Close
עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 20 מתוך 53

נושא: כננת

ברירת מחדל כננת

חברים יקרים שלום.

ברשותי טראקאן 2005 עם פגוש מתכת, כך קניתי אותו בדיוק לפני שנה יום לאחר שעשה טסט.
    עברה שנה והלכתי לעשות טסט- להפתעתי, לא עברתי. ולמה?
    מסתבר שיצאה תקנה של משרד הרישוי שמשנת 2008 ומעלה מותר להתקין פגוש מתכת רק באישור היבואן. מתחת ל 2008 מותר להתקין פגוש מתכת רק אם ישנה כננת וכל זה מטעמי בטיחות...

עכשיו עומדות לפני 2 ברירות:
    1. להתקין פגוש פלסטיק מקורי. אפשרות זו לא נראית לי כי זה בעצם ללכת אחורה... יש לי שיפור ברכב- למה שאני אוותר עליו...?י
    2. להתקין כננת ולאשר אותה. גם אפשרות זו נראית לי לא הגיונית בעליל. אני לא זקוק לכננת. למה להשקיע כ 3-4 אלף שח על משהו שאין לי בו צורך? ואיך בדיוק הפגוש נהיה יותר בטיחותי כאשר אני מתקין עליו כננת? ולמה אני צריך לסחוב עוד 30+ קילו מקדימה שיגבירו את הקפיצות בשטח ויעמיסו על הרכב?י
    לכן נראה לי שהאפשרות שנותרה לי היא להתחכם. (בעצם כמו שמנהל מכון הרישוי אמר לי "אני צריך לראות כננת עם אישור- אחרי זה תעשה מה שאתה רוצה...")

וכאן אני זקוק לעזרתכם...
    איפה ניתן להשיג כננת זולה מפירוק? עודפי הצבא/ משטרה? אולי למישהו יש כננת אפילו לא תקינה להשאיל?
    ועזרה נוספת, האם אתם מכירים מי יכול להתקין ולאשר לי אותה?
    אני מתכוון לשים כננת, לעבור את הטסט ואז להוריד אותה. ורוצה לגמור את הסיפור בכמה מאות שקלים...
    תודה מראש לכל היועצים והעוזרים.
    הודעות אפשר גם בפרטי...

חבר רשום דרור ברלי's Avatar

ברירת מחדל תגובה: כננת

ציטוט נכתב במקור על ידי חייםז צפיה בהודעה

חברים יקרים שלום.

ברשותי טראקאן 2005 עם פגוש מתכת, כך קניתי אותו בדיוק לפני שנה יום לאחר שעשה טסט.
    עברה שנה והלכתי לעשות טסט- להפתעתי, לא עברתי. ולמה?
    מסתבר שיצאה תקנה של משרד הרישוי שמשנת 2008 ומעלה מותר להתקין פגוש מתכת רק באישור היבואן. מתחת ל 2008 מותר להתקין פגוש מתכת רק אם ישנה כננת וכל זה מטעמי בטיחות...

עכשיו עומדות לפני 2 ברירות:
    1. להתקין פגוש פלסטיק מקורי. אפשרות זו לא נראית לי כי זה בעצם ללכת אחורה... יש לי שיפור ברכב- למה שאני אוותר עליו...?

ואני אומר לך - פגוש מתכת הוא "שיפור"?... שיפור של מה בדיוק?... כננת היא כן שיפור והיא זקוקה לפגוש על מנת להיות מותקנת על הרכב שלך. יש לך כננת בתוך הפגוש?... לא, ואתה גם לא רוצה כננת, אז לך תתקין פגוש פלסטיק מקורי ותמכור את פגוש המתכת שלך. למה? תיכף נגיע לזה.

2. להתקין כננת ולאשר אותה. גם אפשרות זו נראית לי לא הגיונית בעליל. אני לא זקוק לכננת. למה להשקיע כ 3-4 אלף שח על משהו שאין לי בו צורך? ואיך בדיוק הפגוש נהיה יותר בטיחותי כאשר אני מתקין עליו כננת? ולמה אני צריך לסחוב עוד 30+ קילו מקדימה שיגבירו את הקפיצות בשטח ויעמיסו על הרכב?י
    לכן נראה לי שהאפשרות שנותרה לי היא להתחכם. (בעצם כמו שמנהל מכון הרישוי אמר לי "אני צריך לראות כננת עם אישור- אחרי זה תעשה מה שאתה רוצה...")

