרבה יותר כיף .... באמסטרדם אפילו אני עישנתי וטעמתי עוגה או שתיים .

אני לא חושב שעניין כמות הנוסעים ברכב הוא רלבנטי לעצם התאונה. טוב שלא מתעסקים בזה בתקשורת . חוקי או לא, אחראי או לא, נורמאלי או לא - זה עניין של זמן, מקום והשקפה. מצחיק שאנשים לא תרבותיים שנוהגים בכלי רכב המזיקים לסביבה ולבריאות, מסוכנים מבחינה בטיחותית מפאת מרכז כובד גבוה, משקל והתנהגות כביש ורחמנא לצלאן אפילו מעיזים לבצע שינויי מבנה לא חוקיים ולהעביר טסט עם מעאכר - לא מתבלבלים ורצים להטיף מוסר...

אין יותר אמיתי מזה.
    borderline velocity disorder

חבר רשום יונתןמצפה's Avatar

ואני חושב שמסקנה אחת אפשר כבר אפשר ליישם בשטח, עוד לפני התוצאות של חוקרי התאונות:
    אם הייתי תושב האזור (או כל אזור הררי אחר) הייתי שולח את הרכב שלי לבדיקת בלמים בהקדם. אם לא יועיל, בטח לא יזיק!
    כבר הסבירו כאן יותר מפעם אחת את השפעת מקום המגורים והגיר האוטומטי על אורך חיי הבלמים! אולי טיפול כל 10,000 ק"מ לא בהרכח מספיק בכל מקום.
    (ואם בטיפול ראו שהרפידות כבר די שחוקות אבל אפשר להמשיך לנסוע...? מתי צריך לחזור למוסך לבדוק אם הן כבר שחוקות מדי?)

אני הולך היום/מחר לבדוק את הבלמים ברכב של חברה שלי. הנה, לקח אחד כבר יש...
    קח מקל קח תרמיל..., הי הג'יפ הי הג'יפ...

זה שככה היה נהוג בשנות השבעים עדיין לא אומר שזה תקין, ושמספר הנוסעים לא משפיע על הרכב, על התנהגותו וכו'.
    אתם שוכחים שהזמנים השתנו, כמות הרכבים על הכביש שלשה את עצמה (אם לא אף יותר) אז זה שלפי הסטטיסטיקה כל אדם שני זוכר שבילדות הוא נסע בארגז מאחורה ולא קרה כלום, לא אומר שזה תקין.
    מוריס
    זיפואי אמיתי מסתובב תמיד עם מצית ספייר!

חבר רשום ש01's Avatar

=1
    אבל גם, כתושב הדרום הפרוע:
    רכבתי על מוטוקרוס יחף, ללא חולצה וכמובן קסדה.
    אחרי הטנדר 404 אבא קנה סובארו סטיישן (סוברו שודים) ובנה ספסל מדיקט מאחור. היינו נוסעים 4 מבוגרים, 4 ילדים, סירה מלאה בציוד על הגג (בהמשך עגלה מיצור עצמי עם וו גרירה מיצור עצמי) לסיני.
    היום לא הייתי מעיז...

חבר רשום דרור ברלי's Avatar

אז פעם הרבה דברים היו מותרים.
    הסטנדרטים והחוקים השתנו. למה השתנו? בגלל שאנשים עפו מארגזים של טנדרים! ובגלל שאנשים נהרגו כי לא היו חגורים!

המכונית הכי סקסית ומטריפה שנהגתי בה, וזה היה רק לפני חודשיים - מרצדס SL300 GULLWING מודל 1955, לא מצויידת כלל בחגורות בטיחות ובמגבר בלם. וזו היתה בזמנה מכונית מירוץ אימתנית! אוטו עם מתלה אחורי בתצורת SWING-AXLE מסוכנת להחריד, שגם היום מגיע ל-260 קמ"ש ובקלות. אני העזתי "רק" להתקרב ל-200 בקו ישר, גם אחרי 57 שנים על הכביש, אין לה שום בעיה, תאמינו לי. אבל תנסה לעצור אותה קצר וישר ממהירות כזו!.... לזמנה היא היתה הכי מתקדמת שכסף יכל לקנות - היום היא נחשבת למכונית מסוכנת. נקודה. חד וחלק. אז הסטנדרטים השתנו, גם החוקים השתנו.

