דווקא נשמע לי אחלה של מכונאי אם מוכן לוותר על כל העבודה שנעשתה. המכון בדיקה לא שווה כלום.
לפני כחודש רכשתי גרנד ויטרה 2008, מנוע 2000, 130,000 ק"מ.
הבדיקה במכון בדיקה לא הראתה שום דבר רציני. בסעיף מנוע היה רשום "בוצה במנוע, מנוע בינוני". הבוחן אמר שלא רציני, לעשות פלאשינג בהחלפת שמן הבאה.
הכנסתי את הרכב לטיפול לישור קו. ופה נפתחת תיבת פנדורה. במוסך אמר שהוא פתח את פתח ניקוז השמן, השמן לא יצא, הוא היה צריך לדחוף מברג בשביל שייצא, וייצא שמן דבש, עם חלקיקי מתכת והרבה בוצה.
החליף שמן, ישר נדלקה נורת לחץ שמן והמנוע עישן. הוא אמר לי שצריך לפתוח את הקרטר ולראות מה קורה שם.
בקיצור, אמר שהמנוע מאוד בעייתי, וצריך חצי אוברול - להחליך מיסבי תלתל, לשייף קצת את הקרנק, ולא בטוח שזה יעזור.
לא עזר. סגר את המנוע, התחילו דפיקות בחלק העליון שלו, הוא ממליץ על החלפת מנוע מיבוא, והוא לא מחייב אותי על כל העבודה שנעשתה על המנוע הזה.
הרכב והמוסך באילת, לא ציפיתי להכניס אותו להחלפת שמן ולצאת עם החלפת מנוע והוצאה של למעלה מ-10K ש"ח חודש אחרי שקניתי אותו.
מישהו נתקל בכזה דבר? יש עצות מה לעשות? לגרור את הרכב צפונה למוסך אחר? להחליף מנוע?
דווקא נשמע לי אחלה של מכונאי אם מוכן לוותר על כל העבודה שנעשתה. המכון בדיקה לא שווה כלום.
לפני כמה שנים חבר קנה רכב במכון הבדיקה אמרו שהמנוע בסדר,לאחר שבועיים החלה נקישה בסופו של דבר מנוע דפוק.
תבע את מכון הבדיקה וזכה,שווה בדיקה בכיוון הזה גם.
לך למכון , יש להם ביטוח למקרים כאלה... (החלפתי טורבו על חשבונם...)
sent from my WJ
המשך הסיפור. אשמח לעצות:
הסיפור עד כה: קניתי לי גרנד ויטרה 2008 עם מנוע 2000 ו-130,000 ק"מ.
בבדיקה עלה שיש בוצה במנוע, אבל הבודק אמר שזה לא נורא, בטיפול הבא לעשות פלאשינג.
שמח וטוב לב טיילתי איתה חודשיים עד שהכנסתי אותה לטיפול גדול. בטיפול התגלה שהמנוע גמור, עם נזקים לגל ארכובה ולמיסבי טלטל. אחרי חצי אוברול שנכשל, הוזמן מנוע מייבוא. למרות שהמוסך אמר לי שלא ניתן לדעת היסטוריה של מנוע מייבוא, כשהרצתי את המספר מנוע בגוגל, ראיתי שהוא פורק מסוזוקי קרוסאובר 2009 עם 72000 ק"מ, אבל המנוע היה נקי והמוסך היה מרוצה, והתקין לי אותו.
נסעתי עליו כמה ימים (אני גר באילת), ולא עלו בעיות, חוץ מרעש חלש מהמנוע כשהוא ב IDLE, ופעמיים שהמנוע נכבה לי ברמזור.
המוסך חשב שזה הגלגלים של הרצועת מנוע, אבל אחרי שהחליף אותם, ראה שהרעש ממשיך. אני רציתי לנסוע צפונה, אז הוא אמר לי לנסוע בשקט ולהכניס את הרכב שוב כשאחזור.
הרכב הגיע עד אחרי שיזפון, שם, כששמתי פול גז בעליות ובעקיפות, היה רעש נוראי מהמנוע. עצרתי בצד והרכב שבק חיים, ונכבה כל פעם שהתנעתי.
גררתי חזרה לאילת. בהתחלה המוסך אמר שהוא גילה שהברגים בין המנוע לגיר היו משוחררים (!) וזה מה שגרם לרעש, אח"כ הוא אמר שהוא הפעיל את המנוע ללא הגיר, ועדיין היה רעש, אז הוזמן מנוע נוסף מייבוא על חשבון האחריות של המנוע.
עכשיו הגיע מנוע נוסף. הרצתי את המספר מנוע בגוגל ומצאתי את ההיסטוריה של הרכב. ב-2012 היו לו 134,000 ק"מ, ומאז הוא נסע, כלומר הוא עכשיו בטח עם קרוב ל-200,000 ק"מ.
זה נשמע לי מאוד מפוקפק. מה אני יכול לעשות?
היית צריך לתבוע את מכון הבדיקה אבל אם לא עשית את זה אז אתה תצטרך לחפש מנוע טוב יותר.
אין לי מה לייעץ בשונה מהאחרים.
הרעיון של לחפש בגוגל לפי מספר מנוע את ההיסטורייה שלו הוא מעולה, לתשומת לב מי שעומד מול החלטה שכזו.
לא אמור להיות חוק שמנוע מייבוא יהיה במקסימום בעל 40 אלף קמ בלבד?
נעזוב לרגע את המכון בדיקה, זה עניין אחר.
ההתנהלות שלי כרגע מול המוסך, ואיך אני מוודא שאני מקבל מנוע נורמלי, ולא מנוע עם יותר קילומטרג' מהמנוע המקורי.
אני הבנתי ממנו, שמנועים מייבוא מגיעים לרוב עם קילומטרז, נמוך, אבל נראה שהיבואן שהוא עובד מולו שולח לו כל מנוע שהוא מצליח למצוא.
הוא רוצה להתקין לי את המנוע הזה, אני לא רוצה מנוע עם כל כך הרבה קילומטרג', אבל איך אני יכול לוודא שהמנוע הבא לא יהיה אותו דבר?
אתה לא יכול. אלא אם תלך ליבואן ותבדוק מה יש לו להציע, תרשום מספרים ועל המקום או בביתך תבדוק את ההיסטוריה שלהם.
אני צודק בכך שאמרתי למוסך שאני לא רוצה את המנוע עם ההרבה קילומטרז? או שהפחד שלי מוגזם.
אמנם יש 3 חודשים אחריות על המנוע מיבוא, אבל אני פוחד שמנוע עם 200K יגמר לי תוך פחות משנה.
ליבואן אין עוד מנוע כרגע, זה להמתין עוד חודש חודשיים עד שיגיע מנוע נוסף. אני גם לא יודע מי היבואן, אני עובד מול המוסך.
אתה צודק לגמרי.
אסף.
איך בודקים היסטוריה של מנוע לפי מספר מנוע?
הקם להשכימך השכם להורגו!
מנועים שמגיעים מארה"ב וקנדה, נרשמת ההיסטוריה לפי המספר מנוע (לפעמים של טיפולים, לרוב רק של חידוש רישיון כל שנה, אז לרוב גם כותבים קילומטרז', אבל לא תמיד).
דבר ראשון מריצים את המספר מנוע בגוגל, זה כבר יכול לתת תוצאות. המנוע הראשון שהגיע מיבוא ישר הופיע בראש התוצאות ברכב סוזוקי קרוסאובר שעמד למכירה במונטריאול לפני שנתיים עם 72,000 ק"מ.
אפשר לשלם ל Carfax, אבל זה 40 דולר. לפעמים אפשר לעשות חיפושים והצליח למצוא את ההיסטוריה מבלי לשלם.
לאור ההיסטוריה שלך, מנוע ראשון 130 אק"מ, מנוע שני 72 אק"מ בלבד נראה שקילומטרז' נמוך לא מעיד על מצב המנוע...
או שתתקין את השלישי בתקווה שאם תתגלה תקלה מהותית זה יקרה בתוך תקופת האחריות או שתמתין למנוע אחר ושוב תקווה שם תתגלה תקלה עדיין תהיה תחת אחריות.
סקרנות, הרכב כחול כהה? ספרה מרכזית 9?
לא. כסוף
בזמנו כשהלך לי מנוע ב b4 גם כן לא רציתי להתקין מנוע מייבוא שההיסטוריה שלו בגדר נעלם,
התעקשתי ולבסוף קיבלתי מנוע מרכב שהורד מהכביש בעקבות תאונה.
לרכב שממנו המנוע הגיע היה היסטוריית טיפולים מלאה.
לא יודע כמה זאת אופציה בסיטואציה שלך, אבל אפיק שכדאי לפחות לבדוק אותו
שמרו על קשר