Close
Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 40 of 67
    חבר רשום Saar's Avatar

Default תגובה: עזרה בבחירת כיוון לחיים

תחשוב מה אתה אוהב לעשות ואת זה תעשה (תשתדל שמה שאתה אוהב יהיה בתחום הייטק בצורה זו או אחרת, ע"מ שתוכל גם לחיות מזה בכבוד )
    בכל מקרה, מה שתחליט היום ילווה אותך לכמה שנים, אך תמיד תוכל להחליט שאתה רוצה שינוי.

אחרי 12 שנים כאיש תוכנה בסטרט אפים, החלטתי שהספיק לי, הפכתי לעצמאי, הקמתי את אתרי האינטרנט למשחקי ילדים, 4 שנים אחרי, יש לי מספר אתרים והחלטתי שאני רוצה גיוון, אז אני משכיר ומפעיל מכונות מזון לאירועים - במקביל לאתרי האינטרנט. כוונתי בסיפור היא שאחד הדברים החשובים בחיים זה גמישות. זה שאתה מחליט היום משהו, ילווה אותך מספר שנים, אבל לא מחייב אותך לפנסיה...
    בהצלחה,
    סער

בתור אחד שמצהיר שבעצם הוא אוהב להיות הבוס..ובעל תחביבים לא מהסוג הזול..
    לדעתי אתה חייב לבחור במסלול שיאפשר לך בעוד 10-15 שנים להפוך לעצמאי
    לא רואה כל כך איך מקצוע ממקצועות ההנדסה (ואני מהנדס) יאפשר לך להיות עצמאי גם אם תהייה תותח ובולט באופן מיוחד, תרוויח טוב, אולי תהיה סמנכ"ל איפשהו- אבל לא תהייה הבוס -גם כמנכ"ל שכיר אתה בעצם לא הבוס..
    דווקא אולי אדריכלות, ראיית חשבון, עו"ד או אפילו רופא יכולים להוביל אותך לשם.

חבר רשום OFF-RoaD's Avatar

Quote Originally Posted by asafk View Post
    הנדסה אזרחית - אתה יכול למצוא את עצמך תוך זמן מאוד קצר בתפקיד מאוד בכיר. זה לא ייאמן כמה הקידום בתחום הזה מטאורי פשוט מתוך חוסר ממשי במהנדסים.
    כשזה שהתחיל ללמוד אדריכלות בזמן שאתה התחלת הנדסה יגמור את הסטאז' ויתחנן שיתנו לו לעבוד במשכורת מינימום במשרד אדריכלים, אתה עשוי למצוא את עצמך מנהל פרוייקט או צוות..
    ונכון שהמצב היום בענף הבניה לא מטורף כמו שהיה לפני כמה שנים - אבל עדיין יש בתחום הזה הרבה כסף, מתשתיות ועד בתים, שום אבן בארץ לא זזה בלי מהנדס.

אסף.
    Quote Originally Posted by nissany View Post
    בתור אחד שמצהיר שבעצם הוא אוהב להיות הבוס..ובעל תחביבים לא מהסוג הזול..
    לדעתי אתה חייב לבחור במסלול שיאפשר לך בעוד 10-15 שנים להפוך לעצמאי
    לא רואה כל כך איך מקצוע ממקצועות ההנדסה (ואני מהנדס) יאפשר לך להיות עצמאי גם אם תהייה תותח ובולט באופן מיוחד, תרוויח טוב, אולי תהיה סמנכ"ל איפשהו- אבל לא תהייה הבוס -גם כמנכ"ל שכיר אתה בעצם לא הבוס..
    דווקא אולי אדריכלות, ראיית חשבון, עו"ד או אפילו רופא יכולים להוביל אותך לשם.
    פה קבור הכלב. האם ללכת לתחום ההנדסה, בו נקודת הפתיחה גבוהה יותר, התעסוקה די מובטחת, והסיכוי להתעלות ולבלוט מעל לשאר העצים ביער נמוך יותר (כמה מהנדסים עצמאיים יש? ואם יש, באיזה תחום רובם מתרכז?), או לבחור במקצוע בו יש הרבה פחות בטחון כלכלי וקשה מאוד להתחיל ולצבור תאוצה, אבל בסוף, במידה ומצליח, אפשר להפוך לעצמאי ולבעלים של עסק שמכניס הרבה כסף. זו הדילמה העיקרית בעצם, כשאני מרכז את כל מה שנאמר כאן.

