PDA

צפייה בגרסה מלאה : אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית

עמודים : 1 2 [3] 4 5 6

גיא
03-08-21, 09:26
אבל לנו יש את תמי …

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210803/107d351bbc37fc227447c2dcf966495b.jpg

mikyl
03-08-21, 09:30
ברור שזה מה שישאפו לעשות, אבל איך ניתן יהיה להפריד, מבחינת התעריף, בין מכונת כביסה המחוברת לחשמל ההבייתי לבין טעינת רכב מאותו חשמל / מונה?
אני יכול להבין אם לעמדות הטעינה החזקות יותר יחייבו מונה נפרד (נניח שזה ישים), אבל יש מטענים איטיים מהחשמל הביתי "הרגיל"...

אני לא מומחה, אבל מניח שלא יהיה בעיה אם יקבלו החלטה לעשות תעריף נפרד. כמו למשל להכניס מכסות כמו שכבר קיים עם מים.

דרור ברלי
03-08-21, 09:33
ברור שזה מה שישאפו לעשות, אבל איך ניתן יהיה להפריד, מבחינת התעריף, בין מכונת כביסה המחוברת לחשמל ההבייתי לבין טעינת רכב מאותו חשמל / מונה?
אני יכול להבין אם לעמדות הטעינה החזקות יותר יחייבו מונה נפרד (נניח שזה ישים), אבל יש מטענים איטיים מהחשמל הביתי "הרגיל"...

יתקעו לך מס על הנסועה (קילומטראז'). היום כבר קשה יותר לזייף מדי מרחק. זה אגרת גודש למתקדמים.

מוני אורבך
03-08-21, 09:36
מזכיר לי את הויכוחים על הגז לפני כמעת 20 שנה.
אז ניסו להכניס את הגז ובהתחלה עשו רעש כאלו זה באמת מהפך.
ואז התחילו כל רואי השחורות, מהר מאוד המדינה תמסה את הגז.
הגז הורס רכבים, אין היכן לתדלק גז.
בדיוק כמו הוויכוח היום על החשמליות.

מה קרה בסוף כולנו יודעים. הגז תפס ולא מעט אנשים נוסעים על גז.
אבל עדין הרוב המכריע נוסע על בנזין, מהפכה זה ממש לא.
ואחרי 20 שנה עדין לא מיסו את הגז (כנראה בגלל כמות קטנה מאוד של משתמשים)

לעניות דעתי בחשמליות יהיה בדיוק אותו הדבר.
כרגע רכב חשמלי הוא נישה, לא פלח משמעותי בשוק.
ולדעתי בשוק הישראלי הוא ישאר כזה הרבה שנים.
מעט יגדל לא יותר.

למה? מאותה סיבה שהגז לא תפס.
מיעוט תשתיות (הטענה) מביא לחוסר נוחות בשימוש.
נוסיף על זה מעט מאוד מוסכים מכירים רכב חשמלי.
בקיצור רכב הנישה המושלם...

למי שזה מתאים, הוא חוסך הרבה מאוד כסף (ראה ערך חנן)
וגם נהנה ממכונית חשמלית (ויש ממה להנות)

אבל למי שאין יכולת להטעין בבית בחניה הפרטית (הרוב המכריע)
ותחנות טעינה רחוקות לו מהמסלול היום יומי שלו (שוב הרוב המכריע)
זה פשוט לא שווה לו את הבילבול מוח.

מכוניות חשמליות אולי בסוף יכבשו את העולם, אבל ישראל תהיה בין המדינות האחרונות שזה יקרה.
אף אחד כאן לא משקיע בתשתיות.
להערכתי לפחות 10 שנים יקח עד שיהיו תשתיות נורמליות לחשמליות.
ועד אז.. כל העולם יכול להיתהפך (ראה ערך קורונה)

דרור ברלי
03-08-21, 10:14
פעם המוסכים כאן גם לא ידעו לטפל בגיר אוטומטי ובהגה כוח ובמתלים הידרו-פניאומטיים
אחר כך לא ידעו לטפל בהנעה 4X4 קבועה ובגיר רציף ובגיר רובוטי דו-מצמדי
היום כולם יודעים הכל.

קשה לטפל במכוניות חשמליות?.... זה טיעון לא רלוונטי. כבר היום מקצועות הרכב - מכונאות וחשמל ואלקטרוניקה ודיאגנוסטיקה הם כבר לא מקצועות-אין-ברירה לילד בן 15 שנפלט ממערכת החינוך. צריך ידע, צריך אנגלית, צריך הסמכה, צריך ללמוד. זה כבר לא סתם לפתוח ולסגור ברגים. תנבור קצת בקרביים של כל מכונית עכשווית של VAG למשל - ללא ידע מתאים אתה באמת לא יודע מה לעשות ומאיפה להסתכל על האוטו.

אז יהיו אנשי מקצוע שילמדו לעבוד על המכוניות האלה. זה יהיה שונה לחלוטין מהמוסכים שאנחנו מכירים היום. גם ענף המוסכים הולך לעבור מהפך אם לא טלטלה רבתי. כל המוסכים הקטנים האלה של ליפט אחד וללא מחשב דיאגנוסטיקה, עם "מנהל מקצועי" שלא יודע אנגלית ושוכר את תעודת ניהול המוסך שלו ממישהו, פשוט הולכים להיעלם. הכל יהיה "מרכזי שירות" לחלליות, עם דוקטורים בחלוק לבן ומחירי בית חולים פרטי בשווייץ.

גם תשתיות הטעינה יתפתחו - ומהר, פשוט כי לא תהיה ברירה - כי מי שיקנה אוטו חדש משנת 2030 ואילך, יקבל אותו רק עם מנוע חשמלי.

מוני אורבך
03-08-21, 10:26
דרור, ראה מה כתבתי - 10 שנים לפחות
ועדין אני בטוח שזה לא תהיה הפיכה בין לילה, מכסימום מעבר.
יש כאן חסם של תעשיות המצברים.
זו הסיבה שהחשמלית עדין מדשדשת.
אם זה יפתר, ללא ספק תהיה מהפיכה.
רק שזה לא הולך להיפתר בקרוב.
עובדים על טכנולוגיות, כולם. אבל זה יקח זמן, הרבה זמן.

דרור ברלי
03-08-21, 10:35
ייקח זמן, אבל יותר מהר ממה שחושבים. כי לא תהיה ברירה - רגולציה והכרח.
רכב חשמלי ייכפה עלינו.

וההשוואה לגז לא נכונה - המעבר לגז היה שיקול כלכלי נטו - השקעה כספית נכבדה במערכת הגז היקרה שלוקח זמן להחזיר אותה + בלאי/נזק מואץ אפשרי למנוע כתוצאה מה"דיאטה" הכפויה הזו - למי שזה התאים/מתאים, השקיע/משקיע בזה. למי שלא מתאים או שנקודת האיזון עד שעוברים מהשקעה לחסכון משמעותי פשוט רחוקה מדי - עדיף שלא יתעסק בזה. והכי חשוב - לא הכריחו ולא מכריחים אף אחד לעבור לגז.

לחשמל כן יכריחו אותך לעבור, אם תרצה או לא. ראה נורווגיה. 80% מהרכב החדש שם היום הוא חשמלי והם הכריחו - בצורה "רכה": הטבות מיסוי וחנייה לרכב חשמלי וצמצום מספר תחנות הדלק. וטבעת החנק שם הולכת וסוגרת על בעלי מכוניות עם מנועי בעירה. אין להם ברירה. כמובן שכל זה שיא של צביעות והתחסדות - נורבגיה היא ממפיקות הנפט הגדולות בעולם וחלק ניכר מכלכלתה מתבסס על מכירת הנפט המזהם למדינות אחרות.... אבל זו דרכם של בני אדם: צביעות, שקרים, התחסדות, תאוות בצע, כפייה.

boaz avrahami
03-08-21, 12:34
מציע לכל מי שיש לו חברים עם אוטו חשמלי לשים שקע טעינה עם מונה צמוד.

שמתי לב על מוטיב שחוזר בחלק מהסיפורים שבעלי הרכבים ״מתדלקים״ חשמל מהשקע של המארחים שלהם.

מוזר, לא?

חנן-ג'יפולוג
03-08-21, 12:44
אהלן וסהלן. שיהנו.

אם כי, אין בזה הרבה טעם למעט אם מדובר בשהיה ממושכת של 24 שעות פלוס.
מקסימום הטעינה שאפשר למשוך משקע סטנדרטי זה 2-3.6 קילוואט. שקל עד שקל שבעים לשעת אירוח.
על העוגה שלהם אתה תוציא יותר, והאמת היא שזה גם לא ימלא להם יותר מדי את הסוללה, שהיא 50-100 קוט"ש.

אם תהיה אורח שלי אני אפנק אותך מטעינת ac תלת פאזי של עד 22 קילוואט מעמדת הטעינה. עליי.

גיא
03-08-21, 12:46
אגב זה …
מתברר שיש חוקים חדשים ( בשבילי ) בחברת חשמל לישראל ..

פעם היה תעריף לילה מוזל לכולם. עכשיו חייבים לבקש שעון מיוחד ואז יש 6 תעריפים שונים.

לא בטוח שזה עדיף. לנו נראה שבאורח החיים שלנו עדיף להשאר עם מה שיש.

https://www.iec.co.il/homeclients/pages/tariffs.aspx

erezgur
03-08-21, 13:01
אני לא מומחה, אבל מניח שלא יהיה בעיה אם יקבלו החלטה לעשות תעריף נפרד. כמו למשל להכניס מכסות כמו שכבר קיים עם מים.
אז זה בדיוק מה שלא הבנתי. איך יפרידו את הצריכה על זרם-למכונית מהצריכה על זרם-למכונת הכביסה.

מכסה למיים זה פשוט יחסית - מקצים X קוב מיים לנפש וכל הצריכה העודפת עולה יותר. לפי מה לדעתך יחשבו את המכסה של חשמל? כל פיתרון שאפשר לחשוב עליו יעורר מהומות צודקות יחסית (לפי ממוצע ארצי / אזורי? לפי ממוצע הצריכה הביתי בשנים האחרונות? - לא שזה לא אפשרי, אבל אז ממסים גם את צריכת החשמל למכונת הכביסה למשל).

דרור ברלי
03-08-21, 13:05
א. לא יעורר שום מהומות. אנחנו עם של כבשים פחדניות, שיוצא לרחובות כדי להדיח ראש ממשלה שאינו לטעמו (וזה בסדר, הוא גם לא היה לטעמי וגם אני הפגנתי), אבל לא כשהשלטון מתעמר בו ושודד אותו. יותר מוצדק ודחוף לדעתי לצאת לרחובות ולשרוף כל דבר שיש עליו סמל של המדינה, בגלל שעומדים למסות לנו את הקולה-זירו שמבחינתי הוא מוצר יסוד ומה פתאום הם נכנסים לי לצלחת ולכוס השתייה?... תיכף שרת איכות הסביבה המטורללת הזו שהיא גם טבעונית-מיליטנטית, תמסה גם את הסטייקים שאנחנו בולסים בכל שבועיים מתחת לברושים בנ.ג.?..... זה הרבה יותר גרוע מהכשרות הכפויה של החרדים!!! ועובדה - אני לא רואה את ההפגנות מתארגנות.

ב. למחות על מיסוי החשמל לטעינה של טסלה?....... אלה אלפי מכוניות יוקרה של 200,000-280,000 שקל שנכון לרגע זה, "מתדלקות" כמעט בחינם. למה אני ואתה צריכים לממן להם את זה?

ג. כמו שכתבתי קודם - אם כמו שאתה טוען שעלולה להתעורר בעיה למסות את הטעינה, ימסו את הקילומטראז'.

איל מ
03-08-21, 13:05
מה הבעיה? המונה יהיה על האוטו, לא על הבית.

asafk
03-08-21, 14:20
אז זה בדיוק מה שלא הבנתי. איך יפרידו את הצריכה על זרם-למכונית מהצריכה על זרם-למכונת הכביסה.

מכסה למיים זה פשוט יחסית - מקצים X קוב מיים לנפש וכל הצריכה העודפת עולה יותר. לפי מה לדעתך יחשבו את המכסה של חשמל? כל פיתרון שאפשר לחשוב עליו יעורר מהומות צודקות יחסית (לפי ממוצע ארצי / אזורי? לפי ממוצע הצריכה הביתי בשנים האחרונות? - לא שזה לא אפשרי, אבל אז ממסים גם את צריכת החשמל למכונת הכביסה למשל).עמדת טעינה סוג 3 מנוהלת - כמו שהיו העמדות של בטרפלייס וכמו הרבה עמדות בחניונים - כוללת תקשורת לרכב. לא מתחילה להזרים חשמל לפני שזיהתה את הרכב. וכמובן את כרטיס האשראי של בעליו.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
03-08-21, 14:26
בשביל זה אתה צריך גם אוטו שמוכן להיטען רק מעמדה כנ"ל, אחרת תציב עמדה יפה כזו בחניה, ותטען אותו בכבל מוד2 מהמחסן.

חנן-ג'יפולוג
03-08-21, 17:44
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=sk7nmas1k&utm_source=m.calcalist.co.il&utm_medium=Share&utm_term=sk7nmas1k&utm_campaign=facebook

יש לכם מכונית חשמלית? המדינה רוצה לדעת מתי אתם טוענים

אומי5
04-08-21, 13:25
פעם המוסכים כאן גם לא ידעו לטפל בגיר אוטומטי ובהגה כוח ובמתלים הידרו-פניאומטיים
אחר כך לא ידעו לטפל בהנעה 4X4 קבועה ובגיר רציף ובגיר רובוטי דו-מצמדי
היום כולם יודעים הכל.

קשה לטפל במכוניות חשמליות?.... זה טיעון לא רלוונטי. כבר היום מקצועות הרכב - מכונאות וחשמל ואלקטרוניקה ודיאגנוסטיקה הם כבר לא מקצועות-אין-ברירה לילד בן 15 שנפלט ממערכת החינוך. צריך ידע, צריך אנגלית, צריך הסמכה, צריך ללמוד. זה כבר לא סתם לפתוח ולסגור ברגים. תנבור קצת בקרביים של כל מכונית עכשווית של VAG למשל - ללא ידע מתאים אתה באמת לא יודע מה לעשות ומאיפה להסתכל על האוטו.

אז יהיו אנשי מקצוע שילמדו לעבוד על המכוניות האלה. זה יהיה שונה לחלוטין מהמוסכים שאנחנו מכירים היום. גם ענף המוסכים הולך לעבור מהפך אם לא טלטלה רבתי. כל המוסכים הקטנים האלה של ליפט אחד וללא מחשב דיאגנוסטיקה, עם "מנהל מקצועי" שלא יודע אנגלית ושוכר את תעודת ניהול המוסך שלו ממישהו, פשוט הולכים להיעלם. הכל יהיה "מרכזי שירות" לחלליות, עם דוקטורים בחלוק לבן ומחירי בית חולים פרטי בשווייץ.

גם תשתיות הטעינה יתפתחו - ומהר, פשוט כי לא תהיה ברירה - כי מי שיקנה אוטו חדש משנת 2030 ואילך, יקבל אותו רק עם מנוע חשמלי.

זה טיעון לא רלוונטי בעיקר בגלל שזה לא קשה.

מה כבר צריך לעשות שם שמכונאי סביר לא יודע לעשות?

כשזה באמת יקרה, יקרה למוסכים מה שקרה לפחחים. רובם פשוט יעלמו.

גיא
04-08-21, 13:41
הייתי עד עכשיו לתאונה. בחורה שנסעה ישר ובחור שיצא מרחוב צדדי בלי להאט נכנס בה בצד, לא מהיריות גבוהות אבל הרכב של הבחורה טוטאל לוס, יונדאי משהו .. קטן. אולי i20 והבחור בפורד פוקוס ישן. קצת סריטות על הפגוש.

הסיבה שהפחחים נעלמו, היא כי את האוטו שלה לא שווה לתקן, אולי בליסינג אולי ביטוח .. את האוטו שלא לא שווה לתקן, נראה כמו אחד שלא נוהג לעצור בזכות קדימה ..

ותאונות כאלו גם לא היו קורות אם היה להם אוטו מודרני שעוצר לבד.

דרור ברלי
05-08-21, 20:29
ותאונות כאלו גם לא היו קורות אם היה להם אוטו מודרני שעוצר לבד.

אל תהיה בטוח.
דווקא תאונה מהסוג שאתה מתאר, אם באוטו המודרני אין מערכת שיודעת לקרוא תמרורים ב-100% אמינות, זה ימשיך לקרות שוב ושוב ושוב.

מהמערכות האקטיביות שאני מכיר מההווה - כן, סטטיסטית זה כנראה עובד. יש פחות תאונות נזק. אבל זה לא מושלם - ואוי למי שיסמוך על זה.

גיא
05-08-21, 20:39
אל תהיה בטוח.
דווקא תאונה מהסוג שאתה מתאר, אם באוטו המודרני אין מערכת שיודעת לקרוא תמרורים ב-100% אמינות, זה ימשיך לקרות שוב ושוב ושוב.

מהמערכות האקטיביות שאני מכיר מההווה - כן, סטטיסטית זה כנראה עובד. יש פחות תאונות נזק. אבל זה לא מושלם - ואוי למי שיסמוך על זה.

הרדאר של הפורד היה עוצר אותו מלהכנס ליונדאי ... אין שום קשר לתמרורים.

חנן-ג'יפולוג
05-08-21, 22:06
https://www.geotab.com/blog/ev-battery-health/

מאמר מעניין על ירידת קיבול של סוללות.

דרור ברלי
06-08-21, 06:49
הרדאר של הפורד היה עוצר אותו מלהכנס ליונדאי ... אין שום קשר לתמרורים.

אל תהיה בטוח בזה. הסטטיסטיקה של המערכות האלה מעודדת מאוד, אבל הדברים האלה עוד לא עובדים ב-100% מהתרחישים. אתה עדיין עלול ליפול מחוץ לסטטיסטיקה החיובית.

mikyl
06-08-21, 08:21
אביזר בטיחות הכי חשוב ברכב זה נהג. גם לטסלה 3 עם אוטופיילוט שלה כבר ישנם הרוגים. מערכות בטיחות אוטומטיות לפעמים נותנות תחושות ביטחון כוזבות, במיוחד לנהגים צעירים שעדיין לא צברו מספיק ניסיון ואין להם ותגובות אינסטינקטיביות בדם. לא סתם בסמלת בזמן מסירת רכב מחתימים שידועה לך שמערכת אייסייט לא מחליפה את הנהג.

איל מ
06-08-21, 10:08
אני יודע שמערכת בלימה אוטונומית כמעט גרמה לי לתאונה קשה.
מאז,
או אוטו טיפש לחלוטין ועדיף כזה שבנוי כמו טנק. או אוטו חכם לחלוטין שבו בהגדרה אני לא עושה כלום חוץ מלהקליד יעד.

חנן-ג'יפולוג
06-08-21, 10:15
חמי ניצל ממוות וודאי עקב זה שהיה לא חגור. ניצל בשן ועין, מילולית, אבל המשיך לחיות טוב עוד 30 שנה עד למותו בשיבה טובה.
זה לא גרם לנו להפסיק לחגור.

צריך להיזהר מאוד מאוד עם האנקדוטות המסוכנות האלה.
הקורא הנבון ידע להתעלם מהן ולהתייחס לסטטיסטיקה מוכחת בלבד.

asafk
06-08-21, 10:18
זה אמנם אנקדוטלי אבל התרחיש שבו אתה סומך לחלוטין על זה שהרכב יעצור בגלל שהרכב לפניך עוצר ברמזור אדום, ואז הרכב שלפניך עובר מסלול נגיד כדי לפנות שמאלה - גרם עד היום להרבה מכוניות להיכנס לצומת בפול גז ברמזור אדום. זה תרחיש רע. אנקדוטה או לא - דורש מהנהג להיות נהג.

אסף.

חנן-ג'יפולוג
06-08-21, 10:20
הנהג חייב בשלב הזה של האוטונומיה להישאר נהג.

אני מתקשה להאמין שיש כאן גולש שלא מודע לזה, ולא ראיתי פה אף דעה אחרת.

מיכה100
06-08-21, 11:42
https://www.geotab.com/blog/ev-battery-health/

מאמר מעניין על ירידת קיבול של סוללות.
מעולה, תודה.
לחיוב ניתן להגיד שירידת הקיבול לאורך השנים איטית ממה שנהוג להשמיץ פה, ולשלילה שבמדינה חמה כמו שלנו הירידה גדולה יותר מאשר נגיד בצפון אירופה.

חנן-ג'יפולוג
07-08-21, 11:28
כתבה חשובה מאוד, גם למי שעדיין לא בתהליך קניית רכב חשמלי. יתכן שתחסוך לכם בהמשך הרבה אלפי שקלים.

https://www.geektime.co.il/everything-you-need-to-know-about-home-ev-chargers-in-israel/

נמרוד
07-08-21, 11:40
חנן, מכירים אותך... אם באמצע בניית העמדה העצמית נגמר לך האיזולירבנד תרים טלפון יש לי תמיד בתא כפפות.

wonderd
07-08-21, 16:48
בנוגע לבחור שנסע לאילת ולקח לו 6 שעות- אני גר בקצרין, 435 קמ מאילת, הסוללה שלי נטענת לכ 550 קמ נסיעה, בפועל תורידו 20% בערך לטובת מהירות גבוהה, מזגן ועקיפות מדי פעם, מבטיח לכם שאני מגיע לאילת ללא עצירה. אני בתור מי שיש לו אפליקציה רואה איך כל יום מתווספות תחנות טעינה בכל המדינה, פשוט שטף של עמדות בכל חור.
בנושא אחר - לפני יומיים הגיעה עוד אנייה עם 2000 רכבי טסלה מכורים מראש, אני צופה שבשנה הבאה הכבישים יהיו מוצפים בחשמליות ולא רק טסלה כמובן.
המחיר של טסלה (/האיוניק 5 לצורך הענין) כמו שציינו פה לא נמוך ולא כל אחד יכול להרשות לעצמו, יחד עם זאת אני רואה מי נמצא בקבוצות הפייסבוק והווטסאפ ואלה לא עשירים בלבד..אלא כל עם ישראל, אנשים לוקחים הלוואות על ימין ועל שמאל בלי אבחנה בכלל כשהם טוענים (אולי בצדק) שההחזר החודשי על הרכב מכוסה ע"י הפרש העלות בדלק. לא זוכר אם כתבתי את זה קודם - אבל בבדיקה אתמול, בממוצע של 4500 קמ, יוצא שהעלות שלי היא כ 8.5 אגורות לק"מ, כולל מעמ... אני באופן אישי חוסך 1500 שקל בחודש בערך.

נושא אחרון לא יודע אם מענין אבל ראיתי שהתייחסו לנושא פה - נושא התאונות;
היתה כתבה בטלויזיה על בחור שעשה תאונה בירושלים כי הטסלה שלו עצרה ללא סיבה באמצע הנתיב, הבחור מלכלך על טסלה בכל מדיה שהוא מגיע אליה.
אחר כך פירסם את הסרטון שמוקלט אוטומטית של המצלמה הקדמית והאחורית, לשיפוטכם:
מצלמה אחורית:
https://www.facebook.com/705454626/videos/2920632268167509/

מצלמה קדמית:
https://m.facebook.com/groups/1308058296217341/posts/1423757524647417/?comment_id=1426329001056936

wonderd
07-08-21, 17:06
הקישור לפוסט בפייסבוק ומוביל לסרטון, לא יודע איך לקשר ישר לסרטון עצמו:
https://www.facebook.com/groups/1308058296217341/posts/1423757524647417/?comment_id=1426329001056936

wonderd
07-08-21, 17:19
מציע לכל מי שיש לו חברים עם אוטו חשמלי לשים שקע טעינה עם מונה צמוד.

שמתי לב על מוטיב שחוזר בחלק מהסיפורים שבעלי הרכבים ״מתדלקים״ חשמל מהשקע של המארחים שלהם.

מוזר, לא?

אני מטעין אצל ההורים שלי במושב במהלך הלילה, להם זה עולה עוד 20-30 שקל לארח אותי, לי זה נותן שקט בדרך הביתה..

אני לא מסכים עם ההשוואות לרכבים שנוסעים על גז כי שם הרכב הוא בנזין במקום, פה אין בנזין מראש.. וכמו שכתבתי - עמדות הטעינה מתרבות מיום ליום, המחוקקים כבר מתחילים לשים לב לנושא עמדות הטעינה בבניינים וגם כשבונים בית חדש כבר מכינים חשמל מתאים לעמדות טעינה.

אני גם יכול לכתוב שבהתחלה שללתי לגמרי את הדברים שחבר אמר לי - הוא נוסע כבר כמה שנים על חשמלי (התחיל היברידי, עבר לזואי ועכשיו טסלה) - הוא אומר שבחיים לא יחזור לרכב בנזין/סולר. עכשיו, אחרי חודש וחצי בסה"כ אני מתחיל לחשוב כמו החבר.. רכב בנזין/סולר יכול להישאר בשביל הנשמה/התחביב או כל תירוץ אחר שתרצו, אבל החשמלי זה כבר עולם שאין חזרה ממנו. לדעתי.
מי שקורא פה ולא נסע עדיין ברכב כזה, אני ממליץ לו לנסות. שובר את כל החוקים שאנחנו מכירים. שוב - לדעתי.

אלעד.

asafk
07-08-21, 17:46
אני נוטה להסכים, והייתי רוצה להניח שהרכב המשפחתי הבא שלי בעוד שנתיים שלוש יהיה חשמלי. כמובן שזה יקרה רק אם נעבור דירה (חוק ההסדרים כפי שהוא מאלץ אותי הלכה למעשה לצאת מהעיר ב 2024 אבל עוד יש הרבה מתנגדים...) או שהעירייה תעשה מהלך ותתקין המון עמדות טעינה.
אבל במפעל החדש שאנחנו בונים - ביקשתי מראש להכין תשתית לעמדות טעינה. זה היה לפני שנתיים ולא הבינו מה אני רוצה שלא לומר התייחסו לזה כגחמה מוזרה. עכשיו כל מי שמעורב נושם לרווחה שלא לומר שחלקם מתגאים בזה שאפילו את עמדות הטעינה לקחו בחשבון.
מה שאני רוצה לומר זה שברור שמי שנוסע במחיר של אגורות לקילומטר לא יחזור למנוע שריפה פנימית. ויש לזה עוד הרבה יתרונות חוץ מהמחיר.
אנחנו חוזים במו עינינו במהפכה של ממש.
חצי מהמכוניות בעולם היו חשמליות לפני קצת יותר ממאה שנה. אז רק לעשירים היה רכב חשמלי ולעם היה רכב רועש ןמזהם. נראה לי שאנחנו בדרך לחזור לנקודה ההיא די מהר רק שהפעם גם העם ייסע בחשמלי.

אסף.

חנן-ג'יפולוג
07-08-21, 18:00
לצערי, לא השכלתי לראות קדימה לפני 7 שנים כשבנו לי את הבית. דאגתי לחשמל תלת פאזי לכיריים אינדוקציה, דאגתי לחשמל תלת פאזי לקומפרסור מאחורי הבית. לא דאגתי לחשמל תלת פאזי לחנייה.
ועכשיו אני בתהליך של התקנת עמדת טעינה. נראה מה יהיה. אם יהיה צורך לפרק רצפה כדי להעביר קו בריא מארון החשמל שבתוך הבית אל החנייה. טינופת, כסף ועוגמת נפש. או שאוותר על התענוג ואסתפק בלקחת כבל נוסף מהשקע של הקומפרסור אל החניה. זה רק 16 אמפר אבל זה יספיק ל11 קילוואט לאיוניק שממילא לא יודע לקבל יותר מזה בטעינת ac, אבל מה יהיה עם הרכב הבא, או שאולי יהיו לנו שני חשמליים?

אז למי שבונה בית: אל תהיו כמוני. תחשבו קדימה, בגדול. בכתבה מומלץ להעביר כבל, גם אם הוא לא מגיע מתשתית תומכת, שמתאים ל40 אמפר. אם יבוא יום ותצטרכו תוכלו לשלם לחברת חשמל להגדיל את החיבור בלי להרים את הבית והחצר.
אולי אפילו שני כבלים ל40 אמפר? לפני בניית הבית זה כסף קטן.

ד ו ר ו ן
07-08-21, 18:03
בנוגע לבחור שנסע לאילת ולקח לו 6 שעות- אני גר בקצרין, 435 קמ מאילת, הסוללה שלי נטענת לכ 550 קמ נסיעה, בפועל תורידו 20% בערך לטובת מהירות גבוהה, מזגן ועקיפות מדי פעם, מבטיח לכם שאני מגיע לאילת ללא עצירה. אני בתור מי שיש לו אפליקציה רואה איך כל יום מתווספות תחנות טעינה בכל המדינה, פשוט שטף של עמדות בכל חור.

אם לאיש אחד מאותו טווח כמוך לקח מעל 6 שעות, ו"מוכן לספר את הסיפור", ואתה מניח שייקח לך פחות, אז אתה מחזק את העניין צורת הנהיגה כגורם משפיע על הטווח.
אני, כמו אחרים, רואים אנשים עם רכב חשמלי נוהגים בכביש כמו זקנות בדמי-ימיהן.
או מזדחלים עם חלון פתוח בכבישי גוש דן גם בבוקר.. עם היברידי ועם טסלה.
אני לא נוסע מהר, בכלל לא.
ואיכשהו עם יותר ויותר טסלות ורכבים חשמליים שאני רואה בכביש, הן תמיד נוסעות לאט.
מעניין למה.

העניין הוא פחות תפוצת העמדות טעינה- לזה יכול להיות פתרון די פשוט ואני בטוח שיהיו עמדות.
העניין העיקרי הוא זמן טעינת טווח הנסיעה, ומרווח הטעות למצב שלא תכננת בדרך.
כמו "סתם" תאונה/מטען שנפל על הכביש או פקק בכביש 6 בגלל גורם עלום שמוסיף לך פתאום כפול זמן שהייה על הכביש.
או נסיעת לילה (אורות) משולבת עם פקק ומזגן..
וזה לא תרחיש צוללת בוואדי, זה אמיתי וקורה כל הזמן.

אז אם היעד שלך מתחת לחצי טווח נסיעה בפועל, אז אין לך בעיה.
אבל כל יעד מעבר לחצי טווח מעמידה אותך בבעיה משמעותית כי לא בטוח שבכלל תוכל להגיע לעמדת טעינה.

רכב חשמלי מסתמן כעתיד (הקרוב) של הרכבים, כרגע זה גם יותר זול לאחזקה, לפחות עד שחברת חשמל תצעק שאין לה חשמל (כי כבר מגמגמים את זה מידי פעם), והמדינה תגבה תעריף שונה לרכבים (מתבקש ונכון).
אבל זה עדיין נישה, עד שהתשתיות והטעינה ידביקו את או לפחות יתקרבו לרכב סטנדרטי.

בנוסף,
"נישה" זה לא מעט בגלל קהל היעד.
על כל מזמין רכב חשמלי יש לך את מעמד הביניים מינוס בארץ שאין לו בכלל רכב חדש, והם ממש לא בכיוון של הרכבים האלו.

מיכה100
07-08-21, 18:22
לצערי, לא השכלתי לראות קדימה לפני 7 שנים כשבנו לי את הבית. דאגתי לחשמל תלת פאזי לכיריים אינדוקציה, דאגתי לחשמל תלת פאזי לקומפרסור מאחורי הבית. לא דאגתי לחשמל תלת פאזי לחנייה.
ועכשיו אני בתהליך של התקנת עמדת טעינה. נראה מה יהיה. אם יהיה צורך לפרק רצפה כדי להעביר קו בריא מארון החשמל שבתוך הבית אל החנייה. טינופת, כסף ועוגמת נפש. או שאוותר על התענוג ואסתפק בלקחת כבל נוסף מהשקע של הקומפרסור אל החניה. זה רק 16 אמפר אבל זה יספיק ל11 קילוואט לאיוניק שממילא לא יודע לקבל יותר מזה בטעינת ac, אבל מה יהיה עם הרכב הבא, או שאולי יהיו לנו שני חשמליים?

אז למי שבונה בית: אל תהיו כמוני. תחשבו קדימה, בגדול. בכתבה מומלץ להעביר כבל, גם אם הוא לא מגיע מתשתית תומכת, שמתאים ל40 אמפר. אם יבוא יום ותצטרכו תוכלו לשלם לחברת חשמל להגדיל את החיבור בלי להרים את הבית והחצר.

הכתבה מתעלמת מהעובדה שטעינה מהירה מקצרת את חיי הסוללה, ביחס לטעינה איטית. נראה לי ה 16 אמפר סבבה לגמרי בתור פיתרון קיים.

Sent from my HD1903 using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
07-08-21, 18:24
טעינה מהירה זה טעינת dc מ50 קילוואט ומעלה. זה בכל מקרה לא סדרי הגודל של טעינת ac ביתית.

לסבר את העין: האיוניק בנוי לקבל 350 קילוואט. 10.5 קילוואט מטעינה ביתית זה לא מה שאמור לדגדג לו.

נמרוד
07-08-21, 18:29
העניין הוא פחות תפוצת העמדות טעינה- לזה יכול להיות פתרון די פשוט ואני בטוח שיהיו עמדות.
כמו "סתם" תאונה/מטען שנפל על הכביש או פקק בכביש 6 בגלל גורם עלום שמוסיף לך פתאום כפול זמן שהייה על הכביש.

אבל כל יעד מעבר לחצי טווח מעמידה אותך בבעיה משמעותית כי לא בטוח שבכלל תוכל להגיע לעמדת טעינה.

דורון, אתה נכנס גם היום ללחץ כל פעם שמד הדלק מגיע לחצי? ואם לא, אז מה ההבדל?

OFF-RoaD
07-08-21, 19:15
דורון, אתה נכנס גם היום ללחץ כל פעם שמד הדלק מגיע לחצי? ואם לא, אז מה ההבדל?כמה משאבות דלק יש על הכבישים, ובאיזו פריסה?

כמה זמן יקח לנו להגיע לרמה הזו עם עמדות הטעינה?

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

נמרוד
07-08-21, 19:40
כמה משאבות דלק יש על הכבישים, ובאיזו פריסה?

כמה זמן יקח לנו להגיע לרמה הזו עם עמדות הטעינה?

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

יש היום 1253 תחנות דלק בישראל. יש 484 נקודות טעינה ציבוריות (פעילות או בהקמה עד אוקטובר 21) ובהן 2350 שקעים.

תוך לא יותר משנה הצפיפות תהיה זהה, במובן שבכל תחנת דלק נוזלי תהיה יכולת טעינה חשמלית מינימלית (מאותה סיבה שכלב מלקק לעצמו את הביצים).

ד ו ר ו ן
07-08-21, 19:42
דורון, אתה נכנס גם היום ללחץ כל פעם שמד הדלק מגיע לחצי? ואם לא, אז מה ההבדל?

היום יש לי יותר טווח ויותר אפשרויות ״הטענה״ בסדרי גודל מול רכב חשמלי.
המזגן שלי משפיע מעט מאד על תצרוכת הדלק, בצורה זניחה, וגם האורות, ופקק או האטה או סתם כי בא לי נתיב אחר זה חסר משמעות מבחינת זמינות האנרגיה עבור שימור יכולת התנועה.

ברכב חשמלי הצרכנים האלו מתווספים לדרישות מ״מיכל הדלק החשמלי״, מה שלא קורה ברכב רגיל.

ד ו ר ו ן
07-08-21, 19:44
יש היום 1253 תחנות דלק בישראל. יש 484 נקודות טעינה ציבוריות (פעילות או בהקמה עד אוקטובר 21) ובהן 2350 שקעים.

תוך לא יותר משנה הצפיפות תהיה זהה, במובן שבכל תחנת דלק נוזלי תהיה יכולת טעינה חשמלית מינימלית (מאותה סיבה שכלב מלקק לעצמו את הביצים).

ועדיין,
זה 3 דקות למלא דלק מול חצי שעה לפחות למנת חשמל.

להתעלם מזה זו הכחשה והדחקה..

כמו שנאמר,
החשמל כאן ונראה שהוא ישאר.
הרגע בו הוא ידביק את נוחות התפעול מול רכב רגיל, כדי שיהפוך למרכז כובד שימוש מחוץ למרכזי הערים/ערי לינה, לדעתי עוד רחוק.

נמרוד
07-08-21, 19:45
המזגן שלי משפיע מעט מאד על תצרוכת הדלק, בצורה זניחה, וגם האורות.

ברכב חשמלי הצרכנים האלו מתווספים לדרישות מ״מיכל הדלק החשמלי״, מה שלא קורה ברכב רגיל.

מאיפה מגיעה האנרגיה למזגן והאורות ברכב שלך?

חנן-ג'יפולוג
07-08-21, 20:45
אני לא חושב שבמצב הנוכחי עמדות הטעינה הציבוריות הן פתרון אסטרטגי קביל להחלטה על קניית רכב חשמלי.
בגדול, לא הייתי קונה רכב כזה אם הטווח התיאורטי שלו לא היה לפחות כפול מטווח הנסיעה היומיומי שלי, כולל החזרה הביתה.

מספר העמדות לא קטן, אבל הן עמדות טעינה ac. תצטרך שעות ארוכות כדי למלא סוללה. אם אתה עובד ליד עמדה כזו, אז ניחא, רק תקווה שהיא תקינה, וגם לא נתפסה ע"י רכב מונע בנזין או רכב חשמלי שמזמן סיים את הטעינה, אבל זה בוודאי לא טוב למילוי "על הדרך".
עמדות מהירות יש עדיין מעט. נדמה לי שלא הרבה יותר מעשר, וגם אז, חלקן לא ממש מהירות כי התשתית שלהן חלשה, חלקן מקולקלות וחלקן חסומות ברכבי בנזין, וגם אם צלחת הכול, עדיין תצטרך להיות לידן חצי שעה לטעינה של 80%. זה עדיין המון זמן.
אבל זה משתנה, וישתנה. מהר מאוד להערכתי. גם התשתית וגם הרכבים.

האיוניק נטען ב18 דקות ל80 אחוז ב350 קילוואט. נכון להיום יש עמדה בודדת בישראל שמספקת את זה, במתחם של פורשה.

ההצהרה של אילון מאסק על פתיחת הסופרצ'רג'רים שלו למותגים אחרים היא בשורה עצומה (למי שאין לו טסלה. הטסלאים פחות מתלהבים) . נקווה שזה יקרה מהר.

raanan
07-08-21, 21:41
אם היום הפקק הוא בכביש,
בעתיד הפקק יהיה בגישה לעמדת הטעינה.

תכלס, הרעיון של אגסי היה מהפכני.
חושב שרק טעינה אלחוטית מהכביש תוך כדי נסיעה יתן עתיד אמיתי למכוניות החשמליות.

אני מניח שככל שיתרבו המכוניות החשמליות על הכביש, יתרבו גם עמדות הטעינה.
המצב הזה יקרה עד מלוא יכולת הקיבולת להתקנת עמדות, ואז הרבה רכבים יהיו תקועים ויהיה תהליך איזון של
כמות רכבים ביחס לעמדות טעינה.
בערך כמו האיזון בטבע בין טורפים לנטרפים.

רענן

חנן-ג'יפולוג
07-08-21, 21:47
אני חושב אחרת. רובינו לא נצטרך ביומיום את העמדות הציבוריות, כפי שאני לא בונה עליהן ליומיום שלי.

בסיס הטעינה הוא בבית.

boaz avrahami
07-08-21, 21:57
הרעיון של אגסי היה להשתלט על הסטנדרט של שקעי הטעינה ותחנות הטעינה.
כל השאר היה הדרך להגיע למטרה של השתלטות על התקן רק שהתזמון שלו והמתחרים הפילו אותו מהר.
בישראל לרגע הוא קיבל זיכיון על השקעים.
נקודה בהיסטוריה ותו לא.

יש המון יתרונות בחשמל אבל גם לא מעט חסרונות.
כרגע רוב החשמל מופק מדלקים פוסיליים ולא מהשמש.
אין פתרון קרוב לתשתית ההולכה.
אין התיחסות לנזק הסביבתי מהסוללות.
משקל הרכב גבוה משמעותית מהמקביל בבעירה פנימית.
בטיחות נוסעים בתאונה.
לאור זאת, ההתיחסות לרכב חשמלי כאל ירוק היא קצת עבודה בעיניים. לדעתי.

raanan
07-08-21, 22:04
אני חושב אחרת. רובינו לא נצטרך ביומיום את העמדות הציבוריות, כפי שאני לא בונה עליהן ליומיום שלי.

בסיס הטעינה הוא בבית.
זה בסדר למי שגר ביישוב או בבניין עם חניון וחניות אישיות.
אך בערים שכל הרחובות לא מכילים היום את כמות הרכבים שחונים,
היכן יתקינו עמדות ?

אני מניח שאנשי המגדלים בת"א ינהגו בטסלה, ובדרום ת"א ימשיכו לנהוג ברכבי בעירה פנימית.

רענן

- - - Updated - - -

הרעיון של אגסי היה להשתלט על הסטנדרט של שקעי הטעינה ותחנות הטעינה.

הרעיון החכם היה החלפת סוללה בתחנות הדלק ובזמן של תדלוק מיכל.
כך שהלקוחות לא ירגישו בהבדל.

כמובן שזה לא יכל לתפוס כי זה הגביל את יכולת הפיתוח של הסוללות והרכבים.

רענן

חנן-ג'יפולוג
07-08-21, 22:16
זה לא תפס כי הלקוחות שלו סבלו מהחסרונות בלי להנות מיתרון החסכון.

את כל הפער בעלויות האנרגיה הוא ניסה לגרוף אליו.

mikyl
07-08-21, 22:32
בנושא אחר - לפני יומיים הגיעה עוד אנייה עם 2000 רכבי טסלה מכורים מראש, אני צופה שבשנה הבאה הכבישים יהיו מוצפים בחשמליות ולא רק טסלה כמובן.
המחיר של טסלה (/האיוניק 5 לצורך הענין) כמו שציינו פה לא נמוך ולא כל אחד יכול להרשות לעצמו, יחד עם זאת אני רואה מי נמצא בקבוצות הפייסבוק והווטסאפ ואלה לא עשירים בלבד..אלא כל עם ישראל, אנשים לוקחים הלוואות על ימין ועל שמאל בלי אבחנה בכלל כשהם טוענים (אולי בצדק) שההחזר החודשי על הרכב מכוסה ע"י הפרש העלות בדלק. לא זוכר אם כתבתי את זה קודם - אבל בבדיקה אתמול, בממוצע של 4500 קמ, יוצא שהעלות שלי היא כ 8.5 אגורות לק"מ, כולל מעמ... אני באופן אישי חוסך 1500 שקל בחודש בערך.

נושא אחרון לא יודע אם מענין אבל ראיתי שהתייחסו לנושא פה - נושא התאונות;
היתה כתבה בטלויזיה על בחור שעשה תאונה בירושלים כי הטסלה שלו עצרה ללא סיבה באמצע הנתיב, הבחור מלכלך על טסלה בכל מדיה שהוא מגיע אליה.
אחר כך פירסם את הסרטון שמוקלט אוטומטית של המצלמה הקדמית והאחורית, לשיפוטכם:
מצלמה אחורית:
https://www.facebook.com/705454626/videos/2920632268167509/

מצלמה קדמית:
https://m.facebook.com/groups/1308058296217341/posts/1423757524647417/?comment_id=1426329001056936

כמו שכבר כתבתי חניה פרטית בבית וליד העבודה זאת הבעיה לפני טעינה בדרך לאילת. חיסכון? תלוי בקילומטרים. נהג ישראלי ממוצע משלם היום פחות מ-1000 ש"ח על דלק. ועלות התחלתית, איזה אחוז ישראלים קונה רכבים במחיר מעל 200000 ש"ח? אז כן, כמות החשמליות תגדל. באיזה קצב? מתי הגיעו הברדים ראשונים לישראל? קרוב ל20 שנה? הם כבר הרוב?

talw
07-08-21, 22:43

מעל מסה קריטית כלשהי של חשמליות , אני בוודאות מעריך שהמדינה לא תתנהג שונה ממנו.
מישהו צריך לשלם על הבור הזה והיא היחידה שיכולה לגרום לנו למלא אותו חזרה .

חנן-ג'יפולוג
07-08-21, 22:57
תקציב המדינה לא הולך להיות נמוך יותר, זה ברור, ואנחנו צריכים לממן אותו.

השאלה היא כמה מהפער יושת ישירות על בעלי החשמליות. זה מוגבל ברמה מסוימת עקב התחיבויות של המדינה מול אמנות בינלאומיות. וכמה יושת בצורה רוחבית על כולם.

talw
07-08-21, 23:41
האמנות קשורות להחלפת רכבי הבערה הפנימית בחשמליות ולא כמה בסופו של תהליך זה יעלה לפלוני ושכנו האלמוני . לאחר הכנסת מסה מהציבור למלכודת הדבש הזו , פתלתלות יהיו דרכי האוצר .
דעתי בלבד .

erezgur
07-08-21, 23:49
חיסכון? תלוי בקילומטרים. נהג ישראלי ממוצע משלם היום פחות מ-1000 ש"ח על דלק.

התכוונת אני מניח 1000 שח לחודש. לי אין נתונים, אבל גם אם זורמים עם המספר שלך אז מדובר ב- 12000 שח לשנה. אם נניח שמחזיקים את הרכב 3-5 שנים אז מדובר בחיסכון של 36-60 אלף שח. לא סכום מבוטל...

מתי הגיעו הברדים ראשונים לישראל? קרוב ל20 שנה? הם כבר הרוב?
היברידיים? לא חושב שזה רלוונטי, היתרון של רכב חשמלי מלא בעלויות התחזוקה השוטפות אל מול רכבים עם מנוע בעירה וגיר הוא חלק מהמהפיכה הצפויה.
בכל מקרה, רוחות הקרב העולמיים והמגמה של הממשלות מצד אחד ויצרני הרכב מצד שני כנראה מביאים אותנו למצב עליו מדובר בשרשור זה.

Asaf-a
08-08-21, 00:00
אני מטעין אצל ההורים שלי במושב במהלך הלילה, להם זה עולה עוד 20-30 שקל לארח אותי, לי זה נותן שקט בדרך הביתה..

אני לא מסכים עם ההשוואות לרכבים שנוסעים על גז כי שם הרכב הוא בנזין במקום, פה אין בנזין מראש.. וכמו שכתבתי - עמדות הטעינה מתרבות מיום ליום, המחוקקים כבר מתחילים לשים לב לנושא עמדות הטעינה בבניינים וגם כשבונים בית חדש כבר מכינים חשמל מתאים לעמדות טעינה.

אני גם יכול לכתוב שבהתחלה שללתי לגמרי את הדברים שחבר אמר לי - הוא נוסע כבר כמה שנים על חשמלי (התחיל היברידי, עבר לזואי ועכשיו טסלה) - הוא אומר שבחיים לא יחזור לרכב בנזין/סולר. עכשיו, אחרי חודש וחצי בסה"כ אני מתחיל לחשוב כמו החבר.. רכב בנזין/סולר יכול להישאר בשביל הנשמה/התחביב או כל תירוץ אחר שתרצו, אבל החשמלי זה כבר עולם שאין חזרה ממנו. לדעתי.
מי שקורא פה ולא נסע עדיין ברכב כזה, אני ממליץ לו לנסות. שובר את כל החוקים שאנחנו מכירים. שוב - לדעתי.

אלעד.

במצב הנוכחי רכב החשמלי זול משמעותית בעלויות השוטפות (דלק vs. חשמל) אז ברורה המוטיבציה והמוכנות לבלוע צפרדעים כגון עצירת טעינה ממושכת.

כאשר לא יהיה פער, או הפער יקטן למדי, האם גם אז בעלי החשמלית יסכימו להתפשר?

חנן, אם לא היה יתרון כלכלי בעלות השוטפת עדיין היית מזמין איוניק5?

אני לא השתכנעתי שאכן החשמלי כזה גליק כלכלי:

רשם כאן בעל טסלה שהוא חוסך כ1500₪ בחודש, קרי 18000₪ בשנה (לא ברור מול איזה רכב ההשוואה)
הפער בין משפחתית בנזין / דיזל סבירה ויותר לבין טסלה3 LR עומד על 80000-100000₪, כלומר דורש כ5 שנים של שימוש עד לאיזון (נניח שנתעלם מדעיכת הסוללה שמטרידה), סביר להניח שתוך 5 שנים המדינה תמצא דרך לגבות מס בשוטף.

אני עדיין לא חושב שבשלה העת לעבור לחשמלי, אני בטוח שנגיע לשם, פשוט לא רואה סיבה למהר, התמורה הנוכחית לא טובה מספיק והפשרות ביומיום עדיין נראות כואבות.

Asaf-a
אסף.א

חנן-ג'יפולוג
08-08-21, 00:22
התשובה לשאלה שהופנתה אליי היא לא.
אני טענתי תמיד שהמפתח למעברים האלה הוא כלכלי.

אני לא הממוצע מבחינת קילומטראז'. אני נוסע 180 ק"מ ביום, וזה לפני שאשתי והבנות טוחנות את הרכבים לאחר שעות העבודה. בנסועה כזו ההחזר יהיה מהיר בהרבה.
מבחינת רמת הרכב ומימדיו האיוניק צריך להיות כנראה היכנשהו בין טוסון לסנטה פה, או אולי סונטה, וכשתבדוק את מחיריהם תראה שלא מדובר בפער גדול כל כך, אם בכלל. מבחינת התחושות שלנו בנסיעה בו, הוא הרבה מעל לדגמים הנ"ל.

אם ניקח דגם אחר, כמו למשל אופל קורסה חשמלי מול בנזין, אז הפער הוא כ40000 ש"ח.

לגבי מה שיהיה כשיסגר לי הפער המדובר, אלוהים גדול. ספקולציות. מכנית, אם לא יהיו הפתעות לרעה, האיוניק יהיה אז במצב טוב בהרבה מאשר רכב בעירה פנימית מקביל.

ולמרות כל מה שכתבתי אין מנוס מלהודות שפשוט בא לנו על הרכב הזה. גם בגלל המאפיינים הכללים היחודיים ולא פחות מזה, כן, כי הוא חשמלי, וזה חדש והוא מסקרן ומיוחד.
יכולנו כנראה גם להמשיך לחיות בשלום עם הרכבים שיש לנו או למשל עם האופל קורסה החשמלי, אבל הוא ביאס אותנו ב"נורמליות" שלו.

mikyl
08-08-21, 01:13
התכוונת אני מניח 1000 שח לחודש. לי אין נתונים, אבל גם אם זורמים עם המספר שלך אז מדובר ב- 12000 שח לשנה. אם נניח שמחזיקים את הרכב 3-5 שנים אז מדובר בחיסכון של 36-60 אלף שח. לא סכום מבוטל...

היברידיים? לא חושב שזה רלוונטי, היתרון של רכב חשמלי מלא בעלויות התחזוקה השוטפות אל מול רכבים עם מנוע בעירה וגיר הוא חלק מהמהפיכה הצפויה.
בכל מקרה, רוחות הקרב העולמיים והמגמה של הממשלות מצד אחד ויצרני הרכב מצד שני כנראה מביאים אותנו למצב עליו מדובר בשרשור זה.

1000 ש"ח במקרה שחשמל הוא בחינם. אבל נזרום עם זה. אז מי מתאים להיות בעלים חדשים של רכב חשמלי?

1. קודם כל בעלי חניה פרטית, בלי זה אין על מה לדבר.
2. נוסעה הרבה יותר מנהג הממוצע.
3. מחזיק לפחות רכב משפחתי.

וכל זה בתנאי שחשמל הוא חינם. איזה אחוז של נהגים נכנס להגדרות האלה? מגמות של ממשלות? אתה יודע מתי התחילו לחייב באירופה עבור שקיות ניילון? לפני יותר מ-30 שנה. ומתי אצלנו? רכבי גז באירופה אני ראיתי לפני 40 שנה, מתי אצלנו? איסור כניסה למרכזי ערים לרכבים עם רמת זיהום גבוה (כולל פרייבטים)? מתי אצלנו?

גיא
08-08-21, 01:14
חניה פרטית בבית או אפשרות טעינה במשרד.

ד ו ר ו ן
08-08-21, 01:47
מאיפה מגיעה האנרגיה למזגן והאורות ברכב שלך?
באמת שאלת את השאלה הזו?

כשאני עומד בפקק/נוסע בנתיב אחר אורך יותר, המזגן והאורות הם נלווים לנסועה, לא חלק מהותי בה, אפילו זניח.
אי-פעם התייחסת או מישהו התייחס למרכיב האורות ברכב כמשהו צורך אנרגיה מהדלק שהמנוע צורך?

זה לא המצב ברכב חשמלי בו הכל ניזון מהסוללה/מיכל הדלק.

וכשהתור לתדלוק הוא במקרה הכי גרוע כמה דק', והתדלוק עצמו זמין וקצרצר, זה משמעותי מאד בנוחות וגמישות.
גם אם ישתוו עמדות הטעינה לעמדות התדלוק, אתה לא יכול להשוות זמינות של עמדה שתופסה לדקות ספורות ומשרתת הרבה יותר נהגים בזמן נתון (דלק רגיל) ביחס לעמדת טעינה שתפוסה לחצי שעה+ (חשמל).

אז ההקבלה של מספר עמדות כנק' ייחוס לזמינות ממש לא נכונה.

- - - Updated - - -

לא רק.
לפי פרסומים שונים הוא ניסה לקבל זכיונות לשטחים עם תחנות תדלוק והרחבה לחנויות נוחות ומתחמים עצמאיים.
והמדינה שמה לזה ברקס בזה שהגדירה שעמדות התדלוק יהיו מאוחדות עם מתחמי תדולק קיימים כי אין שום סיבה לתת עוד שטחים לאותו השימוש.

Asaf-a
08-08-21, 06:15
התשובה לשאלה שהופנתה אליי היא לא.
אני טענתי תמיד שהמפתח למעברים האלה הוא כלכלי.

אני לא הממוצע מבחינת קילומטראז'. אני נוסע 180 ק"מ ביום, וזה לפני שאשתי והבנות טוחנות את הרכבים לאחר שעות העבודה. בנסועה כזו ההחזר יהיה מהיר בהרבה.
מבחינת רמת הרכב ומימדיו האיוניק צריך להיות כנראה היכנשהו בין טוסון לסנטה פה, או אולי סונטה, וכשתבדוק את מחיריהם תראה שלא מדובר בפער גדול כל כך, אם בכלל. מבחינת התחושות שלנו בנסיעה בו, הוא הרבה מעל לדגמים הנ"ל.

אם ניקח דגם אחר, כמו למשל אופל קורסה חשמלי מול בנזין, אז הפער הוא כ40000 ש"ח.

לגבי מה שיהיה כשיסגר לי הפער המדובר, אלוהים גדול. ספקולציות. מכנית, אם לא יהיו הפתעות לרעה, האיוניק יהיה אז במצב טוב בהרבה מאשר רכב בעירה פנימית מקביל.

ולמרות כל מה שכתבתי אין מנוס מלהודות שפשוט בא לנו על הרכב הזה. גם בגלל המאפיינים הכללים היחודיים ולא פחות מזה, כן, כי הוא חשמלי, וזה חדש והוא מסקרן ומיוחד.
יכולנו כנראה גם להמשיך לחיות בשלום עם הרכבים שיש לנו או למשל עם האופל קורסה החשמלי, אבל הוא ביאס אותנו ב"נורמליות" שלו.

מקבל את מה שאתה כותב לגבי ההשוואה היות שהאיוניק5 אכן רכב גדול ומרווח.
יותר היה לי בראש בזמן ההשוואה את הטסלה3 LR שבמידות של משפחתית כגון אוקטביה, מידות ותצורת המרכב השימושית של האיוניק5 אכן אטרקטיבית

נכון שהביצועים של הטסלה כאשר לא צריכים לחשוב על הטווח הם מקטגוריה אחרת, ולכן החשק לרכוש כזו שייך יותר לתחום הרגש ופחות לצד הכלכלי למרות שבעלי טסלה שאני מכיר כלפי חוץ מדברים בעיקר על הצד הלכאורה כלכלי.

אחד מהם , חבר קרוב, גורר עם הטסלה3 LR עגלה עם אופנוע, הטווח האפקטיבי גם עם נוסעים רגוע מאוד יורד ל200 קמ, מחייב תכנון מסלול עם הפסקת טעינה, בהשוואה לאוקטביה שהייתה לו בעבר, זו מגבלה קשה בטיולים.

לתחושתי רכב חשמלי בנתונים של היום לרוב המשפחות עם גישה לעמדת טעינה ביתית, נכון שיהיה הרכב השני בבית, קטן ולא מאוד יקר שמתאים לנסיעות יומיומיות בטווחים קצרים-בינוניים, לעבודה וסידורים, ולהשאיר אופציה עם הרכב המשפחתי המרווח לנסיעות ארוכות בסוף השבוע ובחופשות.

