צפייה בגרסה מלאה : אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
נוסעים בלי בעיות כמה שצריך.
עד כמה אנשים נוסעים בקור הזה מעבר להכרח?
קרובי משפחה בקנדה.
מבחינתם 100+ קמ לכל כיוון לעבודה זה מרחק קצר.
בחורף, באזורים ״החמים״ זה מינוס 15.
השנה הגיע למינוס 27.
בקלגרי זה מינוס 30 ע״ב יומי בשיא החורף עם ימים קרים בכיוון של 35-.
סבתא (כשהגיעה לגיל 95) אמרה ש״מתחת למינוס 25 היא לא יוצאת מהבית, זה כבר קר לה״.
אז בישראל אין בעיה כזו.
כמה נתח שוק אנחנו?
פרומיל?
חנן-ג'יפולוג
25-01-22, 20:09
יונדאי IONIQ 5 הוכתרה כאלופת העולם בפרס "המכוניות הטובות של השנה"
https://www.automag.co.il/hyundai-ioniq-5-world-champ/
יונדאי IONIQ 5 הוכתרה כאלופת העולם בפרס "המכוניות הטובות של השנה"
https://www.automag.co.il/hyundai-ioniq-5-world-champ/מרגש. גם זאת היתה פעם מכונית השנה:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220125/ccffadcf43013f509cf95aa38d1fbef9.jpg
חנן-ג'יפולוג
13-02-22, 16:58
מבחן השוואתי מהפכני. אני חושב שהוא הגיע מוקדם משציפינו לו.
https://m.icar.co.il/%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%A0%D7%99_%D7%A8%D7 %9B%D7%91/%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F_%D7%94%D7%A9%D7 %95%D7%95%D7%90%D7%AA%D7%99:_%D7%98%D7%9 5%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94_%D7%A7%D7%95%D 7%A8%D7%95%D7%9C%D7%94,_%D7%99%D7%95%D7% A0%D7%93%D7%90%D7%99_%D7%90%D7%9C%D7%A0% D7%98%D7%A8%D7%94_%D7%95%D7%92%27%D7%99% D7%9C%D7%99_%D7%92%D7%99%D7%90%D7%95%D7% 9E%D7%98%D7%A8%D7%99_C/?dicbo=v1-882e043b3e302d467444b144162d8491-00c1622769c4cfa11b0a378080e38bb48d-grsgimdcgfstaljymm2tiljumi4wmljzmrsgellf gy4wkmbqg5stanruge#.YdV33vpEaAo.whatsapp
בלי קשר לתוצאות המבחן. הרגע שבו רכב חשמלי נכנס למבחן השוואתי עם רכבי בעירה פנימית כשווה בין שווים הוא אבן דרך בשינוי הטכנולוגי שהגיע אלינו. רק לפני חצי שנה מבחן כזה היה בגדר בדיוני.
שאפו לג'ילי, למיפרט העשיר שלו ולתמחור שלו בישראל.
אם אני לא טועה, זה לא המבחן הראשון של חשמליות מול רכבי ICE.
אני לא רואה בזה רבותא גדולה - מכוניות חשמליות הן כבר לא קוריוז אלא עובדה קיימת ויש מי ששוקל רכישה של מכונית משפחתית ולא באמת משנה לו מה שיטת ההנעה שלה - נראה בקרוב יותר ויותר מבחנים כאלה, על אחת כמה וכמה אחרי שיוטלו המיסים הספציפיים על מכוניות חשמליות שיקרבו מאוד (אם לא ישוו) את עלות אחזקתן לאלה של רכבי ICE - ואז יהיה משקל גדול הרבה יותר לאיך האוטו נוסע ומתנהג ולא רק לכמה עולה ק"מ של נסיעה, שכרגע הוא פקטור מכריע לטובת החשמלית.
ההישג הגדול במבחן הזה הוא של הג'ילי גיאומטרי C שמעבר להיותה חשמלית, מתגלה גם כמכונית טובה מספיק שראויה להסתכל בלבן של הפנסים למכוניות של יצרנים ותיקים בעלי מוניטין כמו טויוטה ויונדאי - עוד הוכחה שהסינים סוגרים את הפער במהירות. אם לא סגרו אותו כבר.
אני באמת לא רואה שום סיבה - עכשיו כשהטבת המס על היברידיות הלכה - לקנות היברידית ולא מכונית בעירה פנימית מחד או חשמלית מאידך. זה לא צירוף כל היתרונות אלא צירוף כל החסרונות.
ובכל זאת המבחן הזה לוקח בחשבון שהיברידית היא כמו מכונית בעירה פנימית - לא נכון לדעתי - וטוב יהיה לראות השוואה של חשמלית למכונית שלא סוחבת איתה ערמה כבדה של בטריות לכל מקום.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אבל היברידית מודרנית חדשה כמו הקורולה והאלנטרה עדיין נוסעות 20-22 ק"מ לליטר. לרבים מאוד זה פקטור.
מה יקרה עם הסוללה הזו בעוד כך וכך שנים?... זה ממש לא פקטור - זו תהיה הבעיה של היד השניה-שלישית.
חנן-ג'יפולוג
13-02-22, 23:06
הסוללות האלה לא כבדות ולא מועדות לבלאי מוקדם. אל תערבבו- זה לא היברידי פלאג אין.
אני מרים אותן ביד בקלות, אז מדובר כנראה באיזור העשרים ק"ג, אולי פחות, ובאשר לבלאי, לא זכור לי אף לא מקרה בודד בדגמי יונדאי של תא שהקיבול שלו ירד כתוצאה משחיקה. זה לא מקרי- הסוללות עוברות מעט מחזורי פריקה טעינה ובאחוזי רמת טעינה שמאוד מקלים איתם: 40-60 אחוז.
הפריוס הקודמות חוו שחיקה לאחר קילומטראז' גבוה, אבל שם דובר על תאי ניקל מטאל. בשנים האחרונות מדובר על ליתיום.
ההבדל ברור חנן - ועדיין זו מכונית מורכבת מסובכת כבדה ומתוך כך יקרה יותר מהמכונית רגילה. לטעמי כמי שמחפש דברים פשוטים זו האופציה האחרונה - למרות שמדובר במכוניות מאוד פופולריות.
עוד שנתיים שלוש כבר לא יהיו מכוניות רגילות. עד אז אני לגמרי מבין את השיקול בצריכת הדלק- אבל אשמח לראות במבחני רכב גם השוואה של שני ה'קצוות' בלי להתעלם מרכבי בנזין.
אסף.
פטנט של טויוטה לגיר ידני ברכב חשמלי.
זה בעצם סימולטור מלא לגיר ידני (אין גיר, אין קלאץ׳): יעשה רעידות כשלא לוחצים קלאץ במהירות נמוכה, יעניש תפעול לא חלק…
https://www.thedrive.com/news/44261/toyota-has-a-patent-to-recreate-manual-transmissions-for-evs
ההבדל ברור חנן - ועדיין זו מכונית מורכבת מסובכת כבדה ומתוך כך יקרה יותר מהמכונית רגילה. לטעמי כמי שמחפש דברים פשוטים זו האופציה האחרונה - למרות שמדובר במכוניות מאוד פופולריות.
עוד שנתיים שלוש כבר לא יהיו מכוניות רגילות. עד אז אני לגמרי מבין את השיקול בצריכת הדלק- אבל אשמח לראות במבחני רכב גם השוואה של שני ה'קצוות' בלי להתעלם מרכבי בנזין.
אסף.
הדלק מתייקר ויתייקר עוד בגלל הקורונה וספיחיה, רוחות המלחמה באוקראינה, איראן המתגרענת ועוד ועוד.
ולכן שיקול צריכת הדלק הוא כבד משקל ועוד יילך ויכביד.
אני אוהב להתהדר בצריכת דלק ממוצעת נמוכה (יחסית) של 14 ק"מ לליטר בפרייבט שלי - שהוא רכב מיושן אם לא ארכאי ביחס לטכנולוגיות של היום בקורולה או אלנטרה היברידיות - כל היברידית כזו נוסעת 50% יותר ק"מ לאותו ליטר דלק!!! וזה פער משמעותי ביותר. במיוחד כאשר מכונית חשמלית עדיין אינה פתרון שמתאים לכל אחד. כותבי המבחן התייחסו גם לזה.
רכב בנזין רגיל, לא היברידי, לא יכול להתחרות במכוניות הללו מבחינת צריכת דלק ובוודאי לא יכול להתחרות בחשמליות. כאשר יוטלו המסים המדוברים על החשמליות וכל עוד ניתן יהיה לרכוש רכב ICE חדש, ההתלבטות כנראה תיפתח מחדש.
מכוניות פשוטות? נגמר הסיפור. אין יותר דבר כזה. כל רכב ICE הכי בסיסי כבר מכה אותך במגדשי טורבו, גיר דו-מצמדי, אינספור חיישנים ומחשבים וטכנולוגיות של "קופסה שחורה" שלא ניתן לתקן - רק להחליף מכלולים שלמים בעלויות של 5 ספרות. רוצה אוטו פשוט? תדבק במכוניות ישנות ו/או אספנות.
הטענה שלי היא שמי שמחפש צריכת דלק כשיקול עיקרי ייקח חשמלי.
מי שלא - ייקח בנזין.
וברור לי מי שמחפש צריכת דלק ומחנה ברחוב - הוא זה שיעדיף היברידית.
אבל במבחן השוואתי הייתי שמח לראות גם את הקצה הממונע מלא.
אסף.
לא יודע אם מישהו שם את זה פה כבר;
https://www.gear.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91/2022-02-16-N02-lightyear-one-%D7%A1%D7%95%D7%9C%D7%90%D7%A8%D7%99%D7% AA?fbclid=IwAR0dMqiHBaHu4q1jqNokCitloQL0 JVrzXUbAOSOu3HG-hBMZjgO_N-Uysik
מענין איך זה מטעין בימי החורף כשאין שמש.
חנן-ג'יפולוג
13-03-22, 14:22
.
אפרופו בדואים, בעת שהאיוניק 5 נמסר לנו וקיבלנו הדרכה, המוכר טען שבשלב הזה הרכב לא גניב כי לבדואים אין מה לעשות אתו בלי עמדות טעינה, ואני חשבתי בשקט, שיום בהיר הם יגלו שניתן להאיר אתו את כל הכפר, ואז הלך עלינו.
זה הגיע. הלילה נגנב איוניק 5. מניח שהערב הגנרטור המיותר יפורסם ביד 2 .
חנן-ג'יפולוג
16-03-22, 09:32
לא. אני מקווה שיש להם את השכל לא לגנוב את האיוניק5 הכי משומש בישראל ועוד מגירסת האביונים.
גונבים מה ששווה לגנוב. כשיגנבו, נגיד, רנו פלואנס, זה יהיה חדשות.
חנן-ג'יפולוג
22-03-22, 12:48
אתה זורק פה בתמימות איזה מספר, שלא רלוונטי בערך לאף אחד, ובזמן הזה דרור מצלם מסך וישלוף אותו בהמשך הדיון בלי קשר לכלום :rolleyes:
אז לא. הגדלת חיבור לבית חד משפחתי היא יקרה, אבל לא יקרה בכיוון שכתבת. מהבדיקה שלי, הגדלה ל3x40a תעלה לי כ5k ש"ח אם לא יתגלו תקלות מיוחדות, ו3x63a, תעלה כ8k ש"ח. את ההגדלה ל63 אני אעשה רק אם אחליט לנצל כבר את ההזדמנות להכין את התשתית ליותר מרכב חשמלי אחד, ולהוזיל לשדרוג אחד במקום שניים.
הגדלתי ל63 אמפר תלת פאזי.
העלויות הן כ 6000 ש"ח לחברת חשמל וכ4000 ש"ח לחשמלאי שלי שליווה את התהליך.
העבודות שלו כללו בדיקה כללית ותיקון זליגה בהארקה בשתי נקודות, הוצאת שרטוט ללוח המוגדל, שינוי הרכיבים בלוח, החלפת המוליכים מהפילר אל הלוח הביתי מ10 ממ"ר ל16ממ"ר וליווי בזמן הבדיקה של חברת חשמל.
מדובר בתהליך לא קצר. למעלה משלושה חודשים.
להעלויות הן כ 6000 ש"ח לחברת חשמל וכ4000 ש"ח לחשמלאי שלי שליווה את התהליך.
עלויות הנסועה הנמוכות שהזכרת קודם, כוללות גם את שדרוג התשתית?
כי זה משהו שצריך להכניס למשוואת הוצאת הנסועה הכוללת הצפויה לתקופת שימוש הרכב.
אני חושב שיהיה קשה לעשות את החישוב, כי התשתיתתמשיך גם לחשמלי הבא, וזה שאחריו....
אני חושב שיהיה קשה לעשות את החישוב, כי התשתיתתמשיך גם לחשמלי הבא, וזה שאחריו....
חצי כוח..
כי זה נכלל בתחשיב הראשוני של קניית הרכב, ומראה מתי אתה באמת מתחיל לחסוך.
חנן דיווח על כ-10שח/100קמ בתעריף ביתי.
אם נלך על ממוצע ישראלי של 25kקמ (לא הקמ הגבוה של חנן), זה כ-3000שח לתדלוק חשמל ביתי+מזדמן בתחנות בכביש.
יחד עם עלות עמדת הטענה זה כבר 13kש״ח לאנרגיה בשנה הראשונה.
רכב בנזין מודרני עם צריכה צנועה של 1:15, זה נותן לבנזין יותר קמ לשקל בשנה הראשונה.
אם אתה עם רכב מהחסכוניים יותר של 1:20 אז ההפרש גדל לטובת הבנזין לשנה וחצי עד לתחילת חסכון.
אתה גם יכול לחלק את זה לתקופת אחזקת רכב ממוצעת של כ-5 שנים.
החסכון מתחיל אחכ. ועם הדגשים שנתנו כאן לאיפה ואיך לתדלק חשמל.
אני עם 25 אמפר תלת פאזי בבית וטוען עם 16 אמפר תלת פאזי. בעיקר בלילה אבל כשצריך גם במהלך היום, ללא שום בעיה עד עכשיו.
העמדה הותקנה כחלק ממחיר הרכב.
שורה תחתונה אצלי בשורת השדרוג של תשתיות הבית כתוב אפס שקלים.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
yochaytzur
22-03-22, 21:45
אצלנו בחברה התחילו להציע רכבים חשמליים בליסינג. אבל בחוזה יש סעיף אחד שאינו מופיע ברכבים הרגילים: חל איסור מוחלט לרדת מכביש סלול. כלומר דרכי עפר מהסוג שמוביל לכל מיני אתרים בארץ אסורות.
מאיפה נובעת ההגבלה הזאת?
ומה זה אומר לגבי מי שיש לו רכב חשמלי וסתם רוצה לנסוע למשל לעין חרדלית?
Sent from my Mi A3 using Tapatalk
אתה בטוח שההגבלה לדרך סלולה התחילה רק עכשיו ולא הייתה תמיד?
yochaytzur
22-03-22, 22:59
אתה בטוח שההגבלה לדרך סלולה התחילה רק עכשיו ולא הייתה תמיד?כן.
קצין הרכב אומר שזה בגלל הסוללה הנמוכה.
Sent from my Mi A3 using Tapatalk
העמדה הותקנה כחלק ממחיר הרכב.
שורה תחתונה אצלי בשורת השדרוג של תשתיות הבית כתוב אפס שקלים.
אתה אמת תמים עד כדי כך לחשוב שזה הגיע בחינם?
הבנת הנקרא?.. כתבתי כחלק ממחיר הרכב.
זה בהמשך לתזה שעלתה פה שחישוב העלות תועלת צריך לכלול כמה אלפי שקלים שדרוג תשתיות בבית (מעבר למחיר הקניה של הרכב).
הוא לא, לפחות במקרה הדי נפוץ שלי.
הבנת הנקרא?.. כתבתי כחלק ממחיר הרכב.
חלק ממחיר הרכב זה לא אפס הוצאה.. זה שיווק.
לא רק אצלינו ...
https://www.ladbible.com/news/news-motorists-could-be-charged-by-the-mile-as-tax-receipts-drop-20220323 (https://www.ladbible.com/news/news-motorists-could-be-charged-by-the-mile-as-tax-receipts-drop-20220323)
נראה שהתחזית של מומחי ג'יפולוג טיפה טעתה ..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220325/76ad18319efb3b522f2802d0d89a9b63.jpg
Sent from my DN2103 using Tapatalk
עד שתומר הדרלא כותב על זה עיתון המתחרה, זאת שמועה בלבד בעיני ;)
אין וויכוח שלאורך שנים, המחיר יורד כל הזמן.