אף אחד לא אמר שבגלל 9 נוסעים במכונית של 7 מושבים, הלכו הברקסים. אבל זו עובדה ששני ילדים ישבו בגרנדיס הזה כשהם לא חגורים. הילדה שניצלה - לא כי לא היתה חגורה, אלא למרות שלא היתה חגורה - כי חוץ ממנה היה שם עוד ילד לא חגור והוא דווקא מת. עוד הוכחה ניצחת שבתאונות דרכים מרכיב המזל גדול הרבה יותר ממה שחושבים. השיפורים המתמידים באמצעי הבטיחות וההחמרה בחקיקה באים להקטין את חלקו של המזל.

אני רוצה להאמין שרוב משפרי הג'יפים בינינו לא מזניחים את הבלמים ובכלל את מצב התחזוקה של הג'יפ.
    רובנו, ואת זה אני כבר אומר בבטחון, גם אם לא מתחזקים את הרכב בעצמם, יודעים איך הוא פועל והרבה יותר מודעים למצבו בכל רגע נתון מנהג הפרייבט הממוצע, שבדרך כלל לא יודע איך בכלל עובדים בלמים במכונית, אם בכלל יודע איזה גלגלים מניעים את האוטו ואיפה נמצא המנוע...

אני לדוגמה, כשקיבלתי את הפוקוס מאחותי אחרי שנרקבה אצלה כמעט 4 שנים, גיליתי שלמרות שלמכונית בת 10 עוד לא מלאו 90,000 ק"מ, היא במצב מזעזע. הטיפולים דווקא בוצעו בזמן והטסט היה בתוקף, אבל אלמנט קריטי כמו צמיגים למשל? ארבעה צמיגים שהיו חדשים בזמן שהאוטו עבר אליה, ונסעו בכמעט ארבע שנים אולי 20,000 ק"מ בקושי, היו גמורים. אכולים בצדדים. למה גמורים? כי במשך כמעט ארבע שנים מעולם לא נבדק בהם הדבר הכי טריוויאלי - לחץ האוויר. דבר ראשון, לפני שמילאתי אוויר מהקומפרסור של הג'יפ בדקתי וגיליתי בכל צמיג לחץ אחר, שנע בין 12 ל-19 PSI. וזה במכונית שהלחץ בצמיגים שלה צריך להיות 34 PSI. ככה היא הסיעה במשך כמעט ארבע שנים את הילדים, ככה היא גם עברה טסטים ובלי קומבינות.
    כמובן שלא היתה ברירה אלא להחליף את הצמיגים. לשאלתי למה אף פעם לא בדקה לחץ אוויר בצמיגים קיבלתי את התשובה הניצחת - "כי זה מלכלך את האצבעות ולא העניין שלי. האוטו נכנס פעם בשנה למוסך אז שהם יבדקו". וזה מבחורה אינטיליגנטית ומשכילה מאוד שמפאת עינא בישא לא אזכיר מה תפקידה כיום (תפקיד מאוד בכיר בשירות החוץ של המדינה הזו) אבל ברור שהיא עסוקה מכדי לטפל ברכב שלה. היא לא היחידה, אלה בדיוק הנורמות של הרוב המוחץ של הנהגים והנהגות על כבישי הארץ הזו.

אני לא מכיר אף ג'יפאי שמזניח ככה את הצמיגים שלו!!! אבל את הג'יפ יעצרו כל שני וחמישי לבדוק לו את הגובה ואת מידות הצמיגים (כמובן שלא את מצבם ואת לחץ האוויר), ופרייבט מוזנח כזה יכול לנסוע במצב של פצצת זמן מתקתקת ואף אחד לא יחשוד בו בכלל. כי הוא פרייבט מהוגן ולא "ג'יפ מסוכן".

