Close
ςξεγ 1 ξϊεκ 2 12 ΰηψεοΰηψεο
ξφιβ ϊεφΰεϊ 1 ςγ 20 ξϊεκ 22
    ηαψ ψωεν ιχιψ βψιο's Avatar
    ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Oct 2004
    ξιχεν
    Rochester, NY
    δεγςεϊ
    803

αψιψϊ ξηγμ ψλα ωθη 7 ξεωαιν α-60-70K?

ςμ δτψχ λξδ ΰετφιεϊ ...
    μλμ ΰηϊ ιϊψεπεϊ εηρψεπεϊ ...
    βΰμετψ - ζεμ ιηριϊ, ΰζ δψλα ιδιδ ηγω ιεϊψ
    θψΰπε - ΰιλεϊι ιεϊψ ξδβΰμετψ
    τψΰγε - ξλμεμιν ψβιωιν, ιχψ ιεϊψ, ΰζ λπψΰδ ιδιδ ιωο ιεϊψ ΰε αξφα τηεϊ θεα
    τΰβ'ψε - ???
    θψετψ - ???

ΰιζδ ξεγμ αξφα θεα πλπρ αϊχφια?

ξι ιεγς μδξμιυ?

αψιψϊ ξηγμ ϊβεαδ μδεγςδ: ψλα ωθη 7 ξεωαιν α-60-70K?

θψΰπε 3μιθψ 2003

ηαψ ψωεν ιχιψ βψιο's Avatar
    ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Oct 2004
    ξιχεν
    Rochester, NY
    δεγςεϊ
    803

φιθεθ πλϊα αξχεψ ςμ ιγι danielw φτιδ αδεγςδ
    θψΰπε 3μιθψ 2003
    ϊεγδ γπιΰμ!

ιω μξιωδε ξεωβ ΰιζδ ξεγμ ωμ τΰβ'ψε ΰε θψετψ πλπρ α-70K?
    ξδ μβαι γιτπγψ?

ηαψ ψωεν whisky's Avatar
    ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Jul 2008
    ξιχεν
    ζδε δϊχαςπε ξςμ ςιο ξχμσ :)
    δεγςεϊ
    869

ιχιψ ωμεν,

μβαι θψετψ ΰπι ξξω μΰ ιεγς.

μβαι γιτπγψ ζδ δψαδ ιεϊψ αςιιϊι, μγιτπγψ ΰιο αΰξϊ ξηιψεο, ζδ δλμ ωΰμδ ωμ αιχεω εδιφς εδγιτπγψ δρτφιτι ωΰϊδ ψεΰδ.

γιτπγψιν ωεπιν ΰηγ ξδωπι μημεθιο αδωχςδ, αϊηζεχδ εαΰδαδ, μλμ ΰηγ ξηιψ ΰηψ ωΰεμι ΰικ ωδεΰ ξϊαρρ ςμ αο ΰηιε ωμ γεγ ωμ ΰιζωδε ξηιψεο ωμ ζδ ωφεηχιν ςμιε μει.

ΰηψι ωΰξψϊι ΰϊ λμ ζδ αςιχψεο ξεγμ 97 ΰε 99 λπψΰδ ωιλπρ αξηιψ ωΰϊδ ξγαψ ςμιε, ζδ ξΰεγ ξωϊπδ, ιω ΰηγ ωπψΰδ θεα ωξτεψρν λψβς αΰϊψ ατεψεν ψλαιν μξλιψδ ωπϊ 97, μΰ ξλιψ ΰεϊε ψχ ψΰιϊι ΰεϊε τςν εψΰιϊι ΰϊ δξεγςδ ςλωιε ξϊτψρξϊ.

λκ αηωαεο ωδδαγμιν αιο 97 μ99 αγιτπγψ δν ωξιιν εΰψυ (αςιπι δξϊαεπο λξεαο) 97 ξγεαψ ςμ γβν δTDI300, γβν ωπηωα: ΰξιο ιηριϊ, ψεςω ιεϊψ, τωεθ ιεϊψ μϊηζεχδ (ΰπι μΰ ξρλιν ςν δχαιςδ δζε). αωπϊ 99 ξγεαψ αγβν TD5 ωπηωα: ΰξιο ιηριϊ, ψεςω τηεϊ (ςγιιο ψεςω, ωμΰ ιδιε ΰωμιεϊ), πεη μϊηζεχδ (αςιπι μτηεϊ) ηρλεπι ιεϊψ αγμχ, ηζχ ιεϊψ.