גם אם המגמה הכללית היא ירידה, מדי פעם יש ארועים נקודתיים שגורמים לעליה "מקומית", אבל עדיין, המגמה לאורך זמן היא ירידה.
מבלי לחשוד בכשרים, וללא ידיעה מסויימת, אני לא אתפלא שיש פה אינטרס של יבואני הרכב ליצור אווירה שתאפשר עליית מחירים.
בקיצור, עם כל הכבוד לכתב רכב של גלובס, כדי לקבוע שיש עלייה במחיר סוללות צריך אימות ממקורות נוספים .
138259
138258
זהו, סיימנו את ההמרה להיברידי.
(3 מדבקות מעלי אקספרס, הרכב כבר היה "ירוק" מלכתחילה)
מקווה שלפחות מאחורי מדבקת הרחפן אתה עומד ;-+......
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
בהיברידי הכוונה שזה מנוע ששורף סולר ושמן ביחד
לא יודע אם כבר הועלה כאן. סוללות שמחזיקות לנצח (הכל יחסי כן?), אוגרות יותר אנרגיה, וניתנות למחזור כלשהו?
https://thecar.co.il/%D7%A1%D7%95%D7%9C%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C%D7%99%D7%95%D7% AA-%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%A4%D7%A2%D7%95%D7%9C-%D7%91%D7%9E%D7%A9%D7%9A-100-%D7%A9%D7%A0%D7%99/
- - - Updated - - -
הכל בתיאוריה כמובן
לאחרונה היו כל מני הודעות על החלטות והתנהלות חד צדדית של טסלה, פתאום ירד לי האסימון לגבי נקודה שעד היום אף אחד לא העלה פה.
פעם, פעם...מי שקנה רכב חדש, ורצה לשמור על האחריות, היה חייב לטפל במוסכי היבואן.
אם השנים, החוק איפשר לצרכנים להשתחרר מהחיבוק של היבואן והיצרן.
ובכלל, רובנו, לא מטפלים במוסכי היבואן.
רכב חשמלי, כמו טסלה, זו חתונה קתולית עם היצרן!
אי אפשר להתנתק, וכנראה שרוב החלפים חייבים להרכש אצל היצרן.
חומר למחשבה.
Yaron.nahum
02-06-22, 16:39
לפי מה שאני יודע , דווקא בטסלה , זה הרכב היחיד שכיום אין לו שגרת טיפולים
https://www.tesla.com/he_IL/support/car-maintenance
אתה אמור להחליף פילטר של מזגן פעם בשנתיים , וגם לזה יש סירטון וידאו באתר של טסלה שמסביר איך לעשות את זה
(מעדיפים שתעשה לבד , כנראה )
גם תיקונים הם בכלל שולחים ניידת לבית (כרגע כל המשתמשים בארץ עדיין בתקופת אחריות ) ,
את תיקוני הפחחות הם בכל מקרה הוציאו החוצה (שגריר בארץ)
הם מרווחים בנוסף ממכירת הרכב גם מהטעינות של המשתמש ב סופר-צארגר ,
משימוש בחבילה סלולרית שלהם
קניה של דברים (אתה יכול למשל לקנות את הדגם ללא חימום מושבים ואז להוסיף באפליקציה את האפשרות , החומרה מגיעה ברכב , ומאופשרת לפי תוכנה)
בהשכרה של מערכת ה auto-pilot שלהם בשימוש חודשי (כרגע רק בחו"ל)
וכמובן ממכירה של מכסות של CO2 ליצרני הרכב המנועי.
וכן , עם התקדמות מערכות המחשוב ברכבים , זה לאט לאט הופך למגמה בכל התעשיה , עד כמה שהבנתי משיגה
לאחרונה היו כל מני הודעות על החלטות והתנהלות חד צדדית של טסלה, פתאום ירד לי האסימון לגבי נקודה שעד היום אף אחד לא העלה פה.
פעם, פעם...מי שקנה רכב חדש, ורצה לשמור על האחריות, היה חייב לטפל במוסכי היבואן.
אם השנים, החוק איפשר לצרכנים להשתחרר מהחיבוק של היבואן והיצרן.
ובכלל, רובנו, לא מטפלים במוסכי היבואן.
רכב חשמלי, כמו טסלה, זו חתונה קתולית עם היצרן!
אי אפשר להתנתק, וכנראה שרוב החלפים חייבים להרכש אצל היצרן.
חומר למחשבה.
לפני שנה בועז התלונן משהו על טרקטורים של ג'ון דיר שהמערכות הממוחשבות שלהם נשלטות בלעדית על ידי החברה .. אף אחד לא שם לב כי .. ראבאק זה לא דאסטר .. למי אכפת ?
לפני חודשיים, ג'ון דיר נעלה מרחוק כמה טרקטורים שהרוסים גנבו מאוקראינה .. וכולם פתאום שמו לב שיש שליטה חזקה מידי של ג'ון דיר על הטרקטורים שקנינו בכסף מלא ... והרבה ממנו.
זה לא חדש זיו וזה כנראה מלחמה שאין בה מנצחים.
אחד עם טסלה 3 LR מדווח 300000 מייל, החלפת מתלים בלבד ברקסים מקוריים וסוללה 20% דגרציה.
138530
עזבו רגע נכון או לא נכון, יעיל או לא, כורח המציאות, חישובים כלכליים.
אותי זה ממש מגעיל.
כל הטעינות האלה, הנקיון, השקט, החישובים ועדכוני גרסאות.
פשוט דוחה.
זהו, הייתי חייב להוציא את זה.
כל עוד אף אחד לא יכריח אותי, ולא יהיה לזה מחיר כלכלי משמעותי עבורי, לא אצטרף לקקה הזה עם החבלי לידה אללה יסטור עד שיגלו הכל.
זהו, תמשיכו כרגיל, מצטער שלא תרמתי כלום לדיון.
תודה.
עזבו רגע נכון או לא נכון, יעיל או לא, כורח המציאות, חישובים כלכליים.
אותי זה ממש מגעיל.
כל הטעינות האלה, הנקיון, השקט, החישובים ועדכוני גרסאות.
פשוט דוחה.
זהו, הייתי חייב להוציא את זה.
כל עוד אף אחד לא יכריח אותי, ולא יהיה לזה מחיר כלכלי משמעותי עבורי, לא אצטרף לקקה הזה עם החבלי לידה אללה יסטור עד שיגלו הכל.
זהו, תמשיכו כרגיל, מצטער שלא תרמתי כלום לדיון.
תודה.
בבקשה, בבקשה! את אותו דבר באנגלית, בטוויטר.
מת לראות את הויכוח בין Elonmusk@ לAvibitter@
אילון מאסק הוא גאון, להטוטן פיננסי, יזם, ושולח אנשים לחלל.
לדעתי הוא עוד ימשיך להפתיע עם ההימורים שלו, ופיתוח כל מיני תחומים בעלי משמעות אדירה לאנושות.
אני רק לא חייב להיות מהראשונים לאמץ את הטכנולוגיות האלו.
יש לי להערכתי איזה עשור להמשיך להתנגד לחרא הזה שנקרא מכונית חשמלית.
חנן-ג'יפולוג
06-06-22, 16:40
אתה לא מתנגד אמיתי, למעט הנפת דגל התנגדות, אם בסוף אתה רושם שההתנגדות שלך מותנית בתמריץ הכלכלי שיהיה למעבר.
זה נכון לכוווולם, למעט מספר מועט של ירוקים או מזהמים אידאולוגיים.
אותו משפט שכתבת נכון במדויק גם לי (רק ללא הנפת דגל התנגדות פסאוודו אידאולוגי) , שנוסע ברכב חשמלי. ההחלפה הזו היתה משתלמת לי, בדיוק כמו שאי ההחלפה של שלושת הרכבים האחרים שלי נובעת מכך שהתמריץ להחליף אותם עדיין לא מספיק גבוה.
מה זה להתנגד?
מבחינתי לא לרוץ לקנות גם אם אהיה קרוב לנקודת איזון.
גם לא ממש להתעניין בזה בינתיים,
זה נכון, אני נוסע ממש מעט, וזה כרגע ממש לא מפתה כלכלית עבורי.
זה הכיוון הנכון, נקי יותר, שקט יותר, אין ספק בכלל, אבל מותר לי לא לאהוב את זה, גם אם הסיבות מפגרות לגמרי.
ברור לי, כשיהיה פער כלכלי לרעתי, אפסיק עם הטוב הישן והמוכר, ואעבור למכשירים החשמליים האלה.
כרגע, מהצד, זה עדיין מצחיק אותי התלות הזאת בכבל וחנייה מסויימת כל יום ביומו, בעבודה בבית, בזמן שאני מתדלק פעם בחודש.
אבל ברור לי שזה זמני, ויגיע גם אליי.
זה יגיע לכולם.
גם למתנגדים. גם לך ולי.
פשוט כי לא תהיה ברירה.
וזה העניין המרכזי שבלב סיפור הרכב החשמלי - בסוף לא תהיה ברירה ולא כי כדור הארץ מתחמם אלא כי רגולציות - פשוט יהיה אסור להשתמש במשהו אחר. יש כאלה שקוראים לזה "כפייה". רכה, קשה, איך שתרצה. אבל זו עדיין כפייה.
אלה שרוצים לחנוק ולהשתיק כל דעה שלא בקונצנזוס, ינסו לעשות מזה צחוק - תחתונים, כאפיות, צעיפים, כל מיני. אבל זו האמת.
ועוד אמת היא שמצחיק זה לא.
עכשיו השאלה היא כמה עוד תספיק להינות מאוטו אמיתי עד שיגיע אותו "סוף" וגם לך לא תהיה ברירה.
האמת והשקרים והמחיר האמיתי בזיהום/קרינה וכו' וכו' ייחשפו רק כשהעניין כבר יהיה עובדה קיימת וכבר לא תהיה דרך חזרה.
עד אז תהנה ממה שיש, ותקווה שזה ייקח מספיק זמן עד שהאיסורים יהפכו למציאות ואנחנו אולי כבר לא ננהג ובעצם לא יהיה לנו אכפת.
לא קראתי את הכל...אישית גם סולד מהחישמול וממחלחל מהמחשבה לנהוג ב"מקרר" על גלגלים.
במין מחאה פרטית אנטי חשמלית שני הרכבים שלי (רנגלר ואיפיניטי G37) הם בהמות זוללות דלק רב...
מקווה שהכפייה והרגולציה תגיע (והיא תגיע) לאחר שאני אהיה בגיל שבו כבר לא אוכל לנהוג ...
לא קראתי את הכל...אישית גם סולד מהחישמול וממחלחל מהמחשבה לנהוג ב"מקרר" על גלגלים.
מתוך סקרנות,
הסלידה והחלחלה, אתה יכול להיות מעט יותר ספציפי ממה נובעת ?
(צליל, ביצועים, התנהגות , חסר הריח של הבנזין בתדלוק, חסר הריח של עשן הפליטה, בחלק מהרכבים ממשק של משחק מחשב)
תודה
הפתרון הוא פשוט לשכנע את עצמך שאתה רוצה רכב חשמלי.
החיים שלך יהיו הרבה יותר קלים ומאושרים.
מתוך סקרנות,
(צליל, ביצועים, התנהגות , חסר הריח של הבנזין בתדלוק, חסר הריח של עשן הפליטה, בחלק מהרכבים ממשק של משחק מחשב)
תודה
מחר, או מחורתיים
כשתכנס למסעדה להזמין סטייק טוב, בתפריט יופיע גם סטייק ״בשר מתורבת״ או נוסחא סינטטית אחרת שתדמה סטייק.
הסטייק המתורבת יהיה בריא יותר, נקי יותר לסביבה, והומני יותר כלפי הפרות.
מתישהו הוא יהיה זול יותר. והטעם שלו יהיה בדיוק אבל בדיוק כמו סטייק אמיתי….
ועדיין, תרייר על הסטייק האמיתי, ותשנא את המדומה.
למה?
ככה.
למה?
ככה.
על זה נאמר, "ככה זה לא תשובה..."
הפתרון הוא פשוט לשכנע את עצמך שאתה רוצה רכב חשמלי.
החיים שלך יהיו הרבה יותר קלים ומאושרים.
על אותו משקל, אתה גם יכול לנסות לשכנע את עצמך שהשמיים אדומים או להעדיף גברים.
מהמכוניות היפות שראיתי לאחרונה:
https://autodiscoveries.com/new-2022-alfa-romeo-giulia-gt-electric-by-totem-the-most-beautiful-ev/
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
על אותו משקל, אתה גם יכול לנסות לשכנע את עצמך שהשמיים אדומים או להעדיף גברים.
אם זה יגרום לחיים שלי להיות יפים יותר? היי, למה לא.
מה אתה עושה בשישי בערב? מתאים לך ארוחה רומנטית?
מתוך סקרנות,
תודה
ביצועים יש גם בחשמליות ואולי אפילו עדיפים על הבנזין (מומנט מלא מאפס סל"ד, הספקים גבוהים, מרכז כובד נמוך ותאוצות שמוציאות לך את הנשמה) - התנהגות תלוי ברכב אבל ככלל אצבע בחשמליות בגלל מרכז כובד נמוך ועם מתלים נכונים גם ההתנהגות טובה מהבנזיניות - אז זו לא הסיבה.
כן ריח הבנזין קצת עושה לי את זה ריח פליטה ממש לא - אז גם זו לא הסיבה.
הצליל (יותר נכון היעדר הצליל) והויברציות, הממשק והתחושה הכללית שאתה בכלל נוהג בסימולטור ולא ברכב אמיתי הם הם הסיבה העיקרית.
הוייב הזה של מן צעצוע חשמלי ולא מכונה זועמת, מגרגרת ולעיתים קשה לשליטה מה אגיד חשמלי זה לא כוס התה שלי..
ניסיתי לתמצת - הישן והמוכר מול החדש.
יש כרגע סיבות יותר קונקרטיות, אבל ישפרו את כולם לאט לאט, וזה מה שיישאר - ישן ונוסטלגי מול חדש, קר ומנוכר, עם שליטה מרחוק, סייבר, עדכוני תוכנה, תמיכה טלפונית מהודו, וכו׳ וכו׳.
ehudzeelim
07-06-22, 12:46
מאבי ביטר הייתי מצפה לתשובה מהירה וקצרה,
קוראים לזה נשמה
אם זה יגרום לחיים שלי להיות יפים יותר? היי, למה לא.
מה אתה עושה בשישי בערב? מתאים לך ארוחה רומנטית?
בשישי בערב חוזר מהדרכה וצריך לסדר את הג'יפ ולהטעין מכשירי קשר לטיול של שבת.
אבל עזוב. איתי החיים שלך לא יהיו קלים, כנראה לא הכי יפים ובטח לא רגועים.... אבל תנסה את נמרוד. הוא הרבה יותר פתוח לשינויים...
ביצועים יש גם בחשמליות ואולי אפילו עדיפים על הבנזין (מומנט מלא מאפס סל"ד, הספקים גבוהים, מרכז כובד נמוך ותאוצות שמוציאות לך את הנשמה) - התנהגות תלוי ברכב אבל ככלל אצבע בחשמליות בגלל מרכז כובד נמוך ועם מתלים נכונים גם ההתנהגות טובה מהבנזיניות - אז זו לא הסיבה.
כן ריח הבנזין קצת עושה לי את זה ריח פליטה ממש לא - אז גם זו לא הסיבה.
הצליל (יותר נכון היעדר הצליל) והויברציות, הממשק והתחושה הכללית שאתה בכלל נוהג בסימולטור ולא ברכב אמיתי הם הם הסיבה העיקרית.
הוייב הזה של מן צעצוע חשמלי ולא מכונה זועמת, מגרגרת ולעיתים קשה לשליטה מה אגיד חשמלי זה לא כוס התה שלי..
תכלס , רק הצליל וקיבעון .
אבל אל דאגה , גם העגלונים למדו לתפעל רכב בסוף ...
אהה,
גם טייסים של מיראז' ופאנטום הזדעקו בהתחלה עם המעבר למטוס דמוי צעצוע ואובדן הרגש "בטיסה על חוט" כשהגיעו ה F16 .
קורא ולא מצליח להבין: רכב חשמלי הוא שקט, לא מסריח, לא מרעיל את מי שסביבך, מומנט זמין, חיסכון עצום בעלות נסיעה וטיפולים, תחנת 'תדלוק' בבית, נהג אוטומטי שמוריד ממך סטרס בקטעי הקישור ובפקקים, כיף לנהוג בעליות ועוד יותר בירידות (נהיגה בפדל אחד).
