אז ככה, זה הנסיון שלי:
לאחר הארוחה:
- אני מרוקן את הפוייקה.
- מכניס אותו חזרה למדורה, אלא שהפעם על אש גבוהה מאוד. ככה אני מקבל מאין ניקיון פרוליטי.
- לאחר שהאש נירגע, מוציא אותו ונותן לו להתקרר.
- מכניס את הפוייקה לקופסאת קרטון של שישית קולה עד לבית. ככה הוא לא מלכלך ולא מתגלגל ברכב.
- בבית שוטף במים וחתיכת סמרטוט ללא סבון.
- יבוש בעזרת סמרטוט נוסף.
- שימון: שופך שמינית כוס שמן בישול, ושוב בעזרת סמרטוט מורח את השמן.
- אחסנה על מדף מאוורר.
שימוש הבא:
- שוטף במעט מיים את תוכן הפוייקה.
- משמן שוב, רק מביפנים.
- שם עליי כרוב.
- ממלא את הפוייקה בכול טוב... ושם שניי קרחומים מלמעלה.
- דוחף את הפוייקה לקופסא קרטון של שישית קולה, ככה הוא לא זז ברכב.
- נוסעים לטייל, בשטח דוחף את הפוייקה לאש.
הדבר היחדי שמפריע לי, זה הנזק המצטבר , אם בכלל, כתצואה מהשרפה באש הגבוהה - אז, אני ממש רואה את הברזל לוהט.
בפעם האחרונה הוא הספיק להחליד מעט כתוצאה מאיבוד כליל של השימון שלו באש.
יש דרכים טובות יותר לניקויי של הפוייקה?
רבין
בואו לקירקס הגדול של מאמי .... שבכים מורשה חנינה ובכלל בתרגילי חיסול למתנדבים מהקהל!
למרות כל האמור בשרשור הקודם, אני נמנע משימוש בסבון. הברזל בסופו של דבר כן סופח טעמים וחבל.
לגבי הגיינה, אם יש חיידקים שמסוגלים לשרוד את השריפה של הפוייקה בעת הניקוי (האסכולה של אש מבחוץ וגחלים מבפנים עד הבוקר או עד שהאש דועכת. בכל מקרה הסיר נהיה אדום בשלב מסוים), אז נראה לי שסבון קטן עליהם. זה השנקל שלי, ובכל מקרה בבית שוטף עם מים וסקוץ.
במקרים חריגים בהם הפויקה לא התנקה כראוי ( מחוסר זמן או עצים) שטפתי עם מים וחול/חצץ בשטח ניקוי ראשוני ואח"כ בבית כמו שצריך.
נמסרה לידי הפויקה הכי מטונפת וחלודה שראיתי אי פעם.
זה הולך להיות מבצע רציני.
לא עונה בפורום
לשאלות, קושיות, עצות, תובנות, נא לפנות בה"פ
אחרי ניקוי אני משתמש בשמן PAM - שזה בעצם WD40 אכיל :-)
דרור מקווה שיש לך טטנוס בתוקף.
אצלי, ממלא במים, מרתיח, שם על האש כל הלילה. אש כמה שיותר חזקה. בבוקר נותר רק לנגב את הלכלוך שהתרכך, לשמן, ולאכסן.
אגב, פעם הייתי צריך לנקות סיר שהשאלתי, וחזר אליי שבועיים אחרי השימוש, עם שאריות מזון מפוייח בפנים. גועל נפש. שמתי את הסיר על הגז בבית מלא מים, הבאתי לרתיחה, והשארתי על אש קטנה, סף רתיחה, כמה שעות. הכל התפרק והסיר חזר לכשהיה.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
פולנים אוהבים סירים נקיים. זה שהם מפיקים מזה אוכל נטול טעם, זה סיפור אחר. אבל אולי יש סיכוי למשהו טוב.
שמיל, הצעתך התקבלה. אני אבוא לבקר. אחרי שיהיה נקי, אתה מוזמן לטעום מתבשיל הבכורה.
שאריות אוכל מלפני שנתיים? קטן עלי. זה לחלשים.
גם טטנוס אין בסיר הזה כי החיידקים מתו מהליכלוך.
בנוסף לשאריות האורגניות, יש גם חלודה. הרבה חלודה. המון חלודה. ימבה חלודה. קשה, סרבנית.
אני שוקל להשתמש בנשק יום הדין - דיסק 4.5 עם מברשת פלדה...
