צפייה בגרסה מלאה : אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ככה זה נראה באפליקציית plugshare:
הכתומות הן מהירות, dc, והירוקות הן איטיות, ac.
https://imageshack.com/i/poXZFQvLj
בגדול, עמדות הdc הן גדולות. מעין ארונות עבים. אם אתה רואה עמדה בגודל של מזוודת low cost או פחות מזה, זו עמדה איטית.
מה שיכול לבלבל אלה עמדות ac שהושמו בתוך ארונות צרים וארוכים. אין צורך בכל הגודל הזה, אבל זה עניין של עיצוב, כנראה.
הבדל נוסף: אם אתה רואה עמדה ללא כבלי הטענה, היא בוודאות עמדת ac.
אם אתה רואה עמדה עם כבלים, רוב הסיכויים שהיא dc, אבל לא בהכרח.
נראה לי שבעלי החשמליות מתחילים לפתח כישורים וחושים כמו
אלו שנוסעים ברמלה/לוד ומזהים "כספומטים" ....
רענן
חנן-ג'יפולוג
21-09-21, 01:39
אני לגמרי יכול להבין שזה נראה כמו הרמה להנחתה עבור האופוזיציה, אבל המציאות הרבה פחות מעניינת.
מתוך 6000 ק"מ שעברנו עד היום בחשמלית, נזקקנו לעמדות ציבוריות פעמיים: בטיול לאילת וטיול לכנרת.
בשאר הזמן הטעינה בוצעה בבית ובעבודה, כך שכנראה שרפנו על הנושא פחות זמן ואנרגיה מבכל בנזיניה אחרת שיש לנו.
כשכבר צריך, יש לנו אפליקציית פלאגשייר שהסינון בה הוא לראות עמדות dc בלבד. עמדות ac לא מעניינות. היא מופיעה בצורה טובה על המסך המקורי של האוטו בעזרת אנדרואיד אוטו. במבט חטוף אתה רואה אלו תחנות יש בדרכך. הייתי מוסיף לזה גם צבעים שונים כדי להבדיל במבט מהיר בין אולטרא מהירה למהירה. זה מן הסתם יגיע בהמשך.
ההסבר המפורט שלמעלה הובא עבור מי שעדיין לא בסצינה.
הכל מתחיל ונגמר בחניה פרטית ליד הבית. בלי זה אין על מה לדבר. בעוד כמה שנים (אם בכלל) אתם חושבים שלרוב הנהגים בארץ תהיה חניה פרטית? ועד אז רכב נישה לבני מזל עם חניה פרטית.
boaz avrahami
21-09-21, 09:15
הכל מתחיל ונגמר בחניה פרטית ליד הבית. בלי זה אין על מה לדבר. בעוד כמה שנים (אם בכלל) אתם חושבים שלרוב הנהגים בארץ תהיה חניה פרטית? ועד אז רכב נישה לבני מזל עם חניה פרטית.
מי שאין לו חניה פרטית גר בעיר אז שיסע בתחבורה ציבורית. יעשו הכול בשביל שאם יהיה להם אוטו הוא לא יהיה ליד הבית.
חנן-ג'יפולוג
21-09-21, 09:41
זה מתחיל כך אבל בהחלט לא נגמר. לי יש עמדת טעינה בבית וגם בעבודה. במקום העבודה הקודם שלי כבר התקינו לפחות 10 עמדות טעינה, ובבניין החדש שבונים לנו בעבודה, יהיו לא מעט עמדות. אסף שגר בעיר מספר שבעבודה יהיו לו 20 עמדות. יהיו הרבה יותר עמדות ac פזורות בכל מקום, בנוסף על ה1500 שכבר יש, ויהיו עוד יותר עמדות טעינה אולטרה מהירות, שיהפכו את זה לגם תחרותי יותר, ובשאיפה גם ישפיעו על המחיר לקוט'ש, ויהפכו את נושא הטעינה למהיר וזמין כמו תדלוק בבנזין.
בועז שים לב, אתה מדבר על רוב מוחלט של נהגי ישראל. ולפני לדבר על תחבורה ציבורית שתהיה אחת ראויה לשמה ולא זבל שיש היום. הייתי לוקח את אשתי מספר פעמים בשבועה מעבודה (בערב). מדובר על כמה ק"מ (פחות מ10). ברכב פרטי בערך 20 דקות נסיעה, תחבורה ציבורית בין שעה לשעה וחצי, תלוי במזל. מתי פעם אחרונה נסעת באוטובוס? אני משתדל כמה שפחות, אבל פעם בשנה לא כל שנה יוצא (רכב במוסך). נגמש בשטח נוסעה יותר רך מאוטובוסים של היום. ועוד. לא כולם עובדים במשרד ורכב דרוש לאנשים גם לצורכי עבודה (אני ביניהם). מה אתנו? גם לסופר אתה מציאה לנסועה בתח"צ? חוץ מזה בסופי שבועה אנשים לפעמים רוצים לצאת מהבית. אז מה, תח"צ? או שזה פריבילגיה אקסקלוסיבית לבעלי חניה פרטית?
זה מתחיל כך אבל בהחלט לא נגמר. לי יש עמדת טעינה בבית וגם בעבודה. אסף שגר בעיר מספר שבעבודה יהיו לו 20 עמדות. יהיו הרבה יותר עמדות ac פזורות בכל מקום, בנוסף על ה1500 שכבר יש, ויהיו עוד יותר עמדות טעינה אולטרה מהירות, שיהפכו את זה לגם תחרותי יותר, ובשאיפה גם ישפיעו על המחיר לקוט'ש, ויהפכו את נושא הטעינה למהיר וזמין כמו תדלוק בבנזין.
היית יכול היום להסתדר בלי עמדת טעינה בבית? ולך יש גם בעבודה. מה שלרוב אנשים עדין אין ולא יודע מתי ואם תהיה. אם לא הייתה לך עמדת טעינה בבית היית קונה היום רכב חשמלי?
boaz avrahami
21-09-21, 10:16
לא מעניין מה אני חושב אלא מה חושב משרד התחבורה והאוצר והתשתיות.
מה מגבלות התשתית.
האמת שגם אתה לא מעניין אותם יותר מאשר שורה באקסל ממנה הם יוכלו לקחת עוד מיסים.
למרות ההיפ העכשווי מחשמל, אני לא רואה מעבר מלא מבנזין לחשמל ב 20 שנה הבאות כמו שגם אין לצערי תקווה לאוטונומי מלא מאותו טווח זמן.
בחשמלי יש מגבלה אובייקטיבית של תשתיות.
אין אפשרות מעשית לתמוך בכזו כמות חשמל מבחינת יצור ותשתית הולכה.
זה הרבה יותר מורכב ויקר מאשר לבצע פרוייקט כמו הרקבת תקלה שעדיין בקושי מתגברים עליו.
המדינה גם לא יכולה להיגמל ממיסים על הדלק הפוסילי.
כשיבינו במשרד האוצר שרכב חשמלי נוגס בהכנסות ודורש הוצאות על תשתית הם יעלו עליו את המיסים באופן כזה שיצא לאזרחים החשק לקנות אותו.
בנתיים עוד לא נפל באוצר האסימון.
למרות ההיפ העכשווי מחשמל, אני לא רואה מעבר מלא מבנזין לחשמל ב 20 שנה הבאות כמו שגם אין לצערי תקווה לאוטונומי מלא מאותו טווח זמן.
בחשמלי יש מגבלה אובייקטיבית של תשתיות.
אין אפשרות מעשית לתמוך בכזו כמות חשמל מבחינת יצור ותשתית הולכה.
זה הרבה יותר מורכב ויקר מאשר לבצע פרוייקט כמו הרקבת תקלה שעדיין בקושי מתגברים עליו.
המדינה גם לא יכולה להיגמל ממיסים על הדלק הפוסילי.
לא יודע אם פורסם, אבל חברת אנרגיה גדולה עם פריסה בכל הארץ של תחנות דלק,
נמצאת בתכנון מתקדם להקמת תחנת תדלוק ראשונה במימן (בצפון).
כמובן יהיה מדובר על רכבים חשמליים עם "תאי דלק".
רענן
הבעיה התשתיתית פתירה בטווח הקצר ע"י הטמעה של תעו"ז. רוב הרכבים יטענו בלילה עם טיימר בשעה שהצריכה הכללית בשפל.
זה יתן זמן לחח"י וליזמים לבנות עוד תחנות כח, בע"ה בעיקר של אנרגיה מתחדשת ומי יודע אולי אפילו גרעינית.
ברור שנשלם על זה כולנו באלף ואחד מיסים חדשים, אל חשש. אבל המעבר לחשמלי יקרה מהר יחסית בעידוד המדינה ולו משיקולי הסכם פריז.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
לקרוא למשרד האוצר מוצץ דם שרואה בנו פרה לחליבה..... ובאותה שורה לא לתת לו את הקרדיט שיצפה את הקופה המתלדלת עקב פיחות רווחים ממיסוי על הדלק.... זה דבר והיפוכו.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
boaz avrahami
21-09-21, 11:05
לקרוא למשרד האוצר מוצץ דם שרואה בנו פרה לחליבה..... ובאותה שורה לא לתת לו את הקרדיט שיצפה את הקופה המתלדלת עקב פיחות רווחים ממיסוי על הדלק.... זה דבר והיפוכו.
את מי אתה מצטט?
לא ציטתתי אבל התייחסתי לתגובה שלך שאנחנו רק שורת אקסל להוציא ממנה כסף...
הבעיה התשתיתית פתירה בטווח הקצר ע"י הטמעה של תעו"ז. רוב הרכבים יטענו בלילה עם טיימר בשעה שהצריכה הכללית בשפל.
זה יתן זמן לחח"י וליזמים לבנות עוד תחנות כח, בע"ה בעיקר של אנרגיה מתחדשת ומי יודע אולי אפילו גרעינית.
ברור שנשלם על זה כולנו באלף ואחד מיסים חדשים, אל חשש. אבל המעבר לחשמלי יקרה מהר יחסית בעידוד המדינה ולו משיקולי הסכם פריז.
היא לא פתירה בזמן הקרוב כי זה עדיין מחייב פריסת תשתית=פתיחת הרחובות, נראה לך סביר ומעשי?
וזה לא פתיר בזמן הקרוב כי זה עדיין נשאר זמין לבעלי חנייה פרטית.
לגבי אזכור אנרגיה מתחנות כוח גרעיניות,
המגמה הפוכה מעל עשור.
באירופה סוגרים תחנות כוח גרעיניות.
boaz avrahami
21-09-21, 11:20
לא הצגתי את הדברים באופן שאתה מיחס לי.
ואולי לא קראת עד הסוף. כתבתי שברגע שזה יפגע בהכנסות המודל מיסוי ישתנה
סליחה...
המצב ישתנה עוד לפני פגיעה ממשית בהכנסות המדינה.
אני נותן קרדיט מלא לאנשים שם במשרד האוצר שיעשו עבודתם נאמנה ויתכוננו מראש לפני הפגיעה בקופת המדינה.
boaz avrahami
21-09-21, 11:43
גם אני.
הם יעשו הכול כדי שלא תשאר עם יותר מ 20 אחוז מההכנסות שלך.
עוד מבחינתי שחיזוק שזה לא יתפוס.
היא לא פתירה בזמן הקרוב כי זה עדיין מחייב פריסת תשתית=פתיחת הרחובות, נראה לך סביר ומעשי?
וזה לא פתיר בזמן הקרוב כי זה עדיין נשאר זמין לבעלי חנייה פרטית.
ברור שההתחלה תהיה עם בעלי חנייה פרטית בצמודי קרקע או בבתים משותפים עם חניה בטאבו - וזה ממש לא מעט.
לגבי פתיחת רחובות, התעו"ז כן עונה על זה (זמנית כאמור).
ניקח את המקרה של חנן בתור דוגמא בזעיר אנפין לבעיה:
טעינה של הרכב במקביל לצריכה בינונית פלוס בבית מקפיצה לו את הלוח. בדיוק הסצנריו שיקרה ברחוב והשכונה והעיר והמדינה כשהמעבר לחשמליים יהפוך להיות מאסיבי.
אז חנן חושב על שדרוג התשתית בבית אבל בינתיים בלית ברירה פשוט לא טוען בשעות האלה.
זה בדיוק מה שהמדינה תעודד כדי לקנות זמן, ע"י תעו"ז כזה או אחר. מן הסתם ייקרו את החשמל בשעות השיא במקום להוזיל אותו בשעות השפל, או איזשהו פיתרון ניבזי אחר.
את כספי המסים ייקחו ישירות מכיסי, לאן זה יחזור מקופת העוצר זה כבר שאלה. אתה מאמין שכל כספי המסים על דלק ורכב חוזרים לתשתיות?
חנן אחרי 6000 קמ, מה צריכת האנרגיה הממוצעת בפועל ק"מ לקוט"ש?
את כספי המסים ייקחו ישירות מכיסי, לאן זה יחזור מקופת העוצר זה כבר שאלה. אתה מאמין שכל כספי המסים על דלק ורכב חוזרים לתשתיות?אין לי שמץ.
חנן-ג'יפולוג
21-09-21, 13:41
חנן אחרי 6000 קמ, מה צריכת האנרגיה הממוצעת בפועל ק"מ לקוט"ש?
18 קוט"ש ל100 ק"מ.
קל מאוד להשוות לדלק.
אנחנו יודעים כמה אנרגיה יש בכל גרם של סולר.
מכאן קל למצוא מה הנצילות האנרגטית של זה מול זה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
40 מגהג'אול לליטר סולר = 11 קוט"ש לליטר סולר.
על 100 קמ נאמר שנצרוך 10 ליטר סולר = סולר שיש בו 110 קוט"ש של אנרגיה.
אם על 100 קמ נצרוך 6 ליטר סולר = סוחר שיש בו 66 קוט"ש של אנרגיה.
אם ניקח את האנרגיה החשמלית לאותם 100 קמ, חלוקה של זה בזה היא יחס הנצילות האנרגטית.
יודגש - זה לא כמה אנרגיה צריך כדי לזוז 100 ק"מ. זה כמה הסולר יעיל אנרגטית למול החשמל.
אסף.
ומעשית, 18 קוט"ש זה 9 שקל ל100 ק"מ.
וחשבון מעניין אחר - חנן תבדוק אותי.
3,173,000 מכוניות בישראל. נסועה ממוצעת לפי לוי יצחק 15,000 קילומטר בשנה. זה כפול זה לחלק לנתון של 18 קוט"ש ל100 ק"מ יוצא 8,567,000,000 קוט"ש בשנה.
בשנת 2017 צרכה המדינה 68 מיליארד קוט"ש. עוד 8.5 זה מה שצריך.
עכשיו לגבי הספק, נניח שהטעינה מתמצעת לגמרי על כל שעות היממה. אז אני מחלק את המספר הנ"ל ל365 יום ול24 שעות, וזה ההספק הממוצע שצריך כדי לאפשר תעבורה בדיוק כמו היום. יצא לי 978,000 כלומר ג'יגהוואט חשמל נוסף כדי להפוך את כל תעבורת הנוסעים הנוכחית בישראל לחשמלית.
ההספק המקסימלי הנוכחי של משק החשמל הישראלי הוא משהו כמו 17 ג'יגה וואט.
טעיתי באיזה אפס לפה או לשם?
ברור שההתחלה תהיה עם בעלי חנייה פרטית בצמודי קרקע או בבתים משותפים עם חניה בטאבו - וזה ממש לא מעט.
לגבי פתיחת רחובות, התעו"ז כן עונה על זה (זמנית כאמור).
ניקח את המקרה של חנן בתור דוגמא בזעיר אנפין לבעיה:
טעינה של הרכב במקביל לצריכה בינונית פלוס בבית מקפיצה לו את הלוח. בדיוק הסצנריו שיקרה ברחוב והשכונה והעיר והמדינה כשהמעבר לחשמליים יהפוך להיות מאסיבי.
אז חנן חושב על שדרוג התשתית בבית אבל בינתיים בלית ברירה פשוט לא טוען בשעות האלה.
זה בדיוק מה שהמדינה תעודד כדי לקנות זמן, ע"י תעו"ז כזה או אחר. מן הסתם ייקרו את החשמל בשעות השיא במקום להוזיל אותו בשעות השפל, או איזשהו פיתרון ניבזי אחר.
כן.. עוד רגע.
עכשיו מתחיל גל קריסת הבניינים משהות ה-50.
הזדמנות לשדרג תשתיות.. או יותר נכון משקף את מצב חלק לא מבוטל מהתשתית שאתה מייחס ליכולת לתמוך בחשמול עירוני?
חנן לא דוגמא,
הוא אלפיון לצורך הייחוס.
ד.א. מי שהולך לכתוב שוב "אבל הם יעלו את מחיר החשמל!! הוא לא יעלה חצי שקל לקוט"ש לנצח!!".
אל תכתבו שוב, כי זה כבר אלף פעם. במקום זה תנסו לחשוב למה זה לאו דווקא נכון. כלומר, כמו שחנן ממליץ, תטילו ספק במוסכמה הזאת.
ומעשית,
עכשיו לגבי הספק, נניח שהטעינה מתמצעת לגמרי על כל שעות היממה. אז אני מחלק את המספר הנ"ל ל365 יום ול24 שעות, וזה ההספק הממוצע שצריך כדי לאפשר תעבורה בדיוק כמו היום. יצא לי 978,000 כלומר ג'יגהוואט חשמל נוסף כדי להפוך את כל תעבורת הנוסעים הנוכחית בישראל לחשמלית.
זה לא מחולק שווה בשווה לשעות היממה וכבר היום יש בעיות בשעות העומס במקרי קצה של ימים. חמים/קרים מאד.
כלומר,
זה לא ״רק״ עוד קצת חשמל, זה היכולת של המערכת לתמוך בזה בשעות הרלוונטיות.
זה מקרה שהממוצע לא מייצג את האילוץ במערכת.
כלומר,
בשעות עומס לא תהיה תמיכה מתאימה בצורך חשמול גבוה של רכבים במצב המערכת, ויצטרכו לתכנן את הייצור מחדש.
לדעתי נגיע מהר יחסית למצב הרוויה “steady state” של חשמול רכבים והוא לא יהיה גבוה, וישאר תקופה ארוכה בלי הרבה שינוי עד שהתשתית תוכל לתמוך ושיהיה פתרון אמיתי לשוכני בניינים ולא רק בתים פרטיים.
לדעתי אי אפשר לעשות חישובים כאלה על ממוצעים- צריך לקחת מקרי קיצון,לפה ולשם, למשל מקרה קיצון עליון שהרבה מאוד רכבים טוענים ,יחד,טעינה מהירה של חצי שעה "בנק" של 400 ק"מ. (פיקים רגעיים ביממה).
אבל רוב הטעינה של רוב המכוניות תהיה באופן טבעי בבתי המגורים בלילה (שזה מתאים מאד ליצור מדלק מאובן) ובאמצע היום במקומות העבודה (מתאים מאד ליצור סולארי).
טעינה מהירה תהיה יוצאת דופן, כמו שהמקרה של חנן מראה - והוא לגמרי אופייני. חנן איזה אחוז מהאנרגיה טענת בטעינה מהירה לא בבית או בעבודה?
מאז ימי בטרפלייס עלתה אצלי השאלה, למה לא משתילים מנוע-גנרטור קטן שיאריך את טווח הנסיעה ויפתור את כל נושא הטעינה גם במקומות שאין בהם תשתית.
הניסיון לדחוק לחלוטין את מנועי השריפה החוצה הוא מטופש בעיני, כי למיליארדי אנשים בעולם אין אפשרות לטעון רכב חשמלי, בודאי שלא בהספקים שמאפשרים טעינה מהירה וחייהם מתנהלים במקומות שלידם מרכז המטרופולין הקרוב ביותר הוא כפר קטן עם תחנת דלק.
לפני כמה ימים נתקלתי במאמר הזה ואולי משם הרכב החשמלי נתמך מנוע דיזל קטן יתקדם למקומות יותר ריאליים מבחינה גלובלית ולא רק מנקודת המבט של מי שגר בעיר גדולה במדינה מערבית.
חג שמח, מצהיר שכבר היום הייתי מאמץ אחד כזה:
https://www.slashgear.com/fering-pioneer-is-an-electric-suv-with-a-range-extender-biodiesel-engine-16691136/
135422
אבל רוב הטעינה של רוב המכוניות תהיה באופן טבעי בבתי המגורים בלילה (שזה מתאים מאד ליצור מדלק מאובן) ובאמצע היום במקומות העבודה (מתאים מאד ליצור סולארי).
טעינה מהירה תהיה יוצאת דופן, כמו שהמקרה של חנן מראה - והוא לגמרי אופייני. חנן איזה אחוז מהאנרגיה טענת בטעינה מהירה לא בבית או בעבודה?
אתה מדבר מתוך הגיון תיאורטי ובריא, אני אשאל שאלה אחרת מניסיון - כמה אנשים אתה מכיר שקמים בבוקר עם 5% סוללה בנייד וכל היום במרדף של לטעון פה ושם כי אוטוטו נגמרת להם הסוללה? אני מכיר את כל בנות ביתי,אני היחיד שקם בבית בבוקר עם 100% סוללה. טבע האדם ,אם לעשות הכללה גסה, ברגע שתהיה לו האופציה להטעין פה ושם מהר ,הוא יגרר מהר מאוד להרגל הזה. דעתי בלבד.
חנן-ג'יפולוג
21-09-21, 14:49
באיזור ה9 אחוזים. עכשיו זו תקופת חגים עם הטיולים שהיא מזמנת. אני מניח שהממוצע השנתי יהיה קצת פחות מזה.
אתה מדבר מתוך הגיון תיאורטי ובריא, אני אשאל שאלה אחרת מניסיון - כמה אנשים אתה מכיר שקמים בבוקר עם 5% סוללה בנייד וכל היום במרדף של לטעון פה ושם כי אוטוטו נגמרת להם הסוללה? אני מכיר את כל בנות ביתי,אני היחיד שקם בבית בבוקר עם 100% סוללה. טבע האדם ,אם לעשות הכללה גסה, ברגע שתהיה לו האופציה להטעין פה ושם מהר ,הוא יגרר מהר מאוד להרגל הזה. דעתי בלבד.
לא כשזה עולה לו הרבה יותר מאשר בבית או במקום העבודה.
חנן-ג'יפולוג
21-09-21, 14:52
טל, זה לא דומה, לדעתי.
הטעינה של הטלפון מחברת אותך לקיר ומגבילה אותך ולכן יש מי שמתעצל לעשות את זה.
אין לך שום רווח מזה שהאוטו לא יהיה מחובר לקיר בחניה, אז נראה לי מוזר שמישהו לא יקפיד על זה.
בחניה הפרטית בבית אין לי ויכוח, בעבודה או בחוצות זה כבר סיפור אחר, לא תהיה חניה עם טעינה לכל אחד.
בחניה הפרטית בבית אין לי ויכוח, בעבודה או בחוצות זה כבר סיפור אחר, לא תהיה חניה עם טעינה לכל אחד.למה לא? אינטרס של כל בניין משרדים (לתת את השרות הזה לשוכרים שלו) כל מפעל, כל אזור תעשייה.
מי משקיע את זה , מי מרוויח ,מי מפסיד, אינטרס של מי ?
