קח בחשבון שהתקנה של הדברים האלה מאוד מסובכת. בתור בעל פומה אני יכול להמליץ לך פשוט להגביר את הרדיו ... לא קנית דיסקברי 4, ברגע שתתרגל לרעיון הזה, תתחיל להנות מהרעש :-).
נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk
המועמד - דיפנדר פומה 110, רמת גימור גבוהה יחסית - שטיח גומי כפול בתא המטען, שטיחי גומי לרגלי הנוסעים ובידוד + שטיחים מלפנים באופן די מקיף. עד כמה שידוע לי הכל מקורי.
הרכב שקט משמעותית מדיפנדרים TDI ואחרים אך מאחר וזה רכב יומיומי שאני מבלה בו כמעט 3 שעות ביום אני מנסה לשפר את מצב הרעש, בעיקר במהירויות "גבוהות" 100-120 קמ"ש.
בנוסף, מנסה לשפר מצב החום של הריצפה שכן עדיין יש חלקים חשופים שמתחממים מאד ומעבירים חום לתוך הרכב.
מתלבט בין קיט של Noise Killer מותאם מאנגליה לבין אחד המוצרים של Dynamat - ככל הנראה מתאימים DynaPad שמתקינים מתחת לשטיחים יחד עם Hoodliner מתחת למכסה המנוע ואחד הפרונות הקלים ליישום מעל ריפוד הגג.
דווקא ה Dynamat Extreme שמאד נפוץ יחסית פחות מתאים ממה שהבנתי.
למישהו יש נסיון עם אחד או שני המוצרים?
יש פתרון מומלץ אחר?
המלצות ליישום / פירוק קלים?
תודה
גלעד
קח בחשבון שהתקנה של הדברים האלה מאוד מסובכת. בתור בעל פומה אני יכול להמליץ לך פשוט להגביר את הרדיו ... לא קנית דיסקברי 4, ברגע שתתרגל לרעיון הזה, תתחיל להנות מהרעש :-).
נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk
אין לי ניסיון עם המוצרים הספציפיים. אבל מניסיון לאטום דיפנדר ישן עם שלוש שכבות (חומר בידוד כבד דמוי עופרת+פלציב+לינולאום) אומנם היה שיפור אך לבסוף ביחס להשקעה התוצאה הייתה מאכזבת.
משיחה עם מומחי אקוסטיקה ובידוד רעשים הובהר לי שגלי קול באזה שהוא אופן מנהגים כמו מים- הכוונה היא שאם יש פתח ולו הקטן ביותר הם יחדרו דרכו ויעלו את מיפלס הרעש.
לכן, לא משנה באיזה חומר בידוד תשתמש- אם לא תשיג איטום מוחלט מהחוץ כולל כל פתח הכי קטן נניח בקיר האש או סביב ידית ההילוכים וכו׳ לא צשיג בידוד רעש כמצופה. שיפור והורדה במקצת של מיפלס הרעש כן אבל שקט לא יהיה לך.
לכן, הייתי מאמץ מראש את ההמלצה של קודמי.
שלמה מרבאום, עו"ד - ביטוח נזיקין - תאונות דרכים ובשטח
03-6883445
רעש אולי לא ישתנה אבל חום ניתן לבודד
אין ממש בעיית חום רצינית ברכב הזה כמו שהוא מהמפעל. טיפה חמימות מורגשת לעיתים רחוקות ובמזג אויר מאוד ספציפי, מאזור הידית בלם יד, וגם זה ממש בקטנה ולא שווה התייחסות. נסה לנסוע בסופה ואחרי זה תחשוב שאתה בלקסוס (מבחינת החום)
נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk
גם אני עם פומה, כבר עוד מעט 4 שנים, לדעתי לא שווה התייחסות החום מהידית אבל אני מניח שלכל אחד זה אחרת
נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk
לי יש ניסיון מאוד מוצלח בבידוד ה TD5. בודדתי את הרצפה, הגג, קיר האש והכי חשוב- את מעטפת הגיר.
במהלך העבודה גיליתי שהגיר ואזור הנתיכים ליד ידית ההילוכים הם מקורות הרעש העיקריים.
עוד נקודה למחשבה-בידוד הדלתות .
את חומר הבידוד קניתי בקיבוץ יקום (גולמט).
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
הנחה לחברי הקהילה ! צילומי משפחה, מוצר ותדמית בסטודיו או אצלכם. להזמנות - 0544405541
אמנם רכב אחר, אך בגדול שלמה מתאר את המציאות.
בהיילקס, גם סוג של טרקטור, בידוד הרצפה, דלתות וגב שיפר משמעותית את מפלס הרעש (אין בעיית חום), אבל זה לא נהפך לפרייבט.
אבל כמו ששלמה תיאר, אתה פתאום שם לב לרעש שמגיע מהנקודות והרווחים שלא עברו בידוד או שאי אפשר לסגור אותם.
אני השתמשתי ביריעות ייעודיות לבידוד רעש של וירט בגב ועל הרצפה, ודיינמאט בדלתות (היריעות של וירט עבות מידי לדלתות).
ההנאה שבאיטיות..
"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
Hary Wagner
עם דיינמייט בהשקעה נכונה והתקנה טובה אפשר לאטום ולהשיג תוצאות משמעותיות.