Asaf-a
אסף.א

מיכה100
08-08-21, 09:16
אצלי ההתלבטות היא בין אוקטביה 1.5ל' שעולה 150 אלף שקל לאיוניק 5 ב190 אלף, ועם נסועה שנתית של 22 אלף ק"מ.
בפרמטרים האלה ההחזר בדלק וטיפולים (לא בדקתי רישוי וביטוח) יהיה אחרי שלוש שנים וקצת.
יש חניה פרטית והנסיעות הכי ארוכות (פעם ב-) זה 300 ק"מ מהבית עד הבית.
האיוניק ביום חמסין מטורף ונסיעה לא חסכונית עושה את זה בקלות, ומקסימום אם לא אז עוצרים לרבע שעה בתחנת דלק על כביש שש, בתקווה שהעמדה פנויה (שוב, זה רק בחירום אז גם אם צריך להמתין נשרוד).
אה, ואם רוצים לעשות טיול אמיתי, יש זולל סולל סולר בחניה :cool:.
בקיצור מבחינתי ההחלטה נפלה, רק נסיעת מבחן כדי למשש את הסחורה.
אגב אני עוקב מקרוב אחרי כל מבחן וסקירה שיוצאת בארץ, ומאוכזב קשות מהרמה המקצועית ואולי גם האתית של הבוחנים - יש מצב שג'יפולוג יעשה ספין אוף למשפחתיות חשמליות?

raanan
08-08-21, 10:05
באמת שאלת את השאלה הזו?

כשאני עומד בפקק/נוסע בנתיב אחר אורך יותר, המזגן והאורות הם נלווים לנסועה, לא חלק מהותי בה, אפילו זניח.
אי-פעם התייחסת או מישהו התייחס למרכיב האורות ברכב כמשהו צורך אנרגיה מהדלק שהמנוע צורך?

וכשהתור לתדלוק הוא במקרה הכי גרוע כמה דק', והתדלוק עצמו זמין וקצרצר, זה משמעותי מאד בנוחות וגמישות.
גם אם ישתוו עמדות הטעינה לעמדות התדלוק, אתה לא יכול להשוות זמינות של עמדה שתופסה לדקות ספורות ומשרתת הרבה יותר נהגים בזמן נתון (דלק רגיל) ביחס לעמדת טעינה שתפוסה לחצי שעה+ (חשמל).

אז ההקבלה של מספר עמדות כנק' ייחוס לזמינות ממש לא נכונה.
.
מסכים 100%
ועוד נושא שכדאי לקחת בחשבון,
עכשיו רוב נהגי החשמליות הן בזן האנתרופולוגי של הנחמדים ומחבקי עצים ...
תדמיינו את הערסים מגיעים עם חשמלית ואיזה צפונבוני עם עיגולדים מתעקש לתפוס העמדה ולהטעין ל 100%

וואלה,
רצח על מקומות חניה כבר היה לא פעם ולא פעמיים,
מקווה שזאת לא הזירה החדשה לאלימות בין נהגים.

נ.ב - שמתייחסים שאין בעיה לבעלי בתים פרטיים להתקין עמדת טעינה, זה נשמע הגיוני. מאידך,
היום כשבכל בית פרטי יש מינימום 2 רכבים, זה כבר מתחיל להיות סיפור פנימי.
דמיינו מטען אחד לטלפון סלולרי שמשרת את כל המשפחה.

רענן

erezgur
08-08-21, 10:17
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=39144090
חברת חשמל מעודדת את עובדיה לעבור לרכב חשמלי.... שדרוג הרכב להתקנת עמדת טעינה....

נשלח מהנייד

מיכה100
08-08-21, 10:21
אצלי ההתלבטות היא בין אוקטביה 1.5ל' שעולה 150 אלף שקל לאיוניק 5 ב190 אלף, ועם נסועה שנתית של 22 אלף ק"מ.
בפרמטרים האלה ההחזר בדלק וטיפולים (לא בדקתי רישוי וביטוח) יהיה אחרי שלוש שנים וקצת.
יש חניה פרטית והנסיעות הכי ארוכות (פעם ב-) זה 300 ק"מ מהבית עד הבית.
האיוניק ביום חמסין מטורף ונסיעה לא חסכונית עושה את זה בקלות, ומקסימום אם לא אז עוצרים לרבע שעה בתחנת דלק על כביש שש, בתקווה שהעמדה פנויה (שוב, זה רק בחירום אז גם אם צריך להמתין נשרוד).
אה, ואם רוצים לעשות טיול אמיתי, יש זולל סולל סולר בחניה :cool:.
בקיצור מבחינתי ההחלטה נפלה, רק נסיעת מבחן כדי למשש את הסחורה.
אגב אני עוקב מקרוב אחרי כל מבחן וסקירה שיוצאת בארץ, ומאוכזב קשות מהרמה המקצועית ואולי גם האתית של הבוחנים - יש מצב שג'יפולוג יעשה ספין אוף למשפחתיות חשמליות?
אה ודבר אחרון אבדן ערך:
לא ברור שרכב בנזין ישמור על הערך שלו בארבע השנים הקרובות כפי ששמר על ערכו בארבע השנים הקודמות.
בקצב ההתקדמות הנוכחי של מכוניות חשמליות והתשתיות שלהן, יכול להיות שבעוד ארבע שנים יהיה יותר קשה להיפטר מרכב בנזין, ביחס לחשמלי.

zivo
08-08-21, 11:03
אה ודבר אחרון אבדן ערך:
לא ברור שרכב בנזין ישמור על הערך שלו בארבע השנים הקרובות כפי ששמר על ערכו בארבע השנים הקודמות.
בקצב ההתקדמות הנוכחי של מכוניות חשמליות והתשתיות שלהן, יכול להיות שבעוד ארבע שנים יהיה יותר קשה להיפטר מרכב בנזין, ביחס לחשמלי.

ועכשיו בחרת לרמות את עצמך כדי להצדיק את ההחלטה.
שמירת ערך זה קודם כל עלויות תחזוקה, ובמחירים של הארץ, זה אומר שתוך 5-7 שנים אתה צריך להשקיע בסביבות שליש מעלות הרכב על החלפת סוללה.
מזל שמחירי הסוללות יורדים כל הזמן.

- - - Updated - - -

דרך אגב,
לכ מעריצי טסלה ומשמיצי הסוללות הסיניות (ומתוך ידיעה שהטסלות האחרונות הגיעו לארץ מסין) -
https://www.greencarreports.<wbr>com/news/1133140_report-byd-<wbr>might-supply-its-blade-lfp-<wbr>battery-to-tesla-in-china (https://www.greencarreports.com/news/1133140_report-byd-might-supply-its-blade-lfp-battery-to-tesla-in-china)

Asaf-a
08-08-21, 11:08
1+
לדוגמה בשיחה אתמול עם חבר שהתייעץ לגבי רכב משומש, ההמלצה שלי הייתה ברכב משומש לא לקחת היברידי אלא לוגם בנזין / סולר סטנדרטי עם צריכת דלק ידועה, היברידי משומש לטעמי זה הרע מכל העולמות, סוללה שהתעייפה וכבדה ומנוע חשמלי כבד.וחיסכון לא ידוע בקצב דועך.

רנו מגאן דיזל חדשה עושה 1:20 , לא הרבה פחות טובה מהיברידי חדש.

מניח שאותם רכבים אחרי 4 שנים, הדיזל יתפקד דומה, וההיברידי? שאלה טובה מה תהיה הצריכה.

אני מניח שזה ישפיע על ערך הרכבים המשומשים.

Asaf-a
אסף.א

נמרוד
08-08-21, 11:16
1+
לדוגמה בשיחה אתמול עם חבר שהתייעץ לגבי רכב משומש, ההמלצה שלי הייתה ברכב משומש לא לקחת היברידי אלא לוגם בנזין / סולר סטנדרטי עם צריכת דלק ידועה, היברידי משומש לטעמי זה הרע מכל העולמות, סוללה שהתעייפה וכבדה ומנוע חשמלי כבד.וחיסכון לא ידוע בקצב דועך.

רנו מגאן דיזל חדשה עושה 1:20 , לא הרבה פחות טובה מהיברידי חדש.

מניח שאותם רכבים אחרי 4 שנים, הדיזל יתפקד דומה, וההיברידי? שאלה טובה מה תהיה הצריכה.

אני מניח שזה ישפיע על ערך הרכבים המשומשים.

Asaf-a
אסף.א

אתה יכול להסתכל אחורה על שמירת ערך של מכונית היברידית אחת שכן נמכרת כאן כבר 17 שנה, טויוטה פריוס. בקישור דוגמא לחיפוש על טויוטה פריוס וטויוטה קורולה משנת יצור 2010 בלבד, מוצג ממחיר גבוה לנמוך. זה נותן רושם מסויים איזו משתי מכוניות בנות 11 שנים נסחרת במחיר גבוה יותר. נכון, הפריוס היתה מכונית יקרה יותר כחדשה, אבל בדרך כלל אחרי 10 שנים זה כבר פחות משמעותי מאשר ביקוש נטו. אפשר לעשות עוד חיתוכים מעניינים כאלו.

https://www.yad2.co.il/vehicles/private-cars?manufacturer=16&model=1046,1428&year=2010-2010&priceOnly=1&Order=4

חנן-ג'יפולוג
08-08-21, 11:16
שתוך 5-7 שנים אתה צריך להשקיע ...על החלפת סוללה.[/URL]

על סמך מה המספרים האלה?

נמרוד
08-08-21, 11:20
באמת שאלת את השאלה הזו?

אני שאלתי ברצינות, אם אתה לא מבין אז יש ביננו פער ידע, מסויים, לגבי עקרונות פיזיקליים בסיסיים.

ד ו ר ו ן
08-08-21, 11:42
אני שאלתי ברצינות, אם אתה לא מבין אז יש ביננו פער ידע, מסויים, לגבי עקרונות פיזיקליים בסיסיים.

נו באמת, אל תברח מהמהות של השימוש.
ממתי אי-פעם התייחס למזגן ואורות כגורם משפיע באמת על התצרוכת דלק שלך?
תענה בשיא הכנות.
אף אחד לא אמר אנרגיה ״יש מאין״ אם לשם אתה מכוון.

לעומת זאת, לעמוד בפקק/להזדחל עם רכב חשמלי עם מזגן ואורות משול להפעלתם מהמצבר עם מנוע כבוי ברכב רגיל=המצבר מתרוקן.
ולהבדיל ממנוע רגיל שמהווה גנרטור לעצמו בהשפעה זניחה על הטווח, רכב חשמלי יתקע בצד הדרך וניידת כביש 6/שרות בדרכים לא יכולה להביא לך בנזין/סולר חירום. זה רק גרר.

קפיצות לא צפויות של מעל 50% זמן נסיעה זה משהו נפוץ מאד במרכז/בתנועה למרכז והחוצה.
וככל שאתה מתרחק מהמרכז, אז שולי הבטחון שלך קטנים להתקלות.

בגלל זה, כרגע, חשמלי זה פתרון נהדר לנישה שחיה ברדיוס יחסית מוגבל עם זמינות אישית גבוהה של עמדת טעינה ללילה/יום.

Asaf-a
08-08-21, 11:45
אתה יכול להסתכל אחורה על שמירת ערך של מכונית היברידית אחת שכן נמכרת כאן כבר 17 שנה, טויוטה פריוס. בקישור דוגמא לחיפוש על טויוטה פריוס וטויוטה קורולה משנת יצור 2010 בלבד, מוצג ממחיר גבוה לנמוך. זה נותן רושם מסויים איזו משתי מכוניות בנות 11 שנים נסחרת במחיר גבוה יותר. נכון, הפריוס היתה מכונית יקרה יותר כחדשה, אבל בדרך כלל אחרי 10 שנים זה כבר פחות משמעותי מאשר ביקוש נטו. אפשר לעשות עוד חיתוכים מעניינים כאלו.

https://www.yad2.co.il/vehicles/private-cars?manufacturer=16&model=1046,1428&year=2010-2010&priceOnly=1&Order=4

באמת יהיה מעניין לשמוע ממי שמחזיק פריוס משומשת מקורית מה הצריכת דלק לאחר 5/8/10 שנים וקילומטרז לעומת כאשר הייתה חדשה.

אגב זה ששומרת על מחירון, לא אומר שאכן מוצדק ומגובה בחיסכון שזו עיקר המוטיבציה בפלח זה.

Asaf-a
אסף.א

ד ו ר ו ן
08-08-21, 11:53
באמת יהיה מעניין לשמוע ממי שמחזיק פריוס משומשת מקורית מה הצריכת דלק לאחר 5/8/10 שנים וקילומטרז לעומת כאשר הייתה חדשה.

חבר עם פריוס ותיקה מצהיר על סביבות 1:20 בשימוש באזור עם מעט פקקים.

נמרוד
08-08-21, 12:54
אגב זה ששומרת על מחירון, לא אומר שאכן מוצדק ומגובה בחיסכון שזו עיקר המוטיבציה בפלח זה.

זה ששומרת מחירון אומר משהו על ירידת ערך, לא על שום דבר אחר. אבל זו היתה השאלה שלך, אם הבנתי נכון.

נמרוד
08-08-21, 13:15
נו באמת, אל תברח מהמהות של השימוש.
ממתי אי-פעם התייחס למזגן ואורות כגורם משפיע באמת על התצרוכת דלק שלך?
תענה בשיא הכנות.
אף אחד לא אמר אנרגיה ״יש מאין״ אם לשם אתה מכוון.

לעומת זאת, לעמוד בפקק/להזדחל עם רכב חשמלי עם מזגן ואורות משול להפעלתם מהמצבר עם מנוע כבוי ברכב רגיל=המצבר מתרוקן.
ולהבדיל ממנוע רגיל שמהווה גנרטור לעצמו בהשפעה זניחה על הטווח, רכב חשמלי יתקע בצד הדרך וניידת כביש 6/שרות בדרכים לא יכולה להביא לך בנזין/סולר חירום. זה רק גרר.

אני עונה בשיא הכנות. אני לא מתייחס לאורות ומזגן כשיקול בצריכת דלק. אבל זה לא שונה ברכב חשמלי. אם זה זניח ברכב דלק נוזלי, זה זניח ברכב חשמלי, ואם זה משמעותי זה משמעותי באותה מידה בדיוק. אנרגיה זה אנרגיה.

מזגן שמקרר מכונית נוסעים ביום חם לוקח סדר גודל של 2-4 כ"ס, שהם 1500W-3000W (כמו מזגן בבית). נורה ראשית זה 55W. נתעלם מהתאורה לכן כי היא זניחה לעומת המזגן.

אז שעה של מזגן זה 1.5 עד 3 קילוואט, וזה שקול לחצי ליטר עד ליטר בנזין. עכשיו מה זה משנה זה מגיע מתוך סוללה טעונה מראש של 72 קילוואט/שעה במקרה של איוניק 5, או שזה עוד ליטר בנזין לשעה במכונית שלך? למה אחד מטריד אותך יותר מהשני? ההבדל הוא אך ורק בראש שלך.

לכל רכב יש קיבולת אנרגיה מסוימת, איתה אתה צריך לחיות. לאיוניק 5 יש קיבולת ששקולה כבר למיכל דלק מכובד - לא ענק - של בערך 25 ליטר. כשמוכנית חשמלית היתה שקולה למכונית עם 10 ליטר דלק, זה היה בעייתי, וזה אחת הסיבות שזה לא תפס עד לאחרונה. אבל היום עם קיבולת שקולה ל-25 ליטר בנזין זה סביר להרבה משתמשים. יש מכוניות חשמליות עם קיבולת אנרגיה שקולה ל50 ליטר בנזין אם זה מתאים לך, וסביר להניח שבעתיד הקרוב רובן יתייצבו על קיבולת שמתאימה לרוב המשתמשים.

זמן הטעינה/תדלוק הוא העניין, ברור, עד שעמדות טעינה מהירה יהיו נפוצות. זה החסרון, אבל גם היתרון, כי כשיש לך זמן - אתה מתדלק בשליש מחיר משקע החשמל שלך בבית. מתאים לך, תיקח, לא מתאים, אל תיקח.

גיא
08-08-21, 13:20
התשובה הקלה והברורה היא שאת הליטר דלק נוזלי אפשר בקלות להשלים תוך דקות ספורות כמעט בכל מקום .. את אותו ליטר חשמל יותר קשה למצוא וגם לוקח יותר זמן להשלים.

אם הליטר הספציפי הזה הוא מה שיתקע אותך בדרך.. הרבה יותר קל להשלים אותו עם ידידים/ תופעות או חבר מזדמן מקבוצת החילוץ. או אפילו לצעוד כמה קמ בשמש הקופחת עם בקבוק קולה ריק ולתדלק את האוטו בשביל להתקדם עוד קצת עד לתחנת הדלק.

אם ליטר החשמל הזה האחרון הוא מה שתקע אותך בדרך. כרגע יותר קשה להשלים אותו על מנת להתקדם לתחנת חישמול.

נדמה לי שזה תרגום פשוט למה שדורון מתעקש עליו ( אני גם חושב ככה )

כנראה שבעתיד נראה יותר צוותי חילוץ עם גנרטור או ערימת מצברים בתא מטען. אבל כיום זה מאד נדיר לדעתי.

Asaf-a
08-08-21, 13:20
זה ששומרת מחירון אומר משהו על ירידת ערך, לא על שום דבר אחר. אבל זו היתה השאלה שלך, אם הבנתי נכון.

השאלה/הערה שלי הייתה בעיקר האם כרכב משומש נבון לרכוש היברידי או לאו מנקודת מבט האם הרכב עדיין חסכוני? או סוחב משקולת כבדה שפחות ופחות אפקטיבית.
שמירת הערך כן או לא זה רק בונוס, לא מהותי למי שמחזיק שנים רבות.

המספרים שנרשמו כאן עבור פריוס ותיקה מרשימים עד כדי חשודים ולא תואמים את מה שאני מכיר, נתקלתי ברבים שלא באמת יודעים למדוד צריכת דלק ומסתמכים רק על מחשב הרכב.

אבל סטיתי מהדיון המרכזי שמתייחס לחשמלי נטו ולא להיברידי..

Asaf-a
אסף.א

zivo
08-08-21, 14:30
על סמך מה המספרים האלה?
אתה מוזמן להציע מה אתה חושב.
שים לב שהתכוונתי לשליש ממחיר המכונית בת ה 5-7 שנים

דרור ברלי
08-08-21, 14:42
אתה מוזמן להציע מה אתה חושב.
שים לב שהתכוונתי לשליש ממחיר המכונית בת ה 5-7 שנים

מחיר רשמי של סוללה חדשה אצל היבואן יכול להגיע גם לחצי ממחיר המכונית החדשה ואפילו יותר.
נדמה לי שיש דגם אחד בו המחיר הרשמי של הסוללה הוא כמחירו של האוטו החדש קומפלט (כולל סוללה...)

אבל זה כאמור מחיר רשמי של היבואן. בפועל אף אחד לא ישלם את הסכום הזה.
וכמובן שעלות החלפת הסוללות תגרום להתפוגגות ערך היסטרית של מכוניות חשמליות יד שנייה שהסוללות שלהן דעכו.

מצד שני מחירי הסוללות יירדו - ויירדו חזק. הם מוכרחים לרדת.
זה אחד התנאים להצלחת החדרת רכב חשמלי לשוק.
זה ביחד עם אפשרות שיפוץ הסוללות וביחד עם עוצמת צעדי הכפייה מצד הרשויות.

ד ו ר ו ן
08-08-21, 14:52
אני עונה בשיא הכנות. אני לא מתייחס לאורות ומזגן כשיקול בצריכת דלק. אבל זה לא שונה ברכב חשמלי. אם זה זניח ברכב דלק נוזלי, זה זניח ברכב חשמלי, ואם זה משמעותי זה משמעותי באותה מידה בדיוק. אנרגיה זה אנרגיה.

מזגן שמקרר מכונית נוסעים ביום חם לוקח סדר גודל של 2-4 כ"ס, שהם 1500W-3000W (כמו מזגן בבית). נורה ראשית זה 55W. נתעלם מהתאורה לכן כי היא זניחה לעומת המזגן.

אז שעה של מזגן זה 1.5 עד 3 קילוואט, וזה שקול לחצי ליטר עד ליטר בנזין. עכשיו מה זה משנה זה מגיע מתוך סוללה טעונה מראש של 72 קילוואט/שעה במקרה של איוניק 5, או שזה עוד ליטר בנזין לשעה במכונית שלך? למה אחד מטריד אותך יותר מהשני? ההבדל הוא אך ורק בראש שלך.

לכל רכב יש קיבולת אנרגיה מסוימת, איתה אתה צריך לחיות. לאיוניק 5 יש קיבולת ששקולה כבר למיכל דלק מכובד - לא ענק - של בערך 25 ליטר. כשמוכנית חשמלית היתה שקולה למכונית עם 10 ליטר דלק, זה היה בעייתי, וזה אחת הסיבות שזה לא תפס עד לאחרונה. אבל היום עם קיבולת שקולה ל-25 ליטר בנזין זה סביר להרבה משתמשים. יש מכוניות חשמליות עם קיבולת אנרגיה שקולה ל50 ליטר בנזין אם זה מתאים לך, וסביר להניח שבעתיד הקרוב רובן יתייצבו על קיבולת שמתאימה לרוב המשתמשים.

זמן הטעינה/תדלוק הוא העניין, ברור, עד שעמדות טעינה מהירה יהיו נפוצות. זה החסרון, אבל גם היתרון, כי כשיש לך זמן - אתה מתדלק בשליש מחיר משקע החשמל שלך בבית. מתאים לך, תיקח, לא מתאים, אל תיקח.
זה לא מדויק כי זמינות האנרגיה שונה וטווח נסיעה שונה, וכנגזרת הגמישות לשינויים והתקלות בדרך.
וכשיש בעיה, וזה לא צוללת בוואדי, אז הזמינות לפתרון נמוכה משמעותית כיום.

סוללה שווה ערך ל-25ליטר זה לא מכובד, זה קטן, בוא נקרא לילד בשמו בלי קישוטים.
מיכל של פרייבט ממוצא זה כמעט אם לא פי-2.
וזה הבדל גדול מאד.

אני לא מורבידי כמו דרור, אבל אני בטוח שכשתהיה טכנולוגיה ועמדות טעינה מהירות באמת, העלויות תפעול יושוו, ולו בגלל המיסוי והגבייה לשימוש.

אז כרגע מי שיכול שיהנה כל עוד זה נישה שמתאימה בהגדרות ידועות וספיגה של הפגיעה בגמישות התפעול והספונטניות.

חנן-ג'יפולוג
08-08-21, 15:11
עזבו מחיר. הטענה הרווחת היא שלמעט תקלות נקודתיות השחיקה של הסוללות תתבטא ב1.5 אחוז או פחות לשנה, מה שאומר שהסוללה המקורית צפויה להגיע עם הרכב למגרש הגרוטאות, בלי קשר אליה.
הבאתי בשרשור הזה מאמר שמראה את המחקרים בנושא, וגם עדויות מהשטח בשרשור של השטיק של הmg. טסלות עם 600000 ק"מ ושחיקה של תשעה אחוז בסוללה.
אם למישהו יש מידע מבוסס אחר, הוא מוזמן להביא אותו.
אם תהיה תקלה נקודתית, ולא שחיקה כוללת של הסוללה, אז היא ניתנת לתיקון במחיר לא גבוה, כבר היום. בתפקידי הקודם תיקנתי מדי פעם תקלות כאלה. ממש לא ביג דיל.

כמובן שבשביל להגיע לאורך חיים סביר יש משמעות להתאמה של הרכב לטווח הנסועה הצפוי, הימנעות מפריקה וטעינה מקסימליים כמו גם מטעינה סופר מהירה.

ד ו ר ו ן
08-08-21, 15:26
מחירכמובן שבשביל להגיע לאורך חיים סביר יש משמעות להתאמה של הרכב לטווח הנסועה הצפוי, הימנעות מפריקה וטעינה מקסימליים כמו גם מטעינה סופר מהירה.
ע״ע נמרוד ושולי התפעול.
אם בעייתי לנצל את כל הסוללה כי זה יכול לפגוע בה.

zivo
08-08-21, 15:32
חנן,
זה נכון גם לרכב רגיל, כדאי שהנהג יכיר את הרכב וינהג בו בהתאם.
אבל זה נכון גם לרכב רגיל ( וגם לחשמלי) שרוב הנהגים לא מבינים בזה ולזה לא מעניין אותם.
בקיצור, מה שקובע זה עובדות החיים והשימוש ולא התאוריה.
ברכב היברידי, ירידה בביצועי הסוללה, יכולה להשפיע מעט על החיסכון בדלק ( וזה מה שקורה בפריאוס, שחלקם אפילו עם ניקל מטל ולא ליטיום).
אנשים קונים רכב משומש בהתבסס על התאוריה של החדש ובכלל לא שמים לב לעובדות.

ברכב שהוא חשמלי בלבד, ירידה של 20% בביצועי הסוללה, יכול להפוך את הרכב ללא שמיש (בידיעה שבחלקם המרחק ההתחלתי האמיתי הוא בסביבות 300 קמ).
כל עוד אין נסיון והוכחה אחרת, אני מתייחס לאורך חיים של המצברים האלו, בדיוק כמו בדיון על המצברים (עופרת לרכב), לפי אורך האחריות שנותן היצרן.
כל התאוריות על דעיכה של 1.5% לשנה צריכות להוכיח את עצמם.
דרך אגב, ה LEV40 שאצלי, התחילו את חייהן עם הספק מוצהר של 40AH, אבל היום הם בין 32-35. והן לא עבדו קשה ומאוד הקפדתי על המשטר שלהן.

חנן-ג'יפולוג
08-08-21, 15:42
יש נסיון ויש הוכחות. תטרח לקרוא את המאמר שהבאתי. אתה סתם מעליב את נתון ה1.5% רק כי לא קראת לפני שענית לי. הוא לא תיאורטי אלא אמפירי.

הlev40 שלך, בנות אולי 6-7 שנים, הורדו מרכב במסגרת אחריות או לאחר תביעת ביטוח, חלקן עקב טביעה וחלקן עקב ירידת קיבול, מרכב פלאג אין. זו דוגמא ממש גרועה.

בלי קשר לנושא השרשור כבר דיברנו במקום אחר על הבעייתיות הגבוהה של סוללות ברכבי פלאג אין, אז אתה מביא כדוגמא סוללות שנפסלו מרכב כזה?

האחריות היא עניין מסחרי גרידא. ממש לא נתון טכני. אם מישהו רוצה לעשות את החישובים שלו לקניית רכב לפי זה, זה ממש לגיטימי, אבל זה לא יכול להיכנס בצורה ראויה לשום דיון טכני.
לMielle בת ה16 שלי היצרן נתן שנה אחריות, אז?

דרור ברלי
08-08-21, 16:32
אני לא מורבידי כמו דרור, אבל אני בטוח שכשתהיה טכנולוגיה ועמדות טעינה מהירות באמת, העלויות תפעול יושוו, ולו בגלל המיסוי והגבייה לשימוש.

אז כרגע מי שיכול שיהנה כל עוד זה נישה שמתאימה בהגדרות ידועות וספיגה של הפגיעה בגמישות התפעול והספונטניות.

אני מורבידי? אני רק ריאלי. והדעות שלנו על השיקוץ המפוקפק הזה לא שונות בכלל.
הטכנולוגיה הנוראה הזו מתקדמת בצעדי ענק.

פריסת/זמינות עמדות הטענה רק תשתפר.
זמני טעינה מהירה יתקצרו. הנזק שזה גורם לסוללה? אשכרה לא מעניין את המשתמש המיועד. הוא גם ככה מוכר את האוטו אחרי חצי שנה (ועוד מרוויח מזה!) כי זה כבר "לא ייחודי" מספיק לטעמו. (https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/syy9yxpjy?ref=ynet)

במקביל - עלויות השימוש יתייקרו ויושוו לאלה של מנועי בעירה מהר מאוד - ככל שיותר מכוניות חשמליות יעלו לכבישים, כך יתקרב "יום הדין" של מיסים והיטלים על רכב חשמלי ועל הטענתו. גם זה ידוע וברור ולא צריך להיות מורבידי כדי לראות ולהבין את המציאות הישראלית.

ד ו ר ו ן
08-08-21, 16:53
ברכב שהוא חשמלי בלבד, ירידה של 20% בביצועי הסוללה, יכול להפוך את הרכב ללא שמיש (בידיעה שבחלקם המרחק ההתחלתי האמיתי הוא בסביבות 300 קמ).
.
אז יהיה לזה שוק שונה.
שכן נוסע עם גרוטאת בטרפלייס כבר כמה שנים.
זה הפך להיות רכב מנהלתי לאזור הבית.

כשיש תאום ציפיות הכל בסדר.

kd2
08-08-21, 17:40
מזגן שמקרר מכונית נוסעים ביום חם לוקח סדר גודל של 2-4 כ"ס, שהם 1500W-3000W (כמו מזגן בבית).

