Close
Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 41 to 47 of 47
    מנהל נמרוד's Avatar

Quote Originally Posted by zik5
    :P מגיבים יקרים
    תודה על תגובותיכם
    לשם חידוד העניין נבהיר כי עקב הרעשים ברכב פורקו : 1) סרן קדמי (סרן חי)
    2) סרן אחורי, 3) טרנספר, 4) גיר + קלאטצ'.
    נבדקו בנוסף גם ציריות, פורקו לוקרים לגורמים
    לכן קבלו קנה מידה על היקף העבודה.
    על הדרך הוחלפו: מחזירי שמן באקס האחורי וכן בקידמי, מיסבים בטרנספר ועוד
    בכוונה לא ציינתי את דעתי בתחילת הדיון מכיוון שהוא עקרוני בלבד.
    שאלת מקצועיות המוסך אינה עומדת על הפרק (הרכב כבר עבר
    שלושה מוסכים כולל של זיו :lol: ) למרות כל אלה הבעיה עדיין לא נפתרה והרעשים אף התחזקו
    :?: :?: :?:
    עכשיו כל אחד שיעשה לעצמו את חישוב הפעולות הנ"ל ויבין את גודל הבעיה.
    לדעתי לאור הנ"ל אין ויכוח שהתקלה אינה "שגרתית" או "פשוטה" אבל ישנה בעיה לממן פעולות נרחבות מסוג אלה ולא מדובר ב-BMW X5 ואפילו לא בטויוטה היילקס
    אני מניח שתסכימו איתי שלא בעל המוסך צריך לממן פעולות אלה אבל האם בעל הרכב
    צריך/יכול לממן את כולם :?: :?: :?: :oops:
    אם לא מדובר "אפילו בטויוטה היילקס" אני מניח שמדובר במקרה המתוחכם ביותר על סופה? קשה לי לחשוב על תקלה או על שיטת איתור תקלות הגיונית כלשהי שתחייב פירוק או בדיקה של כל המכלולים האלו. לכן לכאורה הייתי יכול להגיד שהמוסך לא מקצועי/לא הגון. אפשר גם להגיד משהו על הבעלים של הרכב...

אבל זה לא יהיה נכון לנחש. התחלת את הדיון הזה, גרמת לכולם כאן לתקוף ולהתגונן, וכל זה בלי להגיד כמעט כלום. כל הכבוד, יש לך חוש ליצירת עניין, לך תעבוד בערוץ 2 במחלקת הפרומואים.

עכשיו ספר את הסיפור כולו, או שתן לניחושיאדה הזאת למות בשקט.

Default נמרוד....

נתחיל מזה שהרמזים שלך לגבי בעל הרכב לא נכונים.
    רעש מאין "ריצו"ט חזק בזמן עומס ב4x4.
    באינטואציה ראשונית (שלי)ומכיוון שהרעש נשמע מלפנים הימרתי על סאטליטים
    והותחל בפירוק כשדבר ראשון פורק דרישפט אחורי לבידוד הרעש מכיוון קידמי.
    בזמן הפירוק נבדקו הלוקרים,והציריות....הכל נראה תקין והורכב חזרה.
    פורק טרנספר ללא ממצאים מיוחדים,החלפו מיסבים והותקן הטרנספר מחדש.
    כדי להיות בטוח לגבי הלוקרים,הותקן דרישפט אחורי+פורק קידמי והרעש...נשאר.
    לפי ממצאים בהנ"ל הוחלט לפרק גיר ולבדוק .
    ןגם בגיר אין ממצאים מיוחדים....

שאלת אמינות בעל המקצוע לא על הפרק .

לדעתי סדר הפעולות הגיוני ונכון (בעיקר בגלל העובדה שאני החלטתי על סדר זה).

אין שום בעיית תשלום ביני לבין מישהו...הדיון"עקרוני בלבד".

דעתי האישית שכל פעולה שבוצעה צריכה להיות בתשלום גם אם המוסך קבע את סדר הפעולות

ובשרשרת הבדיקות הנ"ל כל הימור התברר כשגוי....כך שאין כבר חשיבות לסדר הפעולות.

בבל"ת.
    בלי שום קשר לשרשור - באיזה רכב מדובר ?

http://www.jeepolog.com/jp_forum/vie...ghlight=#59745

כנראה שמחליקה לך השרשרת של הטרנספר, התאור שנתת הוא כנראה לא משהו...

ד"א לא ברור אם בכל הסיפור הזה היו מעורבים מוסכים, אבל כשמוסכניק שומע רעש של שרשרת טרנספר "מראצ'טת " הוא אמור לדעת מה הוא שומע ולא להסתבך בפירוק של כל מכלולי ההנעה.

