Close
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 20 of 52
    חבר רשום gruyon's Avatar

Default שאלה עקרונית (אני בקטע של שאלות החודש) קלמיני או קיט 2" בגרנד ויטרה דור שני 5 דלתות.

אומרים שקלמיני נותר יותר מרווח גחון ויותר מהלך מתלה .
    השאלה האם ניתן להגיע לאותה רמה עם קיט אחר בתנאי שמחליפים למשולשים של ויטרה
    מורידים את התפוח הקידמי וכן הלאה (כל החלקים הקטנים חוץ מהבולמים והקפיצים של קלמיני) .
    העניין שעלות הקיט המלא של קלמיני הוא בערך ב-2500 שח יותר יקר מקיטים אחרים וכל האקסטרה שיש בקיט הזה לא ברור אם הוא באמת שווה את זה .

חבר רשום אלדר's Avatar

Default תגובה: שאלה עקרונית (אני בקטע של שאלות החודש) קלמיני או קיט 2" בגרנד ויטרה דור שני 5

לקנות את כל החלקים הקטנים מסביב יעלה לך יותר.
    עם אתה בקטע של לימוד ומוכן לשלם את שכר הלימוד לך על זה.
    גם לקיט של קלמיני צריך להוסיף כמה חלקים!!
    מערכות חימום ריצפה חשמלי!!

חבר רשום ישי.פ's Avatar

Default תגובה: שאלה עקרונית (אני בקטע של שאלות החודש) קלמיני או קיט 2" בגרנד ויטרה דור שני 5

הבולמים בקיט של קלמיני ממש על הפנים.
    הקפיצים גם כנראה לא איכותיים במיוחד (הנסיון שלי הוא מהויטרה אבל זה דומה.)

יש כיום חברות שבונות זרועות קדמיות, תואמות קלמיני ומוכרות אותן בנפרד.

חבר רשום gruyon's Avatar

זאת בדיוק הסיבה לשאלה שלי . הרבה מתלוננים בעיקר על הבולמים הקדמיים ולכן תהיתי עם לא עדיף כבר לקחת קיט של 2" ולהנמיך ביצה, להחליף משולשים ועוד כמה דברים קטנים .

מי אמר שבשביל להגביהה שני אינץ צריך להחליף משולשים?
    הנמכות בידה ממש לא סיפור גם לא סיפור להנמיך משולש אחורי עליון. מה נשאר מכאן? להאריך בולמים ולחרוט סטראטים נורמאליים, עו סיפור של כמה גרושים אצל חרט.. לא בי גב דיל בכלל
    לטעמי ברגע שאתה מחשבן את כל זה בהתחשב בביקורת על הקפיצים והבולמים של קלמיני, לא שווה בכלל בכלל.

חבר רשום gruyon's Avatar

לא אמרתי שצריך. אני פשוט חושב שזה משפר מהלך מתלה. מה זה משולש אחורי? יש משולשים מאחור חשבתי שב סרן חי אין משולשים.

חבר רשום OFF-RoaD's Avatar

יש זרוע בצורת משולש שמקשרת את השלדה לסרן. שני קודקוקים מלובקים לשלדה, השלישי פונה לאחור ומתחבר במרכז הסרן.

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk 4

חבר רשום raanan's Avatar

Quote Originally Posted by gruyon View Post
    לא אמרתי שצריך. אני פשוט חושב שזה משפר מהלך מתלה.
    כאחד שהיה בסרט השידרוגים (אומנם בויטארה אבל אין הבדל מהותי ), ממליץ לא לזרוק כספך ולהשקיע בשידרוגים !
    זה מדרון ללא תחתית, הגבהה (טובה = קלמיני ), נעילות (נשלטות = ARB ), פרונטאקס מברזל, קומבינה להחלפת צמיגים לשטח מלא, מיגון (סף חובה).

בסוף מקבלים גראנד ויטארה עם צריכת דלק של 1:8 במקרה הטוב ויכולת שטח פחות או יותר זהה ל SUV סטנדרטי גדול מסוף שנות ה 90 תחילת שנות ה 2000 .
    בקיצור, במחיר מחירון הגבוה של הגראנד, שווה למכור ובתוספת סכום זעום (יחסית למה שנדרש לשפר גראנד ויטארה ) לרכוש SUV גדול עם יכולת מקורית.

זאת דעתי (בפרספקטיבה לאחור) , מניח שהדיסוננס קוגניטיבי ישר יהיה לשלול דעתי, אז ממליץ "שתחשבו על זה" ....

רענן
    נ.ב - אם בכול זאת "חשקה נפשך" בהגבהה, ספייסרים זאת ההגבה עם הכי תועלת לכסף.

מנהל GodsFather's Avatar

רענן, מה להגיון ולפורום הזה ?
    ולהשקיע בסמוראי זה הגיוני ?
    או סופה ?
    או היילקס ?
    או כל כלי רכב אחר ?
    לא הגעתי לראש שרשרת המזון כדי להיות צמחוני!

