Close
עמוד 14 מתוך 56 ראשוןראשון ... 4111213141516172434 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 261 עד 280 מתוך 1113
    חבר רשום דרור ברלי's Avatar

ברירת מחדל תגובה: דיון על רכב אוטונומי, לרגל מאורע היסטורי

העניין זה לא ההנאות שלי אלא החופש.
    החופש שלך ושלי.

עד לא מזמן דיברתי כמוך. אבל עבר לי לשמחתי. תפיסת העולם שלי קצת השתנתה.
    אני בעד לתת חופש מקסימלי לבני אדם. לא אנרכיה חס וחלילה, אבל גם לא להכריח ולכתוב חוק מיוחד לכל דבר. אתה תעשה מה שבא לך כל עוד אינך פוגע במישהו אחר, אתה גם תישא באחריות אם חלילה פגעת. זה הכל. אני יודע שזה כנגד הדעה הרווחת של מתלהבי הטכנולוגיה שגורסת לתכנת את בני האדם להתנהגות מועילה ותו לא. כמו רובוטים.

הכל כאן זה כסף. את מפתחי הטכנולוגיות האלה לא מעניין לשנע אנשים בביטחה אלא האקזיט. והאקזיט שאחריו.
    אלה פאקינג סכומים דמיוניים ומלהיבים, בהחלט מטרה ראויה שמדליקה את המוטיבציה של כל מיני גאוני טכנולוגיה. אלה המטרות שאליהן התעשיה הזו נושאת את עיניה בתכל'ס ומישהו כאן אמר את זה בלי בושה ואפילו לא בין השורות, שקצר פירות נאים משני אקזיטים מוצלחים של החברות בהן עבד ועל כן זה גם מסביר את האופטימיות שלו ביחס לפיתוחים הטכנולוגיים החדשים.
    וכמובן איך אפשר לשכוח את הפוליטיקאים שאחראים על ה"להכריח" - אותם מעניינים המיליארדים שיגזרו מתוך האקזיטים.

לא שיש הרבה מה לעשות כנגד זה, אבל לפחות להכיר בעובדות לא יזיק - החברה האנושית העתידית תהיה טוטליטרית עד העצם, בגלל ובאמצעות הטכנולוגיה.
    אנחנו מקטרים היום שעושים לנו את המוות בהגבהת ג'יפ?... זה מגוחך. כי בעוד 10 שנים יעמידו לדין ויכניסו לקלבוש את אלה שכיבו את המובילאיי. זה שלטון טוטליטרי, בנאדם.
    כבר היום אנחנו משתילים לכלבים שבב. שבב פשוט שעוזר להשיב אותם לבעליהם במקרה שהלכו לאיבוד. מישהו הזכיר שישתילו גם לנו שבב כדי להעביר לנו נתונים במהירות וביעילות?.... אז בואו ונהיה מדויקים - זה לא כדי להעביר לך נתונים ולייעל את חייך, אלא כדי לייעל את השליטה בך ולנטר כל תנועה שלך. אז נכון שכבר היום יכולים לנטר אותך באמצעות הסלולרי שלך, אבל מי שמוותר על סלולרי יכול להיות, בתיאוריה אדם חופשי שקשה לעקוב אחריו.
    אבל בעתיד הקרוב את השבב ישתילו לך כבר דקה-שתיים אחרי שהגחת מהכושלאמש'ך בחדר הלידה, ואז יוכלו לדעת איפה אתה ומה אתה עושה בכל פינה על פני הכדור הזה עד יום מותך, גם ללא טלפון בכיס. זה יפתח לפני השלטון תאב הבצע והשררה המון אפשרויות חדשות ומלהיבות - על כל קללה שתסנן תקבל מיד קנס. על כל נוד שתפריח בשטח ציבורי בניגוד לאיזו תקנה לבריאות הציבור ונקיון האוויר, תהיה עלול לעמוד לדין. כל מחשבה אנטי-ממסדית תכניס אותך לאבו-כביר עד תום הליכים.