טפטוף הפרטים על התאונה בפוריה נמשך. כבר באמת אי אפשר לדעת בוודאות מה היה הגורם לכשל בבלמים. חלקו של הגורם האנושי (האפשרות שמדובר ברכב לאחר תאונה קשה ש"שוקם" והוחזר לכביש בקומבינה/הזנחה בתחזוקה/רמאות והונאה במוסך/חוסר מיומנות של הנהג) כנראה גדול מאוד כאן ועדיין מוקדם מלהצביע על הסיבה הראשית לכשל בבלמים או על כמה סיבות גם יחד.
    לא עונה בפורום
    לשאלות, קושיות, עצות, תובנות, נא לפנות בה"פ

דרור , מעניין מאד שדווקא בנושא הזה הצליחו להכניס אותך לתלם ולגרום לך להאמין בסיבות "המדעיות" שהביאו לחקיקה . אז אם ככה - למה בכלל צריך חקיקה בנושא ? הרי כל בר דעת מבין שזה חשוב וחיוני להצלת חיים - אנשים יקפידו לחגור גם אם לא יהיו חייבים.

לגלות לך סוד קטן -

עומד להתפרסם מחקר שנמשך כבר 25 שנים והוא מוכיח חד משמעית - במובהקות סטטיסטית מוחלטת , שמספר שנים אחרי החלת החובה לחגור , עלה מספר התקפי הלב באוכלוסיה (הגורם מס' 1 למוות) . מסתבר שהלחץ , הקטן אמנם אך ממושך, שיוצרת חגורת הבטיחות על בית החזה בדיס-פרופורציה , גורם להפרעות קצב ולשקיעת שומן בדפנות העורקים סביב הלב. מקרי המוות והנכות שנגרמו במשך השנים עלו עשרות מונים על התועלת בשעת תאונה. כמובן שהפרסום מתעכב עד למציאת פתרון הנדסי מתאים , או שיוחלט לבטל את האכיפה בנושא.

אגב אותו מחקר ממליץ על איסור אכילת שומן במקומות ציבוריים , איסור ייבוא מכירה ואחזקה של מזונות רוויי שומן - אין אחד כאן שלא יסכים שחקיקה שתאסור על אנשים להשמין תהווה פתרון מוחץ לבעייה מס' 1 של העולם המערבי .

למה אתה הולך רחוק? איסורים על עישון - אחד הגורמים הכי מובהקים לתחלואה ולתמותה - הולכים ומתרחבים. ופעם, באותם ימים שמרצדס SL300 ללא חגורות בטיחות נחשבה למכונית הכי טובה, חשבו שסיגריות זה בריא ועודדו ספורטאים לעשן...

זה לא עניין של "ללכת בתלם" או לא - יש משפט שאני מאוד מאמין בו: "אנחנו לעולם לא מפסיקים ללמוד".
    לא עונה בפורום

אני לא הולך רחוק, לשם בדיוק כיוונתי.

איסור על עישון במקומות ציבוריים נראה לפני 13 שנים הזוי הרבה יותר ממה שנראה היום איסור אכילת מזון לא בריא . אתה אגב הפסקת לעשן ? אני כן ! אין לי ספק שהקטנת החשיפה עזרה לי בכך . כמו שאני בטוח שאיסור מכירה ואכילה של מזונות לא בריאים יעזרו לי עם הדיאטה שאני כבר מנסה שנים . בטוח שאחייה יותר שנים אם יאכפו כאלו חוקים וגם אהיה בריא וארגיש חיוני יותר , הייתי גם רוצה שיכריחו אותי בחוק , לרוץ 10 ק"מ לפחות פעמיים בשבוע , כי זה הדבר היחיד שיכול להזיז אותי מהספה בסלון . יהיה גם ממש כיף לחיות הרבה יותר שנים !

ר"ל - היות שכל אחד מאיתנו מדלג כנראה על חוק כזה או אחר שקשור בתעבורה - בואו לא נתלהם כנגד אלו שמחליטים להתעלם מחוקי תעבורה שונים . הפוסל במומו פוסל.
    דרור - יפה אמרת "רוצה להאמין" לגבי רוב משפרי הג'יפים. כי אתה יודע שזה לא ככה . גם לגבי כל הג'יפאים שאתה מכיר שמקפידים על תקינות הצמיגים.... כן בטח ! כמו א2 שלנו שמכר רכב עם צמיגים "במצב חדש" , שעמדו ב7 השנים האחרונות על הרכב המחליד שלו אחרי שנפסלו 3 שנים לפני כן ע"י הצבא ....