ΰαμ αλμ ζδ, ΰιο γιτπγψ ωγεξδ μγιτπγψ ΰηψ, μλο δξηιψιν ξωϊπιν αδϊΰν.

whisky
    ιψια ωξψεο, ξεψδ γψκ εξγψικ βμιωδ εθιτερ
    yeshtrip.co.il

ηαψ ψωεν χεχι δβγεμ's Avatar
    ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Nov 2005
    ξιχεν
    γψεν
    δεγςεϊ
    101

διι ιχιψ ,

δϊξεγγϊι ςν δαςιδ μτπι ξρ' ωπιν εαγχϊι ΰϊ δρεβιδ :
    θψΰπε - ξψεεη τπιν φτεσ , δξεωα δΰηψεο χθο εμΰ ξτεφμ ξωςπϊ δβα πξελδ .

βΰμτεψ - ξψεεη τπιν ιεϊψ βγεμ , ΰαμ μΰ διιϊι ξϊςρχ ςν ωλιψεϊ δψλα .

θψετψ - ξψεεη , ξτπχ , ξψηα τπιν βγεμ , ΰαμ λξε ωιεγςιν αςιεϊ ξπες ιγεςεϊ ΰιπβ'χθεψιν ελε' ελε' .

ΰπι αΰετο ΰιωι αηψϊι ατΰβ'ψε εμκ ΰπι βν ξξμιυ :ξψεεη ατπιν ,ζεβ ξεωαιν ΰηψεπιν ξτεφμιν λμ λιρΰ απτψγ , ΰξιπεϊ , ςαιψεϊ(πςιμδ ΰηεψιϊ ξχεψιϊ),ΰπι δμλϊι ςμ G.L.X ιγπι , ΰαμ ΰν δϊχφια ωμκ 60-70 ω"η, διιϊι δεμκ ςμ ωπϊ 2000
    ωζδ δγβν δΰηψεο α- Q , G.L.S ΰεθεξθ .

αδφμηδ ,εωιχεμκ
    ξςεζ
    ηιεκ δεΰ δχε δςχεν διηιγ ωιλεμ μιιωψ δψαδ γαψιν αηιιν .

ηαψ ψωεν ωμξι's Avatar
    ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Apr 2007
    ξιχεν
    ξεψγεϊ δψ ηεψωο
    δεγςεϊ
    535

φιθεθ πλϊα αξχεψ ςμ ιγι χεχι δβγεμ φτιδ αδεγςδ
    ΰπι δμλϊι ςμ G.L.X ιγπι , ΰαμ ΰν δϊχφια ωμκ 60-70 ω"η, διιϊι δεμκ ςμ ωπϊ 2000 ωζδ δγβν δΰηψεο α- Q , G.L.S ΰεθεξθ .
    ΰπι ξφθψσ μδξμφδ ωμ ξςεζ, αδρϊιιβεϊ ΰηϊ - ΰϊδ ξγαψ ςμ ψλα αο 10, ςγισ βιψ ιγπι εμΰ ΰεθεξθ, βν αδιαθ ωμ ΰξιπεϊ εβν αδιαθ ωμ ςμειεϊ.
    αδξωκ μξδ ωεειρχι λϊα, ΰν ΰϊδ ιλεμ μωιν ιγ ςμ γιτπγψ αξρβψϊ δϊχφια ωμκ, ζδ λαψ μιβδ ΰηψϊ ξλμ δ SUVιν ωφιιπϊ.
    A man's got to know his limitations
    http://www.youtube.com/watch?v=_VrFV5r8cs0

הי יקיר,
    אני הייתי באותה דילמה ובמשך מספר חודשים בדקתי בדיוק את אותם רכבים עם אותו תקציב (רכב שטח ראשון שלי).
    מה שהיה חשוב לי: אמינות, מרווח פנים ו 7 מושבים, יכולות שטח, שיראה טוב (לא רוצה להרגיש שאני נוסע באוטו ישן גם אם זה מראה "שטח" מסוקס), שוק טוב (הכוונה למכור בעוד 3 שנים).

לתקציב הזה (60K-K70) נכנסים:
    - טראנו (3000) 2003-2004
    - טרופר 2003-2004
    - דסקאברי 2003 (לא טעות !, אחרי מתיחת פנים)
    - פאגרו 2000 (שישאיר קצת עודף)
    - פראדו 1999

ראיתי לפחות 3-4 רכבים מכל סוג, נסיעות מבחן, שיטוטים בפורומים ומה לא.