מה מגעיל אתכם בדיוק?
שלמה היחיד שכתב משהו הגיוני: גם אם החשמלי נשאב קדימה כמו מכונית ספורט בלחיצה קלה על הדוושה, כבר אין בו את החספוס, בעיטת הטורבו והקיק דאון.
תכלס התרגלתי בשניה לליניאריות המטעה הזו, אבל מבין את מי שיחזיק איזה רודסטר קליל או פול סייז אמריקאי עתיר צילינדרים לסופש"ים (אהם, או דיסקו 4).
לנהיגה יום יומית אבל אין שום שאלה, החשמלי מנצח בנוקאאוט.
זה רק עניין רגשי.
רכב שלא עושה צליל של מנוע = מקולקל.
אנחנו אוהבים מכוניות. קשה לנו לאהוב את מכשירי החשמל על גלגלים המכונים מכוניות חשמליות, אבל אפילו כאן יש מי שהקשר גם רגשית לחשמלית שלו. אז זה אפשרי.
כי איך אפשר להיקשר רגשית לרכב חשמלי?
כבר כתבתי בדיון הזה מוקדם יותר שיום יבוא ומחצית המכוניות יהיו חשמליות ואז הגלגל יתהפך. זה יקרה ב.... בעצם זה כבר קרה ב... 1908.
מאז אנחנו ב'טרנד' של בעירה פנימית והוא עתיד להסתיים תוך כמה שנים. מי שב1905 אמר שהטרנד החדש הזה מגעיל אותו - ייאנח לרווחה.
ואני חושב שהנטיה הרומנטית הטבעית שלנו להיקשר למה שגדלנו עליו - תדעך עם הזמן. זה תהליך.
אסף.
חנן-ג'יפולוג
07-06-22, 19:17
מי שנגמל מערימות השטויות שנכתבו, נכתבות ויכתבו בכתבות על רכבים, יאהב את מה שבא לו לאהוב, ולא את מה שאמרו לו במגזין שנכון לאהוב, וזה יכול להיות בדיוק באותה מידה, היילקס, איוניק5, וגם רחמנה ליצלן לנדרובר או סופה.
אה, ולגבי רכבים עם נשמה, היו לי גם כאלה. הכינוי שבד"כ מאפיין אותם בצורה מדויקת יותר הוא : "גרוטאות".
ehudzeelim
07-06-22, 21:49
תינוק אוהב את אימו לא בגלל שבא לו לאהוב אותה, אלא בגלל שהיא גורמת לו להרגשה טובה.
כך גם אהבה לרכב, היא בגלל שהוא גורם לך להרגיש טוב ולא בגלל שבא לך לאהוב אותו
ולגבי הנשמות שהפכו לגרוטאות, אני מתאר לעצמי שהן פשוט הפסיקו לגרום לך להרגיש טוב, האהבה המשיכה הלאה ולחלל נכנס הרציונל וכך נשמה הופכת לגרוטאה :rolleyes:
- - - Updated - - -
תינוק אוהב את אימו לא בגלל שבא לו לאהוב אותה, אלא בגלל שהיא גורמת לו להרגשה טובה.
כך גם אהבה לרכב, היא בגלל שהוא גורם לך להרגיש טוב ולא בגלל שבא לך לאהוב אותו
ולגבי הנשמות שהפכו לגרוטאות, אני מתאר לעצמי שהן פשוט הפסיקו לגרום לך להרגיש טוב, האהבה המשיכה הלאה ולחלל נכנס הרציונל וכך נשמה הופכת לגרוטאה :rolleyes:
רק כדי להשלים את התמונה, ישנה כאן סתירה מסוימת שבאה לידי ביטוי בעובדה שככל שתשקיע ותתאמץ יותר בשביל האהבה, כך היא תגדל.
לכן בסופו של דבר אי הויתור למרות הקושי והמאבק ברציונל מביא אותנו לאהבה גדולה יותר
זה דרך אגב נכון בכל סוג של זוגיות, לא רק עם רכב ;)
מי שנגמל מערימות השטויות שנכתבו, נכתבות ויכתבו בכתבות על רכבים, יאהב את מה שבא לו לאהוב, ולא את מה שאמרו לו במגזין שנכון לאהוב, וזה יכול להיות בדיוק באותה מידה, היילקס, איוניק5, וגם רחמנה ליצלן לנדרובר או סופה.
אה, ולגבי רכבים עם נשמה, היו לי גם כאלה. הכינוי שבד"כ מאפיין אותם בצורה מדויקת יותר הוא : "גרוטאות".
עכשיו אתה כבר אומר שהמקור לאהבה (כתבות) הוא בכלל פייק, וזה הכל שטויות, ואנחנו צריכים לפתח חוש טעם עצמאי ולהיות פתוחים יותר מחשבתית,ומקוריים.
יפה, יפה…ממש עולם חדש ונאור.
בכל מקרה, היום טיילתי קצת באיזור מצפה רמון, ובדרך חזרה (צפונה) ראיתי את כל הכפרים הלא רשמיים של השוודים, ועליתי על בעיה חמורה מבחינתם בעידן החדש, רובם לא מחוברים בכלל לרשת החשמל, איך יטענו את המכונות החשמליות? איך יפרצו לנו מאיזה שביל לא קשור לכביש? מה יעשו עם כל הקורולות האפורות?
המדינה תעניש אותם? אין דלק? קנסות?
בקיצור, אם חשבתי שיש לי עשור בערך להינות, היום זה נראה לי יותר לכיוון ה 15 שנים.
חייכתי קצת בדרך הביתה מכל העניין.
סופש נעים לכולם
אל תצאו מהמזגן.
https://www.reuters.com/business/autos-transportation/eu-lawmakers-support-effective-ban-new-fossil-fuel-cars-2035-2022-06-08/
האירופים החליטו ש 2035 זה הקו האדום לייצור ומכירת רכבים עם מנוע בערה פנימית.
בישראל, כמו בישראל .. ימציאו את הגלגל מחדש, רק כי אפשר .. אני צופה שפה יחמירו את האיסור הזה על ייצור מנועי בערה פנימית ל.. אולי מאי הבא. ( עזבו שפה לא מייצרים מנועים בכלל )
וברצינות, בטח יכריזו על הפסקת ייבוא ( לא כולל כוחות הביטחון ) ב 2030 או משהו ..
* אבי, מזל טוב על הפריחה המחודשת ! קראתי על זה באיזו ידיעה חדשותית. אהבתי את הסרטים האידיוטים של פעם :)
אל תשתה בקשית את ההצהרות והודעות האלו.
הכיוון ברור, אבל כל הדד-ליינים האלה מראש סופם לזוז קדימה.
ואף אחד לא מתייחס ברצינות לילדה המעצבנת הזאת ששטה במפרש מאירופה לארהב.
אל תשתה בקשית את ההצהרות והודעות האלו.
הכיוון ברור, אבל כל הדד-ליינים האלה מראש סופם לזוז קדימה.
באוסטרליה שרצו מהר ליישם את ההצהרות (פוצצו תחנות כוח),
נתקעו עם משבר אנרגיה עצום בשיא הקיץ של אנשים מתבשלים בבתים ללא חשמל.
יש טוענים שזאת הסיבה לחילופי השלטון לאחרונה.
גם באירופה המצב לא מזהיר
אתמול דיווחו באחד מערוצי החדשות, שבאירופה במדינות מסויימות עלו מחירי החשמל פי 10 !
פי 10!
לא טעות.
- - - Updated - - -
אתמול דיווחו באחד מערוצי החדשות, שבאירופה במדינות מסויימות עלו מחירי החשמל פי 10 !
פי 10!
לא טעות.
פי 10!
לא טעות.
אכן !
סגרו תחנות כוח גרעיניות ולא שיערו מלחמה באירפה שתגרום לרוסיה לסגור את הברז
באוסטרליה שרצו מהר ליישם את ההצהרות (פוצצו תחנות כוח),
אוסטרליה?
היכן שעדיין מוכרים רכבי דיזל שלא מורשים כניסה לאירופה?
אוסטרליה?
היכן שעדיין מוכרים רכבי דיזל שלא מורשים כניסה לאירופה?
אכן כן !
אכן כן !
האם האוסטרלים מייחסים יותר משקל לזיהום מתחנות הכוח ביחס לרכבים?
תחנות כח גרעיניות דווקא נחשבות לנקיות ויעילות יותר מבחינת איכות הסביבה.
הבעיה איתם שתמיד יש איזה סיכוי קטן לתקלה חמורה…
אחד יחידת סרן חשמלי.
והשני המוצר החשמלי של ג'נרל מוטורס. כן. ההאמר החדש - זו הטכנולוגיה.
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220616/65c86aae175aa32caab287d35341cb81.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20220616/659d6ebdbadbf3381787a650e123c08e.jpg
הסרן החשמלי. פלאג אנד פליי לתוך באגי הנעה אחורית. כמה זה הרבה יותר קל מאשר לתכנן רכב בעירה פנימית...
יש גם מודול אינברטר ובקר - שלא כמו טסלה (יחידת ההנעה המקובלת להסבות כאלה - והיא באמת יחידת הנעה גאונית בקלות האינטגרציה שלה) - שלושת המודולים כאן נפרדים - יותר גמישות למתכנן.
אסף.
https://www.thedrive.com/news/electric-pickup-trucks-are-dirtier-than-you-think
חישוב מעניין על זיהום של טנדרים חשמליים לאורך חייהם. הכותבים לקחו מידע גלוי של פולסטאר והשליכו ממנו על יעילות הייצור של סוללות ורכב בכלל. מסתבר שאם משווים פליטות פחמן כתוצאה מייצור וטעינה (לקחו ממוצע של 475 גרם לkWh בהתאם לסוכנות האנרגיה הבינלאומית) לוקח להאמר חשמלי סביב 60 אלף קילומטר להגיע לשוויון פליטות פחמן עם ראם טירקס, בערך הרכב המזהם בהיסטוריה. מספרים מטורפים כי זה מראה גם שהונדה סיוויק עם מנוע בעירה מזהמת משמעותית פחות מאותו האמר לאורך ימי חייה, וזה נתון מטורף כי כמובן ההונדה היא ״רכב בעירה מזהם״ וההאמר ״רכב חשמלי נקי וירוק״.
שווה קריאה למתעניינים.
הנה עוד 'אוכל' למכחישי האקלים ומחבקי האגזוזים, פרופסור יותן דובי פורש את משנתו בפודקאסט 'תחושת בטן': https://lnns.co/jUuNcRFLzn-
אמל"ק: אין משבר אקלים, הכל בסדר, תמשיכו ככה.
והכי אהבתי: מכוניות חשמליות כבדות יותר ולכן הצמיגים שלהם נשחקים בקצב מוגבר וגורמים יותר זיהום אויר (כן כן).
מי שמתכחש למגמת השינוי האקלימי ושיש לנו (האנושות) השפעה עליו חי ב..הכחשה.
הדיון שלא לומר הויכוח הוא על הסיבות, ומידת ההשפעה של האנושות.
היו בכדור הארץ תקופות טרום האנושות עם יותר גזים ופחמן דו-חמצני באויר מאשר בעידן האנושי.
העניין העיקרי הוא קצב השינוי.
אם מסתכלים על פתרון ארוך טווח, אז מסתכלים על ״חתימה סביבתית״ ועל זה ההשוואה (הלא פרופורציונלית לדעתי) בין האמר חשמלי להונאה סיוויק.
השוואה מעשית היא פרייבט לפרייבט ומשאית למשאית.
מצד שני, ההיסטריה של מחבקי העצים גורמת נזק לא מבוטל בגלל החלטות שנראה שנובעות מטרנדים, חלקם נראים שמובלים מאינטרסים כלכליים, כמו רכבים היברידיים חסרי הצדקה כלכלית לייצור שבפועל מאפשרים לחברות לאזן חוב פחמן ולמכור יותר רכבים רגילים.
אז הן חייבות לקדם את הטרנד כדי שיקנו מהן את ההיברידי שמאפשר למכור יותר מנועים רגילים..
כרגיל באופנות מונעות מרגש ופחות משכל, זה חוזר לנשוך בסיבוב.
בגרמניה נבהלו מצ’רנוביל והחזית הירוקה הקיצונית במדינה, וסגרו את תחנות הכוח הגרעיניות שתכלס ירוקות מאד אם אין תקלה.
שינוי גיאו-פוליטי קטן שקוראים לו רוסיה, והופס.. חזרו לעידן הפחם.
אז לתקופה הקרובה (שנים?) החשמליות מוזנות מפחם פוסילי הכי מזהם שיש (ובין השורות התחמקה העובדה שכל השנים נשמרה בצד תשתית השימוש בפחם, יש גרמני שחשב קדימה על גיבוי?)..
ומחבקי העצים מייצרים עומס על תחנות הכוח המאד מזהמות במקום להיטיב..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220620/0e157875b838c4fc649294985483c658.jpg
החזרה לשימוש בפחם נובעת גם מסיבות כלכליות.
סין מכירים? הטמבלים האלה נעלבו ממשהו שראש ממשלת אוסטרליה אמר עליהם לפני שנה והחליטו להחרים תוצרת אוסטרלית. רק מה? אוסטרליה כורה פחם ומייצאת אותו לסין. עכשיו אניות פחם מאוסטרליה שתקועות בים מעל לשנה כי הסינים לא מוכנים להכניס - מופנות למדינות אחרות שמוכנות לקנות את הפחם האוסטרלי מאוד בזול. זה בדיוק מסתדר לכולם עם העניין של רוסיה....
(ובינתיים הסינים חווים משבר אנרגיה לא נורמלי, לתעשייה אין חשמל לייצר והם מפשלים יותר מהרגיל בלוחות זמנים. אני מכיר יצרנים שהעבירו קווי ייצור לסין לפני שנתיים במשבר הקודם ועכשיו מחזירים אותם. היעלבות והחלטה טפשית שמתנקמת בהם חזק).
אסף.
מכוניות ספורט/מרוץ חשמליות. זה כבר רציני.
https://youtu.be/sxLFk_w1Qjk
https://youtu.be/F8bE_KbjPd4
ופורשה Mission R
https://youtu.be/5jDKtwXUkao
https://youtu.be/4MeicW388ts
משהו מעניין ורלוונטי לשטח, אוברלנד עם טנדר חשמלי עמוס עם קמפר בארגז.
בפרק הזה אין ממש שטח, אבל זה טנדר עמוס, וזה כבר רלוונטי.
בפרקים הקודמים הם מסתובבים באלסקה, בטווחים עם מעט אפשרויות טעינה.
מעניין.
כולל תובנות על נקודת האופטימום מהירות/צריכה וכו.
https://youtu.be/gWKsT53-hw8
חנן-ג'יפולוג
26-07-22, 11:29
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=skbz7e325
הזהרתי את בנות הבית: אם אתן עושות לאיוניק טוטאל לוס, חוזרים לבנזין.
האמת שגם הרבה פחות מטוטאלוס יצור לנו בעייה רצינית. מחסור בחלקי חילוף.
אנקדוטות בצד: המצב הזה אומר שהמעבר לרכב חשמלי שני בבית יתעכב. אין לי תוכניות קונקרטיות בשלב הזה, אבל המחסור הזה מעכב הכול, כולל הגעה עתידית של רכבים לשוק המשומשות.
אז אתמול אחה״צ אני יורד לקניון ביקנעם לאסוף את הילדה העובדת בחופש . חונה צמוד לחניה הירוקה וממתין לגברת . בעמדה הירוקה כבר חונה רכב בטעינה וגם בירוקה השנייה שמולה .
אחרי כמה דקות מופיע רכב חשמלי שלישי , מחפש לעצמו עמדת טעינה. הבחור מבקש ממני להחליף חניה כי הוא יכול להגיע עם הכבל של העמדה גם לחניה הרגילה שלי . מבהיר לו בעדינות שמכיוון ששתיהן בטעינה כרגע ותפוסות עדיף שהוא ידבר עם הבחור שלידי שטוען ( הוא יושב באוטו )
הקיצר , הטוען מסביר לו מהאוטו שהוא תיכף מסיים לטעון , נשארו לו רק עוד 40 דקות [emoji16] ואחריו כבר יש עוד בחורה בתור מחכה [emoji23]
הקניון כבר סגור ואין להם אפילו מה לעשות חוץ מלשבת באוטו ולבלות כמה שעות איכות לקראת השבת
נראה לי שנושא העמדות בבית / בחוץ לא פתור לכולם
הד
Sent from my iPhone using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
30-07-22, 11:14
אנשים לא יודעים איך להתנהל עם זה. אתה יודע מראש איזו עמדה תפוסה, ואין סיבה להגיע אליה, ובוודאי לא לחכות 40 דקות לידה.
רק שלשום נסעתי מהחרמון ואתמול כבר הייתי באילת. לא חיכיתי בשום מקום. היתה בדרך עמדה תפוסה, אז לא עצרתי לידה. המקסימום שעצרתי בעמדה לצורך טעינה היה עשר דקות.
לא אטען שאנשים לא נתקעים. אני טוען שאנשים לא מוכנים להשקיע טיפה בלמידת נושא חדש עבורם.
. אני טוען שאנשים לא מוכנים להשקיע טיפה בלמידת נושא חדש עבורם.
זה מדויק ונכון באופן כללי.
במיוחד בעידן הרשתות החברתיות וקבוצות ההודעות השונות - העולם התרגלו לשאול ולקבל תשובות בכפית, גם אם אותן שאלות ואותן תגובות נכתבות על יום או כל שבוע מחדש...
פעם רובנו נהגנו לחפש, לחקור וללמוד....
סליחה על גניבת השרשור לרגע
נשלח מהנייד
לדעתי אם זה לא נוח / לא משתמשים אינדיקציה שבתמונה הכללית חסרות עמדות על הדרכים הראשיות ביחס למספר הרכבים ( ביקנעם , נגיד, יש עוד כמה עמדות במרכז העיר אבל לא הגיוני שמישהו יתחיל להיכנס לעיר בשביל זה )
וכנראה יהיה עוד קצת יותר גרוע כמה שנים קדימה בעתיד לפני שיהיה יותר טוב והתשתיות ידביקו את הפער
סביר שכרגע ושנה הקרובה המצב הכי טוב שיהיה בזמן הקרוב מבחינה זו לאור המחסור ברכבים
הבחור מבקש ממני להחליף חניה כי הוא יכול להגיע עם הכבל של העמדה גם לחניה הרגילה שלי .
הוא התכוון לנתק רכב מעמדת הטעינה כדי להתחבר מהחנייה ליד?
חנן-ג'יפולוג
30-07-22, 12:41
לדעתי אם זה לא נוח / לא משתמשים אינדיקציה שבתמונה הכללית חסרות עמדות על הדרכים הראשיות ביחס למספר הרכבים ( ביקנעם , נגיד, יש עוד כמה עמדות במרכז העיר אבל לא הגיוני שמישהו יתחיל להיכנס לעיר בשביל זה )
וכנראה יהיה עוד קצת יותר גרוע כמה שנים קדימה בעתיד לפני שיהיה יותר טוב והתשתיות ידביקו את הפער
סביר שכרגע ושנה הקרובה המצב הכי טוב שיהיה בזמן הקרוב מבחינה זו לאור המחסור ברכבים
זה שבתוך העיר יש עמדות לא סותר שיש גם על דרכים ראשיות. בנסיעה מבית גוברין לחרמון, דרך של כ270 ק"מ, יש על הדרך לפחות חמש עמדות אולטרא מהירות.
במהירות אני פחות מתעניין ואת האיטיות אני כלל לא סופר.
הוא התכוון לנתק רכב מעמדת הטעינה כדי להתחבר מהחנייה ליד?
יכול להיות
או שהוא לא קלט שיש נהג באוטו
או שלא קלט שזה בטעינה
זה שבתוך העיר יש עמדות לא סותר שיש גם על דרכים ראשיות. בנסיעה מבית גוברין לחרמון, דרך של כ270 ק"מ, יש על הדרך לפחות חמש עמדות אולטרא מהירות.
במהירות אני פחות מתעניין ואת האיטיות אני כלל לא סופר.אבל קצב הטעינה הוא גם תכונה של דגם המכונית, לא?
חנן-ג'יפולוג
30-07-22, 13:08
בהחלט. הנמוך מבין השניים.
יש דגמים שבכלל לא יכולים להנות מהיתרונות של עמדות אולטרה מהירות. נדמה לי שהסרס, למשל, לא טוען ביותר מ40kw.
לטעמי זה שילוב של טווח, כושר טעינה והתנהגות.
טווח גדול מתיר לך להתנהג בצורה מסויימת ק לטעון מתי שנוח ולא מצי שחייבים, וכושר טעינה מאפשר יותר גמישות סביב תזמון הטעינה.
עדיין יש חשמליות בשוק שסובלות גם מטווח קצר וגם מכושר טעינה גבולי.
צריך לייצר איזשהו מדד שמבוסס על שיקלול של השניים שיהיה ציון למערכת ניהול החשמל של הרכב.
אסף.
יכול להיות
או שהוא לא קלט שיש נהג באוטו
ואם אין נהג זה משנה?
ביוטיוב קופצים סרטונים של צילומי ניתוק רכבים בעמדות, הרבה מטסלות שמצלמות סביב הרכב גם כשלכאורה הרכב כבוי.
חנן-ג'יפולוג
30-07-22, 16:47
בעקרון לא ניתן לנתק בצורה לא מורשית רכב מטעינה. יש פין נעילה שמנוהל ע"י הרכב והעמדה. יתכן שניתן להתפרע ממש ולעקור את הפין. לא יודע.
נדמה לי שלטסלות יש איזה עניין עם מתאם, ואז אולי ניתן לנתק את הכבל מהמתאם. אולי אלעד יוכל להרחיב על זה.
אני לא רוצה לחשוב מה יקרה בחורף שכל הדיירים יטעינו טעינה מהירה והחימום ידלק בכל הבתים + מכונות כביסה וכל המכשירים החשמליים
הארון חשמל יכול לעמוד בכזה עומס הזה ?
מה בדרך כלל העוצמה המקסימלית מחברת החשמל לבניין ?
חנן-ג'יפולוג
31-07-22, 17:35
כבר היה על זה דיון, אולי אפילו בשרשור הזה, וברור לגמרי שהפתרון הוא בטעינה מנוהלת. הפתרון כבר זמין ומוצע לוועדי בתים ע"י חברות מסחריות.
לא נכנסתי לזה לעומק, אבל ממה שאני רואה זה בד"כ לא כרוך בתשלום מיידי גבוה יותר על העמדות, אלא בעלות מוגדלת של החשמל, למשל ב30-40 אחוז.
חייב לשתף שבזכות ובגלל השרשור הזה והשרשושר של חנן, הזמנתי לבית החדש שבונה חיבור של 3*63A, ומודה גם שהתלבטתי אם לא 3*80.
בית קודם, בגודל דומה, ממוזז ומחושמל - הספיק לפני לפני 20 שנה 3*25A.
אז הנה - יש תמורה לשוטטות בגיפולוג
:p:cool:
חייב לשתף שבזכות ובגלל השרשור הזה והשרשושר של חנן, הזמנתי לבית החדש שבונה חיבור של 3*63A, ומודה גם שהתלבטתי אם לא 3*80.
בית קודם, בגודל דומה, ממוזז ומחושמל - הספיק לפני לפני 20 שנה 3*25A.
אז הנה - יש תמורה לשוטטות בגיפולוג
:p:cool:
אני גם מתכוון להגדיל ל40 * 3 , אחרי מה שרשמת נראה לי שאחשוב על יותר מזה , חברת חשמל לא עושה ביקורת בית בבקשת הגדלה ?
בסיום השיפוץ עברתי ביקורת כזאת ואין לי כוח לעבור את זה שוב.
כבר היה על זה דיון, אולי אפילו בשרשור הזה, וברור לגמרי שהפתרון הוא בטעינה מנוהלת. הפתרון כבר זמין ומוצע לוועדי בתים ע"י חברות מסחריות.
לא נכנסתי לזה לעומק, אבל ממה שאני רואה זה בד"כ לא כרוך בתשלום מיידי גבוה יותר על העמדות, אלא בעלות מוגדלת של החשמל, למשל ב30-40 אחוז.
בדקתי עם חברת חשמל , נראה שהם לא מתרגשים אם כל הדיירים יגדילו במקביל , שווה להם אפילו , הגדלה ל 3*63 עולה 8500 שח לכל דייר , לא זול.
כל הגדלה דורשת הגשת תוכניות וביקורת מחודשת.
כתלות בפרויקט ובחדר השנאים שמזין אותו, יש מגבלה על הגדלות בבניין / שכונה ספציפיים.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
31-07-22, 20:06
הגדלתי ל63x3. לא כיף ולא זול. התמורה היא טעינה ללא כל חשבון של עומסים, וזה שווה לי. הגענו אחר הצהריים מסופ"ש באילת, אז מכונת הכביסה, המייבש, הדוד וכל המזגנים עובדים. בזמן הזה הרכב נטען ובערב הוא יסע עוד שתי נסיעות לקרית מלאכי ולבאר שבע.
זה לא היה יכול לקרות עם תשתית החשמל הישנה.
הגדלתי ל63x3. לא כיף ולא זול. התמורה היא טעינה ללא כל חשבון של עומסים, וזה שווה לי. הגענו אחר הצהריים מסופ"ש באילת, אז מכונת הכביסה, המייבש, הדוד וכל המזגנים עובדים. בזמן הזה הרכב נטען ובערב הוא יסע עוד שתי נסיעות לקרית מלאכי ולבאר שבע.
זה לא היה יכול לקרות עם תשתית החשמל הישנה.
מה החשבון הסופי כולל עלות חברת חשמל , ביקורת וחשמלאי ?
חנן-ג'יפולוג
31-07-22, 22:01
רשמית זה עוד לא נגמר. אני מחכה לביקורת שנייה לאחר שהראשונה נכשלה. נמצאו ליקויים שהיו שם עוד מבניית הבית. טוב שגילו וטוב שתוקנו.
את ההגדלה הפיזית כבר קיבלתי אז אני לא בלחץ.
מניח שהכול יסגר באיזור ה12k ש"ח.
מי שבונה או משפץ אז בוודאי ללכת על חיבור מוגדל.
אבל אם יש לכם 25X3 ואתם שוקלים לקנות רכב חשמלי, לא הייתי עוצר בגלל זה.
אני חי מצויין עם 25X3, כולל טעינה ב11 קוט"ש (16X3 אמפר) במהלך היום אם צריך, עם מזגן ראשי עובד ובית מתפקד.
אולי יש לי מזל עם תכנון טוב של החלוקה בין הפאזות, וגם הצריכה שלנו לא גדולה במיוחד.
ומקסימום אפשר להוריד את קצב הטעינה בהגדרות של האוטו.
מה שכן כל האמור לעיל זו חוכמה שבדיעבד.
כשקניתי את האוטו תכננתי לטעון רק בלילה, והיום אני יודע שזה לא מחזיק מיים - קורה לא מעט שאני טוען ביום.
חנן-ג'יפולוג
01-08-22, 10:02
אני מסכים שלא הייתי עוצר קנייה בגלל תשתית של 25Ax3. עובדה שחייתי כך חצי שנה, עם נסועה גבוהה מאוד והרבה נהגים.
אבל הקשיים שנתקלתי בהם מדי פעם לא יכולים להיפתר באיזון פאזות.
זה לא מזל אלא חשבון פשוט: כשהרכב לוקח 16 אמפר בכל פאזה, ובנוסף דולקים דוד, מייבש ומכונת כביסה, מכשיר לכל פאזה, הכול מתוח עד הקצה. תוסיף לזה מדיח/מזגן/ים/ כיריים/ קומקום או מייבש שיער, לא משנה באילו מהפאזות, והפקק קופץ.
כן, אפשר להוריד הספק טעינה. גם זה לא אידאלי, מסיבות מובנות.
השרשור הזה עושה קצת שכל , מה קורה שיש 2 מכוניות בבית ועוד מעט 3 , זה כבר יוצר מצוקה נוראית בתשתית הנוכחית , הרי כולנו יודעים שבשנים הקרובות רובנו ניסע על חשמליות . כולל הילדים שלנו.
שדרוג מערכת החשמל בבית לא תהיה בשביל הכיף אלא חובה .
חנן-ג'יפולוג
01-08-22, 21:18
אני יודע שקשה לחפש, הרבה שרשורים והרבה עמודים, אבל הנושאים האלה כבר עלו ו"נפתרו".
ניתן לנהל טעינה בכמה עמדות גם ברמה של היחידה הביתית.
רכשתי כבר אביזרים לניהול של הזרמים בבית. עלות אפסית. כ200ש"ח. בסוף הגדלתי תשתית אז לא עשיתי בזה שימוש. זה מייצר עדיפות בין הצרכנים. אני תכננתי ליישם כך שהזרם לעמדת הטעינה יהיה בעדיפות האחרונה בין צרכני הבית. העמדה תקבל חשמל כשתהיה בבית מספיק רזרבת חשמל.
בסוף חשוב לזכור שבשביל להשלים חשמל לנסועה ממוצעת בישראל צריך בסה"כ 70 דקות טעינה ביתית תלת פאזית ביום. זה הכול.
קיבלתי בוואצאפפ
למישהו יש מידע?
״3 בתים נשרפו
מכבי האש - כצפוי - לא הצליחו לכבות את הרכב.״
נראה כמו איוניק 5https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220802/ef6333e3e90134f71ddc77e148b01d41.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20220802/bc5725f9d8272a5a9d32f19c08f9b3cd.jpg
חנן-ג'יפולוג
02-08-22, 09:47
באחד האתרים כתבו משהו על שריפה שהתחילה בעמדת הטעינה.
ההימור המאוד לא מבוסס שלי, וגם גזעני במידת מה: תוצאת אלתור כלשהו בתשתית החשמל של העמדה. אולי טעינה לא חוקית עם כבל סבתא.
באחד האתרים כתבו משהו על שריפה שהתחילה בעמדת הטעינה.
ההימור המאוד לא מבוסס שלי, וגם גזעני במידת מה: תוצאת אלתור כלשהו בתשתית החשמל של העמדה. אולי טעינה לא חוקית עם כבל סבתא.
אבל איך נשרפו 3 בתים מעמדת טעינה אחת , זה נראה כמו איזור של בתים פרטיים , מאד מוזר.
הבית שלי נמצא מעל החניות של המתחם, זה בעצם דופלקס מוגבהה מעל 6 חניות , אם החניות האלו יהפכו לאיזור טעינה, לפי התמונות למעלה זה סיכון אדיר , כמות הסוללות מתחת לבית שלי תהיה מטורפת .
אבל איך נשרפו 3 בתים מעמדת טעינה אחת , זה נראה כמו איזור של בתים פרטיים , מאד מוזר.
הבית שלי נמצא מעל החניות של המתחם, זה בעצם דופלקס מוגבהה מעל 6 חניות , אם החניות האלו יהפכו לאיזור טעינה, לפי התמונות למעלה זה סיכון אדיר , כמות הסוללות מתחת לבית שלי תהיה מטורפת .
שריפה מתפשטת כל עוד יש חומר גלם וחמצן להתפשט הלאה.
לגבי עמדות טעינה מתחת לבית, אתה לא חייב להסכים לזה..
חנן-ג'יפולוג
03-08-22, 15:07
עם כל ההסתייגות מכך שלא ניתן ללמוד הרבה מהתמונות האלה, מהמעט נסיון שיש לי בצפייה בתמונות של שריפות ליתיום, דווקא נראה שהסוללות באיוניק5 הזה עמדו בשריפה בגבורה ולא התלקחו. לא בטוח שזה היה נראה כך אם רכב בנזין היה מתלקח. אני די בטוח שמיכל הדלק היה מתלקח עם הרכב, ויש בו פי כמה יותר אנרגיה מבסוללה של רכב חשמלי.
אם תאי הליתיום היו מתלקחים אתה כנראה לא היית מזהה שזה היה פעם איוניק5.
לגבי עמדות הטעינה, הן אביזר מוליך חשמל. לא יותר ולא פחות. הן לא שנאי, הן לא גוף חימום. שריפות ממוליכים זה ענין שכיח למדי, בעיקר עקב התקנה לקויה/לא תקנית. ניתן למניעה בהקפדה על התקנה ותחזוקה לפי התקנים. מרדיאטורים וספירלות לחימום למשל יש יותר שריפות מאשר מעמדות טעינה. בכמה סדרי גודל יותר.
.
סיכון הוא מכפלה של סיכוי לאירוע והנזק כשהאירוע מתממש. הנזק בהתלקחות סוללת ליתיום של רכב הוא גבוה. הסיכוי לזה נמוך מאוד, ולכן הסיכון לא גבוה. הסיכון נמוך מאוד מאוד.
שריפה מתפשטת כל עוד יש חומר גלם וחמצן להתפשט הלאה.
לגבי עמדות טעינה מתחת לבית, אתה לא חייב להסכים לזה..נניח ששכן חביב החליט לרתך מיכל דלק סדוק ברכב שלו, ועלה השמיימה יחד עם חצי מהבניין. האם המסקנה היא לאסור חניית רכבים מתחת לבניין? על אותו משקל, בתור וועד הבית היית מקפיד על תשתיות טעינה חוקיות ואיכותיות, במקום לאסור קטגורית על חניית רכב חשמלי.
- - - Updated - - -
נניח ששכן חביב החליט לרתך מיכל דלק סדוק ברכב שלו, ועלה השמיימה יחד עם חצי מהבניין. האם המסקנה היא לאסור חניית רכבים מתחת לבניין? על אותו משקל, בתור וועד הבית היית מקפיד על תשתיות טעינה חוקיות ואיכותיות, במקום לאסור קטגורית על חניית רכב חשמלי.
צ"ל הייתי מקפיד.
נניח ששכן חביב החליט לרתך מיכל דלק סדוק ברכב שלו, ועלה השמיימה יחד עם חצי מהבניין. האם המסקנה היא לאסור חניית רכבים מתחת לבניין?
זה לא דומה בשום צורה.
רשלנות של מעשהו זה אינסופי.
ההקבלה הכי קרובה היא האם לשים צובר דלק מתחת לבניין.
זה ריכוז בפועל של חומר מסוכן, וזה לא המצאה שלי, ככה מכבי אש מתייחסים לזה.
לא סתם יש הוראת חובה לסימון רכב חשמלי עבור מכבי אש, בגלל הצורך השונה באירוע שריפה של רכב כזה.
ואם זה שינוי ייעוד ותשתית, אז למי שמושפע יש זכות להתייחס לזה.
אל תשוו רכב בנזין או סולר , מתי שמעתם על רכב בנזין שהחל לעלות באש פתאום ללא התראה , חוץ מזה אנחנו לא מתדלקים מתחת לבית , בשביל זה יש תחנות דלק.
יש סרטונים שמסתובבים ברשת על טסלות שעלו באש משום מקום וגם נתקלתי בסוללת ליתיום של טרקטורון חשמלי שהחלה לעלות באש תוך כדי טעינה , זה היה לא נעים בכלל.
https://www.youtube.com/watch?v=sAQlLu5ttOk&t=98s
https://www.youtube.com/watch?v=Le6KNI9YsH0
חנן-ג'יפולוג
04-08-22, 08:17
לא שמעתי. כיביתי שלושה רכבי בנזין. הייתי מעורב בחקירת עוד כמה עשרות שריפות של רכבים כנ"ל. כתבתי קודם על שריפות אוטובוסים- כ150 בשנה בממוצע. התלקחויות ספונטניות. רק אוטובוסים. רק בישראל.
אף אחד מהם לא בתדלוק למיטב ידיעתי.
זה כל כך שכיח שאף אחד לא מתרגש מזה ולא כותב/מפיץ את זה.
יש אכן סרטון של בעירת סוללות של טסלה שנכנסה בקיר שרץ בכל העולם. הסיכוי התממש והנזק כבד. מהו הסיכוי הזה? לפי הסיכוי ניתן לנסות להעריך את הסיכון.
סרטון שמראה אירוע של נזק כבד לא אומר כלום על הסיכון מלבד זה שהוא לא אפס. הוא עדיין יכול להיות אפסי.
חנן,
הסיכוי מחושב מההסתברות להתרחשות, הנזק הצפוי והיכולת לעצור את התהליך.
אני מניח שזה לא חדש לך.
עובדתית, גורמי כיבוי בעולם מתייחסים לרכבים האלו כמשהו מסוכן מאד כשהוא מתלקח.
יש להם בעיה משמעותית ביכולת לכבות שריפה כזו מרגע שהתחילה, להבדיל מרכבי בנזין/סולר.
זה לא ״סרטון אחד״, יש לא מעט בכלל ויהיו יותר כשיהיו עוד רכבים.
אני לא חושב שהסימון הוא רק למקרה שריפה
בשעת תאונת דרכים צריך לנתק את המתח הגבוה לפני שמנסים לחלץ אנשים מהרכבים
אני לא חושב שהסימון הוא רק למקרה שריפה
בשעת תאונת דרכים צריך לנתק את המתח הגבוה לפני שמנסים לחלץ אנשים מהרכבים
לא רק, גם.
לפי הפרסום שקראתי זו דרישה של מכבי-אש וגורמי חילוץ כדי להזהר בעת פעילות הצלה וכיבוי.
מסתבר שצורת כיבוי רגילה לא אפקטיבית ואף יכולה ללבות את האש.
זה עלה לאחרונה בתקשורת בשאילתא למה על טסלה אין מדבקה כזו, ונאמר שכשטסלה נכנסו לארץ היה רכב דגם אחד אז לא הייתה שאלה של זיהוי, וכעת יש הרבה דגמים ולא מצפים מאנשי הצלה להיות בקיעים בכל הדגמים.
ehudzeelim
04-08-22, 12:50
או להזהיר עוברי אורח שאננים מגלגל שעלול לרדוף אחריהם:
https://insideevs.com/news/601943/toyota-bz4x-recall-dont-drive/
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
זה לא דומה בשום צורה.
רשלנות של מעשהו זה אינסופי.
ההקבלה הכי קרובה היא האם לשים צובר דלק מתחת לבניין.
זה ריכוז בפועל של חומר מסוכן, וזה לא המצאה שלי, ככה מכבי אש מתייחסים לזה.
לא סתם יש הוראת חובה לסימון רכב חשמלי עבור מכבי אש, בגלל הצורך השונה באירוע שריפה של רכב כזה.
ואם זה שינוי ייעוד ותשתית, אז למי שמושפע יש זכות להתייחס לזה.
האנלוגיה היא שרכבי EV ו ICE שניהם עתירי אנרגיה כימית, עם פוטנציאל נזק גדול כשהאנרגיה הזו הופכת לחום באופן לא נשלט.
לשמחתינו שניהם יציבים מאוד, תודות לתקנים ורגולציות שונות.
למעשה כשמשהו משתבש זה בדרך כלל אם לא תמיד תוצאה של התרשלות (נניח תשתית טעינה פרוביזורית).
הפיתרון מבחינתי הוא למנוע את ההתרשלות, שזה בדיוק מה שעושים שנים רבות ברכבי ICE, ראה ערך טסט שנתי וטסט אספנות.
מבין לגמרי שאתה מייחס לרכבי EV סכנה גדולה יותר. אלף לא ברור לי שהסטטיסטיקה בעדך, ובית כמו כל טכנולוגיה חדשה הבטיחות של רכבי EV תשתפר בתלילות בשנים הקרובות (ממצב שהוא טוב כבר היום כנראה).
מבין לגמרי שאתה מייחס לרכבי EV סכנה גדולה יותר. אלף לא ברור לי שהסטטיסטיקה בעדך, ובית כמו כל טכנולוגיה חדשה הבטיחות של רכבי EV תשתפר בתלילות בשנים הקרובות (ממצב שהוא טוב כבר היום כנראה).
זה לא ״אני״, זה גורמי מקצוע.
עובדתית האנרגטיות של אירוע בעירה כזה גבוהה יותר וקשה בהרבה להשתלטות לכיבוי באמצעים שיש להם.
אם יש לך השגות/טענות/ת״ש/מין וכלכלה, מוזמן לתת להם הצעות ייעול.
פיסת היסטוריה שפורקה היום לטובת חלופה מודרנית. אומרים שיש לזה ביקוש אצל בעלי מכוניות שנטענות מעט ולאט.
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220805/f19da448fc5b0b9776bab105523cd119.jpg
אצלי זה עדיין מותקן על הקיר ומחובר לחשמל
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
geva dover
06-08-22, 11:00
באותה מידה ניתן לראות את כל האופניים/קורקינטים החשמליים שמתלקחים בתוך הבית ושורפים אותו כליל, כולם עם סוללות ליתיום.
מצד שני יוצא לי לראות לא פעם ולא פעמיים אוטובוסים ורכבים פרטיים שעומדים שרופים בצידי הדרך, מכל מיני סיבות.
כלומר גם בבנזין וגם בליתיום קיים הסיכון, השאלה היא איך אנחנו מונעים אותה..
האמת,
כמות סוללות הליתיום המקיפות אותנו היא מטורפת (גם אם זאת סוללה "קטנה" כמו של פלאפון). אם זה היה כלכך נפוץ, היינו שומעים על זה הרבה יותר.
אאל"ט רוב השרפות בקורקינטים היו כתוצאה מכאלו שאוספים ומטעינים בבית כמות מבהילה של קורקינטים, עם אלתורי חשמל לטובת העניין.
לי מעולם לא התלקחה סוללה. לעומת זאת רכב כמעט עלה לי באש. פעמיים (שני רכבים שונים). בשתי הפעמים כתוצאה משריפת חשמל שנבעה או מאלתור שעשו בארץ, או מהנדסה הזויה של היצרן (לא. לא לנדרובר, ניבה).
חנן-ג'יפולוג
06-08-22, 12:49
יש פער גדול בין הנדסת מאגרי אנרגיה למכוניות ולמוצרים אחרים.
ראשית, לתאים עצמם יש דירוג A Automotive, דירוג A רגיל, B וכו'. זה מתבטא בתהליכי יצור ותהליכי בקרת איכות אחרים. בחלק נכבד מהתאים שהתרחשה בהם בריחת טמפרטורה, Thermal runaway, מדובר בפגם ביצור של זיהום החומר, שהתהליכים הנ"ל מנסים למנוע.
שנית, המערכות התומכות מסביב לתאים, ניטור, בקרה, ניהול טמפרטורה, ניהול טעינה ועוד בנויים בצורה הרבה יותר מוקפדת ברכבים.
בנוסף, מקרים של תקלות מדווחים אחורה ומטופלים סדרתית ע"י היצרנים, בעדכון תוכנה או בהחלפת חומרה.
גרף מעניין על גידול במכירות של רכב חשמלי בעולם בעשר השנים האחרונות. מ55,400 ל6,800,000. יותר מפי 100.
והנתון הנוסף - זה בערך עשירית מ66.7 מליון המכוניות שנמכרו בעולם בסך הכל בשנת 2021.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220809/33021e8fde18b383972b6085a3bf7a9c.jpg
ehudzeelim
16-08-22, 14:35
https://thedriven.io/2022/08/11/bushmaster-goes-electric-australia-unveils-silent-electrified-personnel-vehicle/
חנן-ג'יפולוג
22-08-22, 00:31
https://imageshack.com/i/pnG4P4WRj
ההצהרה האוסטרלית הזו - תולדה של ועידת הון - שלטון בנושאים 'ירוקים' - במסגרתה חתמו על הצהרות דומות - די ריקה מתוכן לדעתי.
בקריאה ביקורתית ובהקשר הנכון, זו הצהרה לשם הצהרה.
אסף.
מוזר שהם מתעקשים לציין את הורדת פליטות הפחמן כמוטיווציה העיקרית, בשעה שהיום כבר די ברור שבסוגיה הזו (במונחים של מחזור חיים מלא) הייתרון של רכבים חשמליים הוא לא כל כך דרמטי.
ואף מילה על ערים נקיות מגזי פליטה מסרטנים.
אכן נראה כמו הייפ פוליטי.
ובהמשך לדברי, מעל 90% מהחשמל באוסטרליה מיוצר ע"י דלק מאובנים, מה שמקטין עוד יותר את התרומה של רכבים חשמליים לצמצום פליטות.
בקיצור הצהרה לא משהו.
אוסטרליה כמדינה יחסית מפגרת בתקני זיהום.
אחד השווקים האחרונים לדגמי ICE שכבר אסורים ברוב המדינות המתפתחות.
תעשיית מכרות משמעותית לכלכלת המדינה, מרוחקת ממרכזי אוכלוסייה, מרחקים עצומים בין נקודות תדלוק/אנרגיה, והישענות רבה על משאיות לשינוע (road train)
תעשיית בקר וצאן על שטחים נרחבים ומבודדים.
גם לרכבי ICE יש שם אתגר משמעותי לטווחי נסיעה בין תחנות אספקה, לא סתם יש שם אפשרות מהיצרנים למיכלי דלק כפולים.
לפעמים נדרש טווח יבש של 1000קמ כבטחון.
לא רואה את זה קורה שם ככ מהר.
חנן-ג'יפולוג
22-08-22, 09:40
אולי המרחקים הגדולים הם דווקא הזדמנות ולא מכשול.
במקום לשנע דלק למרחקים כאלה, אוגרים חשמל סולארי. מחירי היצור והאגירה יורדים דרסטית וזה יכול להשתלב לפתרון כולל עם הרכב החשמלי.
חנן-ג'יפולוג
22-08-22, 10:24
רשמית זה עוד לא נגמר. אני מחכה לביקורת שנייה לאחר שהראשונה נכשלה. נמצאו ליקויים שהיו שם עוד מבניית הבית. טוב שגילו וטוב שתוקנו.
את ההגדלה הפיזית כבר קיבלתי אז אני לא בלחץ.
מניח שהכול יסגר באיזור ה12k ש"ח.
נגמר בביקורת מוצלחת הבוקר.
העלות: 6000ש"ח אגרה, 2000 ש"ח לשתי הבדיקות וכ4000-5000ש"ח לחשמלאי על הכבל המוגדל, הכנה לביקורת והתיקונים שנדרשו.
התהליך החל בספטמבר 2021.
אם הייתי הולך על 40Ax3 העלות היתה יורדת ב4000ש"ח של האגרה והבדיקות, וכ700ש"ח של הכבל. אני שמח מאוד שלא עצרתי ב40.
אז אני יכול לסכם 8 ימים של 'החשמלית הראשונה שלי'.
אני אעשה את זה בשתי כתבות מפורטות שהאחת תהיה סוג של מבחן דרכים חוויתי של אאודי e-tron 55 quattro (כן... אם כבר לעשות את זה אז שיהיה בסטייל) והשניה תהיה מדריך פרקטי להתניידות ברכב חשמלי שכור בנורווגיה.
מה שרציתי לספר בינתיים זה שבמדינה שמחליטה להפוך לחשמלית - זה קורה. בגדול יזם שרוצה להקים מתחם טעינה בכל מיקום - ייתנו לו לעשות את זה, וככה אתה מוצא את עצמך מטעין מהתחת של רונלד מקדונלד וגם ליד איזה קפיטריה נידחת בשום מקום.
אחוזי החדירה של רכב חשמלי פרטי במדינה שמתפרנסת מהפקה וייצוא של דלקים נוזליים מזהמים - 70 אחוז ועוד היד נטויה. זו מדינה שבה בנזין וסולר יותר יקרים מישראל למרות שכאמור הם יכולים להיות זולים כמו אירן ולוב אם רק יירצו.
אסף.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220822/135238e9f5d5f0dcf99ef8773f91de3b.jpg
כשאתה במדינה הנכונה, מותם של המנועים יכול להיות דווקא מגניב:
(או כדברי חווה, היאוש נעשה יותר נוח):
https://www.youtube.com/shorts/DRnl_RdH2QQ
עם פחות מ300 ק"מ תיאורטיים, זה עדיין לא משהו מעבר לגימיק לשעשועים בחצר האחורית, אבל עוד ועוד התעוררויות בתחום בהחלט נותנות תחושה של תזוזה בכיוון:
https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/hjns54cyo
אם כבר צעצוע חשמלי.. . אז כזה:
https://www.gearpatrol.com/cars/a40847272/meyers-manx-electric-dune-buggy/
חנן-ג'יפולוג
04-09-22, 11:35
https://imageshack.com/i/pmkzEDj7j
מהפך צפוי מראש? זה סימן לכזה, כן. אבל בעיות אספקה יהפכו את המסירה המשמעותית הזו לשיא רגעי. לחלק ניכר מהדגמים החשמליים לא ניתן לפתוח הזמנה.
בראייה צרה של האינטרס האישי שלי: הגל הזה מורגש, לרעה. מכוניות עם סוללות גדולות וכושר טעינת dc נמוך מאוד תופסות את עמדות טעינת הdc למשכי זמן ארוכים מאוד מאוד. יותר משעה לרכב בודד במקרים מסוימים שפגשתי. עד שקצב בניית העמדות המהירות ידביק את הפער כולנו נסבול. כשהפער יסגר, רק מי שבחר במכונית עם הספק טעינה dc נמוך ימשיך לסבול עד שהרכב ימכר. מציע לחשוב טוב מה רוכשים.
בשבוע שעבר עברתי על פני כמה מוקדי טעינה עמוסים בדגמים כאלה. לא עצרתי לצפות ולסבול שכן ראיתי את המצב מראש באפליקציה. המשכתי עד שהיתה עמדה פנויה בדרכי, טענתי 4.30 דקות בהספק של 174kw והמשכתי הביתה.
ehudzeelim
04-09-22, 11:44
https://imageshack.com/i/pmkzEDj7j
עד שקצב בניית העמדות המהירות ידביק את הפער אנחנו נסבול.
יש צפי מתי זה יקרה? בהתחשב בקצב המכירות..
חנן-ג'יפולוג
04-09-22, 11:47
רואים בplugshare עמדות חדשות כל יום, ועיבוי של תחנות קיימות, אבל אני לא יודע לומר מתי אחוזי התפוסה יתחילו לרדת.
בתלות באופי השימוש, יש מצב שסוגיית תחנות הטעינה פשוט לא מעניינת.
אני לא משתמש בתחנות האלה בכלל, למעט מקרים מאוד חריגים (3 פעמים בשבעה חודשים, ואף אחת מהן לא באמת היתה מחוייבת במציאות).
טוען בבית, 400 ק"מ טווח אמיתי זה די והותר בשבילי.
חנן-ג'יפולוג
04-09-22, 13:56
מדויק.
אנחנו טוענים בחוץ לא פעם. בטיולי סופ"ש. עד כה, כ50 פעמים בשנה ו85K ק"מ.
חנן-ג'יפולוג
05-09-22, 20:50
הועלו דאגות לגבי העומס על הרשת הארצית בשעות אחר הצהריים ובכלל. כשעם ישראל יחבר את הרכבים לשקע.
https://www.greencarreports.com/news/1137048_california-rule-ev-charging-more-affordable-reduce-load-on-grid
ולמי שדואג שהכלי הנ"ל ישמש את כוחות הרשע להתעמר בנו, זה לא יהיה כזה פשוט. עדיין נוכל לחבר ישירות בין הרכב לשקע התלת פאזי הקרוב.
לתמרץ אותנו כלכלית לטעון בשעות שזה נוח לרשת... win win.
boaz avrahami
05-09-22, 22:44
ב 110 וולט למיטב הבנתי העומס משפיע על הרשת הרבה יותר כואב מאשר ב 220/240 וולט ( עובי המוליכים).
בארץ המדינה כבר מתחילה לפעול בשביל להתחיל לטגן את העכברים הראשונים ששקלו אחרי העדר להיכנס למלכודת. המיסוי עולה.
השלב הבא הוא מס נסועה.
ה 80 אחוז מס שלוקחים מאיתנו באופן ישיר ועקיף לא מספיקים לתחזק את המדינה.
האיש הרזה שסוחב על גבו את השמן, אוכל לדעתם יותר מדי.
חנן-ג'יפולוג
05-09-22, 23:04
הכול נכון, אולי, אבל העכברים שחוששים להיכנס למלכודת מס של 20 אחוז ודאי ונסועה על תנאי שתהיה ממשלה, כבר משלמים 85 אחוז מס ובלו, ורווח הגון למפיצי הדלק, ואולי ישלמו גם נסועה אם תהיה ממשלה.
אז אולי עדיף כבר במלכודת.
boaz avrahami
06-09-22, 05:52
רוצה לומר בעברית קלה שהממסד לא יוותר על אגורה.
זה רק עניין של שלבים עד שגם בחשמלי יקבלו את כל האלמנט בשביל שתשתתפו בעול.
אין מתנות בראיה ארוכת טווח. הממסד הוכיח את זה די מהר.
חנן-ג'יפולוג
06-09-22, 08:04
אל תיעלב, אבל זה כמו לומר שהשמש זורחת בבוקר.
בין לבין, בזמנו, רוכשי הדיזלים חסכו הון.
אני נוסע כבר שנה ברכב אדיר במקום בפיקנטו/איי10, והתשלומים החודשיים עליו, 2600ש"ח, שווים במדויק לפער עלויות האנרגיה ביניהם. כמו לקבל רכב אדיר חינם. אם הייתי משווה לרכב בקטגוריה שלו, אז התקציב הפנוי המשפחתי היה אפילו גדל. נס פיננסי!
כשנידפק, נידפק, אבל הרכב שברשותינו עדיין יהיה אדיר. עד אז חלקו, אולי כולו, כבר יהיה משולם.
רואים בplugshare עמדות חדשות כל יום, ועיבוי של תחנות קיימות, אבל אני לא יודע לומר מתי אחוזי התפוסה יתחילו לרדת.אז אולי השאלה שלי מפעם כבר כן תהיה רלונטית ?.. מתאר שימוש ללא תחנה ביתית .. רק תחנות מזדמנות.
לנסועה נמוכה עד נמוכה מאד כמו שיש לנו בבית.
חנן-ג'יפולוג
06-09-22, 08:30
שמע, אני מנסה בכתיבה שלי לשקף את התמונה בצורה טובה. באופן מצחיק, ובניגוד לתדמית של חלק מהמתנגדים על עצמם, כנראה שמי שכותב הכי הרבה ביקורת שלילית על העניין החשמלי, זה אני, רק שאני עושה את זה מאוזן, ובלי הפאתוס וההתלהמות.
מכאן והלאה וכשהתמונה מול עיניך... אתה ילד גדול. תחליט.
בעתיד, כשכל משאבות הדלק יהפכו לעמדות טעינה אולטרה מהירה, וכשכל הרכבים יטענו ב350kw, ברור שהתנהלות ללא עמדת טעינה ביתית תהיה סבירה לגמרי.
מתלבטים ...
העניין הוא שיש עוד פרמטרים שלא קשורים לחשמל עצמו ...
אבל המידע שאתה משתף הוא לא פחות ממדהים.
תודה על זה !
התנהלות ללא טעינה ביתית תהיה סבירה. אבל יקרה.
אסף.
boaz avrahami
06-09-22, 12:53
שמע, אני מנסה בכתיבה שלי לשקף את התמונה בצורה טובה. באופן מצחיק, ובניגוד לתדמית של חלק מהמתנגדים על עצמם, כנראה שמי שכותב הכי הרבה ביקורת שלילית על העניין החשמלי, זה אני, רק שאני עושה את זה מאוזן, ובלי הפאתוס וההתלהמות.
מכאן והלאה וכשהתמונה מול עיניך... אתה ילד גדול. תחליט.
בעתיד, כשכל משאבות הדלק יהפכו לעמדות טעינה אולטרה מהירה, וכשכל הרכבים יטענו ב350kw, ברור שהתנהלות ללא עמדת טעינה ביתית תהיה סבירה לגמרי.
בנקודת הזמן הספציפית עדית עיסקה מעולה אבל זה זמני מאוד ובקרוב החשמלי ישלם שנתי מה שהבנזין היום והבנזין יעלה יותר בתור אינסנטיב להיפטר ממנו.
אני לא נגד אבל גם לא ממש בעד.
פשוט לא קונה את הטיעונים הירוקים מצד אחד אבל מצד שני אשמח שיקטינו את התחות ביצרניות הדלק הפוסילי רק שאני לא בטוח שזה הולך לקרות כל זמן שהחשמל ברובו מיוצר מדלקים פוסיליים.
מבחינתי רכב שיסע כמה שיותר בין תידלוקים/ טעינות.
שלא יגזול ממני זמן ומשאבי תכנון. שיהיה אמין
ואם אפשר שגם יהיה אוטונומי בכדי שאוכל לנמנם בדרך. שונא נסיעות מנהלתיות.
ממש לא מעניין אותי באיזו טכנולוגיה לנמנם.
אז אתה בעצם רוצה תחבורה ציבורית יעילה.
ובין לבין שיפחיתו את רמת דפיקת האזרח על חוליי המערכת.
כמו הגדרת ״נת״צ בטל שעות היממה״ , גם בשעות מוקדמות/מאוחרות, וגם וסופש כשאין בכלל תחבורה ציבורית.
ייצרו באיילון עומס מלאכותי בסופש, הברקה של סמוטריץ שאין איך לא לראות בזה כפייה דתית.
ושמס נסועה יהיה כשבאמת תהיה לו הצדקה, ואלטרנטיבה סבירה לתנועה.
התנהלות ללא טעינה ביתית תהיה סבירה. אבל יקרה.
אסף.
+1
יש חברות טעינה (EVedge לדוגמא) שגובות 2 שח לקוטש - זה מיתרגם אצלי ל 37 אג לק"מ, כמעט כמו עלות דלק באוטו חסכוני.
יאמר לזכות ג'ינרג'י שהם גובים 75 אג לקוטש (14 אג לק"מ).
וכמו שחנן כתב פה בעבר, לא ברור מה הכלכליות של העמדות האלה לחברה המקימה, בוודאי הזולות.
boaz avrahami
07-09-22, 10:35
אף שר כמעט לא מקבל החלטות מקצועיות כאלו.
ההוכחה היא שהנתצים לא רק שלא פחתו אלו נוספו בהרבה מקומות שאין בהם צורך גם בכהונת השרה הנוכחית שעמדתה בנוגע לכפיה דתית מפורסמת.
זה נטו פקידים שלא מבינים דבר בתחבורה ולא משתמשים בציבורית כלל.
הכול מנוף לגביית כספים.
בתל אביב תקעו לאחרונה המון נתצים ושמו עליהם מצלמות אוטומטיות. הקופה דופקת ( את האזרח) ממש בקלות וכולם שותקים בהכנעה כאילו היינו במשטר קומוניסטי
מישהו מכל המתלוננים נסע לאחרונה בתחב"צ בגוש דן ?
יצא לי בפעמים הבודדות שהייתי במרכז בלי האופניים, והאמת, זה לא כל כך נורא כמו שמתארים. זה בעיקר שינוי תפיסה, שאומר שלא חייבים למצוא אוטובוס ישיר מנקודה א' לנקודה ב'.
בעידן האפליקציות, ה- gps, והתשלום שמחושב בדיעבד, אין שום בעייה לשלב מספר אוטובוסים מאחר והאפליקציות יודעות לתת לך את הנתיב המהיר ביותר בהתחשב בנתוני זמנים/מיקומים אמיתיים של האוטובוסים. זה לא מושלם אבל זה בסה"כ עובד לא רע בכלל.
בבין עירוני זה פחות כיף, לפחות בפריפריה. אני לרוב נוסע ברכב הפרטי לתחנת הרכבת הקרובה וממשיך משם. נסיעה באופן מלא בתחב"צ למרכז תוסיף לי בין שעה לשעתיים לכל כיוון.
חנן-ג'יפולוג
07-09-22, 11:20
ג'ינרגי העלו מחיר ל1.5 ש"ח, ונדמה לי שev edge ל2.7 ש"ח.
לטעמי העלות הזו לא מעניינת, ואפילו רואים מתאם ברור בין המחיר לטיב השירות, אז מצדי שיקבעו מחיר שיתכנס עם מודל כלכלי בעל היתכנות, שיאפשר השקעה נרחבת בתשתיות נוספות.
רוב הטעינה שלי היא בבית, בעלויות הרגילות של חשמל מחח"י, או חינמית בעבודה, וכשאני בטיולים בחוץ העדיפות הראשונה שלי היא לזמינות והספק. העלות היא לא שיקול.
+1
יש חברות טעינה (EVedge לדוגמא) שגובות 2 שח לקוטש - זה מיתרגם אצלי ל 37 אג לק"מ, כמעט כמו עלות דלק באוטו חסכוני.
רגע..
החישוב הנכון לקמ צריך לכלול את החלק היחסי של עלות הטיפולים השגרתיים כבסיס (ועליו להוסיף בסוף השנה את העלויות הלא מתוכננות).
זה מביא רכב רגיל לאזור 1.3שח לקמ במקרה הטוב.
מה עלות ״טיפולים״ של רכב חשמלי?
מישהו מכל המתלוננים נסע לאחרונה בתחב"צ בגוש דן ?
כן.
זוועה.
להכנס/לצאת מת״א זה מעל פי-2 זמן כולל פקקים.
ואני לא גר בפריפריה כמוך.
חנן-ג'יפולוג
07-09-22, 12:00
עלות טיפולים: 0ש"ח. כמו שרשמתי קודם קיבלתי שלושה טיפולים חינם עם הרכב, והטיפול מבוצע אחת ל30000ק"מ, כשעלות טיפול 30000 היא כ1000ש"ח ועלות טיפול 60000 היא כ3000ש"ח (רוב העלות היא נוזל קירור הסוללה), 90000ק"מ כ1000ש"ח וכן הלאה.
הבלמים לא נשחקו, ולהערכתי הם יעברו את החצי מיליון ק"מ ללא החלפה.
צמיגים עוד לא החלפתי. לפי מצבם הנוכחי, כשני מ"מ מסמני השחיקה, אני מעריך שהמקוריים יעברו את ה100000ק"מ לפני שתידרש החלפה.
מכאן:
https://www.jeepolog.com/forums/content.php/4021-%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9D-%D7%A9%D7%A0%D7%94-%D7%9580000%D7%A7-%D7%9E-%D7%A2%D7%9D-%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99-%D7%90%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%A7-5
אף שר כמעט לא מקבל החלטות מקצועיות כאלו.
ההוכחה היא שהנתצים לא רק שלא פחתו אלו נוספו בהרבה מקומות שאין בהם צורך גם בכהונת השרה הנוכחית שעמדתה בנוגע לכפיה דתית מפורסמת.
זה נטו פקידים שלא מבינים דבר בתחבורה ולא משתמשים בציבורית כלל.
הכול מנוף לגביית כספים.
בתל אביב תקעו לאחרונה המון נתצים ושמו עליהם מצלמות אוטומטיות. הקופה דופקת ( את האזרח) ממש בקלות וכולם שותקים בהכנעה כאילו היינו במשטר קומוניסטי
ואיפה אנחנו בדיוק?... לא במשטר כמו-קומוניסטי?..... כאן שותקים בהכנעה על הכל במקום לעשות מעשים. ובגלל זה המדינה מתנהלת כפי שמתנהלת (שים לב: "מתנהלת" ולא "מנוהלת". ויש הבדל).
----------------------------------------------------------------------------------------
לעניין הנת"צים - הפקקים יזומים, ותפקיד הנת"צים הוא לייצר פקקים.
בגלל זה תוקעים נת"צים גם ובעיקר במקומות שלא צריך ושאף תחב"צ לא נוסע עליהם, רק כדי שיגזלו נתיב נסיעה ויצופפו עוד את התנועה.
בגלל זה הם גם לא בטלים בשעות הלילה כשמעט התחב"צ מתדלדל ונפסק לחלוטין וגם לא בשישבת כשאין תחב"צ בכלל - וזה לא בגלל הדתה אלא רק בגלל כסף.
בעידן האפליקציות, ה- gps, והתשלום שמחושב בדיעבד, אין שום בעייה לשלב מספר אוטובוסים מאחר והאפליקציות יודעות לתת לך את הנתיב המהיר ביותר בהתחשב בנתוני זמנים/מיקומים אמיתיים של האוטובוסים.
לך תסביר את זה לקהל בכוח, זה שהכי שבוי של התחב"צ - אנשים מבוגרים מאוד כמו אמא שלי.
היא אזרחית ותיקה, בת 81 ונוסעת בתחב"צ בחינם שזה הכי אחלה - אבל לך תתחיל ללמד אותה להפעיל תעלולי-אפליקציות ובכלל להתרגל לשינויים בקוי האוטובוסים שהכירה ובשינויים טכנולוגיים שזה משהו שקצת מאוחר לה. היא ממש סובלת מזה.
ג'ינרגי העלו מחיר ל1.5 ש"ח, ונדמה לי שev edge ל2.7 ש"ח.
וואלה. אז המחיר שמופיע באפליקציית CELLO הממשלתית החדשה לא מעודכן.
אכן באפליקציה של ג'נרג'י כתוב 1.5ש"ח לקוטש.
תכלס לא חשוב באמת.
Yaron.nahum
07-09-22, 15:34
כן ,
האפליקציה לא מדייקת בהרבה דברים , לא רק במחיר
https://www.icar.co.il/%D7%A8%D7%9B%D7%91_%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7 %9C%D7%99/%D7%94%D7%90%D7%A4%D7%9C%D7%99%D7%A7%D7% A6%D7%99%D7%94_%D7%94%D7%9C%D7%90%D7%95% D7%9E%D7%99%D7%AA_%D7%9C%D7%A2%D7%9E%D7% 93%D7%95%D7%AA_%D7%98%D7%A2%D7%99%D7%A0% D7%94_%D7%99%D7%95%D7%A6%D7%90%D7%AA_%D7 %9C%D7%93%D7%A8%D7%9A_%D7%91%D7%A8%D7%92 %D7%9C_%D7%A9%D7%9E%D7%90%D7%9C/
לך תסביר את זה לקהל בכוח, זה שהכי שבוי של התחב"צ - אנשים מבוגרים מאוד כמו אמא שלי.
היא אזרחית ותיקה, בת 81 ונוסעת בתחב"צ בחינם שזה הכי אחלה - אבל לך תתחיל ללמד אותה להפעיל תעלולי-אפליקציות ובכלל להתרגל לשינויים בקוי האוטובוסים שהכירה ובשינויים טכנולוגיים שזה משהו שקצת מאוחר לה. היא ממש סובלת מזה.מסכים לגמרי.
מעתיקים מחנן ..
https://thedriven.io/2022/09/01/breakfasts-up-family-takes-hyundai-ioniq-5-camping-to-try-out-v2l/
אז אולי השאלה שלי מפעם כבר כן תהיה רלונטית ?.. מתאר שימוש ללא תחנה ביתית .. רק תחנות מזדמנות.
לנסועה נמוכה עד נמוכה מאד כמו שיש לנו בבית.
המוטיבציה המרכזית לרכישת רכב חשמלי היא חיסכון בדלק שמפצה על עלות רכישת רכב יקר יחסית לבנזין מקביל, ככל שנוסעים יותר החיסכון משתלם.
כאשר נוסעים מעט מה המוטיבציה לרכוש רכב יקר יותר? אלא אם זו ציונות באנרגיה ירוקה?
Asaf-a
אסף.א
היא אזרחית ותיקה, בת 81 ונוסעת בתחב"צ בחינם שזה הכי אחלה - אבל לך תתחיל ללמד אותה להפעיל תעלולי-אפליקציות ובכלל להתרגל לשינויים בקוי האוטובוסים שהכירה ובשינויים טכנולוגיים שזה משהו שקצת מאוחר לה. היא ממש סובלת מזה.לא נעים להגיד. זו לא רק סבתא שלך.
בחופש הגדול שנה שעברה רציתי לקחת את הילדים באוטובוס. גם בתור חוויה בשבילם (הם עוד קטנים ) וגם באמת אשתי הייתה עם הרכב.
ואללה. לא הבנתי איך זה עובד. תשלום במזומן לנהג כבר אין. כרטיס נטען אין לי.
חיברתי את פנגו לתשלום. אבל איך משלמים על הילדים? מתברר שאי אפשר לסרוק בר קוד יותר מפעם אחת. את זה גיליתי כבר על האוטובוס.
מזל שהקטן עוד נוסע בחינם. אבל יצא שהילדה הגדולה התפלחה לאוטובוס ועד היום אין לי באמת מושג איך הייתי אמור לשלם עליה.
עלות טיפולים: 0ש"ח. כמו שרשמתי קודם קיבלתי שלושה טיפולים חינם עם הרכב, והטיפול מבוצע אחת ל30000ק"מ, כשעלות טיפול 30000 היא כ1000ש"ח ועלות טיפול 60000 היא כ3000ש"ח (רוב העלות היא נוזל קירור הסוללה), 90000ק"מ כ1000ש"ח וכן הלאה.
הבלמים לא נשחקו, ולהערכתי הם יעברו את החצי מיליון ק"מ ללא החלפה.
צמיגים עוד לא החלפתי. לפי מצבם הנוכחי, כשני מ"מ מסמני השחיקה, אני מעריך שהמקוריים יעברו את ה100000ק"מ לפני שתידרש החלפה.
זה אצלך ברכב חדש.
איך זה אצל מותגים אחרים?
בחלוקה לק"מ זה לא "0" אבל בהתייחס לספיגה של הטיפולים ע"י היבואן, זה נמוך משמעותית מרכב רגיל.
אבל אז מגיע הבעלים הבא וחוטף צינור מחושמל לכל האורך.
עזוב .. יש מליון וחצי סיבות ללמה בחרתי באוטו הזה ולא ההוא ..
כולל, כי זה מה שיש לשכנים ...
חנן-ג'יפולוג
07-09-22, 22:42
זה אצלך ברכב חדש.
איך זה אצל מותגים אחרים?
בחלוקה לק"מ זה לא "0" אבל בהתייחס לספיגה של הטיפולים ע"י היבואן, זה נמוך משמעותית מרכב רגיל.
אין לי מושג. מעולם לא תחזקתי על חשבוני רכב של 220000ש"ח במוסכי יבואן על פני 100000ק"מ. אולי מישהו מהגולשים יוכל להעלות סטטיסטיקה דומה של רכב בנזין בקטגוריה הזו ולהראות שזה יוצא משמעותית פחות מ5000ש"ח, ברשת היבואן, כולל מתכלים כמו בלמים.
boaz avrahami
07-09-22, 23:38
לא נעים להגיד. זו לא רק סבתא שלך.
בחופש הגדול שנה שעברה רציתי לקחת את הילדים באוטובוס. גם בתור חוויה בשבילם (הם עוד קטנים ) וגם באמת אשתי הייתה עם הרכב.
ואללה. לא הבנתי איך זה עובד. תשלום במזומן לנהג כבר אין. כרטיס נטען אין לי.
חיברתי את פנגו לתשלום. אבל איך משלמים על הילדים? מתברר שאי אפשר לסרוק בר קוד יותר מפעם אחת. את זה גיליתי כבר על האוטובוס.
מזל שהקטן עוד נוסע בחינם. אבל יצא שהילדה הגדולה התפלחה לאוטובוס ועד היום אין לי באמת מושג איך הייתי אמור לשלם עליה.
מי שאין ברשותו טלפון עם NFC צריך שיהיה לו כרטיס רב קו שהוא נדמה לי שמי.
יש אפשרות לרב קו חד פעמי ללא שם ( לתיירים )
יש אפשרות לרב קו חד פעמי ללא שם ( לתיירים )
Sent from my DN2103 using Tapatalkאז צריך להוציא כרטיס בשביל נסיעה חד פעמית עם ילד?
זה מגוחך.
אם אי אפשר לנקב על חבר אז זה ירידה משמעותית באיכות החיים. זה עבד מצויין בשנות ה90.
יש כל מיני אפשרויות.. לא סביר שסבתא תדע לתפעל אותן ...
אני מדלם לרוב עם אפליקציית מוביט, לא צריך nfc, וחוצמזה יש לי ערך צבור בכרטיס רב קו, שפתר לי בעייה כשמוביט לא זיהה את המיקום שלי (נחוץ לתשלום לרכבת).
למיטב ידיעתי עם ערך צבור אפשר לשלם באוטובוס גם על נוסע נוסף.
טעינת ערך צבור מכרטיס אשראי אפשרית עם פייבוקס.
בנושא התחב"צ,
אני נוסע יחסית הרבה בתחב"צ ובאופניים כשאני נכנס לערים ובכלל משתדל להשאיר את הרכב בעיקר לנסיעות כיפיות יותר לטיולים, יש לי את הפריווילגיה הזו.
צריך באמת רגע ללמוד איך להתשמש באפליקציות (מוביט, גוגל, איפהבוס וכדומה) כדי להבין איזה אוטובוס לקחת ואיך משלמים. אבל בכנות גם לאמא שלי וסבתא שלי הצלחנו להסביר.
ובאמת שכל אחד פה שהחליף פאנצ'ר גם יצליח בזה, ואפילו אם ממש בא לכם אפשר גם בלי סמרטפון (תראו איזה יופי החרדים משתמשים בתחבצ). במידת הצורך אפשר לרכוש רב-קו אצל הנהג ואם ממש נתקעים אז אפשר לבקש מאחד הנןסעים שיטעין לך את הרב-קו ותשלם לו במזומן או ביט.
טיפ אחד, אם כבר רב-קו, אז תוציאו רב-קו אנונימי ואז לא צריך לחשוש להעביר את הרב-קו לזוגתך/ילדיך/כלב/סתם אדם שביקש שתשלם עליו ויחזיר לך במזומן.
סיימתי להסיט את השרשור
Sent from my SM-A526B using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
08-09-22, 21:25
אין לי מושג. מעולם לא תחזקתי על חשבוני רכב של 220000ש"ח במוסכי יבואן על פני 100000ק"מ. אולי מישהו מהגולשים יוכל להעלות סטטיסטיקה דומה של רכב בנזין בקטגוריה הזו ולהראות שזה יוצא משמעותית פחות מ5000ש"ח, ברשת היבואן, כולל מתכלים כמו בלמים.
אני רואה שאף אחד לא קם. כמו שחשבתי.
בעצם, אפילו האיי10 הידני שלנו, כן, זה שעלה כחדש בדיוק רבע מהנ"ל, כנראה עלה בתחזוקה משהו באיזור הזה במהלך 100000ק'מ כולל החלפת מצמד ובלמים. (והם לא הוחלפו ברשת היבואן, אחרת הוא היה עולה הרבה יותר לתחזוקה מהאיוניק5).
ולא נאמרה אף מילה על הפער באגרות הרישוי.
והנה עוד עקיצה לכיוון המגמה החשמלית התבררה כאוויר חם.
תשמע.. אתה פרנואיד.
השאלה הייתה כדי להבליט את היתרון היחסי אצלך.
חנן-ג'יפולוג
08-09-22, 23:22
ללא ספק, זו דרך מיוחדת להבלטת יתרונות הרכב החשמלי.
אני רואה שאף אחד לא קם. כמו שחשבתי.
בעצם, אפילו האיי10 הידני שלנו, כן, זה שעלה כחדש בדיוק רבע מהנ"ל, כנראה עלה בתחזוקה משהו באיזור הזה במהלך 100000ק'מ כולל החלפת מצמד ובלמים. (והם לא הוחלפו ברשת היבואן, אחרת הוא היה עולה הרבה יותר לתחזוקה מהאיוניק5).
ולא נאמרה אף מילה על הפער באגרות הרישוי.
סקודה סופרב:
סה"כ יצא ל105,000ק"מ 82000ש"ח בטיפולים - הכנסתי בחישוב החלפת רפידות - פעם קדימה ופעם אחורה, והחלפת משאבת מים במסגרת 'רצון טוב' בעלות מופחתת
מבחינת צמיגים, עם רוטציה נכונה, החלפתי אותם ב90,000ק"מ (קונטינטטל פרימיום קונטקט 5) עם עוד בשר
עלות צמיג, מישלין פרימסי 4 הייתה 600ש"ח לאחד.
- - - Updated - - -
אני לא יכול לערוך.
מדובר בסופרב 2017 מנוע 1.4TSI עם DSG של 7 הילוכים.
ללא ספק, זו דרך מיוחדת להבלטת יתרונות הרכב החשמלי.
תארת עלות גבוהה מאד לטיפולים שמסובסד למשתמש הראשון.
כלומר, הבא בתור כבר לא נהנה מתקופת החסד הזו.
יש לך איך לתאר את זה אחרת?
זה עדיין לא מוריד מהחישוב המרשים מאד לתקופה הראשונה בחיי הרכב.
ומחזק את המגמה הכללית של רכבים כמוצר צריכה מוגבל בזמן, ועכשיו זה עוד יותר מתחדד.
סקודה סופרב:
סה"כ יצא ל105,000ק"מ 82000ש"ח בטיפולים - הכנסתי בחישוב החלפת רפידות - פעם קדימה ופעם אחורה, והחלפת משאבת מים במסגרת 'רצון טוב' בעלות מופחתת
מבחינת צמיגים, עם רוטציה נכונה, החלפתי אותם ב90,000ק"מ (קונטינטטל פרימיום קונטקט 5) עם עוד בשר
עלות צמיג, מישלין פרימסי 4 הייתה 600ש"ח לאחד.
- - - Updated - - -
אני לא יכול לערוך.
מדובר בסופרב 2017 מנוע 1.4TSI עם DSG של 7 הילוכים.
כמובן 8200 ש''ח ולא 82000ש''ח
חישוב עלויות ביד הראשונה והשוואתן - מעניין מאוד.
אני בטוח שמכל כיוון שהוא יצא משתלם יותר להחזיק בחשמלית חדשה יחסית.
יחד עם זה - וזה הוזכר מוקדם יותר בדיון הזה - ירידת הערך של החשמלית תהיה ככל הנראה עם 'מדרגה' רצינית אחרי כמה שנים, כשכולנו נבין מה אורך החיים המעשי של הסוללות. זה בלתי ידוע כרגע.
ולכן חשוב למי שעושה חישובי תועלת - לקחת בחשבון שהוא מוכר 'בזמן' כך שהוא יהנה מכל יתרונות היד הראשונה בלי לסבול מהספקולציה על מחיר הסוללות שתבוא לידי ביטוי בירידת ערך.
אסף.
חנן-ג'יפולוג
09-09-22, 09:08
יש נסיון מצטבר רב עם הסוללות של טסלה:
https://imageshack.com/i/pnXWMp3Kj
הן עוברות את החצי מיליון ק"מ לפני שמתרחשת ירידת קיבול משמעותית.
ויש את הרכב שלי: 100אחוז soh לאחר 85000ק"מ.
ואם לא יהיו הפתעות מיוחדות בדגמים ספציפיים שנמכרים כאן, אנשים ירגעו ויבינו שאורך החיים של החשמליות יהיה גבוה משמעותית משל הבנזין, ונפילת הערך של רכבי הבנזין תהיה חזקה הרבה יותר.
זה לפני שמדברים על הכניסה של סוללות lifepo4 שתעלים לחלוטין את עניין שחיקת הסוללה במהלך חיי הרכב. כיום כבר בseres3, טסלות סיניות וbyd.
ehudzeelim
09-09-22, 09:31
ויש את הרכב שלי: 100אחוז soh לאחר 85000ק"מ.
וbyd.
אני מאמין שצברת את הקילומטראז' הזה בעיקר בנסיעות ארוכות. רכב שנוסע במתאר עירוני יהיה בעל קילומטראז נמוך בהרבה על אותו זמן עבודה (כמו בכל רכב בלי קשר לחשמלי או לא). זה גורם לי לתהות האם יש חשיבות ל"שעות מצבר" ברכב חשמלי? האם דעיכה בקיבול מצבר ברכב שנוסע בעיר/פקקים תהיה דומה לרכב שנוסע במתאר בין עירוני ונסיעות ארוכות ומהירות יחסית? או שהנתונים הרלוונטיים הם מספר מחזורי פריקה/טעינה ועומק הפריקה?
לא בטוח שזה אוטו דבר ..
רכב חשמלי שעומד .. לא מבזבז סוללה. ( מעבר לרדיו ואולי מזגן )
בפקקים יש הרבה יותר מחזורי טעינה-פריקה קצרים בזכות הרגנרציה, אופיין שימוש אחר, לא יודע איך זה משפיע על חיי הסוללות ...
חנן-ג'יפולוג
09-09-22, 09:54
אני מאמין שצברת את הקילומטראז' הזה בעיקר בנסיעות ארוכות. רכב שנוסע במתאר עירוני יהיה בעל קילומטראז נמוך בהרבה על אותו זמן עבודה (כמו בכל רכב בלי קשר לחשמלי או לא). זה גורם לי לתהות האם יש חשיבות ל"שעות מצבר" ברכב חשמלי? האם דעיכה בקיבול מצבר ברכב שנוסע בעיר/פקקים תהיה דומה לרכב שנוסע במתאר בין עירוני ונסיעות ארוכות ומהירות יחסית? או שהנתונים הרלוונטיים הם מספר מחזורי פריקה/טעינה ועומק הפריקה?
רוב הטבלאות שאני מכיר מצביעות על דגרדציה כתלות במספר מחזורים ועומקם. יש גם אמירה כללית שמדברת על זרם הפריקה כמשמעותי לעניין הדגרדציה ולפי זה, דווקא רכב שנוסע בינעירוני יסבול יותר.
לעניין הרגנרציה, מדובר בסייקלים רדודים מאוד מאוד, שלפי הטבלאות סייקלים כאלה יכולים להתרחש בעשרות, אולי מאות אלפי פעמים. למעשה לא ראיתי אף טבלה שמכילה סייקלים של פחות מעשרה אחוז (9000 סייקלים לnmc) , ואילו רגנרציה מערד לים המלח מכניסה אחוזים בודדים, אז בנסיעה עירונית מדובר על מאיות אחוז, בהערכה גסה. אולי אלפיות.
שעות מצבר רלוונטיות כשהמצבר במאה אחוז soc וכשחם. לכן אני טוען למאה אחוז רק לפני טיולים ארוכים, וגם אז אני מתזמן את הטעינה בעזרת תפריטי הרכב, כך שאצא לדרך זמן קצר ככל האפשר לאחר שהסוללה מתמלאת. האפשרות הזו לתכנות מועד, זרם, ויעד טעינה לא קיימת בכל הרכבים, אז זו נקודה נוספת ששוה לבחון כשבוחרים רכב.
מנצל את השרשור
לחמי יש קיה נירו פלאג אין, התקינו לו עמדת טעינה בעבודה, ביקש שאזמין לו כבל. אני מבין בזה כלום ושום דבר, אשמח להמלצה או לינק למשהו בדוק ותקני שיעבוד בלי לעשות צרות...
מצ"ב תמונות של השקעים ברכב ובעמדה
תודה רבהhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20220910/c6f742dbd5c168799fa1170a714d91ac.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20220910/b6a948a8f00aab4f73010e0acf9b35d5.jpg
חנן-ג'יפולוג
10-09-22, 12:18
https://sonolevi.co.il/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9D/type-2-to-type-2-cable/
לא מכיר את הכבל הספציפי הזה אבל זה מה שהוא צריך. טייפ2 לטייפ 2, זכר ונקבה.
תודה רבה
יש למישהו ניסיון עם איזה מוצר / חברה שאפשר להזמין מהארץ דרך הרשת ולקבל מוצר איכותי? מהאתר שחנן קישר אליו אי אפשר לעשות הזמנה ישירות.
יש הרבה.
מספק גדול ומוכר, למשל:
https://www.afconev.co.il/product/%D7%9B%D7%91%D7%9C-%D7%98%D7%A2%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C%D7%99-type2/
זה יעלה כפול ממוצר סיני.
לא הייתי חוסך את ה 400 שח האלה.
אסף.
https://www.autoevolution.com/news/teardowns-show-tesla-s-4680-cells-are-just-big-and-ordinary-nmc-811-batteries-198926.html
מדהים איך חברה כמו טסלה ממשיכה לשקר את כולם, ולרוץ קדימה.
חברות הרכב הקלאסיות , על הרבה פחות, המניה מתרסקת.
https://twitter.com/TheTeslaLife/status/1348065463524323328?ref_src=twsrc%5Etfw% 7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1348219 881825570821%7Ctwgr%5E898e7c6089cc821217 057f65ce2542c8cd000abb%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.carscoops.com% 2F2021%2F01%2Fram-1500-that-identifies-as-a-prius-tries-sipping-electrons-at-tesla-supercharger-station%2F
לפעמים האמריקאים מצחיקים אותי140849
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
בינתיים באירופה...אה חיפה.
https://fb.watch/gutObe8a2g/
אם זה באמת עובד ככה, אז... גדול!
אני בטוח שזה לא חוקי לעשות את זה,
אבל תחושת הסיפוק שווה כל יום בכלא! ;)
https://www.autoevolution.com/news/teardowns-show-tesla-s-4680-cells-are-just-big-and-ordinary-nmc-811-batteries-198926.html
מדהים איך חברה כמו טסלה ממשיכה לשקר את כולם, ולרוץ קדימה.
חברות הרכב הקלאסיות , על הרבה פחות, המניה מתרסקת.
עוד שקר, רק שהפעם זה זה כבר יעלה להם-
https://m.ynet.co.il/articles/rynakao4i
אם זה באמת עובד ככה, אז... גדול!
אני בטוח שזה לא חוקי לעשות את זה,
אבל תחושת הסיפוק שווה כל יום בכלא! ;)בכלא??? על הרבה הרבה יותר מכך לא יושבים בכלא.
חנן-ג'יפולוג
31-10-22, 13:30
לגבי הגיבור הטוען, מגיע לו צל"ש. בעלי החשמליות שמשתמשים בעמדות כבחניות הם אף יותר נבלות מבעלי ICE שעושים את זה.
לגבי ההבטחות על ה4680, זו היתה דעתי בעבר. מאז כלום לא השתנה:
https://imageshack.com/i/pnjoDfJtj
בכלא??? על הרבה הרבה יותר מכך לא יושבים בכלא.
אויש. הרצינות...
עוד מסמר ...
https://youtu.be/SO2Li9BMQp8
חנן-ג'יפולוג
20-01-23, 10:22
לגבי ההבטחות על ה4680, זו היתה דעתי בעבר. מאז כלום לא השתנה:
https://imageshack.com/i/pnjoDfJtj
https://fb.watch/ia2356nTaj/
מסתבר שאני לא לבד בדעה הזו. אז מדובר בחרטוט שיווקי?
אפרופו בדואים, בעת שהאיוניק 5 נמסר לנו וקיבלנו הדרכה, המוכר טען שבשלב הזה הרכב לא גניב כי לבדואים אין מה לעשות אתו בלי עמדות טעינה, ואני חשבתי בשקט, שיום בהיר הם יגלו שניתן להאיר אתו את כל הכפר, ואז הלך עלינו.
חנן היה הראשון לזהות:
143245
מתוך:
https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/rjbqtwkf3
polar bear
24-04-23, 17:47
אחד לפחות נכשל... אבל המטופלת נראת די גמורה
( למי שיש ספקות ראיתי את הרכב מזווית אחרת )https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230424/39fcc1078468cef09c7acc31f6d11bc9.jpg
Sent from my 2201116PG using Tapatalk
ehudzeelim
13-01-24, 14:27
https://www.bizportal.co.il/globalmarkets/news/article/821692
https://www.bizportal.co.il/globalmarkets/news/article/821692
שמישהו יגיד לכותב שהתרגום העברי ל”gas powered” באמריקאית זה ״מונע בבנזין״.
שמישהו יגיד לכותב שהתרגום העברי ל”gas powered” באמריקאית זה ״מונע בבנזין״.לגמרי. תת רמה.
ehudzeelim
13-01-24, 19:37
תרגום גוגל טרנסלייט סטנדרטי..
ביליתי כמה ימים באירופה בלב גל קור חורפי.
מתברר, ככה אומרים האירופאים, שכבר מהחורף הקודם ומשבר האנרגיה החמור - המכירות של המכוניות החשמליות מדשדשות... רכבי הבנזין החסכוניים חוזרים לאופנה והרבה בעלים של רכבי בנזין ודיזל שבאופן העניינים הקודם היו מחליפים אותם עכשיו לחשמלית חדשה - משאירים את הרכב הכבר לא כל כך חדש לעוד שנה שנתיים.
זה משפיע מאוד על שוק החלפים שפתאום מתעורר וגם מראה לכולם שאפשר לחיות ממש טוב עם הסדר ה'ישן' של להפוך אנרגיה נוזלית לרעש.
מעניין....
אסף.
אני חושב שמשבר הגז שהיה ברוסיה - אירופה השפיע על מחירי החשמל
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
מעניין אם יש לזה קשר לקשיים שנקלעה אליהם פולסטאר השבדית/סינית
הטענה של "מאיר" יבואני פולסטאר בארץ הוא שהם לא נקלעו לקשיים בכלל והיתה אי הבנה של הכתבים בכלכליסט.
הם טוענים שרצו לחשב את השווי של וולוו ללא פולסטאר ולכן הדביקו לה את הערך 0. לטענתם לא כי היא שווה 0.
לא יודע אם זה נכון אבל כן קראתי את התגובה שלהם.
הנה תגובת היבואן:
מבקשים להבהיר את המידע שהועבר בכתבה:
כחלק מהפעילות השוטפת, במסגרת דוח אנליסטי שנערך ע"י בנק ההשקעות השוודי SEB בוצעה הערכת שווי לחברת וולוו מכוניות, במסגרתה נוטרל שוויה של פולסטאר מהערכת שוויה של וולוו מכוניות.
בשל הנתון הזה יצאה הכותרת השגויה לפיה שווי חברת פולסטאר הוא 0, הדבר אינו נכון כמובן. כחברה ציבורית, שווי השוק של פולסטאר הינו יותר מארבעה מיליארד דולר.
חברת פולסטאר יצרה ערך משמעותי על ידי השקעה בבניית מותג עולמי ונוכחות ב-27 שווקים.
חברת מאיר, יבואנית פולסטאר בישראל, נמצאת בקשר רציף עם היצרן, ונערכת במרץ לקראת השקת הדגמים העתידיים במהלך השנה הקרובה ולהמשך ההתרחבות וההתפתחות של המותג בישראל.
קראתי עכשיו נתונים ממחקר על חישמול בארהב. מתברר ששם יש עליה בהתעניינות ברכבי בעירה פנימית וירידה בחשמליות - בשיעור של 9% (אני לא מתעמק בשיטת המחקר אלא במגמה) וירידה של מעל 20% בעניין בהיברידיות מכל הסוגים.
זה היפוך מגמה של מה שהיה מאוד מובהק עד לפני כמה חודשים - מגמה של עליה קבועה במעבר לרכב חשמלי.
אסף.
ממקור אמריקאי..
הלך הרוח בחורף.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20240128/c709d4a1efd005dbbf41766cb593982b.jpg
קראתי עכשיו נתונים ממחקר על חישמול בארהב. מתברר ששם יש עליה בהתעניינות ברכבי בעירה פנימית וירידה בחשמליות - בשיעור של 9% (אני לא מתעמק בשיטת המחקר אלא במגמה) וירידה של מעל 20% בעניין בהיברידיות מכל הסוגים.
זה היפוך מגמה של מה שהיה מאוד מובהק עד לפני כמה חודשים - מגמה של עליה קבועה במעבר לרכב חשמלי.
אסף.
בנוסף לכל הסיבות האחרות שהוזכרו לעי"ל, לכל מוצר טכנולוגי יש EARLY ADAPTORS. ככה היה עם טסלה ועם רכבים חשמליים באופן כללי. על חשבון אלו לומד השוק מה לעשות ואם לאמץ את הטכנולוגיה. במקרה של רכבים (בשונה מסלולארי למשל) מדובר בעלות גבוהה ולכן יש יותר התלבטות וספקות לפני שעושים את הצעד. פה נכנסים גם גורמים אינטרסנטים שרוצים להאט את התהליך ואחרים שיש להם אינטרס להאיץ אותו בטענות שונות (שחלקן אמת, שחלקן שקר ורובן איפה שהוא באמצע). זה מבלבל את הצרכן וגורם ליותר התלבטות והאטה בביקוש של הטכנולוגיה החדשה.
לכן, בהתחלה יש פיק הזמנות של אנשי החדשנות (ראו 1.5 מיליון הזמנות לסייברטראק כבר שנתיים לפני שיצא). אח"כ יש האטה כששאר האנשים לומדים את הטכנולוגיה ומתגלחים ע"ח הראשונים. זה השלב שבו נמצאים עכשיו. במקרה של רכבים השלב הזה הוא בעצימות גבוהה מהסיבות שמניתם קודם ואלו שהוספתי.
אישית, אני עם 2 רכבי בנזין ולא מתלבט כרגע אם להחליף לחשמלי או לא. אני החלטי בינתיים לשבת על הגדר, לראות לאן נושבת הרוח, להשאר עם הרכבים שיש לי ולהחליט בהמשך. גם זו החלטה שקשורה לרכבים החשמליים כי אם הם לא היו קיימים כבר הייתי מחליט להחליף את אחד מרכבי הבנזין בחדש יותר.
ןעוד עניין אחד בנוגע לעליה בהתעניינות ברכבי ICE (בעירה פנימית).
אני רואה את זה אצל הרבה חברים שהם PETROL HEADS וחובבי רכב, הם מבינים שעתיד המכוניות בנזין ובטח המפלצות החזקות לוט בערפל.
הם בני 50+ עם כסף נזיל ומחליטים לקנות עכשיו את הרכב בנזין האחרון שלהם לפני המעבר לחשמל, מימן או טכנולוגיה אחרת בעוד מספר שנים.
לכן, לפחות בארץ, ניתן לראות עליה בביקוש לרכבים כאלה והיבואנים המקבילים עלו על הגל:
קאמרו עם המנוע החזק, RS5 של אאודי, במוו מסדרה M, צ'ארג'רים של דודג', מוסטאנג GT ודומיהם נמכירים יחסית בכמויות גדולות לאחרונה.
ehudzeelim
30-01-24, 22:48
145869
polar bear
04-02-24, 10:17
https://www.youtube.com/@Charge-Drive
יש את הערוץ החמוד הזה שטוען בתוקף ש....זהו. נגמר עידן החשמליות.
יש את הערוץ החמוד הזה שטוען בתוקף ש....זהו. נגמר עידן החשמליות.
מהתגובות האחרונות פה אני נזכר באלו שלא עברו סלקציה למועדון והתנחמו באמירות,
המוסיקה חרא, אלכוהול זבל מגישים, ובכלל הבנות (כמאמר קושניר מאלכס חולה אהבה) סתם "עקומות" ...
כאחד שרוב הזמן נוסע על סטוניק או B4 , יש משהו ממכר בנסיעה בחשמלית (BYD אטו 3)
בקטע של האצה וסגירת מרחק ללא דרמה, רעש וצילצולים.
באמת "השד" לא נורא כל כך, חשמלית כרכב יום יומי, כנראה החלטה מצוינת (בפרט עכשיו בקטע הכלכלי).
רענן
אני לא חושב שנגמר העידן.
יש משבר עולמי אנרגטי, מסיבות פוליטיות, שמחדד שהחשמל עדיין מיוצר מדלק פוסילי.
ומשבר כמו משבר, באופן מסורתי חוזרים לפשוט והזמין.
זה יעבור, והנעה אלטרנטיבית תחזור.
לא בטוח שזה חשמלי בפורמט המוכר.
יש את הערוץ החמוד הזה שטוען בתוקף ש....זהו. נגמר עידן החשמליות.אתה באמת מתייחס ברצינות לחרא האינטרנטי הזה?
באמת "השד" לא נורא כל כך, חשמלית כרכב יום יומי, כנראה החלטה מצוינת (בפרט עכשיו בקטע הכלכלי).
מסכים לגמרי.
למי שיש עמדה בבית, אני לחלוטין ממליץ לרכוש חשמלי (בהנחה וקונים חדש), שיפור ניכר בכל אספקט וגם החיסכון ניכר (20% מעלות הדלק, 1500ש"ח חיסכון באגרת הרישוי, ועלויות הטיפולים גם כן נחסכות בחלק מהרכבים)
polar bear
04-02-24, 19:20
אתה באמת מתייחס ברצינות לחרא האינטרנטי הזה?
למה להגיד ככה? בנאדם מתאמץ. והוא לא היחיד אגב, יוטיוב החליט לזרוק עלי כמה ערוצים כאלה. לא ברור לי למה. הדברים הדבילים והצורה הטאטרלית בה הם מוצגים, מתכתבים יפה מאד עם המחקר שאסף קרא.
בעיני להגיד שעד 2030 לא יהיה ייצור של מכוניות ICE או שמיצרים מכוניות חשמליות כדי להציל את העולם זו שטות באותה מידה. אבל את זה אנשים קונים בכיף.
דעתי היתה ונשארה שרכב חשמלי יכול להיות חלק מעולם הרכב. לא בטוח לכמה זמן, אבל בטח שלא כל או רוב.
https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-01-31/raimondo-warns-chinese-evs-pose-national-data-security-risks?utm_source=website&utm_medium=share&utm_campaign=copy
מופתעים?
אסף.
שמעתם היום את מנהיג העולם (שחושב שהוא) החופשי.?
https://thecar.co.il/%D7%9E%D7%A6%D7%9C%D7%9E%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%94%D7%99%D7%A8%D7%95%D7% AA-%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%90%D7%91%D7%9C-%D7%9C%D7%90-%D7%A9%D7%9E%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%AA/
עוד משהו שבו רכב חשמלי טוב יותר לכאורה.
אסף.
השקעה מרשימה בשביל 1 באפריל.
ehudzeelim
02-04-25, 23:02
משום מה בכתבות האלה על מצלמות המהירות תמיד מופיעה תמונה של המצלמה המסוימת הזו,
שבמקרה נמצאת קרוב למקום מגוריו של אחד ממנהלי הפורום,
שבמקרה גם מחזיק רכב חשמלי.
אני מזהה פה אחלה בסיס לקונספירציות
ט.ל.ח
148788
בדיוק חשבתי להפוך את זה לחידת זיהוי מקום.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.