כי עניין ואתגר יהיה לי. גם בלימודים וגם בקריירה, בשני התחומים הנ"ל. בתור מהנדס טרי אוכל למצוא עבודה טובה יותר מאדריכל, כמו שאמר אסף, ומנגד לאחר שארק דם במשך 20 שנה כאדריכל יש סיכוי גבוה יותר (למיטב הבנתי, ואולי אני טועה) שאגיע יותר רחוק ממה שאוכל להתפתח כמהנדס.

עכשיו, האם יש תחום ספציפי בהנדסה שדומה יותר ל"מקצועות החופשיים" בהיבט הזה? שקל יותר להקים בו עסק עצמאי ולהתפתח? נכון שזה דורש תכונות של יזמות שלא בטוח שיש לי, אבל טוב שיש את האופציה, ואני חושב שעסק במתכונת קיימת הוא לא סיכון גדול כל כך...

שוב, המון תודה. אתם עוזרים לי המון.

עודד.

חבר רשום shlomomos1's Avatar

שכיר או עצמאי, זו החלטה אחרת, לפי האופי של כל אחד.
    יש שני סוגי מוח: מוח של שכיר ויש מוח של עצמאי. מה יש לך?

לשכיר ההכנסה יותר קבועה במשך הזמן, והוא צריך ל"מכור" את עצמו רק כשהוא מחליף עבודה.
    עצמאי בד"כ ירוויח יותר, (וגם יסכן יותר - הוא יכול להפסיד הרבה יותר מאובדן משכורת.) ונמצא במצב קבע של "מכירה" ומרדף אחרי לקוחות.

קשה להתחיל כעצמאי ללא ניסיון מיד לאחר הלימודים, בד"כ עובדים כשכיר ועוברים ל"עצמאות" כשמתבססים מקצועית

מה מתאים לך, רק אתה יודע.

חבר רשום

שלום עודד,

מצטרף להמלצה של אסף על הנדסה אזרחית ומוסיף חשמל(לא אלקטרוניקה)עדיף מתח גבוה.

בשני המקצועות האלה יש מחסור גדול והאפשרויות הם רבות.

אם אתה רוצה להיות עצמאי זה סבבה.

יש רק בעיה אחת - הראש לא מפסיק לעבוד כמעט אף פעם...

לעצמאים אין את השקט הנפשי היחסי של שכירים.

אל תפחד מהתמודדות.

ובתשובה לשאלתך יש הרבה מהנדסים עצמאיים.

מה שתבחר שיהיה בהצלחה

צחי
    "מי שלא מעיז לא מתיז"

גם בתפקיד בכיר כמהנדס הראש לא מפסיק לעבוד גם בבית..
    שכיר בתפקיד בכיר צריך למכור את עצמו כל הזמן פנימית ...אחרת למה הוא בכיר..?
    פוליטיקה ארגונית היא דבר מגעיל ....ולא בטוח שיותר טוב מלרדוף אחרי לקוחות.
    ההבדל - שבמקצועות שציינתי קיימת לפחות האופציה להיות עצמאי ואדון לעצמך באופן תאורטי ..בשאר הרבה פחות. אם לא תגיע לדרג ניהולי בכיר ..תמצא את עצמך בגיל 45 נלחם על מקום עבודה עם צעירים ממך ב 15 שנה
    דרך אגב, כמהנדס אלקטרוניקה/ תוכנה טוב בגיל 40 סיכוי לא רק בכלל שתרוויח בסביבות 30-25 ברוטו (בערך 17 נטו), כך שזו לא אופציה רעה אם "אין לך ראש עצמאי" ושעות העבודה בלא מעט חברות היום יותר שפויות, ככה שיישאר לך גם זמן לתחביבים

