PDA

צפייה בגרסה מלאה : מתחילים מחדש: צ'רוקי (XJ) ידני מודל '96 כרכב טיולים

עמודים : 1 [2] 3 4

nirs
24-07-17, 13:53
לא רואה בעיה להשאיר (למרות שלדעתי עדיף לעגן רוחבית בתוך הרכב).
כן הייתי עוטף בכיסוי מקורי או לפחות מגן על החלקים הנעים מפני קורוזיה ובוץ.

Sent from my iPhone using Tapatalk

נדב42
24-07-17, 14:14
ברור שהגומי לא יעזור בפגיעה במהירות גבוהה.
אבל רוב הפגיעות של הולכי רגל הן במהירות נמוכה (כי הולכי רגל לא מסתובבים בד"כ בכביש 6).
יודעים מה ? אפילו אין טעם לפתוח את הדיון על הסטטיסטיקות.
יש מקרים של פגיעת רכב בהולך רגל במהירות נמוכה, ממש במטר האחרון של הבלימה, ובמצבים האלו ההבדל בין לחטוף בראש פינה חשופה וחסונה של הייליפט, לבין אותה הפינה מרופדת בתוך פנימית בודדת או כפולה, יכול להיות ההבדל בין מכה לא נעימה לפגיעת ראש קשה או מוות.

כמו שהקסדה האמורה לא תציל את הפועל מבלוק מקומה 20, אבל היא כין יכולה להציל אותו מאיזמל שנופל מאותה הקומה ...

דרור ברלי
24-07-17, 14:44
על זה נאמר: אשרי המאמין

נדב42
24-07-17, 14:53
ומצד שני - מה אני כבר מפסיד ?
ממילא צריך לעטוף את המנגנון במשהו כדי שלא ייסתם מחול ויחליד מנתזי מים, מה אכפת לי שזה יהיה עשוי מפנימית משומשת שלא תעלה לי אגורה ?

ד ו ר ו ן
24-07-17, 15:28
דרור,
אתה לא יכול להתלונן בלי סוף על השלטון הבולשביקי שנכנס לך לנשמה , ואז כשנותנים לך מרווח תמרון (טווח תקינות בברקסים), להמשיך להתלונן.

מרחק בלימה שונה גם ברכב עמוס/ריק, כביש חם/קר.. ישן/מקורצף.. ואלו לפעמים ישפיעו יותר ממידה אחת-שתיים גדולות מהצמיג המקורי, שעומד בטווח החוקי הנדרש.

המחוקק נתן לך מרווח תמרון, תגיד תודה.
זה מה שאני כאזרח צריך, גושפנקה חוקית שהרכב עומד בדרישות החוק.

עכשיו, רוצה לפתוח דיון האם התבחינים בטסט שווים משהו?

אני חושב שזה דיון נפרד מזה של נדב.
כבר הוכח שגם טוארג/BMW עם 5 כוכבים הורג אנשים בדריסה.. לא צריך פגוש מתכת ולא הגבהה.

ונדב,
אישית אני חושב שההייליפט על הפגוש גם מכוער, וגם מגביר סיכון.

מספיק שאדם, לא צריך ילד, מקבל מהפינה שלו מכה בהליכה (גפ אם הרכב עומד..) וזה הרבה יותר כואב מהפגוש המקורי.
שלא להזכיר ילדים בטווח הגובה של 4-5 בעלי נטייה לתת נגיחה לעצמים כאלו כי הם לא סגורים על הגובה של עצמם..

נמרוד
24-07-17, 17:54
דרור,
אתה לא יכול להתלונן בלי סוף על השלטון הבולשביקי שנכנס לך לנשמה , ואז כשנותנים לך מרווח תמרון (טווח תקינות בברקסים), להמשיך להתלונן.

למה אתה אומר שהוא לא יכול להתלונן? בטח שהוא יכול! עובדה :rolleyes:

איל מ
24-07-17, 18:40
לגבי מרחק בלימה,
אמנם הרכב שלי נחשב מודרני ועם גלגלים מקוריים אבל...
יצא לי לנסוע ואפילו לא מעט ברכבים מיושנים עם צמיגים גדולים.
בכל הפעמים בהם "התיישבתי" על הברקס, הגלגלים ננעלו, ומכאן שהבעיה היא בחיכוך עם הכביש ולא במערכת הבלימה.
היוצא מן הכלל היה סופה ממוגנת.

