נכתב במקור על ידי
Bernard
לא שמעתי תירוץ/סיבה כאלה כבר מזמן..
מה זה, איום? - אם תעמוד לידי, אני לא אעבוד טוב.. אל תוציא דברים מהקשרם בבקשה - לא נרמז שום איום , בכל מקצוע שעבדתי עשיתי את העבודה על הצד הטוב ביותר אם הלקוח היה לידי או לא , אבל כלקוח לא סומך עליך, ולא מבין בעבודה , וכל רגע מעיר לך הערות איך כן לעשות את העבודה ולמה לא ליטפת את הקיר לפני שקדחת בו חור
ומה זה "נושף בעורף"? - אני רוצה לדעת מה עושים ואיך ולמה - איך זה מפריע לעבודה? תיקח עוד 1/2 שעה שכר עבודה ותכניס את זה למשוואה...
כמו שכתבתי למעלה , כשאתה עובד ומרוכז בעבודה ולקוח מתחיל לשאול שאלות ולהעיר הערות , העבודה לא זורמת . תקבל את כל התשובות לכל השאלות, בגמר העבודה. כשאני משאיר את הרכב במוסך , אני נותן את המפתח והולך לעשות עניינים שלי , לא מבזבז את הזמן , אחרת הייתי עושה לבד. כשאני חוזר אני מקבל הסבר מדוייק של מה נעשה , ועונים לי על כל השאלות .
והמשפט הזה, של אם אתה לא סומך.. אתה לא נכנס... בחייך? מה זה הקישקוש הזה? סומך ורוצה לראות ולהבין ולו רק בשביל ללמוד.
אתה נכנס לבנק, יענו סומך עליו - לא תבדוק את הטפסים? לא תקרא על מה אתה חותם? לא תשאל "מה זה ה200 ש"ח האלה, שאני לא זוכר שהוצאתי?
מה קשור בין "סומך" לבין "כארד בלאנק" לעשות הכל איך ובכמה שהוא רוצה...
הדוגמה של הבנק לא קשורה בעליל, לקח לי הרבה זמן למצוא את בעל המקצוע שייטפל ברכב שלי ושאני אהיה בטוח שהכל פיקס , והפסדתי לא מעט כסף בדרך ,
עכשיו נכנסתי למוסך (לא המוסך השכונתי שלי - רשת ענקית בארה"ב), לעבודה מסויימת ברכב שלי.
לא נתנו לי לעמוד מתחת לליפט אבל 1/2 מטר משם (ליד הדלת) ובכל כמה דקות התעדכן וניגש אלי מנהל העבודה ומסר לי דיווח של מה מצאו ומה עושים ומה הוא מציע לפעם הבאה...
אף אחד לא אמר לי שאני עושה להם "מאנחוס" אם אני מסתכל ולא נתנו לי הרגשה שאני "נושף להם בעורף"..
מקצוענים... ועם כבוד למי שמספק להם לחם לילדים... אמריקה.
אז במוסך של דוד סם אתה מוכן להתנהג כמו לקוח אמריקאי ופה בארץ לא?! תאמין לי שגם פה יש מקומות שיתיחסו אליך כמו באמריקה, רק תן את הצ'אנס
ולגבי האספיר...
מורידם חלק מהרכב, מקורי או לא, ןלא טורחים ליידע? מאיפה הם הביאו את זה?
מחר אני אכנס להחליף פילטר מזגן והמוסך, מקצועי וחכם ככל שיהיה, יחליט שעדיף לי בלי כיסויי הפלסטיק שמכסה את המסגרת - עובד יופי גם בלי, מה איכפת לי?
אז זהו, שגם אם לא איכפת לי אני רוצה לדעת ולהחליט בעצמי..
שלא לדבר על זה, שאם המומחים בתל עדשים מצאו פתרון, למה הם לא מכניסים את זה למוצר או אפילו בתור אופציה רשמית לעיסקאות - שהלקוח יחליט..אין לי משהו חכם להגיד על זה חוץ מזה שאתה צודק
שמרו על קשר