עודד ערב טוב
    חד וחלק לך ללמוד הנדה-כזו או אחרת
    גם אסף וגם אוקטבה(אדם מרשים עם השיגים לא קטנים)נתנו לך את הכיוון לדעתי
    לו יכולתי לחזור לאחור 40 שנה ויותר הייתי מקשיב לעצתו של אבי ז"ל והולך ללמוד הנדסת מכונות-אך אני חשבתי שאני יודע יותר טוב-אז אולי היום יש לי הרבה ניסיון קצת הון ולא חי מפחד המשכנתא,אך אני מקנא בכל מי שיש לו תואר בהנדסה משום שהכלים שמקבלים בלימודי הנדסה ניתנים במהרה לשינוי והתאמה למצבים שונים
    מה דלקח לי 20 שנה ויותר ללמוד ולרכוש אתה יכול לרכוש ב 4 שנים בטכניון או ת"א או ב"ש
    לך על זה ,תשקיע ותזיע היום ,ומחר שתהיה בגילי יום אחד אולי תזכר בזקן ההוא מהפורום ההוא שזרק אילו מילים והקשבתי לו
    בהצלחה איש צעיר
    תן גז ולך ללמוד את שיעצו לך כאן חכמים ממני

שוב שלום לכולם, הסאגה ממשיכה.

בחודשים האחרונים ההחלטה הזו הטרידה את מנוחתי לא מעט, ואשקר אם אומר שלא קראתי את השרשור הזה לפחות תריסר פעמים, גם ברוורס.

יחד איתכם הגעתי למסקנה המתבקשת, ללכת ללמוד מקצוע שיאפשר לי להתפרנס בצורה הטובה ביותר, ובאמצעותו לפתח את תחביביי ולהאביס גם את הנפש.

שורה תחתונה - לאמא הפולניה שלי יהיה בן סטודנט להנדסה.

נטיית הלב שלי שולחת אותי להנדסה האזרחית, שם אוכל להתמחות במסלול "ניהול בניין". זה נשמע לי כמו כיוון מרתק, שיאפשר לי להתמודד הן עם אתגרים תכנוניים הנדסיים, והן עם הפן הניהולי / לוגיסטי / תכנוני שאני אוהב ומכיר מהצבא והעבודה הנוכחית שלי. השאלה שלי היא אם זו התמחות מבוקשת ורצויה, או שעדיף לרדת מזה וללמוד הנדסה פרקטית נטו (מבנים / תחבורה) ואולי להתפתח לכיוון הניהולי בהמשך.

כמו כן אני פוזל לכיוון של הנדסת מכונות, אבל חסר לי מידע לגבי אפשרויות קריירה בתחום הזה, ואשמח מאוד לשמוע על כיוונים אפשריים.

שוב, המון המון תודה, אתם עושים עבודת קודש.

עודד.

תנסה לחשוב קצת לכיוון של הנדסת כבישים. זה המון עבודה על לוח השרטוטים (הממוחשב) אבל גם הרבה בשטח יחסית.

נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk
    "רוכב טוב על סוס בינוני ישיג תוצאה טובה יותר מאשר רוכב בינוני על סוס טוב" מ. בן-דוד

חבר רשום שגיא S's Avatar

Quote Originally Posted by OFF-RoaD View Post
    שוב שלום לכולם, הסאגה ממשיכה.

בחודשים האחרונים ההחלטה הזו הטרידה את מנוחתי לא מעט, ואשקר אם אומר שלא קראתי את השרשור הזה לפחות תריסר פעמים, גם ברוורס.