JustDoB
24-07-17, 21:14
אני עדיין מתרגש מהצמיגים.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

ishc
24-07-17, 21:31
נדב, השרשור RR שלך מתחיל להידמות יותר ויותר לשירשורי חיים רכס (דיסקו-הילד ההומו וכו׳)
כדאי להפסיק לדון בדנה ובחווית הפגיעה שלה מההייליפט.
[emoji12]

דרור ברלי
24-07-17, 22:11
דרור,

מרחק בלימה שונה גם ברכב עמוס/ריק, כביש חם/קר.. ישן/מקורצף.. ואלו לפעמים ישפיעו יותר ממידה אחת-שתיים גדולות מהצמיג המקורי, שעומד בטווח החוקי הנדרש.

המחוקק נתן לך מרווח תמרון, תגיד תודה.
זה מה שאני כאזרח צריך, גושפנקה חוקית שהרכב עומד בדרישות החוק.

עכשיו, רוצה לפתוח דיון האם התבחינים בטסט שווים משהו?

מה קשר השלטון למחט ומה קשר החוק לתחת? זה אתה שנתת את הטסט כדוגמה לבדיקת בלמים ראויה ואני אמרתי את דעתי על האווילות של הטסטים וכדי שלא נתפזר הזכרתי שזה עניין דיון אחר לחלוטין.

מדברים כאן על למנוע פגיעה בהולך רגל על ידי ההייליפט שמתנוסס לראווה על הפגוש הקדמי.

נדב סבור שהייליפט מלפנים זה ממש יפה ואם ילפף אותו בפנימית ישנה או בספוג מזגנים עד שייראה כמו מומיה מצרית, זה מה שימנע פציעה חמורה של ילדים במהירות נמוכה.

אתה סבור (כמוני) שהייליפט על הפגוש זה ממש מכוער.

טעמנו ודעתנו על אסתטיקה של רכבי שטח לא נחשבים בכלל. כי זה האוטו של נדב והוא בטוח שזה כן יפה ולכן זה מה שיהיה.

אני רק אומר שלפני שהוא מתחיל ללפף את האוטו שלו בפנימיות שייקח בחשבון שהגבהת האוטו באיזה 6 אינץ' + הגדלת צמיגים ב-6 אינץ' (!... שלהבדיל מהעמסת האוטו בארבעה אנשים שזה חוקי, להגדיל צמיגים ב-6 אינץ' זה לא כל כך חוקי אבל זה באמת לא העסק שלי) מאריכה מאוד את מרחקי העצירה. והבעיה אינה כל כך במהירויות נמוכות אלא דווקא בגבוהות.
ונהגתי בחיי על מספיק רכבי שטח שהוסבו לגלגלים גדולים - מי יותר ומי פחות. ובמסגרת החירוב הכללי מקצה לקצה של כל מאפייני ההתנהגות של הרכב, אחד הדברים היותר מפחידים זה הירידה הדרסטית בביצועי הבלמים - וכן, זה מתבטא במרחקי עצירה גדולים יותר. זה קצת יותר קריטי מליפוף ההייליפט בספוגים וגומיות.

אתה יכול לחשוב ואפילו לצעוק שאני מדבר שטויות ושצמיגים גדולים משמעותית מהמקוריים לא פוגעים בביצועי הבלמים. זכותך. העובדות מראות אחרת.
סליחה - לכל כלל יש יוצא מין הכלל - כנראה שרק בטויוטה האגדית הבלמים המקוריים המופלאים בכלל לא מתרגשים גם מצמיג 52 אינץ' ועוצרים בדיוק אותו דבר. הרי זה ברור לכולנו שבסוף נגיע לזה....
אבל עדיין בכל רכב אחר יש בעיה. ולכן לדעתי בלבד, לפני שנדב מכלה את זמנו בליפוף ההייליפט - שייקח בחשבון שאם הוא כל כך מוטרד מפגיעה בילדים שקופצים לכביש, מוטב שייתן את הדעת על עוד מגבלות בטיחותיות שיש לאינטראקציה בין רכב שטח משופר מאוד לבין הולכי רגל. הרבה לפני ההייליפט.

ואם כבר - על פי החוק בישראל גם אם הרכב חנה לתומו והילדה המסכנה נתקלה בו, נפלה ונחבלה - האירוע נחשב לתאונת דרכים לכל דבר ועניין והביטוח של הרכב יצטרך לשלם. צפו לבלגנים מצד כל מיני בוחנים למיניהם ושאלות למה האוטו גבוה ולמה הגלגלים ככה והפגוש ככה - בזמן שהאוטו אפילו לא זז ממקומו.

ד ו ר ו ן
24-07-17, 22:15
אני עדיין מתרגש מהצמיגים.
אם היה לי מנוע שיכול להזיז אותם, היו לי כאלו..

נדב42
24-07-17, 22:30
דפדפו אחורה, מעולם לא אמרתי שהייליפט במקומו הנוכחי זה ממש יפה. אפילו לא אמרתי שזה "סתם" יפה. ככה קניתי את הג'יפ ועד עכשיו לא הקדשתי לזה מחשבה, לא לגבי היופי ולא לגבי דנה היקרה.

דרור, אני לא מתיימר לפתור את כל בעיות הבטיחות הפאסיבית עם חתיכת פנימית, אבל לסיטואציה כמו שאתה תיארת - ילד נופל על רכב חונה, וגם בפגיעה במהירות נמוכה - זה בהחלט יכול לעזור.

אני גם לא מתכוון לוותר על התחביב (או על הצ'רוקי) כי "ג'יפ ישן זה מסוכן", אבל אני כן הולך לעשות את המאמץ הסביר (ע"פ קנה המידה הפרטי שלי) כדי להיות יותר ידידותי לסביבה, גם בבנייה והתאמה של הג'יפ וגם באופן הנהיגה. חושבים שאני נאיבי ? חושבים שאני סתם מסדר לעצמי שינה יותר טובה בלילה ? זכותכם, לא ממשיך את הויכוח הזה. כיסוי ההייליפט (שרצוי ממילא כדי לשמור עליו), אם לא יועיל, בוודאי לא יזיק לבטיחות.

ד ו ר ו ן
24-07-17, 22:36
מה קשר השלטון למחט ומה קשר החוק לתחת? זה אתה שנתת את הטסט כדוגמה לבדיקת בלמים ראויה ואני אמרתי את דעתי על האווילות של הטסטים וכדי שלא נתפזר הזכרתי שזה עניין דיון אחר לחלוטין.
.
מידת אווילות הטסט אינה מעיבה על חוקיותו.. ורכב שעובר בדיקת בלמים בטסט, נכון לאותו הרגע, נחשב בישראל כתקין ובולם כנדרש, זו השורה התחתונה.

ובהתייחס לאמירה שלך שמידה-שתיים מעל למקור פוגעת קשות בבלימה- אז מבחן המציאות אומר אחרת.

מדברים כאן על למנוע פגיעה בהולך רגל על ידי ההייליפט שמתנוסס לראווה על הפגוש הקדמי..
נדב סבור שהייליפט מלפנים זה ממש יפה ואם ילפף אותו בפנימית ישנה או בספוג מזגנים עד שייראה כמו מומיה מצרית, זה מה שימנע פציעה חמורה של ילדים במהירות נמוכה.

כאן אני איתך לחלוטין, גם במראה וגם בבעיתיות שאני רואה במיקום הזה.

המשקל של ההייליפט כמשפיע על האחיזה של הסרן הקדמי לדעתי זניחה, אם מישהו חושב שזה מסייע במשהו.
רק רע אני רואה במיקום הזה.

אתה יכול לחשוב ואפילו לצעוק שאני מדבר שטויות ושצמיגים גדולים משמעותית מהמקוריים לא פוגעים בביצועי הבלמים. זכותך. העובדות מראות אחרת.
אני איתך לחלוטין כשמדובר על הגדלה משמעותית ביחס למקור, אבל מקודם אמרת משהו אחר..

בדיקת בלמים על הגליל בטסט היא המינימום של המינימום. לא בעיה לעבור אותה גם עם גלגלים גדולים במידה אחת או שתיים או שלוש ואפילו עם בלמים שאינם תקינים פיקס. .
המידה המקורית של הצ'רוקי היא 29~, איך חישבת 6 יחידות מדידה מעלה אל מידה 33?

