Close
1 3 123
1 20 44

: - ?

kobiarava's Avatar
    May 2006
    3,053

- ?

asafk's Avatar
    Dec 2002
    34,813

, , . ?

.
    "scars are tattoos with better stories"
    . . .
    - VW TYPE 2 1978 | - 2008

Viper's Avatar
    Dec 2006
    1,195

...
    , ? ?!?
    " '' , ''..." .

Feb 2004
    2,186

asafk
    , , . ?

.
    :

( CaSO4*2H2O ) ( SO4 ) ( Ca ). ( CaCO3 ) ( CaSO4 ) - . , 3 :
    1. , .
    2. , , .
    3. .

, , , .

's Avatar
    Aug 2006
    5,142
    ..., ' '...

's Avatar
    Sep 2003
    3,302

.
    1. .( - , )

2. .
    99% - .

Dec 2002
    17,444

. ?

coas's Avatar
    Aug 2003
    1,447

, 20 , //, .

? . .

( - , , )

, , , , . , , 15-20 .

, - ...
    - .

60 "" , . , , . , , , , .

's Avatar
    Mar 2007
    275

- , . .
    , , ( ) , , , , . .
    , , 100% , .
    " " ( ) . ? , , - .
    . ( ) .
    - " " , , "" .
    , , / , . ? ? ? ( - ).
    .....

's Avatar
    Mar 2003
    25,065

asafk
    הסביר לי פעם מישהו שמבין בזה הרבה יותר ממני, שהשילוב של מי הים עם ים המלח יהפוך את ים המלח לימת גבס, או משהו בסגנון. מישהו יכול להסביר או לסתור?

אסף.
    יצא לי לשמוע כמה מחקרים חדשים מהשנים האחרונות בנושא בכנס החברה הגיאולוגית ולא השתכנעתי לשום כיוון,
    לא למקטרגים שטוענים שהים יהיה לבן (כמו שקרה כבר באופן טבעי לחלוטין) ולא לאופטימיסטים שחושבים שזה יעשה רק טוב.
    ההסבר הכימי אולי מסתדר על הנייר אבל ת'כלס המחקרים שבדקו קצב השקעה לא ממש מדמים את המצב בים כהשלכה ראלית לתנאי שטח אמיתיים ולא נותנים תשובה חד משמעית.

יונתן,
    בניגוד למה שכתבת בג'יפטריפ הים היה נמוך יותר ממה שהוא היום בצורה טבעית לחלוטין,
    תחפש עבודות של דן באומן שמיפה את מפלסי החוף הקדומים במעלה המדרונות ועבודות דומות שמנתחות את הדינמיקה של הימה המלוחה.
    יש אפילו סברה שהוא לא יכול להתייבש עד הסוף כי התכונות ההיגרוסקופיות של התמיסה המלוחה בסופו של דבר בעלות פוטנציאל אוסמוטי גבוה יותר מאשר האויר סביבו.. תגמור עם שלולית בגודל בריכת שחיה מלאה בעיסת מלח לחה אבל לא יבשה לגמרי..
    ..

"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
    Hary Wagner

's Avatar
    Aug 2006
    5,142

' ,
    , ....
    . , ( ) . " ...
    .. ..
    . 550 .

'. . !
    ..., ' '...

's Avatar
    Mar 2003
    25,065

יונתןמצפה
    דורון, ההבדל הוא שאז לא היו שואבים את הימה הצפונית לדרומית לצורך אידוי מוגבר....
    הלשום באותם ימים הייתה זו שאחראית לוויסות קצב האידוי מהימה. כשהמפלס היה נמוך, הימה הדרומית והרדודה הייתה מנותקת מהצפונית וכל האידוי המוגבר בדרומית (עקב רדידות המים) לא היה משפיע על הצפונית. היום הצפונית תמיד מחוברת לדרומית ותמיד מתאדה ע"י בריכות האידוי...
    !
    לא טענתי לרגע שמה שקורה היום זה טוב או משתווה למה שהיה בעבר רק ציינתי שבניגוד למה שנכתב הימה הזו היתה רדודה יותר באופן טבעי והמפלס הוא לא הנמוך ביותר שהיה.
    נכון שלא שאבו מים מהאגן הצפוני לדרומי אבל גם אין לנו לשמחתנו בצורת הולכת ומחמירה של כמה אלפי שנים..
    בנוסף
    החלק הדרומי הרדוד היה יבש לגמרי..
    יונתןמצפה
    קרא את מה שצירפתי ותראה ברור לכל כי הוא יתייצב ברום של 550 מטר מתחת לפני הים ואז יקרה מה שכתבת.
    אני מליץ לפחות לקרוא את הקישורים שלי בג'יפטרים. יש שם תקציר של העבודה שעשיתי בנושא כמו גם הסיכום שלה. מתמצט טוב את העניין!
    קראתי,
    את ההערות העלתי לאחר הקריאה ובהתייחס למחקרים חדשים שיצא לי לשמוע בשנים האחרונות, בניגוד אליך אני לא נחרץ ובטוח כל כך באיזה מפלס בדיוק יתייצב האגם.
    ..

"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
    Hary Wagner

's Avatar
    Aug 2006
    5,142

ד ו ר ו ן
    בניגוד אליך אני לא נחרץ ובטוח כל כך באיזה מפלס בדיוק יתייצב האגם.
    אם יש לך מידע לגבי מחקרים חדשים הטוענים אחרת אשמח אם תוכל להפנות אותי אליהם.

כל המידע שכתבתי והבאתי מגיע ממחקרים ומאמרים חדשים שפורסמו. ביניהם חוברת שלמה בנושא מטעם הטכניון ומוסד שמואל נאמן מ-2007, אשר בה לקחו חלק אנשים אשר נחשבים למומחים ומקצועיים ביותר בתחום. אלי רז לדוגמא...

אם המידע שהבאתי אינו נכון או בטוח ולא ציינתי את זה, אשמח באם תפנה אותי למידע/מחקר חדש אשר אתה מתבסס עליו. השקעתי הרבה מאמץ בעבודה הזאת ע"מ לאסוף את החומר... :-?

מה שאני טוען כאן ובעבודה הוא שההבדל העיקרי בין המצב ההיסטורי שאתה מתאר ובין המצב היום הינו האיזון. בעבר, כשגורם האדם לא היה רלוונטי והשימוש במים באגן ניקוזו של ים המלח (הכינרת, מקורות הירדן, סוריה, וירדן...) לא היה כפי שהוא היום, היה איזון שנשמר ע"י הטבע. היום זה כבר לא המצב.
    לגבי הימה הדרומית, הכל ידוע ונכון. הימה תמיד הייתה רדודה מאד ואפילו התייבשה לעיתים. הדבר מגובה אגב בעדויות הסטוריות לא מעטות על דרכים ושיירות גמלים אשר היו נאלצים לעיתים לחצות ימה רדודה אשר גמל מסוגל ללכת בה ללא צורך בשחיה. ידוע על דרכים וחאנים הסטוריים אשר היו בשימוש אך ורק כאשר הימה הייתה מלאה/יבשה והיה או לא היה צורך לעקוף אותה.
    זה אגב, מוכיח יפה את עניין האיזון. אותם מקורות הסטוריים מתארים תקופות אשר מרווח הזמן ביניהם הוא הרבה יותר גדול מתקופת הזמן שבו האדם השפיע כ"כ הרבה על מצב ים המלח. (לצורך העניין מאז הקמתו של סכר דגניה והסכר על הירמוך).
    בכל מקרה, זה נושא מרתק ובכל מה שקשור לידע שיש עליו- רב הנסתר על הגלוי.
    מאד מעניין יהיה לדעת איך האזור הזה יראה בעוד 20 שנה למשל. את זה קשה מאד לחזות!
    ..., ' '...

coas's Avatar
    Aug 2003
    1,447

, , , , . , .
    , .

, , .

, , . , , .

, .

.

's Avatar
    Aug 2006
    5,142

coas
    , , , , . , .
    , .

, , .

, , . , , .

, .

.
    . ? , " " ( - ??...) , ?

, , . , !

- - ". () ( ) . , ... ? ( ).

. , !
    ..., ' '...

's Avatar
    Mar 2003
    25,065

יונתןמצפה
    אם יש לך מידע לגבי מחקרים חדשים הטוענים אחרת אשמח אם תוכל להפנות אותי אליהם.

כל המידע שכתבתי והבאתי מגיע ממחקרים ומאמרים חדשים שפורסמו. ביניהם חוברת שלמה בנושא מטעם הטכניון ומוסד שמואל נאמן מ-2007, אשר בה לקחו חלק אנשים אשר נחשבים למומחים ומקצועיים ביותר בתחום. אלי רז לדוגמא...
    לא אמרתי שאתה טועה,
    אמרתי שאתה מסתמך על מי שאומר את מה שאתה מצטט אבל יש מחקרים שטוענים קצת אחרת.. זאת טיבה של תופעה שנחקרת מכמה גישות שונות- בלי קשר, אני נגד מסקנות נחרצות המנסות לנבא ערכים מוחלטים כמו הגובה המדויק אליו יגיעו המים.
    על המפלס ציינת יהיו אחרים שידברו בלא פחות להט על מפלס או התנהגות אחרת.
    אני רוצה להזכיר שפריחת גבס כבר היתה בימה הזו גם בלי תעלת הימים.

גם אלי רז הוא לא קדוש, תמצא כאלו שלא מקבלים את כל מה שהוא אומר ותמצא מאמינים נוהים..
    בכל כנס שמעתי דברים לפעמים סותרים על אותה תופעה, את החיפוש אני משאיר לך.
    תנסה בקיצורים שצרפתי לחפש לפחות בתקצירים.

http://www.sciencedirect.com/
    http://www.springerlink.com/home/main.mpx
    http://www.webspirs.com/
    ..

Hary Wagner

coas's Avatar
    Aug 2003
    1,447

. ? , " " ( - ??...) , ?

, , . , !

- - ". () ( ) . , ... ? ( ).

. , !

. - .

, , , . .

, , , , .

, , - , 1. 2. .
    50 , .

, .

, , .

, .. , , , ....

, , , , ( -) . , , " " . " , , 3-4 " , .

?? , , .

's Avatar
    Aug 2006
    5,142

coas
    , , , .
    !
    (- :
    . , .
    coas
    , ,