הסיפור של הטכנולוגיות האלה זה כוח, זה שליטה. וזה גם יביא עלינו את המשטר הטוטליטרי.
    לא אולי, לא כאילו, אלא את הדבר האמיתי בעצמו. לא "אם" אלא רק "מתי" - האם מחר, או בעוד שנתיים, או בעוד 20 שנה או בעוד 50 שנה. זו השאלה היחידה. ואז אשכרה לא ירחק היום שבו המקביל של סקיינט או איך שלא יקראו למערכת דומה שאיזה גאון בסגנון פרופסור-מובילאיי פיתח כדי "לשנות את העולם", יחליט שבני אדם הם מטרד ושהם מפריעים לו.
    לא עונה בפורום
    לשאלות, קושיות, עצות, תובנות, נא לפנות בה"פ

אהה... חרות?!
    נושא מעניין לכבוד ערב פסח.
    טוב, הוא לא קשור בהכרח למובילאיי.

תרשה לי לעדכן אותך שאם אתה חי בציביליזציה אז לא תהיה ולא הייתה לך חרות.
    זה הכול פיקציה של מודעות אבל אף פעם לא עשית מה שרצית אלא מה שהמנגנון כיוון אותך לבצע.
    תמיד ידעו עליך יותר ממה שחשבת שיודעים.
    כל ההבדל הוא כמה יפה סיבנו אותך...

החרות של כולנו תמשיך להתפוגג כי אנחנו חלק מהמנגנון העצום הזה וכפופים לאינטרסים כלכליים עצומים.

בקיצור, נזכרת מאוחר מדי לעבור למונגוליה

לרובכם (גם לך דרור) יש וואטסאפ. זה כבר סקיינט... אבל לא רק שהתרגלתם אפילו יש לזה הצדקות כי ״זה מועיל״ ונוח...
    אני ממש לא חש בנוח מזה ולכן חלקכם מתקשים לשלוח לי סרטונים מצחיקים ותמונות ומתלוננים על זה. אז מה כבר ההבדל בין זה לשאר הטכנולוגיות העתידיות...?

בכל מקרה ואם לחזור לנושא הדיון, גם אני סבור שרכב אוטונומי לא נראה בשנים הקרובות כדבר שבשגרה. אבל המחסום הפסיכולוגי ייפרץ יום אחד ואז...

אסף.

קשור מאוד.

כי פיתוחים כמו מובילאיי, גם אם הגיעו מכוונה טובה, יחסלו את מעט החירות שעוד נשארה לך.
    לא עונה בפורום

חבר רשום OFF-RoaD's Avatar

החירות לעבור נתיבים בלי לאותת ובלי שההודעה שאתה מקליט בוואטסאפ תופרע ע"י צפצופים? או החירות להידבק לרכב שלפניך בלי שהתינוק במושב האחורי יתעורר מהרעש?

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

ציטוט נכתב במקור על ידי asafk צפיה בהודעה
    לרובכם (גם לך דרור) יש וואטסאפ. זה כבר סקיינט... אבל לא רק שהתרגלתם אפילו יש לזה הצדקות כי ״זה מועיל״ ונוח...
    אני ממש לא חש בנוח מזה ולכן חלקכם מתקשים לשלוח לי סרטונים מצחיקים ותמונות ומתלוננים על זה. אז מה כבר ההבדל בין זה לשאר הטכנולוגיות העתידיות...?

בכל מקרה ואם לחזור לנושא הדיון, גם אני סבור שרכב אוטונומי לא נראה בשנים הקרובות כדבר שבשגרה. אבל המחסום הפסיכולוגי ייפרץ יום אחד ואז...

אסף.

בווטסאפ אני עדיין יכול לבחור.
    לבחור קבוצות, לבחור את מה ומה להשתיק. האם לענות ולמי לענות. את מי למחוק.
    אין לי שום כוונה להפציץ אותך בסרטונים מטופשים, אבל כן, קשה להשיג אותך ו-SMS רגיל מרגיש מה-זה מיושן.

מצד שני אל תספר לי כמה המובילאיי שלך שקט כדי שנבין מזה שאתה נהג ממושמע ושומר חוק - כי כשאני יושב לצידך, אתה נוהג במהירויות שמוטב לא לדבר עליהן. כקונטרה אני יכול להוסיף שכשמגיע אלי רכב עם מובילאיי, גם הוא שקט להפליא.

כי אני מכבה אותו.
    וכולם יכולים להבין מזה מה שירצו.
    לא עונה בפורום

ציטוט נכתב במקור על ידי OFF-RoaD צפיה בהודעה
    החירות לעבור נתיבים בלי לאותת ובלי שההודעה שאתה מקליט בוואטסאפ תופרע ע"י צפצופים? או החירות להידבק לרכב שלפניך בלי שהתינוק במושב האחורי יתעורר מהרעש?

ומה היה לפני 20 שנה?

למה אז לא אותתו?
    כי לא היה מובילאיי שייזנזן?
    או כי לא היה חינוך ולא היתה תרבות?

אז היום זה מתחיל בצפצוף בגלל איתות.
    מחר זה ייגמר בצפצוף כי הפלצת במקום שאסור - ואחרי חצי דקה גם יעצרו אותך בגלל זה.

ואם בטיחות היתה כל כך חשובה למישהו - אז לפני הכל, היו מוציאים מהמכוניות את שני הרוצחים הכי גדולים - טלפונים סלולריים ומסכי מולטימדיה.
    אבל כאמור - הכל בתעשיה הזו זה רק כסף. כמו שבועז אמר - כוחות כלכליים. חברות סלולר זה כוח כלכלי. חברות כמו מובילאיי זה כוח כלכלי.
    וכל ההתלהבות מסיפור המובילאיי היא רק בגלל הסכום המדהים של האקזיט, לא בגלל הצפצוף או הזימזום או הזינזון או הויכוח על התועלת שיש או אין בזה.
    לא עונה בפורום

לפני 20 שנה למדתי לכתוב, אז קצת קשה לי להעיד, אבל אתה לא צריך אותי כדי לעמוד על ההבדלים בין המציאות אז לזו של היום.

אי אפשר להוציא "את שני הרוצחים הכי גדולים" מהמכונית (או מהחיים שלנו, זה כבר חלק אינטגרלי מהם), ולכן מנסים למצוא פתרונות שיסייעו לנו, בתוך המציאות הקיימת, עם הסלולרי והצפיפות ומבנה הכבישים וביצועי המכוניות - לנהוג בטוח יותר.

גם אני נוהג בשני רכבים עם המערכת מותקנת בהם, בהתחלה היא צפצפה ועצבנה, היום אני נהג ממושמע יותר, והיא שקטה. לא מבין מה היא מפריעה.

אי אפשר להוציא "את שני הרוצחים הכי גדולים" מהמכונית (או מהחיים שלנו, זה כבר חלק אינטגרלי מהם), ולכן מנסים למצוא פתרונות שיסייעו לנו, בתוך המציאות הקיימת, עם הסלולרי והצפיפות ומבנה הכבישים וביצועי המכוניות - לנהוג בטוח יותר.

אל תזלזל ואל תשתמש במרכאות כדי להביע את הזילזול הזה. אני מעריך בזהירות שיותר מ-40% מהנפגעים בתאונות יכולים לבוא בטענות לטמבלפון הסלולרי שלהם, שהתעסקו בו במקום להסתכל על הכביש. הנתון המדויק הוא סוד כמוס. למה?.... נו באמת. כי אם הוא יתפרסם, חברות הסלולר יצטרכו לספק הסברים ולהתפתל. זה למה. המכשיר הזה, מהרגע שנכנס לתוך מכונית, הוא רוצח. פשוטו כמשמעו. הוא יפסיק להיות רוצח כשתהיה מכונית אוטונומית-מלאה, בעוד מי יודע כמה זמן. עד אז הוא רוצח.

אי אפשר להוציא אותו מהרכב?.... אז זהו, שאפשר. אפשר וחצי. עניין מאוד פשוט אגב. ברמה טכנית - מכשיר שיבוש פשוט. ברמה הרגולטורית - איסור חד-משמעי פשוט על קיומם של מסכים ברכב ועל קליטה סלולרית בתוך רכב, ברמת יצרני הרכב עצמם. זה לא מתאפשר רק בגלל לחץ כלכלי. ממש כפי ש"אי אפשר להילחם בטרור", כי המדינות שתומכות ומממנות טרור מחזיקות את העולם בביצים על שאלטר הנפט ואף אחד לא מוכן להתעסק איתן. אבל בחיאת, אין דבר שהוא בלתי אפשרי - צריך רק להכיר בבעיה ולרצות לפתור אותה. מישהו החליט, כנראה, ממניעים כלכליים נטו, שכמחצית מתאונות הדרכים בגלל טמבלפון סלולרי זו לא בעיה ושמוטב/עדיף לאסור על בני אדם לנהוג, כדי שיוכלו להמשיך לסמס. בדיוק כמו כניעה לטרור,
    אני אולי לא אוהב את זה - אבל זה גם סוג של פתרון.

גם אני נוהג בשני רכבים עם המערכת מותקנת בהם, בהתחלה היא צפצפה ועצבנה, היום אני נהג ממושמע יותר, והיא שקטה. לא מבין מה היא מפריעה.

יאללה, נהג ממושמע. אל תיעלב, כי זה לא אישי, אבל אני שומע את זה, כמו שאומרים, מאה בלירה, חמש פעמים ביום.
    אני חותם בעיניים עצומות שגם אתה מבצע ים של עבירות אחרות. כמו כולנו אגב. כולל שופט התעבורה הכי קפדן.
    ואהה - ואני משוכנע שמדי פעם אתה גם מסמס תו"כ נהיגה (כמו כולנו) ויודע מה?.... יש מצב שלפעמים אתה אפילו מכבה את המובילאיי.

...
    לא עונה בפורום

ממש לא התכוונתי לזלזל. המשמעות של סלולרי ברכב ברורה לי, המרכאות באו להראות שמדובר בציטוט (שלך).

סלח לי, זה ברוח טובה, אבל מאוד מנותק לומר "עניין מאוד פשוט אגב, מכשיר שיבוש פשוט...". כל ילד בן 14 ילמד לפרוץ את זה בדרך אל המשחק התורן בדרך לביה"ס, וככל שהטכנולוגיה מתקדמת, כך היכולות לחסום אותה מפני הציבור קטנות.

ברור שאני מבצע ים של עבירות אחרות. מכל הסוגים והמינים. לא אמרתי שלא. אמרתי שמאז המערכת אני מקפיד יותר על איתות (גם כש"אין אף אחד, ואת מי זה מעניין") ושמירת מרחק, ושמח לדעת שהיא שם למקרה בו תשומת ליבי תוסח - ואולי אזדקק לה.

לא, מעולם לא כיביתי אותה.

אם זה ברמת יצרן הרכב, וכל התערבות בזה תשבית את הרכב כליל, אף אחד לא יבקש מילדים גאונים בני 14 להתעסק בזה.

אני אגב, כבר שאלתי מספיק מהנדסים של היצרנים עצמם.
    רובם מאשרים את התיאוריה הזו שלי, ואחד שעובד אצל יצרן גדול שנודע בהתמקדותו בבטיחות, הסכים איתי שטלפון סלולרי הוא הרוצח מס' 1 בכבישים וגם אמר לי שלא לציטוט, שהמשמעות הבטיחותית של ערבול/נטרול טלפון במכונית תהיה גדולה יתר מכל הפיתוחים הטכנולוגיים בתחום בטיחות בדרכים גם יחד, כולל חגורת הבטיחות בכבודה ובעצמה, מאז המכוניות הראשונות ועד היום.

הטכנולוגיה לעצור את האיוולת הסלולרית ברכב קיימת כבר מזמן, אבל לאף יצרן אין ביצים להיות הראשון.
    חוצמזה, דבר כזה היה צריך להיות מותקן בכל רכב כבר לפני 15 שנה. היום זה גם מאוחר מדי, כאשר רוב האנשים מוכנים לוותר על המכונית עצמה ולא על הטלפון.
    אז עוד מעט לוקחים מהם את ההגה.
    וקצת אחר כך יקחו מהם גם את האוטו.
    לא עונה בפורום

דרור אתה לא חי בסרט, אתה חי בז'אנר משלך.
    איוניק 5 | ג'יפ CJ-7 1979 | היילקס 2015
    היו: ג'יפ XJ צ'רוקי 1994| היילקס 2008| היילקס 1997 | ג'יפ CJ-8 1989 | סמוראי 1988

דרור, עוד לא נולד הפתרון הטכנולוגי שאי אפשר לפרוץ ולעקוף. אין כזה. וגם לא יהיה. על כל מהנדס, יש האקר חכם במידה שווה לפחות.

הדבר היחיד, אולי, שיכול לעזור - הוא הרתעה, וגם את היכולות של האמצעי הזה כבר ראינו.

הדבר היחיד שבטוח יעבוד - הוא חינוך. אבל קל יותר להמציא מכונית אוטונומית.

בזה אנחנו מסכימים.
    לחנך ישראלים ייקח יותר זמן מאשר להגיע לכוכב פלוטו ולהצעיד עליו אדם.

עד אז מה אכפת לי מכונית אוטונומית. אכפת לי שיאסרו עלינו לנהוג.
    לילדים שלנו זה כבר אבוד.
    אבל אני מקווה שזה לא יקרה לפני שאנחנו נזדקן ונמות.
    לא עונה בפורום

ציטוט נכתב במקור על ידי נמרוד צפיה בהודעה
    דרור אתה לא חי בסרט, אתה חי בז'אנר משלך.

נכון.
    אני בא מז'אנר הגיוני, בריא ושפוי.
    חובב חופש. שונא סמכות ומתעב שררה.
    לעולם לא חלק מהעדר.
    אני לא פסימי, אני ריאלי. אני לא מאמין לניסים ונפלאות.
    אי אפשר למכור לי חארטות נמרוד.

הנה אני שואל ברצינות את שאלת חמישה-עשר מיליארד הדולר. או נכון יותר, השאלה כמה באמת עולה מערכת כזו - מישהו כאן, אשכרה הוציא מכיסו כסף וקנה מערכת מובילאיי?....
    מישהו מכם היה מוכן להוציא על זה כסף?...
    ואם כן, כמה הייתם מוכנים לשלם על זה? 500 שקל? 2500 שקל? 5000 שקל?.............

הרי כל משתמשי המובילאיי כאן שמדברים על בטיחות וכו', הם חרטטנים בשני שקל. יודעים למה? כי הם לא קנו את זה ולא היו קונים את זה. הם קיבלו את זה ביחד עם האוטו. מהליסינג. ממש כמו שהם מחרטטים ומבלפים כשהם מספרים שהם נהגים ממושמעים ושומרי חוק... אם היית שואל אותם לפני 10 שנים, לפני פרוץ המובילאיי, איך הם נוהגים - היית מקבל את אותן תשובות - ממושמעים, צייתנים, שומרי חוק.... חרטטנים.

וזה אפילו לא שלהם, אז הם בטח לא יכולים לטפל בזה עם קאטר. מקסימום לכבות אחרי כל התנעה.
    לכבות את המובילאיי אחרי כל התנעה זה ניג'וס. במיוחד כשנוהגים הרבה בעיר, מניעים ומכבים ושוב מניעים את המכונית כמה וכמה פעמים ביום. או בשעה. עד שאשכרה מתעצלים ומפסיקים לכבות את המובילאיי.

אז אני חוזר שוב - וסט צהוב בשלושים שקל לא הייתם מוכנים לקנות אם משרד התחבורע לא היה מכריח אתכם.
    אז האם הייתם משקיעים כסף במערכת מובילאיי מיוזמתכם, מרצונכם החופשי?........ תרשו לי לנחש את התשובה.

יהיה נורא מעניין לקבל נתונים אמיתיים - כמה לקוחות פרטיים אשכרה פנו מיזמתם למובילאיי וקנו מכספם את המערכת. וכמה נמכר לציי הרכב בצורה מרוכזת תמורת כל מיני קומבינות ועסקאות סיבוביות עם חברות ביטוח וכו'. האמת שזה לא משנה, כי מה שהכי חשוב, נמכר לאינטל תמורת 15 מיליארד דולר. וזו כבר אמנות השיווק.
    גם בעתיד מערכות כאלה לא יירכשו ע"י הלקוחות מיזמתם. מי שממציא ומייצר דברים כאלה מוכרח להיעזר ברשויות, באמצעי כפייה, על מנת להפוך את המוצר שלו לנדרש. בתכל'ס מוצר כזה הוא מס/קנס, כי אתם תרכשו ותשתמשו בזה גם אם לא תרצו. ואתם לא תרצו, אבל לא תהיה לכם ברירה. אתם תסננו קללה, תשלמו ותסבלו בשקט עוד מס ועוד קנס. עד ההמצאה הבאה והאקזיט שיבוא בעקבותיה.

זה הכל נמרוד. חארטה. מובילאיי, המכונית האוטונומית, שינוע בני אדם ובטיחות עאלק - הכל חארטה אחת גדולה. מסובבים את כולנו. במרכז המטרה של גאוני הייטק כמו שעשוע ואבירם ושות' נמצא האקזיט. ובמרכז המטרה של הפוליטיקאים נמצאים הכסף והכוח והשררה. ביחד יש לנו הון-שלטון-הון-שלטון. מובילאיי ומשרד התחבורע, יד ביד בדרך לסיבוב גדול על הארנק של כולנו.

ועל הזין כל ההשלכות שיבואו אחר כך.

וכן, זה קשור - טכנולוגיה מתקדמת שעושה הכל יותר טוב מבני אדם, הופכת אותם למיותרים - ואז זה כבר רק עניין של זמן עד שההגדרה "מיותרים" תהפוך למשהו מאוד מעשי. זה נכון שסקיינט הוא רק דמיוני, אבל אני רואה בו הרבה מעבר לבידור גרידא - זה חומר למחשבה.
    יום אחד עוד יכו על חטא על שהתעלמו מזה.
    לא עונה בפורום

ברירת מחדל דיון על רכב אוטונומי, לרגל מאורע היסטורי

דרור,
    אתה מודאג מהחרות שנגזלת ממך אז אל תיטפל דווקא למובילאיי.

תתנתק מהאינטרנט
    תזדכה על הסלולרי
    פתח חשבון בבנק הדואר

תעבור לגור בטבע ואל תיסע ברכב בבעלותך.
    שלם רק במזומן ואל תטוס לחול.

בכל הממשקים האלו אוספים עליך מידע וחוזים מה תעשה בעתיד

תענה לי תשובה לעניין בועז.
    היית רוכש מכספך מערכת מובילאיי?
    תשובה אמיתית בועז. אמיתית. יד על הלב.

אנשים כאן עשו גיפור לצמיגים (!!!...) כדי לחסוך רכישת צמיג חדש.... ואז מדברים על בטיחות.

אחרים מוכנים לנסוע עשרות ומאות ק"מ או לחכות שבועות לחבילה מחו"ל, רק כדי לחסוך כמה עשרות שקלים על חלק.

אחרים מספרים לי כמה הם נהגים ממושמעים ושומרי חוק. אני אישית הייתי נוסע של לפחות אחד מהם, במהירות שמוטב לא לספר כאן אבל לא אעשה לו אאוטינג, לידידי שומר החוק.... אני לא מלשין.

הקיצר, חרטטנים שלי, הייתם מכניסים יד לכיס ורוכשים את המערכת המצפצפת של מובילאיי?..... הרי אתם שומרי חוק.....

זה בסדר, אל תמהרו, אני יכול לחכות לבוקר כדי לקבל תשובות.
    לילה טוב.
    לא עונה בפורום

דרור, עוד לא נולד הפתרון הטכנולוגי שאי אפשר לפרוץ ולעקוף. אין כזה. וגם לא יהיה. על כל מהנדס, יש האקר חכם במידה שווה לפחות.

מחילה, אתה מקשיב לעצמך?!
    מה יהיה יותר הרה-אסון, כאשר האקר יפרוץ מערכת מקורית לשיבוש קליטה סלולרית, או כשיפרוץ את הרכב האוטונומי שלך? או כשיפרוץ מיליון רכבים אוטונומיים בו-זמנית?

כל מילה שדרור כתב על המובילאיי ועל הרשע שמוביל את התעשייה במסווה של צדקנות בטיחותית - הכל בסלע.
    כדאי לחזור ולקרוא את "1984" של ג'ורג' אורוול.

עם ובלי קשר, ניפוח החזה היהודי של "אומת הסטארט-אפ" שמוכרת את כל נכסיה לחברות זרות כעניין שבנורמה - מעלה לי את הקיא.
    היהודי הגלותי-הנצחי שחש צורך בלתי נלאה להוכיח לגוי שהוא גם שווה.
    לבנות חברה גדולה שתפרנס פה אלפי משפחות ותמכור מוצרים במקום ידע - להעיז ולומר דבר כזה במדינת-החכמים זה נתפס הזוי לחלוטין. רק אצל הגויים, לבנות תעשייה בת-קיימא זו נורמה.
    ההבדל ביננו לבינם, שאצלם זו רשעות של בצע-כסף, בעוד שאצלנו זו רשעות של בצע-כסף פלוס רגשי נחיתות לאומיים.
    סוויץ' בראש מחבר את כולנו אל העולם המדהים של המכונה-שבמכונית, וכך מייסד תרבות חדשה-עתיקה של חזרת האדם לשלוט בכליו.
    www.switch-barosh.com

חבר רשום lizard's Avatar

ציטוט נכתב במקור על ידי דרור ברלי צפיה בהודעה

הנה אני שואל ברצינות את שאלת חמישה-עשר מיליארד הדולר. או נכון יותר, השאלה כמה באמת עולה מערכת כזו - מישהו כאן, אשכרה הוציא מכיסו כסף וקנה מערכת מובילאיי?....
    מישהו מכם היה מוכן להוציא על זה כסף?...
    ואם כן, כמה הייתם מוכנים לשלם על זה? 500 שקל? 2500 שקל? 5000 שקל?.............
    כן אמא שלי. בהתחלה נורא התרגזתי כי זה נראה לי שטות אבל זה עוזר לה לנהוג יותר בטוח. אם אני זוכר נכון (אני יכול לשאול אם זה משנה) היא התקינה את זה כי 1. סוכן המכירות היה כנראה ממש טוב. 2. היא הרגישה צורך בזה בגלל טעויות שעשתה (ירידה לשולים בלי לשים לב או משהו כזה. מספיק כדי להפחיד אותה). אמא שלי לא נהגת גרועה. ב40 שנה שאני מכיר אותה מעולם לא עשתה תאונה. אולי דפיקות פח על עמוד פה ושם אבל לא ממש תאונה. בפעם היחידה שאני זוכר שהיא הייתה מעורבת זה כי מישהי נכנסה בה מאחור.
    והיא לא נהגת רגועה. היא יכולה להיות נהגת שודים. אבל כנראה שהגיל עושה את שלו וזה נותן לה יותר ביטחון. לי היה קשה להתרגל עם כל הציפצופים אבל בתכל'ס אם שומרים על הכללים זה לא ממש מטריד. למשל לאותת כשעוברים נתיב. (אני לא זוכר אם המערכת "דורשת" לאותת בפניה למשל. אני אבדוק בהזדמנות).
    בקשר לעלות, נדמה לי סביבות ה4500 שח. כולל התקנה. (שזה יותר מטריד אותי כי המערכת שלהם נכנסת לכל פיפס ברכב ואם הפרוצדורת התקנה לא טובה אז אולי בעתיד יהיו בעיות חשמל באוטו).

לסיכום, לא מערכת נוראית ובטח לא סקיינט. אולי היא תצליח למנוע תאונות. אני מקווה שכן.

ברירת מחדל דיון על רכב אוטונומי, לרגל מאורע היסטורי

כבר בוקר ?
    השאלה צריכה להישאל מכיוון אחר...כמה חברות הביטוח מוכנות לשלם לי עבור מוצר שאמור להפחית תביעות,או יותר נכון,כמה הנחה אני אקבל בפרמיה...לאחר שהם התקינו לי את העלוקה.
    borderline velocity disorder

עמוד 14 מתוך 56 ראשוןראשון ... 4111213141516172434 ... אחרוןאחרון

נושאים דומים

1. A.T.V טרקטורון אוטונומי
    על ידי a.t.v בפורום פורמולה SAE
    תגובות: 5
    עדכון אחרון: 08-11-15, 18:41
  2. טיול היסטורי - מדהים
    על ידי גיא בפורום פורום טיולי ג'יפים ושטח
    תגובות: 3
    עדכון אחרון: 22-03-07, 21:19
  3. >>> עוד חידת זיהוי רכב היסטורי <<<
    על ידי נמרוד בפורום אוף-טופיק
    תגובות: 4
    עדכון אחרון: 03-08-06, 04:59
  4. דיון היסטורי - האם ג'יפ הוא רכב עבודה?
    על ידי נמרוד בפורום אוף-טופיק
    תגובות: 27
    עדכון אחרון: 14-08-03, 10:55

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •