יפה מאוד.
עצה קטנה ממי שמשפץ כרגע רכב אספנות ( סיטרואן דה שבו 65 ) שיפוץ יסודי - אל תלחץ ואל חכוון לזוקיאדה , כי אז פשוט תתחיל לחפף בכל הדברים הקטנים והחשובים , זוקיאדה נוספת תהיה בשנה הבאה !
אני כעת לאחר פחחות ( עבודה עצמית מתישה ויסודית מאוד ) ובשלבי צביעה , והדרך עוד ארוכה - הרכבת אביזרים , חשמל , ריפודים , פנסים , ידיות לדלתות וכיוון ועוד , זה נראה פשוט אולם לוקח זמן .
דבר נוסף שראיתי בתמונות : אתה משייף עם מברשת פלדה - טעות , ישנה דיסקית שיוף הנקראת : פלפ סקוץ' שחור , ניתן להשיג בתל אביב אצל השחל ליד גשר מעריב . הדיסקית הזאת עושה פלאים - משייפת את הצבע הרבה הרבה יותר מהר ויסודי ממברשת הפלדה , כמו כן איננה פוגעת כלל במתכת אלא מחליקה אותה .
רוב עבוד השיוף אני עושה עם משחזת אויר - יש לה אפשרות ויסות של המהירות - מומלץ אך דורש מדחס אויר אמיתי ( לא 2 כ"ס ב:600 ש"ח )
לגבי השיפוץ שאני עושה ניתן לצפות בפורום מועדון החמש תחת הכותרת : סיטרואן דה שבו 65 ,יומן שיפוץ ( מצטער , אינני יודע כיצד לצרף קישור - גם אני כבר אספנות ) .
אילן
איזה חומר ציפוי זה בתחתית?
הסופ"ש שופץ הסרן האחורי כולל המתלים. כמה חרא... כמה...
מצטער מראש על האיכות, צולם בזריזות הבוקר.
אז מה היה לנו: פורק הסרק לכל חלקיו, ולאחר נקיון נמצאו מספר לא מבוטל של סדקים ליד התושבות.
הוחלט לנסות לתקן עצמאית, עם רתכת אלקטרונית. נראה שיצא טוב, בגלל הלחץ זמן לא היה מן לעשות בדיקת אטימות עם מים ולכן מחזיק אצבעות שזה באמת טוב כמו שזה נראה.
כל רכיבי הסרן עברו נקיון וצבע. כמו כן כל הגומיות של המתלים חדשות.
כל זה התחיל מזה שרק רציתי להחליף את המייסבים של הציריות
![]()
איזה לחץ זמן יש לך ?
אתה קורע את התחת על הרכב, שיצא טוב... לא חבל על הקטנות האלה שבסוף תתבאס מהן ?
לא הגעתי לראש שרשרת המזון כדי להיות צמחוני!
מחפש רוכש לזוג כליות במצב טוב,כולל עבודה...
אילוצי מקום ושכירות, שבטח לא תימשך עוד הרבה זמן. העבודה נעשת רק בצורה הטובה ביותר, אך יש מצבים בהם חייב לוותר קצת.
אחרי יומיים של פירוקים ונקיונות נראה שלאחר החלפת כל המייסבים הדבר הזה יעבוד (מתישהו..)
התקדמות יפה..
איך חיזקת את מיסבי הקינגפין?
"רגעים מאושרים, רגעים נוראיים. אין יותר מטאפורות אזלו הדימויים.
אתה יכול הפה לפתוח, יכול הפה לסגור. את הסיבוב של הכדור אף אחד לא יעצור..."
הספר והמדריך פה באתר אומרים לסגור באופן שווה את העליון והתחתון כך שהנאבה תנועה תחת עומס של שני קילוגרמים.
חייב להודות שמומנט החיזוק כלל לא היה כזה חזק, שלא השתמשתי בשימסים.
סחטיין על הנחישות לעבוד בגשם, וההתקדמות!
לא הבנתי אם בסוף כן השתמשת בשימסים, או לא..
הברגים קטנים, אז תיזהר לא לגזור אותם, אבל תהדק טוב..
חייב להשתמש בשימסים, אם חסר לך ואין במכשירי תנועה, אפשר עם קצת יצירתיות לייצר לבד.
השיטה עם המשקל פשוטה ועובדת טוב.
מצאת את הכלי המתאים לבדיקת המומנט הנכון?
מהיכן החלקים לשיפוץ הסרן? יש עוד אפשרות חוץ ממכשירי תנועה?
את האמת לא הייתי אפילו פעם אחת אצל מכשירי תנועה. אני בכלל לא בטוח שיש להם חלפים לsj.
בכל מקרה, אני רכשתי קיט שיפוץ (ללא המייסבים) מחול ואת המייסבים קניתי בארץ, במחיר מאוד דומה לחול (עוד לפני מחירי משלוחה וכו..).
מדובר במייסבים טובים של sfk/koyo.
בנתיים ממשיכים.. הסרן הקידמי מוכן לעבודה, בשישי יגיעו צמיגים חדשים (תודה לגיל אסרף).
בנתיים ממשיכים בהרכבה תחת מכסה המנוע
תוכל לתת לי קישור? גם לקיט וגם למייסבים. הסרן אצלי כבר מפורק ותכננתי ללכת מחר לגנבים שאגב יש דברים שעדיין יש להם.
http://pages.ebay.com/link/?nav=item...256574&alt=web
תבדוק עלות של קיט ללא מיסבים, אני מאמין שיהיה יותר זול לקנות את המייסבים בארץ, כמו שאמרתי כבר..