Close
  • ציר המצלעות ונחל פרצים עליון פתוחים לנסיעה

    שני מסלולי ג'יפים חדשים-ישנים נחנכו לאחרונה על ידי רשות הטבע והגנים כשבילים מסומנים ומוסדרים. ציר פרצים עליון וציר המצלעות פתוחים לתנועה. בכך הקיץ הקץ על שניים מויכוחי המדורה האהובים על הג'יפאים. (Photographs: )

    לא כל יום אנחנו מקבלים הודעה רשמית על פתיחת מסלול ג'יפים חדש - לא כל שכן שניים. בפסח הקרוב נוכל להתגלגל באופן רשמי בשני מסלולים נוספים על גבול מדבר יהודה והנגב. המסלול הראשון הוא נחל פרצים עליון. לא להתבלבל עם המסלול העובר בנחל פרצים עצמו ונסגר עקב עומס המטיילים לפני מספר שנים, המסלול החדש המסומן שחור ואורכו כ11 ק"מ, מתחיל במישור עמיעז ומסתיים בחיבור לנחל חימר. המסלול עובר בתחתית מצוק ההעתקים ומצוקי רום של דרום מדבר יהודה, והוא חוצה לכל אורכו ערוצי נחלים רבים היורדים מהרכס ומנקזים את רמת המדבר לים המלח, אולם ברובו עובר השביל דווקא על קרקע רכה מסוג חוואר, שריד לימת הלשון שממנה נותר בימינו אנו ים המלח של היום.

    הפקח האחראי מזכיר לנו שמדובר במסלול לא טריביאלי, לנהגים מנוסים ברכבי שטח בעלי הילוך כוח. לאחר ירידת גשמים המסלול הופך לחלק, בעייתי ואף מסוכן, ועל כן הכניסה אליו בימים ספורים אלו בשנה אסורה. סופו של המסלול בשפך זוהר, הנמצא בסמוך לנחל חימר, במפגש עם סימון השבילים הירוק.

    המסלול השני שנחנך הוא ציר המצלעות.  עד לפני עשר שנים (קריא, פרוץ עידן האינטרנט) היה זה מסלול עבירות קשה ליודעי סוד. פשיטות של עמותת הג'יפים ההיסטורית היו מסתיימות עם פגרי סיקסים וסופות מנופצי ציריות. המסלול הפך בתחילת שנות האלפיים לפופולארי יותר, עד שנסגר לתנועה לפני מספר שנים - הסיבה המדויקת היא נושא לוויכוח עד היום... אבל עכשיו זה כבר לא משנה.

    הפריצה המקורית של המסלול נעשתה לפני שנים רבות על ידי חברות ממשלתיות, אשר חיפשו אוצרות טבע בנגב. בתחילת שנות השמונים שיפר צה"ל את השביל בכדי להגיע למטוס קרב שהתרסק בשטח, ואת שרידיו ניתן לראות עד היום. המסלול עובר בתחתית רכס חצרה, בו חתור המכתש הקטן, והוא חוצה ערוצים רבים היורדים ממצלעות הרכס לעבר נחל צין, תוך שהוא משלב נופי מצוקים עם מישורי צור רכים. המסלול מסומן ברובו כחול  למעט בקטע קטן החופף את הסימון השחור הרגלי של נחל עקרבים.

    אופיו העיקרי של השביל הוא בנסיעה על מישורי חמאדות של צור, אשר מאפיינים ככלל את נוף הערבה. מכאן גם הזהירות שיש לנקוט בנהיגה. הנהגים מתבקשים להקפיד הקפדה יתרה לא לרדת  מהשביל המסומן ובכך לפגוע בקרום הקרקע תוך השארת "קוליסים" וגרימת נזק בלתי הפיך לטבע ולנוף במקום. מאמצים רבים הושקעו בסימון ותיחום האזורים הרגישים של השביל בסידורי אבנים. כמו כן הוצבו שלטי הכוונה ומניעה לאורך השביל.

    ציר המצלעות הוא מסלול ג'יפים קשה! למרות שהוא אינו ארוך על המפה, כדאי להקדיש לו את הזמן. פקחנו ממליץ על יום טיול שלם. יש להתחיל ממערב, בתחתית מעלה עקרבים, ולרדת בציר המצלעות לגבי שיש שבנחל צין - ומשם חזרה לכביש מעלה עקרבים דרך נחל צין ונאות המדבר הייחודיות של עין צין ועין עקרבים. לחלופין ניתן להמשיך מגבי שיש לכיוון המכתש הקטן. אנו מצטרפים להמלצה על כיוון הנסיעה מערב-למזרח ולא להיפך. לקראת סוף הציר נמצאת מדרגת המצלעות הידועה לשמצה. מניסיון השנים, המדרגה גובה 10-15% פחת במצבת הג'יפים התקינים אחריה... ולכן מומלץ לרדת אותה. לאחר ירידת אחרון הכלים, אמיצי הלב יכולים לנסות לטפס. במידה ויכשלו ויש צורך לגרור את הפגרים לנחל צין, לפחות הספקתם לסיים את ציר המצלעות! חובה להתחיל מספיק מוקדם כדי לא להישאר בחושך בתחום השמורה ובכך להפריע לחיות הבר.

    בכל מסלול שלא תבחרו, אנא זכרו להישאר על השבילים הקיימים, לא לייצר מעקפים אד-הוק וקוליסים חדשים בשטח, וככלל להשאיר את תוואי נסיעתכם וחניותיכם נקי לחלוטין, כפי שמצאתם אותו ואף יותר. לא להשאיר אחריכם זכר. בתחום השמורות הנסיעה בלילה אסורה! בשעות החשיכה מותר להימצא אך ורק בחניוני הלילה המוסדרים, המסומנים במפה.

    בשאלות לגבי מסלולים פרצים עליון, מצלעות ואחרים, ולהצטרפות לטיולים, עומד לרשותכם פורום הטיולים.

    Untitled Document