כאשר אני כותב עבר על החוק יש לכך סיבה
    כל החוקים והנהלים סביב כל נושא התחבורה מקורו בשמירת חיי אדם
    בים-עבירה על החוק-נורמה-נוהל--מסתיים באסון אין חוכמות
    כנ"ל באוויר ובצבא ובכל מיני מקומות עבודה--בטיחות וגיהות
    להגיד שאני תמיד יישמתי את המשפט "מכל מלמדי הישכלתי"יהיה שקר מפני שהצלקות שלי מספרות אחרת
    כשהייתי נער צעיר כמדומני 13 אבי הביא הביתה רתכת אלקטרודות ומסיכה=====ללא ניסיון מוקדם או ידע
    אני זוכר עד היום את דבריו"צריך להצית את האלקטרודה וללכת עם האמבטיה"
    וכך בנינו בכניסה לבית שער לתפארת עם אוניות עוגנים וכו'
    הוא ריתך והחזיק במסיכה ואני החזקתי את הברזל והתחלפנו
    כמובן שאני בלהיטותי ריתכתי יותר והוא החזיק וגם היה עם המסיכה מפני שלי היא הפריעה לראות את הריתוך
    נו ---בית חולים מחלקת עיניים וכמעט איבדתי את ראייתי
    עד היום אני רואה כאלה שמרתכים עם משקפי שמש--
    ניר ל
    באופן גורף אתה לא צדקת--כן באופן פרטני
    אני ורבים מחברי ובנות זוגינו או בני זוגינו עירניים למצב רכבם כולל הפרטי (קרי-משפחתי)מפני שאנו חשופים יותר לסכנות שיכולות להתהוות בשטח
    השיטה המזלזלת של ההתייחסות לתרבות המוטורית בארץ הינה מזוויעה==
    לגבי חגורות בטיחות?עד היום הדעות חלוקות--בוודאי בתצורה הנוחכית שלהם-עדיף חגורה צולבת אך זה מייקר ולא ישלמו על כך
    אישית?לי יש בעיה לחגור חגורת בטיחות באלכסון לבטן כך שעשיתי מספר שינויים-נכון לא חוקיים אך תקינים-מזלי שאוכפי החוק לא מבינים מה עשיתי
    מפני שצריך לראות שיש חגורת בטיחות חגורה
    אך אין ספק שהתאונה הזו מזעזעת קצת את ציבור הנהגים-ומזעזעת יותר את ציבור הנהגים שאיכפת להם-ומחר זה ישכח מפני שתרבות ה"לי זה לא יקרה"היא המנצחת כאן ובכל העולם-הטבע האנושי
    יוסי

[QUOTE=ניר ל;452059]אני לא הולך רחוק, לשם בדיוק כיוונתי.

, הייתי גם רוצה שיכריחו אותי בחוק , לרוץ 10 ק"מ לפחות פעמיים בשבוע , כי זה הדבר היחיד שיכול להזיז אותי מהספה בסלון . יהיה גם ממש כיף לחיות הרבה יותר שנים !

תגיד לי ניר,ירדתה מהפסים? או שאתה באמסטרדם עכשיו? לרוץ 10 ק"מ פעמיים בשבוע כחוק,אתה פאשיסט חסר תקנה או לחלוטין פטישיסט שאוהב לסבול,אם כן בו לגרמניה יש פה מלא כאלו.
    אני מבקש ממנהלי האתר להוריד למחוק ולהעלים לאלתר את הצעתו של ניר לפני שאיזה פוליטקאי מהסוג שאוהב להעניק סבל לאחרים יאמץ אותה.

דרור הראל

Quote Originally Posted by דרור ברלי View Post
    למה אתה הולך רחוק? איסורים על עישון - אחד הגורמים הכי מובהקים לתחלואה ולתמותה - הולכים ומתרחבים. ופעם, באותם ימים שמרצדס SL300 ללא חגורות בטיחות נחשבה למכונית הכי טובה, חשבו שסיגריות זה בריא ועודדו ספורטאים לעשן...

