Close
  • תוכן גולשים בג'יפולוג

תוכן גולשים? כן - פיצ'רים, פרויקטים וכתבות שלכם, שאתם כתבתם וצילמתם. תכנים שעלו, עולים ויעלו בעמוד הראשי של ג'יפולוג תחת השם שלכם. תוכן גולשים הוא טוב לכם וטוב לכולנו ואפילו רצוי. פרויקטים, תיקונים ושיפורים שביצעתם בג'יפים שלכם, טיולים ומסעות מעניינים שיצאתם אליהם ואתם רוצים לחלוק עם כל קהילת הג'יפאים. אתם תכתבו ותצלמו ותשלחו לנו. אנחנו נערוך ונפרסם. כמה וכמה תכני גולשים ברמה גבוהה כבר פורסמו בג'יפולוג, אחרים נשלחו אלינו ובימים הקרובים יתחילו לעלות - אז קדימה!

אלו נושאים מתאימים לכתבות בג'יפולוג?

הנושאים הקלאסיים לכתבות גולשים הם פרויקטים, וטיולים. תיעוד מצולם של עבודת תחזוקה, שיפורים, בנייה ומסגרות של ג'יפים ורכבי שטח מכל הסוגים, הם הלחם והחמאה של האתר, מתחילתו. תיעוד מצולם וכתוב של מסלולי טיול מעניינים או של טיולים חווייתיים במיוחד, בארץ או בחו"ל, הם נדבך אחר. לא פחות חשוב ולא פחות רצוי. אבל לא רק פרויקטים וטיולים מעניינים אותנו - אפשר לכתוב על כל דבר שקשור לתחביב המשותף של כולנו - אתם מתחרים ורוצים לחלוק חוויות? בבקשה! משפצים ג'יפ אספנות? מצוין! מצאתם פתרונות מקוריים לבעיות טכניות שונות? מעולה!

*** עדכון:
    אפשרות נוספת להעלאת מסלולי טיול - השתמשו
    בטופס שליחת מסלול טיול.
    מלאו את השדות, צרפו תמונות וקובץ, ולחצו על SEND.

מה רמת הכתיבה הנדרשת? והצילומים?

לא צריך להיות סופר מדופלם כדי לכתוב כתבת התקנה של נעילה. גם לא צריך להיות צלם מקצועי. כן צריך להקפיד על רמה מינימלית – התמונות צריכות להיות ברורות, חדות ומוארות ככל האפשר (עד לא מזמן היינו אומרים "לא מצולמות בטלפון" אבל היום בעידן הסמארטפונים, המצלמות המובנות בכל אייפון או גלאקסי מאפשרות לכם לצלם תמונות באיכות שבין לא רעה למצויינת!). הטקסט צריך להיות ברמה סבירה ומובנת – אנחנו עורכים ומגיהים הכל, אבל אתם תחסכו לנו הרבה מאוד עבודה אם תשתמשו בבדיקת האיות של מעבד התמלילים. עבור כתבות שאינן טכניות במהותן, כמובן שצריך כשרון כתיבה – אבל הי, לא תדעו אם לא תנסו!

מה אורך כתבה?

אין מגבלת אורך על כתבות בג'יפולוג. השרת יכול להכיל אלפי מילים ומאות תמונות לכתבה... אבל, מעטים מאד האנשים שיקראו כתבה ארוכה מדי. אז תשתדלו לצמצם ולתמצת. אורך נכון של כתבה הוא 1000-2000 מילה. 3000 ומעלה – זו כבר כתבה ארוכה למדי – האם הנושא מצדיק כל כך הרבה מלל? חשבו על עצמכם כקוראים. כתבה טכנית, יכולה להיות משוחררת מהגבלות – מי שיקרא את כל שלבי הסבה של מנוע סיקס להזרקה, שפורסמו בחמישה פרקים, הוא כנראה רק מי שבאמת מתעניין, וזה בסדר. אותו כלל נכון לגבי תמונות – בחרו את התמונות הרלוונטיות והטובות ביותר שילוו את הכתבה – כדי להעלות מסה של תמונות מטיול למשל, אפשר להעלות גלריה, ולבחור מספר תמונות שילוו את הכתבה. לעיתים אתם שולחים אלינו כמות גדולה של תמונות כדי שאנחנו נבחר – הנסיון מראה שעדיף שהצלם יבחר את התמונות קודם...

