Close
  • השקה ישראלית: דודג' ראם 3500

    סוף-סוף הוא מגיע לארץ. Dodge Ram 3500, המתמודד השלישי בקטגוריית טנדרי הענק מאמריקה. סוסים דוהרים, מוסיקת קאנטרי, המבורגרים והרבה בירה צוננת, ליוו את ארוע ההשקה של הטנדר האמריקאי מעורר התיאבון. ברוך הבא, וטוב מאוחר מאף פעם! (Photographs: רונן טופלברג)

    טנדר דודג', צמד מילים שחרוט בזכרונו של כל בוגר צה"ל של שנות ה-70 וה-80. מאז נעלמו הטנדרים D200 המיתולוגיים מרחבת השוק הסיטונאי, ומשאיות ה-D500 הותיקות של צה"ל ו"תנובה" מהכבישים, והחלו השמועות על הראם החדש או-טו-טו מגיע. חיכינו וחיכינו, שנים זה לקח. כבר ב-2002 או 2003, מי זוכר, דיברו על הגעתו לארץ. אז דיברו. הראם לא הגיע בשל מפרטים ומחירים שלא התאימו אז לדרישות השוק הישראלי, ובינתיים המתחרים שלו מבית GM ופורד עשו עלייה, חגגו את היעדרותו ומכרו לא מעט.

    בשוק בו להטבות המיסוי יש משקל גדול יותר מאשר להתאמת הרכב לצרכים האמיתיים של בעליו, הגיעו לארץ הטנדרים האמריקאיים הגדולים בגרסאותיהם הארוכות והכבדות ביותר, כדי לזכות במלוא הבונוסים מהמדינה. אז נכון שהם חייבו את נהגיהם ברשיון נהיגה למשאית, ונכון שלהחנות אותם ברחוב מגורים ישראלי טיפוסי זו מלאכה ששמורה לקפטנים ותיקים של ספינות גרר או סתם לסקיפרים של יאכטות גדולות, אבל עם קיזוז מע"מ מלא, שווי שימוש 0 והכרה מלאה בכל ההוצאות מהק"מ הראשון, למי אכפת?

    נזכרתי בזה ביום שישי האחרון, בדרכי לאירוע השקת הדודג' ראם ללקוחות, כשהתפתלתי ברחובות הקטנים של המושב הפסטורלי אודים שבשרון, כאשר חיפשתי מקום חנייה לדחוס לתוכו את הסופה הזערורית שלי בין עשרות רבות של טנדרים גדולים מדגמי שברולט סילווראדו ופורד F350 שחנו בחוץ. בעליהם הגיעו לבחון ולמשש את הסחורה החדשה, לשטוף את העינים בדיילות חינניות בכובעי בוקרים, אולי לטעום איזה המבורגר, ללגום כוס בירה ולהתענג על מופע רודיאו לצלילי מוסיקת קאנטרי... וכן, אולי גם להתחדש בטנדר דודג' ראם 3500 חדש מהמשלוח הראשון שנמכר באירוע בהטבות מיוחדות. אחר כך התברר שנחטף כולו - המשלוח הבא בפברואר. בסוף מצאתי רווח קטנטן בין שתיים מהמפלצות וחניתי. שרק לא ידרכו עלינו כשיעשו רוורס!

    כמה ימים לפני, במפגש העיתונאים, הציג בפנינו דור נטע, בנו של צבי נטע (מבעלי קבוצת "מכשירי תנועה") את הראם החדש. דור מונה למנהל מחלקת משאיות דודג' ראם בישראל, ומחלקה זו תעניק שירות אישי לכל לקוח ולקוח, כולל לקוחות עסקיים גדולים, והחידוש שלה יהיה שירות 24 שעות בכל מקום ברחבי המדינה, לא רק "עד הבית" אלא עד השטח ממש, כנהוג בעולם הצמ"ה. המכירות יתחילו באולם התצוגה הותיק של מכשירי תנועה בת"א, אולם באמצע שנת 2011 הבאה עלינו לטובה, ייפתח מוסך מרכזי באשדוד שלצידו תפעל סוכנות המכירה הראשית של המותג, ויגיעו גם הדגמים הגדולים יותר בסדרת הראם – 4500 ו-5500. אלה יהיו כבר משאיות קלות של ממש שבעתיד יתמודדו במכרזי צה"ל מול דגמי הטנדרים של פורד מסדרה F המשמשים את הצבא כיום, והשלדות שלהם ישמשו כפלטפורמה לדגם החדש של ה"אביר 2" הצבאי, הנמצא כרגע בפיתוח בתע"ר.

    אבל עזבו כרגע את האביר. אנחנו כאן היום לכבוד הראם 3500, וללא ספק, מדובר בחתיכת בהמה מרשימה. מלבד עיצוב חיצוני מוחצן עם חרטום בומבסטי, יש כאן כמה וכמה פיצ'רים חשובים. ראשית, הראם יוצא דופן מבין הטנדרים האמריקניים שאנחנו מכירים בתצורת המנוע. לעומת מנועי הטורבו-דיזל במבנה V8 של פורד ו-GM, הראם עושה שימוש במנוע מתוצרת קאמינס במבנה של 6 בוכנות בטור. הנפח והתפוקה הם בשכונה של המתחרים – 6.7 ליטר, 350 כ"ס ו-90 קג"מ, וגם כאן תקבלו תיבת הילוכים אוטומטית עם 6 מהירויות ומצב "גרירה", ותיבת העברה מפוקדת חשמלית הכוללת מצבי 2X4, 4X4 והילוך כוח. החידושים של הראם לעומת הקטגוריה הם בלם פליטה ("אגזוז-ברקס") שהוא פיצ'ר מעולם המשאיות, יחידה לבקרת בלמי נגרר והעיקר – שני אורכי ארגז.

    אין לכם צורך בארגז הגדול וקשה לכם לתמרן בעיר עם הבהמה? מלבד מידות מעט צנועות משל ה-F350 ובוודאי משל הסילבראדו העצום, רבים ישמחו לדעת שנגמרו ימי הקיצורים הפיראטיים. את הראם 3500 ניתן לקבל עם ארגז קצר מקורי (אורך הרכב הכולל - 6 מטרים) או ארוך (אורך של 6.6 מטרים) וגם בגירסת שילדה עם קבינה בלבד, כאשר הלקוח מתאים לרכב ארגז ייעודי לפי צרכיו. כושר ההעמסה המותר של שני הארגזים נשאר זהה – 1,338 ק"ג.

    מבנה השילדה והמתלים לא רושם חידושים כלשהם - שילדת סולם, קפיצי עלים מאחור וסליל מלפנים, סרן אחורי מסיבי עם דיפרנציאל מוגבל החלקה. מלפנים, בדומה ל-F350 ובניגוד לסילווראדו – מצויד הראם בסרן חי גדול – לשמחת חובבי השטח. אלה יאהבו גם לשמוע על מרווח גחון גדול משל המתחרים – 31 ס"מ (שלא ממש נראים ככה מתחת לביצי הדיפרנציאלים העצומות) וגמישות גבוהה במיוחד של השילדה והמתלים, כפי שהופגן לנו באירוע הלקוחות ב"מסלול מכשולים" סמלי, שהראם הקצר, עמוס בבאלה ענקית של חציר ועוד אחת שנגררה מאחוריו ברצועה, צלח בזלזול מופגן תוך הפגנת מהלכי מתלה נאים, יחסית לבני מינו כמובן. קצת התאכזבנו לגלות צמיגים מקוריים במידה צנועה יחסית – 265/70/17 המקבילה ל-32', שממש הולכים לאיבוד בתוך מפתחי הגלגל העצומים, שנראה שתוכננו להסתדר בלי שום בעיה עם צמיגי 35 אינץ' לכל הפחות.

    רשימת האבזור של הראם מרשימה למדי – מחשב דרך, מושב נהג ומכלול דוושות מתכוונים חשמלית, מושב אחורי מתפצל עם שפע תאי אכסון, הגה מצופה עור, בקרת שיוט, מערכת קול משוכללת עם מסך מגע ו-MP3, USB, DVD, בלוטות' ו-AUX, פתחי מיזוג מאחור, קונסולה עילית הכוללת שלט אוניברסלי לפתיחת שערים חשמליים ועוד, והוא היחיד בקטגוריה עם ארבע כריות אוויר, אבל כמו אצל שני המתחרים, גם כאן עדיין אין מערכת בקרת יציבות.


    מחיר הדודג' ראם 3500 יתחיל בכ-218,900 ש' עבור הדגם הקצר הבסיסי ועד ל-228,900 ש' עבור ארוך ומאובזר (המחירים לא כוללים מע"מ). בדומה למתחריו, גם הראם דורש רשיון נהיגה למשאית C1 (לשעבר 03 או ג') שימומן ע"י היבואן עבור לקוח שאין לו רשיון כזה. צפי המכירות – 50 יחידות עד סוף השנה, כאשר כאמור, המשלוח הראשון נמכר כולו. במכשירי תנועה מעריכים כי נפח השוק הישראלי לטנדרים הגדולים הוא כ-400 יחידות לשנה, ומביעים אופטימיות רבה לגבי המשך התבססותה של קטגוריית הטנדרים הגדולים והמעבר אליהם מהטנדרים היפניים הקטנים בהרבה, הודות להטבות המיסוי.

    Untitled Document