אין בסופה בעיות היגוי.
חשבתי היום על בעיית ההיגויי בסופה, ובייתר דיוק החוסר במירוכז העצמי של ההגה, והנטייה לשוטטות שיכורים חסרת אחריות.
יש מצב שהגלגלים המוגדלים בקוטר, ברוחב ובמשקל מקצינים את התופעה ?
נ.ב
בכל מקרה אני חושב שמדובר ברכב גרוע.
BackDoorMan בסלנג המקורי רווח בדרום ארה"ב בשנות ה 20 ופירושו: מאהב של נשים נשואות ומתאר את דרך היציאה מביתן של אותן נשים סוררות.
אין בסופה בעיות היגוי.
בסופה סטנדרטית, קרי לא מוגבהת וצמגים סטנדרטים, אין בעית היגוי.
זה לא פריווט, נכון\ אבל ההגוי בהחלט סביר.
ברגע שמגדלים צמיגים, מגביהים ללא שום מחשבה, הופכים את הסופה ל"חיה" על ידי ספיסרים,
מבטלים מוט פנהרד ועוד ועוד.. מתחילה חגיגה שלמה.
ואז נפתחים כל מיני שרשורים על איזה היגוי זוועתי יש לסופה..
מנסיון, ניתן להגביה, וניתן לנסוע על צמיגים גדולים, אבל זה דורש ידע ונסיון איך לעשות זאת.
ולא ללכת לערגל קפיצים ללא הכרה להרכיב חזרה ולא להבין למה הסופה נכנסת לנתיב השני כל הזמן!
למה ההגבהה משפיעה על ההיגויי ? הסופה שנהגתי עליה היתה אכן די מוגבהת.
BackDoorMan בסלנג המקורי רווח בדרום ארה"ב בשנות ה 20 ופירושו: מאהב של נשים נשואות ומתאר את דרך היציאה מביתן של אותן נשים סוררות.
כל מה שטוב לשטח לא טוב לכביש וההפך.יותר דינמיקת פיתול,מרכז כובד,משוב גרוע מהכביש להגה,ועוד ועוד ועוד.
ואתה נהגת בסופה שיחסית למשופרות אחרות היא צייתנית למדיי. הייתי מדבר גם על מוט מייצב-אבל זה לא המקום המתאים.
only in a jeep
היגוי נורמלי בסופה?
זה מתחיל להישמע כמו ההדחקה של בעלי לנדרובר..
נסעתי הרבה מאד על סופות סטנדרטיות, עם צמיגי 235 וגם כאלו שהגיעו עם 31 מהמפעל.
אף אחת לא התקרבה למה שאפשר לענות ״הגה מתקשר״ ברמה של suv/טנדר יפני ממוצע.
זה גם לא אמור להיות ככה, במיוחד לאור ההגברה הגדולה מאד של ההגה הזה.
כשמתרגלים אפשר לנהוג בצורה די שקופה וכבר לא שמים לב כמה זה מעאפן, ונוהגים ישר למדי, עד שעוברים לרכב אחר..
ההנאה שבאיטיות..
"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
Hary Wagner
ההגה בסופה אכן לא מתקשר משהו עם הכביש.
אבל כניראה זה עניין של תאום ציפיות בינך לרכב- זה לא רכב ספורט, זה רכב שטח ספרטני ופרימיטיבי.
חייב להודות שמעולם זה לא הפריע לי.
כמובן שאם מישהו "שיחק" עם הסטאפ ולא דאג לתשומת לב להיגוי- התופעה יכולה להיות בעייתית כמו בכל רכב.
דווקא ההגה של הסמוראי היה תקשורתי, רק ששבר לי את הידיים לסובב אותו![]()
כאב עובר ושב ...
אני כבר לא מדבר על תקשורת, גם לא היו ציפיות לכזו.
אני מדבר על תופעה של חוסר מירכוז עצמי, ברמה של אי שמירה על קו-ישר, הגלגלים נוטים בזוית ששולחת את הרכב לטייל מחוץ לנתיב.
כך שנכפה עלי לבצע תיקוני הגה באופן קבוע.
רגע...מה מדחיקים בעלי לנדרובר, דורון ?![]()
שימי, זוכר את התוכנית לימוד אנגלית עם דר' half-baked? שהיו מצלמים אותו כאילו נוסע ברכב כשברקע מקרינים סרט של תנועה? וכדי להמחיש את התנועה הוא היה משחק עם ההגה ימינה-ושמאלה בתנועות מוגזמות. זאת היתה ההרגשה שלי בפעם הראשונה על סופה- אתה מכוון ימינה והרכב פונה שמאלה.. וההיפך, עיסוק בלתי פוסק להחזיק אותו ישר על הכביש. נראה לי דומה לחוויה שאתה מתאר. כשמתרגלים זה באמת אחרת.
ההנאה שבאיטיות..
"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
Hary Wagner
איפה?
אכן ההגה של הסופה לא בדיוק יציב, וזאת אחרי הגבהה, התאמות, מייצבים, מירכוז ההגה... עדיין קיים חופש של בערך רבע סיבוב
עד לתגובת הגלגלים. שלא לדבר על זה שאחרי 4-5 סיבובים עם הרכב ההגה חוזר להיות לא במרכז ...
ובקיצור, כמו שקודמי אמרו, מתרגלים, לומדים את תגובת ההגה והרכב שלך ומתחילים להינות..
בדיוק כשהתחלתי להתרגל להיום, הגיע מחר...