בין דרישות משרד התחבורע לבין בטיחות אין שום קשר.
    צריך שתבין משהו מאוד עקרוני ובסיסי שיעזור לך להבין את כל הדינמיקה של החיים בדמוקטטורת בננות מפגרת כמו ישראל. כל החוקים והאיסורים והדרישות האלה באים "לעשות סדר" כלומר לייצר בירוקרטיה ולחץ על האזרח, שיגרמו לו להיות תלוי לחלוטין במצב רוחם של פקידונים מיותרים, צרי עין ורעי לב בכל צעד שיעשה. החל מסגירת מרפסת באמצעות פרגולה, דרך גיזום עץ, ועד התקנת כננת.
    "בטחון" ו"בטיחות" הן שתי מילות קסם שבאמצעותן השלטון מצדיק כל דרישה, תקנה, חוק או הוראה הזויים, בהם הוא משתמש על מנת להתעלל בנתיניו ולייצר עליהם לחץ. מבלי לזלזל חלילה בבטחון או בבטיחות, אני מבטיח לך שלמילות הקסם הללו יש השפעה מאגית על אזרחים רפי שכל ושפלי רוח. תמורת "בטחון ובטיחות", מיליונים מאזרחי המדינה הזו מוותרים בהרכנת ראש על כסף, חופש, חיים נורמליים ועתיד כלשהו, להם ולילדיהם.

כל מי שיש לו יותר מ-3 IQ בגולגולת מבין לבד שאין שום קשר בין יש כננת או אין כננת בתוך הפגוש, לבין בטיחות. כפי שאמר לך הבוחן הראשי במכון (הוא לא חלק מהמערכת אלא רק עוד משרת אחד שלה) - תראה לו כננת מותקנת עם אישור ואח"כ תעשה מה שתרצה.

וכאן אני זקוק לעזרתכם...
    איפה ניתן להשיג כננת זולה מפירוק? עודפי הצבא/ משטרה? אולי למישהו יש כננת אפילו לא תקינה להשאיל?
    ועזרה נוספת, האם אתם מכירים מי יכול להתקין ולאשר לי אותה?
    אני מתכוון לשים כננת, לעבור את הטסט ואז להוריד אותה. ורוצה לגמור את הסיפור בכמה מאות שקלים...

וככה גם בשנה הבאה? תתקין פגר של כננת מושבתת, תעבור טסט ותוריד אותה? בהנחה שאתה לא מבצע בעצמך, תשלם כל פעם כמה מאות שקלים על הרכבה ופירוק וחוזר חלילה? לא נראה לך, אפעס.... קצת מוזר? ומי בדיוק יאשר לך כננת ברשיון מבלי שתהיה שם כננת שעובדת? (בודקים את זה)
    אגב אישור לכננת - כיום נרשם ברשיון הרכב גם שם יצרן ודגם הכננת. כך שתצטרך את אותו פגר כננת בכל שנה מחדש.

שמע מבעל נסיון במאבקים מול הרשעויות - תמצא פגוש פלסטיק מקורי. תתקין אותו פעם אחת וזהו. את פגוש המתכת תמכור.

תודה מראש לכל היועצים והעוזרים.
    הודעות אפשר גם בפרטי...
    ...
    לא עונה בפורום
    לשאלות, קושיות, עצות, תובנות, נא לפנות בה"פ

דרור,
    לא תמיד אני מסכים עם כל מה שאתה כותב, אבל תמיד זה משעש, מושחז וענייני.
    במקרה הזה, לצערי, כנראה גם נכון

חבר רשום OFF-RoaD's Avatar

אני רק שאלה.
    להבנתי התקנה נכנסה לתוקף ב2008, ולכן חלה רק על רכבים משנת ייצור זו ואילך. הרכב נקנה ב2005, הפגוש הותקן, נניח, ב2006, כשעוד היה מותר. איך הם יכולים לבוא ולומר להחזיר את הגלגל לאחור? (כמובן שהיום אסור להתקין, הכל בהנחה שההתקנה הייתה לפני התקנה).
    בחיים לא שמעתי על מישהו עם רכב משנת ייצור לפני 2008 שעשו לו בעיות עם פגוש מתכת כזה או אחר. משהו השתנה?

חבר רשום raanan's Avatar

ציטוט נכתב במקור על ידי OFF-RoaD צפיה בהודעה
    משהו השתנה?
    כן !
    נכנסה לתוקף תקנה שחלק מהמכונים אוכפים אותה כלשונה.
    חפש פה בפורומים ותמצא את הקובץ עם התקנה.
    אגב, חוקים ותקנות יכולים לעשות גם סדר לאחור ...

דרור,
    במקרה הזה אתה לא צודק .
    המוטבציה לתקנה היא דרישת האיחוד הארופאי בתקינה למינימום פגיעה בהולכי רגל.
    מאפשרים פגוש ברזל למי שיש כננת מתוך הנחה שזה לצורך עיסוקו (פרנסה) כרכב עבודה.

אני במידה ואדרש, אתקין כננת הכי קטנה וזולה (של טרקטרונים ) אפילו ללא הכבל (התקנה לא מגדירה כבל ...)

