(לצורך המשך הדיון: שלדה=מרכב= chassis= body - זה לא ג'יפים...)
עולם המרוצים כולו מתחלק לכאלו שמבוססים על רכב סדרתי, שמיוצר בסדרות מינמליות של כמה אלפים, ועל כלי רכב שנבנים במיוחד. במה שקשור לרכב סדרתי, אין דיון - מרכב של רכב בנוי ממה שהיצרן בונה אותו, גם היום וגם במכוניות המהירות ביותר שמשמשות למירוצי GT למיניהן בסיס השלדה עשוי ממתכות, פלדה או אלומיניום.
ברכבים בבניה עצמית/אבי טיפוס, ברוב הקטגוריות ברוב הארגונים - בטח בתחום השטח שאותו אני מכיר - התקנונים מתירים לבנות שלדות ממתכת בלבד, ולרוב אך ורק פלדה. הסיבה היא שמסבך מפלדה זה משהו שאפשר לתת לו הוראות ברורות למדי, ולצפות מבעל מקצוע טוב לייצר מבנה בטיחותי (ושלדה בעולם המרוצים זה קודם כל מבנה הגנה לנהג). מבנה מרוכב - לא. אין הוראות בנייה, כי ההנדסה הרבה יותר מסובכת (לא צריך להיות מהנדס אוירונאוטי - כמוני - כדי להסכים עם מוטי...) ואת בטיחות התוצאה צריך לבדוק. בפורמולה אחד השלדות בנויות לגמרי מחומר מרוכב, בשתי חתיכות שאחר כך מאוחדות לחתיכה אחת. הקבוצות מחויבות למסור שלדות לבדיקות ריסוק מחמירות על ידי הFIA. כל שלדת רכב חדשה בפורמולה אחת נבנית בכמה וכמה עותקים שרובם מושמדים כדי לאפשר לרכב לקבל הומולגציה. אני בטוח שיש כאן אנשים שמתעניינים במכוניות מרוץ מעבר לתחום השטח וקראו קצת על העולם המופלא הזה של פורמולה אחד ועל התהליך ההנדסי של יצירת שלדה... אני לא חושב שאפשר מבחינה מעשית להשוות בין בניית אמבטיה מחומר מרוכב לבניית מסבך צינורות פלדה. אם אתה חושב אחרת backdoorman אתה מוזמן להרחיב ולהביע דוגמאות למכוניות שאתה מדבר עליהן.
ωξψε ςμ χωψ