מחפש רוכש לזוג כליות במצב טוב,כולל עבודה...

חבר רשום

אהיה הראשון לחלוק על רענן.
    בתור אחד שעשה צעד הפוך,ממליץ על בסיס של קיט קלמיני עם אי אלו שינויים.למיטב ידיעתי בקיט לגרנד ויטרה דווקא מגיעים קפיצים איכותיים ואין צורך להחליף.
    נעילות: אני עם 2 נעילות אוטומטיות ודווקא די מרוצה.לגבי פרונטאקס ברזל בקרוב תתפרסם כאן קבוצת רכישה למי שרוצה פתרון בזול.(יחסית,כן)
    לויטרה/גרנד ויטרה יש יתרון עצום בתחזוקה.כל עלויות השיפורים להביא את הרכב לעבירות טובה,נניח באחזקה של 3 שנים,יהיו פחות מעלויות תחזוקה של פאג'רו/טרופר/פראדו.
    אם אינך מתכוון להחזיק לתקופה את הרכב חבל על השיפורים,בהנחה שכן,אתה תהנה רבות מרכב משופר שלא דורש התעסקות בבעיות במנוע/גיר/התחממות.
    ממליץ על קיט קלמיני.הקיט יתן לך מהלכי מתלה שלא תצליח להגיע עם קיטים של 2",הרכב עדיין יישאר נוח,והקיט מטפל בכל הבעיות מסביב שהגבהה יכולה לגרום.
    בכל אופן,גם אם החלטת להסתפק ב2" אל תשים ספייסרים בגובה כזה.לא מזמן ראיתי ויטרה שפיתחה סדקים בשלדה בגלל הגבהה כזו לאורך מספר שנים.

חבר רשום raanan's Avatar

Quote Originally Posted by k.o.b View Post
    בכל אופן,גם אם החלטת להסתפק ב2" אל תשים ספייסרים בגובה כזה.לא מזמן ראיתי ויטרה שפיתחה סדקים בשלדה בגלל הגבהה כזו לאורך מספר שנים.
    תכלס, יכולתי להתווכח ולסתור אימפירית את כול מה שכתבת בהודעה. אבל, דווקא המשפט הזה צד את עיניי.
    נא הסבר ובאר מקצועית. לי זה חדש !

רענן

חבר רשום

אני לא בטוח שיש בי את היכולת לנמק ולבאר מקצועית,זה מקרה שנתקלתי בו אישית.
    ייתכן שמצב של זרועות קדמיות פתוחות יתר על המידה ולחץ שהספייסרים יוצרים גרם לתופעה הזו,ככה היה נראה.
    לא רואה סיבה אחרת,בעיקר עקב היכרות עם בעל הרכב שלא התאכזר לרכב,לא לקח את הויטרה לעבירות קשה,וגם לא מדובר ברכב שנסע ביום יום.

חבר רשום raanan's Avatar

Quote Originally Posted by GodsFather View Post
    רענן, מה להגיון ולפורום הזה ?
    ולהשקיע בסמוראי זה הגיוני ?
    או סופה ?
    או היילקס ?
    או כל כלי רכב אחר ?
    אכן כלכלית נטו, זה בור ללא תחתית שאין בו הגיון. אבל,
    שים לב איזה רכבים אתה רשמת, רכבי הארדקור שמעוניינים עוד יותר לתגבר את יכולתם.
    זה לא הדין כלפי גראנד ויטארה. כמה שלא תשפר אותה, בבסיסה היא ג'יפון עם שילדה דקה, פורנטאקס בעייתי, צמיגים קטנים ומנוע שתמיד חסר לו עוד קצת ...
    הבעיה שעלות הגראנד בתוספת כול השיפורים כדיי "לדגדג" יכולת שטח של SUV מקורי (לדוגמה פאג'רו Q ), עולה כמו SUV וחצי לפחות.
    קח לדוגמה את הרכב שמפורסם כאן (ואין לי כול קשר למפרסם) :
    http://www.jeepolog.com/forums/showt...729#post539729
    מסכים איתי שהוא יהיה עביר מכול גראנד עם קיט קלמיני. כנ"ל לגבי נוחות בכביש .
    ואם הרכב מתוחזק ושמור, הוצאות האחזקה לא אמורות להיות גדולות משל הגראנד.

הסיבוב 180 מעלות בתפיסה שלי, נובע מירידת המחירים הדרסטית לרכבים הגדולים, ומאידך המחיר הגבוה לג'יפונים כגון גראנד ויטארה ארוכה
    שסה"כ חופפים לאותם דרישות משפחתיות של רוכשים (אני לא מקצין לכיוון ג'ימני ).

הערה- את מה שאני כותב הוכיח לי חבר שהחזיק פאג'רו דיזל ארוך 2500 .