התקטנות קלה בלבד, אבל אם רוצים לחשב אז כבר עם נתונים נכונים.
ההספקים שציינת, הם ביציאה ולא בכניסה. תוסיף שם איזה 15% ירידה של יעילות בדרך בכיף.
וחוץ מזה, יש עוד מנוע מעבה ומפוח שלוקחים בשמחה עוד כמה מאות וואטים ביחד.

ולעניין הדיון :
צריך לראות מה ההשפעה הפרקטית של נסיעה עם/בלי מזגן על הטווח. בלי תאוריה, רק תאכלס כי זה פשוט וקל לבדוק ויתן תוצאה
אמיתית של תנאי שטח שתואמים ב100% לשימוש.

מה שדורון מתכוון אליו הוא שהורדת הטווח במכונית ממוצעת הוא קטן מאוד ביחס לצורך של המשתמש.
לדוגמא - במקום 900 ק"מ (קורה לי בגראנד קופה לא מעט) זה יירד נגיד ל750, זה עדיין שיחוק תפעולי ומאפשר הרבה תמרון.
אם זה יחתוך רכב חשמלי עם 300 ק"מ ל210 נגיד, זה כבר עלול באמת להיות בעיה.
דורש בדיקת אמת.

המשוטט
08-08-21, 18:36
האמת שאבדתי בים המלל

Jcb החליטו ללכת על מנוע שישתמש במימן לצמה

https://youtu.be/wDKLoLUQgH0

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

Asaf-a
10-08-21, 14:18
האם יש הבדל בטכנולוגיית ואיכות הסוללות בין האיוניק5 מול טסלה3?

Asaf-a
אסף.א

חנן-ג'יפולוג
10-08-21, 14:25
מצורפות שתי עדויות של בעלי איוניק דור קודם. סוללה קטנה יחסית- אני מעריך שמדובר בגרסה של ה38 קוט"ש, מה שמאלץ שימוש במרבית קיבול הסוללה למי שנוסע המון כמו המעידים.
אם זו השחיקה שתהיה גם אצלי, אני חותם על זה, אבל אני מניח ומקווה שאצלי זה יהיה נמוך אף יותר, כי אני אשתמש ביומיום רק ב50 אחוז מהטווח המעשי של הסוללה שלי- 72 קוט"ש.

https://imageshack.com/i/posoG811j

https://www.facebook.com/groups/1842747469315009/permalink/3007464522843292/

חנן-ג'יפולוג
10-08-21, 14:45
האם יש הבדל בטכנולוגיית ואיכות הסוללות בין האיוניק5 מול טסלה3?

Asaf-a
אסף.א

למיטב הבנתי, גם האיוניק וגם הטסלה האמריקאית עם כימיה דומה- NMC. הטסלה הסינית עם LIFEPO4.
המבנה המכני שונה, לדעתי. באיוניק זהlipo, בטסלה זה גלילי.
לא יודע לומר על האיכות, אבל הlifepo4 אמור לתת את החיים הכי ארוכים.

Asaf-a
10-08-21, 15:30
האם יש באיוניק5 ניהול סוללה חכם על ידי המשתמש כגון:
למשל קרור נכון.
הגבלת פריקה להגבלת טעינה.

ממשק להפעלה מרחוק דרך הטלפון?

Asaf-a
אסף.א

חנן-ג'יפולוג
10-08-21, 15:44
לגבי האחרון, הבנתי שלא.

לגבי השאר, לא הבנתי את השאלה. אני אמור לנהל את קירור הסוללה?
לא עברתי על כל הספר, אבל ראיתי שניתן להגדיר זמני טעינה, אחוזי טעינה מקסימלית, ופריקה מקסימלית במצב utility.

Asaf-a
10-08-21, 15:48
בקירור הכוונה שמגדירים שחלל הרכב יתקרר/יתחמם מראש לפני שאתה מגיע לרכב, וזה נוח שניתן לתיפעול מרחוק על ידי הטלפון ולא הגדרות קבועות.

Asaf-a
אסף.א

חנן-ג'יפולוג
10-08-21, 17:06
https://imageshack.com/i/pmfsE8Zzj

Asaf-a
10-08-21, 17:37
אם אני מבין נכון אז אלו צילומים ממסך הרכב.
היכולת לבצע זאת מרחוק עם הטלפון לפי דיווחי בעלי טסלה היא חשובה מאוד.

אין לי נסיון אישי לאשר שאכן חשוב או שזו הגזמה ורק nice 2 have

Asaf-a
אסף.א

wonderd
13-08-21, 22:59
אם אני מבין נכון אז אלו צילומים ממסך הרכב.
היכולת לבצע זאת מרחוק עם הטלפון לפי דיווחי בעלי טסלה היא חשובה מאוד.

אין לי נסיון אישי לאשר שאכן חשוב או שזו הגזמה ורק nice 2 have

Asaf-a
אסף.א

שום דבר לא הכרחי.. פעם נסענו עם מאוורר קטן על הדשבורד..
יחד עם זאת, כשאני יוצא מהמשרד אני מוריד טיפה את החלונות (מצב VENT) ומפעיל את המזגן, כשמגיע לרכב הוא כבר ממש נעים.

לגבי צריכת הסוללה עם מזגן - אני יכול רק להניח שבלי מזגן טווח הנסיעה היה גדול יותר, אבל אני לא מתכוון לנסוע בלי מזגן אף פעם אז זה לא משנה, מופעל קבוע על 22 מעלות. מאז שהוספתי את הכיסוי לגג הזכוכית שהיה מבשל לי את המוח הרכב מראש נעים יותר ואני מניח שהמזגן עובד פחות בזכות זה, מה שבטוח הרכב פחות חם כשנכנסים אליו אחרי שעמד בשמש כל היום, בלי קשר לקירור האוטומטי שיש לו.
מכיוון שהטווח הראשוני אצלי הוא כ 485 ק"מ (80% סוללה, מוגבל ידנית בזמן הטעינה) ואני נוסע כל יום סביבות 100 ק"מ, אז אני לא דואג יותר מדי.

wonderd
13-08-21, 23:15
אם לאיש אחד מאותו טווח כמוך לקח מעל 6 שעות, ו"מוכן לספר את הסיפור", ואתה מניח שייקח לך פחות, אז אתה מחזק את העניין צורת הנהיגה כגורם משפיע על הטווח. בהחלט. בדיוק כמו רכב עם מנוע בעירה פנימית.
אני, כמו אחרים, רואים אנשים עם רכב חשמלי נוהגים בכביש כמו זקנות בדמי-ימיהן.
או מזדחלים עם חלון פתוח בכבישי גוש דן גם בבוקר.. עם היברידי ועם טסלה.
אני לא נוסע מהר, בכלל לא.
ואיכשהו עם יותר ויותר טסלות ורכבים חשמליים שאני רואה בכביש, הן תמיד נוסעות לאט.
מעניין למה. אני לא אחד מאלה, לפעמים מאט קצת כדי להיות עם התנועה וגם זה עד שנמאס לי

אבל כל יעד מעבר לחצי טווח מעמידה אותך בבעיה משמעותית כי לא בטוח שבכלל תוכל להגיע לעמדת טעינה. ממש לא נכון, יש גם היום הרבה עמדות מפוזרות וצריך לדעת איפה הן למקרה שתהיה תקוע בפקק, קרה לי בחמישי לפני שבוע בדיוק אותו דבר ולא היתה שום בעיה לעצור בדרך צפונה ב"אם הדרך" להטעין את הרכב ואותי בהמבורגר כדי שיהיה מספיק להגיע הביתה במידה והפקק יהיה ארוך מדי כמו שקרה באמת.

בסיס הטעינה הוא בבית.

בדיוק כמו שאני מתנהל ביום יום

ד ו ר ו ן
14-08-21, 07:44
לפי התאור שלך ומתאור הנסיעה אתה מעיד בעצמך שאתה לא מתקרב לשולי המגבלות, אז צפוי שלא תיתקל בבעיה.
זו בדיוק הנישה הנכונה להתאמה למוצר במצבו הנוכחי.

זה לא מעיד על הכלל שממוצע הנסיעה שלו גבוה בהרבה.

wonderd
14-08-21, 11:45
גם אם הייתי נוסע 300-350 קמ ביום לא הייתה בעיה עם הדגם שאני נוסע בו, ברכבים אחרים שאינם טסלה הטווח אכן קטן יותר ואז יכולה להתעורר בעיה, אבל גם אז - תיכנון נכון לנסיעות חד פעמיות או תיכנון והרגל נכון בנסיעות יומיומיות גם יעזור להתגבר על בעיית טווח לדעתי

איל מ
14-08-21, 12:26
לפי התאור שלך ומתאור הנסיעה אתה מעיד בעצמך שאתה לא מתקרב לשולי המגבלות, אז צפוי שלא תיתקל בבעיה.
זו בדיוק הנישה הנכונה להתאמה למוצר במצבו הנוכחי.

זה לא מעיד על הכלל שממוצע הנסיעה שלו גבוה בהרבה.

דווקא הנסועה של הכלל היא די נמוכה. לעבודה וחזרה פחות מ50 קמ לכיוון, ודווקא בפקקים, שם החשמלי עדיף על בנזין שמפייח עצמו לדעת, וdct שמשתגע. וזה לפני שדיברנו על כל הנסיעות הקצרות של חוגים וקניות שלא מצדיקות הנעה של מנוע בערה פנימית, שלא מגיע אפילו לטמפ' עבודה.
האנשים שנוסעים מיוקנעם לתל אביב או מגדרה לרמה"ש הם ממש לא הכלל.

ד ו ר ו ן
14-08-21, 14:27
הממוצע הארצי קצת מעל 22Kקמ.
ביומית זה לא מעט.

ממוצע מושפע מערכי הקיצון אבל הממוצע הוא לא מה שציינת..

וגם אם אתה גר בעיר לווין סמוכה, זה רק מחריף את זה שהנסיעות האחרות שאינן עבודה ארוכות משמעותית.

asafk
14-08-21, 15:00
אבל הממוצע היומי לא קשור לאותם 22000 בשנה.
כל המחקרים מראים שרוב הנהגים היוממים נוהגים כ30 קמ ביום הלוך חזור, הקצה הוא 50 קמ. מיעוט הנהגים נוסעים יותר מזה.
ה22000 בשנה מושג בזכות נסיעה אחת לשבוע או שבועיים למרחק גדול יותר משמעותית (להלן... נהגי שבת)

אני אגב... ברמה האישית. כרגע עמוק בתוך הסטטיסטיקה - ממש בול באמצע. נותן 32 קמ ביום (16 לכיוון), ומגיע לקצת יותר מ 22000 בשנה.
בסוף 2023 אני אעבור להיות בסיגמא השלישי של העקומה עם 50 קמ לכיוון. ועדיין נופל בתוך הסטטיסטיקה. (או שאגרת הגודש תבריח אותי מהעיר חזרה למרכז עקומת הנסועה)

אסף.

assafy
14-08-21, 15:01
הממוצע השנתי לנסועה של מכונית פרטית בבעלות פרטית הוא 17.5 אק"מ.
ממוצע הנסועה למכונית בהחכר (ליסינג) באיזור 30 אק"מ.
מקור - הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.
מכוניות דיזל או מונעות בגז נוסעות יותר.
מעניין מה תהיה הסטטיסטיקה לגבי מכוניות חשמליות לאחר שתהיה מספיק מסה ויעבור מספיק זמן.

Asaf-a
14-08-21, 15:25
הנחת העבודה שלי שתוך כשנתיים שלוש תמצא המדינה את הדרך לגבות את הפסד ההכנסות מהדלק על ידי אגרת קמ או משהו דומה בחשמליות, מישהו חושב אחרת או עם הערכה שונה מהותית?

בהינתן שזה יקרה, מה ההצדקה לבעל רכב להעדיף חשמלית?

Asaf-a
אסף.א

חנן-ג'יפולוג
14-08-21, 16:08
אני אומר שיש סיכוי מסוים, אולי אף גבוה, עקב מחויבויות לאמנות בינלאומיות להגיע ליעדים של פליטות פחמן, אחוזי רכבים חשמליים וכו', שהשלמת הפער במסים לא תיעשה בירי ממוקד רק בכיסי בעלי החשמליות אלא תפוזר בצורה רוחבית בין בעלי רכבים, ואולי אפילו בתחומים שלא קשורים לתחבורה.

צריך לזכור גם שיתכן שקצב הרכש הנוכחי יתמתן. כרגע הרכבים יקרים בהכללה, ולא פונים לממוצע הנסועה ולממוצע ההכנסה, מה גם שלחלק לא קטן מבעלי הרכבים אין גישה טובה לעמדת טעינה, אז יש תקרה מסוימת לכמות הרוכשים הפוטנציאלית בזמן הנוכחי.

ד ו ר ו ן
14-08-21, 22:20
אבל הממוצע היומי לא קשור לאותם 22000 בשנה.
כל המחקרים מראים שרוב הנהגים היוממים נוהגים כ30 קמ ביום הלוך חזור, הקצה הוא 50
ובגלל זה מי שבמעגל טווח הזה הוא קהל היעד של המוצר הנוכחי, זה מה שנאמר.

ומצד שני, הממוצע בהחלט מייצג את הנסיעות מעבר לאוטו מעגל טווח יום-יומי, זה שצריך מהכרח מידי פעם, או כפנאי בהגדרתו, ואז המפרט הנוכחי בעייתי.

אם יש תאום ציפיות בהתאם למעגלים האחו, אז אין הפתעות.

mikyl
15-08-21, 10:35
בקשר מיסוי על חשמל, יש דרך מאוד פשוטה. כמו שהיה פעם עם רכבי דיזל - בטסט.

דרור ברלי
16-08-21, 18:46
הממוצע השנתי לנסועה של מכונית פרטית בבעלות פרטית הוא 17.5 אק"מ.
ממוצע הנסועה למכונית בהחכר (ליסינג) באיזור 30 אק"מ.
מקור - הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.
מכוניות דיזל או מונעות בגז נוסעות יותר.

מדויק.

הנחת העבודה שלי שתוך כשנתיים שלוש תמצא המדינה את הדרך לגבות את הפסד ההכנסות מהדלק על ידי אגרת קמ או משהו דומה בחשמליות, מישהו חושב אחרת או עם הערכה שונה מהותית?

בהינתן שזה יקרה, מה ההצדקה לבעל רכב להעדיף חשמלית?

Asaf-a
אסף.א

ההצדקה היא עכשיו. מי שרוצה לחסוך הכי הרבה, אשכרה "לדפוק את המערכת" - שיעבור לחשמלית כאן ועכשיו.
למרות שטווח הנסיעה בפועל עם מזגן ואורות ומוסיקה ושאר צרכנים ועוד בפקקים, ועם לחיצה פה ושם (בכל זאת קניתם חשמלית, לא תהנו מדי פעם מאיזו תאוצה בריאה?...) רחוק מנתוני היצרנים. למרות שנושא פריסת עמדות הטעינה מאוד בעייתי (בלשון המעטה). כל עוד לא הוטל איזה מס-עננים על רכב חשמלי שנועד לפצות על הפסדי המדינה ממיסוי על דלקים, יש לכם איזה שנתיים-שלוש לנסוע כמה שתרצו ובזול.

ובלי קשר להנעה חשמלית, למרות שזה טסלה - אבל מכה קשה לרעיון העיוועים של רכב אוטונומי. עדיין לא נוקאאוט/מכה אנושה, לצערי הרב (ואני לא מתבייש לזעוק בכל מקום שרכב אוטונומי הוא אסון) לטכנולוגיה הכי רעה ומיותרת של הדור האחרון, אבל בהחלט מכה קשה. וגם זה לטובה, תודה לאל: הממשל האמריקני חוקר את בטיחות מערכת אוטו-פיילוט (https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/r1a9oawgt)
כולי תקווה שימצאו דברים, ושזה יקבור את הרעיון לנצח או לפחות לעוד הרבה שנים.

mikyl
16-08-21, 19:57
לפי חישובים בשרשור הזה 3 שנים או יותר זה הזמן שנדרש כדי להחזיר הפרשי עלות בין חשמלי ורכב בעירה פנימית.

חנן-ג'יפולוג
16-08-21, 23:46
איזה פער? איזה רכב? מה הנסועה? זה נחמד לנסות לסכם הכול במשפט אחד, אבל בפשטות, זה חוטא למציאות.

יש מעט אופציות חשמליות כך שניתן לדון עליהן כל אחת לגופה.
אדם קרוב אצל עצמו. גם אני, אז אדבר על הבחירה שלי: איוניק 5, גרסת הבסיס. 190000 ש"ח.
בעברי הייתי איש יונדאי, אז גם אשווה לרכבים שאני מכיר טוב יותר.
אין בליין של יונדאי, במחירים של עד 190000 ש"ח, שום רכב שאפילו מתקרב לאיוניק 5 בשקלול של הגודל החיצוני, המרחב הפנימי, ואולי חשובה מהם, חווית הישיבה והנסיעה בו. זה פשוט רכב מדהים. לדעתי הסוביקטיבית, כמובן, ולדעת כל בנות ביתי. גם במחירים צפוניים מזה בליין של יונדאי ואפילו ג'נסיס לא נתקלנו ברכב מרשים כמוהו.
אז זה מבחינת הפער. אם יש פער אז הוא הפוך. האיוניק 5 זול יותר עוד לפני ההתנעה הראשונה.

הנסועה שלנו תהיה כ50000 ק"מ בשנה. הפער במחיר האנרגיה מול, נגיד, סנטה פה, והאגרה השנתית ומחירי הטיפולים יתקרב ל30000 ש"ח, מלמעלה. לשנה. אולי אף יותר.

אז זה לגבי האיוניק 5. אפשר לדבר גם על עוד רכבים, כמו למשל הטסלה: למה משווים אותה? לקורולה בנזין? זה לא רציני. לקאמרי? מסופקני. ללקסוס? אולי. לא חוויתי אותה אישית.
יש רכבים שאותם קל יותר להשוות, כמו למשל יונדאי קונה חשמלית מול בנזין. אופל קורסה חשמלית מול בנזין. כל רכב זה שונה. כל בעלים זה שונה. כל " מקרה שימוש" זה שונה.

mikyl
17-08-21, 07:55
ברור שכל מקרה הוא שונה. אבל תסתכל על הכותרת. דיברנו ועשו חישוב לגבי רכבים ונהגים מיינסטרים או יותר נכון מיינסטרים משפחתיות. ותוך כמה זמן (אם בכלל) רכב חשמלי יתפוס את מקומם. לפי דעתך רכב משפחתי ממוצה עולה היום 190K? ולצורך זה לא משנה אם טסלה יותר מפוארת ממאזדה 3. היום רכב חשמלי זה נישה. ואני מניח שהיא תתרחב. אבל כדי לתפוס את מקומם של רכבים של היום הם חייבים להיות קודם כל כדאיים עם אפשרות טעינה. ורק אחר כך מפוארים. בעוד כמה שנים רכב ב-190K וחנייה פרטית מתחת לבית יהיו מיינסטרים בארץ? אני לא רואה את זה אפילו באופק.

חנן-ג'יפולוג
17-08-21, 09:05
כרגע היצרנים בוחרים לתת לנו בעיקר רכבי פרמיום יקרים. זה ישתנה במהירות. רכב חשמלי יהיה עממי ואף זול.

ד ו ר ו ן
17-08-21, 09:32
כרגע היצרנים בוחרים לתת לנו בעיקר רכבי פרמיום יקרים. זה ישתנה במהירות. רכב חשמלי יהיה עממי ואף זול.

אני לא בטוח שזה יקרה ככ מהר כמו שאתה חושב.
עניין התשתיות והחניות הנדרשות פוגש את כל העולם המודרני.
ואף אחד לא מדבר בדור הנוכחי על ״תדלוק חשמל״ של כמה דקות, כלומר צוואר-בקבוק בתפעול.
מה שמכוון שעד שלא תיפתר הסוגיה הזו אין שוק משמעותי.
כמו שאני קורא את התמונה, יצרני הרכבים מייצרים כרגע פרימיום כי זה הפילוח שיש לו אמצעים מתאימים (כסף לרכישה, וחנייה צמודה ויכולת לעמדת טעינה בבית ובמקום העבודה).
ויש לו גם רצון/סטנדרט נראותי-חברתי של מוצר פרימיום.

asafk
17-08-21, 12:02
זה לא נכון. היצרנים מייצרים גם 'רכב עירוני' וקוואדרסייקל ומכוניות קטנות ועממיות.
מכאן הדרישה בכל העולם גדולה מכושר הייצור, והיצרנים מחליטים מה למכור באיזה שוק מתוך הרבה שיקולים. אצלנו אין תקנות שיגרמו להם להציף את השוק ב'קטנות' אז עדיף להם להתמקד ביצירת תדמית יוקרתית לפני.

אסף.

ד ו ר ו ן
17-08-21, 12:07
אסף,
גם אם ינסו למכור, אין קהל מתאים במצב התשתית.

asafk
17-08-21, 12:10
נכון וזה בדיוק חלק מהשיקול השיווקי.

אסף.

נמרוד
17-08-21, 17:59
מי שלא מאמין בעתיד הרכב החשמלי או שזה יקרה כל כך מהר - יש יצרן רכב אחד שלא משחק את אותו משחק. קנו טויוטה. מניות, מניות טויוטה.

ד ו ר ו ן
17-08-21, 20:40
יש יצרן רכב אחד שלא משחק את אותו משחק. קנו טויוטה. מניות, מניות טויוטה.
מזכיר לך שטויוטה חלוצי ההיברידי ועובדים על דגמים חשמליים.

החשמל כאן ויתגבר.
העניין הוא מתי זה יהפוך מנישה למעשי באמת.

אנחנו במערב השבע מתמזמזים עם עצמנו במותרות לבחור צורת הנעה ומבין אפשרויות שונות ולתת לעצמנו הרגשה טובה.

מחוץ לעולם המתקדם יש את רוב כדור הארץ שאין לו אפילו חשמל כל היום לטעון טלפון, אם בכלל יש לו רשת סלולר באזור.
ועבורו יש יצרני רכבים שאנחנו לא קהל היעד, ויש להם קהל יעד עצום להרוויח ממנו.

דרור ברלי
17-08-21, 23:48
מזכיר לך שטויוטה חלוצי ההיברידי ועובדים על דגמים חשמליים.

טויוטה חלוצי ההנעה ההיברידית, זה השתלם להם שיווקית. אבל בכל מה שקשור לרכב חשמלי מלא הם עדיין לא במשחק - זה לא מפיגור טכנולוגי אלא משמרנות וכנראה מאמונה שהעתיד שייך למשהו אחר. הם משקיעים המון בפיתוח הנעה במימן למשל. הלוואי שהיו משקיעים בדינמיות ובכיול של המכוניות שלהם רבע ממה שהם שופכים במימן הזה, מה רבע? עשירית! ואז היו להם את המכוניות הטובות בעולם.

החשמל כאן ויתגבר.
העניין הוא מתי זה יהפוך מנישה למעשי באמת.

אנחנו במערב השבע מתמזמזים עם עצמנו במותרות לבחור צורת הנעה ומבין אפשרויות שונות ולתת לעצמנו הרגשה טובה.
מחוץ לעולם המתקדם יש את רוב כדור הארץ שאין לו אפילו חשמל כל היום לטעון טלפון, אם בכלל יש לו רשת סלולר באזור.
ועבורו יש יצרני רכבים שאנחנו לא קהל היעד, ויש להם קהל יעד עצום להרוויח ממנו.

או. זה בדיוק מה שעד כה לא דיברנו עליו. וזה כל כך נכון.
וזה בלי להיכנס לויכוחים על משבר האקלים (שם מכובס ויפה להצתות על רקע לאומני ו/או אידיאולוגי ו/או לתירוצים להעלאת מיסים). רוב העולם באמת עסוק להביא אוכל לילדים שלו ולא באפליקציה שעושה פלוצים בטסלה החדשה והוא ימשיך לנסוע במכוניות עם מנועי בעירה עוד הרבה מאוד שנים.
...

מיכה100
22-08-21, 17:11

..זהו, זה נהיה אמיתי גם עבורי :).
יונדאי מאפשרים לבחור התקנה של עמדת טעינה של ג'ינרג'י או של אפקון - יש לך תובנות כבר מי עדיף, או שזה סיים סיים?
עוד שאלה של מכניקר טמבל שלא מבין כלום בחשמל: איך אני יודע כמה אמפר הקו שמגיע היום לחניה שלי? על מפסק הפחת שלו (בעצם של כל החשמל בגינה כולל כמה תאורות ושני שקעים, אחד מהם בחניה) כתוב 40 אמפר.

חנן-ג'יפולוג
22-08-21, 17:31
שיהיה בשעה טובה. איזה דגם? מתי אספקה?

נראה ששתי החברות לא עומדות בלחץ.
אפקון בכלל לא מגיבים. כבר פעמיים אמרו שיחזרו אליי, מה שלא קרה כבר שלושה שבועות.
ג'ינרגי פחות גרועים. גם כן שלושה שבועות ונדנודים מצדי, אבל היום כבר הגיע סוקר לחצר, והוחלט שהוא לוקח כבל משקע הקומפרסור אל החנייה. קל ופשוט, ללא חציבות וחפירות, וללא תוספת תשלום. צפי התקנה לעוד שבועיים.
למזלי ראיתי פני עתיד והבנתי שהם לא הולכים לתת לי עמדה לפני שהרכב מגיע ודאגתי מראש לכבל מאריך ועמדה ניידת. אני מקווה לקבל מחר את הרכב.

זה שהפחת שלך 40 אמפר זה טוב, אבל לא נותן מידע מספק.
הכבל שהולך לגינה תלת או חד פאזי? מה העובי של המוליכים ובאילו מא"זים הוא מוגן?

מיכה100
22-08-21, 18:05
איוניק 5 הדגם הבסיסי. אספקה בפברואר, כזה.
אכן עוד המון זמן אבל אין לי שום לחץ לגבי האוטו הנוכחי, ועקרונית אם משום מה אשנה את דעתי אפשר לבטל את העסקה ללא קנס (עד התקנת העמדה).
מצ"ב צילומים של החשמל (הכבל הימני ביותר), אבל נראה לי שהחיבור חד פאזי ושהכבל לא עבה במיוחד ביחס לחבריו.
השאלה במקרה הגרוע כמה זמן הטענה יהיה לי ממצב ריק למלא (למרות שבדרך כלל אני מניח שזה יהיה בכיוון של מ20% ל80%).
134930134931134932

חנן-ג'יפולוג
22-08-21, 20:29
נתיך של עשרה אמפר יכול לתת לך הספק של 2.2KW, וזה ימלא מצבר מלא ב33 שעות.

אם זה יספיק? תלוי כמה אתה נוסע ובאיזו תכיפות. זה ממש חלש.

מיכה100
22-08-21, 20:50
תודה. אם כך נסלול כבל חדש יעודי לנקודת הטעינה.

Sent from my HD1903 using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
24-08-21, 01:23
https://www.carmagazine.co.uk/electric/how-long-do-electric-car-batteries-last/

חנן-ג'יפולוג
01-09-21, 18:39
.

.
.

נעשה לך את זה קל יותר, ועם נתונים אמיתיים מהשטח:
האיוניק5 לוקח בצהרי יום בתחילת ספטמבר בישראל, דלוק עם מזגן ועם מקרר מאחורה, כאחוז אחד מהסוללה בשעה עמידה.
סוללה של 73kwh , אז אנחנו מדברים על כ730wh בשעה.

חנן-ג'יפולוג
02-09-21, 08:39
למרות שטווח הנסיעה בפועל עם מזגן ואורות ומוסיקה ושאר צרכנים ועוד בפקקים, ועם לחיצה פה ושם (בכל זאת קניתם חשמלית, לא תהנו מדי פעם מאיזו תאוצה בריאה?...) רחוק מנתוני היצרנים. .

לא נורא רחוק, ובכלל בכיוון ההפוך: נסיעה עירונית ב0800 מדרום תל אביב לגליל ים, עם מזגן, אורות, מוזיקה, ומקרר דולק, מביאה לצריכה של 13.9kwh. טווח סוללה 522 ק"מ. טוב ב41ק"מ מהטווח המוצהר wltp.

מוני אורבך
02-09-21, 08:45
בכלל לא מפתיע.
הפוך מרכב בנזין רכב חשמלי יצרוך פחות חשמל בעירני ולא יותר.
יש לזה מספר סיבות ולא אפרתם (אפשר לגוגל את זה).
זה כמובן אם לא מתפרעים עם ההאצות בין רמזור לרמזור..

דרור ברלי
02-09-21, 09:21
אז למה בפקק של 20 ק"מ עפו לי יותר מ-60 ק"מ מהסוללה של היגואר i-pace? (עם אורות, מזגן ומוסיקה. בלי לחיצות. פקק).
(מעבר לנושא הטווח הוירטואלי והקושי למצוא עמדת הטענה תקינה ופועלת, האוטו חלום).

חנן-ג'יפולוג
02-09-21, 09:53
ענאעארף. שאל את יגואר.

וברצינות: החיווי על הטווח הצפוי הוא בערבון מוגבל. מבוסס על אלגוריתמים שמנסים לחזות את הטווח לפי אחוז הסוללה שנותר, הצריכה בעבר וגם בהווה. במידה מסוימת זה נבואי, ולכן הדיוק החסר.
.
מה שמדויק זה החיווי על צריכת החשמל בהווה ובעבר, וכן אחוז הסוללה.

בשביל לתת לך תשובה מדויקת אתה צריך לציין את אחוזי הסוללה לפני ואחרי הפקק, ואת המרחק שעברת.

לגבי עמדות הטעינה, אני לא יודע מתי נסעת, אבל דברים משתנים במהירות.
בסופ"ש האחרון כשבתי נסעה לאילת לא היתה שום בעייה למצוא עמדה מהירה. לא באילת ולא בדרך. עיקר הבעיות שיש בעמדות זה מכוניות שחונות שם בלי לטעון. זה ממש על הפנים.
בשגרה אין לי שום צורך, אפילו לא קרוב, בעמדות הציבוריות. יש לי טעינה בבית ובעבודה.

חנן-ג'יפולוג
02-09-21, 10:00
צריך לומר: לפני הרכישה היו מעט חששות לגבי הטווח והטעינה. שבוע אחרי, ולאחר התנסות גם בשגרה, וגם בנסיעה לאילת, גם עירוני וגם בינעירוני, כל החששות התגלו כמופרכים.
יתרה מזו, אני נהנה מאוד ללחוץ הרבה יותר מבעבר, גם בגלל התגובה, וגם בגלל שזה לא משפיע על כלום. לא על חיי המכלולים, לא על ההוצאה הכספית. הנאה חינמית.

דרור ברלי
02-09-21, 12:50
ענאעארף. שאל את יגואר.

וברצינות: החיווי על הטווח הצפוי הוא בערבון מוגבל. מבוסס על אלגוריתמים שמנסים לחזות את הטווח לפי אחוז הסוללה שנותר, הצריכה בעבר וגם בהווה. במידה מסוימת זה נבואי, ולכן הדיוק החסר.
חיווי על טווח נסיעה צפוי ועל צריכת דלק רגעית/ממוצעת יש לי גם במחשב הדרך של הפוקוס בת ה-11. ברור שאי אפשר לבנות על דיוק של 100%, אבל זה נותן תמונה כללית והחריגות מינוריות - כי החיווי במחשב בפוקוס די מדויק וריאלי החל ממילוי המיכל ועד שהוא מתרוקן ודורש תדלוק - ולא אופטימי להחריד כמו בסובארו החדשות או סיטרואן C4 למשל, שם הוא "מייצר דלק יש מאין" ומגדיל תיאורטית את טווחי נסיעה במאות קילומטרים, מה שכמובן הוא שטות מוחלטת אם לא הזויה, כי במכוניות האלה ככל שמיכל הדלק מתרוקן, הטווח בחיווי צונח במהירות לחלוטין לא מקבילה, מה צונח? נופל ונעלם!
.
מה שמדויק זה החיווי על צריכת החשמל בהווה ובעבר, וכן אחוז הסוללה.

בשביל לתת לך תשובה מדויקת אתה צריך לציין את אחוזי הסוללה לפני ואחרי הפקק, ואת המרחק שעברת.
סוללה טעונה 100% עד הסוף. האוטו הצהיר על טווח צפוי של 420 ק"מ. הוצאתי את הכבל מהשטקר בסוכנות של המזרח בהרצליה, ויצאתי לאיילון לכיוון חולון. כ-20 ק"מ של פקק. עפו לי לי 68 ק"מ מהטווח. כאמור בלי שום לחיצה, אבל כן עם מזגן ואורות ומוסיקה. עדיין זו חריגה ענקית.
אותו דבר קרה לפני כמה שנים בהשקה של ניסאן ליף באיים הקנריים. במסלול היו גם כבישים הרריים מפותלים, שם הסוללה פשוט התאיידה וגם בירידות שבאו אחר כך, הטעינה הרגנרטיבית לא פיצתה מספיק. היינו אשכרה בסכנת התייבשות הסוללה באמצע הכביש.... בנהיגת סבתא מתה הצלחתי להתגלגל על 2% אחרונים לחנייה של המלון. לא נעים בכלל. מי ןהסתם הרכב לא התקרב אפילו לטווח המוצהר.

לגבי עמדות הטעינה, אני לא יודע מתי נסעת, אבל דברים משתנים במהירות.
זה היה לפני קצות פחות משנה בערך. מין הסתם הרכב לא שלי ואין לי עמדת טעינה פרטית. יש שקעים תלת-פאזיים בחניון התת קרקעי שלי, אבל התקע של כבל הטעינה לא מתאים, מין הסתם... חיפשנו בגוגל עמדות טעינה בסביבה באיזור חולון, דרום ת"א, מערב ראשל"צ. כולן התגלו כלא קיימות בפועל, או לא תקינות, או עברו ונדליזם והושבתו. היחידה שאפשרה לי להתחבר היתה של אפקון בחניון של מרכז "חונים-קונים" במערב ראשל"צ אבל גם היא לא היתה תקינה - לא נטען אפילו אחוז אחד. בינתיים דברים משתנים? כנראה שכן. גם אני מאוד מקווה שכן.

בסופ"ש האחרון כשבתי נסעה לאילת לא היתה שום בעייה למצוא עמדה מהירה. לא באילת ולא בדרך. עיקר הבעיות שיש בעמדות זה מכוניות שחונות שם בלי לטעון. זה ממש על הפנים.
אני נוטה להאמין שזה לא מבריונות אלא סתם מחוסר מודעות. זה ישתנה מין הסתם די מהר, כשמכוניות חשמליות יהיו יותר נפוצות.

בשגרה אין לי שום צורך, אפילו לא קרוב, בעמדות הציבוריות. יש לי טעינה בבית ובעבודה.
מי שזה הרכב שלו וקיבל עמדת טעינה ביתית ו/או בעבודה, באמת לא אמורה להיות לו בעיה ברוב המקרים. אלא במקומות יותר נידחים... כמו שנאמר - אין יותר נסיעה ספונטנית. הכל צריך להיות מתוכנן מראש. זה ישתנה רק כשבכל תחנת תדלוק יהיו עמדות טעינה מכוחו של חוק.

לגבי היגואר (וגם הניסאן ליף) - רוב בעלי ה-i-pace שהגיעו לטיול הזה אישרו את ההתרשמות שלי - שאין קשר בין הטווח המוצהר לטווח בפועל ושהאוטו הזה, עם כל מצויינותו (הוא באמת מרשים) לחלוטין לא יכול להיות רכב ראשי בבית ואצל כולם הוא רכב שני. על הליף לא בדקתי בהמשך, רכב עלוב. ראוי לציין שהטכנולוגיה בתחום הזה מתקדמת הרבה יותר מהר משאפשר לעקוב, ובהשוואה לטסלה 3 או לאיוניק5, הן היגואר והן הניסאן אלה מכוניות חשמליות של אתמול. לחלוטין לא המילה האחרונה.

חנן-ג'יפולוג
02-09-21, 13:32
אז הנה, עדות של משתמש אמיתי, בחיים האמיתיים. סיפור האנרגיה הוא לגמרי נון אישו ביומיום, ודורש מעט מחשבה בנסיעות חריגות. זמן ההתעסקות בטעינה קטן מזמן התדלוק.
התמריץ? כ2000 ש"ח חסכון אנרגטי חודשי במקרה שלי ונסיעה ברכב בן יונה אמיתי, במחיר חודשי כולל שהוא פחות ממה ששילמתי על פיקנטו.

דרור ברלי
02-09-21, 14:03
מכוניות בנות-יונה יש הרבה, רובן עדיין שורפות בנזין....

אבל התמריץ הגדול הוא החסכון של 2,000 שקלים לחודש שהיית משלשל לכיסי חברות הדלק.
זה גם התמריץ (למי שיכול) לעבור לפרייבט חשמלי כבר עכשיו - לפני שתגובש מדיניות מיסוי העונשין על רכב חשמלי/טעינה/קילומטראז'.

מיכה100
02-09-21, 15:12
זה גם התמריץ (למי שיכול) לעבור לפרייבט חשמלי כבר עכשיו - לפני שתגובש מדיניות מיסוי העונשין על רכב חשמלי/טעינה/קילומטראז'.
https://www.themarker.com/dynamo/cars/1.10025002
המס על מכוניות חשמליות, שאמור היה לעלות בסוף 2022, יוארך בשלוש שנים, עד סוף 2025. על מכוניות חשמליות מוטל מיסוי של 10%, לעומת 83% על מכוניות עם מנוע בנזין (לפני הנחת מיסוי ירוק).

או במילים אחרות מי שקונה בשנה הקרובה רכב חשמלי וימכור סביב 2025, יקבל ככל הנראה מתנה מהממשלה בוסט למחיר הרכב כמשומש.
זה חוזר לסוגיית שמירת הערך של חשמל מול בנזין, חדש מול חדש, בארבע השנים הקרובות: אני טוען שהחשמל ינצח.

דרור ברלי
02-09-21, 15:50
הערך יתאדה כשהסוללות ימותו/ידרשו החלפה. ואז כל האוטו יילך לגריטה.
לפי מה שמספר מישהו מהתחום הטכני (שעובד אצל אחד היבואנים שמוכר דגם של רכב יוקרה חשמלי) כבר היום יש להם צרות צרורות עם הסוללות כאן בישראל, בגלל החום המטורף כאן שאינו משהו יוצא דופן אלא ברירת מחדל אצלנו במשך 7-8 חודשים בשנה. תנאים כאלה זה משהו שכנראה לא נלקח בחשבון בחו"ל וכדאי שתתחילו לחקור גם בנושא הזה.

החסכון העצום כרגע הוא בעלויות ההטענה/תדלוק והוא זמני בהחלט - עד מתי? קשה לדעת. עד שהחשמליות יהוו מסה קריטית על הכבישים והמדינה תתחיל לחוש באבדן הכנסות ממיסוי על דלקים. בינתיים, למי שנוסע הרבה ושוקל עכשיו רכישת רכב חדש, כדאי לנצל את זה כאן ועכשיו ולעבור עוד היום לחשמלית. כדי להספיק להינות מהחסכון לפני שיוטלו אגרות על ההטענה/קילומטרים ובעצם ישוו את עלות האחזקה של חשמלית למכונית רגילה.

wonderd
03-09-21, 17:39
אני מודד את טווח הנסיעה בהתאם לצפי כמעט כל נסיעה, לפחות בחצי עין (לפני שתשאלו - כן, גם בבנזין וגם בסולר הייתי בודק, סתם כדי לדעת עד כמה הרגלי הנהיגה שלי גרועים).
בטסלה יש צפי אחוזי סוללה בהגעה ליעד במידה והופעל הניווט של הרכב, זה משתנה אם צורת הנהיגה משתנה אבל בדרך כלל די מדויק מראש ויש גרף חי שמראה את המצב בכל רגע עם השוואה לתיכנון הראשוני.
לגבי עמדות הטעינה, לשמחתי טסלה ממשיכים לפזר עמדות בארץ, היום קיבלתי תמונה מישפרו במודיעין עם עמדות חדשות של בהקמה, פותר בעבורי את הצורך להטעין אצל ההורים שלי בירושלים במשך הלילה כשאני מגיע לבקר ואפילו עדיף כי זה בחינם כרגע..
אם תשאלו למה אני צריך להטעין כשהטווח מספיק להלוך חזור - התשובה אמורה להיות ברורה.. רמז במשפט הראשון למעלה..
לפי מה שמאסק אמר לא מזמן, הם מתכננים לפתוח את העמדות שלהם גם לרכבים אחרים, מניח שזה יעזור, מענין איזה לחץ זה יגרום בתור להטענה..

התמריץ שכתבתם לגבי חיסכון בעלות החודשית הוא מה שגרם לי בסופו של דבר להזמין את הרכב, ההבנה הזאת שאני קונה רכב חדש והתשלום החודשי הוא הפרש הדלק שאני משלם אל מול ההטענה החשמלית.. מדהים בעיני ובלי ספק היה הגורם המשמעותי במעבר שלי לחשמלי.

- - - Updated - - -

הערך יתאדה כשהסוללות ימותו/ידרשו החלפה. ואז כל האוטו יילך לגריטה.
לפי מה שמספר מישהו מהתחום הטכני (שעובד אצל אחד היבואנים שמוכר דגם של רכב יוקרה חשמלי) כבר היום יש להם צרות צרורות עם הסוללות כאן בישראל, בגלל החום המטורף כאן שאינו משהו יוצא דופן אלא ברירת מחדל אצלנו במשך 7-8 חודשים בשנה. תנאים כאלה זה משהו שכנראה לא נלקח בחשבון בחו"ל וכדאי שתתחילו לחקור גם בנושא הזה...

אני לא בטוח שבמרכז ארה"ב החום נמוך יותר מאצלנו ובכל מקרה יש אחריות 200,000 ק"מ או 8 שנים. רוצה לקוות שהרכב יוחלף הרבה לפני.
בנוסף לכך - קיימים פיתוחים בהתהוות של סוללות חדשות עם מחירים צפויים זולים משמעותית.

חנן-ג'יפולוג
03-09-21, 17:52
החום גבוה בהרבה מאצלנו ברבות מהמדינות בארה"ב, ובכלל בעולם, אבל זה תירוץ מעולה להמון כשלים...
האחריות באיוניק היא 7 שנים, אבל כלמוביל (בדומה ליוניון מוטורס) יאפשרו להאריך את האחריות תמורת תשלום של כמה מאות שקלים לשנה. אם לפני כן לא דאגתי מתוחלת חיי הסוללה, אז עכשיו זה בכלל מוריד את הנושא מהשולחן.
אפרופו, בעליבאבא כבר מוצעות סוללות קומפלט לחלק מהרכבים החשמליים.

wonderd
03-09-21, 18:17
אפרופו, בעליבאבא כבר מוצעות סוללות קומפלט לחלק מהרכבים החשמליים...

הזוי ;)

asafk
03-09-21, 18:34
יותר הזוי מהברנש שבנה טסלה LS3. ??

אסף.

erezgur
04-09-21, 10:13
הרשת מפוצצת בהרבה "פתרונות"... למשל

http://img2.reactor.cc/pics/post/%D1%82%D0%B5%D1%81%D0%BB%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D1%82%D1%8F-%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1% 82%D0%BE%D1%80-5682213.jpeg

https://i.imgur.com/x3m4N5k_d.webp?maxwidth=640&shape=thumb&fidelity=medium

https://images.app.goo.gl/x3nPSjuD48VYCg6d9

נשלח מהנייד

גיא
05-09-21, 13:12
יאללה. איזה הייטק.

אני רואה את זה. זה ממש מגניב. והמחשבה היחידה שעוברת לי בראש ….

״ראבאק. כמה דברים פה יכולים להתקלקל …״

https://youtu.be/3YTo6Oa1XcY

wonderd
08-09-21, 17:25
סליחה מראש שאני כותב את זה כאן ואם זה לא המקום מוזמנים המנהלים למחוק ו/או להעביר למקום אחר.

חורה לי מאוד נושא הכתבות שמציגות תמונה לא הכי נכונה וסיפור שנראה קצת מוטה נגד טסלה..ואולי זה רק אני שחושב ככה?
דוגמה אחת לנתון שגוי הוא המחיר שנכתב לגבי מודל S - הגירסה הרגילה עולה כ 535,000 שקל ואפילו הגירסה הבכירה ביותר עם כל התוספות שאפשריות בארץ לא תגיע למיליון שקל.. אז למה לכתוב דבר כזה?
נתון שני שנכתב - "כיום מעיבות בעיות טכניות על התדמית.." - איזה בעיות טכניות בדיוק מלבד תקלת המזגן שכבר טופלה?
נתון שלישי לא נכון - "נוסף לכך עומדות*מאות מכוניות למכירה בשוק היד השנייה" - אני לא ראיתי מאות למכירה, איפה הכתב ראה?
בקיצור, למדתי לקרוא ולקחת בעירבון מוגבל מאוד כל כתבה ציבורית עקב החשש שהיא ממומנת במקרה הרע וסתם מוטה באופן אישי במקרה הטוב. חבל.

ככה לצערי זה נראה לפחות בעיניים שלי, אם אני טועה אני אשמח להסבר.

https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=39174720

asafk
08-09-21, 19:18
אתה ממשפחת מאסק? מחזיק מניות של טסלה?
מה אכפת לך מה כתוב בעיתון? אתה מרוצה מהאוטו שלך? זה מה שחשוב.

אסף.

wonderd
08-09-21, 19:39
צודק, לא יודע למה אכפת לי.

חנן-ג'יפולוג
08-09-21, 21:57
נסענו היום לטבול בכנרת, מבית גוברין וחזרה, כ420 ק"מ.
137 קמ"ש על כביש 6. עצירה של 6 דקות לטעינה ולגלידה באלונית יזרעאל. הסוללה עלתה בקצב של 174kw מ55 ל80 אחוז. כל זמן השהייה בכנרת הרכב היה על מצב utilty, שזה אביזרים דולקים על חשבון סוללת המתח הגבוה, ללא יכולת לגנב להיכנס ולהניע את הרכב. בפנים מזגן דולק ומקפיא פועל בתא המטען.
חוויית נסיעה מדהימה.
תענוג אמיתי.
בינתיים צברנו 3500 ק"מ ב13 ימים.

nir.samo
09-09-21, 07:54
מדהים, חנן.
כמה ק"מ לשעה צורך רק המזגן, ככה בערך?

Sent from my H3123 using Tapatalk

גיא
09-09-21, 08:28
https://www.ynet.co.il/wheels/article/byyvufh11f

חנן-ג'יפולוג
09-09-21, 10:06
מדהים, חנן.
כמה ק"מ לשעה צורך רק המזגן, ככה בערך?

Sent from my H3123 using Tapatalk

בסביבות אחוז סוללה לשעה.
4-5 ק"מ לשעה.

דרור ברלי
09-09-21, 11:40
סליחה מראש שאני כותב את זה כאן ואם זה לא המקום מוזמנים המנהלים למחוק ו/או להעביר למקום אחר.

חורה לי מאוד נושא הכתבות שמציגות תמונה לא הכי נכונה וסיפור שנראה קצת מוטה נגד טסלה..ואולי זה רק אני שחושב ככה?
דוגמה אחת לנתון שגוי הוא המחיר שנכתב לגבי מודל S - הגירסה הרגילה עולה כ 535,000 שקל ואפילו הגירסה הבכירה ביותר עם כל התוספות שאפשריות בארץ לא תגיע למיליון שקל.. אז למה לכתוב דבר כזה?
נתון שני שנכתב - "כיום מעיבות בעיות טכניות על התדמית.." - איזה בעיות טכניות בדיוק מלבד תקלת המזגן שכבר טופלה?
נתון שלישי לא נכון - "נוסף לכך עומדות*מאות מכוניות למכירה בשוק היד השנייה" - אני לא ראיתי מאות למכירה, איפה הכתב ראה?
בקיצור, למדתי לקרוא ולקחת בעירבון מוגבל מאוד כל כתבה ציבורית עקב החשש שהיא ממומנת במקרה הרע וסתם מוטה באופן אישי במקרה הטוב. חבל.

ככה לצערי זה נראה לפחות בעיניים שלי, אם אני טועה אני אשמח להסבר.

https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=39174720

שום דבר לא מוטה נגד טסלה.
זה יותר עניין פסיכולוגי מאשר טכני.
נוצר הייפ רציני מסביב לאוטו הזה. כ-5,000 לקוחות רכשו אותו באינטרנט, קנייה גדולה של 200,000-300,000 שקל, בלי לראות אותו בעיניים, בלי לעשות בו סיבוב ולהרגיש אם נוח, אם מתאים, אם מתחבר אישית, בלי לבדוק כלום בעצם. גם הצורה בה הוא נמסר וסיפור השירות/מוסך והמחסור בחלק קטן ושטותי שהעמיד עשרות מכוניות בלי מזגן בשיא הקיץ, מעלה הרבה תהיות על צרכנות נבונה ועל כניעה לטרנדים, שאין מאחוריהם שום התייחסות רצינית שעד היום היה מקובל לייחס אותה לישראלים שרוכשים רכב חדש.

טכנית, האוטו מרשים. הביצועים שומטי לסת, ההתנהגות מצויינת (בדקו, ניסו, היא מהירה יותר על המסלול מהרבה ספורטיביות-קצה גרמניות שעולות פי 3). אישית אני גם אוהב שזה לא קרוסאובר ולמרות שאנחנו עמוק בעידן הקרוסאוברים, בכל זאת אנשים עפים על מכונית בתצורה הקלאסית ואפילו בניחוח קופה/ספורטיבי. אפשר לבוא בטענות לתחושת הניתוק, לענייני הנדסת אנוש, לאיכות גימור שלטעמי מאכזבת (וזו ביקורת קשה שנשמעת בכל העולם על כל דגמי היצרן. יחסית לרכב פרימיום, והטסלה היא פרימיום. אוטו יקר)

לא יודע אם מאות חתיכות כבר עומדות למכירה, אבל עשרות רבות כן. כמה מתוכם באמת רק נסיון ישראלי-גרידי-טיפוסי "לעשות קופה" על זמני המסירה הארוכים שבעקבותיו מחסור במכוניות (בגלל משבר השבבים)?.... וכמה מתוכם באמת בעקבות אכזבה מהאוטו ומהשירות המקרטע?.... או סתם כי עבור חלקם ההתלהבות מהצעצוע החדש קצת שככה?.... קשה לדעת. אז הספקולציות עפות.

אישית אני חושב שזו לא עוד מכונית חשמלית. יש בטסלה משהו שייחודי לה ואין לחשמליות אחרות (הלוק הספורטיבי, הביצועים, התדמית הטכנולוגית), אבל כנראה שלהכל מתרגלים מהר.

במקרה של איוניק 5 שהוא אוטו מרשים שמשווק באופן המקובל ויש לו גב טכני של יבואן גדול וכנראה שגם בנוי הרבה יותר איכותי, כנראה יש הרבה פחות תהיות.

מיכה100
09-09-21, 14:38
צודק, לא יודע למה אכפת לי.
מזתומרת למה.
מאותה סיבה שאני נעלב כשמספרים בדיחת שמן על דיסקו 4 (אחת ולתמיד, הסיפור של הדליפות נגמר במעבר מ2 ל3), ושתומר מזדעק כשמישהו רומז שליברטי זה לא באמת ג'יפ. וגיא והרומניה שלו וכו כו. ככה זה באהבה.

חנן-ג'יפולוג
09-09-21, 15:31
wondered, גרמת לי להעלות לכאן פניני עיתונאות, מכתבות על רכב חשמלי. ערבוב של מושגים לא נכונים ו/או לא קשורים:

"נפעל ליצור מערכת משותפת של סוללות מתחלפות לרכבים במתח נמוך (48V) בקיבלות של עד 11kW"

קיבולת נמדדת בKWH.

"במקום סוללה בקיבולת של קילו-וואט בודד, למשל, כמו בטויוטה פריוס מהדור הרביעי, יש סוללה גדולה בהרבה – לשם ההשוואה, בטויוטה פריוס פלאג אין, יש 8.8 קילו וואט."

כנ"ל.

"לקנגו הזו הייתה יכולת לנסוע לאורך כ-150 קילומטרים בסך הכל, באמצעות סוללת 13.8 קילו וואט"

כנ"ל.

"
האיוניק 5 מצוידת בסוללה בקיבולת 800 וולט
"

בוודאי התכוונת למתח. התפלק.

"
גם את הקונה וגם את האיוניק 5 אפשר יהיה לטעון בעמדות טעינה מהירות, כאשר את האחרונה בכאלה בעוצמה של עד 350 קוט"ש.
"

טעינה נמדדת בKW, ידידי.

"
הטעינה בהספק של 150-15 קילוואט לשעה
"
כנ"ל.

"
1 קילוואט שעה משתווה ל-1,000 ואט.
"
סלט. קשה עם החשמל הזה.

יש גם צדיק:

https://m.icar.co.il/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA_%D7%A8%D7 %9B%D7%91/%D7%A8%D7%9B%D7%91_%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7 %9C%D7%99:_%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9 F_%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%97%D7%99%D7%9D/

דרור ברלי
09-09-21, 20:28
אל תהיה קטנוני איתם.
כל העסק עוד חדש להם.
לפני 40-50 שנה היו עיתונאי רכב בישראל שחישבו כ"ס לפי נפח. כל 100 סמ"ק = כ"ס אחד.

אבל על "מנוע טורבו-אטמוספרי" שמעת?... אמיתי, הודפס בשחור על גבי נייר.

אין מה לעשות. הולך ופוחת הדור. היום חלק גדול מ"עיתונות הרכב" זה לדקלם רשימות אבזור, גדלי מסכים וטווחי נסיעה בין טעינות.

חנן-ג'יפולוג
09-09-21, 20:33
לא, אבל אם הייתי צריך להמר על המקור, אז זה בחור לא צעיר, שהוגלה לעיתון של מתנחלים?

חנן-ג'יפולוג
09-09-21, 21:12
אל תהיה קטנוני איתם.
כל העסק עוד חדש להם.

אני עדין מדי איתם.
באמת, העסק הזה בהתחלה, עם המון מונחים חדשים והמון שונויות בין הרכבים, וההשלכות של בחירה שגויה הן קשות, ממש.
זה לא שקנית רכב בנזין ותצטרך לתדלק אותו בדרך לאילת כי לא שמת לב לנתון מיכל הדלק. או שיהיו לו פחות כוחות סוס ממה שדמיינת ותצא לאט יותר ברמזור.
זו האופציה להיתקע בדרך. זה לקנות רכב ב170000 ש"ח עם טווח של 400 ק"מ, ואחרי שקנית אותו להבין שהוא נטען רק בחד פאזי ביתי- מה שאומר 20 שעות טעינה בבית סטנדרטי, ו10 שעות טעינה בבית עם מע' חשמל משודרגת, אבל אם בתך תפעיל את מייבש השיער, הפקק יקפוץ, גם עם מערכת החשמל המשודרגת.
שיבינו מה קורה אם הם חוזרים מהעבודה, ובתם לוקחת את הרכב ומחזירה אותו ב1 בלילה, משאירה לרכב 4 שעות טעינה לפני שהם יוצאים שוב לעבודה.
זה לוודא שאנשים יודעים שהם צריכים תשתית חשמל טובה בחניה, שיבינו איזו אחריות הם מקבלים מהיבואן, ואיזה שירות, ובכמה מוסכי שירות ואם יש הרחבת אחריות.

מי יספר להם את זה? הברושורים הנוצצים של היבואנים? עיתונאים רציניים היו מספרים להם בדיוק את זה, גם אם זה על חשבון כמה שורות של קשקושים על עיצוב החזית ומפתחי הגלגלים.

אבל בשביל זה הם צריכים להבין את הנושא לעומק. לפחות חצי עומק.

להתבלבל בין הספק טעינה לקיבולת זו לא הדרך הנכונה לשם.

דרור ברלי
10-09-21, 21:08
אני עדין מדי איתם.
באמת, העסק הזה בהתחלה, עם המון מונחים חדשים והמון שונויות בין הרכבים, וההשלכות של בחירה שגויה הן קשות, ממש.
זה לא שקנית רכב בנזין ותצטרך לתדלק אותו בדרך לאילת כי לא שמת לב לנתון מיכל הדלק. או שיהיו לו פחות כוחות סוס ממה שדמיינת ותצא לאט יותר ברמזור.
זו האופציה להיתקע בדרך. זה לקנות רכב ב170000 ש"ח עם טווח של 400 ק"מ, ואחרי שקנית אותו להבין שהוא נטען רק בחד פאזי ביתי- מה שאומר 20 שעות טעינה בבית סטנדרטי, ו10 שעות טעינה בבית עם מע' חשמל משודרגת, אבל אם בתך תפעיל את מייבש השיער, הפקק יקפוץ, גם עם מערכת החשמל המשודרגת.
שיבינו מה קורה אם הם חוזרים מהעבודה, ובתם לוקחת את הרכב ומחזירה אותו ב1 בלילה, משאירה לרכב 4 שעות טעינה לפני שהם יוצאים שוב לעבודה.
זה לוודא שאנשים יודעים שהם צריכים תשתית חשמל טובה בחניה, שיבינו איזו אחריות הם מקבלים מהיבואן, ואיזה שירות, ובכמה מוסכי שירות ואם יש הרחבת אחריות.

מי יספר להם את זה? הברושורים הנוצצים של היבואנים? עיתונאים רציניים היו מספרים להם בדיוק את זה, גם אם זה על חשבון כמה שורות של קשקושים על עיצוב החזית ומפתחי הגלגלים.

אבל בשביל זה הם צריכים להבין את הנושא לעומק. לפחות חצי עומק.

להתבלבל בין הספק טעינה לקיבולת זו לא הדרך הנכונה לשם.

בענייני "עיתונות הרכב" הישראלית 2021 לא בא לי להרחיב ובטח לא רוצה שיצטייר שאני יורק לבאר שעד לא מזמן לגמתי ממנה כמו גמל....

אבל מה שאתה מתאר כאן זה הרבה מעבר לעיתונות רכב מקצועית או לא. כמו שכתבת - כדי להבין את זה, צריך להבין לעומק שמדובר במוגבלות קשה ביותר של מכוניות חשמליות מסוימות. משהו שאולי פוסל אותן מלכתחילה לרכישה. "מוצר לא אפוי" על גבול ההונאה, וזה באנדרסטייטמנט של האנדרסטייטמנט?..... חוץ מאלה שכותבים במדיות הגדולות ולכן לא חוששים מהיבואנים, אני רוצה לראות את העיתונאי/בלוגר שיכתוב על זה.

asafk
10-09-21, 21:12
לא עד כדי ככה - אבל כתב רכב שנתפס כמבין משפיע על הבחירה. ולכן חשוב שלא יטעה את הקוראים שלו שנעזרים במה שהוא כותב כדי לבחור רכב שהוא בדרך כלל הנכס היקר ביותר או השני היקר ביותר של משפחה ישראלית.
הטעויות המביכות במכוניות 'רגילות' היו עוד איכשהו לא מזיקות. אבל אם פלוני יקנה רכב חשמלי על סמך נתוני טעינה / טווח / אורך חיים שגויים - זו תהיה טעות יקרה.

אסף.

דרור ברלי
10-09-21, 21:34
כל טעות שלהם היא מזיקה ומתבטאת מיד ברכישות שגויות של הקוראים שלהם, שרובם באמת לא יודעים אפילו לבדוק שמן והדבר הכי קל בעולם זה להכניס להם את האלמנט עם כל ההברגה.

- - - Updated - - -

לא עד כדי ככה - אבל כתב רכב שנתפס כמבין משפיע על הבחירה. ולכן חשוב שלא יטעה את הקוראים שלו שנעזרים במה שהוא כותב כדי לבחור רכב שהוא בדרך כלל הנכס היקר ביותר או השני היקר ביותר של משפחה ישראלית.

אסף.

אז מה תגיד על דרישה "לכתוב את מה שהקוראים רוצים לקרוא"?

חנן-ג'יפולוג
11-09-21, 00:00
אבל מה שאתה מתאר כאן זה הרבה מעבר לעיתונות רכב מקצועית או לא. כמו שכתבת - כדי להבין את זה, צריך להבין לעומק שמדובר במוגבלות קשה ביותר של מכוניות חשמליות מסוימות. משהו שאולי פוסל אותן מלכתחילה לרכישה. "מוצר לא אפוי" על גבול ההונאה, וזה באנדרסטייטמנט של האנדרסטייטמנט?....

גם לסירים האלה יש מכסים, ואפילו מכסים מאוד מרוצים, מההתרשמות שלי בקבוצות שלהם בפייס.
אין בהם שום דבר שהוא בלתי קביל, כל עוד המגבלות ידועות ונלקחות בחשבון טרם הרכישה.
אבל בשביל לדעת לשאול את השאלות הנכונות, צריך כתב אוביקטיבי שידע להצביע עליהן במקצועיות, ובינתיים לא ראיתי מידע מקצועי ומרוכז בנושא. גם לא ראיתי התייחסות מקצועית לנושאי הטווח והטעינה במבחני הדרכים הספציפיים של הסירים הנ"ל.

דרור ברלי
11-09-21, 07:14
באיזה מכוניות מדובר?
כדי שלא כולן יהיו חשודות?.....

חנן-ג'יפולוג
11-09-21, 07:33
אני לא מכיר חוקיות מסוימת, ואני לא יודע לציין את תכונות כל הדגמים.
אם נתייחס פה רק לעניין החד/תלת פאזי, אז קראתי באיזה מקום שכל הסיניות בישראל הן חד פאזיות. האופל קורסה חד, הפז'ו e208 הוא חד או תלת, תלוי כמה שילמת, האיוניק והקונה חד, האיוניק5 והטסלה תלת.

חנן-ג'יפולוג
11-09-21, 07:39
הנה דוגמא:

"
מחיר:

פיג'ו e-208 ברמת אבזור פרימיום S – מטען תל פאזי 7.1 קילוואט – 152,990 שקל
פיג'ו e-208 ברמת אבזור פרימיום S – מטען תל פאזי 11 קילוואט – 155,990 שקל
"

שום מילה על כך שטעינה חד פאזית של 7.1KW מכתיבה זרם של 32 אמפר. אפילו אם יש לך בבית אספקת חשמל של 40 אמפר, שזה שדרוג לא זול, כמעט כל שימוש נוסף בפאזה הזו, דוד חשמל, קומקום, מפזר חום, מייבש, מכונת כביסה, יעביר אותך אל מעבר ל40. על מזגנים עוד לא התחלתי לדבר.

בחיים האמיתיים אם תבחר בפז'ו חד פאזי אתה כנראה תטען ב16 אמפר, 3.6kw, או אפילו פחות, וזה יטען סוללה מלאה בכ15 שעות, או אף יותר, בהתאמה.

גם טעינה בתלת פאזי לא פטורה ממחשבה. בבית עם אספקה אופיינית של 3x25a, אתה לא יכול לקחת בלי דאגה 3x16a, רק לטובת הטעינה. רשמתי את זה במקום כלשהו בדיווח על החיים עם האיוניק5.
שדרוג של אספקת החשמל לבית הוא כמעט מחויב המציאות, אלא אם בא לך להתעסק כל היום בחישובים. שדרוג כזה יעלה 5000 ש"ח, לכל הפחות.

חנן-ג'יפולוג
11-09-21, 08:07
אפרופו מקצועיות:
הסתובבתי במהלך הבדיקות שלי טרם רכישת החשמלית, באולמות התצוגה של לובינסקי במתחם שורק.
שאלתי את נציג המכירות בפג'ו איזו סיבה יש להעדיף את הe208 על פני הקורסה, למרות שהפז'ו יקרה יותר. הטענה היתה שטכנית אין כל הבדל, וההבדלים הם במיתוג, בעיצוב ובעוד כמה חארטות אחרות. אם הוא היה אומר משהו וגם מסביר על ההבדלים בטעינה, הוא היה מרוויח קונה פוטנציאלי, אבל לא. את נסיעת המבחן כבר ביצעתי בקורסה.

lizard
11-09-21, 09:47
הגדלת חשמל זה כאב ראש רציני. עניין של כמה עשרות אלפים. אצלי בבית להגדיל מ3×25 ל 63 יעלה לי סביבות 25-30 אלף שח. 8-10 מהם זה רק לחברת חשמל והבית שלי עבר שיפוצים ובכל הקומות יש חשמל "חדש". אני צריך לבית מלאכה שלי לפחות 3×32 כדי להפעיל ציוד כמו שצריך, אין לי את זה ולכן אני אישית חושב פשוט לקנות גנרטור כי הגדלת קו תעלה יותר. מצד שני גם בלי הבית מלאכה הכמות חשמל שאנחנו צורכים כמעט מגיעה לגבול העליון ואנחנו צריכים להיזהר במה שאנחנו מפעילים. מצד שני, אנחנו לא בית טיפוסי. אמנם בית אחד אבל 4 משפחות וזה אומר 4 מכונות כביסה, דודי חשמל/שמש, מזגנים וכדומה

חנן-ג'יפולוג
11-09-21, 09:56
אתה זורק פה בתמימות איזה מספר, שלא רלוונטי בערך לאף אחד, ובזמן הזה דרור מצלם מסך וישלוף אותו בהמשך הדיון בלי קשר לכלום :rolleyes:

אז לא. הגדלת חיבור לבית חד משפחתי היא יקרה, אבל לא יקרה בכיוון שכתבת. מהבדיקה שלי, הגדלה ל3x40a תעלה לי כ5k ש"ח אם לא יתגלו תקלות מיוחדות, ו3x63a, תעלה כ8k ש"ח. את ההגדלה ל63 אני אעשה רק אם אחליט לנצל כבר את ההזדמנות להכין את התשתית ליותר מרכב חשמלי אחד, ולהוזיל לשדרוג אחד במקום שניים.

shachar
11-09-21, 15:13
שום מילה על כך שטעינה חד פאזית של 7.1KW מכתיבה זרם של 32 אמפר. אפילו אם יש לך בבית אספקת חשמל של 40 אמפר, שזה שדרוג לא זול, כמעט כל שימוש נוסף בפאזה הזו, דוד חשמל, קומקום, מפזר חום, מייבש, מכונת כביסה, יעביר אותך אל מעבר ל40. על מזגנים עוד לא התחלתי לדבר.

בחיים האמיתיים אם תבחר בפז'ו חד פאזי אתה כנראה תטען ב16 אמפר, 3.6kw, או אפילו פחות, וזה יטען סוללה מלאה בכ15 שעות, או אף יותר, בהתאמה.

גם טעינה בתלת פאזי לא פטורה ממחשבה. בבית עם אספקה אופיינית של 3x25a, אתה לא יכול לקחת בלי דאגה 3x16a, רק לטובת הטעינה. רשמתי את זה במקום כלשהו בדיווח על החיים עם האיוניק5.
שדרוג של אספקת החשמל לבית הוא כמעט מחויב המציאות, אלא אם בא לך להתעסק כל היום בחישובים. שדרוג כזה יעלה 5000 ש"ח, לכל הפחות.

ואולי הפיתרון אחר.
Power bank
שנטען בזרמים נמוכים במשך היום וטוען את המכונית בזרמים גבוהים יותר.

העלות בוודאי לא זולה אבל לא מחייב מהפך בתשתית של הבית.

אם אני לא טועה טסלה מציעה בתים off the grid עם תאים סולרים ובטריה.

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
11-09-21, 18:13
במקרה של רכב עם טעינה תלת פאזית, מדובר בעלות שדרוג של כמה אלפי שקלים. לא כיף, אבל לא הייתי מגדיר את זה כמהפך.
במקרה של רכב עם טעינה חד פאזית, פשוט הייתי חושב אם זה מתאים לאורח החיים שלי.

בכל מקרה פאוורבנק לאנרגיות כאלה לא נראה לי משתלם. במחירים של היום זה לפחות 50-100 אלף ש"ח לבנק האנרגיה עצמו ואז צריך גם לתאם את זה לרכב, ולטעון את זה.

wonderd
11-09-21, 18:26
wondered, גר......
אלעד :)

polar bear
11-09-21, 22:12
למה החשמליות הקטנות כל כך יקרות?

110 בערך לרגילה 140 ומעלה לחשמלית למרות המיסוי הנמוך.

לעומת איוניק 5 שלא ברור לי לאיזה יונדאי להשוות אותה -אבל אם זה הסנטה פה אז היא עולה פחות ואם זה טוסון אז אותו דבר.

kd2
11-09-21, 23:06
נעשה לך את זה קל יותר, ועם נתונים אמיתיים מהשטח:
האיוניק5 לוקח בצהרי יום בתחילת ספטמבר בישראל, דלוק עם מזגן ועם מקרר מאחורה, כאחוז אחד מהסוללה בשעה עמידה.
סוללה של 73kwh , אז אנחנו מדברים על כ730wh בשעה.

נראה שזה הערכה לא נכונה של מד הבטריה.
כמה וואט המקרר לוקח לבד ?

ולא משנה איזה מספר תזרוק, ישאר לך מעט מידי וואטים למזגן.
מזגן 1 כ"ס חשמלי לוקח איזה 950 וואט כדי לייצר 1 כ"ס (745 וואט מעוגל).
מזגן ברכב כמו איוניק הוא לפחות 2.5 כ"ס ? אם לא יותר....
אז איך ?
דורש מדידת אמפר עם צבת ולא השערות.

חנן-ג'יפולוג
12-09-21, 07:45
נגיד שהוא 2.5 כ"ס. או נגזים לטובת הדיון: הוא 250 כ"ס. איך החלטת שהוא עובד ב100 אחוז?

אותה צריכה נצפתה גם לאחר יום בכנרת, כשבעצם המזגן לא כבה מ9 בבוקר עד לאחר 9 בערב.

המקרר לוקח 7wh בשעה. הוא יודע לקחת כ35W כשהוא בתחילת עבודה, אבל גם הוא, בדיוק כמו המזגן, יודע לרדת בצריכה בהתאם לצורך ואף לכבות, ולכן האנרגיה שנצרכת בפועל במהלך שעה נמוכה בהרבה מההספק הנומינלי.

חנן-ג'יפולוג
12-09-21, 08:36
לגבי הבדיקה שהצעת:
אתה יודע איפה מדחס המזגן? כי לי אין מושג. בתא המנוע אין מנוע. יש באגאז'. המנוע מתחת לתא המטען האחורי. אין לי גישה אליו. את תחתית כל הרכב מכסה סוללה.
נגיד שמצאת להיכן להתחבר, יש לך פלוק מסדרת מודדי האנרגיה, כגון 179 או 287? היה לי בעבודה הקודמת וכבר אין.
אם תחבר מד זרם סטנדרטי תצטרך לעשות אינטגרל על הזרם שישתנה ללא הרף. לא קל. ואיך תדע מה המתח? הוא משתנה בין 600 ל800 וולט. אם תנסה לנתק את אחד ממחברי הסוללה כדי לבדוק מתח, ממסרי הסוללה יתנתקו מיידית ולא תראה כל מתח.

אבל זה ניתן לבדיקה הרבה יותר אלמנטרית, עם מה שכבר יש ביד. מתחילים ממצב ידוע של סוללה, נגיד 100%, מפעילים את המזגן למספר שעות ורואים מה אחוז הסוללה שנותר. בעצם, את זה כבר עשיתי. לחילופין ניתן בשלב הזה לטעון ולראות במד האנרגיה של המטען כמה נכנס.
בהצלחה.

kd2
12-09-21, 11:17
לא החלטתי שהמזגן עובד 100%, אבל בקיץ הישראלי כדי לקרר צריך להתקרב לשם.
אגב אותו 100% הוא לפעמים גם 4 או 6 כ"ס, תלוי ברכב.
אלו לא רק נתונים אפשריים ששלפתי מהרשת, אלא גם מסתדר עם הכוח שהמזגן "גונב".
היית מרגיש "גניבה" של 1 כ"ס בסחיבה ? צריכת דלק ? לכן זה ברור שזה יותר.

אם המדידה שלך היא לאחר עבודה של נגיד שעתיים של המזגן, אז ברור שהוא התייצב וצורך פחות.
אבל ברגע שאתה נכנס לרכב חם אתה כנראה הולך לנצל את המזגן על האחוזים הגבוהים יותר.
צריך למדוד ב"תנאי מגרש" אמיתיים, אחרת בתאכלס בשימוש הממוצע זה פשוט לא יקרה.
אנחנו מכירים את מדי הסוללה באחוזים בכל המכשירים שיש לנו, ויודעים כמה שגעונות יש להם.

לעניין המדידה פיזית, אני בטח לא מכיר את הסידור הפיזי של האיוניק.
אם המתח כל הזמן משתנה אז כן צריך כלי מיוחד, אבל אחרת למה שצבת DC לא תדע למדוד את צריכת הזרם ?

חנן-ג'יפולוג
12-09-21, 11:28
כי הזרם למנוע הבראשלס של המזגן משתנה בהתאם לפקודות של בקרת האקלים. משתנה הרבה? משתנה מעט? אין לי מושג. תלוי באיכות הבקרה, בזווית השמש שזזה ובכמות העננים בשמיים. זה גם בכלל לא חשוב כשאתה מודד אנרגיה על זמן ממושך, ולא בצריכה רגעית.
גם הנושא של צריכת האנרגיה בכניסה לרכב חם די הולך לאיבוד כשמדובר במדידת אנרגיה על פני שעות.

- - - Updated - - -

צריך לומר את זה: למי שלא מתעניין בדקדוקי עניות של חשמל, כל זה לא משנה. מדובר בבעל רכב חשמלי. אחד שחי ונתקע בצד הדרך לפי אחוזי הסוללה. אם הם יורדים בקצב של שישה אחוז בשש שעות בעמידה עם מזגן, זה מה שמעניין אותו.
הוא כבר יודע לעשות את החשבון של אחוזי סוללה כפול 4-5 ק"מ בשביל לדעת אם יגיע הביתה.
והרי זה היה מקור השאלה: האם הזדחלות בפקק תגרום לך לא להגיע הביתה עם מספיק סוללה.

חנן-ג'יפולוג
12-09-21, 11:38
.אנחנו מכירים את מדי הסוללה באחוזים בכל המכשירים שיש לנו, ויודעים כמה שגעונות יש להם.
?

אתה גוזר ממדי סוללה נפוצים שאתה מכיר, כנראה מבוססי מתח, למד סוללה שמבוסס על אינטגרל של מכפלת זרם במתח. הוא מדויק מאוד. אפילו הזולים שבהם, כמו זה שהתקנתי בטרקטורון שלי, מדייקים לפחות מאחוז אחד סטייה.

חנן-ג'יפולוג
12-09-21, 17:43
התחלתי טעינה אחר הצהריים:

לוח השעונים ברכב:
https://imageshack.com/i/pnN4bKgBj

כרגע הסטטוס:

https://imageshack.com/i/pnXDx2P0j

המטען מראה שהוא נתן 18.72kwh.

https://imageshack.com/i/pmwBbygVj

ועכשיו למתמטיקה:

לפי צילומי לוח השעונים, הסוללה עלתה ב25 אחוזים.

המטען נתן 18.72kwh לסוללה שקיבולה הנומינלי הוא 72.6kwh

באחוזים זה יוצא 25.7.

בעיניי זה דיוק מרשים.
ניתן ללמוד מזה גם שיונדאי לא עבדו עליי עם קיבולת הסוללה:) וכן, שיעילות הטעינה מרשימה ממש.

kd2
13-09-21, 11:11
אתה גוזר ממדי סוללה נפוצים שאתה מכיר, כנראה מבוססי מתח, למד סוללה שמבוסס על אינטגרל של מכפלת זרם במתח. הוא מדויק מאוד. אפילו הזולים שבהם, כמו זה שהתקנתי בטרקטורון שלי, מדייקים לפחות מאחוז אחד סטייה.

יתכן מאוד, אין לי ניסיון ברכב חשמלי אלא יותר בכל שאר מוצרי הסוללה. שנוטים תמיד להתרסק לקראת סוף הטווח, זה לא ליניארי.
אבל...
זה לא בהכרח שרק המד עצמו מודד או לא מודד טוב, אלא שהתצוגה שהנהג מקבל היא זו שגם יכולה לבלבל.
כי היא לוקחת את הקוט"ש שאולי היא באמת מדדה נכון.
ואז עושה איתו מניפולציה מסויימת - היא חושבת כמה סוללה אפקטיבית (= לא שחוקה) יש לה עוד.
ועל בסיס איך שנהגת עד עכשיו היא מראה לך טווח, אבל אם פתאום סגנון הנהיגה השתנה כי נגיד אתה בדרך הררית, אז פתאום הטווח שלך "התרסק".
ואז הבעיה שלך דומה אבל שונה מההיבטים הטכניים.

בכל אופן, אין לי עניין להתווכח על זה לנצח. תן לזמן ולניסיון עם רכבים חשמליים לעשות את שלו.
אני רק מציין שאני חושב שלבנות על כך שמזגן ברכב משפחתי חשמלי צורך רק באזור 700 וואט בכניסה (!)
זה קצת פנטזיה, כי בנתוני האמת, כשאתה נכנס לאוטו חם מלא באנשים ונוסע 3 שעות לכנרת, אם תסכום את הצריכה של המזגן פר שעה, זה יהיה הרבה יותר בקיץ.

חנן-ג'יפולוג
13-09-21, 11:31
שזה פשוט שגוי כי אתה מלכלך את המדידה בפרמטרים לא רלוונטיים. הקביעה שלך לא מבוססת על שום נתון אמפירי.

אפילו ארחיק לכת ואומר שלצורך הדיון אתה בכוונה מציע מצבים ושיטות מדידה בלתי רלוונטיות/אפשריות כדי שלא תצטרך לאשש את המספרים ששלפת.

מה שאני עשיתי הוא הכי מדויק שאפשר במסגרת הגיונית של מדידה של משתמש. לא מדען. להעמיד את הרכב שש שעות עם מזגן ולראות כמה אנרגיה יצאה.
אתה יכול לטעון בצדק שעוד שלושה אנשים בפנים היו משנים מעט את התמונה לרעה, וזה נכון, אבל התקשיתי למצוא מתנדבים לשבת באוטו עומד שש שעות.

הנתון שכתבתי הוא מספיק נכון. תרצה תקבל, לא תרצה גם בסדר. בסוף מי שצריך להגיע הביתה עם האחוזים הנותרים זה אני, אז אני מחשיב יותר את דעתי :)

אם מונה חשמל הוא לא מספיק טוב, זה בדיוק הרגע עבורי להרים ידיים.

kd2
13-09-21, 13:48
הבעיה המרכזית היא שלך היא ניסוי עקום בהיבט של תנאי המדידה, ולא בהכרח שיטת המדידה (שים את זה ואת ההסתייגויות שלי לזה... בצד שניה)
אחרת לכל רכב היה מזגן 0.75 כ"ס (מינוס, כי יש למערכת מפוחים שצורכים עוד כמה מאות וואט) כמו שיצא לך, וזה לא מה שיש בפועל.
לכן לא הייתי ממליץ לבסס מסקנות עתידיות על הנתון הזה, שהוא ככל הנראה:
א. אוטו שכבר היה קריר.
ב ללא תנועה = ללא חום מנועים ובטריות.
ג. ללא אנשים.
ד. עוד לא ברור לי באיזה טמפ ותנאי שמש.

למה זה חשוב ?
כי בסוף "תרחיש המשתמש" הולך להיות אוטו שחנה בשמש כל היום, שנכנסו אליו 4 מבוגרים לנסיעה ארוכה, ב37 מעלות חום, בנסיעה איטית בפקק.
ואז אי אפשר להגיד שהמזגן הזה יקח 1% סוללה לשעה.
זה פשוט הטעייה של המשתמשים.

דרור ברלי
13-09-21, 13:49
בזמן הזה דרור מצלם מסך וישלוף אותו בהמשך הדיון בלי קשר לכלום :rolleyes:

אני מוחה על זה.
שים לב שברגע שהתחלתם לצלול לתוך המונחים הטכניים של חשמל, נושא שאני לא מבין בו כלום ושום דבר, אני שותק. שתקתי גם בשירשור המברגות. בשרשור השווארמה למשל, כן התערבתי. כי בלתקוע שווארמה אני דווקא יודע משהו. רואים.

אני לא אכתוב על שום דבר שאני לא מבין בו הרבה. כדורגל למשל, או פילוסופיה, אבל גם וואטים וקילוואטים ואמפרים וכל מיני דברים חד/תלת פאזיים כשאני בכלל לא יודע למה אתם קוראים "פאזה". ממש לא בא לי לעשות קאט-פייסט (שמאוד מקובלים ב"עיתונות" הרכב של 2021) לנתונים טכניים שבסבירות גבוהה הוקלדו בשגיאות ע"י יחצ"נית שמבינה בזה עוד הרבה פחות ממני. אגב, המצאת המילניום "מנוע טורבו אטמוספרי" הגיעה מיחצ"נית כזו, והבנתי שהיה מי שהעתיק ממנה בלי לבדוק....

אוטו חשמלי? אני יכול לספר לכם איך זה נוסע (שקט ומשעמם) ואני יודע להכניס את התקע לשקע ולהמתין שייטען. הדבר המועיל היחיד שיש לי לתרום לדיון על רכב חשמלי שהוא מנסיוני עם מכוניות חשמליות, זה שהטווח המוצהר לעולם לא רלוונטי ובנסיעות מאוד ארוכות או כשיודעים שפריסת תחנות הטעינה עדיין לא תמיד מספיקה בכל מקום, צריך לקחת את זה בחשבון. כלומר עדיין אין אפשרות לנסיעה ספונטנית בלי לוודא קודם כל את כל אפשרויות וזמני ההטענה. ואתה בעצמך אישרת כאן שזה בדיוק המצב במכוניות חשמליות אחרות שזקוקות לעד 20 שעות כדי להיטען מחשמל ביתי רגיל, מה שהופך אותן ללא-רלוונטיות.

ואני בהחלט לוקח בחשבון שגם התשתיות קצת השתפרו ומין הסתם ישתפרו בעתיד ואפילו כל הסיניות האלה יהפכו לשימושיות יותר.

גיא
13-09-21, 16:17
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210913/592f5625bf26db2894dcbb9bebf04608.jpg
כנראה שעולם חשמלי. אומר.
חיים קצת יותר רגועים. קצת יותר עצירות קפה בדרך.
יש בכניסה לעין יהב קפה חביב.

zivo
13-09-21, 23:01
בסביבות אחוז סוללה לשעה.
4-5 ק"מ לשעה.

חנן,
אין ספק שאתה מאוהב, ושמאוהבים, השיקול דעת, איך אומרים....

טעינה של 174KW ב 6 דקות, זה קצב של 1740KW בשעה (אלף שבע מאות וארבעים קילו וואט) .....זה נראה לי מספר "קצת" בעייתי :-)

וזה עוד לפני שאני מתחיל להגיד לך שבעצירה של 6 דקות, אני בספק אם אתה יכול לקנות גלידה, ובטוח שזמן הטעינה נטו קטן מ 5 דקות....

לגבי המזגן, אני מנסה להבין מה את אומר -
ניתן להעמיד את הרכב, ובמשך עשרה (10!) ימים, כל יום בשש בבוקר להפעיל את המזגן עד שעה 16:00 (עשר שעות ליום)???
וואלה, זוכר את הדיון שהיה פה על מזגן לאוהל? אני מאמץ את האיוניק כקרוון ממוזג :-)

חנן-ג'יפולוג
13-09-21, 23:15
כתבתי 174kw. לא 174kwh. מדובר בהספק, ולא בכמות אנרגיה.
שש דקות טעינה של 174kw נותנים אנרגיה של 17.4kwh. כ25 אחוז סוללה.

המספרים שרשמתי, מגובים בתמונות, כשלכל תמונה יש תאריך ושעה. בדקתי לפני שרשמתי.

חנן-ג'יפולוג
14-09-21, 01:16
wondered, גרמת לי להעלות לכאן פניני עיתונאות, מכתבות על רכב חשמלי. ערבוב של מושגים לא נכונים ו/או לא קשורים:

"נפעל ליצור מערכת משותפת של סוללות מתחלפות לרכבים במתח נמוך (48V) בקיבלות של עד 11kW"

קיבולת נמדדת בKWH.

"במקום סוללה בקיבולת של קילו-וואט בודד, למשל, כמו בטויוטה פריוס מהדור הרביעי, יש סוללה גדולה בהרבה – לשם ההשוואה, בטויוטה פריוס פלאג אין, יש 8.8 קילו וואט."

כנ"ל.

"לקנגו הזו הייתה יכולת לנסוע לאורך כ-150 קילומטרים בסך הכל, באמצעות סוללת 13.8 קילו וואט"

כנ"ל.

"
האיוניק 5 מצוידת בסוללה בקיבולת 800 וולט
"

בוודאי התכוונת למתח. התפלק.

"
גם את הקונה וגם את האיוניק 5 אפשר יהיה לטעון בעמדות טעינה מהירות, כאשר את האחרונה בכאלה בעוצמה של עד 350 קוט"ש.
"

טעינה נמדדת בKW, ידידי.

"
הטעינה בהספק של 150-15 קילוואט לשעה
"
כנ"ל.

"
1 קילוואט שעה משתווה ל-1,000 ואט.
"
סלט. קשה עם החשמל הזה.

יש גם צדיק:

https://m.icar.co.il/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA_%D7%A8%D7 %9B%D7%91/%D7%A8%D7%9B%D7%91_%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7 %9C%D7%99:_%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9 F_%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%97%D7%99%D7%9D/

פנינת היום:

"
...עמדות הטעינה לרכב חשמלי שיותקנו במשרדי הממשלה יהיו עמדות AC בהספק 22 קילו-וואט לשעה...
"
זה נתון של הספק, ולכן: 22 קילו וואט, והמוסיף גורע.

Asaf-a
14-09-21, 05:39
הנה דוגמא:

"
מחיר:

פיג'ו e-208 ברמת אבזור פרימיום S – מטען תל פאזי 7.1 קילוואט – 152,990 שקל
פיג'ו e-208 ברמת אבזור פרימיום S – מטען תל פאזי 11 קילוואט – 155,990 שקל
"

אם בדרישות תשתיות טעינת חשמל רכב לבית עסקינן:

מה ניתן לצפות מבחינת תשתיות חשמל לטעינה כאשר בונים בית דירות חדש עם חנייה תת קרקעית במסגרת הריסה ובניה?

לדוגמה עבור בניין עם 60 חניות, כ 20 חניות בכל קומה, בהנחה שתהיה נק לתשתית מרכזית בכל קומה אליה תגיע צנרת מכל החניות, מה צריכה להיות יכולת ההספק בנקודה המרכזית?

המפקח טוען שכיום עוד אין סטנדרט בנושא ושום בניין חדש לא מתוכנן כך שבוא זמנית יכול לספוג טעינה מכל החניות, ולא יספקו עמדת טעינה לכל חניה אלא רק תשתית להשחלת הכבלים לנק מרכזית בקומה - נשמע הגיוני, אבל לכמה אחוזים מכמות החניות כן ניתן לצפות ליכולת טעינה במקביל? ומה דרישות החשמל לנקודה זו?

Asaf-a
אסף.א

asafk
14-09-21, 21:19
הנה התייעצות פרקטית.
אני עוסק כרגע בתכנון - או יותר נכון בקרה על תכנון - של מפעל חדש.
בתכנית המקורית דאגתי שיהיה כתוב 10 עמדות טעינה מהירות (במגרש החניה של המכוניות הפרטיות) ועוד 10 עמדות טעינה איטיות (בחניה של כלי הרכב התפעוליים). לפני שנתיים כשכתבתי את זה אף אחד לא ידע מה אני רוצה ממנו ותכל'ס גם אני לא.
עכשיו צריך לוודא שמה שכתוב באמת קורה. אז מה באמת צריך ל10 עמדות מהירות? כמה אמפר? תלת פאזי אני מניח? זה מיועד לאורח שיבוא לשעה שעתיים ונוכל לפנק אותו בבטריה מלאה... וכמובן גם לעובדים שיגיעו לעבודה בחשמלית בלי לטעון אותה בבית לעולם, ( וישאירו את רכב השטח שורף הדינוזאורים שלהם להירקב ליד הבית בין טיול לטיול.)

אסף.

חנן-ג'יפולוג
14-09-21, 21:46
אני מציע שתדבר עם החברות שפורשות עמדות כאלה, אפקון, ev edge, ג'ינרגי וכו' שיבואו לייעץ. זה הרבה חשמל והרבה כסף. אני לא יודע אם ציפית לתשובה ממני, אבל אני לא חושב שאני האדם הנכון לענות על זה.

אם בכל זאת הייתי אומר משהו ובהנחה שאפשר לבקש מה שבא זה כשאני מחפש עמדה לטעון בדרך, אחפש עמדה אולטרא מהירה, למשל 175kw, ולא עמדה מהירה, 50kw.
במצב של חניה בעבודה או בבית אעדיף עמדת ac איטית של 22kw כדי לשמור על הסוללה.

אז אולי 17 איטיות ו3 אולטרא מהירות?
ובכלל, אם חושבים ממש רחוק, אתם תצטרכו עמדה איטית לכל חניה.

הבנתי שבחניון בכניסה לתל אביב שמתכוונים לבנות בקרוב, מתכננים ששליש ממקומות החניה יהיו עם עמדת ac איטית.

חנן-ג'יפולוג
14-09-21, 22:36
כתבת "חניה" ואני חושב שכדאי להדגיש כאן נקודה: עמדות איטיות הן לחניות.

עמדות מהירה היא המקבילה של עמדות תדלוק בנזין. השטח שלידן לא יכול להיחשב בשום צורה כחניה.

זה לא סתם הבדל סמנטי. עמדה איטית, אתה מתחבר אליה והולך לעיסוקיך. עבודה, שינה, וואטאבר. עמדה אולטרא מהירה אתה מפנה בתוך כך וכך דקות. מיד כשהטעינה הסתיימה.

Asaf-a
14-09-21, 23:41
נשמע הגיוני, אז מה דרישות תשתית החשמל לתמיכה ב10 לעמדות טעינה חניה 22kw בקומת חנייה דירות חדש?

Asaf-a
אסף.א

נדב42
14-09-21, 23:46
ובכלל, אם חושבים ממש רחוק, אתם תצטרכו עמדה איטית לכל חניה.

כנראה שזה הדבר הנכון וגם לא כל כך רחוק, מדובר על מפעל בהקמה וייקח זמן עד שיאוכלס. והתכנון אמור להספיק לעשרות שנים.

אני הייתי מעדכן את התכנון כך שבכל החניות יהיו עמדות איטיות או בינוניות, ובחניות האורחים יהיו עמדות מהירות.

חנן-ג'יפולוג
14-09-21, 23:57
תשובה לאסף א. :
זו בדיוק השאלה שעליה אני לא מעוניין לענות :)

כי, אני מניח שיש כאן עניין סטטיסטי. אתה מניח שלא כולן יעבדו בתפוקה מלאה, אחרת דרישות התשתית יהיו גבוהות מאוד ולא יעילות.

יש למיטב ידיעתי גם עניין של ניהול עמדות ממוחשב, כשמדובר בעמדות רבות. זה מאפשר לפקד עליהן להוריד הספק, ע"פ העומס הכללי.
מציע להתייעץ עם אנשי מקצוע.

ואם בכל זאת אשחק ראש קטן ואענה על זה בלי לחשוב, אז 10 עמדות 22kw, דורשות תשתית של, נו, 220 kw.

חנן-ג'יפולוג
15-09-21, 00:04
צריך לומר: עמדות הac הן לא עניין יקר, יחסית. באיזור ה2000 ש"ח למשתמש בודד. מניח שניתן להוזיל עלויות ברכש מסיבי, וכשהתשתית נבנית עבור כולן ביחד בשלב בניית החנייה והבית או המפעל.

wonderd
16-09-21, 13:05
היתה לי שיחה מעניינת לפני יומיים עם בחור שעובד בתחום הרכבים החשמליים, למרות שאני לא באמת מכיר אותו או את הידע שלו בנושא הוא העלה דבר מענין;
אומר שאחת החברות הסיניות (GAC) הצליחה לפרוץ דרך עם חומר חדש graphene שיודע להיטען הרבה יותר מהר מכל מה שאנחנו מכירים והקיבולת שלו הרבה יותר גדולה.
הבעיה כרגיל היא עלות הייצור נכון להיום.
אז חיפשתי ומצאתי כתבה כללית בנושא..
https://www.azonano.com/article.aspx?ArticleID=5655

אם זה אמיתי זה בהחלט ימשיך את המהפיכה ויענה לכולם על בעיית מהירות הטעינה, הקיבולת, המשקל הנוסף ברכב...

נדב42
16-09-21, 13:09
זה לא חומר כל כך חדש, היו לי סוללות כאלו לפני שנתיים-שלוש, לא החזיקו מעמד יותר מדי זמן. אולי מאז הטכנולוגיה השתפרה.

גיא
16-09-21, 13:12
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210916/56e2a7dd901ece7f255820721a0163cd.jpg

לא חדש ..
ובכל מקרה יש מלא נסיונות עם מלא חומרים …

שום דבר מהפכני בנתיים.

wonderd
16-09-21, 13:36
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210916/56e2a7dd901ece7f255820721a0163cd.jpg

לא חדש ..
ובכל מקרה יש מלא נסיונות עם מלא חומרים …

שום דבר מהפכני בנתיים.

סוללה מהטיסנים?

גיא
16-09-21, 13:37
כן…. עוד כמה אותיות

נמרוד
16-09-21, 13:49
חנן, עד כמה פרקטי להתחבר עם כבל מאריך לשקע רגיל אצל מארחים שעושים אצלם שבת? כמה וואט?

חנן-ג'יפולוג
16-09-21, 14:05
פרקטי.

התקן הישראלי מגביל חיבור רכב חשמלי לשקע ביתי לשעתיים.
אני לא אומר לזלזל בזה, אבל כן הייתי משתמש בfeature שיש בכבלי הטעינה (ובחלק מהרכבים זה ניתן להגדרה ברכב עצמו. זה קיים באיוניק5) להגבלת הזרם, ומוריד אותו לעד 10 אמפר (2.2kw) . בזרם כזה הייתי פחות דואג מחיבור להרבה שעות.

wonderd
16-09-21, 14:14
אני חיברתי לא פעם את הרכב שלי לכבל טעינה איטית עם כבל מאריך אצל ההורים שלי לכל הלילה, לא היתה בעיה. דאגתי להתחבר לשקע
16A, שהכבל המאריך יהיה קצר ככל הניתן, פתוח לגמרי ועובי חוטים 2.5. בנוסף מדי פעם בדקתי שהשקע עצמו לא התחמם.

חנן-ג'יפולוג
16-09-21, 14:42
אני מוחה על זה.
שים לב שברגע שהתחלתם לצלול לתוך המונחים הטכניים של חשמל, נושא שאני לא מבין בו כלום ושום דבר, אני שותק....

...ואתה בעצמך אישרת כאן שזה בדיוק המצב במכוניות חשמליות אחרות שזקוקות לעד 20 שעות כדי להיטען מחשמל ביתי רגיל, מה שהופך אותן ללא-רלוונטיות.
.

אתה כותב שאתה שותק בדברים שאתה לא מבין בהם, ובהמשך אתה לא שותק בכלל.

אני לא רוצה להיות נבזה, אז אני אסביר:
אני משתדל במהלך כל השרשור הזה להביא את כל הצדדים של הנושא. בעד, נגד ובכלל. נדמה לי שבכל השרשור הזה לא ניתן למצוא דעה שלי, לכאן או לכאן, אולי חוץ מהעובדה שבסוף קניתי רכב חשמלי.
אז בין כל הנתונים הבאתי גם את נתון הקצה שציטטת. רכב סיני ספציפי, עם סוללה גדולה, של כ64kwh, וטעינה חד פאזית, שאם תיישם אותה בבית עם מע' חשמל לא משודרגת ותרצה לטעון סוללה מ0 למאה, זה יקח כ20 שעות.
זו בדיוק ההגדרה לנתון קצה ואומר למה.
1. זה הרכב עם טעינה חד פאזית עם הסוללה הכי גדולה שיש.
2. מי שיש לו רכב כזה כנראה ישדרג את מע' החשמל.
3. אנשים עם רכב חשמלי לא מחכים שהסוללה תתרוקן ל0. זה לא רכב עם מנוע בנזין. הם מתחילים כל יום עם סוללה מלאה. זה קל ונוח.
4. מי שמשתמש על בסיס יומיומי ברכב שטווח הwltp שלו לא גדול לפחות ב50 אחוז מהנסועה שלו, עושה טעות, לדעתי.
5. אם בכל זאת קרה המקרה החריג ואתה מתקרב לסוללה ריקה, תמלא בדרך, לפחות חלקית, בעמדת טעינה אולטרא מהירה. עניין של דקות ספורות.

אז לקחת את נתון הקצה הזה שהבאתי בהגינות וממנו להכריז שמדובר ברכבים שהם הונאה ושהם לא פרקטיים, זו הטעייה. הם לגמרי מתאימים למי שלומד את הנושא, יודע מהי הנסועה האופיינית שלו, ומקבל החלטה מושכלת. לסירים האלה יש מכסים שמתאימים בול. עובדה שיש מאות בעלים של הדגם הזה מרוצים.

ולגבי האמירה שלי על ה"נתון" של מיכה. אני עדיין משוכנע שאם לא הייתי עוקץ בנושא, מתישהו היית שולף אותו ומכריז שאנשים חייבים לשדרג את מע' החשמל בביתם בעשרות אלפי שקלים. כתנאי לרכישת רכב חשמלי. אני משתדל להביא את הנושא לשולחן על היתרונות והאתגרים שבו ואמירות כאלה פשוט מזיקות למתעניינים. מנסיוני אני סבור שכמעט כל בעל רכב חשמלי יצטרך שדרוג חשמל בבית, אבל העלות האופיינית שלו היא 5000-7000 ש"ח. לא זול, אבל כחלק מעסקת רכישה של רכב סופר חסכוני, זה סכום שיצליח להחליק בגרון של הרבה מתעניינים.

חג שמח.

גיא
16-09-21, 15:45
אני רק שאלה ..

אמרתם ( אי שם פה בשרשור ) שהחיסכון של הרכב הזה מחושב שנתית ( לאף אחד פה אין את זה כבר שנה ) כ 3000 שח.

הוצאה חד פעמית של 7000₪ לטובת הרכב אומרת שעד אמצע השנה השלישית. אתה עדיין בהפסד ( ולא מחשבים כמה נסיעה / נסועה יש נזניח את זה כי ממילא היית נוסע בכל רכב שהיית קונה ..

עוד נגיד שאתה קונה את הרכב בכסף שלך. וזה לא רכב זול מלכתחילה ..

אני עוד לא רואה את החיסכון הגדול פה.
בעיקר כשזה דורש ממני לשנות את החיים שלי.

( אני כדוגמה .. לא דוגמה טובה כי מזה מספר חודשים הנסועה שלי אפסית )

אבל בביג פיקצ׳ר …

חנן-ג'יפולוג
16-09-21, 15:53
אני לא אמרתי דבר כזה.
זה עניין אינדבידואלי של נסועה, ושל דגם רכב ספציפי, מן הסתם.
אני עם הרכב מה27 באוגוסט. כשלושה שבועות. עברנו את ה5000 ק"מ. כ450 ש"ח בחשמל, שכחציו הוטען במקום העבודה.

גיא
16-09-21, 15:55
לא אמרתי שאתה אישית.

אפשר לחפש את זה ..

נמרוד
16-09-21, 16:02
אל תשכחו הסיבה למעבר לתחבורה חשמלית היא קודם כל ולפני הכל לעצור את ההתחממות הגלובלית.

תחבורה שבפני עצמה לא פולטת CO2 ומזהמים אחרים היא תנאי הכרחי (אבל לא מספיק) ליעד הזה.

זה משתלם פחות או יותר לא בגלל שזה עקרונית זול יותר, אלא בגלל שממשלות בכל העולם מסבסבות את זה - כי אחרת זה לא יקרה. המיסוי נמוך על חשמל לעומת דלק, והמיסוי נמוך על הרכב. ברור מאליו שזה זמני, ובסוף העשור כשרוב המכוניות יהיו חשמליות עלות הנסיעה תעלה, ותחזור להיות דומה (או פחות, או יותר, מאיפה לי לדעת) למה שהיא היום. בתקציב המשפחתי המצב יהיה כמו עם מכוניות בעירה פנימית - אבל בלי הבעירה ובלי הזיהום.

חנן-ג'יפולוג
16-09-21, 16:03
זה לא משנה. תעשה את החשבון ותחליט אם מתאים לך או לא.
יש מי שיתאים לו, ויש מי שלא.

לגבי הרכב עצמו: רכבים מסוימים, כגון הקורסה, הם בפירוש יקרים משמעותית מהמקבילים הבנזיניים שלהם.
רכבים אחרים, לא. האיוניק 5, בהתחשב במימדים שלו ובחווית הנסיעה בו, הוא לא רכב יקר מהחלופות. אפילו זול.

גיא
16-09-21, 16:11
נכון להיום אין לי איפה לטעון כזה אוטו אז הוא לא על הפרק.

נמרוד, אתה זוכר שהפקת חשמל מלכלכת ..?
פחם / גז / פלוטוניום /….
אולי באפריקה. אבל מלכלכת.

רוח / גלים וקקי של פרות לא יכולים לתת מענה מספיק לעולם שלם שרעב לחשמל.

מעבר לזה, ההתחממות הגלובלית לא תשים לב שמעבר לאירופה כל שאר המדינות עדיין שורפות מיץ דינוזאורים ?

נמרוד
16-09-21, 16:16
גיא - כתבתי שתחבורה ללא פליטות היא תנאי הכרחי - אבל לא מספיק. התנאי השני הוא יצור חשמל נקי כמובן. ושני התנאים צריכים להיות גלובליים.

מה שלא הכרחי זה שהכל יקרה ביחד, בבת אחת, ובכל העולם.

גיא
16-09-21, 16:17
אז למה לא למצוא שיטה לייצור חשמל קני קודם ואז להעביר את העולם לזה ?

מה הפואנטה לגמור את כל מלאי הליטיום על סוללות חצי אפויות כשכל הזיהום עדיין פה ?

הסדר הפוך.

נמרוד
16-09-21, 16:22
אז למה לא למצוא שיטה לייצור חשמל קני קודם ואז להעביר את העולם לזה ?

מה הפואנטה לגמור את כל מלאי הליטיום על סוללות חצי אפויות כשכל הזיהום עדיין פה ?

הסדר הפוך.לדעתך.

wonderd
16-09-21, 16:30
אני רק שאלה ..

אמרתם ( אי שם פה בשרשור ) שהחיסכון של הרכב הזה מחושב שנתית ( לאף אחד פה אין את זה כבר שנה ) כ 3000 שח.

הוצאה חד פעמית של 7000₪ לטובת הרכב אומרת שעד אמצע השנה השלישית. אתה עדיין בהפסד ( ולא מחשבים כמה נסיעה / נסועה יש נזניח את זה כי ממילא היית נוסע בכל רכב שהיית קונה ..

עוד נגיד שאתה קונה את הרכב בכסף שלך. וזה לא רכב זול מלכתחילה ..

אני עוד לא רואה את החיסכון הגדול פה.
בעיקר כשזה דורש ממני לשנות את החיים שלי.

( אני כדוגמה .. לא דוגמה טובה כי מזה מספר חודשים הנסועה שלי אפסית )

אבל בביג פיקצ׳ר …

אני עם 10K ק"מ בשלושה חודשים שיש לי את הרכב. עלות חשמל של כ 800 שקל עד כה.
כמה ממוצע מחשבים צריכת דלק/עלות לרכב רגיל? - אם נשווה ביחס לרכב סטנדטי וניקח ממוצע של 1 ל 15, ומחיר דלק של כ 6 ש"ח, אז יוצא שחסכתי עד כה סביבות 4000 שקל, פחות 800 נקבל חיסכון של 3000 שקל בעיגול לרעת החשמלי.
נכפיל את זה ב 4 - נקבל כ 12K שקל חיסכון שנתי רק בדלק, על זה תוסיף עלויות של טיפולים כמה שבא לך בהתאם לרכב.

אם הרכב כחדש עולה סביב 192K שקל (אני מדבר על טסלה בסיסית, מה שאני מכיר) מול רכב דומה סטנדרטי שעולה כ 140, אז ייקח כ 4 שנים להשלים את ההפרש. כל החישובים שעשיתי הם לרעתי מול רכב סטנדרטי.

זה בביג פיקצ'ר...ואם אני טועה בחישובים שלי תרגישו חפשי לתקן אותי.
דרך אגב אצלי מבחירה אישית לא מדובר על הדגם הבסיס ואני לא מצפה להשלים את הפער ב 4 שנים.

חנן-ג'יפולוג
16-09-21, 16:45
אלעד, אתה משווה את הטסלה המדהימה שלך למה? לקורולה?

הטסלה לא היתה הבחירה שלי, אבל אתה עושה לה עוול גדול. היא לא דומה לשום דבר אחר ב140k ש"ח, ואולי גם לא ב200k ש"ח.

wonderd
16-09-21, 18:39
אני מסכים, אבל מנסה להשוות הוצאות כרגע לא את הרכב עצמו

חנן-ג'יפולוג
16-09-21, 21:16
אבל אתה כן מכניס את עלות הרכב לתחשיב להוצאות, אז למה להשוות דווקא לרכב שעולה 140k ש"ח? נסה למצוא רכב אחר כלשהו שמזכיר באיזה צורה כלשהי את מימדי הרכב וחווית הנסיעה בו, ותעשה את ההשוואה אליו.
אני סתם אזרוק שני שמות בשליפה: אולי קאמרי? או סונטה?

תפוחם לתפוחים, וכו...

boaz avrahami
16-09-21, 21:24
אתה לא יכול בשלב הזה לערוך השוואה ממשית מול שום מנוע בעירה מהסיבה הפשוטה שאינך יודע אפילו לנחש מה תהיה ירידת הערך.

זו גם הסיבה שאף חברת ליסינג כיום לא מכניסה אפילו את קצות אצבעותיה לסוג הרכבים האלו למרות לחץ גדול הן מהיבואנים והן מהנהגים.

חנן-ג'יפולוג
16-09-21, 21:38
מסכים. יש עוד המון פרמטרים עתידיים שאנחנו לא יודעים, כמו למשל כל מה שקשור לרגולטור ולמיסוי עתידי.

אני לא יודע לומר שזה נכון, אבל אני החלטתי בינתיים להתעלם מהם.
ספציפית לגבי ירידת הערך, אני מתעלם מזה, כי אנחנו לא מוכרים רכבים. כשאנחנו מחליפים את הרכבים לי ולטלי אנחנו משאירים את הרכב הישן לבנות.

אבי ביטר
16-09-21, 21:55
[QUOTE=wonderd;960067 מול רכב דומה סטנדרטי שעולה כ 140,

בלי לשים לב, רכב חדש היום עולה 150-160.
אני מדבר על קרוסאובר וכו׳, לא סופר מיני.

דרור ברלי
16-09-21, 22:18
אתה כותב שאתה שותק בדברים שאתה לא מבין בהם, ובהמשך אתה לא שותק בכלל.

אני לא רוצה להיות נבזה, אז אני אסביר:
אני משתדל במהלך כל השרשור הזה להביא את כל הצדדים של הנושא. בעד, נגד ובכלל. נדמה לי שבכל השרשור הזה לא ניתן למצוא דעה שלי, לכאן או לכאן, אולי חוץ מהעובדה שבסוף קניתי רכב חשמלי.
אז בין כל הנתונים הבאתי גם את נתון הקצה שציטטת. רכב סיני ספציפי, עם סוללה גדולה, של כ64kwh, וטעינה חד פאזית, שאם תיישם אותה בבית עם מע' חשמל לא משודרגת ותרצה לטעון סוללה מ0 למאה, זה יקח כ20 שעות.
זו בדיוק ההגדרה לנתון קצה ואומר למה.
1. זה הרכב עם טעינה חד פאזית עם הסוללה הכי גדולה שיש.
2. מי שיש לו רכב כזה כנראה ישדרג את מע' החשמל.
3. אנשים עם רכב חשמלי לא מחכים שהסוללה תתרוקן ל0. זה לא רכב עם מנוע בנזין. הם מתחילים כל יום עם סוללה מלאה. זה קל ונוח.
4. מי שמשתמש על בסיס יומיומי ברכב שטווח הwltp שלו לא גדול לפחות ב50 אחוז מהנסועה שלו, עושה טעות, לדעתי.
5. אם בכל זאת קרה המקרה החריג ואתה מתקרב לסוללה ריקה, תמלא בדרך, לפחות חלקית, בעמדת טעינה אולטרא מהירה. עניין של דקות ספורות.

אז לקחת את נתון הקצה הזה שהבאתי בהגינות וממנו להכריז שמדובר ברכבים שהם הונאה ושהם לא פרקטיים, זו הטעייה. הם לגמרי מתאימים למי שלומד את הנושא, יודע מהי הנסועה האופיינית שלו, ומקבל החלטה מושכלת. לסירים האלה יש מכסים שמתאימים בול. עובדה שיש מאות בעלים של הדגם הזה מרוצים.

ולגבי האמירה שלי על ה"נתון" של מיכה. אני עדיין משוכנע שאם לא הייתי עוקץ בנושא, מתישהו היית שולף אותו ומכריז שאנשים חייבים לשדרג את מע' החשמל בביתם בעשרות אלפי שקלים. כתנאי לרכישת רכב חשמלי. אני משתדל להביא את הנושא לשולחן על היתרונות והאתגרים שבו ואמירות כאלה פשוט מזיקות למתעניינים. מנסיוני אני סבור שכמעט כל בעל רכב חשמלי יצטרך שדרוג חשמל בבית, אבל העלות האופיינית שלו היא 5000-7000 ש"ח. לא זול, אבל כחלק מעסקת רכישה של רכב סופר חסכוני, זה סכום שיצליח להחליק בגרון של הרבה מתעניינים.

חג שמח.

אם אתה לא נבזה אז בבקשה אל תשפוט אותי רטרואקטיבית על מה שלא עשיתי ואפילו לא חשבתי לעשות.

את כל היתר כתבת מהפוזיציה של מהנדס אלקטרוניקה שעובד בסטארט-אפ המוביל בישראל בתחום הרכב החשמלי והאוטונומי. בנוסף, אתה אולי הלקוח היחיד בישראל שרכש רכב חשמלי מתוך הבנה ולאחר בדיקה מעמיקה באמת של מפרט ותכונות וחי את הנושא לעומקו כפי שאולי רק בודדים בישראל בעלי הבנה לעומק של הנושא כמוך. אתה מצפה מכל רוכשי רכב חשמלי הממוצעים ללמוד ולהבין את כל זה?... אתה לא שם לב שאתה מדבר איתם סינית?.... הם מאבדים אותך אחרי שלוש מילים בערך.

מה שמעניין את רובם זה רק להיות הכי טרנדי ומעודכן - אלה הקליינטים של הטסלה בעיקר. מה שמגניב אותם זה הטכנולוגיה ה"מגניבה", נטולת התכלית, כמו תפעול של כל האוטו דרך מסכים, הפתיחה של תא כפפות או דלת באמצעות אפליקציה, הפלוצים. העובדה שזה לא באמת אוטו אלא גאדג'ט. הם לא יודעים אפילו איזה גלגלים המנוע החשמלי שלהם מסובב ואפשר גם להבין איזה מין נהגים/ות אלה... אני מצטמרר כשאני יודע שבידיים שלהם יש תאוצה ל-100 בפחות מ-5 שניות. אני תוהה עד כמה הם מסוגלים לשלוט בדבר הזה.

אחרים באים מהגישה הפרקטית. עוברים לרכב חשמלי כי טעינה משטקר עולה הרבה פחות מתדלוק בבנזין - שזה משהו שמלבדו אני לא רואה את התכלית שבכל הטררם הזה של הבהלה לחשמל. אז לאלה אני הכי מתחבר.

כמובן יש גם את המטורללים המיליטנטים שבאים מהאג'נדה הירוקה/סביבתית. אישית אני מאמין שסיפורי הזוועות על השפעות מעשה ידי האדם על האקלים זו הונאה אחת גדולה, ושלכל מחקר בנושא אפשר למצוא מחקר שכנגד שאומר את ההפך, שגם אם כולנו ננהג במכוניות חשמליות עדיין לא טיפלנו במזהמים הגדולים באמת, אבל תמיד אפשר יהיה להמשיך להאשים את המין האנושי והעיקר שהטכנולוגיה התקדמה ומישהו הרוויח מזה. אבל נעזוב. זה נושא לדיון אחר.

המשותף לכולם: חוסר מושג בכלל בכל מה שכתבת על מושגי יסוד בחשמל, מהאות הראשונה עד לאחרונה.

אז אתה בא בטענות לכתבי הרכב שלא מבינים על מה אתה מדבר?... בא רוכש של מכונית חשמלית לאולם תצוגה עם 200,000 שקל ביד. איש המכירות שכנראה בעצמו לא יודע כלום וחצי כלום (נתקלתי באחת מנשות המכירות הטובות, לא משנה של איזה מותג, שאין לה בכלל רשיון נהיגה. והיא מוכרת מכוניות, כן?...) צריך עכשיו לדחוף לו אוטו, אתה מצפה שהוא יגיד לו שעכשיו צריך גם לשדרג את מערכת החשמל בבית או בבניין כולו ושזה עולה כך וכך אלפי שקלים?..... את זה הוא יבין כבר לבד אחרי שקנה ולא תהיה לו ברירה.

אז אני שואל אותך - זה לא סוג של עוקץ?....
אני מאמין שבעתיד, אפיל והקרוב, בניינים חדשים כבר ייבנו עם מערכת חשמל מתאימה לטעינת עשרות/מאות מכוניות. אבל עד אז, אני חושב שזה משהו שחשוב שהלקוחות של רכב חשמלי כיום יידעו מראש.
עולם הרכב אולי עובר עכשיו מהפכה ותמיד טוב להיות מעודכן, אבל אנשים משלמים המון כסף על אוטו כזה שהוא שונה מאוד מכל מה שהכירו עד היום - והם מוכרחים לדעת במה זה כרוך ולמה הם נכנסים.

אם הייתי עובד עדיין בתחום הנפסד הזה, "עיתונות רכב", מין הסתם הייתי נאלץ להתעניין וללמוד את הנושא ואז אולי הייתי יוצא למסע צלב בעניין הזה. כי אם יש דבר שמקפיץ לי פיוזים ומדליק אותי זה לחשוף מלכים עירומים, לשחוט פרות קדושות ולהציג טרנדים מטופשים בשיא עליבותם.

Asaf-a
16-09-21, 22:24
היה אחד בעיתונות הרכב שאהב לשחוט פרות קדושות והבין המון ברכבים, קראו לו רוני אהרונוביץ, ועדיין אני קורא אותו מדי פעם בנטקאר למרות החוסר סבלנות המשווע על גבול הגסות רוח לקוראיו.

אבל לא נראה לי כיוון בריא…

Asaf-a
אסף.א

דרור ברלי
16-09-21, 22:30
היה אחד בעיתונות הרכב שאהב לשחוט פרות קדושות והבין המון ברכבים, קראו לו רוני אהרונוביץ, ועדיין אני קורא אותו מדי פעם בנטקאר למרות החוסר סבלנות המשווע על גבול הגסות רוח לקוראיו.

אבל לא נראה לי כיוון בריא…

Asaf-a
אסף.א

מקלדתו וליבו של אהרנוביץ תמיד היו שוים.
עיתונאי הרכב האמיתי היחיד שהיה בישראל אי פעם.
אני מעריך אותו מאוד. מאוד-מאוד אפילו. למרות התוקפנות שלו.

אבל זה נושא לדיון אחר.

חנן-ג'יפולוג
16-09-21, 22:35
דרור, יש לי הסכמה מלאה לכל מה שרשמת. אם יש כאן עניין של "עוקץ" (לא בטוח שהייתי מגדיר את זה ככה. יותר כמו התיישרות עם נורמות נמוכות לאנשי מכירות של שליטה בחומר) אז הוא של היבואן. לא של היצרן. הרכבים עצמם מתאימים, למי שהם מתאימים.

דרור ברלי
16-09-21, 22:49
אתה זה שזרק כאן פצצה. אז אל תנסה עכשיו להקטין את האפקט שלה.
"מתאימים למי שהם מתאימים".... נו, בחיאת.
שוב - הלקוח הוא זה שמשלם אבל לא יודע מה מתאים לו. מי יתאים לו את האוטו המתאים?....
"עיתונאי הרכב" שלא יודע את ההבדל בין קילוואט לקילו עגבניות, אבל מזמרר טקסטים קאט-פייסט מהחומר היחצ"ני?
"איש המכירות" שרואה מול העיניים רק את העמלות שלו?

מי יודע להתאים ללקוח את האוטו המתאים חוץ מאשר התאמה לתקציב הנתון שלו?....

אני מבין וכבר הפנמתי שרוצים להעביר אותנו בכוח למכוניות חשמליות.
אבל היי, הן צריכות להתאים לכולם. להתאים גם לתשתית החשמל לא הכי מתקדמת - שהיא התשתית ברוב בנייני המגורים בישראל. ורוב אוכלוסיית ישראל חיה בבתים משותפים, לא בוילה עם חצר וגינה. ואם זה עדיין לא מתאים לרוב הלקוחות, אז סבלנות. אולי האוטו החדש שאתם רוצים לרכוש עכשיו עדיין לא צריך להיות חשמלי אלא רק זה שיבוא אחריו?....
כן חשוב שאנשים שמוציאים עכשיו 200,000 שקל, כן ידעו מה מתאים להם ומה לא.

נראה מי יהיה עיתונאי הרכב שיהיה לו אומץ להרים את הכפפה הזו.

חנן-ג'יפולוג
16-09-21, 22:55
שיקרא פה וישאל. זו בדיוק הסיבה שאני מעלה את כל הפרטים האלה.

ומי שלא... כבר כתבו על זה שמי שחמור יאכל קש.

- - - Updated - - -

גם היילקס 95 לא מתאים לכל אחד. לא כשהוא יובא לכאן ובטח לא אחרי 26 שנים. הוא מתאים למי שהוא מתאים.

דרור ברלי
16-09-21, 22:59
חבל לי רק שמי שיאכל את הקש אלה הלקוחות.

אחד מאחרוני עיתונאי הרכב האמיתיים נמצא בפורום הזה. אולי הוא ירים את הכפפה.

- - - Updated - - -

גם היילקס 95 לא מתאים לכל אחד. לא כשהוא יובא לכאן ובטח לא אחרי 26 שנים. הוא מתאים למי שהוא מתאים.

נכון.
רק שאת מגרעות ההיילקס קל מאוד לציילן ולכתוב.
קל גם לכתוב למי הוא מתאים ולמי לא.
אבל להבדיל מרכב חשמלי, אף אחד לא מנסה לכפות על אחרים את ההיילקס בכוח. אפילו לא חסידיו הנאמנים ביותר.

אני מצפה שיקום מי שיכתוב על כל מכונית חשמלית את האמת לאמיתה.
כמה זמן באמת ייקח להטעין אותה בתשתית ביתית. מה הטווח האמיתי. כמה יעלה להחליף סוללה. למי היא באמת מתאימה ולמי לא, כמו שידעו לכתוב על היילקס.
במה זה כרוך באמת, ובבקשה - את האמת ורק את האמת. מעבר לסופרלטיבים על עולם ירוק מלא בציפורים ופרפרים ונקי מזיהום. אני יודע שזה קשה בעידן הפוליטיקלי-קורקט, כשהשקר הוא אמת והאמת היא שקר, והכל עטוף בצלופן מרשרש וסרטים של דיפ-פייק.

נדב42
16-09-21, 23:00
אני מבין וכבר הפנמתי שרוצים להעביר אותנו בכוח למכוניות חשמליות.
אבל היי, הן צריכות להתאים לכולם. להתאים גם לתשתית החשמל לא הכי מתקדמת - שהיא התשתית ברוב בנייני המגורים בישראל. ורוב אוכלוסיית ישראל חיה בבתים משותפים, לא בוילה עם חצר וגינה. ואם זה עדיין לא מתאים לרוב הלקוחות, אז סבלנות.

בכפר-סבא היה קמפיין שמי שקונה רכב חשמלי, העירייה תדאג לו לעמדת טעינה סמוכה לביתו. מעניין מה נהייה עם זה ...

חנן-ג'יפולוג
16-09-21, 23:08
כפו. ברור שכפו. כפו טכנולוגיות. לא דגמים ספציפיים.
אם לא היו כופים הסופה עוד היתה מוזנת ע"י מאייד, הג'ימני היה ללא esp וההיילקס 95 היה ללא חגורות בטיחות.

דרור ברלי
16-09-21, 23:09
בכפר-סבא היה קמפיין שמי שקונה רכב חשמלי, העירייה תדאג לו לעמדת טעינה סמוכה לביתו. מעניין מה נהייה עם זה ...

בפארק רעננה הסמוך, היה בזמנו שלט שבישר על חנייה בחינם בכחול-לבן למכוניות היברידיות וחשמליות. מכוניות רגילות היו חייבות בתשלום.
זה בדיוק סוג של כפייה "רכה". עוד מתנה לעשירים שיש להם כסף לרכב חדש ויקר, אז שגם לא ישלמו על חנייה....
לא יודע מה עם זה כיום, אבל אותי זה מגעיל. ממש כמו הדרישה של בעלי הטסלה שישמרו להם מקומות חנייה ליד המטענים. תנהלו את צריכת המיץ בסוללה שלכם ואל תבואו בטענות לאחריםשזקוקים לחנייה בדיוק כמוכם וממש לא עובדים אצלכם.

נדב42
16-09-21, 23:23
זה פחות רלוונטי לכפר-סבא, שבה ברוב אזורי המגורים המדרכות אפורות

חנן-ג'יפולוג
16-09-21, 23:36
ממש כמו הדרישה של בעלי הטסלה שישמרו להם מקומות חנייה ליד המטענים. תנהלו את צריכת המיץ בסוללה שלכם ואל תבואו בטענות לאחריםשזקוקים לחנייה בדיוק כמוכם וממש לא עובדים אצלכם.

שוב, לפחות כשמדובר במטענים מהירים, לא מדובר במקומות חניה, אלא בעמדות טעינה, למרות שזה נראה דומה. זו לא חניה, לא לרכבי טסלה ולא לרכבים בנזיניים או חשמליים אחרים. גם עמדת תדלוק היא לא חנייה.

מעניין אם היית שמח לשמוע את המשפט הזה מבעל רכב חשמלי שחסם לסופה שלך את עמדת התדלוק. את הדרך היחידה שלך לחזור הביתה מטיול, עוד כך וכך שנים, כש98 אחוז מהרכבים יהיו חשמליים.
בעצם זה לא מעניין. התשובה ברורה.

יחד עם זאת, ראיתי כבר קריאות פומביות של בעלי רכב חשמלי לחברות שממקמות את המטענים לשים אותם במקומות פחות נחשקים במגרש החנייה, כדי לצמצם את המוטיבציה של המנוולים לחנות בעמדות האלה.

boaz avrahami
16-09-21, 23:58
מוזר שאף אחד לא מזכיר זאת אבל אני נתקל המון פעמים בתחנות דלק בתדלוק עצמי, בעיקר בשרון/ עמק חפר, שלידם יש חנות נוחות או בית קפה וכל עמדות התדלוק תפוסות על ידי רכבים חונים ללא נהג ואקדח תדלוק במשאבה. הנהגים הולכים פשוט לקניות או לקפה.

גיא
17-09-21, 00:16
מאד מקובל בועז בעולם הרחב שאתה לא מפנה את העמדה עד שאתה לא משלם.

פעם ניסיתי לפנות ולחנות בצד כי חשבתי שזה מתחשב.
היתה תקרית כי חשבו שאני מנסה לברוח בלי לשלם.

לא רואה בזה בעיה.

חנן-ג'יפולוג
17-09-21, 13:29
https://youtu.be/vw0FGWQxZKM

wonderd
17-09-21, 14:46
https://youtu.be/vw0FGWQxZKM

8 שנים ו 200K ק"מ אחריות בטסלה... לא ממש אכפת לי כמה זה יעלה.

דרך אגב, לא זוכר אם כתבתי לכם ולא בטוח שזה קשור דווקא לתצורה חשמלית אבל הרכב הציל אותי מתאונה בטוחה בשבוע שעבר - מבחינתי עשה את שלו.

asafk
17-09-21, 18:15
https://www.motortrend.com/features/2022-rivian-r1t-exclusive-drive-review-trans-america-trail-off-road/

אמיצים. או תרגיל יח''צ. או גם וגם.

אסף.

חנן-ג'יפולוג
17-09-21, 19:49
8 שנים ו 200K ק"מ אחריות בטסלה... לא ממש אכפת לי כמה זה יעלה.
.

איכפת לך מאוד, גם אם אתה עדיין לא יודע את זה. לא רק ממחיר הסוללה, אבל גם מאורך חייה, שזה אחד הדברים שמדובר עליהם בסרטון הזה.
אז רואים בסרטון שהסוללה כנראה תרד במחיר וכן, שהיא כנראה לא תיגמר לפני הרכב, כמו שכתבנו בעבר, אבל:

בתיאוריה, אם כל הדיווחים האלה יתבררו כשגויים והסוללה כן תאבד טווח במהירות, אז ראשית אתה תסבול מטווח ירוד עד לאותו רגע שבו הסוללה תדעך לנקודה שבה היא מוחלפת באחריות- כנראה 70 אחוז. שנית, השמועה תופץ והרכב יהיה בלתי סחיר.
אגב, לפי הדיווח שלך על הקילומטראז שאתה עושה אתה הולך לאבד אחריות על הסוללה בעוד 5 שנים. יתכן שתמכור את הרכב בעוד שלוש שנים, אבל כאמור, הנושא כן יעניין את הרוכש שיקנה ממך.

wonderd
17-09-21, 23:49
איכפת לך מאוד, גם אם אתה עדיין לא יודע את זה. לא רק ממחיר הסוללה, אבל גם מאורך חייה, שזה אחד הדברים שמדובר עליהם בסרטון הזה.
אז רואים בסרטון שהסוללה כנראה תרד במחיר וכן, שהיא כנראה לא תיגמר לפני הרכב, כמו שכתבנו בעבר, אבל:

בתיאוריה, אם כל הדיווחים האלה יתבררו כשגויים והסוללה כן תאבד טווח במהירות, אז ראשית אתה תסבול מטווח ירוד עד לאותו רגע שבו הסוללה תדעך לנקודה שבה היא מוחלפת באחריות- כנראה 70 אחוז. שנית, השמועה תופץ והרכב יהיה בלתי סחיר.
אגב, לפי הדיווח שלך על הקילומטראז שאתה עושה אתה הולך לאבד אחריות על הסוללה בעוד 5 שנים. יתכן שתמכור את הרכב בעוד שלוש שנים, אבל כאמור, הנושא כן יעניין את הרוכש שיקנה ממך.

הדגם של הרכב והסוללה הזו יצא לשוק כבר בסוף 2016 תחילת 2017, כך שיש ניסיון עם זה וכשמדברים על ירידת טווח של כ 10% לכ 400k קמ, אז אני מבין שזה מניסיון בפועל ולא צפי על בסיס ניסויים וחישובים..
אם הסוללות החדשות יוזלו כמו שמעריכים ויהיה אפשר להחליף ברכבים שלנו, אז העסק לא כזה נורא.
מה לגבי הסוללות של ההיברידיות כיום? גם לגביהן בהתחלה היה חשש כבד של עלויות, מה קרה איתן?

חנן-ג'יפולוג
18-09-21, 00:06
שלא תבין לא נכון. אני לא צופה בעייה עם הסוללות של הרכבים החשמליים, אבל זה לא בגלל האחריות. זה בזכות הטכנולוגיה.

לגבי ההיברידיות הרגילות, למיטב ידיעתי כמעט ואין התיישנות של הסוללות, בטח לא אלו שהן ליתיום. הסוללות שם לא עוברות יותר מדי סייקלים ובטח לא סייקלים שמתקרבים אל הקצוות: 0 ו100 אחוז.
פלאג אין היברידי: בעייה אמיתית וכבדה של התיישנות, לפחות בחלק מהדגמים. הטכנולוגיה מכתיבה שהסוללות עוברות המון סייקלים יחסית לנסועה וכל סייקל הוא מ0 ל100 אחוז וחזרה. רובן ככולן עדיין באחריות ובינתיים היצרנים סופגים את זה. אחרי זה? להערכתי תהיה בעיה לא קטנה עם הסחירות שלהם. המחיר שאני מכיר לסוללה של אחד מדגמי הפלאג אין: 35000 ש"ח, אבל עברו יותר משנתיים מאז שעבדתי בתחום הזה.

מוני אורבך
18-09-21, 08:30
אני נותן קצת יותר קרדיט לרוכשי המכונית החשמלית.
עובדה היא שכאשר הטווח היה קטן מאוד לפני שנים, ועלות החשמל היתה גבוהה, לא היתה הסתערות.
ראה ערך בטרפליס לפני עשור...
אנשים אולי לא מבנים בטכנולוגיה או בקילוווטים, אבל בכמה זה עולה לי הם כן מבנים.
החיסכון בעלויות הנסועה ברור מאוד, כך גם באלו תנאים יתקבל.
לא בדקתי, אבל אני מהמר שרוב קוני מכוניות חשמליות הם בעלי חניה פרטית.
רוב ההטענה תהיה בבית בלילה.
ולכן זה משתלם להם.
זו הסיבה להסתערות על טסלה, טווח גדול מאוד אמינות מוכחת של הרבה שניםהגדגטים לדעתי זה רק בונוס.
אם לי היתה יכולת להטעין בבית ללא ספק ביתי קונה רכב חשמלי.
וזה בדיוק מה שיקרה. 30% מהבתים בארץ פרטיים, זה לב השוק של הרכבים החשמליים.
עוד מספר שנים גם בתים משותפים יכנסו למשחק,
ככל שירבו חשמליות יהיה יותר קל וזול להתקין עמדת טעינה גם בבתים משותפים

דרור ברלי
18-09-21, 10:43
בטרפלייס נפלו בגלל החזירות שלהם, לא בגלל שום דבר אחר.
העלויות היו גבוהות כמו ברכב רגיל לא כי החשמל יקר וגם לא כי החלפת סוללה היתה רעיון רע ויקר (נהפוכו, רעיון מעולה) אלא כי בטרפלייס תמחרו את זה ביוקר כי הם היו חזירים.
גם למכונית עצמה, רנו פלואנס ZE, היו המון חסרונות מובנים. היא היתה מכונית הרבה פחות טובה מרנו פלואנס רגילה וגם הרבה פחות טובה ופחות שימושית מכל מכונית רגילה אחרת.
כמו שכתבת - הלקוח הישראלי לא מבין גדול במכוניות, אבל בכסף הוא מבין טוב מאוד. כשהוא רואה שנדרש ממנו לשלם הרבה ולקבל מעט, הוא נעלם. בהתאם, הלקוחות של בטרפלייס היו רק כל מיני "סביבתנים" הזויים, שבחרו בה למרות שהיתה לא כלכלית ולא שימושית אלא כסוג של אמירה והתרסה והיו מוכנים לשלם המון רק כדי להחצין את האג'נדה ההזויה שלהם. איבדו את כספם, המסכנים.

היום זה כבר לא ככה, הטכנולוגיה התקדמה. המכוניות החשמליות של היום טובות משמעותית מהרנו של בטרפלייס. אולי למעט ניסאן ליף שהיא באמת רכב עלוב. אבל הסרטונים של הבחור הזה, אפעס.... מריחים קצת כמו תעמולה לחשמליות בכלל ולטסלה בפרט. ישראלים הם לא פראיירים - אף אחד לא יקום ויתנדב להיות פרזנטור של מישהו או של משהו ללא תמורה - אז אני מציע לבדוק ככה סתם, רק בשביל הספורט, למי הוא קשור ומטעם מי/מה מופקים הסרטונים האלה ומי משלם לו עבור ההצגה הזו. בעברי הרחוק מאוד, הרבה לפני תקופת העבודה בעיתון ובעיתונות הרכב, היו לי נגיעות ומעורבות בעולם הפרסום, ואם יש משהו שאני לא אוהב ולא נותן בו אמון, זה כל סוג של דבר שמריח כמו פרסומת. זה עולם צבוע ומזויף של שקרים.

לא בדקתי את כל הנתונים שהוא מדבר עליהם, חלקם/רובם כנראה נכונים וזה בסדר. רק שמנתונים שפחות נוח לו לדבר עליהם כי הם לא מתאימים לאג'נדה שהוא אמור לקדם, הוא כנראה מתעלם. למשל?....
לא מעניין אותי כמה עולה סוללה בארה"ב, אלא כמה היא עולה כאן בישראל.
האם כל מקרה של החלפת סוללה אכן מכוסה ע"י הביטוח או שיש סייגים והגבלות (בטוח יש. הנה, רק לפני שבוע, חנן חשש להיכנס עם האיוניק 5 לשבילים של נחל דליה מבת שלמה לכיוון הברושים, שבילים שרוב/כל הג'יפונים 2X4 וגם חלק מהפרייבטים הרגילים, נוסעים בהם בקלות - כדי שהיא לא תחטוף מכה בסוללה. מכה של 100,000 שקל - כי יש סיכוי שהביטוח יתנער?...אולי בטענה של "שימוש לא סביר ברכב"?....) אז אם סוללה עולה 100,000 שקל, זה חצי מהאוטו. בניסאן ליף לדוגמא, הסוללה נטו עולה כמו האוטו קומפלט (כולל סוללה) שזה הזוי, לא?....
העיקר זה ש"הוא מאמין" שמחירי הסוללות יירדו. אמונה זה נפלא אחי. מי שמאמין לא מפחד.

אבל שוב - אני חי בישראל. המציאות כאן משתנה חדשות לבקרים ויכולה להפתיע מאוד. הייתי מעדיף להסתמך על נתונים ונסיון ולא על אמונות - כי כאן נולדתי וכאן אני חי ואני יודע איך מדינת ישראל תנהג במכוניות החשמליות כשיהוו פלח שוק רציני - הן ימוסו למוות ואחזקתן לא תעלה אגורה אחת פחות ממכוניות רגילות.
לכן דווקא היום, כאשר "תידלוק" של מכונית חשמלית עולה פחות מעשירית משל מכונית רגילה, אז דווקא היום זה הזמן לחשמלית חדשה. אפשר לנסוע בה הרבה בזיל הזול ו"לדפוק את המערכת" של המדינה כל עוד זה אפשרי - ובמחיר הזה חברים, זה אשכרה דופק את המערכת - משהו שאני אישית רואה בו סוג של מצווה. אפילו קדושה.

לגבי סוג הלקוחות - אכן כרגע זה נוח ומתאים למי שגר בבית צמוד קרקע עם חנייה פרטית שהוא יכול להתקין בה עמדת טעינה בלי לקבל רשות מהשכנים. גם המכוניות עצמן יקרות להחריד - הן יקרות בהרבה מרכב רגיל למרות שמוטל עליהן מיסוי מופחת מאוד. כאשר המיסוי יושווה, הן יהיו יקרות משמעותית. כלומר - זה עניין לעשירים/אמידים. וכדי שזה יתפוס, צריך מכוניות פשוטות יותר וזולות בהרבה, וצריך תשתית שיהיה אפשר לפרוס בכל חניון של בית משותף. ומה יעשו אלה שגרים בשיכונים ישנים להם אין מגרשי חניה משותפים אלא חונים ברחוב? בכל 4-5 מטרים תתקע עמדת טעינה על המדרכה? לא מעשי.

מי שבאמת חושב על איכות הסביבה והפחתת זיהום, היה צריך לתת את הדעת על הנושא הזה והיה מבין שהפתרון הוא לא בלהעביר את כולנו למכוניות חשמליות שיהיו תקועות בפקקים וספק אם אי-פעם נוכל לספק להן תשתית מתאימה, אלא להשקיע את מירב המאמצים בלהעביר אותנו ביומיום לתחבורה ציבורית טובה. כולל בשבתות וחגים. שרק היא תשאיר בחנייה מאות אלפי מכוניות ותשחרר את הפקקים - וגם תנקה לנו את האויר.
אבל כולם עכשיו מסונוורים מהטכנולוגיה ומהפלוצים ומהגאדג'טים, ולדבר על תחבורה ציבורית זה-מה-זה-לא-סקסי.....

מוני אורבך
18-09-21, 14:19
לאף אחד לא איכפת ?!

https://www.ynet.co.il/news/article/hkjappq11f#autoplay

לפי הכתבה לפחות משהו במשרד התחבורה איכפת.

wonderd
18-09-21, 14:40
לאף אחד לא איכפת ?!

https://www.ynet.co.il/news/article/hkjappq11f#autoplay

לפי הכתבה לפחות משהו במשרד התחבורה איכפת.

בוא אני אתן לך שוב דוגמה מעצמי..
גר בפריפריה הרחוקה, עלה לי הרבה כסף לתחזק רכב.
ניסיתי לעבור לתחבורה ציבורית - העסק זול בהרבה.. אין מה להשוות, אפילו יותר זול מהדלק של החשמלית שלי היום.
אבל...45 דקות נסיעה ברכב פרטי, צריך לצאת ב 07:15 כדי להגיע ב 08:00 לעבודה.
בתחב"צ הייתי צריך לצאת מהבית בשעה 06:15, כדי לעמוד בתחנה לאוטובוס שייקח אותי חצי דרך, אחר כך לרוץ ריצת אמוק כי האוטובוסים לא מתואמים לצד השני של הכביש כדי להמשיך עם האוטובוס הבא, בחלק גדול מהפעמים הייתי מפספס ומחכה חצי שעה בתחנה לאוטובוס הבא.
ואז, עם טיפת מזל, הייתי מגיע ב 08:15 לעבודה.
הדך חזרה עוד יותר הזויה - יוצא מהעבודה 5 דקות לפני הזמן כדי לא לפספס את האוטובוס היחיד בשעות האלה עד לחצי הדרך, שם מחכה 3/4 שעה לאוטובוס הבא (גשם/שמש תלוי בעונה).. ומגיע שעתיים אחרי כן הביתה. קיצר סיוט. החזקתי שנה וקצת בזכות הקורונה והחל"תים הפסקתי עם השטות הזאת.

מוני אורבך
18-09-21, 17:44
אתה מביא מקרה קצה של עבודה בפרפריה והגעה למרכז העיר לעבודה.
מקום המגורים שלך לא נבנה כלל לתחבורה ציבורית, וזו בדיוק הבעיה !
הרבה ישובים בארץ (בארצות הברית קוראים להם סברבן) נבנו ממחשבה שכולם ישתמשו ברכב פרטי.
וככה זה גם נראה... אתה מצפה שהאוטובוס יבוא לקחת אותך מהבית עמוק עמוק בתוך הסברבן ??
ועל זה בדיוק מדובר בכתבה.

זה בדיוק מה שהם מנסים לתקן באיחור של עשר שנים

ד ו ר ו ן
18-09-21, 18:33
אתה מביא מקרה קצה של עבודה בפרפריה והגעה למרכז העיר לעבודה.
מקום המגורים שלך לא נבנה כלל לתחבורה ציבורית, וזו בדיוק הבעיה !

אני לא מבין את ההתעקשות שלך לגונן על התחבורה הציבורית בארץ, ולהסביר לכולם שהם לא באמת נדפקים.
אני גר בטווח שמכונה בגיאוגרפיה העירונית ״עיר לינה״, בטווח קרוב יחסית למרכז.
בלשון העם, ב״שולי המרכז״.
חד משמעית חתך המיקום שמיועד לפזר את האוכלוסיה מחוץ למרכז הצפוף.

יש תחבורה ציבורית, ואפילו די יעילה לנקודות הפריקה המרכזיות, אבל מהן והלאה זוועה.

ברכב, זה כ-50דק מדלת לדלת כולל פקק של כחצי מהדרך.
בתחבורה ציבורית במצב אופטימלי,בלי פספוסים ובלי איחורים (התכופים למדי של התחבורה הציבורית), זה יוצא כפול זמן, במקרה הטוב.

assafy
18-09-21, 18:34
בכתבה כתוב שלפי נתוני משרד התחבורה רוב העובדים עובדים במרחק של פחות מ5 ק"מ מהבית ובזה הם רוצים להתרכז.
לא יודע מאיפה הנתונים הללו, בכל מקום עבודה שעבדתי בו הרוב הגדול עבד במרחק של הרבה יותר מ5 ק"מ מהבית.

גיא
18-09-21, 19:43
מוני זה חרטא.

אתה היחיד שאני מכיר שגר קרוב לעבודה. חוץ מנדב שעובד מהבית.

לגור בחיפה שהיא שיא הפרפריה .. זהה למשל לירוחם ולעבוד ברעננה. למשל … משהו שעשיתי 12 שנים. אומר למשל לנסוע שעה וחצי בפרייבט. לכל כיוון. או שעתיים 40 באוטובוסים. 2 לכל כיוון. או קרוב ל 3 שעות כל כיוון באוטובוס ורכבות ( 2 לכל כיוון )

80 קמ. כל כיוון.

זה נשמע לך זמנים הגיוניים ? תחבורה ציבורית נורמלית ?

יגאל81
18-09-21, 21:07
שוב, לפחות כשמדובר במטענים מהירים, לא מדובר במקומות חניה, אלא בעמדות טעינה, למרות שזה נראה דומה. זו לא חניה, לא לרכבי טסלה ולא לרכבים בנזיניים או חשמליים אחרים. גם עמדת תדלוק היא לא חנייה.

.

איך מבדילים בין עמדות טעינה?
הזכירו כבר את כפר סבא. אז העירייה שמה עמדות טעינה ליד בתי ספר. ובעצם יש פחות 2 חניות לרכבים רגילים.

זו אמורה להיות הטענה איטית למורים עם רכב חשמלי או הטענה מהירה?

חנן-ג'יפולוג
18-09-21, 21:45
ככה זה נראה באפליקציית plugshare:
הכתומות הן מהירות, dc, והירוקות הן איטיות, ac.

https://imageshack.com/i/poXZFQvLj

בגדול, עמדות הdc הן גדולות. מעין ארונות עבים. אם אתה רואה עמדה בגודל של מזוודת low cost או פחות מזה, זו עמדה איטית.
מה שיכול לבלבל אלה עמדות ac שהושמו בתוך ארונות צרים וארוכים. אין צורך בכל הגודל הזה, אבל זה עניין של עיצוב, כנראה.

הבדל נוסף: אם אתה רואה עמדה ללא כבלי הטענה, היא בוודאות עמדת ac.

אם אתה רואה עמדה עם כבלים, רוב הסיכויים שהיא dc, אבל לא בהכרח.

גיא
20-09-21, 00:44
מתברר ש….

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210919/00f260122df54c4dd78da94971199ea4.jpg

יגאל81
20-09-21, 08:52
ככה זה נראה באפליקציית plugshare:
הכתומות הן מהירות, dc, והירוקות הן
...
הבדל נוסף: אם אתה רואה עמדה ללא כבלי הטענה, היא בוודאות עמדת ac.

אם אתה רואה עמדה עם כבלים, רוב הסיכויים שהיא dc, אבל לא בהכרח.

מעניין. תודה על ההסבר המפורט.

-->