צריך לקחת בחשבון ש - 1. דיינמייט זה חומר יקר, לרכב כמו שלך אתה יכול להגיע בלי בעיה ל3000-4000 שקל אם תשתמש בדברים הנכונים ובכמות מספקת (כולל מכסה מנוע + כנפיים פנימיות)
2. שתצטרך כמה סוגים שלו (יש יריעה יעודית לקיר אש עם יריעת אלומניום בין שכבות הזפת)
3. בשימוש מתאים ובכמות מספקת אתה מוסיף 15-30 קילו לרכב כמו שלך (לא קריטי בג'יפ כזה)
4. דורש הכנה מתאימה של הרצפה ומודבק אליה - הסרה שלו אחר כך היא בגדול קשה עד בלתי אפשרית
הכל שאלה של כמה זה חשוב לך.
בהתקנה נכונה (או אצל בעל מקצוע שמתעסק עם זה) אתה תקבל תוצאות משמעותיות.
כל דבר פחות מדיינמייט לא יהיה זול משמעותית, לא ידרוש פחות עבודה, ויתן אפקט בינוני עד חלש במקרה הטוב ביותר (ומשם התגובות מעליי מגיעות).
הכל שאלה של כמה אתה מקציב לזה. תוצאות טובות אפשר לקבל גם ברכב כמו שלך אם מחליטים להשקיע.
בהצלחה.
מנסיוני, הוירט לא נופל בכלום מהדיימנאט במה שקשור בבידוד, ויש לי נטייה שהוא יעיל יותר (צפוף יותר ועבה יותר).
הוא זול בכשליש, אבל קשה בהרבה ליישום.
הדיינמאט מאד נוח לעבודה, גמיש ונדבק בקלות.
הוירט נדרש לחימום, עם מפוח חם או להשאיר בשמש שעה.. אחרת הוא לא נצמד טוב וקשה מאד להתאים אותו לכיפופים.
זה חומר OEM של לא מעט יצרני רכב, כולל מרצדס.
אם לסכם, הוא טוב יותר לרצפה ומשטחים סמויים גדולים, ופחות לדלתות.
יש להם גם דגם שמתאים לתא מנוע.
קח בחשבון שברכבי שטח המרווחים בין הדלתות גדול בהרבה מאשר בפרייבט, בשביל לאפשר את עיוותי המרכב בעבודת שטח, אז תמיד יש מרווחים שאי אפשר לגשר עליהם בצורה מלאה כמו בפרייבט.
ההנאה שבאיטיות..
"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
Hary Wagner
איפה משיגים את היריעות של וירט?
ההנאה שבאיטיות..
"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
Hary Wagner
אני עובד הרבה עם הווירט ועם דיינמט( בעיקר האקסטרים)
הווירט לא מבודד מחום, רק רעש, יש צורך לחמם את החומר בכדי לעצב אותו.
מנסיון רב בבידוד בכללי, ודיפנדרים ספציפי צריך לכסות את כל מה שרק אפשר בחומר, ה כ ל.
כל נקודה שתשאר ללא חומר ממנה יצא הרעש והחום.
זה המון המון עבודה וגם עלות החומר מאוד גבוהה.
בדיפנדר הייתי ממליץ בנוסף באזור הגיר גם שטיח עבה מחומר מבודד חום ורעש.
בדיפנדר יש להקפיד במיוחד על אזור הגיר, קיר האש ותאי האיכסון מתחת למושבים הקדמיים( אבל שוב, צריך לכסות ה כ ל)
כמו כן יש שיפור גדול כשמבודדים את הדלתות והגג( משטחים ישרים גדולים)
גמל זה סוס שתכננה ועדה.....
הטלפון החדש שלי: 0544897064
אחרי התגובה של ארז, נראה לי נכון לחדד- איכות הבידוד שהתייחסתי אליה היתה לגבי רעש, לא חום.
ההנאה שבאיטיות..
"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
Hary Wagner
אני בקטע של החייאת שרשורים היום....
בכל מקרה, ביום שישי האחרון הדבקתי חומר מבודד מתחת למכסה המנוע של הדיפנדר. שיפור משמעותי ניכר בנסיעה.
החומר הינו ספוג מלמין בעוביים שונים, בהתאם למיקום הבידוד:
במרכז הפח הדבקתי חתיכות בעובי 2.5 ס"מ
בכנפיים של מכסה המנוע (יש רווח בקיפולים) - גם כן 2.5 ס"מ
בשאר הפח הדבקתי חתירות בעובי של 1 ס"מ
את החומר רכשתי ביקום (גולמט).
מחירים:
שני לוחות ספוג 1 125X50X (ס"מ) - 40ש"ח
שני לוחות ספוג 2.5 125X50X (ס"מ) -80 ש "ח
דבק FX250 למלמין - 39 ש"ח
(אפשר להסתפק בחצי הכמות הרשומה למעלה).
לוח המלמין סופג את הרעש ומתאים גם לדלתות. לבידוד מושלם מומלץ להתקין חוסמי רעש בתוך תא הנהג.
החומר עמיד בחום, אינו פולט רעלים ומתאים להתקנה מתחת למכסה המנוע.
גילוי נאות - אין לי שום קשר מסחרי או אישי עם חברת גולמט.
הנחה לחברי הקהילה ! צילומי משפחה, מוצר ותדמית בסטודיו או אצלכם. להזמנות - 0544405541
שמרו על קשר