רענן

מנהל GodsFather's Avatar

ירידת המחירים הדרסטית היא בשל חלפים יקרים כמו קלאצ' בטרופר או אפילו עלויות טיפול "גדול" בפג'רו. מה שהיה נחלתם של אמידים, כיום לא יכול להיות אצל אנשי מעמד הביניים ומטה.
    בל נשכח גם את ההתפתחויות שהיו בשנים האחרונות כמו פתרון הבעיה של מנועי הדיזל שעד לא מזמן אנשים התרחקו מהם כמו מאש ועוד ועוד.

מי שמטפל לבד ובעל חוש טכני טוב ורצוי שגם יודע להשיג חלפים במחיר שפוי (בין אם קומבינות בארץ ובין אם יבוא מאיביי ושכמותם), יכול לראות שהשד לא נורא גם בכלים הגדולים ולראיה פתרונות לתקלות שמתפרסמות כאן בפורום.
    מי שאינו כזה, יכול למצוא עצמו שוקע עוד ועוד עד לכדי יאוש ומפח נפש וכמובן מכירת הרכב באכזבה גדולה ובמחיר נמוך מידי.
    לא הגעתי לראש שרשרת המזון כדי להיות צמחוני!

מחפש רוכש לזוג כליות במצב טוב,כולל עבודה...

חבר רשום raanan's Avatar

Quote Originally Posted by GodsFather View Post
    ירידת המחירים הדרסטית היא בשל חלפים יקרים כמו קלאצ' בטרופר או אפילו עלויות טיפול "גדול" בפג'רו. מה שהיה נחלתם של אמידים, כיום לא יכול להיות אצל אנשי מעמד הביניים ומטה.
    אמיר,
    אם תכניס בטבלה מחירי חלקים תראה שכמעט או שאין פער בכלל.
    (רפידות, צלחות, משאבת דלק (לא משאבת הזרקה), משאבת מים, וכו וכו )
    עבודה במוסך גם זהה במחיר.
    כשפעם הפאג'רו היה במחיר של פי 3 מהסוזוקנים, המוסכים "הרשו" לעצמם לדרוש תג מחיר על עבודתם וגם מחיר מופרך לחלקי חילוף.
    היום זה כבר לא כך במרבית המקרים.

רענן

חבר רשום raanan's Avatar

Quote Originally Posted by k.o.b View Post
    אני לא בטוח שיש בי את היכולת לנמק ולבאר מקצועית,זה מקרה שנתקלתי בו אישית.
    ייתכן שמצב של זרועות קדמיות פתוחות יתר על המידה ולחץ שהספייסרים יוצרים גרם לתופעה הזו,ככה היה נראה.
    לא רואה סיבה אחרת,בעיקר עקב היכרות עם בעל הרכב שלא התאכזר לרכב,לא לקח את הויטרה לעבירות קשה,וגם לא מדובר ברכב שנסע ביום יום.
    אז מכיוון שאתה לא יודע, אז אני אענה, אין כול קשר !
    עכשיו נקווה שאמיר או כול מנהל אחר ימחק את המשפט הזה כדי שאמירה לא נכונה זאת תשתרש כקביעה מקצועית,
    ("התקנת ספייסרים גורמת לסדקים בשילדה") .

רענן

חבר רשום אלדר's Avatar

בגרנד ויטרה אין משולש על הסרן האחורי!!
    הקפיצים בגרנד ויטרה טובים ואין איתם את בעית השקיעה שישי בויטרה.
    לגבי הבולמים לאחוריים אין שום בעיה, לחלק הקדמי הבעיה היא לא ממש בבולם אלא בספייסר להנמכת תושבת הבולם.

+1 על מה שרענן כתב.
    וזה אחרי שנה וחצי עם גרנד ויטרה משופרת.
    מערכות חימום ריצפה חשמלי!!

חבר רשום OFF-RoaD's Avatar

אופס... עם כל הבעיות בבולמים/קפיצים, קפצתי ישר לויטארה...

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk 4

אז איך הסרן האחורי מחובר לשלדה בגרנד ויטארה?

חבר רשום gruyon's Avatar

זה בדיוק מה שעבר לי בראש היום. שלהחליף לפג'רו שנת 2000 זה כמו להחליף לסרן ברזל + להגביה + נעילה אוטומטית .
    השאלה היא למי יש כוח למצוא אוטו המצב טוב ? הגרנד שלי מדגדגת את ה-156000 קילומטרים מלמטה ואני חייב להגיד שזה רכב מעוד נוח מבחינת תחזוקה .
    בכל מקרה בשנה הקרובה אני מחליט או להגביה את הרכב או למכור ולהיכנס לצייד של פג'רו .
    דרך אגב רענן רציתי לבוא אליך כדי התחבר למחשב אבל היה טיול ממש חשוב בהרי ירושלים ולא יכולתי לפספס.
    דרך אגב דווקא הפעם לא היה חסר גובה ולא נעלים .

Page 1 of 3 123 LastLast