בכדי לקבל החלטה, שמתי הכל בטבלה, הניקוד שלי מ 1-5 כאשר 1 גרוע ו 5 מעולה :

אמינות: טראנו (3) , טרופר (3)*, דסקאברי (2), פאגרו (5), פראדו (5)
    מרווח פנים: טראנו (3), טרופר (4), ידקאברי (4), פאגרו (4), פראדו (5 , 8 מקומות)
    יכולת שטח : טראנו (3), טרופר (4), דיסקאברי(5), פאגרו (4), פראדו (5)
    מראה חיצוני: טראנו (2), טרופר (2), דיסקאברי (5, דגם 2003), פאגרו (3), פראדו (4)
    שוק : טראנו (3), טרופר (3), דיסקאברי (2), פאגרו (4), פראדו (5)

כמובן שאלו ציונים שאני נותן מהתרשמות סובייקטיבית שלי בלבד, בהחלט אפשר להתווכח (בוודאי על המראה). מה שבטוח מלכתחילה לא הייתי "נעול" על דגם מסויים, יותר מכך, הפראדו, המנצח הברור, נראה לי בהתחלה הכי לא הגיוני...

טראנו 3000 , האופציה שמלכתחילה הכי נראתה לי, אכזב מאוד, צפוף ולא עומד טוב במבחן הזמן, מאכזב גם פנימית וגם חיצונית (סתם נקודה מעניינת, תראה לי טראנו אחד עם "צלחות" על כל הגלגלים, לא תמצא), בעיית פיצוץ מנועי 3000 לא מוסיפה ביטחון (ראה שרשור בנושא מסתובב פה).
    *
    הטרופר נראה הכי "בסדר", אמנם מרווחוניתן למצא כאלה עם קילומטראז נמוך שמורים יחסית, אבל הוא נראה מיושן, ופשוט אין לו את זה (דווקא הקצר תמיד נראה לי סקסי, הארוך סוג של אוטובוס)

הדיסקו 2003 נראה מדהים , ללא ספק תקבל הכי הרבה תמורה לכסף ,סופר מאובזר ומפנק, אבל עלויות האחזקה של כל מי שדיברתי איתו פשוט מפחידות, בעיות חשמל בלי סוף ובנוסף שוק על הפנים (נמכר הרבה מתחת למחירון, אמינות ושוק די הולך ביחד).

לגבי הפאגרו, אמנם אמין, מרווח יחסית ובעל יכולות שטח, אבל יותר מדי ספרטני לטעמי וגם כאן כמו בטראנו, השנים ניכרות היטב.

כך שבסוף הלכתי על הפראדו, אמנם המחיר מחייב להתפשר בשנתון (99) וגם בקילומטראז' (200K מינימום, ממוצע 300K) אבל הרכבים האלה פשוט נשמרים בצורה מדהימה, אמינים מאוד, נראים טוב, יכולות שטח הכי גבוהות ברכב סטנדרטי.
    לא סתם נמכרים הרבה מעל המחירון, ולא נדיר למצוא רכבים יד 1 (למעשה רובם יד 1 או 2) אנשים פשוט לא מוכרים אותם.

מה שלא תבחר, שיהיה בהצלחה.

ηαψ ψωεν βιΰ's Avatar
    ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Dec 2002
    ξιχεν
    ΰζεψ ηιεβ ... ϊτερ
    δεγςεϊ
    18,023

μξδ ΰιο φμηεϊ ςμ δβμβμιν ωμ δθψΰπε ? ...

λι βεπαιν ΰεϊο.

μι βπαε ΰεϊο ΰηψι ηεγωιιν ςν δΰεθε αηπιδ ωμ ξρςγδ αωαϊ μιγ φεξϊ βεμπι.

ζδ ςεμδ μΰ ξςθ εμΰ ξερισ μωμεεϊ δπτω λι ΰϊδ ιεγς ωιβπαε ΰεϊο ωεα εζδ ψχ ςπιιο ωμ ζξο.

ΰζ μξι ΰιλτϊ ωΰιο ?
    φεςπιδ ..