כנראה שאני מכיר מציאות אחרת , לגבי העתיד ,בניית אזורי תעשיה עם חניונים ענקיים, בתי משרדים חדשים עם ארבע קומות חניה תת קרקעיות ? קטונתי. ללא מעבר למהפכת תחב״צ יעיל אני לא רואה פיתרון אמיתי למצוקת החנייה- עם מטענים או בלי.
לכל מצדדי התחב"צ...
לא פריפריה / סברבן וסיפורים.
הוד השרון תל אביב... מרחק קורקינט מהבית לרכבת ומרחק קורקינט מהרכבת למשרד...
תסבירו לי למה לא לעמוד בפקקים?
ברכב מהיר יותר, זמין יותר, נגיש יותר, אין הבדל מהותי בעלויות, בטוח הרבה יותר (עדיין קורקינט)
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
לכל מצדדי התחב"צ...
לא פריפריה / סברבן וסיפורים.
הוד השרון תל אביב... מרחק קורקינט מהבית לרכבת ומרחק קורקינט מהרכבת למשרד...
תסבירו לי למה לא לעמוד בפקקים?
ברכב מהיר יותר, זמין יותר, נגיש יותר, אין הבדל מהותי בעלויות, בטוח הרבה יותר (עדיין קורקינט)
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
מה ?
boaz avrahami
21-09-21, 18:06
תשתית ההולכה של היום תתמוך במעבר לרכבים חשמליים?
רק לחנן בבית הפקק קופץ בחלק מהמצבים.
אם לשכנים שלו בהרחבה יהיו מכוניות חשמליות גם התשתית לא תקרוס?
השנאים בנויים לזה?
עובי המוליכים?
וזו שכונה חדשה.
יש בכלל תקן חשמלי חדש לתכנון שכונות מגורים על מנת שיהיה אפשר לתמוך בכמות החשמל הזו?
נמרוד, צריך להוריד מהמשוואה שלך חשמל למפעלים ואזורי תעשיה.
אין לי מושג אפילו כמה מכח היצור הוא לוקח אבל הצרכנים הכבדים נמצאים בתעשיה להערכתי.
חנן-ג'יפולוג
21-09-21, 20:50
היית יכול היום להסתדר בלי עמדת טעינה בבית? ולך יש גם בעבודה. מה שלרוב אנשים עדין אין ולא יודע מתי ואם תהיה. אם לא הייתה לך עמדת טעינה בבית היית קונה היום רכב חשמלי?
אני תמיד טוען שהמעבר תלוי בתמריץ הכספי. במקרה שלי, כשמדובר בתמריץ של יותר מ2000 ש"ח פער בעלויות האנרגיה, התמריץ הוא לא קטן. לכן, אם היתה לי עמדה רק בעבודה ולא בבית, כנראה שהייתי רוכש רכב כזה.
התשובה לשאלה שלך היא אינדבידואלית. היא כנראה תישאר כזו עוד זמן רב, עד שיחסמו לנו את האפשרות לרכוש בנזיניות.
חנן-ג'יפולוג
21-09-21, 20:57
תשתית ההולכה של היום תתמוך במעבר לרכבים חשמליים?
רק לחנן בבית הפקק קופץ בחלק מהמצבים.
אם לשכנים שלו בהרחבה יהיו מכוניות חשמליות גם התשתית לא תקרוס?
השנאים בנויים לזה?
עובי המוליכים?
וזו שכונה חדשה.
יש בכלל תקן חשמלי חדש לתכנון שכונות מגורים על מנת שיהיה אפשר לתמוך בכמות החשמל הזו?
.
זו שאלה חשובה. התחיל אצלנו סבב בנייה נוסף בהרחבה של הקיבוץ, וכתוצאה מהלקחים שלמדתי עם הרכב שלי, הצעתי להם שיוודאו שמניחים להם צינורות מוליכים גדולים בין ארון החשמל לחנייה. הסתבר שהאדריכל של הפרויקט כבר דאג להם לזה עצמאית.
אמרתי להם גם שישקלו כבר מההתחלה שאספקת החשמל תהיה 40 או 63 אמפר תלת פאזיים, ולא 25.
לחשמלאי של הקיבוץ שבא אליי לדאוג להגדלת החיבור בבית, אמרתי שיעשו חשבון טוב לגבי התשתית המשותפת של השכונה החדשה, מול הדרישות העתידיות. הוא לא הכיר את דרישות החשמל התובעניות של הרכבים האלה ולא חשב על האתגר הזה מראש, אז אולי תרמתי משהו לנושא הזה.
boaz avrahami
21-09-21, 21:03
הוא לא חשב והוא לא היחיד.
גם וועדות הבניה עוד לא התחילו לחשוב.
ובערים זה בכלל תסבוכת מהסרטים להגדיל מוליכים. כמעט כמו לעבור מחר ל 110 וולט מבחינת האפקט.
פעם , לפני כעשור, התערבתי פה שלא יהיה קו רכבת לאילת עד 2019.
אני מוכן להקריב את הזכיה הזו על התערבות חדשה שרכב חשמלי מלא לא יעבור בחמש שנים הקרובות את ה 10 אחוז מכלל הסדכ וגם בשנת 2016 כל תחנות הבנזין יפעלו במתכונת של היום.
מגבלת התשתית הולכה תבלום את הפתרון החשמלי בכל העולם.
מי שיכול היום להנות מחיסכון כזה על נסועה שיבושם לו. מדובר במעטים עד שזה יחסם. אולי יחסם אפילו ברמת הרגולטורית בשל הסכנה להאפיל אזורים שלמים.
מעניין אותי דווקא לגבי התאי מימן.
אני יודע על זה מעט מדי.
חנן-ג'יפולוג
21-09-21, 21:06
אגב, נושא שלדעתי לא עלה כאן עד עכשיו, אולי מחוסר היכרות:
ניתן להגדיר במטען הביתי ובחלק מהרכבים את זרם הטעינה, ובכך למתן את דרישת הזרם בעלות של זמן טעינה ארוך יותר.
ברכב שלי זה ניתן לביצוע על מסך האינפומדיה, כמו גם קביעת זמני תחילת הטענה, ויעד טעינה באחוזים מהסוללה.
יש לי מטען נייד שניתן לקבוע בו בקלות את הזרם וגם טיימר לתחילת הטעינה.
לעומתו, המטען הקבוע שקיבלתי עם הרכב הוא טיפש לגמרי. לא ניתן לשנות בו כלום. אתה כן יכול לשנות את הזרם, אבל זה דורש ביקור טכנאי.
boaz avrahami
21-09-21, 21:47
זה ברור אבל השאלות הנכונות לטעמי הן איך מנהלים קלאסטר?
והאם חברת חשמל תדע גם להגדיר קלאסטרים לפי אזורי הולכה?
אי אפשר להתיחס לצרכן פרטי בודד במקרה הזה.
אולי בכלל ניהול הטעינה אמור להתנהל על ידי כלי שליטה מרכזיים?
אולי בעצם עליתי על רעיון לסטארטאפ כחלק מעולם ה IOT?
אולי בכלל ניהול הטעינה אמור להתנהל על ידי כלי שליטה מרכזיים?
לדעתי תמצא אוזן קשבת לרעיון דווקא במשרד האוצר, לא האנרגיה.
boaz avrahami
21-09-21, 22:00
אני ממשיך בבנזין כל זמן שניתן.
שימצאו מי שמחפשים
בכל מקרה אני רואה שיש מי שכבר עובד על זה
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=sk7nmas1k&utm_source=m.calcalist.co.il&utm_medium=Share&utm_term=sk7nmas1k&utm_campaign=email
עלה כאן הנושא האם מחיר החשמל לטעינה יעלה או לאו.
להערכתי זה לא יהיה הכיוון לגביית המס, אלא ברכבים חשמליים יהיה מס על קמ נסיעה שיבדק בטסט השנתי
Asaf-a
אסף.א
boaz avrahami
22-09-21, 10:39
אני רק אשים את זה כאן בפינה.
שיהיו פרופורציות.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210922/ad0db590e1349a04f62e468cd137d52d.png
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210922/be4629ce3a04a26ff74c11ba98fdfdfa.png
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210922/88dd04b0644e0cad1b4948c197f4e44b.png
בועז,
מה אתה מתפלא ?
קטר אוטונומי קל לתכנון ויישום לאין ערוך מול רכב,
(מבחינת משתנים אקראיים בפרט כשיש על הכביש רכבים עם נהגים, הולכי רכב וכו')
וזה עוד לא קיים.
אני יודע שיקפצו ויגידו שמדובר במאסה של אנשים ומשקל וזה שונה.
רענן
בועז,
מה אתה מתפלא ?
וזה עוד לא קיים.
רענן
מצד שני, מטוס אוטונומי מלא יש .. וממזמן, גם חללית.
בועז,
מה אתה מתפלא ?
וזה עוד לא קיים.
רענןדווקא יש לא מעט קרוניות רכבת אוטונומיות בחו"ל גם אם במסלולים באורך מוגבל (למשל קרוניות נוסעים בין טרמינלים בנמלי תעופה גדולים).
מצד שני, מטוס אוטונומי מלא יש ...
לא כזה עם נוסעים.
וגם אם מטוסים מסחריים עושים כמעט הכל לבד, יש טייס בקוקפיט שממריא ועם הידיים על ההגה בנחיתה ומצבי חירום.
לא כזה עם נוסעים.
וגם אם מטוסים מסחריים עושים כמעט הכל לבד, יש טייס בקוקפיט שממריא ועם הידיים על ההגה בנחיתה ומצבי חירום.
אתה מקווה שהוא עם ידיים על ההגה ולא כמו ׳ידיים על ההגה בטסלה׳ …
מצד שני, אני דיי מקווה שהם לא עם ידיים על ההגה. כי טייסים בינ׳ל. לא יוצאי חיל האויר הישראלי. לא ממש יודעים מה לעשות כשהחרא פוגע במאוורר …. רואים את זה מידי פעם בחדשות.
boaz avrahami
22-09-21, 17:02
מה שניסיתי להדגים באמצעות הכתבות הוא שעוד רחוק מאוד היום שרכבים חשמליים ו/או אוטונומיים עוד רחוקים מאוד מלהחליף באופן מוחלט את הרכב הקונבנציונלי הנוכחי.
לא שהמגמה לא ברורה ובסוף זה יהיה בשינויים כאלו או אחרים ( מימן במקום חשמל או שילוב בינהם).
גם האוטונומי יתפתח אבל לטעמי יהיה אוטונומי רק באזורים מוגבלים ותוך שימוש בתשתית עזר.
החידושים נחמדים והטכנולוגיה בהחלט מבורכת אבל יש סביב הנושא הייפ גדול אשר לטעמי קשור מאוד בנושא גיוס השקעות ופחות משקף את המציאות בשטח.
אני מעריך שחנן הוא הגורם הכי בקיא מבין באי הפורום בנושא הזה ומעניין אותי לשמוע אם הוא חולק על דעתי.
מה שניסיתי להדגים באמצעות הכתבות הוא שעוד רחוק מאוד היום שרכבים חשמליים ו/או אוטונומיים עוד רחוקים מאוד מלהחליף באופן מוחלט את הרכב הקונבנציונלי הנוכחי.
לא שהמגמה לא ברורה ובסוף זה יהיה בשינויים כאלו או אחרים ( מימן במקום חשמל או שילוב בינהם).
גם האוטונומי יתפתח אבל לטעמי יהיה אוטונומי רק באזורים מוגבלים ותוך שימוש בתשתית עזר.
החידושים נחמדים והטכנולוגיה בהחלט מבורכת אבל יש סביב הנושא הייפ גדול אשר לטעמי קשור מאוד בנושא גיוס השקעות ופחות משקף את המציאות בשטח.
אני מעריך שחנן הוא הגורם הכי בקיא מבין באי הפורום בנושא הזה ומעניין אותי לשמוע אם הוא חולק על דעתי.
תשמע בועז ...
לפני כל הכתבות הללו .. ואפילו עם ההתלהבות של חנן ( ונראה לי שכולנו - חובבי טכנולוגיה ושונאיה )
אני לא מצליח להבין איך ישכנעו את כל מי ש לא יכול / לא רוצה / אין לו כסף / יש לו דרישה מיוחדת / וכו' ... למכור את הרכב בנזין / דיזל שלו ( למי ?? ) ולקנות חשמל.
מה עם הבדואינים בפזורה ?
מה עם סבתא דרורה שיש לה כבר 100 שנה את המזדה 2 האיומה שלה ?
מה עם כל מיני טנדרים ? ( אני לא רואה שום דבר בנושא הזה בפרסומות / סירטונים / כלום )
מה עם כל רכבי שירות למינהם שמסתובבים כל היום ? ( סטייל כביש 6 / רכבת / גד"ש / ... )
זה לא ריאלי ..
זה פשוט לא ....... אפילו שישראל לוקחת מהכי מחמיר ( אירופה ?) ומחמירה עוד קצת רק בשביל שיהיה בטוח חמור ... זה לא יקרה.
יש עוד המון זמן.
boaz avrahami
22-09-21, 17:20
גיא, אנחנו לא מדברים על ה Install base אלא על רכבים חדשים.
תהיה תקופה לא ברורה של מעבר/ חפיפה עד שהמאסה הקריטית תתיצב על המגמות החדשות. השאלה היא מתי.
הנושא מבחינתי הוא סביב ה Cut off date של רכבים עם מנוע בעירה וכנ״ל לגבי רכבים לא אוטונומיים.
אני טוען שהיום הזה הוא מאוווד רחוק בניגוד לפרסומים הנוכחיים.
מצד שני, מטוס אוטונומי מלא יש .. וממזמן, גם חללית.
יש הבדל קטן בין תנועה באוויר ועל הכביש. מטוס טס ישר מניקודה לניקודה להבדיל מהרכב בלי יותר מדי הפרעות. נועלים הגאים וגז עד לניקודה מסוימת ואני מניח איזה מכ"ם.
יש הבדל קטן בין תנועה באוויר ועל הכביש. מטוס טס ישר מניקודה לניקודה להבדיל מהרכב בלי יותר מדי הפרעות. נועלים הגאים וגז עד לניקודה מסוימת ואני מניח איזה מכ"ם.
מטוסים גם נוחתים לבד .. אתה יודע ?
חנן-ג'יפולוג
23-09-21, 01:10
בועז, אני לא חולק על דעתך. האמת היא שאין לי מושג, ואני חושב שלאף אחד אין יכולת לנבא. בסוף זה לחץ עולמי של הg8 או ארגון גדול אחר, שיכול ללחוץ ולהשפיע על ממשלת ישראל. ברגע שהיא תחליט לעשות מעשה, דברים יקרו. בנורבגיה מטילים מס של 165 אחוז על בנזיניות ו0 על חשמליות, אז לא קונים בנזיניות, ותחנות הדלק מחליפות את המשאבות בעמדות טעינה אולטרא מהירות, שביחד עם רכבים שיודעים להיטען מהר (הAion שיושק ב29 בספטמבר נטען ב8 דקות) יתנו מענה לכל אחד, עם או בלי חניה פרטית. אפילו בדואים. טנדרים חשמליים, גיא, הם טרנד בפריצה בארה"ב. יתנו תמריצים מכוונים היטב וקילומטרים במדבר ובים יהפכו לתחנות כח סולאריות. כשיש החלטה ויש מקל וגזר, האדם כבר ימצא טכנולוגיה לממש אותה.
אפרופו בדואים, בעת שהאיוניק 5 נמסר לנו וקיבלנו הדרכה, המוכר טען שבשלב הזה הרכב לא גניב כי לבדואים אין מה לעשות אתו בלי עמדות טעינה, ואני חשבתי בשקט, שיום בהיר הם יגלו שניתן להאיר אתו את כל הכפר, ואז הלך עלינו.
מטוסים גם נוחתים לבד .. אתה יודע ?
אני יודעה. שמעתי גם שלטייסי אל-על יש הוראה להנחית ידנית. אבל זה עדיין יום ולילה ביחס לתנועה בתוך העיר.
אפרופו בדואים, בעת שהאיוניק 5 נמסר לנו וקיבלנו הדרכה, המוכר טען שבשלב הזה הרכב לא גניב כי אין מה לעשות אתו בלי עמדות טעינה,
או לפרק את הסוללות בדומה לממירים שגונבים היום, בשביל החומרים מהם הם עשוים. וליתיום הולך להיות חומר מבוקש מאוד.
אין ריק בטבע. מקום שהתפנה ייתפס מיד ע"י משהו אחר.
חנן-ג'יפולוג
23-09-21, 09:26
.
מה עם הבדואינים בפזורה ?
מה עם סבתא דרורה שיש לה כבר 100 שנה את המזדה 2 האיומה שלה ?
מה עם כל מיני טנדרים ? ( אני לא רואה שום דבר בנושא הזה בפרסומות / סירטונים / כלום )
מה עם כל רכבי שירות למינהם שמסתובבים כל היום ? ( סטייל כביש 6 / רכבת / גד"ש / ... )[/url]
אני ממשיך בבנזין כל זמן שניתן.
l]
לכל אחד יש מחיר, שתמורתו הוא ירוץ לסוכנות או לאתר יד 2.
אז מה המחיר שלכם?
boaz avrahami
23-09-21, 09:47
תלוי במחיר הליסינג.
הדלק על חשבון העבודה. כשיהיה חשמל זה ירד ממני?
לא מתאים בכלל
חנן-ג'יפולוג
23-09-21, 09:59
אני כבר לא בסצינת הליסינג, מקבל סכום פיקס מהעבודה עבור הוצ' רכב, אבל נדמה לי שיש הטבה של 1000 ש"ח בהכנסה לצרכי מס, לרכבים חשמליים מלאים.
זה כבר מכסה את הוצאות החשמל, גם כשמשאירים את הנטו, אבל לא אמורה להיות בעייה להגיע לסידור כזה או אחר עם המעסיק. בסוף הדלק עולה לו הרבה כסף, והוא יגלה שיש לו תמריץ לעשות את המעבר, אולי בתמורה להפחתת מחיר הליסינג לעובד.
בעבודה הקודמת שלי, נתנו לדרג אחד נמוך ממני i25. אנשי שירות שעושים מעל ל100000 ק"מ בשנה, אמרו למעסיק שהוא מכניס לעצמו גול עצמי בזה שהוא לא משדרג להם חינם לאיוניק היברידי וחוסך המון דלק. לקח קצת זמן אבל בסוף המעסיק השתכנע לבצע שינוי בטבלת הדרגים/דגמי רכב .
boaz avrahami
23-09-21, 10:07
כרגע חשמליים בכלל לא ברשימת הליסינג.
החברות ליסינג לא יודעות לתמחר את המודל העיסקי של זה כרגע בשל מיעוט הנתונים.
עוד חזון למועד.
אני חושב שאנחנו בדרך לנקודה הקריטית של התשתיות. תשתית ההולכה ותשתית החשמל בבתים
לא תעמוד במצב של 20% רכבים חשמליים, וגם אם חברת חשמל תתחיל לתכנן היום איך היא מחליפה
את כל הכבלים בתוך ת"א או רחמנא ליצלן בפריפריה (שברוב המקרים היא דווקא יותר פשוטה כי לא
יהיה שם עומס גדול) זה לא יקרה כ"כ מהר.
העלו פה את הדוגמאות של רכבים אוטונומיים ואיך הכל תקוע (הייתי נביא זעם אצלנו בחברה לפני 3 שנים
ומתברר שצדקתי, אני רק מחפש את אותו מנכ"ל של חברה שהתעסקה בזה ולא קיימת יותר כדי להגיד לו
שאמרתי לו שהוא חי בסרט), אבל אפשר לתת גם את הדוגמא של רחפני משלוחים שהתחילה לפני 5 שנים
והיום תקועה, אף אחד לא ניסה לפתור את בעיית הערים הגדולות (איפה נוחתים בקומה 20? מה עושים עם
30 רחפנים בתא שטח אחד ואיך מתמודדים עם רחפנים שטסים מעל אנשים), כולם התחילו בלנסות מעל
הפריפריה/פרברים וכל פיצה שנשלחה לאיזה מרעה כבשים בניו זילנד פורסמה בכל העולם. בשנתיים
האחרונות לא זז כלום, חברות מורידות הילוך, המודל השתנה 5 פעמים והרגולציה שדווקא הדביקה את
הפער נשארה מיותרת (כל האתר ניסויים בחדרה לדוגמא, לדעתי זה תעלול PR מטופש שלא ייצא ממנו כלום).
אז עד שלא יתחילו לתכנן פה את התשתית מחדש ולבנות פה תחנות כח חדשות אנחנו לפני היום שמדינת
ישראל תתחיל להעלות מיסים על חשמליות רק כדי לקטין את הכמות על הכביש.
אני גר בשכונה של 13 מגדלים ובכל מגדל מעל 200 רכבים, אנשים פה יכולים להרשות לעצמם לקנות חשמליות,
מה יקרה אם כולם יקנו בשנתיים הקרובות רכבים חשמליים ? שום תשתית, לא של הבניין, לא של השכונה ולא
של העיר לא יעמדו בזה.
חנן-ג'יפולוג
23-09-21, 11:25
אני מניח שבטווח הקצר מילת המפתח תהיה ניהול טעינה. אם כל ה20 אחוזים האלה יטענו בלילה בצורה מנוהלת, אני מניח שהרשת לא תקרוס.
למעשה, זה מה שאני עושה היום, טרם שדרוג החשמל הביתי. מכוון את דוד המים (הוא מכשיר החשמל הרציני היחיד שיכול להיכנס לפעולה בצורה עצמאית) כך שלא יפעל בין 2 ל6 בלילה, ומכוון את טיימר הטעינה במכונית ל2-6.
boaz avrahami
23-09-21, 11:47
כן אבל……..
כרגע יש לך מכונית אחת בלבד. וזו גם היחידה בשכונה.
בוא נסתכל על ממוצע 2 מכוניות לבית אב במגדל מגורים.
אתה יודע מה, מכונית אחת לבית אב בשכונת מגדלים של 100 דירות למגדל.
או מגרש חניה של חניון במקום הובודה עם כמה מאות מכוניות טוענות בשעות השיא.
או אפילו מכונית לכל בית אב בקיבוץ שלך.
התשתית תחזיק?
כנראה שאין חוקיות ויצטרכו לבחון פרטנית ולהקים קלאסטרים מנוהלים.
סביר מאוד שזה יהיה צוואר הבקבוב, התשתית.
לטעמי זה משחק טכנולוגי נחמד אבל מכוניות חשמליות יוצדקו כמכונית דו מושבית עירונית באורך עד שני מטר ונסועה קצרה וטעינה איטית.
מעבר לזה לא יהיה אפשרי.
כפי שכתבתי קודם לכם ומצטרף ל Pageup - הרבה מכל ההיפ שייך לתחום גיוס הכספים לתוכניות פיתוח.
חנן-ג'יפולוג
23-09-21, 12:25
https://thecar.co.il/%d7%90%d7%a0%d7%92%d7%9c%d7%99%d7%94-%d7%94%d7%99%d7%90-%d7%94%d7%9e%d7%93%d7%99%d7%a0%d7%94-%d7%94%d7%a8%d7%90%d7%a9%d7%95%d7%a0%d7% 94-%d7%a9%d7%aa%d7%93%d7%a8%d7%95%d7%a9-%d7%a2%d7%9e%d7%93%d7%aa/
אנגליה היא המדינה הראשונה שתדרוש עמדת טעינה בכל מבנה חדש
https://thecar.co.il/%d7%90%d7%a0%d7%92%d7%9c%d7%99%d7%94-%d7%94%d7%99%d7%90-%d7%94%d7%9e%d7%93%d7%99%d7%a0%d7%94-%d7%94%d7%a8%d7%90%d7%a9%d7%95%d7%a0%d7% 94-%d7%a9%d7%aa%d7%93%d7%a8%d7%95%d7%a9-%d7%a2%d7%9e%d7%93%d7%aa/
אנגליה היא המדינה הראשונה שתדרוש עמדת טעינה בכל מבנה חדש
ובאותה נשימה ... כמה המצב גרוע בישראל ....
בועז,
הצימוד של חשמלי ואטונומי שגוי ומטעה.
לא במקרה הרבה חברות (ואינטרסנטים אחרים) עושים את הצימוד הזה (מה יותר נוח מלדחוף רכב אוטונומי מסוכן ולא בשל, בשם ירוק של הרכב החשמלי).
מי היה סולח לטסלה על כל ההרוגים והתאונות של החלק האוטונומי שלה, עם זה לא היה מגיע כרוך ברכב "נקי וירוק".
כל יצרן אחר כבר מזמן היה מורד מהכביש.
אלו שני נושאים לגמרי מנותקים, עם לוחות זמנים שונים לחלוטין.
boaz avrahami
23-09-21, 13:26
אני לא קושר בינהן טכנולוגית.
אני מביא שני נושאים חמים סביב עולם הרכב ושניהם לוקים בחוסר היתכנות / בשלום להפוך לתחליף למצב הקיים.
שניהם מקבלים יחסי ציבור והשקעות כאילו זה אוטוטו מחר הופך להיות מיין סטרים.
אגב, רכב חשמלי מהצד הטכנולוגי כבר די בשל.
הבעיה שלו שהוא מקדים את זמנה של התשתית.
אגב, רכב חשמלי מהצד הטכנולוגי כבר די בשל.
הבעיה שלו שהוא מקדים את זמנה של התשתית.
פה אני חושב שאתה טועה (תשאל את חנן, שום דבר לא עוצר אותו...).
כך טכנולוגיות מתפתחות.
תסתכל למשל על טלפוניה, כל המכשירים החדשים, תומכים 5G, איזה כיסוי 5G יש בעולם????
עוד פחות טוב מעמדות הטענה:-(
הבעיה של נקודות טעינה בבנין דירות, יכולה להמשיך ולהסתובב בחקיקה וועדות תכנון לנצח.
שיש דייר שצריך את זה, אי אפשר לעצור אותו או למנוע אותו, ואז הסכר נפרץ והבעיות נפתרות (זו רק דוגמה).
כך נכנסות מהפכות טכנולוגיות.
דרך אגב, וזה מעניין לראות את ההבדל, אחת הטענות לגבי רכב אוטונומי היא שהפתרון לרכב אוטונמי מלא (דרגה 5) מחייב תשתיות.
זה בדיוק מה שגרום היום להבנה שרכב עצמאי לחלוטין (לאף אחד מהנוסעים אין רשיון, ואין תפקיד \ כסא של נהג (מה שיש ברכבת) לא יקרה במהרה (כי זה תלוי בתשתיות)
boaz avrahami
23-09-21, 14:35
יש הבדל גדול בין תשתית דור 5 לבין תשתית חשמל.
תשתית התקשורת בין המתגים היא פרטית ואם הספקים ירצו הם ישדרגו אותה מחר בבוקר לדור 5.
זה גם פשוט טכנית ומהיר לביצוע.
עניין של שבועות או חודשים לכלל הארץ
בשונה מהסלולר, תשתית הולכת החשמל היא לאומית.
להכפיל את הנפח שלה כך שתתמוך בתחבורה זה לדעתי כמו לעבור מחר בכל המדינה ל 110 וולט.
אשמח לנהל איתך את הדיון הזה אבל קודם לכן חזור אחורה וקרא את התגובות מהשבוע האחרון על מנת שלא נטחן שוב את אותם נושאים.
יש הבדל גדול בין תשתית דור 5 לבין תשתית חשמל.
תשתית התקשורת בין המתגים היא פרטית ואם הספקים ירצו הם ישדרגו אותה מחר בבוקר לדור 5.
זה גם פשוט טכנית ומהיר לביצוע.
עניין של שבועות או חודשים לכלל הארץ
בשונה מהסלולר, תשתית הולכת החשמל היא לאומית.
להכפיל את הנפח שלה כך שתתמוך בתחבורה זה לדעתי כמו לעבור מחר בכל המדינה ל 110 וולט.
אשמח לנהל איתך את הדיון הזה אבל קודם לכן חזור אחורה וקרא את התגובות מהשבוע האחרון על מנת שלא נטחן שוב את אותם נושאים.
קראתי, ועוד פעם לא מסכים אתך.
לעבור ל 110 זו בעיה שכוללת את כל הצרכנים, מכריחה להחליף את הציוד קצה, זו בעיה בסדר גודל אחר לגמרי.
הגדלת תשתית זו בעיה של המדינה.
דרך אגב 1 - דווקא התשתית הראשית ממש לא מושפעת ממעבר ל 110V (היא אלפי וולטים).
דרך אגב 2 - לא הבנת את ההערה על הטלפוניה. זה ממש לא משנה עם זה חברות הטלפון או חברת החשמל. בשני המקרים, הצריכה והצרכנים מקדימים את התשתית, זה הכל. זו דוגמה לצורה להחדרת טכנולוגיה.
boaz avrahami
23-09-21, 14:45
או קיי.
מותר לא להסכים למרות שאני מתפלא עליך.
עובי המוליכים ברשתות הנמוכות, שנאים וכו לא יעמדו בעומסים. כנל גם הדרופים לבתים.
וכמובן כושר היצור.
נחזור לנקודה הזו באוקטובר 2016.
למיטב הבנתי ברשתות סלולר צריך רק להחליף את הציוד ב RUN
לא מורכב כמו החלפה וסלילת קווים לכל בית אב
וגם,
אדם שקונה טלפון g5 לא תלוי בתשתית g5 כי הוא עדיין יכול לעבוד על התשתית הישנה.
חנן-ג'יפולוג
23-09-21, 16:57
כרגע יש לך מכונית אחת בלבד. וזו גם היחידה בשכונה.
בוא נסתכל על ממוצע 2 מכוניות לבית אב במגדל מגורים.
אתה יודע מה, מכונית אחת לבית אב בשכונת מגדלים של 100 דירות למגדל.
או מגרש חניה של חניון במקום הובודה עם כמה מאות מכוניות טוענות בשעות השיא.
או אפילו מכונית לכל בית אב בקיבוץ שלך.
התשתית תחזיק?
.
אין לי באמת מושג מהי התשתית לרחוב שלי, או לקיבוץ.
אבל כן אפשר לדבר על הבדלי צריכה יום/לילה וממוצע נסועה.
הרכב שלי הוא לא דוגמא. יש לי ארבעה רכבים בבית, אבל כל הבנות ואני מתחרעות רק על האיוניק מסיבות מובנות, עד כדי כך שכבר פעמיים טענתי את המצברים של המכוניות האחרות עקב חוסר תזוזה.
ממוצע הקילומטראז' בישראל הוא כ70 ק"מ ליום. זה בערך 12 קוט"ש, שמשך הטעינה שלהם הוא כ70 דקות.
אפילו אם נקח תשתית בית בודד, לא משודרגת, וננהל חכם את הטעינות, היא תוכל לתמוך במהלך לילה של 7 שעות ב6 מכוניות.
boaz avrahami
23-09-21, 17:02
אתה מדבר על 50 אמפר שעה בזמן הטעינה או שאני טועה בחישוב?
חנן-ג'יפולוג
23-09-21, 17:20
אתה טועה ביחידות המידה, וגם במספר.
הרכב טוען בהספק של 10.5kw.
זה מגיע משלוש פאזות, שכל אחת נותנת כ16 אמפר.
boaz avrahami
23-09-21, 17:24
אני טועה בזה שלא חילקתי את הנתון לשלוש פאזות.
כתבתי 50 א״ש במקום אמפר. שגיאת תשומת לב
כך טכנולוגיות מתפתחות.
תסתכל למשל על טלפוניה, כל המכשירים החדשים, תומכים 5G, איזה כיסוי 5G יש בעולם????
זאת השוואה לא נכונה. מכשירים תומכים G5 תומכים גם G4 ו-G3. קונים אותם כי הם יותר חדשים/מתקדמים ולא בגלל G5. תניח לרגע שהם תומכים אך ורק G5 (שזה בעצם כמו רכב חשמלי). מי היה קונה אותם? אתה בעצמך הייתה קונה מכשיר כזה היום?
הדוגמא של רחפני משלוחים שהתחילה לפני 5 שנים
והיום תקועה, אף אחד לא ניסה לפתור את בעיית הערים הגדולות (איפה נוחתים בקומה 20? מה עושים עם
30 רחפנים בתא שטח אחד ואיך מתמודדים עם רחפנים שטסים מעל אנשים), כולם התחילו בלנסות מעל
הפריפריה/פרברים וכל פיצה שנשלחה לאיזה מרעה כבשים בניו זילנד פורסמה בכל העולם. בשנתיים
האחרונות לא זז כלום, חברות מורידות הילוך, המודל השתנה 5 פעמים והרגולציה שדווקא הדביקה את
הפער נשארה מיותרת (כל האתר ניסויים בחדרה לדוגמא, לדעתי זה תעלול PR מטופש שלא ייצא ממנו כלום)..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210924/8708446e9466776eb4f1b29616d5881c.jpg
כך טכנולוגיות מתפתחות.
זיו, אתה בכלל לא בכיוון ...
זה כמו שתגיד על אנשים שקונים טלויזיה 8K עכשיו כשאין תשתית שידור כזאת.
אין דין הולכה אלחוטית להולכה קווית.
לשנות תשתית חשמל זה אומר להרים כבישים מדרכות , חציבה בבניינים .
זה כמה סדרי גודל לעומת להחליף / להוסיף אנטנות אלחוטיות.
רענן
רענן, בועז, מיקי....
תקראו טוב מה כתבתי, זו עברית די פשוטה.
אני בכלל לא דיברתי על קושי טכנולוגי או בעיות תשתית.
אני דיברתי על שיטה \ גישה ידועה בשיווק והחדרת טכנולוגיות (אין מה להתווכח, שזו שיטה ידועה, זה לא מה אני חושב).
יש טכנולוגיות (ומוצרים בכלל) שהשיטת החדרה שלהם לשוק היא ע"י דחיפת מוצר עם יכולות שנתמכות חלקית או כמעט בכלל שלא, וע"י כך ליצור ביקוש לתשתית \ תמיכה (ורק אז יהי למוצר החדש באמת יתרון \ צורך).
לתעשיה (בעיקר ליצרנים הגדולים), יש אינטרס חזק להמשיך את המרוץ (זה גורם לאנשים להחליף ציוד).
אם טסלה היתה מחכה עד שמדינת ישראל וחברת חשמל יבנו את התשתית, המניה של טסלה לא הייתה נראית כמו שהיא נראת בשנים האחרונות.
טסלה לא מחכה. היא מוציאה מכונית , בידיעה שיש בעיית תשתיות (זה לא רק תשתית טעינה, תראו את הכניסה שלהם בארץ, אפילו חלפים ושרות מסודר אין להם. איזה יצרן מכוניות אחר היה מצליח להכניס כך מכוניות לארץ?!).
ההנחה היא, שהשימוש והחדרת המוצר, יצרו ביקוש כזה שלמדינה לא תהיה ברירה אלא לפתור את הבעיה.
ולכן, וזה מה שכתבתי לבועז, חוסר התשתיות של חברת חשמל לא יעצור את החדירה של הרכבים החשמליים (מה שאולי מעכב, זה כנראה הפריסה של העמדות הטענה. אבל אני לא רואה את חברת חשמל מסרבת לחבר עמדה כזו בטענה של חוסר תשתיות).
לגבי ה 5G , זה בדיוק כמו ה 8K, ליצרנים יש אינטרס לדחוף מוצרים וטכנולוגיות חדשות (אחרת למה שתחליפו את הטלפון או את הטלוויזה???).
אז הם דוחפים את המוצר (למרות שהשימוש של הטכנולוגיה החדשה אפסי) אבל עכשיו מי שיש לו טלפון 5G זה יכנס ברשימת השיקולים שלו לבחירת מפעיל, ושזה יצטבר לכמות של לקוחות, זה יפעיל לחץ על המפעיל הסוללארי, ושהוא יממש 5G זה יגרום לכולם לצרוך מכשיר 5G .....
וזו בדיוק הכוונה של היצרנים.
אותו הדבר עם תכני 8K.
בועז,
אני כתבתי במפורש "התשתית הראשית ממש לא מושפעת ממעבר ל 110V (היא אלפי וולטים)." אבל אתה מתעקש להתווכח עם עצמך ומדבר על "עובי המוליכים ברשתות הנמוכות, שנאים וכו" . כתבתי את זה כהערת אגב לגבי חלק מהרשת. זוכתך להתווכח, אבל אני חושב שזה בסה"כ הבנת הנקרא.
boaz avrahami
24-09-21, 16:51
אוקטובר 2026 ניפגש לבחון אי״ה אם הטכנולוגיה הזו התרוממה או הכסף של המשקיעים נשרף.
טכנולוגיה זה יופי אבל משלב ההתכנות לשלב היצור ההמוני צריך להתגבר על מגבלות.
לא התגברת הטכנולוגיה תתעכב או תמות
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210924/8708446e9466776eb4f1b29616d5881c.jpg
אני מדבר בעיקר על העולם, וכתבתי על חדרה (במקרה אנחנו קשורים למאגד הזה בצורה כזו או אחר), כשדומינוס יצאו ב PR חוצה עולם על המשלוח הראשון שלהם עם רחפן (לפני 5 שנים), כולם חשבו שעוד יומיים תגיע הפיצה שלהם הביתה עם רחפן. זה לא יקרה גם בשנים הקרובות, בטח ובטח אם אתה גר בבניין עם קומות או באזור צפוף.
היום במקרה הייתה כתבה על השבתת השירות של WING בקנברה בגלל עורב שתקף רחפן. אמאזון הקטינה את קבוצת הרחפנים שלה בצורה משמעותית, חברות מרלו"ג שעם חלקן אפילו עשיתי ניסויים בארץ נעלמו מהאופק עם רעיון הרחפן ואני יכול להמשיך עוד הרבה. החזון של רחפנים שטסים לך מעל הראש בכמויות הוא רחוק מאוד, רכבים אוטונמיים עוד יותר רחוקים מהם, אם אתה רוצה את דעתי, השלב הראשון יהיה רכבים מסחריים/משאיות ובנתיבים יעודיים. וזה יהיה כמה שנים טובות מהיום. כמה שנים אחרי זה יהיו רכבים שיבואו לקחת את הילדים מהבית ספר, יחזרו הביתה ואז יבואו לקחת אותך מהעבודה ? אולי שכולנו נהיה בפנסייה.
החזון של רחפנים שטסים לך מעל הראש בכמויות הוא רחוק מאוד, רכבים אוטונמיים עוד יותר רחוקים מהם, אם אתה רוצה את דעתי, השלב הראשון יהיה רכבים מסחריים/משאיות ובנתיבים יעודיים. וזה יהיה כמה שנים טובות מהיום. כמה שנים אחרי זה יהיו רכבים שיבואו לקחת את הילדים מהבית ספר, יחזרו הביתה ואז יבואו לקחת אותך מהעבודה ? אולי שכולנו נהיה בפנסייה.
נניח שטכנולוגית יצליחו להתגבר על כל הקשיים,
איזה קונספט ביטוחי יהיה לכך ?
האם בתאונה (ותמיד יהיו תאונות אין שום טכנולוגיה חפה מבאגים) היצרנים יתבעו ?
או שתמיד ישאירו בכל רכב הגה ודוושות ויוסיפו הזהרת כסת"ח שהאחריות על הנהג,
אך בשיווק יפרסמו וישדרו לנו נהג ישן או קורא עיתון ...
רענן
אין דין הולכה אלחוטית להולכה קווית.
לשנות תשתית חשמל זה אומר להרים כבישים מדרכות , חציבה בבניינים .
ן
במה זה שונה מחברות הכבלים שבשנות ה90 פתחו את כל הכבישים וחצבו להעביר את הכבלים?
ועכשיו מעבירים סיבים אופטיים לבתים. וגם זה דורש הרמת מדרכות וחציבה בבתים
במה זה שונה מחברות הכבלים שבשנות ה90 פתחו את כל הכבישים וחצבו להעביר את הכבלים?
ועכשיו מעבירים סיבים אופטיים לבתים. וגם זה דורש הרמת מדרכות וחציבה בבתים
שונה לגמרי !
יש תקנים לעומק חציבה , איוורור / קרור בהתאם להספק.
סיב אופטי וכבלים, לא נדרש כל זה.
רענן
אני מדבר בעיקר על העולם, וכתבתי על חדרה (במקרה אנחנו קשורים למאגד הזה בצורה כזו או אחר), כשדומינוס יצאו ב PR חוצה עולם על המשלוח הראשון שלהם עם רחפן (לפני 5 שנים), כולם חשבו שעוד יומיים תגיע הפיצה שלהם הביתה עם רחפן. זה לא יקרה גם בשנים הקרובות, בטח ובטח אם אתה גר בבניין עם קומות או באזור צפוף.
היום במקרה הייתה כתבה על השבתת השירות של WING בקנברה בגלל עורב שתקף רחפן. אמאזון הקטינה את קבוצת הרחפנים שלה בצורה משמעותית, חברות מרלו"ג שעם חלקן אפילו עשיתי ניסויים בארץ נעלמו מהאופק עם רעיון הרחפן ואני יכול להמשיך עוד הרבה. החזון של רחפנים שטסים לך מעל הראש בכמויות הוא רחוק מאוד, רכבים אוטונמיים עוד יותר רחוקים מהם, אם אתה רוצה את דעתי, השלב הראשון יהיה רכבים מסחריים/משאיות ובנתיבים יעודיים. וזה יהיה כמה שנים טובות מהיום. כמה שנים אחרי זה יהיו רכבים שיבואו לקחת את הילדים מהבית ספר, יחזרו הביתה ואז יבואו לקחת אותך מהעבודה ? אולי שכולנו נהיה בפנסייה.
לי אין שום בעיה עם התחזית שלך ... אני מעדיף שזה לא יקרה בכלל ...
רענן, בועז, מיקי....
תקראו טוב מה כתבתי, זו עברית די פשוטה.
אני בכלל לא דיברתי על קושי טכנולוגי או בעיות תשתית.
אני דיברתי על שיטה \ גישה ידועה בשיווק והחדרת טכנולוגיות (אין מה להתווכח, שזו שיטה ידועה, זה לא מה אני חושב).
יש טכנולוגיות (ומוצרים בכלל) שהשיטת החדרה שלהם לשוק היא ע"י דחיפת מוצר עם יכולות שנתמכות חלקית או כמעט בכלל שלא, וע"י כך ליצור ביקוש לתשתית \ תמיכה (ורק אז יהי למוצר החדש באמת יתרון \ צורך).
אני מניח שכולם הבינו אותך. עוד פעם. מכשיר עם G5 יכול לעבוד יופי גם בלעדיו. אם מחר אני אצטרך טלפון חדש ואקנה סמסונג 21, לי לא אכפת מ-G5 כי אני כן יכול להשתמש במכשיר. ו-G5 יהיה עוד אחד מהפיצ'רים לא שימושיים שיש לי מלא גם היום. יהיה G5? יופי. לא יהיה? גם טוב, זה דבר אחרון שמעניין אותי. אבל אף אחד לא יקנה רכב חשמלי אם אין לו לאן להכניס את התקע. אז קודם שקע/תשתית ואחר כך רכב. טסלה נמכרת בארץ כי יש לה נישה (אנשים שיש להם אפשרות להטעין רכב בבית ולמישהו גם בעבודה). ברגע שתתמלא הנישה תגמרו המכירות.
boaz avrahami
24-09-21, 20:07
חלק מהמכוניות נמכרות בגלל הטרנד. פרסום, יחסי ציבור וכו׳.
בקרוב תגיע שעת מבחן האמת. התפכחות
שונה לגמרי !
יש תקנים לעומק חציבה , איוורור / קרור בהתאם להספק.
סיב אופטי וכבלים, לא נדרש כל זה.
רענן
שמכניסים כבל חשמל לאדמה, איזה איוורור וקירור יש???
ותקן לעומק חציבה יש לכל דבר ( כולל כבלים.
רק מזכיר לכם שבטר פלייס הציגה פתרון (אולי אפילו ניסתה לחוקק חוק, וואלה לא זוכר) לרשת טעינה ביתית מנוהלת על ידה לצרכי ייטוב ניצולת החשמל בבניין דירות /שכונה/רחוב /עיר.
שמכניסים כבל חשמל לאדמה, איזה איוורור וקירור יש???
ותקן לעומק חציבה יש לכל דבר ( כולל כבלים.
בחוק (ספר) החשמל הגדרות לפי מתח מרחקי בטיחות.
מכיוון שהעלויות אסטרונמיות לתשתית קרקעית , קווי המתח עליון (אצלנו) באוויר.
רענן
נניח שטכנולוגית יצליחו להתגבר על כל הקשיים,
איזה קונספט ביטוחי יהיה לכך ?
האם בתאונה (ותמיד יהיו תאונות אין שום טכנולוגיה חפה מבאגים) היצרנים יתבעו ?
או שתמיד ישאירו בכל רכב הגה ודוושות ויוסיפו הזהרת כסת"ח שהאחריות על הנהג,
אך בשיווק יפרסמו וישדרו לנו נהג ישן או קורא עיתון ...
רענן
אתה אפילו לא מתחיל לגרד את החבית. אם הרכב צריך להחליט האם לפגוע בזקנה או בילד בן 10, במי הוא פוגע ? אם כל חברה תחליט על דעת עצמה יתבעו את החברה אז הם יגלגלו את זה לרגולטור. אתה רואה רגולטור שיחליט בפרק זמן של פחות מעשור (ואלה מספרים אופטימיים, בטח בישראל)? אתה רואה פקיד או ח"כ (או ראש ממשלה) שיהיה מוכן לקחת אחריות ? ומה יקרה אם בכל מדינה תהיה החלטה אחרת (ואם הרכב עובר בין מדינות כמו באירופה?)? במסלול יעודי הבעיה היא במימד אחד כמו ברכבת והמימד האנושי בכלל לא קיים (שאם נסתכל על זה, המערכת צריכה להיות הרבה יותר מסובכת בהתחלה, אבל בהמשך שיצליחו להפטר ממנו היא יכולה להיות פחות מסובכת), בכביש ציבורי זה כבר דו מימדי (אבל גם היכולת לחמוק מארוע היא כזו), ברחפן זה כבר תלת מימדי אבל פה העומס יותר נמוך וגם החמיקה היא תלת מימדית.
ברחפנים אין בעיה טכנולוגית, למעשה בררחפנים היום מוטמעת כבר הטכנולוגיה שתאפשר אוטונומיה (מפוקדת ע"י מרכז בקרה אחד שמתאם את כל הרחפנים). לגבי רחפנים שאינם חלק מה"רשת", חוקית במילא אסור להם להיות בשטח עירוני בלי תיאום מיוחד מראש.
לגבי חמיקה,
רחפן לא חומק, הוא פשוט נעצר במקום.
boaz avrahami
25-09-21, 08:33
ברחפנים אין בעיה טכנולוגית, למעשה בררחפנים היום מוטמעת כבר הטכנולוגיה שתאפשר אוטונומיה (מפוקדת ע"י מרכז בקרה אחד שמתאם את כל הרחפנים). לגבי רחפנים שאינם חלק מה"רשת", חוקית במילא אסור להם להיות בשטח עירוני בלי תיאום מיוחד מראש.
לגבי חמיקה,
יפה מצידך שאתה מסביר את העקרונות למי שזה מקצועו… [emoji41]
מה שנקרא- הגבהת עוף
רק מזכיר לכם שבטר פלייס הציגה פתרון (אולי אפילו ניסתה לחוקק חוק, וואלה לא זוכר) לרשת טעינה ביתית מנוהלת על ידה לצרכי ייטוב ניצולת החשמל בבניין דירות /שכונה/רחוב /עיר.
מוטי,
בטר פלייס ניסתה למכור לנו סיפור כזה.....
אבל ממש לא היתה מסוגלת לקיים אותו.
הסיבה היחידה שבטר פלייס קידמה חקיקה כזו, כי זה נתן לה להרוויח על החשמל.
בניגוד לרכבים של היום, שיכולים להטעין בלילה (בבית).
הרכבים של בטר פלייס החליפו סוללות בתחנות. ,
ע"מ שתוכל לשרת את הגל של אחה"צ ( שחוזרים מהעבודה),
כל מי שהחליף סוללה בבוקר ( בדרך לעבודה), בטר פלייס הטעינה את הסוללה שלו בשעות השיא של הצריכה ( שעות היום).
כל ניסיון של לדחות את הטעינה בשעות היום כרוך בהגדלה של מלאי הסוללות.
בהנתן העלות של הסוללה מתוך עלות הרכב, מדובר בפתרון יקר ומטופש.
וכל זה נעשה בעידן שאחרים כבר הציעו טעינה עצמית בבית.
דרך אגב, התוכנית שלהם היתה עוד יותר חזירית....הם לא סתם הרוויחו על החשמל, הם בכלל לא מכרו לך חשמל, הם היו בראש של ליסינג תפעולי, למכור לך ק"מ.
ולא סתם, הם רצו לשחק עם מחיר הק"מ לפי שעות הנסיעה ומי נוהג ברכב.
בקיצור, מודל עסקי הזוי שעד היום לא ברור לי מי חשב שזה יעבוד.
זיו, כל מה שכתבת נכון מאוד.
אני התכוונתי לאספקט של הולכת החשמל בישראל ולזה הם הציגו פתרון, חזירי וכו זה לא רלוונטי לעובדה שזה הוצג כחלק מהפתרון.
נחזור ונדייק ( כי כדאי להבין איך הגדולים, שמקושרים...מסובבים את המדינה הזו).
הם הציגו סיפור, לא פתרון.
כל הרעיון של חיבור עמדות לפיקוד של חברת חשמל ולשלוט על הטעינה לפי העודפים, מעולם לא יושם.
הכל היה סיפור כדי לטשטש את הבעיה הגדולה שתארתי קודם ( צורך של תחנות ההחלפה להטעין במשך שעות השיא של היום).
אם הסיפור , השקר הזה, הם הגיעו עד פרס ולכנסת והצליחו לקדם חוק שמקדם אותם ודופק את הציבור.
כך נראים קשרי הון שלטון וכך הטיקונים עושים סיבוב על הגב של האזרחים.
פשוט סיפור חובה, הונאה אחת גדולה, כולם שיקרו את כולם.
לפחות הפעם, חלק מהשקרנים ( מקורבים שהשקיעו בחברה והלכו להשפיע על המחוקק) , הפסידו בגדול :-)
ברור שפוליטיקה =הון שלטון בלופ =האחים עxxx מעורבים בזה, צריך להזכיר לך מאיפה ואיך הם עשו את ההון הראשון על חשבון הבנקים....
boaz avrahami
25-09-21, 13:55
הם ניסו לעשות מהלך שיוביל אותם להיות התקן המחייב של שקעי החשמל וניהול הטעינה.
סטייל USB
https://www.motortrend.com/features/2022-rivian-r1t-ev-vs-ice-off-road/
Shocker: 2022 Rivian R1T Proves Electricity Is Better Than Gasoline for Off-Roading
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
לגבי חמיקה,
רחפנים היום מכילים את מרבית המרכיבים הטכנולוגיים כדי לבצע טיסה אוטונומית, התוכנה רחוקה משם. יש להבדיל בין טיסה אוטונומית (טוס לנקודה X תבצע פעולה ואז תטוס לנקודה Y ודווח לי שסיימת) לבין טיסה אוטומטית ששם ה "שרת המנהל" מטיס את כל הרחפנים ויודע את מצבם ומיקומם בכל רגע נתון. הדבר הזה הוא קריטי כי בטיסה אוטונומית לא מחוייבת תקשורת רציפה מה שגורם לבעיות לא פשוטות כמו איך אני מפנה תא שטח לנחיתת חירום אם אין תקשורת עם כל מה שטס שם. אם רחפן מותקף עכשיו פיזית/סייבר/... איך אתה עוצר את המתקפה ? איך אתה מאתר אותו אם הוא בדיוק באזור הזה "אין קליטה" ? שזה בדיוק איפה שיתקיפו אותו. מה קורה אם הרחפן החליט ליפול מהשמיים (ב QUAD זה יקרה יותר מאשר ב HEX) ? אז אני מחייב אותו לשים מצנח חירום (אין את זה בכל הרחפנים היום) ? ומצנח כנראה יהיה הדבר הראשון שידרשו בטיסה מעל שטח עירוני.
בשנה האחרונה יצאו עשרות מאמרים על כל נושא הסייבר ברחפנים (הבעיה היא שרובם משתמשים באותו מאגר נתונים ואותם מאמרי בסיס והמקנות של כולם די דומות), איך אפשר לתקוף אותם, מה הם נקודות התורפה וכו', פתאום הבינו שהרחפנים לא מוגנים מספיק ותכף הולכים להטיס לנו אותם מעל הראש ולהפקיד בידיהם רכוש יקר ואפילו איברים להשתלה, מנות דם ותרופות שצריכים להגיע תוך דקות ממקום למקום.
כמה פשוט לתקוף רחפן ? עם ציוד בפחות מ 200 דולר מאיביי/עלי וכו אני מוריד לך כל רחפן של DJI (או כל חברה מסחרית אחרת). רחפנים יותר מוגנים (וזה כבר מייקר ומסבך את הסיפור) יהיה קצת יותר קשה לתקוף היום ואני מקווה שבעתיד יהיה הרבה יותר קשה.
ורחפנים מתקדמים לא עוצרים במקום, שיש לך חיישן אקוסטי שהטווח שלו 5-10 מטר הוא עוצר במקום, שיש בו מצלמה שעושה אנליזה לקווי חשמל, מערכות שכנות, טופוגרפיה וכו' או רחפן עם LIDAR (או מערכות אחרות שאין ברחפן ב 5000 שקל) אז הוא כבר משנה מסלול טיסה מראש.
כמה לא מפתיע
https://www.ynet.co.il/wheels/safety/article/ryfv11hdqy
בתקווה שהשיקוץ יגווע במהרה
boaz avrahami
26-09-21, 08:27
אפשר לפתור את זה בקלות אם מתקינים מובילאיי בטסלה
מעולה. שיקדחו להם בדשבורד ויתקעו להם מובילאיי שיצפצף להם בנשמה.
העיקר שאוטונומי זה לא. ולא יהיה. העסק מקרטע - ותודו שזה נפלא.
כמה לא מפתיע
https://www.ynet.co.il/wheels/safety/article/ryfv11hdqy
בתקווה שהשיקוץ יגווע במהרה
אם להיות הוגנים הנתון החשוב יותר הוא כמות תאונות לנסועה, ביחס לרכבים אחרים. תיאורטית יש מצב שהאוטו פיילוט מנע יותר תאונות מאשר גרם.
השיקוץ הבטיחותי מבחינתי הוא הקונספט של תפעול הרכב כולו ממסך המגע, לא קשור לחשמלי או אוטונומי.
אין לי שום בעיה עם חשמלי. זה פתרון בעייתי שהצלחתו תלויה בעומק הכפייה (רגולציה, מיסוי, סנקציות וכו'. ראה נורבגיה), אבל אני חושב שבישראל ההתפכחות מאשליית הרכב החשמלי תגיע מהר בשל בעיית התשתית. כבר היום המערכת מתקשה לספק ביקושים כשכולם מדליקים מזגן בקיץ אז עכשיו תתחיל לחבר מיליוני כלי רכב לשטקר, גם בשעות הלילה הקטנות?.... אתם מדמיינים לעצמכם כמה השקעה נדרשת כאן בתשתיות?.... בעיקר בתשתיות ישנות שצריכות שדרוג?.... מדינת ישראל אוהבת להטיל מיסים אבל מאוד-מאוד לא אוהבת להשקיע. יהיה מעניין, כלומר בלגן גדול שבסיומו כולם יבינו שהישועה, לא רק מבחינת גודש אלא גם מבחינת זיהום, לא תגיע דווקא מחישמול נטו של משק הרכב אלא ממערכת הסעת המונים ציבורית יעילה - שמצידי יכולה להיות חשמלית או גרעינית או מונעת על ידי מיליוני עכברים קטנים שמסובבים גלגלת, יו-ניים-איט.
אז בוא נעזוב חשמלי בצד. אני נגד טכנולוגיה אוטונומית.
הן כי אישית אני אוהב לנהוג (ברור לי שאני במיעוט. רוב בני האדם שונאים לנהוג), אבל בעיקר מסיבות אחרות. זה בטח נכתב בתחילת השרשור או בשרשור אחר ואין לי כוח לחזור לשם.
בגדול - אני נגד טכנולוגיות שמייתרות אנשים.
בגדול - אני נגד טכנולוגיות שמייתרות אנשים.
זו קצת ראיה צרה, לא?
לרוב, התקדמות טכנולוגית אמורה (לכאורה) ״לייתר״ חלק מהאנשים, בפועל זה לא ממש קורה, למרות קריאות הגוועלד….
מציע לשמוע את הפודקאסט על ״המכולה הימית״ של עושים הסטוריה. דוגמא מצויינת להתקדמות טכנולוגית שלכאורה אמורה היתה לייתר אנשים…
Sent from my iPhone using Tapatalk
boaz avrahami
26-09-21, 09:52
העיקר שאוטונומי זה לא. ולא יהיה. העסק מקרטע - ותודו שזה נפלא.
מה נפלא בדיוק?
רובנו המכריע היה מוותר על נהיגה מנהלתית ומחליף אותה בעיסוק אחר. נהיגה היא בזבוז זמן ובני האדם גורמים לה להיות מסוכנת ולא יעילה.
כולנו מייחלים לרגע שיקחו מאיתנו את המטלה הזו כבר.
ובעניין הדילמה בין הסבתא לילד - דורסים קודם ילד.
הושקע בו פחות מאשר בסבתא.
סבא וסבתא יש מעט בהשוואה לילדים
ילדים אפשר לעשות מהר חדשים.
והנה פתרתי את הדילמה.
מתי כבר מגיע האוטו- נועמי הזה?
ודבר קטן אחרון דרור,
בבית המלוכה הבריטי עדיין מעסיקים כמה עגלונים וסייסים
מה נפלא בדיוק?
רובנו המכריע היה מוותר על נהיגה מנהלתית ומחליף אותה בעיסוק אחר. נהיגה היא בזבוז זמן ובני האדם גורמים לה להיות מסוכנת ולא יעילה.
ובעניין הדילמה בין הסבתא לילד - דורסים קודם ילד.
הושקע בו פחות מאשר בסבתא.
סבא וסבתא יש מעט בהשוואה לילדים
ילדים אפשר לעשות מהר חדשים.
והנה פתרתי את הדילמה.
מתי כבר מגיע האוטו- נועמי הזה?
[emoji1] +1
תכתוב שאתה מייחל לזה. כי אתה שונא לנהוג. אחרים לא.
הרוב אגב, חושב כמוך. שונא לנהוג ושונא מכוניות. זה גם למה יצרן הרכב הגדול בעולם בנה את האימפריה שלו ממכוניות שאי אפשר לאהוב....
היית יאומר לך שאם לא בא לך לנהוג?.... סע בתחבורה ציבורית. וכן, בשביל זה צריך תחבורה ציבורית יעילה.
ובאמת, את מי לדרוס קודם?.... את הילד או את הסבתא?......
ולו רק בגלל דילמות שכאלה, אסור שתהיה נהיגה אוטונומית.
אולי זה הילד שלי מול הילד שלך? או הסבתא שלך מול הסבתא של מישהו אחר?.... ואולי זה יהודי מול נוצרי? או מוסלמי מול הינדי?..... לבן מול שחור?... תאר לעצמך איזה מהומות גזע יפרצו בארה"ב אם יתברר שהמערכת פוגעת, סטטיסטית, בשחורים יותר מאשר בלבנים?.... אני אגב מנחש שהיא תתוכנת מראש "להעדיף לפגוע" דווקא בגברים לבנים, כי זה יותר פוליטיקלי-קורקט....
עצם העיסוק בדילמות כאלה מציף בדיוק נמרץ את כל החשיבה המעוותת שמאחורי כל הרעיון הזה של נהיגה אוטונומית. אולי עדיף לחיות עם סטטיסטיקת תאונות פחות טובה מאשר לעמוד מול דילמות כאלה.
boaz avrahami
26-09-21, 10:11
כבר היום כשאתה מגיע לבית חולים יש דילמות כאלו והעולם מתמודד איתם.
כיום זה אפילו יותר גרוע כי מי שמחליט הוא אדם בשר ודם שמקבל אולי טובות הנאה או מקושר לצד מסויים.
בכל אופן, עם הגיעך לגיל מצוות אני שמח לבשר לך שאין שוויון וצדק בעולם.
רק שתדע!
הנתון הזה יכול לסייע לך בהתמודדות עם העולם בבגרותך.
עדיף להיות צעיר בלונדיני ובריא מאשר זקן שחור וחולה.
כל עוד חוסר הצדק יפגע בך ולא בי, אני כנראה אחיה איתו בשלום......:rolleyes: זו אגב הנחת היסוד שעל פיה מתנהלת מדינת ישראל.
אתה טועה ביחידות המידה, וגם במספר.
הרכב טוען בהספק של 10.5kw.
זה מגיע משלוש פאזות, שכל אחת נותנת כ16 אמפר.
ומה לגבי העתיד ?
אני שואל כי אני בתהליכי בניית בית.
הרי בעתיד כנראה שהסוללות יהיו יותר גדולות ונרצה לטעון אותן מהר יותר.
כלומר מינימום להכין 20X3 לכל רכב, כלומר 40X3 ללוח המשנה בחנייה לכל בית מגורים (אני כותב בכוונה כך כי במצב שנטען רכב אחד הוא יוכל למשוך לעצמו יותר).
וזה נתונים שנכונים להיום, כלומר....אלו בתים שיצטרכו לקבל הזנה 80X3 אם לא רוצים להתעסק בזה שוב עוד עשור.
האפשרות השנייה זה שיותקנו מערכות קבלים או סוללות שידעו לאגור כמות גדולה של חשמל לאט לאט כשהרכב לא בטעינה ובכך למתן את זה.
השאלה כמה יעלה לתחזק את זה ואיזה דרישות כיבוי אש יבואו עם זה.
ומה לגבי העתיד ?
האפשרות השנייה זה שיותקנו מערכות קבלים או סוללות שידעו לאגור כמות גדולה של חשמל לאט לאט כשהרכב לא בטעינה ובכך למתן את זה.
או סוללות עם פאנל סולארי או טורבינת רוח (ואז נחזור לשרשור הסוללות, איזה עדיף ואולי שווה להחליף את אלה של חברת חשמל).
לגבי הסבתא, הסבתא מבזבזת כסף (פנסיה/ביטוח לאומי) הילד יכול ללכת לצבא ולקבל שכר רעב עוד כמה שנים.
...
בשביל מה צריך מובילאיי? יש בטסלה מערכת בילט אין שפעילה גם ללא ה FSD.
אפשר לבטל או להגדיר רק התרעה על סטיה מנתיב ואפשר גם להגדיר תיקון אוטומטי.
אותו דבר לגבי בלימת חירום והאצת חירום כשהרב מזהה התקרבות מאחור.
דרך אגב - בטסלה החלו השבוע בניקוד "נהגים בטוחים" ולפי זה יאשרו או שלא - שימוש בנהיגה האוטונומית ובאפשרויות שלה לפי הדירוג. כנראה הבינו שזה לא מתאים כרגע לכל אחד.
- - - Updated - - -
אם להיות הוגנים הנתון החשוב יותר הוא כמות תאונות לנסועה, ביחס לרכבים אחרים. תיאורטית יש מצב שהאוטו פיילוט מנע יותר תאונות מאשר גרם.
השיקוץ הבטיחותי מבחינתי הוא הקונספט של תפעול הרכב כולו ממסך המגע, לא קשור לחשמלי או אוטונומי.
גם בלי הנהג האוטונומי - המערכת של טסלה בלמה אותי פעמיים כבר, פעם אחת מנעה תאונה בטוחה ובפעם השניה רק הגיבה קצת יותר מהר ממני..
בינתיים המערכת הבסיסית שקיימת לא מושלמת אבל מדהימה בעיני.
...
לא מדויק (אני מניח שאתה מתכוון לטסלה), לא יודע אם נהגת ברכב כזה או לא, אבל בזמן נהיגה אני נוגע במסך לצורך אחד בלבד - מענה וניתוק טלפון (גם זה קצת מפריע לי אבל זה היחיד..). רדיו מופעל מההגה, בקרת שיוט מההגה, מזגן מופעל על אוטומט קבוע, מה עוד צריך בנהיגה?
לא מדויק (אני מניח שאתה מתכוון לטסלה), לא יודע אם נהגת ברכב כזה או לא, אבל בזמן נהיגה אני נוגע במסך לצורך אחד בלבד - מענה וניתוק טלפון (גם זה קצת מפריע לי אבל זה היחיד..). רדיו מופעל מההגה, בקרת שיוט מההגה, מזגן מופעל על אוטומט קבוע, מה עוד צריך בנהיגה?
או, סוף סוף יש לי את מי לשאול:
אנא ציין לגבי הפעולות הבאות איזה מהן מחייבת תפעול מהמסך, ואם כן האם דורשת דפדוף בין תפריטים (כלומר למעט "כפתורים" שתמיד אבל תמיד זמינים ללחיצה):
שינוי טמפ בבקרת מיזוג.
כיבוי מזגן (כלומר מעבר לאיוורור בלבד) והדלקתו.
הפעלת מפשיר אדים קדימה ואחורה.
הדלקת (ובעיקר כיבוי) חימום כסאות.
הפעלת מגב ידנית מיידית (רסס של משאית וכאלה).
הפעלת מגב אחורי בנסיעה קדימה.
העברת מגבים מידני לאוטומט.
מעבר מרדיו למדיה וחזרה. מיוט. פואוז.
הדלקת אורות חניה ודרך, מעבר אור גבוה/נמוך, הפעלת איתות חירום (משולש אדום).
כיבוי בקרת אחיזה.
תודה!
מה נפלא בדיוק?
:mad::mad::mad:
הייתי חוסם אותך מהחברים שלי בפייסבוק, אבל אין לי פייקבוק ...
נחרד מהמחשבה שיגיע גיל/מצב שאזדקק לשירותי הסעה מהבנות שלי
רענן
boaz avrahami
26-09-21, 13:47
לא הבנתי עם מה יש לך בעיה.
עם פייסבוק?
עם הבנות שיסיעו אותך?
או עם רכב אוטונומי שיסיע אותך?
לדעתי כל האפשרויות מתלכדות לבעיה אחת של חוסר יכולת לא להיות בשליטה. יש מצב?
לא הבנתי עם מה יש לך בעיה.
עם פייסבוק?
עם הבנות שיסיעו אותך?
או עם רכב אוטונומי שיסיע אותך?
לדעתי כל האפשרויות מתלכדות לבעיה אחת של חוסר יכולת לא להיות בשליטה. יש מצב?
צודק !
ואני זועם על זה שקבעת אקסיומה שכולנו היינו מוותרים על המטלה.
מנסה לתאר מה היה קורה אם את הכולנו, היית מחליף בנשים.
נראה לי שכבר היית מובל בכיכר העיר מרוט שערות משומן ומסתובב על הגריל :cool:
רענן
boaz avrahami
26-09-21, 14:00
כפי שתוכל לראות בקטע שציטטת רשמתי ״ רובנו המכריע״.
אתה הפכת את זה ל״כולנו״.
עם נשים אני לא מתעסק.
כבר בגן עדן אשה לא צייתה לאלוהים אז אין לי ציפיות.
אני השארתי מקום למתי מעט שמתעקשים לנהוג אע״פ שזה מבזבז את זמנם, נעשה בחוסר יעילות ובזבוז תשתיות וזמן, גורם לעומסים מוגדלים וכמובן עולה בחיי אדם.
למרות החסרונות תארתי לעצמי שיהיו כמה שיתעקשו ואני מקווה שבתחבורה מודרנית ( לצורכי תעבורה) זה ישלל מהאזרחים. לפחות בנתיבים ובשעות העומס.
כפי שתוכל לראות בקטע שציטטת רשמתי ״ רובנו המכריע״.
אתה הפכת את זה ל״כולנו״.
הבהלת אותי לרגע !
אני מודע שיש לי שמיעה סלקטיבית, אבל ראיה סלקטיבית ???
קרא שוב את מה שכתבת.
בכל אופן,
מקווה שאת החופש לנהוג לא ייקחו בקדנציה שלי
רענן
boaz avrahami
26-09-21, 14:18
סליחה. הכוונה כמו למעלה - רובנו המכריע.
וכשמכוניות אוטונומיות יכנסו אני מניח שיפרידו את המכוניות הפרימיטיביות ולאט לאט יצמצמו להן את הנתיבים ויוציאו אותם מאזורים מסווימים על מנת ליעל את התנועה.
נהג בן אנוש הוא מוגבל ואיטי וסובל מהמון טעויות.
נהג בן אנוש הוא מוגבל ואיטי וסובל מהמון טעויות.
שוב אתה מתנסח בהחלטיות .
אני חושב שאתה טועה !
ושאני ואתה לא נזכה לראות מכשיר אוטונומי שמסיע בני אנוש במהירויות (לפחות כמו שעכשיו אנחנו רגילים להם)
בתוך שטחים עירוניים בקרבת מדרכות עם ייצורים חיים ועוסקים בספורט על גלגלים למיניהם.
אוטונומי מבחינתי, אין שום יכולת ו/או אמצעי התערבות (בלימה/ שינוי כיוון) לבני האנוש.
רענן
מפיק הנאה גדולה בנהיגה אל ועל מסלולים בערד ושדה תימן וכמובן בנהיגה אל ובשטח לטיולים.
סובל (מניח, כמו כולם) מנהיגה בפקקים (לא נראה לי שמישהו מפיק שמץ הנאה בנהיגה כזו).
אישית, אשמח מאוד לוותר על נהיגה בפקק.
השאלה הגדולה היא איך שומרים על יכולת הנהיגה האנושית כאשר הרכב האוטונומי יכנס (והוא יכנס, אם נרצה או לא…)
לא שומרים.
מה שהמייחלים לרכב אוטונומי נזהרים מלהתייחס אליו, הוא שכש"ישללו" אז ישללו הכל. לכולם. בכל מקום.
לא תוכל לבחור לא לנהוג בכביש, אבל כן לנהוג בשטח או על מסלול.
כי יאסרו עליך לנהוג בכלל. בכביש, בשטח. ומסלול כבר לא יהיה. כי את "הרוב" זה לא מעניין.
בשם האיסור הקולקטיבי "לטובת הרוב המכריע", יהיה אסור לנהוג בכלל.
כי כל הפטנטים הנוראיים האלה הולכים יד ביד עם כפייה ועם שלטון טוטליטארי.
לא רוצה לנהוג? סע באוטובוס או מונית או רכבת ואל תציק לאחרים.
בפנטזיה שלי, מרכזי פיתוח לרכב אוטונומי צריכים לזכות לאותו טיפול שהטרמינייטור ושרה קונור מעניקים למעבדות של סייברדיין ב"שליחות קטלנית 2". כאמור - חבל שזו רק פנטזיה....
הדבר היחיד שאני באמת מייחל לו, זה שפיתוח הזוועה הזו ייתקל באינספור קשיים, בעיות, תקלות, באגים, תאונות עם ובלי נפגעים, בעיות משפטיות, שאלות אתיות בנוסח הסבתא והילד ועוד מרעין בישין שיעכבו ויעכבו את זה עד קץ כל הדורות.
או לפחות עד אחרי שאני איאסף אל אבותיי. אחר כך תעשו מה שאתם רוצים.
חנן-ג'יפולוג
26-09-21, 17:21
תזכורת: זה שרשור על רכבים חשמליים.
בתי וחברותיה לקחו את האיוניק לשלושה ימים בכנרת.
לאחר שהן הבינו שעל הדשא יש רעש, זבובים, שמש, הן קיפלו כסאות אחוריים, העבירו את המזרונים לאוטו ועברו לישון במזגן.
https://imageshack.com/i/pmVSX5Dvj
מבחינת טעינה אל/מ ובאיזור, יש תחנות אולטרא מהירות ביזרעאל ובהאון. 175kw.
אנחנו זיהמנו עם ההיילקס את המדבר בזמן הזה.
boaz avrahami
26-09-21, 17:34
פתרון לא רע למזגן באוהל.
משדרג את חווית הקמפינג בלי להרעיש.
או, סוף סוף יש לי את מי לשאול:
אנא ציין לגבי הפעולות הבאות איזה מהן מחייבת תפעול מהמסך, ואם כן האם דורשת דפדוף בין תפריטים (כלומר למעט "כפתורים" שתמיד אבל תמיד זמינים ללחיצה):
שינוי טמפ בבקרת מיזוג. לחיצה על כפתור בהגה ופשוט להגיד למזגן מה לעשות, או ללחוץ על כפתור במסך הראשי
כיבוי מזגן (כלומר מעבר לאיוורור בלבד) והדלקתו. תפריט משנה שנפתח בלחיצה על הכפתור הראשי של ההפעלה/כיבוי בתחתית המסך
הפעלת מפשיר אדים קדימה ואחורה. כנ"ל
הדלקת (ובעיקר כיבוי) חימום כסאות. לחיצה על כפתור בתחתית המסך
הפעלת מגב ידנית מיידית (רסס של משאית וכאלה). יש ידית מוזרה כזאת בצד שמאל של ההגה, היא גם מפעילה את האיתות אם צריך ויש פיצ'ר מענין - אחרי הניגוב הרגיל, עוברת עוד שניה או שתיים והמגב עובר עוד פעם אחת לניגוב נוסף
הפעלת מגב אחורי בנסיעה קדימה. אין כזה
העברת מגבים מידני לאוטומט. אצלי זה על אוטומט תמיד, עם הפעלה ידנית במידת הצורך כפי שכתבתי שינוי הזזה באצבע ואז מופיע תפריט נוסף בתחתית המסך ייעודי למגבים
מעבר מרדיו למדיה וחזרה. מיוט. פואוז. לזה צריך להפעיל תפריט, אבל ככה זה לדעתי ברוב הרכבים. ווליום/מעבר תחנה ע"י כפתור על ההגה
הדלקת אורות חניה ודרך, מעבר אור גבוה/נמוך, הפעלת איתות חירום (משולש אדום). שאלה אמיתית? אורות אוטומטיים, יש ידית לאורות גבוהים, איתות חירום יש כפתור מעל הראש שינוי בהגדרות דרך תפריט משנה
כיבוי בקרת אחיזה. אין אפשרות חוקית, יש אפשרות לעקוף את החוקים ע"י הפעלת תפריט "סודי"
תודה!
אם תרצה ובמקרה תהיה בסביבת רמת הגולן נשמח לעשות לך סיבוב. הרכב חכם מאוד עם הפעלה פשוטה ונוחה מאוד.
בנוסף יש כ 180 פקודות קוליות לפי מה שהבנתי, מניח שאפשר להפעיל כמעט הכל ע"י דיבור, ניסיתי חלק (כמו לדוגמה הורדת טמפ מזגן), עובד נפלא.
אפילו אם נקח תשתית בית בודד, לא משודרגת, וננהל חכם את הטעינות, היא תוכל לתמוך במהלך לילה של 7 שעות ב6 מכוניות.
חתיכת זובור.
אני כבר רואה את הצעקות על ״מי הוציא לי את האוטו מהטעינה?!?״..
״מה, שלך כבר שעה בטעינה ולי אין בכלל אחוזים!״
בלבלבלה…
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
טסלה לא מחכה. היא מוציאה מכונית , בידיעה שיש בעיית תשתיות (זה לא רק תשתית טעינה, תראו את הכניסה שלהם בארץ, אפילו חלפים ושרות מסודר אין להם. איזה יצרן מכוניות אחר היה מצליח להכניס כך מכוניות לארץ?!).
ההנחה היא, שהשימוש והחדרת המוצר, יצרו ביקוש כזה שלמדינה לא תהיה ברירה אלא לפתור את הבעיה.
המדינה לא תשים עליך רבע עורלה משומשת במקרה כזה.
ראה בטרפלייס.
גם שם בנו על גיבוי ממשלתי לא קטן.
כל ההייפ, התמיכה והקידום ואנשים נשארו עם גרוטאות חסרות ערך, ופילים כחולים מפוזרים בארץ.
טוב.. איתגרת אותי מיכה אז יצאתי לבדוק - אפשר לעשות כל מה ששאלת לגביו בפקודות הקוליות, אבל כרגע רק באנגלית.
חייב לציין שממש נהניתי עכשיו לבדוק את הפקודות הקוליות. ;)
מעבר לפקודות הקוליות (יש גם מצחיקות - "חם לי בביצים" מוריד 4 טמפ.., open buthole - פותח מכסה טעינה ויש עוד כל מיני כאלה) לא זכרתי את המיקום של כל הכפתורים בעל פה (כנראה כי זה די אינטואיטיבי..);
בקרת טמפ - כפי שכתבתי - כפתור ייעודי בתחתית המסך (לחיצה קצרה על המאוורר פותחת את התפריט המלא, ארוכה מכבה/מפעילה את המיזוג)
הפעלת מפשירי אדים כפתורים ייעודיים בתחתית המסך
שינוי מצב מגבים בתפריט שנפתח מכפתור ייעודי בתחתית המסך
מקורות מדיה - תפריט שפתוח חלקית תמיד ואם לא אפשר לפתוח בלחיצת כפתור ייעודי בתחתית המסך, לחיצה עליו מרימה את התפריט המלא - לחיצה נוספת על המקור הרצוי מעבירה אליו.
דרך אגב, הפקודות הקוליות גם מאפשרות לך להפעיל את הניווט ללא מגע יד, רק באנגלית כרגע, אבל לפני שבוע קיבלנו מקלדת עברית, מי יודע אולי בקרוב נקבל גם פקודות קוליות בעברית.
- - - Updated - - -
המדינה לא תשים עליך רבע עורלה משומשת במקרה כזה.
ראה בטרפלייס.
גם שם בנו על גיבוי ממשלתי לא קטן.
כל ההייפ, התמיכה והקידום ואנשים נשארו עם גרוטאות חסרות ערך, ופילים כחולים מפוזרים בארץ.
יש כבר משהו בסגנון, או בדרך לשם - הדגם הראשון של חברת GAC שנמכר כאן עד לא מזמן, לפי מה שהבנתי כמה מאות יח נמכרו עד שעסק הביש הופסק - אין לרכב תקינה. מקווה מאוד שהחברה לא תזניח את הלקוחות.
זיו - לא מדויק שאין להם חלפים או שירות ולגבי זה - כולם מסתכלים על טסלה, אבל כבר יש רכב מבחן איוניק 5 עם בעיה של חלפים, לא ראיתי כתבות על זה..
יש כמה פעולות שהן פעולות נהיגה מיידיות - כמו שינוי מצב מגבים - ולדעתי זה לחלוטין לא קביל שיהיו דרך תפריט או יותר מתנועה אחת בודדת - וכן, פקודה קולית לא לגיטימית כי לא תמיד זוכרים מה לומר - וגם תנסה לומר את הפקודה ותראה שזה לוקח יותר זמן מלהזיז אצבע. אם היא תבין את המבטא שלך.
וזה עלול להיות קטלני.
אסף.
יש כמה פעולות שהן פעולות נהיגה מיידיות - כמו שינוי מצב מגבים - ולדעתי זה לחלוטין לא קביל שיהיו דרך תפריט או יותר מתנועה אחת בודדת - וכן, פקודה קולית לא לגיטימית כי לא תמיד זוכרים מה לומר - וגם תנסה לומר את הפקודה ותראה שזה לוקח יותר זמן מלהזיז אצבע. אם היא תבין את המבטא שלך.
וזה עלול להיות קטלני.
אסף.
מה זה שינוי מגבים?
אני מפעיל מגבים מיידית דרך הידית של האיתות, זה לא מספיק? מיכה שאל לגבי החלפה ממצב אוטומט לידני..
אם תרצה ובמקרה תהיה בסביבת רמת הגולן נשמח לעשות לך סיבוב. הרכב חכם מאוד עם הפעלה פשוטה ונוחה מאוד.
בנוסף יש כ 180 פקודות קוליות לפי מה שהבנתי, מניח שאפשר להפעיל כמעט הכל ע"י דיבור, ניסיתי חלק (כמו לדוגמה הורדת טמפ מזגן), עובד נפלא.תודה על התשובה המפורטת וההזמנה הנדיבה!
לענייננו אני מאלה שכל הזמן משחקים בטמפרטורה, ובעונות המעבר עם כיבוי והדלקת המזגן. לעשות את זה דרך תפריט משנה על מסך מגע זה עונש בל יתואר, ואחת הסיבות שבחרתי איוניק 5 שיש לה ממשק טיפה יותר 'ישן'.
לפני כמה שנים נסעתי ברנו שכורה כלשהי וחוויתי את העונש הזה על בשרי, לא יקרה.
אגב שכחתי לשאול על העברת המזגן למצב סירקולציה, מניח שגם זה דרך תפריט משנה..
ובנוסף האם רואים את המסך טוב גם בשמש ישירה ובעת שימוש במשקפי שמש?
ויש פיצ'ר מענין - אחרי הניגוב הרגיל, עוברת עוד שניה או שתיים והמגב עובר עוד פעם אחת לניגוב נוסף
תודה!
פיצ'ר מעניין?................. בשביל זה לא צריך לשים 200,000++ שקל על טסלה. יש את זה גם בפוקוס 2010 ליסינג אדישן שעלתה 2% מזה....
וכל פעולה שקשורה מיידית בנהיגה שאינה מופעלת אינטואיטיבית בקצה אצבע עם מתג/כפתור/ממשק שדומה/זהה לכל מכונית אחרת, היא מסוכנת. נקודה.
כמו שכתבתי מיכה, אתה מוזמן לסיבוב במידה ויתאפשר לך אם זה ממש מענין אותך, נראה לי שמיציתי את השרשור הזה.
וזה עלול להיות קטלני.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalkאני רק אניח את זה כאן ...
https://youtu.be/TqAu-DDlINs
חנן-ג'יפולוג
27-09-21, 19:05
חתיכת זובור.
אני כבר רואה את הצעקות על ״מי הוציא לי את האוטו מהטעינה?!?״..
״מה, שלך כבר שעה בטעינה ולי אין בכלל אחוזים!״
בלבלבלה…
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
2021. ניהול עמדות הטעינה ממוחשב.
אתה אמרת שאי אפשר במקביל.
חנן-ג'יפולוג
27-09-21, 22:04
אני מאמין לך שכתבתי את זה. זה נכון, לעמדה לא מנוהלת.
לכן כתבתי בדוגמא על יכולת הבית לתמוך בשישה רכבים שזה מנוהל.
קורא את הפוסטים של ה(כמעט) יחיד שתורם לשרשור עם חוויות ותמונות מהחיים, ונפלה ההחלטה.
כסף התחיל להכנס לחסכון. ברגע שיהיה כאן איזה ריביאן או משהו בסגנון, הוא יירכש.
לטובת דרור (וגם גיתאי שזרקלי משהו תוךמפגש אקראי על הכביש), תוזמן גםמערכת סאונד עם דונגל המחקה קולות מנוע, וג'ריקן קט ומסוגנן של בנזין עם שמן שרוף בשביל הריח (למרות שאני אישית מכור לריח של שתי פעימות).
בהצלחה!
ומוטב שתשים בצד סכום משמעותי בכל חודש, כדי שהרכישה של חשמלית תתבצע בקרוב ככל שניתן - על מנת שגם תספיק לחסוך בהוצאות ולדפוק את המערכת ואת המדינה לאורך זמן רב ככל שניתן, עד שמספר החשמליות יהיה גדול והמיסים שיוטלו עליהן יגמזו את היתרון הכלכלי שלהן.
שים לב שהטווח בכביש שונה מהטווח בשטח. ההבדל משמעותי ובינתיים לפחות לא תוכל לבנות על כמה ימים במדבר.
מצד שני שיתפתי קודם את האתגר של ריביאן לחצות את אמריקה בשטח. לדעתי הם כבר בכיוון
אסף.
אני מאמין לך שכתבתי את זה. זה נכון, לעמדה לא מנוהלת.
לכן כתבתי בדוגמא על יכולת הבית לתמוך בשישה רכבים שזה מנוהל.
אני לא חושב שלבאי הפורום הזה יש חניון פרטי בחצר עם מקום ל 6 עמדות טעינה.
לרוב מכסימום לשני רכבים.
רענן
חנן-ג'יפולוג
28-09-21, 11:02
אני מציע שתחזור אחורה ותראה את ההקשר שבו נכתב על טעינת שישה רכבים, תגובה #830, ואז אולי תחזור לפה ותבקש למחוק את התגובה הזו.
בחייאת. זה ממש בסדר להיות אופוזיציונר וביקורתי. אפילו עוקצני במידה. אני בעד. אבל תקראו ותגיבו לעניין. לפעמים אני עונה רק מתוך נימוס לתגובות/עקיצות ממש מטופשות, כשברור שהאינטליגנציה של העוקץ היא גבוהה בסדר גודל מהעקיצה שלו. מיותר.
אני מציע שתחזור אחורה ותראה את ההקשר שבו נכתב על טעינת שישה רכבים, תגובה #830, ואז אולי תחזור לפה ותבקש למחוק את התגובה הזו.
בחייאת. זה ממש בסדר להיות אופוזיציונר וביקורתי. אני בעד. אבל תקראו ותגיבו לעניין. לפעמים אני עונה רק מתוך נימוס לתגובות/עקיצות ממש מטופשות, כשברור שהאינטליגנציה של העוקץ היא גבוהה בסדר גודל מהעקיצה שלו. מיותר.
כנראה התכוונת אליי,
למרות שכתבתי לא מתוך אופזיציה או עקיצה.
פשוט גם אם טכנלוגית אתה יכול לנהל 6 טעינות במקביל.
לא רואה שזה מעשי אלא אם כן משתלטים על הרחוב.
רענן
רענן הדיון הזה הוא גם על טעינה בחניה של בתים משותפים וגם בחניה של מקום ציבורי.
אז לך אין חניה ל6 רכבים. אוקיי.
אסף.
חנן-ג'יפולוג
28-09-21, 11:19
התגובה כוונה אליך, אבל לא רק אליך. אני המחשתי בתגובה #830 שתשתית סטנדרטית של בית בודד מסוגלת לתמוך בטעינה של שישה רכבים שהנסועה שלהם היא סטנדרטית, בטעינה מנוהלת חכם.
מכאן הקורא הנבון יסיק שלכמות רכבים ממוצעת במשפחה, עם נסועה ממוצעת, לא תהיה בעייה תשתיתית ברמת הבית הבודד בניהול עמדות חכם. מזכיר שהדיון היה על תשתית חשמלית.
כמובן שאין בזה שום אמירה על משפחה עם שישה רכבים וחניה פרטית לכולם.
ונניח לרגע שתצליח למקסם את הטעינה בבית משותף עם ניהול חכם.
מה יקרה כשיעשו את זה בכל/רוב הרחוב ? השכונה ? העיר ?
חנן-ג'יפולוג
28-09-21, 14:51
בתחילת אותה תגובה, #830, עניתי שאני לא מכיר את המגבלה התשתיתית הרחבה יותר אצלנו, עליה נשאלתי.
אין לי באמת מושג מהי התשתית לרחוב שלי, או לקיבוץ.
אבל כן אפשר לדבר על הבדלי צריכה יום/לילה וממוצע נסועה.
הרכב שלי הוא לא דוגמא. יש לי ארבעה רכבים בבית, אבל כל הבנות ואני מתחרעות רק על האיוניק מסיבות מובנות, עד כדי כך שכבר פעמיים טענתי את המצברים של המכוניות האחרות עקב חוסר תזוזה.
ממוצע הקילומטראז' בישראל הוא כ70 ק"מ ליום. זה בערך 12 קוט"ש, שמשך הטעינה שלהם הוא כ70 דקות.
האם לקחת בחשבון משטר הצריכה שבאותו בית לא שגרתי בחורף/קיץ מזגנים פועלים בלילה ואולי מייבש כביסה בחורף עובד ?
התגובה כוונה אליך, אבל לא רק אליך. אני המחשתי בתגובה #830 שתשתית סטנדרטית של בית בודד מסוגלת לתמוך בטעינה של שישה רכבים שהנסועה שלהם היא סטנדרטית, בטעינה מנוהלת חכם.
מכאן הקורא הנבון יסיק שלכמות רכבים ממוצעת במשפחה, עם נסועה ממוצעת, לא תהיה בעייה תשתיתית ברמת הבית הבודד בניהול עמדות חכם. מזכיר שהדיון היה על תשתית חשמלית.
כמובן שאין בזה שום אמירה על משפחה עם שישה רכבים וחניה פרטית לכולם.
אני חושב שאתה אופטימי מידיי ,
היום כל אחד בלילה מחבר לשקע את הסמארטפון ושוכח ממנו עד הבוקר.
מתוך הנחה שלא יהיו לך עמדות טעינה לכל הרכבים (לדעתי 2 עמדות יותר ריאלי),
האם אתה רואה את הילדים יוצאים בחורף ומחליפים רכבים לעמדות הטעינה ?
בכלל היום יש כאלו שמתעצלים לחבר את הסמארטפון עם הכבל ומשתמשים במשטח טעינה אלחוטי.
לא יודע איך אצלך,
אבל אצלי אני בטוח שהייתי מקבל בבוקר רכב שלא חובר לחשמל כשהבת חוזרת מבילוי.
רק שבמצב כזה עם רכב על דלק, עוברים דרך תחנה בדרך ומבזבזים מכסימום 5 דקות מזמן הבוקר.
רענן
חנן-ג'יפולוג
28-09-21, 15:16
ומה לגבי העתיד ?
אני שואל כי אני בתהליכי בניית בית.
הרי בעתיד כנראה שהסוללות יהיו יותר גדולות ונרצה לטעון אותן מהר יותר.
כלומר מינימום להכין 20X3 לכל רכב, כלומר 40X3 ללוח המשנה בחנייה לכל בית מגורים (אני כותב בכוונה כך כי במצב שנטען רכב אחד הוא יוכל למשוך לעצמו יותר).
וזה נתונים שנכונים להיום, כלומר....אלו בתים שיצטרכו לקבל הזנה 80X3 אם לא רוצים להתעסק בזה שוב עוד עשור.
נשמע לי סביר בעיקר שהטעינה תהיה מהירה יותר. בהינתן שזה יקרה, והמגמה מראה שזה בוודאות יקרה, לא בהכרח שתרצה לשלם על סוללה גדולה יותר בשביל הפעמיים בחודש שאולי תרצה לנסוע רחוק יותר. תטען בשגרה בבית, ולעתים מזדמנות תטען בעמדה אולטרה סופר היפר מהירה בחוץ. זה סידור מצוין, לדעתי.
גם אם אני טועה וכן יהיו לך סוללות גדולות בהרבה, זה לא ישנה את הטיעון הבא שלי:
דרישת האנרגיה בעתיד לא תשתנה מהותית, פר רכב, להערכתי, אלא אם ממוצע הנסועה ישתנה. עדיין, כנראה שנצטרך באיזור ה12 קוט"ש לרכב ביום, בממוצע, שזה כ70 דקות של 16 אמפר, תלת פאזיים.
אז מה בעצם אני אומר? שתצבע 16ax3 לטובת טעינת הרכבים שלך, לא משנה אם זה 1 או 4 רכבים, ולזה תוסיף את האמפראז' שלדעתך הבית יצטרך, בלי הרכבים.
מה כן? צנרות עבות רזרביות, נדמה לי שקוראים להן קוברה. מהפילר לארון של הבית, ומהארון לחניה. שלא תצטרך להפוך את הבית לשדרוגים, אם תזדקק להם.
חנן-ג'יפולוג
28-09-21, 16:03
האם לקחת בחשבון משטר הצריכה שבאותו בית לא שגרתי בחורף/קיץ מזגנים פועלים בלילה ואולי מייבש כביסה בחורף עובד ?
אני חושב שאתה אופטימי מידיי ,
היום כל אחד בלילה מחבר לשקע את הסמארטפון ושוכח ממנו עד הבוקר.
מתוך הנחה שלא יהיו לך עמדות טעינה לכל הרכבים (לדעתי 2 עמדות יותר ריאלי),
האם אתה רואה את הילדים יוצאים בחורף ומחליפים רכבים לעמדות הטעינה ?
בכלל היום יש כאלו שמתעצלים לחבר את הסמארטפון עם הכבל ומשתמשים במשטח טעינה אלחוטי.
לא יודע איך אצלך,
אבל אצלי אני בטוח שהייתי מקבל בבוקר רכב שלא חובר לחשמל כשהבת חוזרת מבילוי.
רק שבמצב כזה עם רכב על דלק, עוברים דרך תחנה בדרך ומבזבזים מכסימום 5 דקות מזמן הבוקר.
רענן
כן. טעינה מנוהלת תתמודד בהצלחה עם מייבש כביסה, מזגנים פועלים.
לא. אני לא רואה מצב שבו מתעסקים בהחלפת מקומות לרכבים עם עמדות טעינה, לא ביום ובטח לא בלילה. בכללי, אני לא מאמין במצב שבו אני משרת בשוטף את המכשירים שלי. אם וכשעוד רכבים בצי שלי יוחלפו לחשמליים, לכל רכב תהיה עמדה משלו, ובמחשבה מהירה אני יכול לתמוך במסגרת החצר שלי בחמש עמדות ללא בעיה כלל.
חנן-ג'יפולוג
28-09-21, 16:10
בכמה רכבים בית ממוצע אמור לתמוך? אמנם יש לי ארבעה רכבים, אבל אחד מהם זה רכב לטיולים בלבד, דיזל, ועוד אחד זה רכב לבנות, שלא עושה קילומטראז' גבוה באופן יומיומי. הרכב שלי נטען בעבודה במהלך השבוע, והרכב של אשתי עושה עד כ150 ק"מ בשבוע. מספיק יהיה לטעון אותו פעם בשבועיים.
https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/h1euk11aqk
באפריל הקרוב בנורבגיה ימכרו רק רכבים חשמליים.
בסופו של דבר כל בעיות התשתית הינן בעיות טכניות פתירות בהשקעה המתאימה אם יש רצון לכך.
הריוויון הזה ממש עושה חשק
https://youtu.be/KGqexebCcUo
וכשרואים איך הוא מחליף גלגל שקרע דופן...
ואללה מישהוא באמת חושב שם על שטח ,המחזיק גלגל שמחזיק גם את הג׳ק הוא גם שפלה לג׳ק....
boaz avrahami
28-09-21, 21:04
בסופו של דבר כל בעיות התשתית הינן בעיות טכניות פתירות בהשקעה המתאימה אם יש רצון לכך.
כמעט הכול בחיים פתיר אם יש לך את הממון הנכון.
אפילו הרפואה נראית אחרת כשאתה עשיר.
השאלה היא מתי בישראל יגיעו ליישם את התשתית הזו.
אפילו תחבורה ציבורית סבירה אין פה ואתה יודע למה?
מפני שחלק ניכר מתקציב המדינה כולל חלף מיסים מגביה ישירה, מגיע היום מרכבים ודלקים.
רוצה לומר- למדינה יש תמריץ חזק לא לשחוט את הפרה הזו של הרכבים מונעי בעירה פנימית.
חוצמזה, התהליכים בישראל מאוד מסורבלים ואיטיים.
בועז, כמו גם אחרים בדיון הזה - אתה מניח שיש כוונה מאחורי דברים שלא קורים במדינה.
אני דווקא מניח שזה נובע מרשלנות וחוסר יכולת לחשוב לתכנן ולבצע ברמה הבסיסית ביותר.
אסף.
מאוד.
מאוד.
מאוד מאכזב! שעם ארבעה מנועים נפרדים, עדיין הלכו על מתלים קונבנציונאלים עם ציריות שמגבילות מהלך. ציפיתי להתפעם מאיזה מתלה חדשני ומנוע בתוך/צמוד גלגל.
חנן-ג'יפולוג
28-09-21, 22:19
משקל בלתי מוקפץ, אייל. זה לא מקרי שלא רואים את זה על רכבים מהירים.
polar bear
28-09-21, 22:23
על מנת לא להתעסק עם החשמל של הבית האם אפשרי להקים צרכן חשמל נוסף עם שעון נפרד ישירות מפילר החשמל ברחוב נטו בשביל הטעינה? מותר? יקר?
משקל בלתי מוקפץ, אייל. זה לא מקרי שלא רואים את זה על רכבים מהירים.
אני חושב שרשמתי את זה פעם באיזשהו שרשור, אפשר לחשוב על מנוע שיושב בין צירי המשולשים בשלדה, מצביע למרכז הגלגל, סב על צירו עם עליה וירידת המתלה- רווח של מהלך מקסימלי ומייתר משקל בלתי מוקפץ של המתלה.אבל זה לא קשור לנושא.
הצביעות הכי גדולה שיש בתחום.
מדינה שייצוא אנרגיה פוסילית מזהמת היא נתח נכבד מאד מכלכלת המדינה.
חנן-ג'יפולוג
28-09-21, 23:25
מועתק מהפייסבוק:
"
שלום
רכשתי רנו זואי 40. במכירת אמרו ש טווח נסיעה עד 300 אבל סוללה נטענת רק עד 220. בעוד 4 ימים יש לי נסיעה לכנרת ואני מאוד חוששת מהמצב. אם זה באמת מגיעה לפחות עד 240 אני יכולה לנסוע ישירות לשם. אם לא - אני צריכה לחפש טעינה בדרך ומה סיכויים שהיא תהייה פנויה ? ואם כן - כמה זמן ?
אצלי זה טעינה איטית -במכירות אף אחד לא ציין את זה .
מישהו יכול להסביר לי על המצב ? תודה וחג שמח לכולם..
"
כבר כתבנו, אבל שוב: בידקו טוב אם מה שאתם קונים תואם לצרכים שלכם. לא העיתונאים ולא אנשי המכירות יסבירו לכם את הפרטים ה"קטנים" האלה.
חנן-ג'יפולוג
29-09-21, 01:17
הריוויון הזה ממש עושה חשק
https://youtu.be/KGqexebCcUo
וכשרואים איך הוא מחליף גלגל שקרע דופן...
ואללה מישהוא באמת חושב שם על שטח ,המחזיק גלגל שמחזיק גם את הג׳ק הוא גם שפלה לג׳ק....
רכב טיולים מרשים מאוד. אולי בסופו של דבר ההיילקס לא ימשיך אתי עד הקבר?
מועתק מהפייסבוק:
"
שלום
רכשתי רנו זואי 40. במכירת אמרו ש טווח נסיעה עד 300 אבל סוללה נטענת רק עד 220. בעוד 4 ימים יש לי נסיעה לכנרת ואני מאוד חוששת מהמצב. אם זה באמת מגיעה לפחות עד 240 אני יכולה לנסוע ישירות לשם. אם לא - אני צריכה לחפש טעינה בדרך ומה סיכויים שהיא תהייה פנויה ? ואם כן - כמה זמן ?
אצלי זה טעינה איטית -במכירות אף אחד לא ציין את זה .
מישהו יכול להסביר לי על המצב ? תודה וחג שמח לכולם..
"
כבר כתבנו, אבל שוב: בידקו טוב אם מה שאתם קונים תואם לצרכים שלכם. לא העיתונאים ולא אנשי המכירות יסבירו לכם את הפרטים ה"קטנים" האלה.
שוב, מה זה "הצרכים שלכם"?.....
אלה אנשים שלא קוראים עיתונות רכב. גם אם היו קוראים, לא היו מקבלים את המידע הדרוש אבל הם ממילא לא קוראים. הם אפילו לא יודעים להגדיר את הצרכים שלהם באופן מדויק ומושכל, כי מבחינתם אוטו זה אוטו. כשצריך, אז נוסעים. גם רחוק. ועד היום זה לא היה משהו להקדיש לו מחשבה ובטח לא להיות מוטרד בגללו.
הם לכאורה נוסעים רוב הזמן רק במתאר אורבני. 20-30 ק"מ ביום גג. בשבילם רנו זואי בסיסית כזו מתאימה בול.
טעינה איטית בבית פעם בשלושה-ארבעה ימים מספיקה להם. מקסימום בוסט קטן של טעינה מהירה אם צריך לצאת מחוץ לעיר פה ושם. כל עוד זה השימשו באוטו, הם מרוצים - לא מתדלקים ביוקר, חוסכים מלא כסף, דופקים את המערכת.
אבל אם פתאום רוצים לנסוע לכנרת? או לחרמון? או לאילת? קורה לפעמים, לא?................. לא שאי אפשר, יש עמדות טעינה מהירה בדרך, רכב חשמלי עדיין לא כזה נפוץ ו-99% שעמדת הטעינה בתחנת דלק נידחת על כביש הערבה תהיה פנויה. אבל החשש קיים. וזה גם לוקח זמן. לזה מתכוונים כשמדברים על סופן (הזמני) של הנסיעות הספונטניות.
אז תתרגלי מותק. רצית חשמלי? לשמור על כדור הארץ ולחבק עצים?... בבקשה, קיבלת. בפעם הבאה תשקיעי קצת בלימוד הנושא.
הייתי אומר לה לא לשבור את הראש יותר מדי, לשכור רכב רגיל ליומיים וזהו.
נו למה אתה מצפה מהצביעות המערב-אירופית? לנורבגיה עתודות נפט ל-300 השנים הבאות. נראה לך שהם יפסיקו להפיק ולמכור אותו?.....
חנן-ג'יפולוג
29-09-21, 02:10
לכן אני משתדל להביא לכאן את המידע. הטוב והרע. עם היתרונות, האתגרים והחסרונות. שאנשים יקבלו את מירב האינפורמציה שיש, ושיהיה להם מקום אמין לשאול.
זו גם הסיבה שאני מנסה למנוע מאינפורמציה מוטעית להגיע לכאן, כמו קשקושים על מקרי קצה לא רלוונטיים.
איך בדיוק הנתון הזה מצביע על צביעות?
הייתי מבין את האמירה אם הנורווגים היו מקדמים מנועי בעירה פנימית או משהו, אבל הפוך, הם מספקים מומנטום לתחום החשמלי ברמה העולמית דרך הדוגמא שהם נותנים - סוג של פיילוט למדינות אחרות וליצרנים.
כל הכבוד להם שלמרות התלות בהכנסות מדלק מאובנים הם עושים את זה.
דרך אגב באותו עניין, 98% (!) מהחשמל בנורווגיה מגיע ממקורות מתחדשים, הרוב הידרו אלקטרי.
כלומר כל מכונית חשמלית שעולה על הכביש שם זה נטו חיסכון של זיהום אויר ברמת המדינה כולה.
קודם כל מגה צביעות.
זה הם שומרים את השכונה שלהם נקיה אבל שופכים את הפסולת לשכנים.
שנית, תפנים שרכב חשמלי זה לא = נקי.
יש המון לכלוך גם בייצור שלו וגם בגריטה שלו. אפילו בטעינה שלו.
גם אם במקרה נורווגיה נתברכה במספיק גלים כדי לייצר מספיק חשמל בשביל לטעון את כל הרכבים החשמליים.
גם זה שבנורווגיה יש אויר נקי. זה לא משנה הרבה כשמטר אחרי הגבול יש חוקים של עולם שלישי. או אין חוקים בכלל.
מוני אורבך
29-09-21, 14:13
צביעות או לא צביעות, לפחות הם עושים משהו בנושא.
וזה הרבה יותר טוב ממדינות אחרות "מערביות"
אגב גם אם מכוניות חשמליות הם לא 100% לא ירוק.
האם יש תעשיה שהיא כן 100% ירוק ?!
אם תטען שמכונית חשמלית בסופו של דבר הרבה יותר מזהמת ממנוע בעירה פנימית זה סיפור אחר.
האם זה מה שאתה טוען ??
בדיוק כמו שגיא אמר. מנקים את הבית וזורקים זבל לשכנים. העיקר שאצלם בבית נקי ואוויר צח. זה נקרא דואגים לכדור הארץ.
אגב גם אם מכוניות חשמליות הם לא 100% לא ירוק.
האם יש תעשיה שהיא כן 100% ירוק ?!
אם תטען שמכונית חשמלית בסופו של דבר הרבה יותר מזהמת ממנוע בעירה פנימית זה סיפור אחר.
האם זה מה שאתה טוען ??
לא חושב שיש מידע על זה בנתיים, אבל כמה זיהום זה לייצר סוללה כזאת ? כמה זיהום זה לטעון סוללה כזאת כל יום ( לייצר חשמל )
והכי יפה, כמה זיהום זה לקבור את הסוללה בסוף אחרי שכבר לא נשאר מה לתקן / או לקבור את התאים הבודדים שיוחלפו .. או מה שלא יהיה שעושים איתם ..
מוני, איך אתה ישן בלילה עם מה שקורה ברמת חובב ? .. הרי החרא שם מחלחל לאדמה / למי תהום של הבדואים .. אז למי אכפת ... זה לא שבתל אביב יש ריח של הירושימה בלילה כשיש רוח מזרחית .. נכון ? ...
חלאס, חוק שימור אנרגיה אתה מכיר, אנרגיה / חומר לא הולך לאיבוד, הוא רק משנה מצב... הליתיום נמצא או באדמה, או בסוללה או בחזרה באדמה .. נכון ? אבל לא בפרורים מקרוסקופיים מפוזרים כמו שהיה קודם אלא בטונות על גבי טונות במקום אחד.
לא חושב שיש מידע על זה בנתיים, אבל כמה זיהום זה לייצר סוללה כזאת ? כמה זיהום זה לטעון סוללה כזאת כל יום ( לייצר חשמל )
והכי יפה, כמה זיהום זה לקבור את הסוללה בסוף אחרי שכבר לא נשאר מה לתקן / או לקבור את התאים הבודדים שיוחלפו .. או מה שלא יהיה שעושים איתם ..
מוני, איך אתה ישן בלילה עם מה שקורה ברמת חובב ? .. הרי החרא שם מחלחל לאדמה / למי תהום של הבדואים .. אז למי אכפת ... זה לא שבתל אביב יש ריח של הירושימה בלילה כשיש רוח מזרחית .. נכון ? ...
חלאס, חוק שימור אנרגיה אתה מכיר, אנרגיה / חומר לא הולך לאיבוד, הוא רק משנה מצב... הליתיום נמצא או באדמה, או בסוללה או בחזרה באדמה .. נכון ? אבל לא בפרורים מקרוסקופיים מפוזרים כמו שהיה קודם אלא בטונות על גבי טונות במקום אחד.
מצ"ב יוטיוב אחד מיני רבים על נושא ייצור ומיחזור הסוללות, יחסית מאוזן ויספק לאוהבי גזי הפליטה פה תחמושת.
https://www.youtube.com/watch?v=PbOBmnZRpZ4&ab_channel=DWPlanetA
במשפט: כל העולם בערך עובד על פתרונות שימוש חוזר ואחר כך מיחזור של סוללות ליתיום איון.
אף אחד לא יקבור מוצר עם כל כך הרבה חומר גלם יקר ערך (שמתישהו פשוט יגמר במיכרות).
לא רק מגה-צביעות, גם חרטא אחת גדולה.
בערים שלהם כל המכוניות יהיו חשמליות וייצור החשמל יהיה רק מאנרגיה מתחדשת והאויר לכאורה יהיה נקי, אבל את הנפט המזהם הם מפיקים במלוא המרץ מהים הצפוני ומוכרים בשקיקה למדינות אחרות ששורפות אותו במנועי המכוניות ובמפעלי התעשיה שלהן - האם הפליטה הזו נשארת רק בתחום האוירי שלהן?.... האם מדובר רק בצביעות?.... למה לא שקר גס?....
יגידו שזה לא קשור - ואני אומר שבחיים ובעולם בכלל הכל קשור להכל - ולמה זה כל כך לא מפתיע שכל החרא הירוק הזה מגיע ממדינה ששמו של ראש ממשלתה בימי מלחמת העולם השניה (וידקון קוויזלינג) הפך לשם-תואר-גנרי לבוגד, ושהיום מממנת ישירות את החמאס?....
לכן אני משתדל להביא לכאן את המידע. הטוב והרע. עם היתרונות, האתגרים והחסרונות. שאנשים יקבלו את מירב האינפורמציה שיש, ושיהיה להם מקום אמין לשאול.
זו גם הסיבה שאני מנסה למנוע מאינפורמציה מוטעית להגיע לכאן, כמו קשקושים על מקרי קצה לא רלוונטיים.
1. אתה מביא הרבה מאוד מידע חשוב.
חבל שאלה שהמידע הזה כל כך קריטי להם, נגיד הגברת הזו עם הרנו זואי, לא טורחים להתעניין לפני שהם מפוצצים סכומים של שש ספרות על אוטו, פשוט כי מכוניות לא מעניינות אותם.
אם להוסיף חטא על פשע, חלק גדול מלקוחות הרכב החשמלי בישראל הם "סביבתנים" שסביר להניח שממש שונאים מכוניות... ועיתונות רכב נתפסת בעיניהם כמשהו שמיועד רק לחובבי רכב, למוטורהד'ס. אז מילא שאת עיתונות הרכב הישראלית החובבנית/שרלטנית הם לא קוראים, בינינו? זה לא הפסד גדול. אבל מה הסיכוי שהם נכנסים למקום היחיד שמגיש להם את המידע החשוב הזה? כלומר לכאן?..... 0 עגול. עובדה - הם מחפשים את ישועתם באסלה הגדולה והמצחינה מכולן - בפייסבוק....
2. למנוע אינפורמציה מוטעית זה חשוב. אבל מה שנקרא "מקרה קצה" הוא המציאות האמיתית של מישהו אחר. יש משהו שמפריע למישהו.
ואם יש דבר שמרגיז זה הנסיונות לבטל את דעתו של מישהו אחד, רק כי היא "לא מייצגת" או "לא רלוונטית" לדעתו של מישהו שני.
1. אתה מביא הרבה מאוד מידע חשוב.
חבל שאלה שהמידע הזה כל כך קריטי להם, נגיד הגברת הזו עם הרנו זואי, לא טורחים להתעניין לפני שהם מפוצצים סכומים של שש ספרות על אוטו, פשוט כי מכוניות לא מעניינות אותם.
תעלומה מופלאה בעיני, מה מטריד אותך במה שאדונים וגבירות עושים עם הכסף שלהם?
לדעתי, אדון ברלי, יש לך לב, רחב ורחום כמו של האפיפיור.
בדיוק כמו שגיא אמר. מנקים את הבית וזורקים זבל לשכנים. העיקר שאצלם בבית נקי ואוויר צח. זה נקרא דואגים לכדור הארץ.הם לא זורקים זבל לשכנים, הם מוכרים את הנפט בממון רב, אבל, זה שוק חופשי.
נורבגיה מדינה עשירה מספיק כדי שגם אחרי הסיאוב של השלטון יישאר שם מספיק כדי להשקיע בתשתיות, אז הם יכולים להרשות לעצמם להשקיע באוויר נקי, במיוחד כל עוד העולם ממשיך לצרוך נפט. הם דואגים לתושבים שלהם, הלוואי שהיינו יכולים להגיד אותו הדבר על השלטון שלנו.
ד.א. גג סולארי. אני מייצר על הגג כ12,000 קוט"ש בממוצע בשנה ב8 שנים האחרונות. לפי 18 קוט"ש ל100 ק"מ, נתון צריכת האנרגיה האמיתי של חנן באיוניק 5, האנרגיה שאני מייצר תספיק לכ66,000 ק"מ בשנה, בערך כפול מהקילומטראז' השנתי הכולל של משפחתי.
אני מוכר את החשמל לחח"י בכמעט פי 3 ממה שאני קונה, ויש לי עוד 12 שנה של סבסוד על חשבון הברון. כלומר, ברלי.
אחר כך, תכלע'ס, אולי ישתלם לי לנתק את הגג מהרשת ולטעון 2-3 מכוניות חשמליות + טסלה powerwall או מצבר דומה להזין חלק מהצריכה הביתית.
הם לא זורקים זבל לשכנים, הם מוכרים את הנפט בממון רב, אבל, זה שוק חופשי.
נורבגיה מדינה עשירה מספיק כדי שגם אחרי הסיאוב של השלטון יישאר שם מספיק כדי להשקיע בתשתיות, אז הם יכולים להרשות לעצמם להשקיע באוויר נקי, במיוחד כל עוד העולם ממשיך לצרוך נפט. הם דואגים לתושבים שלהם, הלוואי שהיינו יכולים להגיד אותו הדבר על השלטון שלנו.
נכון, הם לא זורקים זבל לשכנים. הם מוכרים אותו, שיחנקו, שוק חופשי. כמו שפעם (לא יודעה איך היום) אירופה "ירוקה" הייתה קוברת מצברים באפריקה. כמו סוחרי נשק שוחרי השלום.
למכור נפט ולזרוק מצברים לקבורה באפריקה זה שני דברים מאוד שונים.
אפריקה תסתדר יפה מאוד אם לא יזרקו אצלה מצברים (מקסימום כמה מאפיונרים ירוויחו פחות כסף), לא נראה לי שהיא תסתדר טוב בלי נפט/דלקים בעשורים הקרובים ...
מה הנורווגים עושים/יעשו עם סוללות הליתיום הגמורות ? אין לי מושג ...
לדעתי, אדון ברלי, יש לך לב, רחב ורחום כמו של האפיפיור.
עלית על הפואנטה.
חבל רק שבאיחור של 20 שנה.....
איך בדיוק הנתון הזה מצביע על צביעות?
אתה רציני?
יש יותר צביעות מכך שמדינה שלכאורה תומכת בצמצום גזי פליטה מהווה מוקד מרכזי לייצור חומרי הגלם לאותם מזהמים, ומשתמשת בכסף כדי לדאוג לעצמה.
אם יש מינוח לאירוע זה קלאסי כסף דמים.
נכון,
הם לא עוברים על תקנות, כי למכור מותר, אבל הם מייצרים את חומר הגלם..
מה הנורווגים עושים/יעשו עם סוללות הליתיום הגמורות ? אין לי מושג ...
יזרקו להר געש הקרוב.
אתה רציני?
יש יותר צביעות מכך שמדינה שלכאורה תומכת בצמצום גזי פליטה מהווה מוקד מרכזי לייצור חומרי הגלם לאותם מזהמים, ומשתמשת בכסף כדי לדאוג לעצמה.
אם יש מינוח לאירוע זה קלאסי כסף דמים.
נכון,
הם לא עוברים על תקנות, כי למכור מותר, אבל הם מייצרים את חומר הגלם..
מבחינתי צביעות זה לשבת בצד וללכלך על מי שאשכרה עושה משהו רציני לטובת הקטנת הפליטות.
הנורווגים מניעים תהליך שבשנים הבאות יקטין את הביקוש העולמי למוצר היצוא העיקרי שלהם, וזה בהחלט ראוי להערכה.
לא סביר לצפות מהם להתאבד כלכלית היום ע"י "השארת הנפט בים", אף אחד מאיתנו לא היה עושה את זה במקומם אז תרגיעו עם הביקורת.
בנוסף צריך לזכור שפחות מחצי מהנפט בעולם הולך על תחבורה יבשתית - השאר למטוסים, אוניות, אנרגיה ושימושי תעשיה.
ברוב אלה (למעט אנרגיה) אין לנפט תחליף ממשי.
אז תמיד יהיה למי למכור נפט, גם אחרי שהריקשה האחרונה בדלהי תהיה חשמלית.
בנוסף צריך לזכור שפחות מחצי מהנפט בעולם הולך על תחבורה יבשתית - השאר למטוסים, אוניות, אנרגיה ושימושי תעשיה.
אז תמיד יהיה למי למכור נפט, גם אחרי שהריקשה האחרונה בדלהי תהיה חשמלית.
בדיוק. ואז נשאלת השאלה עד כמה אמוק חישמול המכוניות באמת ישפיע על האקלים....
בדיוק. ואז נשאלת השאלה עד כמה אמוק חישמול המכוניות באמת ישפיע על האקלים....
הוא לא.
הצי האמריקאי שורף יותר מזוט בשנה מכל הרכבים בארה׳ב גם יחד …
זה פורסם לפני שנתיים איפה שהוא.
הוא לא.
הצי האמריקאי שורף יותר מזוט בשנה מכל הרכבים בארה׳ב גם יחד …
זה פורסם לפני שנתיים איפה שהוא.
אני יודע שלא.
השאלה היא רק עד כמה חסידי איכות סביבה/סתם אלה שמוקסמים מטכנולוגיה, יודעים את האמת לאמיתה אבל משקרים לכל העולם. מצד שני, "לזכותם" ייאמר שהם מוכנים לשקר גם לעצמם. ממה שאנחנו יודעים על טבעם של שקרים, זה שככל שאומרים אותם מספיק פעמים, כך הם הולכים והופכים לאמת.
אם כבר, לפחות הגישה של חנן ונמרוד לרכב חשמלי הכי נראית לי - כי זה כדאי כלכלית. בוודאי עכשיו.
מוני אורבך
30-09-21, 09:51
אתם יודעים את זה משמועות או מעובדות מגובות (אפילו על ידי עיתונות)
כדור הארץ נמצא בבעיה חמורה, ומשנה לשנה אנחנו רואים זאת יותר.
אז לשבת בחיבוק ידים ו"אחרי המבול" ?!
חישמול יכול לתת פיתרון טוב לחלק די גדול מבעיות פליטת הפחמן.
בצרוף אנרגיה ירוקה, זה כבר יכול לעשות הבדל משמעותי.
נכון זה לא מספיק ויש עוד הרבה מה לעשות.
אז מה הפיתרון שלכם? לא נעשה כלום כי גם ככה יש הרבה מאוד מזהמים ?
ואנחנו רק (אולי) טיפה בים לכן אנחנו יכולים להמשיך ולזהם.
ושלילדים שלנו נשאיר להתמודד עם הבעיה.
אנחנו כבר נהיה סנליים בבית אבות אז מה איכפת לנו
הגישה הזו עבדה מצוין למרי אנטואנט וללואי ה 16..
מצחיק.
כדור הארץ מתחמם ומתקרר במחזורים של עשרות אלפי שנים. אנחנו נמצאים עכשיו בסופה של תקופת הקרח האחרונה.
כדור הארץ התחמם גם בלי בני אדם ורכבי דיזל מזהמים.
אין הרבה קשר למעשים של בני אדם.
לפני כמה מליוני שנה כוסו כל השמיים בפיח מהתרסקות של אסטרואיד ענק על פני הארץ. כל החיים מתו.
זה גם היה בגלל הפלוצים של הדינוזאורים ?
עכשיו הם חוזרים בצורת דלק פוסילי ?
נשמע לי סביר בעיקר שהטעינה תהיה מהירה יותר. בהינתן שזה יקרה, והמגמה מראה שזה בוודאות יקרה, לא בהכרח שתרצה לשלם על סוללה גדולה יותר בשביל הפעמיים בחודש שאולי תרצה לנסוע רחוק יותר. תטען בשגרה בבית, ולעתים מזדמנות תטען בעמדה אולטרה סופר היפר מהירה בחוץ. זה סידור מצוין, לדעתי.
גם אם אני טועה וכן יהיו לך סוללות גדולות בהרבה, זה לא ישנה את הטיעון הבא שלי:
דרישת האנרגיה בעתיד לא תשתנה מהותית, פר רכב, להערכתי, אלא אם ממוצע הנסועה ישתנה. עדיין, כנראה שנצטרך באיזור ה12 קוט"ש לרכב ביום, בממוצע, שזה כ70 דקות של 16 אמפר, תלת פאזיים.
אז מה בעצם אני אומר? שתצבע 16ax3 לטובת טעינת הרכבים שלך, לא משנה אם זה 1 או 4 רכבים, ולזה תוסיף את האמפראז' שלדעתך הבית יצטרך, בלי הרכבים.
מה כן? צנרות עבות רזרביות, נדמה לי שקוראים להן קוברה. מהפילר לארון של הבית, ומהארון לחניה. שלא תצטרך להפוך את הבית לשדרוגים, אם תזדקק להם.
1. 16 אמפר מלאים במתח ישראלי בתלת פאזי הם 11KW ולא 12.
וזה לפני שהפכת אותם לDC, מה ההפסד שם ? 10% נגיד ? אז תוריד עוד.
2. לגבי איזה תשתית להכין.
יש פה עניין של "תפיסת עולם", אני כבר קיבלתי מספיק "כאפות לוגיסטיות" בחיים כדי לדעת שיהיו כמה ימים בשנה ש-2 הרכבים יצטרכו להטען במהירות מירבית. וזה יהיה היום הכי עמוס ומחורבן בשנה ממילא...
למה ? כי ככה זה בחיים, מרפי, בטח עם מוצר כל כך שימושי כמו רכב.
ולכן אם בונים חדש אני הייתי מכין 2 תשתיות מלאות.
וכמו שאמרת עוד קוברה לפה ולשם זה תמיד מבורך, זה עלות אפסית בבנייה.
אני גם חושב שזה די ברור שהסוללות יגדלו בתיחכום ובהספק וכדאי להערך לזה.
מבחינתי צביעות זה לשבת בצד וללכלך על מי שאשכרה עושה משהו רציני לטובת הקטנת הפליטות..
מציע שתשתה כוס מים קרים ותשב בצל.
אתה שם אותי במשבצת של הנורווגים ומדינות עולם שלישי?
אני מקבל גם חלק מנתח הרווחים?
כבר לא מעט שנים הגישה המובילה להסתכלות על מידת הזיהום של מוצר/תעשייה/מדינה היא החתימה הסביבתית הכוללת.
בהסתכלות הזו, וכמאזן כולל של פעילותה, נורווגיה היא מדינה מזהמת מאד.
לפי פרסומי ארגונים ירוקים, הגורם המוביל בזיהום הוא דווקא תחבורה אווירית.
וזה לפני שאתה סופר כמה אלפי טונות מזוט סופר מזהם צורכות אוניות מסע בהפלגת שינוע מסביב לעולם של הפלסטר המצפוני שנקרא רכב חשמלי.
מציע שתשתה כוס מים קרים ותשב בצל.
אתה שם אותי במשבצת של הנורווגים ומדינות עולם שלישי?
אני מקבל גם חלק מנתח הרווחים?
כבר לא מעט שנים הגישה המובילה להסתכלות על מידת הזיהום של מוצר/תעשייה/מדינה היא החתימה הסביבתית הכוללת.
בהסתכלות הזו, וכמאזן כולל של פעילותה, נורווגיה היא מדינה מזהמת מאד.
מתנצל ולוקח חזרה את המשפט שכתבתי על צביעות, לא מתאים.
על המהות אבל אנחנו חלוקים.
הגישה הנפוצה פה של "אנחנו נמשיך לזהם כי הם מזהמים" תביא חורבן על כדור הארץ.
מתנצל ולוקח חזרה את המשפט שכתבתי על צביעות, לא מתאים.
על המהות אבל אנחנו חלוקים.
קיבלתי.
תקרא שוב את הדגש על ״חתימה סביבתית״ ותתעמק ברשת בנושא ותראה שלפעמים דווקא אלו שמתהדרים בנוצות הכי צבעוניות זו בעצם הסוואה ללכלוך המצפוני/כלכלי שמאחור.
נורווגיה מנסה לאחוז בנבוט משני הצדדים.
להתיפייף בחשמול רכבים ותשתיות מתקדמות בבית, ולמכור את הטינופת למישהו אחר.
זה לא רחוק ממגדלי סמים במדינות מסויימות שאצלם בבית לא משתמשים בגלל חוקים נוקשים, אבל זה אפיק ייצוא רווחי ביותר.
חנן-ג'יפולוג
30-09-21, 13:18
1. 16 אמפר מלאים במתח ישראלי בתלת פאזי הם 11KW ולא 12.
וזה לפני שהפכת אותם לDC, מה ההפסד שם ? 10% נגיד ? אז תוריד עוד.
2. לגבי איזה תשתית להכין.
יש פה עניין של "תפיסת עולם", אני כבר קיבלתי מספיק "כאפות לוגיסטיות" בחיים כדי לדעת שיהיו כמה ימים בשנה ש-2 הרכבים יצטרכו להטען במהירות מירבית. וזה יהיה היום הכי עמוס ומחורבן בשנה ממילא...
למה ? כי ככה זה בחיים, מרפי, בטח עם מוצר כל כך שימושי כמו רכב.
ולכן אם בונים חדש אני הייתי מכין 2 תשתיות מלאות.
וכמו שאמרת עוד קוברה לפה ולשם זה תמיד מבורך, זה עלות אפסית בבנייה.
אני גם חושב שזה די ברור שהסוללות יגדלו בתיחכום ובהספק וכדאי להערך לזה.
1. אני מבין שהיה דחוף לך לתקן אותי, רק שאני רשמתי 12kwh בהתייחס לאנרגיה היומית הנצרכת, ולא 12kw של הספק טעינה. יחידות מידה שונות לפרמטרים שונים. הספק טעינת הac ברכב הוא 10.7kw.
2 נראה לי שאתה יודע בדיוק מה נכון עבורך, אז כנראה שאין לי מה לתרום לך יותר בנושא. בהצלחה.
הנורווגים הם אלה שמקדמים אג'נדה סביבתית ירוקה ונקייה ובו זמנית מתעשרים ממכירת נפט מזהם למדינות אחרות, כאילו הן נמצאות על המאדים. לזה קוראים צביעות.
אז לא. זה לא ש"אנחנו נמשיך לזהם כי הם מזהמים". זה להסתכל על המציאות במבט מפוקח ולא לשגות בפנטזיות. הרי גם אם כולנו ננסה לרוקן את הים בכפית, הוא לא יתרוקן, נכון? אז מה? נמשיך לרוקן במרץ עם הכפית כדי להרגיש ש"אנחנו עושים"?....
האם כדור הארץ מתחמם? כן! אין ויכוח על זה.
אבל כדור הארץ מתחמם ומתקרר כתוצאה מסטיות מחזוריות במסלול ההקפה שלו סביב השמש. זה כבר הוכח באינספור מחקרים שלא מדברים עליהם עכשיו כי זה עלול לשמוט את הקרקע מתחת לכל האג'נדה הסביבתית, מה שייחשב להכי לא פוליטיקלי-קורקט. הסטיות המחזוריות הקלות הללו (בקילומטרים) של כמה אלפי שנים ביניהן - גורמות לירידה ולעלייה של טמפרטורה ממוצעת. בקנה מידה קוסמי, 1,500 קילומטר לכאן ו-10,000 שנה לשם, זה כלום ושום דבר. אבל בקנה המידה שלנו, בני אנוש שתוחלת חייהם הממוצעת 83 שנה בערך וכל סטייה של מעלה וחצי בטמפרטורה הממוצעת לכאן או לכאן משנות לנו המון, אלה "תקופות קרח" ו"תקופות חום".
חייכו, אכלנו אותה - אנו חיים בעידן שבו מתחילה תקופת החום. אבל אנחנו חיים גם בעידן הפוליטיקלי-קורקט - תורה הזויה, מאוסה, שהדבר הכי לא מקובל מבחינתה הוא לומר את האמת - כי האמת בהרבה מקרים לא נעימה ולא תמיד מתאימה לאג'נדה. מטריד אתכם איזה מין עולם אתם משאירים לילדים שלכם?.... גם אותי. אבל חשבתם שאולי זה בכלל לא בידינו?..... הייתי מוטרד יותר מזיהום האווירה ופחות מזיהום האוויר. ואם כדור הארץ באמת עתיד להפוך תוך כמה מאות/אלפי שנים לגהינום לוהט ששום דבר חי לא יוכל לשרוד על פניו, נו שויין - אולי לא צריך לעשות ילדים שיוולדו בעל כורחם ולא באשמתם לתוך הגהינום הזה?.... היו כאן תקופות קרח ותקופות חום הרבה לפני המהפכה התעשייתית, עוד כשחיו על פני הכוכב הזה הרבה פחות ממיליארד בני אדם, הרבה לפני שבני אדם החלו לזהם את כדור הארץ בנוכחותם בכלל.
המכוניות החשמליות, המס על חד"פים, הצעקות של גרטה תונברג המאוסה ושאר פעולות אקטיביסטיות של סביבתנים הזויים ושל פוליטיקאים תאבי פרסום וכוח, הם בדיוק הנסיון לרוקן את הים בכפית כדי לנקות לעצמנו את המצפון. גרטה תונברג אגב, היא אולי היחידה שנאה דורשת ונאה מקיימת - בהתאם לאג'נדה האולטרא-קיצונית שלה, היא לא נוהגת, היא טבעונית, היא לא מוכנה לטוס במטוס כי הוא מזהם - כדי להגיע מאירופה לאמריקה, במקום לטוס חמש שעות, היא עלתה על ספינת מפרש וזה לקח לה שבועיים.... מישהו מכל תומכי האג'נדה הסביבתית כאן, כולל אלה שרכשו לאחרונה מכונית חשמלית (ויש כאן כמה) לא מוכן לעלות על אווירון?.... לא אוכל סטייק?.... על רכב שטח עם מנוע דיזל מטנף ומסריח אתם לא מוכנים לוותר! אם לא הייתם חברים שלי, הייתי מכריז שגם אתם צבועים.
רכב חשמלי זה אחלה כרגע מהסיבה הפרקטית נטו - כי כל עוד המיסים על רכישתו והפעלתו לא עולים, הוא בפשטות הרבה יותר זול לתפעול ולאחזקה. אז מי שנוסע הרבה ויכול להרשות לעצמו את עלות הרכישה הראשונית היקרה - שיילך על זה כבר אתמול ובכל הכוח! ולא כדי לנקות את מצפונו כי הוא מציל את כדור הארץ, שזו כאמור שטות מוחלטת - אלא כדי לחסוך לעצמו הוצאות. וכן - במדינה ששונאת ושודדת ודופקת את אזרחיה כמו ישראל יש בזה עוד משהו שהוא לא פחות חשוב ואולי הכי חשוב - לדפוק את המערכת/מדינה בחזרה. כל עוד זה אפשרי וחוקי.
אם היה לי כאן ועכשיו תקציב לרכב כביש יומיומי חדש - הוא היה חשמלי בלבד - ואני באמת חושב שאין שמחה כמו שמחה לאיד - במקרה זה, לחבר את הכבל של הסופרצ'רג'ר לשטקר של הטסלה, להטעין אותה בחינם ולהתמוגג על אמת שמדינת ישראל המנוולת לא רואה מזה שקל.
חנן-ג'יפולוג
30-09-21, 19:51
מכירות הרכב החשמלי בישראל נמצאות בדרך לשבירת הרף על כעשרת אלפים יחידות ב-2021.
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001385814&utm_medium=referral&utm_source=newsletter&utm_campaign=immediatenewsalert
מכירות הרכב החשמלי בישראל נמצאות בדרך לשבירת הרף על כעשרת אלפים יחידות ב-2021.
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001385814&utm_medium=referral&utm_source=newsletter&utm_campaign=immediatenewsalert
מציע להסתכל על העניין כמודל איזון הקיים בטבע.
רכב חשמלי = טורף
תשתית החשמל (כולל עמדות טעינה) = מלחכי העשב
לדעתי, האיזון יגיע מהר מאד
חנן-ג'יפולוג
30-09-21, 20:21
לדעתי, שהועלתה כאן כבר פעמים רבות, אנלוגיות הן כלי מסריח, שמשמש בעיקר בידיהם של שרלטנים.
.
.
לא בטוח…
https://www.flightglobal.com/defence/raf-eyeing-electric-trainer-as-carbon-reduction-campaign-powers-up/144570.article
חנן-ג'יפולוג
30-09-21, 20:52
מישהו מכל תומכי האג'נדה הסביבתית כאן, כולל אלה שרכשו לאחרונה מכונית חשמלית (ויש כאן כמה) לא מוכן לעלות על אווירון?.... לא אוכל סטייק?.... על רכב שטח עם מנוע דיזל מטנף ומסריח אתם לא מוכנים לוותר! אם לא הייתם חברים שלי, הייתי מכריז שגם אתם צבועים.
.
לפני הכול, תגיד. אל תשאיר בבטן. לא בריא. ממילא, עם כל החרא שאתה דואג לשפוך על כל מי שהוא לא דרור ברלי, לחטוף ממך את הכינוי "צבוע" זו עוד מכה קלה בכנף. נשרוד גם את זו.
אני לא זוכר שחוץ ממני, מעידן, ומאלעד, מישהו רשם כאן שהוא על רכב חשמלי, ובהינתן שאלעד ועידן לא התבטאו על נושאים סביבתיים, אני מרשה לעצמי לזרוק הימור פרוע שאתה מכוון אליי.
ובהינתן שזה נכון, זה מרשים, כי אתה כבר יודע מה אני חושב ואני עוד לא גיבשתי דעה מוצקה בעצמי, בוודאי לא הבעתי אותה, ואחת הסיבות לזה היא שלא קראתי מספיק מאמרים מדעיים רציניים בנושא. לא, כותרות בפייס ובוואיינט לא נחשבות.
אז בוא. לא גיבשתי דעה כזו, אז אולי תספר לי מה היא. שלפחות אדע על איזה בסיס כוניתי צבוע.
ואם כבר מדברים על גיבוש דעה, אולי תגלה לנו על סמך מה זו שלך גובשה. אני אחשוד בכשרים אם אניח שהיא גובשה מראש על בסיס מה שנעים לך, ואז מצאת איזה שתי כותרות בעיתון שנדמה לך שהן תומכות בה?
לא, אין מצב. הרי אתה איש רציני שלא מלהג על נושאים שאין לו מושג בהם.
מישהו מכל תומכי האג'נדה הסביבתית כאן, כולל אלה שרכשו לאחרונה מכונית חשמלית (ויש כאן כמה) לא מוכן לעלות על אווירון?.... לא אוכל סטייק?.... על רכב שטח עם מנוע דיזל מטנף ומסריח אתם לא מוכנים לוותר! אם לא הייתם חברים שלי, הייתי מכריז שגם אתם צבועים.
לא מתבייש להגיד שהסיבה היחידה שאשקול לחיוב רכב חשמלי היא חסכון כלכלי נטו, וזה אחרי שבאמת נבין שהתפעול לא יהיה מסורבל ביחס לבנזין/דיזל.
מה פסול בזה?
אני באמת לא קונה את האג’נדה הירוקה שצובעים את המגמה כדי למשוך לקוחות אלפיון, כי בהסתכלות על התמונה הרחבה אין אנרגיה יש מאין ואין איך לייצר כזה מוצר באמת נקי בלי התעשייה הנלווית מסביב הן של הסוללות (גם מחזור דורש הרבה אנרגיה, ומאיפה היא מגיעה?), והן של ייצור החשמל.
כשהכל על השולחן, איפה הצביעות?
הנה זה מתקרב?
אמנם לא 100% חשמלי אבל לא רחוק.
תגבור גנרטור 800CC דיזל(!) ומיכלי סולר גדולים שמאפשר הארכת טווח למספר לא נתפס של 7000ק"מ??
The Fering Pioneer :: An Ultra-Long Range Utility Electric Vehicle from the F1 World (https://expeditionportal.com/the-fering-pioneer-an-ultra-long-range-utility-electric-vehicle-from-the-f1-world/)
הנה זה מתקרב?
תגבור גנרטור 800CC דיזל(!) ומיכלי סולר גדולים שמאפשר הארכת טווח למספר לא נתפס של 7000ק"מ??
The Fering Pioneer :: An Ultra-Long Range Utility Electric Vehicle from the F1 World (https://expeditionportal.com/the-fering-pioneer-an-ultra-long-range-utility-electric-vehicle-from-the-f1-world/)
מדהים! הם בנו....
ג'יפ על דיזל!
מדהים! הם בנו....
ג'יפ על דיזל!האמת שזה קונספט חכם:
מנועים חשמליים חזקים עם סוללה (קלה) לטווח קצר, וגנרטור דיזל קטן שעובד כל הזמן בסלד (קבוע) האופטימלי שלו.
מה שחכם פה זה שכל רכב בדרך כלל משתמש בחלק קטן מההספק המירבי שלו, אבל כדי לתת את ההספק הזה מתי שצריך הוא מאובזר במנוע גדול וכבד שעובד רוב הזמן בתחום הלא יעיל שלו.
כאן שמו מנוע בערה פנימית קטן וקל שעובד כל הזמן בסלד אופטימלי, סוללות קלות יחסית שאוגרות את האנרגיה הזו לטובת פרצי הכח שהמנועים החשמליים יודעים לתת כשצריך.
בקיצור סטאפ אופטימלי מבחינת כח מול משקל הרכב. אני תוהה למה לא עושים את זה יותר.
חנן-ג'יפולוג
01-10-21, 21:05
כי לנסוע עם הסוללה 50 ק"מ על כביש 6, ואז להישאר תלוי בחסדיו של מנוע 800 סמ"ק דיזל, זה לא כזה סבאבה :)
אני מכיר את זה מהאיוניק ההיברידי הרגיל, כשהוא עם 3 זוגות אופניים על הגג, ושם אתה נשאר כשנגמרת הסוללה עם מנוע בנזין אטקינסון 1600 סמ"ק שזו חצי נחמה.
מה גם שהשאיפה של העולם היא להפסיק עם שריפת הדלקים.
אבל הנקודה היא שגם בשיוט על כביש שש אתה משתמש רק בחלק קטן מהכח המירבי. הקונץ זה לדעת מה ההספק המממוצע שהנהג ידרוש מהרכב, ולשים מנוע ICE בהספק הזה ועוד קצת ספייר.
שים לב שהמנוע הבערה פנימית אמור לעבוד ברציפות מרגע היציאה.
חנן-ג'יפולוג
01-10-21, 21:25
אז מסתבר שבכביש 6 ב140 קמ"ש, עם שלושה זוגות אופניים על הגג, אתה כנראה צורך מעל ל100 כוחות סוס, וזה כבר מעל כח המנוע המקסימלי (96 כוחות סוס), והסוללה נגמרת מהר. מאוד מהר, למרות שגם באיוניק ההיברידי המנוע עובד מהרגע הראשון בכביש מהיר.
ברכב שטח קובייתי, אני מניח שהמצב גרוע עוד יותר.
בגדול,
מה שהם עשו זה לקחת רכב חשמלי (כאלו לא חסר).
לשים לו בבגאז' גנרטור (כמו בסרטון המצחיק של הבחור עם הטסלה והגנרטור הונדה), ומיכלי דלק גדולים.
זה אומר לטייל 80 ק"מ, שבטח נמדדו בכביש, ובשטח זה יהיה רבע מזה(סתם זורק מספר), ואז לעצור לחנייה ארוכה מאוד לטעינה, כשברקע טרטור של מנוע דיזל.
הדבר שמעניין, הוא שעוד ועוד קונספטים מעבים את הרעיון של טיולים, ואפילו מסעות עם הדור הבא של רכבים.
תראה נדב... מהנדס מבית פרארי... וככה לזלזל...
סהכ קונספט בינתיים ..
מה שמעניין שעם המנוע דיזל וזוג מנועים חשמליים, מתלים נפרדים וגלגלים לכאורה גדולים . הם ב1500קג... זה נתון מרשים.
עריכה... עוד נתונים מרשימים,
יכולת העמסה של 1.5טון, זה בעצם המשקל העצמי... הזוי.
61קגמ זמינים מסלד 0.
גנטים 22.5"... לא מלווים בחתך נמוך אלא כדי לאפשר תאימות לצמיגי משאיות במקומות המרוחקים ביותר ...לטענתם.
135587135588
בגדול,
מה שהם עשו זה לקחת רכב חשמלי (כאלו לא חסר).
לשים לו בבגאז' גנרטור (כמו בסרטון המצחיק של הבחור עם הטסלה והגנרטור הונדה), ומיכלי דלק גדולים.
זה אומר לטייל 80 ק"מ, שבטח נמדדו בכביש, ובשטח זה יהיה רבע מזה(סתם זורק מספר), ואז לעצור לחנייה ארוכה מאוד לטעינה, כשברקע טרטור של מנוע דיזל.
הדבר שמעניין, הוא שעוד ועוד קונספטים מעבים את הרעיון של טיולים, ואפילו מסעות עם הדור הבא של רכבים.
הם מדברים על פעולת הגנרטור דיזל תוכ נסיעה, לא רק בעמידה.
אז מסתבר שבכביש 6 ב140 קמ"ש, עם שלושה זוגות אופניים על הגג, אתה כנראה צורך מעל ל100 כוחות סוס, וזה כבר מעל כח המנוע המקסימלי (96 כוחות סוס), והסוללה נגמרת מהר. מאוד מהר, למרות שגם באיוניק ההיברידי המנוע עובד מהרגע הראשון בכביש מהיר.
10+
מוכר לי הנושא מהאיוניק (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/113984-%D7%91%D7%92%D7%99-%D7%94-%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%A0%D7%99%D7%AA%D7%9F-%D7%9C%D7%A9%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%90%D7%AA-%D7%AA%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%A0%D7%99%D7%94%D7%95%D7%9C-%D7%98%D7%A2%D7%99%D7%A0%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8%D7%99%D7% 9D-%D7%91%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7% 99-%D7%90%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%A7-2019)
הוא שאמרתי, הקונספט הזה חייב להתאים לאפליקציה.
עבור שימוש עתיר אנרגיה כמו שאתה מתאר זה ממש לא.
אבל עבור אוברלנדינג למרחקים ארוכים נטולי תחנות דלק, במהירויות (ובעיקר עצירות) סטייל ארז בן שהם, זה בול.
1. אני מבין שהיה דחוף לך לתקן אותי, רק שאני רשמתי 12kwh בהתייחס לאנרגיה היומית הנצרכת, ולא 12kw של הספק טעינה. יחידות מידה שונות לפרמטרים שונים. הספק טעינת הac ברכב הוא 10.7kw.
2 נראה לי שאתה יודע בדיוק מה נכון עבורך, אז כנראה שאין לי מה לתרום לך יותר בנושא. בהצלחה.
1. לא...ממש לא הכיוון לנסות להתקטנן, זה המספר שחשבתי שהמרת אליו, ובכל אופן חשוב להבין את ההפסדים הנוספים בדרך כדי לחשב יכולת טעינה אמיתית.
אני מנסה להבין לאיזה הספק טעינה להתכונן בעתיד הקרוב.
בסוף יהיו מצבים שבו רכב מגיע על אדי הוואטים האחרונים וצריך להטען מהר.
עם 16 אמפר אחרי המרה לDC זה לא משאיר קצב מספק לטעמי.
לא מתבייש להגיד שהסיבה היחידה שאשקול לחיוב רכב חשמלי היא חסכון כלכלי נטו, וזה אחרי שבאמת נבין שהתפעול לא יהיה מסורבל ביחס לבנזין/דיזל.
גם הביצועים הפסיכיים אטרקטיביים, לפחות בעיני.
היתה לי ולאשתי שיחה על חנן .. יותר נכון על הסיפורים של חנן ועל האיוניק הביוניק ..
ואמנם כרגע אין לנו חניה פרטית לא בבניין ולא בדירה .. אבל יש חשש שיום אחד כן תהיה לנו.
הגענו למסקנה שכנראה בגלל חוסר ההבנה שלנו .. יש לנו איזו חרדת סוללה.
נראה לי מהסיפורים האלו ומהדיונים הללו ומהשכנה עם הטסלה .. שכל היום מתעסקים בסוללה .. מתי לטעון, כמה להגדיר לטעון, איפה יש עמדת טעינה .. יהיה מקום ? טעינה מהירה / איטית ? .. וכו' ..
האוטו נפלא, השקט נפלא, הכל נפלא ... חוץ מהסוללה ...
אם אפשר, לכסות את השטח של החרדות .. אני אשמח.
תודה.
ריביאן עשו אירוע השקה מרשים. בשטח.
מישהו צילם ריביאן במואב באחד המכשולים הקשים.
נראה לי צריך לפתוח פורום רכבי שטח חשמליים.
אסף.
חנן-ג'יפולוג
02-10-21, 23:21
גיא, אנסה לפשט את זה ככל האפשר, ונתחיל בעקיצונת: רוב חרדי הטווח של הרכב החשמלי הם נטולי רכב חשמלי.
בעלי רכב חשמלי שרכשו את הרכב לאחר שעשו שיעורי בית, פטורים מזה.הם עסוקים בזה פיזית בשגרה פחות זמן ממה שעסקו בעבר בתדלוקים, ומשקיעים בזה מעט מחשבה באירועים חריגים.
לענייננו: יש המון אופציות והמון על מה להרחיב, אבל אם אין לך גישה לעמדת טעינת ac זמינה, זה לא רלוונטי עבורך, בשלב זה. בהמשך הלא רחוק זה ישתנה.
תעדכן כשתהיה שם, תתן נתונים על עצמך, על האיזור, על הנסועה ועל התקציב, ונשתדל לייעץ. עד אז יהיו המון אופציות אחרות, עדיפות על מה שיש היום.
תודה ;)
לא עקצת , הודיתי מראש שכנראה החרדה נובעת מחוסר הבנה ..
polar bear
03-10-21, 09:58
https://www.youtube.com/watch?v=7UO-G0b847wץ יש את זה. בעיני הפרט החשוב הוא איבוד הטעינה בחניה בשמש .הוא לא מצין כמה זמן חניה אבל עדין זה נראה הרבה .
חנן-ג'יפולוג
03-10-21, 10:20
קירור/חימום אוטונומי של הסוללה והרכב בזמן חניה, זה למיטב ידיעתי, פיצ'ר בלעדי של טסלה, והוא ניתן להגדרה/ביטול ע"י הנהג.
לא חייבים להשתמש בזה.
תודה על הסרטון! לא הייתי מודע לאיבוד סוללה סטטי (למי שאין כח לראות את הסרטון הסוללה מאבדת אחוזים כשהרכב עומד בשמש חזקה).
הנה זה מתקרב?
The Fering Pioneer :: An Ultra-Long Range Utility Electric Vehicle from the F1 World (https://expeditionportal.com/the-fering-pioneer-an-ultra-long-range-utility-electric-vehicle-from-the-f1-world/)https://www.4x4.co.il/article/14593
לפי הכתבה הזו לא המציאו את הגלגל... זה סהכ כלי צמה מוקטן...(;
לפני הכול, תגיד. אל תשאיר בבטן. לא בריא. ממילא, עם כל החרא שאתה דואג לשפוך על כל מי שהוא לא דרור ברלי, לחטוף ממך את הכינוי "צבוע" זו עוד מכה קלה בכנף. נשרוד גם את זו.
אני לא זוכר שחוץ ממני, מעידן, ומאלעד, מישהו רשם כאן שהוא על רכב חשמלי, ובהינתן שאלעד ועידן לא התבטאו על נושאים סביבתיים, אני מרשה לעצמי לזרוק הימור פרוע שאתה מכוון אליי.
ובהינתן שזה נכון, זה מרשים, כי אתה כבר יודע מה אני חושב ואני עוד לא גיבשתי דעה מוצקה בעצמי, בוודאי לא הבעתי אותה, ואחת הסיבות לזה היא שלא קראתי מספיק מאמרים מדעיים רציניים בנושא. לא, כותרות בפייס ובוואיינט לא נחשבות.
אז בוא. לא גיבשתי דעה כזו, אז אולי תספר לי מה היא. שלפחות אדע על איזה בסיס כוניתי צבוע.
ואם כבר מדברים על גיבוש דעה, אולי תגלה לנו על סמך מה זו שלך גובשה. אני אחשוד בכשרים אם אניח שהיא גובשה מראש על בסיס מה שנעים לך, ואז מצאת איזה שתי כותרות בעיתון שנדמה לך שהן תומכות בה?
לא, אין מצב. הרי אתה איש רציני שלא מלהג על נושאים שאין לו מושג בהם.
לקח לי זמן לפתוח ולקרוא את זה.
ממש לא התכוונתי אליך.
אבל להכריז שאיכות הסביבה חשובה ובו זמנית להחזיק רכב דיזל ישן ומזהם, לאכול בשר ולהשתמש בתחבורה אווירית שורפת קירוסין, זה קצת מתנגש. צביעות? קרא לזה איך שתרצה. לכן הזכרתי את הילדה השוודית המטורללת - היא לפחות הולכת עם האג'נדה הקיצונית שלה עד הסוף. בלי להתפשר ובלי להתחסד.
מה לעשות, בחסידי איכות שסביבה ומחבקי עצים למיניהם אני נתקל הרבה מאוד, כל שבוע. ו"צבועים" זה מחמאה עבורם. אלה שונאי האדם הרעים וצרי העין שדוחפים לחסל לנו את התחביב. מדהים שיש בתוכנו כאלה שממהרים להצדיק אותם.
מהכירותי איתך, מה שמניע אותך ברכב החשמלי זה לא כל מיני סיסמאות על פרחים כחלילים ופרפרים ורודים, אלא שיקול פרקטי נטו. אתה אולי היחיד כאן שגם יודע להסתכל על הנושא הזה לעומקו הטכני ולא מתלהב מטרנדים רק כי הם טרנדים. אני טועה?
אישית, אם הייתי צריך להוציא עכשיו 200K שקל על רכב משפחתי, הוא היה חשמלי. שיקול פרקטי קר נטו וכן - גם לדפוק את השיטה ככל האפשר, כל עוד אפשר. עבורי, שהמדינה והרגולציה הנתעבת שלה הם סדין אדום מול העיניים, זה עניין מקודש.
בעוד חמש שנים? מי יודע מה יהיה כאן מבחינת מיסוי על מכוניות חשמליות, אבל אופטימיות בעניין הזה תיחשב בעיני להזיה. הזמן להינות מהיתרונות הכלכליים של זה הוא עכשיו ורק עכשיו.
לא זוכר איפה ראיתי (אולי אפילו בשרשור הזה) אבל יש איזה סרטון של רדנק עם טסלה שגמר את המצבר בדרך והוא טוען את הסוללה עם גנרטור נייד קטן….
לקח לי זמן לפתוח ולקרוא את זה.
ממש לא התכוונתי אליך.
אבל להכריז שאיכות הסביבה חשובה ובו זמנית להחזיק רכב דיזל ישן ומזהם, לאכול בשר ולהשתמש בתחבורה אווירית שורפת קירוסין, זה קצת מתנגש. צביעות? קרא לזה איך שתרצה. לכן הזכרתי את הילדה השוודית המטורללת - היא לפחות הולכת עם האג'נדה הקיצונית שלה עד הסוף. בלי להתפשר ובלי להתחסד.
מה לעשות, בחסידי איכות שסביבה ומחבקי עצים למיניהם אני נתקל הרבה מאוד, כל שבוע. ו"צבועים" זה מחמאה עבורם. אלה שונאי האדם הרעים וצרי העין שדוחפים לחסל לנו את התחביב. מדהים שיש בתוכנו כאלה שממהרים להצדיק אותם.
מהכירותי איתך, מה שמניע אותך ברכב החשמלי זה לא כל מיני סיסמאות על פרחים כחלילים ופרפרים ורודים, אלא שיקול פרקטי נטו. אתה אולי היחיד כאן שגם יודע להסתכל על הנושא הזה לעומקו הטכני ולא מתלהב מטרנדים רק כי הם טרנדים. אני טועה?
אישית, אם הייתי צריך להוציא עכשיו 200K שקל על רכב משפחתי, הוא היה חשמלי. שיקול פרקטי קר נטו וכן - גם לדפוק את השיטה ככל האפשר, כל עוד אפשר. עבורי, שהמדינה והרגולציה הנתעבת שלה הם סדין אדום מול העיניים, זה עניין מקודש.
בעוד חמש שנים? מי יודע מה יהיה כאן מבחינת מיסוי על מכוניות חשמליות, אבל אופטימיות בעניין הזה תיחשב בעיני להזיה. הזמן להינות מהיתרונות הכלכליים של זה הוא עכשיו ורק עכשיו.הכל שחור ולבן?!
אין תהליך? אין הגברת המודעות? אין אמצע?
אין תהליכים בחיים כמו.. להיפטר בשנה הראשונה מהכלים של החדפ, שנה אחכ לצמצם שימוש באור מתוך מודעות, שנה אחכ חירבון בשקית... שנה אחכ הדלקת מדורה עם מתקן בלבד....
אהה בושה .. צביעות... עאלק שמירת טבע כי בינתיים הdude עוד מתדלק את הסופה על דלק מאובנים.
חנן-ג'יפולוג
03-10-21, 16:41
הלוואי שהייתי יכול להתגאות ולומר ששמתי 200000 ש"ח כדי להגן על הסביבה.
אבל דרור צודק. קניתי את הרכב הזה כדי להפסיק לשרוף טונות של כסף על דלק, כי הייתי מאוד סקרן לגבי הקונספט הזה, וכי נסיעת המבחן בו העיפה לנו את הסכך.
אני מסכים גם עם אורי. גם אם לא הצלחנו עדיין להיות צדיקים גמורים, לאסוף נקודות בדרך לגן עדן, זו אסטרטגיה ברוכה.
בנאדם שממיין את הפסולת שלו... מפריד אריזות ונוסע בהיילקס... הוא צבוע?!
בנאדם שממיין את הפסולת שלו... מפריד אריזות ונוסע בהיילקס... הוא צבוע?!
גם אני ממחזר וממיין כבר זמן רב, עוד לפני שזה היה חובה פוליטיקלי-קורקטית.... שלא לדבר על מיחזור פסולת הברזל שנזרקת בשטחי האש....:rolleyes: שזה אולי המשמעות הכי ישירה ל"קיימות"/הקטנת צריכה. אבל תפסיקו, סליחה על הביטוי - לזיין את המוח.
חנן - אם עכשיו ברגע זה, כאשר אתה עוד יכול לבחור בין רכב חשמלי לרכב עם מנוע בעירה, נניח שעלות השימוש/אחזקה לק"מ של האיוניק 5 היתה זהה לזו של רכב משפחתי רגיל דומה, במחיר דומה, עם רמת אבזור, ביצועים ו"העפת סכך" דומה, אבל עם מנוע בעירה - האם היית רוכש את החשמלית?....
תפסיקו להתחסד. רכבי השטח שלנו מזהמים באבו-אבוה. בטח אלה שלוגמים סולר. הרבה יותר מכל רכב רגיל. גם ההיילקס שלך חנן, שעובר חלק את בדיקת זיהום האויר בטסט בכל חצי שנה - זה לא שהוא כזה נקי, זה אומר רק שבאותו רגע הוא עומד בערכים שנדרשים - נכון להיום - מרכב כזה במצב תקין. לא יותר מזה. אבל "נקי" הוא לא. רכב כזה חדש לא היה מיובא לישראל היום, כי לא היה עומד בשום תקן נדרש. אבל אני לא רואה אותך או את אורי או את עצמי, ממהרים להיפטר מרכב השטח הישן האהוב שלנו, למרות שהוא "אויב הסביבה". כל עוד רגולציה לא תכריח אותנו לעשות את זה.
אז לבוא וללהג על איכות סביבה ולרחוץ בנקיון כפיים של "אני לא משתמש בחד"פים. אני ממחזר וממיין פסולת ביתית", ואחר כך לנסוע בטנדר/ג'יפ שפולט עננה שחורה בכל לחיצה על הדוושה או לוגם ליטר בנזין כל 5-6 ק"מ ולרדת על סטייקים שכדי לגדל אותם צריכים לכרות מאסות של יערות, זה קצת מגוחך בעיני. זה שתתקעו נוצה בישבן, לא יהפוך אתכם לתרנגולים.
דעתי היא שנאה דורש, נאה מקיים. אל תהיו לי חצי בהריון כי אין דבר כזה. שומרים על הסביבה? סבבה, אבל עד הסוף. נראה אתכם סוגרים מיזמתכם את פרק התחביב הזה בחייכם.
ואהה, אורי - במפגש ג'יפולוג הבא, אני מצפה ממך לשבת בחושך כמו פולניה טובה (למרות תימניותך הגזעית) ולחרבן בשקית, כדי לנקות את המצפון על הבנזין שהסמו שלך שרף. אני כבר חירבנתי מספיק בשקיות בחיי.
וואו.
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%96%D7%A8%D7%9D_%D7%94%D7%AA%D7%95%D7 %93%D7%A2%D7%94
דרור,
אם כבר..
אז מבחינת תפיסת החתימה הכוללת (ייצור לגריטה), אז היילקס בן 20שווה פחות או יותר להיברידי בן7~..
המאזן אף ״ישתפר״ אם אכן חנן ישמור עליו לאספנות והלאה.
אז חנן ירוק משני הצדדים!
גם אני ממחזר וממיין כבר זמן רב, עוד לפני שזה היה חובה פוליטיקלי-קורקטית.... שלא לדבר על מיחזור פסולת הברזל שנזרקת בשטחי האש....:rolleyes: שזה אולי המשמעות הכי ישירה ל"קיימות"/הקטנת צריכה. אבל תפסיקו, סליחה על הביטוי - לזיין את המוח.
חנן - אם עכשיו ברגע זה, כאשר אתה עוד יכול לבחור בין רכב חשמלי לרכב עם מנוע בעירה, נניח שעלות השימוש/אחזקה לק"מ של האיוניק 5 היתה זהה לזו של רכב משפחתי רגיל דומה, במחיר דומה, עם רמת אבזור, ביצועים ו"העפת סכך" דומה, אבל עם מנוע בעירה - האם היית רוכש את החשמלית?....
תפסיקו להתחסד. רכבי השטח שלנו מזהמים באבו-אבוה. בטח אלה שלוגמים סולר. הרבה יותר מכל רכב רגיל. גם ההיילקס שלך חנן, שעובר חלק את בדיקת זיהום האויר בטסט בכל חצי שנה - זה לא שהוא כזה נקי, זה אומר רק שבאותו רגע הוא עומד בערכים שנדרשים - נכון להיום - מרכב כזה במצב תקין. לא יותר מזה. אבל "נקי" הוא לא. רכב כזה חדש לא היה מיובא לישראל היום, כי לא היה עומד בשום תקן נדרש. אבל אני לא רואה אותך או את אורי או את עצמי, ממהרים להיפטר מרכב השטח הישן האהוב שלנו, למרות שהוא "אויב הסביבה". כל עוד רגולציה לא תכריח אותנו לעשות את זה.
אז לבוא וללהג על איכות סביבה ולרחוץ בנקיון כפיים של "אני לא משתמש בחד"פים. אני ממחזר וממיין פסולת ביתית", ואחר כך לנסוע בטנדר/ג'יפ שפולט עננה שחורה בכל לחיצה על הדוושה או לוגם ליטר בנזין כל 5-6 ק"מ ולרדת על סטייקים שכדי לגדל אותם צריכים לכרות מאסות של יערות, זה קצת מגוחך בעיני. זה שתתקעו נוצה בישבן, לא יהפוך אתכם לתרנגולים.
דעתי היא שנאה דורש, נאה מקיים. אל תהיו לי חצי בהריון כי אין דבר כזה. שומרים על הסביבה? סבבה, אבל עד הסוף. נראה אתכם סוגרים מיזמתכם את פרק התחביב הזה בחייכם.
ואהה, אורי - במפגש ג'יפולוג הבא, אני מצפה ממך לשבת בחושך כמו פולניה טובה (למרות תימניותך הגזעית) ולחרבן בשקית, כדי לנקות את המצפון על הבנזין שהסמו שלך שרף. אני כבר חירבנתי מספיק בשקיות בחיי.יכולת לכתוב כן במקום סליחה על המילים, לזיין את המוח....
ותסלח לי אשרוף בנזין כל עוד זה חוקי ואמשיך לחרבן בשקיות ולמיין ומה שאמצא לנכון... ואם תקרא לזה חצי הריון .. אז תקרא. נו אז... ואם תקרא לי צבוע... נו אז...
גם ככה וגם ככה אשן טוב בלילה.
דרור,
אם כבר..
אז מבחינת תפיסת החתימה הכוללת (ייצור לגריטה), אז היילקס בן 20שווה פחות או יותר להיברידי בן7~..
אז חנן ירוק משני הצדדים!
תכלס ההילקס הספציפי הזה דיי היברידי עם ערימת הסוללות שיש בתוכו ….
דרור,
אם כבר..
אז חנן ירוק משני הצדדים!
אם לא היה ברור, זה נקודת זכות גדולה לרכבים ישנים וממחיש את ההבדל בייצור של פעם שנועד לשרוד, לעומת מוצר צריכה מוגבל חיים מודרני.
גם אני ממחזר וממיין כבר זמן רב, עוד לפני שזה היה חובה פוליטיקלי-קורקטית.... שלא לדבר על מיחזור פסולת הברזל שנזרקת בשטחי האש....:rolleyes:
לפנתאון !!!
מעניין אם הטיעון הזה גם יתפוס בבית משפט? :-)
לפנתאון !!!
מעניין אם הטיעון הזה גם יתפוס בבית משפט? :-)
תמיד אפשר להלשין כדי לראות מה יקרה.
- - - Updated - - -
אם לא היה ברור, זה נקודת זכות גדולה לרכבים ישנים וממחיש את ההבדל בייצור של פעם שנועד לשרוד, לעומת מוצר צריכה מוגבל חיים מודרני.
בפירוש.
מהבחינה הזו הג'יפ שלי לא פחות ירוק.
למה הכל בשחור ולבן ? משום דבר קיצוני לא יוצא טוב.
אני נוסע בג׳יפ אבל נמנע משימוש בחד"פ.
אני אוכל ביצים אבל מעדיף את אלו של התרנגולות שמסתובבות חופשי.
אני בוחר לעצמי את המינונים והאיזונים איתם אני חי טוב, ומשתדל באופן סביר שגם הבאים אחרי יוכלו לחיות טוב.
שלא לדבר על זה שכל ההילקסים לא מזהמים כלל בין הטיולים.
Sent from my H3123 using Tapatalk
נראה לי צריך לפתוח פורום רכבי שטח חשמליים.
מנהלים?
פורום כזה יאפשר שרשורים ספציפיים לדגמים ספציפיים, וגם אולי אולי יחסוך מאיתנו את התובנות של דרור.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.