זה לא עניין של "ללכת בתלם" או לא - יש משפט שאני מאוד מאמין בו: "אנחנו לעולם לא מפסיקים ללמוד".
    ואני הבנתי כבר מזמן שככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...
    borderline velocity disorder

מה ש"מצחיק" בכל הדיון הזה הוא - שאתם נסמכים על התקשורת ועל המשטרה - שני גופים שחוסר אמינותם ונטיתם לפופוליזם הוכחו מעל פעם אחת. מתחילת סיקור האירוע הובהר בתקשורת כי הברקסים היו גמורים - למה? ע"פ אילו ממצאים?ואחרי זה כבר אימצו את זה כאמת. { בחנו את עצמכם שמדברים בחדשות על נושא שאתם מכירים מקרוב ותראו את השקרים}.ואם היתה איזושהי כנות או איזשהו שביב של יושר - היו מדברים על איך אפשר להקל על האזרח את אחזקת הרכב ואת רכישת רכב מרובה המקומות שהוא צריך. ולא על איך נקשה את קבלת כשירות הנסיעה.

אף אחד לא יודע מה הנהג ניסה או לא ניסה לעשות . מה ידע או לא ידע. על איזה חוקים עבר או לא. אין פה אחד ששומר על כל החוקים ולכל אחד יש את סיכון החיים שהוא לוקח על עצמו. לפעמים - יש מי שחוטף. מה יותר גרוע? לקחת עוד שניים מעל המותר עו לרכב על אופני כביש לפנות בוקר בכביש בינעירוני?

ההתעסקות במה הם עשו לא בסדר -הרבה יותר גרועה מלהגיד סתם - "לי זה לא יקרה" . זה להגיד - "לי זה לא יקרה כי....." וזה באמת יכול להטעות אותך לחשוב שלך זה לא יקרה.

בשורות טובות.
    הציבור מפולג ולכן הציבור יעשק
    What we've got here is failure to communicate. Some men you just can't reach...

חבר רשום ד ו ר ו ן's Avatar

צר לי לאכזב את אלו שתולים את האשמה ברפידות בלויות ודיסקים משופשפים, אבל רכב עם מע' בלימה שיודעת לתת לחץ נורמלי יעצור גם במגע של מתכת על מתכת.
    גם עד כדי יכולת נעילת גלגלים.

דוקא הפרט של ניצוצות מאחורי הרכב שהוזכר מוקדם יותר יכול לתת כיוון שמתאים למה שכבר נרמז ע"י המשטרה, של שימוש לא נכון בבלמים לאורך זמן, שהביא אולי לחימום יתר של נוזל הבילום וחוסר יכולת להפיק לחץ לבלימת הרכב.

אם היו ניצוצות מאחורי הרכב, יכול גם להיות ששכחו לשחרר את בלם החנייה, רכבים כאלו מסוגלים לנסוע יופי עם בלם חנייה משוך, במיוחד אם לא משכו אותו עם כל הלב.
    מכאן ועד חימום יתר וכשל הדרך לא רבה.
    ההנאה שבאיטיות..

"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
    Hary Wagner

חבר רשום ד ו ר ו ן's Avatar

Quote Originally Posted by yes1952 View Post
    לגבי חגורות בטיחות?עד היום הדעות חלוקות--
    יוסי
    תבקש ממד"א או יכול להיות שיותר נכון מזק"א לראות צילומים של אנשים שהצורה של ההגה הוטבעה בחזה שלהם כי לא חגרו חגורת בטיחות, או ששמו את הקליפס המגוכך שמוריד לחץ מהחגורה (ואז מה שקורה מעבר לצלעות השבורות שלפעמים מנקבות לך את האיברים הפנימיים, לפעמים המ שקורה זה שבגלל העלייה המהירה בלחץ בחזה מהמכה בהגה, הריאות נקרעות..)
    לפני כמה שנים נהגת של רכב צבאי נהרגה ככה, כששמה קליפס כזה, שלא ילחץ לה, ובהתהפכות החגורה כמובן לא הצמידה אותה, היא עפה מהרכב דרך החלון הצידי, כשהרכב מבצע וידוא הריגה תו"כ גלגול עליה.