μΰ πψΰδ μι ωζδ ψχ ςπιιο ωμ βπαιν, ΰμΰ ιεϊψ ωμ ΰιλεϊ ιιφεψ, εαξχψδ ωμ δθψΰπε ζδ ξξω μΰ αψεψ ΰικ λμ δθψΰπε περςιν αμι φμηεϊ ! (ηευ ξγβξι 2005 ωων ζδ β'πθ ΰηψ....)

ιω μι λξδ ηιγεγιν μδερισ μϊβεαϊ δδωεεΰδ ξμξςμδ
    *μξπες 3μιθψ ωμ δθψΰπε ΰιο εμΰ διδ αςιιϊ "ξεεϊ χμιπι" μξπες, ΰϊδ δϊλεεπϊ μαςιδ ωιω τθψεμ. πλεο ωΰεξψιν ωζδ ΰεϊε ξπες εδλμ ΰαμ ςεαγδ ϊψΰδ ϊμεπδ ΰηϊ αΰιπθψπθ ςμ ξεεϊ ωμ δξπες ωμ δθψΰπε? μΰ ϊξφΰ.
    *ϊηζεχδ. μτι γςϊι ξι ωχεδ β'ιτ α70 ΰμσ φψικ μωιν γβω βγεμ. εδτβ'ψε εδτψγε τωεθ ιχψιν τι 2 μϊηζεχδ ξδθψΰπε εδθψετψ

ηαψ ψωεν βιΰ's Avatar
    ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Dec 2002
    ξιχεν
    ΰζεψ ηιεβ ... ϊτερ
    δεγςεϊ
    18,023

φιθεθ πλϊα αξχεψ ςμ ιγι joconto φτιδ αδεγςδ
    μΰ πψΰδ μι ωζδ ψχ ςπιιο ωμ βπαιν, ΰμΰ ιεϊψ ωμ ΰιλεϊ ιιφεψ, εαξχψδ ωμ δθψΰπε ζδ ξξω μΰ αψεψ ΰικ λμ δθψΰπε περςιν αμι φμηεϊ ! (ηευ ξγβξι 2005 ωων ζδ β'πθ ΰηψ....)

2 δφμηεϊ ωδιε ςμ δβμβμιν δχγξιιν ειψγε λωδημτϊι μμεχψιν ιγπιιν, πιξφΰιν ΰφμι αξηρο.
    ΰϊδ ξεζξο μαεΰ, πψλια ΰεϊν ξΰηεψδ εϊψΰδ ΰιζδ ιετι δν ιεωαεϊ ων. ΰηψι δξαηο ΰπι ΰηζιψ ΰεϊο μξηρο.

ΰιο ωηψ μξδ ωΰϊδ λεϊα ων.
    φεςπιδ ..

2 הצלחות שהיו על הגלגלים הקדמיים וירדו כשהחלפתי ללוקרים ידניים, נימצאים אצלי במחסן.
    אתה מוזמן לבוא, נרכיב אותם מאחורה ותראה איזה יופי הם יושבות שם. אחרי המבחן אני אחזיר אותן למחסן.

אין שחר למה שאתה כותב שם.

אתה יכול להסביר לי למה צלחות צריכות לשבת במחסן ולא על הרכב .....? תהיה הסיבה אשר תהיה : גניבות, לוקרים, אוסף צלחות לבר מצווה.... בוטום ליין כל הטראנו נוסעים בלי צלחות, שלטעמי מעיד על כך שמישהו בניסן לא ממש עשה עבודת תכנון / ייצור עד הסוף (בעיה שנפתרה בדגמי 2005.....).

*למנוע 3ליטר של הטראנו אין ולא היה בעיית "מוות קליני" למנוע, אתה התכוונת לבעיה שיש פטרול. נכון שאומרים שזה אותו מנוע והכל אבל עובדה תראה תלונה אחת באינטרנט על מוות של המנוע של הטראנו? לא תמצא.
    *תחזוקה. לפי דעתי מי שקוה ג'יפ ב70 אלף צריך לשים דגש גדול. והפג'רו והפרדו פשוט יקרים פי 2 לתחזוקה מהטראנו והטרופר

לגבי המנוע, נכון שהסיפורים רצים לגבי הפטרול, אבל זה אותו מנוע ולא רציתי למצוא את עצמי בהרפתקת החלפת מנוע ב30K-40K גם אם הסיכוי נמוך.

לפי איזה בסיס קבעת שהפראדו יקר פי 2 לתחזוקה ? צריכת דלק אותו דבר, טיפולים אותו דבר, ולגבי הביטוח -4300 (2400 מקיף + 1900 חובה) - שזה בערך הביטוח לאחרים.

ηαψ ψωεν ιεΰα τεμρ's Avatar
    ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Jul 2003
    ξιχεν
    ααιϊ
    δεγςεϊ
    2,502

δτβ'ψε εδτψγε τωεθ ιχψιν τι 2 μϊηζεχδ ξδθψΰπε εδθψετψ
    ςωιϊ ξηχψ μΰεψκ 3-5 ωπιν ςμ λμ ΰψαςϊ δπαμεϊ, ΰε ωζδ ξδ ωριτψε μκ "λΰμδ ωιεγςιν"?

χωχεω ωξϊΰιν μθεχαχ α YNET, μΰ ξςαψ μλκ...

ξηχψ ωμ 4-5 ωπιν μΰ ΰαμ λξδ ηεγωιν ωμ ηιτεω , εωΰμϊ δωΰμεϊ δπλεπεϊ ΰφμ αςμι ξερλιν/ργπΰεϊ ηαψεϊ αιθεη εηπειεϊ ημτιν
    θιτεμιν ζεμιν ιεϊψ, ημτιν ζεμιν ιεϊψ εαιθεη ζεμ ιεϊψ
    ΰν λαψ ΰζ δτβ'ΰψε θιτδ χψεα ιεϊψ μωπιιν δΰηψιν ΰαμ δτψγε τωεθ δψαδ ιεϊψ ιχψ αλμ δξεαπιν, ΰαμ πλεο ΰιο ρτχ ωδεΰ πεϊο ξςαψ μλεμν

ηαψ ψωεν βιΰ's Avatar
    ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Dec 2002
    ξιχεν
    ΰζεψ ηιεβ ... ϊτερ
    δεγςεϊ
    18,023

[QUOTE=joconto;302558]2 δφμηεϊ ωδιε ςμ δβμβμιν δχγξιιν ειψγε λωδημτϊι μμεχψιν ιγπιιν, πιξφΰιν ΰφμι αξηρο.
    ΰϊδ ξεζξο μαεΰ, πψλια ΰεϊν ξΰηεψδ εϊψΰδ ΰιζδ ιετι δν ιεωαεϊ ων. ΰηψι δξαηο ΰπι ΰηζιψ ΰεϊο μξηρο.

ΰιο ωηψ μξδ ωΰϊδ λεϊα ων.

ΰϊδ ιλεμ μδραιψ μι μξδ φμηεϊ φψιλεϊ μωαϊ αξηρο εμΰ ςμ δψλα .....? ϊδιδ δριαδ ΰωψ ϊδιδ : βπιαεϊ, μεχψιν, ΰερσ φμηεϊ μαψ ξφεεδ.... αεθεν μιιο λμ δθψΰπε περςιν αμι φμηεϊ, ωμθςξι ξςιγ ςμ λκ ωξιωδε απιρο μΰ ξξω ςωδ ςαεγϊ ϊλπεο / ιιφεψ ςγ δρεσ (αςιδ ωπτϊψδ αγβξι 2005.....).
    [/I]

ΰιο ρτχ - ΰϊδ φεγχ μβξψι. ηψΰ ωμ ΰεθε. ωλπςϊ ΰεϊι....

ΰρεψ αωεν τπιν εΰετο μψλεω ΰϊ δΰεθε ζδ εψχ αβμμ δϊιλπεο δμχει ξΰεγ αψξϊ δξρελο μπδεβ ωμ δφμηεϊ βμβμιν.

ΰϊδ λμ λκ φεγχ.... ωξς, ΰπι λαψ ψυ μξλεψ ΰϊ δΰεθε.

( εΰν μΰ δαπϊ ... ξδ ωΰϊδ λεϊα - μγςϊι, λμ λκ ξθεξθν, ωΰπι ψυ μδχιΰ ξψεα βεςμ πτω )
    φεςπιδ ..

ηαψ ψωεν ιεΰα τεμρ's Avatar
    ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Jul 2003
    ξιχεν
    ααιϊ
    δεγςεϊ
    2,502

ξηχψ ωμ 4-5 ωπιν μΰ ΰαμ λξδ ηεγωιν ωμ ηιτεω , εωΰμϊ δωΰμεϊ δπλεπεϊ ΰφμ αςμι ξερλιν/ργπΰεϊ ηαψεϊ αιθεη εηπειεϊ ημτιν θιτεμιν ζεμιν ιεϊψ, ημτιν ζεμιν ιεϊψ εαιθεη ζεμ ιεϊψ
    ΰν λαψ ΰζ δτβ'ΰψε θιτδ χψεα ιεϊψ μωπιιν δΰηψιν ΰαμ δτψγε τωεθ δψαδ ιεϊψ ιχψ αλμ δξεαπιν, ΰαμ πλεο ΰιο ρτχ ωδεΰ πεϊο ξςαψ μλεμν
    λτι ωΰξψϊι - χωχεω.
    αλμ ΰψαςϊ δξλεπιεϊ - δγαψ δλι ξωξςεϊι δεΰ ΰετο δθιτεμ εΰετο δωιξεω μΰεψκ δςωεψ+ ωδο ςμ δλαιω.

אין ספק - אתה צודק לגמרי. חרא של אוטו. שכנעת אותי....

אסור בשום פנים ואופן לרכוש את האוטו זה ורק בגלל התיכנון הלקוי מאוד ברמת המסוכן לנהוג של הצלחות גלגלים.

אתה כל כך צודק.... שמע, אני כבר רץ למכור את האוטו.

( ואם לא הבנת ... מה שאתה כותב - לדעתי, כל כך מטומטם, שאני רץ להקיא מרוב גועל נפש )

חביבי, נראה לי שאתה לוקח את זה יותר מדי ריגשי, לא אמרתי שטראנו אוטו חרא אלא עשיתי השוואה שמנסה להיות מה שיותר אובייקטיבית על סמך עובדות. נראה לך שאני מדבר שטויות ? אדרבא בוא תן טיעוני נגד על בסיס עובדות, אבל אם אתה יכול לתקוף את הטענות לגופן בבקשה בוא לא ניכנס להכפשות/הקאות/קללות, זה סתם מוציא את הטעם מהדיון.

אם כבר אז הפג'ארו טיפה קרוב יותר לשניים האחרים אבל הפרדו פשוט הרבה יותר יקר בכל המובנים, אבל נכון אין ספק שהוא נותן מעבר לכולם

אתה יכול להסביר מהם "בכל המובנים" ? הוא שותה דלק יותר יקר ? הצמיגים יותר יקרים ? טיפולים יותר יקרים ? חלפים יותר יקרים ? (התשובות למיטב ידיעתי הן "לא" לכל השאלות). בסופו של דבר כפי שציינו פה, עלויות תחזוקה נגזרות מאופן השימוש ברכב, באופן שימוש זהה עלויות התחזוקה של הפראדו משתוות ליפנים האחרים.

ηαψ ψωεν βιΰ's Avatar
    ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Dec 2002
    ξιχεν
    ΰζεψ ηιεβ ... ϊτερ
    δεγςεϊ
    18,023

ςν δθιςεπιν ωμκ ΰι ΰτωψ μςωεϊ λμεν, χπΰεϊ αψξδ γϊιϊ ζδ ξωδε ωξπφη πιφηεο θλπι, ΰι ΰτωψ αλμμ μδϊεελη ςν ζδ.

πιφηϊ

ωαϊ ωμεν.
    φεςπιδ ..

μΰ λμ δϊωεαεϊ δο μΰ
    λξδ ωμΰ πιριϊι μαγεχ, ωπι β'ιτιν πλπριν μξερκ ςν ΰεϊδ αςιδ/ϊχμδ/θιτεμ αεΰ πβιγ θιτεμ 10000 ψβιμ ωλεμμ δημτϊ ωξπιν, τιμθψιν ελε'. δΰηγ θψΰπε δωπι τψγε. δτψγε ξωμν ιεϊψ αΰετο ξωξςεϊι μξδ? ξιμιεο εΰηϊ ριαεϊ ωΰπι μΰ ιεγς εΰιο μι ϊωεαδ ςμιδο. ΰεμι αβμμ δ"διιτ" ωχιιν ραια δξεϊβ ωμ μπγ χψεζψ ΰεμι αβμμ διλψεϊ δξερλπιχιν ςν αςμι ΰεϊε ρεβ ψλα (μψεα λΰμδ ωιλεμιν μδψωΰεϊ μςφξν ιεϊψ) ΰεμι αβμμ δξπες ωαθψΰπε ιω ΰηγ δψαδ ιεϊψ τωεθ εμΰ ξϊεηλν εξϊχγν λξε αθειεθδ (μτι ξιθα ιγιςϊι εδαπϊι) εαθη αβμμ δημχιν ωιχψιν ιεϊψ αθειεθδ, ΰαμ ωεψδ ϊηϊεπδ μΰ ιεγς μξδ δδτψω λζδ βγεμ ΰαμ ζδ δξφα. μΰ αΰ μδϊεελη ΰε ξωδε, ζδ ψχ μτι αγιχϊι ΰν ιω ξιωδε ωαγχ ΰϊ δςπιιο εξφΰ ϊεφΰδ ΰηψϊ ΰωξη μωξες.
    μξςο δρψ ρτχ, ΰπι ξΰζ εξϊξιγ ψφιϊι μδιεϊ αςμ τψγε τωεθ μΰ ιλεμϊι μφΰϊ αδεφΰεϊ βν ωμ δξηιψ δβαεδ αδψαδ ςμ δψλα εβν αδεφΰεϊ δωεθτεϊ ελο λψβς ΰπι αςμιν ωμ θψΰπε 2004 ΰαμ ςγιιο διιϊι ξημισ αμι διρερ μμπγ χψεζψ ΰν ιλεμϊι μςξεγ αδεφΰεϊιε

לא כל התשובות הן לא
    כמה שלא ניסיתי לבדוק, שני ג'יפים נכנסים למוסך עם אותה בעיה/תקלה/טיפול בוא נגיד טיפול 10000 רגיל שכולל החלפת שמנים, פילטרים וכו'. האחד טראנו השני פרדו. הפרדו משלם יותר באופן משמעותי למה? מיליון ואחת סיבות שאני לא יודע ואין לי תשובה עליהן. אולי בגלל ה"הייפ" שקיים סביב המותג של לנד קרוזר אולי בגלל היכרות המוסכניקים עם בעלי אותו סוג רכב (לרוב כאלה שיכולים להרשאות לעצמם יותר) אולי בגלל המנוע שבטראנו יש אחד הרבה יותר פשוט ולא מתוחכם ומתקדם כמו בטויוטה (לפי מיטב ידיעתי והבנתי) ובטח בגלל החלקים שיקרים יותר בטויוטה, אבל שורה תחתונה לא יודע למה ההפרש כזה גדול אבל זה המצב. לא בא להתווכח או משהו, זה רק לפי בדיקתי אם יש מישהו שבדק את העניין ומצא תוצאה אחרת אשמח לשמוע.
    למען הסר ספק, אני מאז ומתמיד רציתי להיות בעל פרדו פשוט לא יכולתי לצאת בהוצאות גם של המחיר הגבוה בהרבה על הרכב וגם בהוצאות השוטפות וכן כרגע אני בעלים של טראנו 2004 אבל עדיין הייתי מחליף בלי היסוס ללנד קרוזר אם יכולתי לעמוד בהוצאותיו

או ! סוף סוף תשובה עניינית !
    אחת הסיבות שעלויות הטיפול שמצאת יותר גבוהות היא בדיוק מהנקודה שהעלית, הרבה בעלי פראדו מחזיקים ברכב שנים רבות (רובם יד 1 או 2) רגילים לטפל ברכב במוסכי יבואן ומשלמים בהתאם (זה שאני קניתי כולל תיעוד טיפולים 10 שנים אחורה כולם במוסך טויוטה). בכל מקרה אם טיפה מחפשים מגיעים למוסכים מעולים במחירים הרבה יותר הגיוניים :600-800 טיפול 10,000, 1500-2000 טיפול גדול (סדר גודל של כל 40,000 אם אני לא טועה).

ςξεγ 1 ξϊεκ 2 12 ΰηψεοΰηψεο

πεωΰιν γεξιν

1. μξλιψδ ζεβ ξεωαιν .
    ςμ ιγι or65 ατεψεν μεη ξεγςεϊ ημχιν εφιεγ ωθη ξωεξω μξλιψδ
    ϊβεαεϊ: 0
    ςγλεο ΰηψεο: 16-03-10, 21:53
  2. ξητω ζεβ ξεωαιν
    ςμ ιγι prinz804 ατεψεν μεη δξεγςεϊ ωμ β'ιτεμεβ
    ϊβεαεϊ: 1
    ςγλεο ΰηψεο: 01-08-08, 17:22
  3. μξλιψδ ζεβ ξεωαιν
    ςμ ιγι prinz804 ατεψεν μεη δξεγςεϊ ωμ β'ιτεμεβ