התופעה הזאת מוכרת לי מהסמוראי ,
אחרי הרכבת SPOA הזווית של הדרייבשאפט השנתנה , ניסיון תיקון זווית ע"י המוצר הבא רק בבניה עצמית :
זה פתר את הבעיה של הדרייבשאפט כמו חלום .
ועכשיו אני מגיע לנושא , זה שינה את הזווית של הKINGPIN וכל ההיגוי התחרבש ... (רכב גבוה , צמיגים גדולים)
בדיוק מה שתיארת שקורה לך בזמן נסיעה זה מה שקרה לי .
סידור זוויות של הKINGPIN פתרו את ההיגוי וההגה חזר להיות מדהים!
אולי ואני מדגיש אולי , זה מה שקורה בסופות אחרי הגבהה וצמיגים גדולים ?
סמי
מה לגבי כיוון פרונט ?
האם מישהוא עושה כזה דבר בסופה ?
אחרי שהוא מטייל איתה גם בשטח טכני קשה עשרות טיולים . אני בטוח שהזוויות משתנות בעקבות המאמצים שפועלים על הצמיגים ועל מערכת ההיגוי .
בדיקה של הבושינגים ?
בדיקה של התפוחים , בולגויינטים ?
בדיקה של האומים שמחזקים את הסקידפלייט ?
צלבי מוט גלגל ההגה ?
מייסבי גלגל ההגה ?
שכחתי משהוא ?
it's a cj8 !!! it's not for sale !!! build your own
וואלה מצאת חתיכת אנימציה קצרה.. בזיכרון שלי אני זוכר חלק שבו מופיע השחקן עצמו. ניחא, את התופעה הרגשת בעצמך.
ההנאה שבאיטיות..
Hary Wagner
עיניין של הרגל
אם אשב היום ליד הגה של אלפא רומיאו יהיה לי מוזר
כשהייתי לאחרונה בפלמה דה מיורקה "השאלתי"ליום אחד את הרכב של בת דודי ונסענו כמה רכבים לטיול באי
לפני הנסיעה קיבלתי שיעור רענון מבעלה
להגיד לךכם משהו?
כבר לא מדבר אלי-צפוף ,לא נוח,נוסע מהר מידי,
אחת מההנאות הגדולות שלי-נהיגה בסופה במהירות של 85 קמ"ש,הרוח מלטפת,הכסאות החדשים ספוגים כל קמט בכביש
לנהוג בסופה ולהרגיש ביואיק
ואין לא בעיות היגוי ולא בטיח
וכן סופי הירוקה לא נמוכה ועם צמיגי 31 על ג'נטים 8-לא אהבתי את ההגה עם בקודמים שהיו מידה 10
והסופה זה הרכב הכי טוב בעולם,למה?
מפני שהיא שלי
דורון,אתה מתבלבל עם זה אולי ?
http://www.youtube.com/watch?v=7w0N-...1&feature=fvwp
borderline velocity disorder
אולי שכחת פיטמן מונמך. בכלים מוגבהים צריך לתקן את זוית הדראג-לינק.
רק המקטרגים (וגם חלק מבעלי הסופות, על תקן "אם אני לא יודע, אז הכל בסדר. מתרגלים") לעולם לא רוצים לבדוק שכל אלה תקינים.
כשהכל תקין, ההגה של הסופה בסדר גמור (אפילו מעולה בהשוואה להיגוי של CJ), לא משייט, אין לו חופש.
לא עונה בפורום
לשאלות, קושיות, עצות, תובנות, נא לפנות בה"פ
אנשים מגבהים ומאריכים שקלים וקפיצים ללא הכרה ואחר כך מצפים שהכול יהיה כמו המקורי...
בהיגוי סופה (או CJ) יש מספר תופעות שנגרמות על ידי מספר גורמים.
1. אי מירכוז ההגה (ההגה לא חוזר למרכז) נובע מזווית קמבר לא נכונה. בדרך כלל היא משתנה בעקבות הגבהה שלא בוצעה נכון
פתרון, אנסרטים בין העלים לסרן להחזיר את הזווית לקדמותה.
ישנה סיבה נוספת של בולגוינטים תפוסים חזק מדי ולא מאפשרים חזרה של ההגה (התקנה לא נכונה).
גירוז או במקרה קיצון פירוק הבולגוינט והתקנה לפי הספצפקציות.
2. חופש זוותי בהגה. כדי שההגה יגיב צריך להזיז אותו מספר מעלות עד שיש תגובה.
יכול לנבוע מכמה סיבות:
א. עלים ארוכים וגמישים מדי. גורם לכך שכל הסרן יזוז בזמן הזזת הסרן.
ב. שקלים של הקפצים ארוכים מדי ן\או חופש בתותבים של השקלים.
ב. זרוע יצוב של הסרן (דראג לינק) לא קימת או בעלת חופשים גדולים או שבעיקבות הגבהה מוגזמת היא לא אפקטיבית
נדרש הנמכת הזרוע
3. bump steer נובע מכך שזרוע הפיטמן לא מונמכת מספיק.
4 death wobble יכול לנבוע מבולם הגה לא תקין, זרוע לא מספיק מונמכת, קפיצים ארוכים וגמישים מדי ועוד..
אילו ארבעת התופעות המרכזיות.
המסקנה היא שכאשר מגבהים חיבים לדעת את המשמעויות ואיך להתגבר עליהן.
מקרה קלאסי של פוסט טראומה.
מי שגרם לטראומה שיממן את הטיפול בבקשה![]()
שמרו על קשר