Default ניר ל

יכול להיות שאתה צודק שוב המקרה הפרטי שלי הוא לא העניין...אלה העיקרון...
    אחרי שנתתי את כל הנתונים באמת לא קשה להמר על שרשרת
    אפילו בהתכתבות ,אבל היתה מוכן (כבעל מוסך)לקבל את הרכב לקבוע מחיר(החלפת שרשרת+עבודה)וכל זאת לפי הרעש ואם זאת לא שרשרת כל השאר על חשבונך????

אחרי שנתתי את כל הנתונים באמת לא קשה להמר על שרשרת
    אפילו בהתכתבות ,אבל היתה מוכן (כבעל מוסך)לקבל את הרכב לקבוע מחיר(החלפת שרשרת+עבודה)וכל זאת לפי הרעש ואם זאת לא שרשרת כל השאר על חשבונך????
    לא שמתי לב שמישהו בשרשור הפנה אותך לכוון שרשרת הטרנספר למרות הנתונים, זה לא בגלל שמשתתפי השרשור לא מבינים אלא בגלל שעדות שמיעה היא לא אובייקטיבית ומה שנשמע לאחד כריצ'וט מקדימה, נשמע לאחר כמו בומים מאחורה (גם אני הייתי מגדיר רעש של שרשרת רפוייה כסדרה של "בומים"). אם היית מגיע אלי למוסך (בהנחה שאני בעל מוסך) לא הייתי עושה שום דבר על סמך התאור שלך אלא הייתי לוקח אותך לנסיעת מבחן כדי לשמוע בעצמי על מה אתה מדבר ואז הייתי נותן אבחנה ומדבר איתך על עלויות. אם לא הייתי מזהה עפ"י האוזן הייתי משתף אותך באפשרויות השונות הקיימות לסוג כזה של רעש, משהו כמו - " רעש כזה יכול להעיד על שרשרת טרנספר, חור באגזוז או חור באוזון, המחיר יכול לנוע בין 100 ש"ח ל 5000 ש"ח"
    אתה היית מחליט אם אתה משאיר אצלי את הרכב וסומך על אבחנתי יושרי ומקצועיותי או ממשיך למוסך השכן לקבל חוות דעת נוספת. אם הייתי מאבחן בעיה בטרנספר, סוגר איתך מחיר ומעלה את הרכב על הליפט, רק כדי לגלות שהטרנספר תקין, הייתי מרכיב אותו חזרה, מיידע אותך בטלפון שטעיתי והבעיה כנראה אחרת, אתה היית מחליט אם להמשיך הלאה, אם היית מחליט לא להמשיך היית יוצא ללא חיוב כספי, עם התנצלות על בזבוז הזמן ועם עץ ריח כפיצוי. אם הייתי מפרק, מגלה שזו לא הבעיה אבל רצוי להחליף חלקים על הדרך בלי שום קשר, הייתי מידע אותך ומבקש את הסכמתך, לא הסכמת - לא שילמת, הלך אטם בגלל פתיחת הטרנספר - על חשבון הבית. עוד משהו ?

...מצטער על ההתפלספות המאוסה, מזמן כבר נסחפנו עם הקשקוש הזה, אבל כדי לסכם מצידי את העניין -
    עשית פה איזושהי מניפולציה שאין לה קשר לבעלי מוסכים, אתה אולי מנסה לעשות אנלוגיה אבל היא לא מוצלחת לטעמי. כפי שאני מבין אתה במקרה הזה הוא "המכונאי" אתה זה שנתן את האבחנה והחליט לפרק את מה שפירק לחינם על סמך מה שנראה "הגיוני" ועל סמך עצות אחיתופל שקיבל בהתכתבות, כל זה עבור חבר או חברה.
    אז הרשה לחזק את ידיך - בתור חובב האבחנות שלך לא אמורות להיחשב כמקצועיות, אם אתה מציע לחבר לטפל עבורו ברכב, הוא איתך ביחד בסיפור לטוב ולרע, עשית עבודה לחינם והחלפת על הדרך חלקים, הוא ורק הוא נושא בהוצאות ולא צריכה להיות לך שום בעיה מצפונית עם זה. שיגיד תודה על זה שאתה מוכן להשקיע זמן וללכלך את הידיים בסיפור הזה. ברור לי שלא רבת עם אף אחד ואף אחד לא תובע אותך על הוצאות מיותרות וכל העניין הוא עקרוני לחלוטין, אתה לא צריך לחזור על זה, אבל האנלוגיה שנתת לא מתאימה.

Page 3 of 3 FirstFirst 123