אגסי אחראי למחדל הזה, וזה די מפתיע מאחר ומדובר בבחור לא טיפש בלשון המעטה.
הבעיה שבמקום להביא את בשורת החשמל להמונים הוא העדיף להביא אותה לעשירים, וסופו שגם גורש מהעיר וגם אכל את הדגים המסריחים.
לפחות משפחת עופר הפסידה בזכותו 2 מיליארד.
דרור גם אני מסכים עם זאביק.
צריך לראות את התמונה הגדולה ולא להסתכל על מה שאנחנו כבר מכירים ויודעים
המכונית החשמלית הרבה יותר חסכונית ואמינה מרכב בנזין.
וזה מעצם העובדה שהמנועים שלה חשמליים.
רוב מוחלט של האנשים לא נוסעים יותר ממאה קילומטר ביום.
יודע מה נגיד רק 50% נוסעים פחות ממאה השאר יותר ממאה.
עדין אתה מקבל קהל לקוחות עצום!
יתר על כן רוב בתי האב יש להם יותר מרכב אחד.
ואם מחזיקים רכב בנזין בנוסף לחשמלי, גם בעית הנסיעות ה"ספונטניות" מתבטלת.
אז היכן בטר פלייס נכשלה?
התמחור שלה גרוע!
המכונית מאוד מאוד יקרה, ואתה יכול לטעון את הרכב רק באמצעות החברה.
עלויות הטעינה\החלפה בסופו של יום באחוזים בודדים יותר זולה ממכונית בנזין.
אם הם ישנו את התמחור, אני מבטיח לך הצלחה מסחררת של המכונית החשמלית
מספיק שהיא תהיה 20% יותר זולה בקניה ובטעינה לעומת הבנזין, וקהל הלקוחות ישבור את הדלתות בריצת האמוק לקניה.
אגסי אחראי למחדל הזה, וזה די מפתיע מאחר ומדובר בבחור לא טיפש בלשון המעטה.
הבעיה שבמקום להביא את בשורת החשמל להמונים הוא העדיף להביא אותה לעשירים, וסופו שגם גורש מהעיר וגם אכל את הדגים המסריחים.
לפחות משפחת עופר הפסידה בזכותו 2 מיליארד.
BackDoorMan בסלנג המקורי רווח בדרום ארה"ב בשנות ה 20 ופירושו: מאהב של נשים נשואות ומתאר את דרך היציאה מביתן של אותן נשים סוררות.
בכוונה לא נגעתי בנוא עלויות הקנייה והתפעול כי בישראל אלה החלטות פוליטיות נטו. הממסד בישראל מתפלץ רק מעצם המחשבה על מכוניות שלא צורכות דלק ונטענות משקע ביתי רגיל, שיגדעו את הכנסות המדינה ממיסים על דלקים, שהם סוג של קרן שפע שמממנת את החמדנות של המנגנון הממשלתי המנופח ואת השחיתויות שלו.
אני התייחסתי רק למגבלות הטכניות של מכוניות חשמליות בטכנולוגיה העכשווית.
טווח של 160 ק"מ הוא מגוחך. תסלחו לי. בישראל רוב המשפחות לא מחזיקות שתי מכוניות. וכאן מכונית אחת לא נוסעת רק לעבודה ולסידורים. לעתים צריך גם לנסוע רחוק - זה לא לעניין לנסוע למשל מת"א לחיפה ולחפש איפה להטעין את המכונית 7 שעות. זה לא לעניין לנסוע בקיץ עם מזגן כבוי ולמות מחום או לחילופין, לזחול 50-60 קמ"ש רק כדי לנסות למצוץ מהסוללה המתרוקנת עוד כמה ק"מ עד שקע ההטענה/תחנת החלפת הסוללות הקרובים. זה גם בכלל לא לעניין למחוק בבת אחת את סעיף הנסיעה הספונטנית. בואו ונסתכל על זה מנקודת המבט שאנחנו מבינים - מישהו מכם היה נוסע לשבוע במדבר בג'יפ בלי להעמיס עליו ג'ריקן דלק?.... וגם אז היה צריך לחשב היטב את מסלול הנסיעה כדי לא להיתקע בלי דלק...
אני לא נגד הנעה חשמלית. למרות שאני משוכנע שמנועי שריפה פנימית יהיו איתנו עוד עשרות שנים רבות.