יחד איתכם הגעתי למסקנה המתבקשת, ללכת ללמוד מקצוע שיאפשר לי להתפרנס בצורה הטובה ביותר, ובאמצעותו לפתח את תחביביי ולהאביס גם את הנפש.

שורה תחתונה - לאמא הפולניה שלי יהיה בן סטודנט להנדסה.

נטיית הלב שלי שולחת אותי להנדסה האזרחית, שם אוכל להתמחות במסלול "ניהול בניין". זה נשמע לי כמו כיוון מרתק, שיאפשר לי להתמודד הן עם אתגרים תכנוניים הנדסיים, והן עם הפן הניהולי / לוגיסטי / תכנוני שאני אוהב ומכיר מהצבא והעבודה הנוכחית שלי. השאלה שלי היא אם זו התמחות מבוקשת ורצויה, או שעדיף לרדת מזה וללמוד הנדסה פרקטית נטו (מבנים / תחבורה) ואולי להתפתח לכיוון הניהולי בהמשך.

כמו כן אני פוזל לכיוון של הנדסת מכונות, אבל חסר לי מידע לגבי אפשרויות קריירה בתחום הזה, ואשמח מאוד לשמוע על כיוונים אפשריים.

שוב, המון המון תודה, אתם עושים עבודת קודש.

עודד.
    מהכרות עם חברים בבאר שבע שלומדים הנדסת בניין - המסלול לניהול הוא פחות מבוקש כי הרוב הולכים ללמוד את התכנון, ואת הכלים לניהול יקבלו בהמשך, כי כלים לתכנון לא ניתן ללמוד תוך כדי...

זה בערך מה שהצלחתי להבין מהם.
    חוצמזה- אני בעד הנדסת בניין. אמא שלי עובדת בחברות שמעסיקות מהנדסים כאלו ויש ביקוש גבוה למהנדסים עם שנות ניסיון, וגם בחברות הגדולות (שיכון ובינוי וכו') מעסיקים מהנדסים עד גילאים מופלגים בתנאים מצוינים, פשוט כי אין להם תחליף....
    2 נעילות - לאט לאט - ולעלות

חבר רשום shlomomos1's Avatar

עודד שלום,

לדעתי, הכיוון של הנדסה נכון. לגבי איזו הנדסה: מכונות / חשמל / בניין - לך לפי הלב, אני לא יודע להמליץ.

לגבי ניהול, וכל מגמות לימוד הניהול:
    בניגוד לדעה הרווחת, לדעתי, ניהול הוא לא מקצוע אקדמי או ניתן ללימוד. ניהול הוא תכונה אישית שלך. אם יש לך, תהיה מנהל טוב, ואם אין לך, לא יעזור לך גם תואר שלישי בניהול, תהיה מנהל גרוע (מנהל טוב יכול ללמוד טכניקות ולשפר).

אל תבזבז את זמנך בלימודים על לימודי ניהול / מגמת ניהול. תלמד את המקצוע עצמו (עוד קורסים במכונות / בניין / חשמל..) וחשוב גם להתחיל את הקריירה המקצועית בעבודה מלמטה- זה (בהנחה שיש לך תכונות לניהול) יעשה אותך מנהל טוב בכמה רמות מעל בוגר "מגמת ניהול"

תכונות הכרחיות של מנהל טוב (תבחן את עצמך אם יש לך): התמדה, ירידה לפרטים, ראיה מערכתית של התמונה הכוללת, התמודדות עם אי וודאות ושינויים מתמידים, הפעלת גורמים אחרים, "כריזמה", יצוגיות, זיכרון, הנעת עובדים וצוות, ועוד כמה שכנראה שכחתי.

ברוב המקרים, המנהלים הטובים הם אלו שמעורים ומבינים בתחום המקצועי, ובנוסף יש להן תכונות כנ"ל. אלו שלא ניתן "לעבוד" עליהם ולא צריך להסביר להם את הפרטים הטכניים, אלו שיודעים את המקצוע מהצד הטכני והביצועי ואת כל ההשלכות של עבודתם. אלו שמושכים אחריהם ולא מובלים.