או צילומים של חלונות קדמיים מנופצים מבפנים החוצה כמו בסרטים מצויירים עם צורה של ראש, (רק שזה לא סרט מצוייר, ויש שאריות של שערות ודם בשוליים של החור בחלון)- כי זאת גם תופעה נפוצה מאד של מי שלא חגרו חגורה.

זה נכון שחגורות יכולות לגרום לפציעות בצלעות וסימנים כחולים ומכאיבים בבטן, אבל זה עדיף על מוות כמעט בטוח.

שלא לדבר על רכבים עם כריות אויר, ששם זה מתכון בטוח לשבירת מפרקת ליושבי המושבים הקדמיים.
    ההנאה שבאיטיות..

"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
    Hary Wagner

כנראה שלהקשיב למהנדס התנועה של המשטרה זה יותר גרוע מלהקשיב לעיתונאי.
    שמעתי את יוסי חתוקאי בערוץ 10 מעדכן במפורש שברכב האמור 9 מקומות מישיבה ולא 7 כפי שפורסם בתקשורת...

מתנצל אם הטעיתי מישהו

אני יכול להבטיח לך שלפחות בעיתון, גם אם כל העורכים לא מבינים מהחיים שלהם בדברים כאלה, הם לפחות שואלים עשרים פעם את מי שכן מבין.
    הבעיה היא שחלק מהמידע מגיע אכן מהמשטרה, ובכל פעם מחדש אני מופתע שזה גוף שכבר מזמן אי אפשר להאמין לו גם אם תשאל אותו אם עכשיו יום או לילה.
    המידע מגיע טיפין-טיפין, כאילו יש כאן איזה סוד גדול ונורא. בכל רגע נתון מתגלה שביב מידע חדש, שלעתים סותר את שביב המידע הקודם מלפני דקה. כל מי שאי פעם ראה במקרה את האוטו הזה ,שלא לדבר על לגעת בו בקצה האצבע, הופך עכשיו לחשוד וכולם שולפים בבהלה מסמכים וניירות שלכאורה מנקים אותם מכל אשמה.

היום ברדיו התראיין איזה מהנדס רכב שאמר שהתאונה הזו עוד תיחקר ברמות הכי גבוהות ושזה יכול לקחת חודשים רבים... נו שויין. כמו שזה נראה, אולי בסוף עוד יתברר שהכביש אשם... אבל בכנסת כבר דנו היום בתאונה הזו וח"כ אורי אריאל כבר הצביע על האשמים - חוסר בפיקוח מספיק על מכוני הרישוי. למי שלא הבין, התרגום של זה לעברית מדוברת - עוד מעט יעמוד מפקח של משרד התחבורה בכל מכון רישוי ויוודא שמחמירים את הבדיקות בטסטים ושכוווווווווולם נכשלים (כי אחרת איך הוא יכסתח את עצמו בפעם הבאה שמישהו שנוהג כמו בתוך חלום שורף לעצמו את הברקסים?...) ואם חס וחלילה מכונית שאינה כמעט-חדשה בת שנתיים מצליחה לעבור,הוא סוגר את המכון תיכף ומיד... אז תתכוננו, הולך להיות קשה. זאת אומרת - בתכל'ס אין כל כך מה לדאוג, כי עולם כמנהגו ינהג וכל גרוטאה מתפרקת תקבל בסוף את חותמת הכשירות - רק שהתעריף של המאכערים יתייקר. בסוף זה הכל כסף.

כמו שאומר ציון ברוך ב"הישראלים" - "כוסאומו המדינה הזו".
    לא עונה בפורום

סתם בתור הערה...
    בטסט לא בודקים ולא אמורים לבדוק אם הרפידות שחוקות או לא. רק בודקים עוצמת בלימה שיכולה להיות נהדרת גם אם הרפידות בעובי כלום.

אסף.
    "scars are tattoos with better stories"
    אין תכנית. חיים. נקודה.
    הקמפר - VW TYPE 2 1978 | הטנדר - היילקס 2008

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast