אהלן גידי.
כמו שאמרו, אלה כונסי אויר של דיפנדר.
בניגוד למה שאמרו, אלה ישרתו טוב את המטרה שלך (שעליה "נדבר בהמשך) - לדעתי טוב יותר מאלה שהותקנו על הסופה, גם אם הם לא כ"כ יפים.. אם לומר מעדינות.
אם אתה רוצה לפנות חום, כמה שהפתח גדול יותר ו"חלק" יותר, כך תשיג טוב יותר את המטרה שלך.
המאוורר כל הזמן דוחף אויר מלפנים לאחורי הרכב (נדמה לי שפעם אסף הסביר יפה איך מתוכננת זרימת האויר בתוך תא המנוע..)
לכן, לדעתי, במקום להכניס אויר קר לתוך תא המנוע, עדיף לאפשר לאויר לצאת החוצה ולא להפריע לתיכנון המקורי - אני הייתי מתקין את הכונס עם הפתח לאחור, לכיוון החלון הקידמי. כך גם יווצר אפקט שאיבה בנסיעה..
דבר נוסף שהייתי לוקח בחשבון הוא פתחי יניקת האויר לתוך תא הנוסעים - אתה לא כ"כ רוצה שהאויר החם שיוצא מתא המנע, יכנס לתא הנוסעים וגם לא את הריח. תתקין את הפתחים בהתאם.
עכשיו לצורך בפתחים האלה... בכלל.
אכן המנוע הזה מייצר בתא המנוע חום, שלא נתקלתי בכמותו בכלי רכב אחרים (לא יודע מה קורה ב-ZJ) - פשוט הכל רותח שם. ממש רותח.
אני לא יודע אם המנוע שלך כבר החל בהליך ההשמדה העצמית (יש שירשור נפרד, למי שלא מעודכן - "מכות" ביני לבין גרשון... סתאם. גרשון אחלה ואני מאוד מעריך אותו ואת הידע והנסיון שלו - ויכוח ביני לבין גרשון..) אבל אם כן... חבל על החורים במכסה המנוע..
הפתחים האלה (וגם הדוגמא של הסופה) לא ישפרו משמעותית את הובלת החום החוצה, מתא המנוע (לדעתי.. לדעתי).
בזחילת שטח וכו', אני חוזר על הצעתי לפתוח את מכסה המנוע "שלב אחד" - זה הרבה יותר משמעותי מכל פתח שתחורר במכסה המנוע.
בריינג', בלי בעיות מיוחדות ועם קצת "אינג'ניריות", ניתן לסדר שמכסה המנוע ישאר פתוח על ה"וו" ולא ידפוק וגם "לעבוד" על החיישן המציק (אם עדיין לא ניטרלו אותו ממילא).
אם אתה בכ"ז ממשיך עם קו החורים - לסמן מבחוץ את הקוים (לא לשכוח לקחת שוליים לברגים וכו'!!), לבדוק מבפניםשאתה לא "נופל" על קורות החיזוק ופשוט לחתוך בזהירות - לתפוש למקום אפשר עם בורג ואום וגם בורג קודח יעשה את העבודה.
אני הייתי מתקין גם מסגרת פנימית (כמו בתמונה הראשונה לסופה - לא יודע לאן נעלמו בהתקנה).. ליתר ביטחון.
חלודה וכאלה... אפשר לשים צבע אבל... ממילא כבר הרסת את הרוח של הריינג' רובר, עם החורים במכסה המנוע, אז קצת חלודה כבר לא תשנה..![]()
שמרו על קשר