התמחות במסלול "ניהול" תבטיח שלאורך כל הקריירה תעשה כבקר פרוייקטים / תקציבן ותתעסק כל היום בהכנת תרשימי גאנט בפרוג'קט, וטבלאות אקסל.

גילוי נאות:
    אני מהנדס תעשייה וניהול, אבל את הקידומים בתחום הניהולי קיבלתי בעיקר בגלל הבסיס הטכנולוגי הרחב שלי כטכנאי מכונות והנסיון המקצועי.

בהצלחה.

שלמה

חבר רשום

שלומות לכולם,

הנדסת תחבורה(ליתר דיוק תנועה כי תחבורה זה משהו אחר לגמריי) זה נישה.

ממליץ לך לעשות סיבוב בכמה מקומות מהתחום ההנדסה האזרחית ולראות למה אתה מתחבר.

הנדסת מכונות כמו הנדסת בנין נותנת לך כךים בסיסיים לעסוק בתחום.

קח בחשבון שבדרך כלל כשיוצאים מהלימודים לא יודעים כלום בשטח.

המקום/מקומות שבהם תעבוד ילמדו אותך את המקצוע ואת ה"נישה" שבה תבין יותר.

דוגמאות: הנדסת בניין-מבני פלדה, אלמנטים יצוקים מראש,קונסטרוקטור למבני תעשייה/מגורים/קניונים וכדומה.

לגבי הנדסת מכונות אין מספיק בייטים לפרט...

צחי
    "מי שלא מעיז לא מתיז"

מנהל נמרוד's Avatar

נדמה לי שכתבתי את זה כבר בשרשור אחר אבל דומה.

חצי אם לא יותר מהמשרות בעולם המודרני שייכות לתחום הרחב שנקרא טכנולוגיה. לימודי הנדסה זה "קורס קצינים" של עולם הטכנולוגיה (כמו שלימודי משפטים למשל זה קורס קצינים לעולם התעסוקה הלא טכנולוגי). לקבל סיכת מ"מ לא הופך אותך למוכשר יותר או מבטיח לך משהו, אבל בלי "קורס קצינים" התקרה פשוט נמוכה מראש.

איך לבחור לימודי הנדסה? שני שיקולים:

1. מוסד - הכי טוב שאתה יכול להתקבל אליו. לא מכללה.
    2. את התואר עצמו - לבחור מהלב. מכונות, אזרחית, חשמל.

זה שהיום חסרים מהנדסים אזרחים זה נכון, אבל זו לא סיבה לבחור בהנדסה אזרחית. הסיבה שחסרים היא שלפני עשר-חמש עשרה שנה כולם הלכו ללמוד חשמל ואלקטרוניקה, עכשיו לך תדע על איזה גל אופנתי אתה עולה או מפספס... ובכל מקרה יעברו כמה וכמה גלים כאלו במהלך הקריירה שלך. אז תבחר את מה שאתה תהיה בו הכי טוב, וזה כנראה מה שאתה הכי מתחבר אליו מהלב. ואם אתה לא בטוח - אז לך על אחד משלושת המקצועות הבסיסיים בהנדסה - כאמור, מכונות, אזרחית או חשמל - ובמהלך השנה שנתיים הראשונות תדע יותר טוב ותוכל גם לעבור פקולטה במידה ותגלה שטעית.

בחירת התמחות בתוך התואר לא רלוונטית כרגע. בשנה השנייה רק תתחיל לבחור קורסים ועד אז אלוהים גדול.
    איוניק 5 | ג'יפ CJ-7 1979 | היילקס 2015
    היו: ג'יפ XJ צ'רוקי 1994| היילקס 2008| היילקס 1997 | ג'יפ CJ-8 1989 | סמוראי 1988

חבר רשום nirs's Avatar

אם החלטת לבחור בהנדסה, ממליץ לבחור באלקטרוניקה או במכונות.
    שאר ההנדסות הן תת התמחות של מכונות / אלקטרוניקה, ומצמצמות את אפשרויות ההעסקה לעתיד.
    בתואר השני (אם תבחר לעשות) תוכל להתמקד בתחום שיעניין אותך.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
    When your options low, I lift you from below
    תגלי איך האויר מחוץ לעיר מרגיש אחרת...

איך הנדסה אזרחית היא תת התמחות של מכונות או אלקטרוניקה? מה להן ולבניין, לצורך העניין?

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

חבר רשום אמיר ב.א's Avatar

לגבי שכיר או עצמאי , אתה לא חייב לשבור את הראש ,

אתה יכול לעבוד כמה שנים בתור שכיר ללמוד את המקצוע / לצבור קשרים וכו'

ולצאת להיות עצמאי.

אני עבדתי הרבה שנים בתור ראש צוות פיתוח במספר חברות הייטק ,

והיום אני פרילנסר בתחום - הבדל של שמיים וארץ , ניגמר המרוץ המטורף של השעות המטורפות בעבודה.
    היה דיפנדר 110 - הגיע האנטר 2009...

חבר רשום עודד זנטון's Avatar

עודד.
    אתה בוגר בה"ד 1, ככל הנראה, יש לך אי אלו כלים בסיסיים בניהול.
    בתכלס, לא לומדים ניהול לא מספרים ולא ממרצים.
    ניהול לומדים מטעויות ומהצלחות.
    החלטת על הנדסה אזרחית? תתמקצע כמה שיותר ואל תשרוף זמן על לימודי ניהול כאלה ואחרים.
    אם יש לך את זה בניהול, לא יחלוף זמן רב ותהיה מנהל של משהו.
    אם אין לך את זה, גם 200 שנה של לימוד ניהול לא יהפכו אותך למנהל...
    אדם עם אופי ניהולי יכול ללמוד לנהל טוב יותר. אדם אחר, לא יכול להפוך לכזה עקב בילוי בכיתת הלימוד.
    אגב, לנהל זו העבדות היותר גדולה!
    כבר אמרו פה שמנהלים מרגישים צורך "למכור" את עצמם באופן קבוע.
    עצתי לך, תוציא את הרצון לנהל ממערכת השיקולים. זה יבוא עם הזמן וככל שתהיה מוכשר כך יקצר הזמן.
    תתמקד במסלולים מקצועיים ובתיאוריה, לא יהיה לך אף פעם זמן טוב יותר לעסוק בכך, אם כי תמיד תהיה חייב לתחזק את הידע התיאורטי.

בהצלחה
    שם לוהט ירח כנשיקת טבחת, שם רקיע לח את שיעולו מרעים, שם שקמה תפיל ענף לי כמטפחת
    ואני אקוד לה וארים.

כמו שכבר כתבו לפני, תבסס את המקצועיות שלך לפני הכל.
    תוכל לעשות תואר שני במנהל עסקים אחר כך, אם כי קרנו של התואר הנ'ל ירדה בשנים האחרונות.
    אם תרצה להתייעץ על תחום הנדסת בניין, הנדסה אזרחית וניהול פרויקטים אתה מוזמן ליצור קשר ולקפוץ לביקור.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

חבר רשום nirs's Avatar

Quote Originally Posted by OFF-RoaD View Post
    איך הנדסה אזרחית היא תת התמחות של מכונות או אלקטרוניקה? מה להן ולבניין, לצורך העניין?

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
    הנדסת חומרים, הנדסה כימית ואפילו ביניין לומדים את אותם קורסי בסיס כמו מכונות ואח"כ מתמקדים בקורסים מקצועיים ספציפים.
    אותו עיקרון בהנדסה ביורפואית, תוכנה וכו'.
    ברגע שלומדים את ההנדסות הנדונות אתה מקבע את עצמך לנישה ולתחום תעסוקה מוגדר.
    אפשר לעשות הסבה ממכונות / אלקטרוניקה לכל הנדסה אחרת, הפוך יותר קשה.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
    When your options low, I lift you from below
    תגלי איך האויר מחוץ לעיר מרגיש אחרת...

בתור בוגר תעשיה וניהול ועובד הייטק אני חייב לתת לך כמה טיפים שהלוואי והיו נותנים לי לפני חמש שנים, ואת רובם כבר נתנו כאן (זה המקום לציין את ההענות המדהימה של הפורום הזה להודעה שבכלל לא קשורה לסיבה לשמה הוקם):
    1. אדריכלות - אני בונה בית עכשיו ולדעתי זה אחד המקצועות המעניינים ביותר שקיימים, בעיקר בגלל זה שהוא דורש יכולות אנליטיות וריאליות אבל בשביל להיות אדריכל באמת טוב אתה חייב להיות יצירתי, וזה שילוב תכונות נדיר. אל תפסול!
    2. הנדסה - כמו שאמרו כאן, כל ההנדסות מובילות לעבודה מול מחשב, חוץ ממהנדס בניין ואולי מים. אבל גם כמו שאמרו כאן, תבדוק עם עצמך אם אתה באמת רוצה לעבוד בחוץ או רק רוצה להאמין על עצמך שאתה רוצה לעבוד בחוץ - זה רומנטי והכל אבל באוגוסט יותר כיף מול המסך מאשר על איזה פיגום.
    3. הנדסת בניין - יש לי מספר חברים בתחום והם מספרים שיש חוסר במהנדסים שינהלו פרויקטים בהקפים גדולים. מעבר לזה, תאור העבודה נשמע מעניין בגלל השליטה בכמות אדירה של כ"א מתחומים שונים, אתגרים הנדסיים, וההיקף הפיננסי של פרויקטים מהסוג הזה, בעיקר בגלל עלויות חומרים. החלק הפחות כיף הוא החיכוך עם קבלנים ופועלים מסוגים שונים שזה קטע קשה בתחום בעיקר בגלל שהוא מתנהל כמו שוק ופחות כמו פרויקט.
    4. הנדסה אחרת - אם בחרת הייטק תנסה להתקבל להנדסת חשמל ואם לא הצלחת אז להנדסת תוכנה. אתה תמיד יכול לעבור אחכ לתחומי הייטק אחרים, אבל יש הרבה פחות סיפורים על מהנדסי תעשייה ונהול שהיום מתכנתים בגוגל. אין פה קשר לעניין בעבודה אלא באיתות למעסיקים - הפקולטה לחשמל היא מסורתית הכי קשה לקבלה וללימודים ואחריה הנדסת תוכנה. מעסיקים יודעים את זה ומחפשים את בוגרי פקולטות האלה. תחשוב על זה ככה - אם סיימת הנדסת חשמל אתה שווה את משקלך בזהב, אם סיימת בתוכנה אתה שווה את משקלך בכסף, ואם סיימת בכל מקום אחר אני לא רוצה לומר באיזה חומר אתה שווה את משקלך מעבר לזה אני יכול לומר שתעשייה וניהול זה פשוט תחום רחב מידי וכשתסיים את הלימודים אתה עדיין לא תדע מה אתה רוצה לעשות בחיים אז אפשר להתחייס למסלול הזה כדחיית הקץ.... ולגבי פחד ממתימטיקה ופיזיקה - אם אתה מדריך פסיכומטרי אין לך מה לדאוג.

ובאופן כללי - להסתדר בעבודה עם אנשים שונים ממך זה מפתח קריטי להצלחה, אלא אם אתה איזה פקח רשט"ג בערבה (הנה עבודה בחוץ שאתה יכול לשקול אני בטוח שאין פה אף אחד בפורום שחושק בה). יכולות ניהול טכניות זה משהו נרכש אבל יכולות בינאישיות זה מה שמבדיל בין מנהל\עובד סביר למנהל\עובד טוב ומוערך.

בהצלחה!

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast