...לכן נראה לי שהאפשרות שנותרה לי היא להתחכם. (בעצם כמו שמנהל מכון הרישוי אמר לי "אני צריך לראות כננת עם אישור- אחרי זה תעשה מה שאתה רוצה...")
חברים יקרים שלום.
ברשותי טראקאן 2005 עם פגוש מתכת, כך קניתי אותו בדיוק לפני שנה יום לאחר שעשה טסט.
עברה שנה והלכתי לעשות טסט- להפתעתי, לא עברתי. ולמה?
מסתבר שיצאה תקנה של משרד הרישוי שמשנת 2008 ומעלה מותר להתקין פגוש מתכת רק באישור היבואן. מתחת ל 2008 מותר להתקין פגוש מתכת רק אם ישנה כננת וכל זה מטעמי בטיחות...
עכשיו עומדות לפני 2 ברירות:
1. להתקין פגוש פלסטיק מקורי. אפשרות זו לא נראית לי כי זה בעצם ללכת אחורה... יש לי שיפור ברכב- למה שאני אוותר עליו...?
ואני אומר לך - פגוש מתכת הוא "שיפור"?... שיפור של מה בדיוק?... כננת היא כן שיפור והיא זקוקה לפגוש על מנת להיות מותקנת על הרכב שלך. יש לך כננת בתוך הפגוש?... לא, ואתה גם לא רוצה כננת, אז לך תתקין פגוש פלסטיק מקורי ותמכור את פגוש המתכת שלך. למה? תיכף נגיע לזה.
2. להתקין כננת ולאשר אותה. גם אפשרות זו נראית לי לא הגיונית בעליל. אני לא זקוק לכננת. למה להשקיע כ 3-4 אלף שח על משהו שאין לי בו צורך? ואיך בדיוק הפגוש נהיה יותר בטיחותי כאשר אני מתקין עליו כננת? ולמה אני צריך לסחוב עוד 30+ קילו מקדימה שיגבירו את הקפיצות בשטח ויעמיסו על הרכב?י
בין דרישות משרד התחבורע לבין בטיחות אין שום קשר.
צריך שתבין משהו מאוד עקרוני ובסיסי שיעזור לך להבין את כל הדינמיקה של החיים בדמוקטטורת בננות מפגרת כמו ישראל. כל החוקים והאיסורים והדרישות האלה באים "לעשות סדר" כלומר לייצר בירוקרטיה ולחץ על האזרח, שיגרמו לו להיות תלוי לחלוטין במצב רוחם של פקידונים מיותרים, צרי עין ורעי לב בכל צעד שיעשה. החל מסגירת מרפסת באמצעות פרגולה, דרך גיזום עץ, ועד התקנת כננת.
"בטחון" ו"בטיחות" הן שתי מילות קסם שבאמצעותן השלטון מצדיק כל דרישה, תקנה, חוק או הוראה הזויים, בהם הוא משתמש על מנת להתעלל בנתיניו ולייצר עליהם לחץ. מבלי לזלזל חלילה בבטחון או בבטיחות, אני מבטיח לך שלמילות הקסם הללו יש השפעה מאגית על אזרחים רפי שכל ושפלי רוח. תמורת "בטחון ובטיחות", מיליונים מאזרחי המדינה הזו מוותרים בהרכנת ראש על כסף, חופש, חיים נורמליים ועתיד כלשהו, להם ולילדיהם.
כל מי שיש לו יותר מ-3 IQ בגולגולת מבין לבד שאין שום קשר בין יש כננת או אין כננת בתוך הפגוש, לבין בטיחות. כפי שאמר לך הבוחן הראשי במכון (הוא לא חלק מהמערכת אלא רק עוד משרת אחד שלה) - תראה לו כננת מותקנת עם אישור ואח"כ תעשה מה שתרצה.
וכאן אני זקוק לעזרתכם...
איפה ניתן להשיג כננת זולה מפירוק? עודפי הצבא/ משטרה? אולי למישהו יש כננת אפילו לא תקינה להשאיל?
ועזרה נוספת, האם אתם מכירים מי יכול להתקין ולאשר לי אותה?
אני מתכוון לשים כננת, לעבור את הטסט ואז להוריד אותה. ורוצה לגמור את הסיפור בכמה מאות שקלים...
וככה גם בשנה הבאה? תתקין פגר של כננת מושבתת, תעבור טסט ותוריד אותה? בהנחה שאתה לא מבצע בעצמך, תשלם כל פעם כמה מאות שקלים על הרכבה ופירוק וחוזר חלילה? לא נראה לך, אפעס.... קצת מוזר? ומי בדיוק יאשר לך כננת ברשיון מבלי שתהיה שם כננת שעובדת? (בודקים את זה)
אגב אישור לכננת - כיום נרשם ברשיון הרכב גם שם יצרן ודגם הכננת. כך שתצטרך את אותו פגר כננת בכל שנה מחדש.
שמע מבעל נסיון במאבקים מול הרשעויות - תמצא פגוש פלסטיק מקורי. תתקין אותו פעם אחת וזהו. את פגוש המתכת תמכור.
תודה מראש לכל היועצים והעוזרים.
הודעות אפשר גם בפרטי...
שמרו על קשר