בסופו של דבר העתיד של כל תעשיית הרכב הוא חשמלי, אבל כדי שמוצר יהיה "אפוי" ומוכן לשיווק, לא מספיקות הצהרות בומבסטיות.
אם המכונית יקרה (כי הטכנולוגיה שלה עדיין יקרה, לא יעזור לכם. האוטו של בטר פלייס נהנה מהטבת מס גדולה ויקר לא רק בגלל החזירות של הטייקונים שמאחורי בטר פלייס, אלא פשוט כי הטכנולוגיה יקרה) ואם הטווח שלה מוגבל, ואם פריסת התחנות להחלפת סוללות עדיין דלילה עד לא קיימת, ואם שיטת השיווק שלה, שכובלת את הלקוח לבטר-פלייס (תחשבו שקניתם מכונית רגילה מיבואן רכב מסויים שמחייב אתכם לתדלק אותה רק אצלו, ולצורך הזה מצייד אותה בפתח תדלוק מיוחד שיתאים רק למשאבות התדלוק שלו) ואם בגלל התערבות ממשלתית בעניין שקעי הטענה ייעודיים (על מנת למסות את החשמל לרכב) עלויות האחזקה/תפעול שלה לא יהיו זולות יותר ממשפחתית רגילה - אז איפה הכדאיות כאן? ממש לא ברור.
ועדיין לא הייתי חותם על "אמינות" מוחלטת. זה משהו שצריך להתגלח על הזקן של מישהו אחר כדי להוכיח ם לא ירעבו ללחם כנראה. באמת חבל רק על העובדים.אותו.
בקיצור - זה לא זה. אני מניח שבעוד כמה שנים יהיו הצעות חשמליות יותר מעניינות. בינתיים - תודה אבל לא. מקובל לומר על הלקוח הירשאלי שהוא לא מבין כלום במכוניות - יש מצב שזה ככה. אבל דבר אחד בטוח - לא מדובר בלקוח טיפש, ובכסף הוא כנראה כן מבין משהו. מנקודת מבט צרכנית נטו - זו לא מציאה גדולה. ולכן הכישלון השיווקי היה צפוי. עידן עופר ושי אגסי? הם לא ירעבו ללחם כנראה. באמת חבל לי רק על העובדים. ויודעים מה? גם קצת על קומץ הטיפשים שבגלל כל מיני אידיאלים סביבתיים התפתו לרכוש את המכונית הזו.
לא עונה בפורום
לשאלות, קושיות, עצות, תובנות, נא לפנות בה"פ
אולי בעצם זה הכיוון:
http://www.youtube.com/watch?v=OJeMnZuOOJU
מישהו יודע אם זה אמיתי??
אם כן, למה זה לא תופס?
--- יובי ---
בהעדר זמיר, גם סמוראי ישיר!
he's big, he's black. he carries me on his back
i love him but i can't say why, mr. shmulik the samoray
התקינה בישראל לנקודות טעינה שונה מבכל העולם כתוצאה מהיענות לשני גורמים אינטרסנטים. הראשון הוא האוצר - מדובר על חיוב נפרד מצריכת החשמל הביתית על מנת שיהיה אפשר למסות חשמל לתחבורה בנפרד. השני הוא בטרפלייס שתחנות הטעינה מתאימות באופן פלאי בדיוק לציוד הסטנדרטי שלהם - ולא לציוד שפ אף יצרן אחר.
מה עושה מי שקונה טויוטה פריוס פלאגאין הייבריד? איך יוכל להטעין?
מדובר ברגולציה כובלת. וזה תמיד בעייתי.
אסף.
"scars are tattoos with better stories"
אין תכנית. חיים. נקודה.
הקמפר - VW TYPE 2 1978 | הטנדר - היילקס 2008
העתיד שלך הוא הרבה מאד אנשים שיסעו מעל 100 ק"מ ביום- כל מי שגר בערי הלווין של המרכז נוסע מרחקים כאלו יום-יום.
דרור,
אתה מאד יכול להשוות כי אם תיקח את המארז החשמלי של הבהמה, ובמקום שהמשקל יהיה מורכב מגלגלי 37+מתלים ומרכב כבדים, כל המשקל הזה יהיה נוסעים ומטען במרכב קל בהרבה, עדיין אתה עומד על טווח מוצהר גדול יותר מאשר הפלואנס.
ההנאה שבאיטיות..
"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
Hary Wagner
שמרו על קשר