איך לשלוח את החומר?

הכי פשוט שבעולם – כמסמך word (או Open office) עם סיומת doc. אל תעסקו כלל בעריכה ויזואלית של הטקסט – השאירו זאת לנו. שלחו רק טקסט נקי. את התמונות אל תכניסו למסמך! בין הפסקאות, כתבו את מספר התמונה הרלוונטי. את התמונות אנא הקטינו (בעזרת כל תוכנת גרפיקה, למשל Microsoft office picture manager שמותקנת כמעט בכל מחשב) כך שהמימד הארוך שלהם (לרוב הרוחב) יהיה לא פחות מ600 נקודות ולא יותר מ1200. שמרו אותן בפורמט jpg בלבד. אל תתנו לתמונות שמות קובץ בעברית – רק אותיות לועזיות ומספרים – הכי נוח לשמור על שמות הקובץ של המצלמה הדיגיטלית. אם אתם רוצים להשקיע, לאחר שבחרתם את התמונות והקטנתם אותם, מספרו אותם בסדר רץ לפי המיקום בכתבה.

כמה זמן עד שכתבה עולה?

זה תלוי בעיקר באורך הכתבה, במורכבות שלה... וברמת הכתיבה. כתבה ארוכה, שדורשת הרבה עבודת עריכה והגהה, זה בסדר גמור, אבל לוקח לנו באופן טבעי זמן רב. לעיתים קרובות, במיוחד עם מדובר על כתבה טכנית, אנחנו מעבירים את הכתבה לאחר עריכה לבדיקה של עוד זוג או זוגות עיניים, לעיתים של מישהו שמכיר את הרכב הספציפי יותר טוב מעורך הכתבה. לרוב, כתבה עולה בתוך שבועיים-חודש מרגע קבלתה. במידה והכתבה לדעתכם צריכה לעלות מהר, או בתזמון מסויים (למשל מסלול טיול המתאים לחג מסויים, או כתבה בעלת אופי חדשותי) – אנא ציינו זאת.

אוקי, איך מתחילים?

יש לכם רעיון לכתבה? צרו קשר. רבים מכם מכירים באופן אישי את אחד המנהלים באתר – דברו איתו – וקבלו הכוונה ועזרה. לחלופין, צרו קשר בהודעה פרטית עם עורך האתר, דרור ברלי.
    כתובת למשלוח טקסטים ותמונות: [email protected]
    Comments 9 Comments
    1. גלדיאטור's Avatar
      גלדיאטור -
      אני שלחתי כתבה על החלפת צלבים בציריות של דנה 44 קידמילפני כשנה או יותר עם המון תמונות בדקתי למה לא עלה ולא עניין מישהו יותר מדי מאז אין טעם לטרוח....

הכתבה כללה הכל מפירוק אומי הגלגל ועד סגירתם
    1. דרור ברלי's Avatar
      דרור ברלי -
      לאן שלחת?כי אני לפחות לא קיבלתי שום דבר.בכל מקרה - אין מה להתווכח למה ואיך. אם יש לך את זה עדיין, אז קדימה. הכתובת למשלוח טקסטים ותמונות היא [email protected]. תשלח לי את הכתבה + תמונות בנפרד לפי ההנחיות שכתבנו. זה יעלה.
    1. zviki's Avatar
      zviki -
      "תוכן גולשים בג'יפולוג" ברוך הבא, יש חיים אחרי הבולמים, הנעילות, הקפיצים. ציפיתי לך.לא אוכל להוכיח את מה שאני כותב עכשיו,העדות הבלעדית היא סיפורי חברים סביב מדורה ותמונה בשחור לבן מצהיבה ומתפוררת. חוויה שחוויתי בסיני. כידוע- הבדואים הם אלופי האילתורים. השנה 1969 מלחמת ההתשה בינינו למצרים בעיצומה. אני בדרכי מת"א לשארם א' שייח דרך אילת. כשבעים ק"מ דרומית לאילת שוכן, שכן ,כפר בדואי קטן בשם ביר זריר, בפתח הוואדי בכניסה לכפר, עומד גיפ מרוט, שחוט ובדואי מנפנף נמרצות בידייו , עצרנו, מה הבעיה? נגמרו לי המיים ברדיאטור. חבר מוריד ג'ריקן מים 20 ליטר מה-נ.נ ומתחיל למלא את הרדיאטור,תוך כדי המילוי אני מבחין בשיער גולש מתחת לראש בלוק המנוע. שו הדא יא זלמה, צחוקים, הדא באקונג ראש מן עור של כבש, כל מה שאני צריך זה "של לק" להדבקה ואני קונה אותו באל- עריש. עור הכבש אלסטי, אוטם, אני פורס שתיים שלוש שכבות סוגר ברגים ועמיד בחום גבוה.לאחר התאוששות ארוכה, סיפר לי הבדואי: בכפר שלנו יש עוד 3 ג'יפים ומשאבה לבאר שבנינו מהגרוטאות של צה"ל והצבא המצרי שהושארו בשטח. דלק ?- אני מתדלק בחביות באל- עריש.שוב המציאות עולה על כל דמיון.
    1. hadtomer's Avatar
      hadtomer -
      יש לי שאלה- מעבר לתהילת העולם אשר כרוכה בכתיבה בג'יפולוג, מה בעצם יוצא לאנשים? תוכן גולשים הוא כמו סוג של קהילה שיתופית. אך קהילה שיתופית היא גוף שמצ'פר את חבריו. תוכן גולשים הרי יש לכם מכאן ועד יריחו. אולי במפגש הבא תרימו תחרות לתוכן הטוב ביותר?
    1. גלדיאטור's Avatar
      גלדיאטור -
      נשלח
    1. hogi's Avatar
      hogi -
      Quote Originally Posted by hadtomer View Post
      יש לי שאלה- מעבר לתהילת העולם אשר כרוכה בכתיבה בג'יפולוג, מה בעצם יוצא לאנשים? תוכן גולשים הוא כמו סוג של קהילה שיתופית. אך קהילה שיתופית היא גוף שמצ'פר את חבריו. תוכן גולשים הרי יש לכם מכאן ועד יריחו. אולי במפגש הבא תרימו תחרות לתוכן הטוב ביותר?
      פרס ראשון - מחשב נייד עמיד לטלטולים
    1. MR BIG's Avatar
      MR BIG -
      מאז שהאתר החדש עלה הורידו את הכתבה שלי על הביקור במרצדס....- חבל....
    1. Tourist's Avatar
      Tourist -
      חבל להתעצבן, ממה שעקבתי אחרי תומר בשירשורים, הבחור יודע לכתוב, חבל לפספס.לגבי מה מקבלים ? הרי בתוכנות השיתופיות דוגמת WAZE או FOURSQUARE בסך הכל מקבלים 'נקודות' או דירוג' - רוצה גם ? מה תעשה עם זה ? אני חושב שזה לא מתאים לרמה הגבוהה של הפורום ולשיתופיות הגדולה שכבר יש פה.את רעיון הפרס על הכתבה/תוכן הטובים ביותר במפגש ג'יפולוג - למה לפסול ? זה מסדר עוד אטרקציה למפגש.בכל מקרה, בהצלחה. אישית, אני מחכה בקוצר רוח לקרוא את תוכן הגולשים.
    1. נמרוד's Avatar
      נמרוד -
      אייל, הכתבה שלך נמצאת באתר, תחת טיולי ג'יפים --> טיולים בעולם. תומר ושות' - רעיונות טובים - לא רואה שום בעייה לביצוע במפגש ג'יפולוג בשנה הבאה. אם כי הסיבה שאנשים כותבים היא פשוט כדי לשתף - לומדים משהו מכתבה אחת, מחזירים בכתבה אחרת. ככה האתר הזה התחיל - מכתבה אחת על התקנת נעילה בסוזוקי סמוראי שחנן כתב, לפני 11 שנים.
    Untitled Document