אחרי שהסיר יהיה נקי, איך אני משחים אותו מחדש? הרבה שמן ולתת לו להישרף מבפנים?
לא עונה בפורום
קיבינימט, לכוון קורונה פיניון בדנה שישים לא מסובך כמו לתחזק את הסיר המזופת הזה. ובשביל מה ? שאפשר יהיה לדחוף לשם 3 קילו בשר, אורז, תבלינים ולשפוך גם בירה וקולה ולהגיד שיצא תבשיל מיוחד במינו שיהיה זהה בטעמו לבשר ואורז במרק של שישי שקונים בשוק-האוכל שבקניון איילון???
וגם זה אחרי שישב על האש לפחות שעתיים עד ארבע שעות, אחרי שכמובן סחבת 20 קילו עצים על הגג של האוטו או 3 חבילות פחמים שהערבי בטירה דחף לך לבגאז'.
כשמה עושים עד אז ? חותכים סלט דק דק ואוכלים שקשוקה כי רעביםם והילדים צריכים לאכול ולישון... בתקווה כמובן שהביצים לא נשברו בתוך המארז שלהם כי לא לכולם יש את המארז המיוחד של רכס.
וזה לפני שדיברנו על המשקל של הנבלה הזו, ושצריך לאבטח אותו ברכב שלא יעוף...
עייפתם אותי![]()
לא הגעתי לראש שרשרת המזון כדי להיות צמחוני!
מחפש רוכש לזוג כליות במצב טוב,כולל עבודה...
הילדים שלי לא אוכלים שקשוקה, אבל תמיד מחכים בקוצר רוח לפויקה של יום שישי בערב.
ולא - זה לא על מדורה עם בולי עץ, כי הסיר הזה עובד נפלא גם על כיריים גז בבית.
והוא גם עובד נפלא בתנור.
תנסה.
והוא לא דורש שום תחזוקה יוצאת דופן.
רק לנקות אחרי השימוש, לשמן דק וזהו.
והסיר כמו חדש גם אחרי שנים ארוכות.
כל החוכמה זה לא להתעצל ולא לזרוק אותו במחסן עם השאריות מהטיול - כי אז קורה מה שקורה....
לא עונה בפורום
נראה לי שזה השרשרור האחרון שנוגע בניקוי פויקה.
בקיצור: אני והאישה יוצאים לטיול זוגי. הפויקה שלי מתאימה להאכיל 10-12 אנשים ולא 2, אז שאלתי חברים ושכנים למי יש משהו יותר קטן.
בסוף קיבלתי תשובה "יש לי איזה גודל 2 אחת, זרוקה ליד המחסן. תקח".
ככה זה נראה:
ואחרי מפגש קצר עם דיסק 4.5 עם ראש מברשת:
בגלל הטמפרטורת היום והשריפות, אז היא הרשתה לי לעשות את השלב האחרון על הגז בבית
ככה זה נראה תוך כדי השריפה על הגז:
![]()
אל תראה לאנשים שאתה הולך להכין עבורם אוכל בפויקה הזה איך הוא היה נראה לפני... השם ירחם...
יפה מאוד.
שימנת בסוף?
חלודה זה תוספת ברזל בריאה. דא קורנפלקס מועשר ברזל מכיל פשוט חלודה
בואו לקירקס הגדול של מאמי .... שבכים מורשה חנינה ובכלל בתרגילי חיסול למתנדבים מהקהל!
אם כבר מדברים על זה שוב יש לי שאלה למומחים..
היתה לי פויקה חדשה שקיבלתי במתנה, פעם ראשונה בשבילי.
חבר רצה להראות לי איך משתמשים - הכניס לאש, נתן לסיר להתחמם מאוד ואז שפך פנימה מים קרים "בשביל לנקות אותו" לפני הבישול.
נהיה לי שחור בעיניים כי אני יודע שחימום וקירור מהיר עם מים לא הכי בריא לברזל. הבחור התעקש שככה עושים ולי לא היה מושג.
מפה לשם - התגלה סדק בתחתית הסיר...
הבחור טוען בתוקף שהסיר דפוק מהמפעל וצריך להחליף אותו.. מה דעתכם?
רוצה לציין שמאז אין לי פויקה ועד היום בעצם לא בישלתי אפילו ארוחה אחת בפויקה.
תחליף חבר... סתם. אבל טרם שמעתי על לשפוך מים בפויקה חדש ורותח. כן שמעתי על שמן...
מבחינתי בישול בפוייקה זה תרפייה, ההתעסקות מהנה.
שמרו על קשר