רענן

חבר רשום yscheiner's Avatar

שאלה למומחים בנוגע לתקנה העושה סדר לאחור - האם בכלל קיימת כזו.

1. ישנם רכבים שבזמן ייצורם לא נדרשו לחגורות בטיחות.
    2. ישנם רכבים שבזמן ייצורם לא נדרשו ל-2 מראות בצידי הרכב.
    3. ישנם רכבים שביצעו שינויים בעלות כספית לא מבוטלת במסגרת היתרים ממשרד התחבורה, שינוי מידת צמיגים ל-31 והתקנת פגושי מתכת.

האם ניתן חוקית לדרוש שינוי לאחור שחובה בתוכו עלויות כספיות או מייתר את השימוש ברכב כי עכשיו, עפ״י התקנות החדשות, הוא לא מתאים לייעוד המקורי שבגינו בעליו רכש אותו והשקיע בו?

יש לי הרגשה שהתשובה תגיע מעורכי הדין ;-)
    וויליס 58
    היילקס 98
    In order to be old and wise
    You must first be young and stupid

חבר רשום ד ו ר ו ן's Avatar

טנדרים ישנים הגיעו במקור עם פגושי ברזל קדימה ואחורה.

וגם התקנה החדשה לא לגמרי עיוורת לנושא, ומאפשרת פגושים בתנאים מסויימים.

ולפגוש מתכת קדמי אין באמת שימוש בלי כננת, בארצנו נטולת הקנגורו החזירים ושאר חיות בר גדולות.

את החצאית הנמוכה אפשר להסיר, ואז גם הפגוש המקורי כבר לא מלכך רצפה.
    ההנאה שבאיטיות..

"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
    Hary Wagner

חבר רשום

ציטוט נכתב במקור על ידי דרור ברלי צפיה בהודעה
    צריך שתבין משהו מאוד עקרוני ובסיסי שיעזור לך להבין את כל הדינמיקה של החיים בדמוקטטורת בננות מפגרת כמו ישראל. כל החוקים והאיסורים והדרישות האלה באים "לעשות סדר" כלומר לייצר בירוקרטיה ולחץ על האזרח, שיגרמו לו להיות תלוי לחלוטין במצב רוחם של פקידונים מיותרים, צרי עין ורעי לב בכל צעד שיעשה. החל מסגירת מרפסת באמצעות פרגולה, דרך גיזום עץ, ועד התקנת כננת.
    "בטחון" ו"בטיחות" הן שתי מילות קסם שבאמצעותן השלטון מצדיק כל דרישה, תקנה, חוק או הוראה הזויים, בהם הוא משתמש על מנת להתעלל בנתיניו ולייצר עליהם לחץ. מבלי לזלזל חלילה בבטחון או בבטיחות, אני מבטיח לך שלמילות הקסם הללו יש השפעה מאגית על אזרחים רפי שכל ושפלי רוח. תמורת "בטחון ובטיחות", מיליונים מאזרחי המדינה הזו מוותרים בהרכנת ראש על כסף, חופש, חיים נורמליים ועתיד כלשהו, להם ולילדיהם.
    דרור ידידי, מילים כדורבנות.
    להדפיס בצבע פלורסנטי, למסגר, ולתלות בכל תחנת אוטובוס ובכניסה לכל משרד ממשלתי

חבר רשום ספרדי's Avatar

חיים,
    כדי לך לברר אם אספיר יכול להיות שהם יכולו לעזור לך.
    איפה ניסתי לעבור טסט?
    אם אפשר לדעת?
    "גם כי אלך בגיא צלמוות לא אירא רע כי אתה עמדי" (תהלים כ"ג)
    "חייה את חייך כאילו אתה עומד למות מחר ולמד כל דבר כאילו תחייה לנצח" (מהטמה גנדי)

דרור,
    פגוש מתכת הוא כן שיפור, א. זווית גישה, ב. בניגוד לשאר החלקים ברכב הוא לא יוחלף לעולם... ג. נראה טוב- גם זה שיפור.
    מעבר לזה, כמו שאמרתי, הרכב עבר טסט כמה שנים במצב הזה ונכון לכרגע לא בא לי "להיכנע" לרשויות אלא לשחק במשחק שלהם ולנסות לנצח.
    אומר לך דבר נוסף, גם וו הגרירה שעל הרכב לא הופיע ברישיון (למרות שהותקן כדת וכדין) והרכב עבר טסט 8 שנים במצב הזה- הזוי.
    את וו הגרירה רצתי לאשר כי זה ממש עניין בטיחותי (למרור שלא גררתי אפילו נמלה)
    אז שלא יבואו ויגידו לי שאין מה לעשות והבטיחות היא בראש מעייניהם.

לסיכום, כרגע זה מה שאני רוצה (וזו העזרה שביקשתי) לשים ככנת ולאשר אותה ובשאיפה (אם זו כננת בדרך לפח) לשמור אותה בצד ולהתקין ולהסיר עצמאית כל שנה.

ואם זה לא יעבוד, אעבור לתכנית ב'. (שמן "בן צבי")

Off-Road, Yscheiner,
    לעיונכם התקנה:
    http://img-2013.tapatalk.com/d/13/09/18/ebevyjub.jpg

http://img.tapatalk.com/d/13/09/18/6etuse6a.jpg

רענן,
    לא נראה לי שיעבירו אותך עם כננת של טרקטורון, במיוחד לא אחרי שיכשילו אותך עקב חוסר כננת...

ספרדי,
    אספיר יעזרו? נו באמת...

חבר רשום lior_b.s's Avatar

אתה יודע שאם אתה רושם כננת ברישיון ונוסע בלי זה גם דו"ח..
    3 ניבות והספירה עוד לא הסתיימה..

ציטוט נכתב במקור על ידי חייםז צפיה בהודעה
    דרור,
    פגוש מתכת הוא כן שיפור, א. זווית גישה, ב. בניגוד לשאר החלקים ברכב הוא לא יוחלף לעולם... ג. נראה טוב- גם זה שיפור.
    מעבר לזה, כמו שאמרתי, הרכב עבר טסט כמה שנים במצב הזה ונכון לכרגע לא בא לי "להיכנע" לרשויות אלא לשחק במשחק שלהם ולנסות לנצח..
    יש מאז מסמך עדכון, חנן העלה אותו כאן, המתייחס להתקנת פגושים תחליפיים ממתכת של סדנאות שונות.
    ההנאה שבאיטיות..

"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
    Hary Wagner

חבר רשום OFF-RoaD's Avatar

ואם באים לטסט בלי פגוש? על מה יכשילו את הרכב?

חבר רשום גיל אסרף's Avatar

על זה שאין לו פגוש..

איזה עדכון דורון?
    אשמח לראות.

לגבי פגושים אחוריים, תעשה חיפוש, אין לי את הקישור.

חנן גיפולוג העלה אתה הסריקה.
    ההנאה שבאיטיות..

Hary Wagner

ציטוט נכתב במקור על ידי OFF-RoaD צפיה בהודעה
    ואם באים לטסט בלי פגוש? על מה יכשילו את הרכב?
    לפני שנתיים נכשלתי עם דיסקברי עם פגושי מתכת מקוריים על פינת פלסטיק חסרה, הפגוש שלם, לא מעוקם עם מספר כמו שצריך ואפילו הצבע סביר
    שמתי חתיכת פלסטיק של מספר וניגשתי לטסט, הבוחן אומר לי אבל זה הפלסטיק שבא עם האוטו
    בקשתי שיראה לי איפה כתוב שהפלסטיק צ"ל מקורי, ועברתי ככה

מפגרים אמרנו?

בועז

חבר רשום ספרדי's Avatar

חיים גם אני חשבתי כך ונתקעתי בבעיה ופניתי לאספיר והם עזרו לי
    אם אתה רוצה אני יכול לתת לך את הטלפון שהבחור שדיברתי איתו.
    "חייה את חייך כאילו אתה עומד למות מחר ולמד כל דבר כאילו תחייה לנצח" (מהטמה גנדי)

חבר רשום raanan's Avatar

ציטוט נכתב במקור על ידי ספרדי צפיה בהודעה
    חיים גם אני חשבתי כך ונתקעתי בבעיה ופניתי לאספיר והם עזרו לי
    אם אתה רוצה אני יכול לתת לך את הטלפון שהבחור שדיברתי איתו.
    אולי תשתף מה הייתה הבעיה ואיך הם עזרו לך ?
    אגב, אם שילמת, אז מבחינתי זאת לא נקראת עזרה !

רענן

חבר רשום ספרדי's Avatar

ציטוט נכתב במקור על ידי raanan צפיה בהודעה
    אולי תשתף מה הייתה הבעיה ואיך הם עזרו לך ?
    אגב, אם שילמת, אז מבחינתי זאת לא נקראת עזרה !

רענן
    הייתי לי בעיה עם אחד הבולמים שלי שהיו מורכבים על הרכב מתי שקניתי אותם הלכתי להם ובמקום להחליף את הבולם הם סידרו לי אותו במחיר זול,
    לא זוכר את הסכום כי זה היה מזמן.

עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון

נושאים דומים

1. כננת
    על ידי ג'וי בפורום לוח מודעות מעוניינים לקנות
    תגובות: 0
    עדכון אחרון: 10-10-10, 14:46
  2. כננת
    על ידי התייש בפורום פורום רכב שטח 4X4 כללי
    תגובות: 2
    עדכון אחרון: 21-10-09, 15:41
  3. כננת T-MAX
    על ידי אשר צור בפורום אוף-טופיק