אנחנו כנראה מחשבים אחרת את ההבדל.

סליחה - לכל כלל יש יוצא מין הכלל - כנראה שרק בטויוטה האגדית הבלמים המקוריים המופלאים בכלל לא מתרגשים גם מצמיג 52 אינץ' ועוצרים בדיוק אותו דבר. הרי זה ברור לכולנו שבסוף נגיע לזה....
.
החשד שהתחיל לקנן מקבל מוחשיות יותר ויותר.. דרור, הגיע הזמן לצאת מהארון (או הברזנט של הסופה)- ולהצהיר קבל עם ועדה- שאתה הוא זה שסוגד ומעלה בכל הזדמנות את המותג המלוכסן לדיונים, שוב ושוב.

מאיפה דחפת את זה לדיון?

זה נכון לרוב רכבי השטח בארץ שבתקופות היותר שפויות, החליפו למידה 31 בצורה חוקית לחלוטין- סיקסים, סופות, טנדרים יפניים בצורה גורפת, ורכבים שהגיעו עם 2 מידות מהיצרן, בלי שינויים מכניים.

אגב,
על מגרש החלקה, זה הרגיל, לא עם הגלגליות, אפשר לנעול גם בלמים של סופה ממוגנת! חוויה בלתי נשכחת, לעשות צלחות עם סופה ממוגנת- חוויה מטלטלת, תרתי משמע.

נדב42
24-07-17, 22:45
שודדי השרשורים, אנא שחררו.
זה שרשור על רכב ספציפי אחד, שמרחיב מדי פעם בנושא זה או אחר ומתכנס בחזרה לנושא המרכזי. בואו נשאיר אותו נקי מהתנצחויות שאינן מן העניין ...

boaz avrahami
24-07-17, 23:22
לפני כשנתיים בטיפול לפני טסט החלפתי צלחות ורפידות.
משהו מהזבאלה שנמכר בארץ. הותקן על ידי אחד הגורואים .
האוטו לא עוצר- לא מצליח לנעול גלגלים בשום מצב גם במידה המקורית, גם אחרי שבועיים שנתתי להם להתישב במקום ולהישחק.
חוזר לגורו שאומר לי שאני מדבר שטויות ושאכנס למכון טסטים ממול ואבצע בדיקת בלמים חינם.
נכנס והבלמים לכאורה תקינים. היו עוברים טסט.
ואני אומר לכם סכנת נפשות.
בביקור בארהב כמה חודשים לאחר מכן אני מביא צלחות ורפידות של EBC והאוטו חזר לעצמו...

גם עם צמיגים כבדים וגדולים כמו הטויו...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

דרור ברלי
25-07-17, 01:45
המידה המקורית של הצ'רוקי היא 29~, איך חישבת 6 יחידות מדידה מעלה אל מידה 33?

אנחנו כנראה מחשבים אחרת את ההבדל.

27 ולא 29.

היו המון מידות בצ'רוקי XJ
215/75R15 = 27
225/75R15 = 27.5
אחר כך לקראת סוף ייצור הדגם היו גם ג'נטים 16 עם צמיג 225/75 שנתן 28.5 אינץ'.

המידות הללו הגיעו מהיצרן ואל תתווכח איתי על נכונות המידה כי בדקתי והיא נכונה.

33-27 = 6
את החשבון של כיתה א' עם המורה מרים בבי''ס בארי ברח' רמב''ם בבאר שבע אני עוד זוכר למרות שעברו רק 45 שנה. הצרות שלי עם מתמטיקה התחילו הרבה יותר מאוחר.

6 אינץ' זה הפרש עצום דורון. עצום. וזה רק בקוטר. עוד לא דיברנו על הרוחב והמשקל... זה לא ה-2 אינץ' הזניחים במעבר מצמיג מקורי בסופה ל-31 האופציונלי. זה בוודאות מוריד מיכולת העצירה. הרכב האחרון שניסיתי עליו תרגיל כזה היה רנגלר JK. צמיג מקורי 31 (245/75R16) מול צמיג 35. הפער 4 אינץ' ''בלבד'', ההבדל בהתנהגות היה מפחיד.

ואם כבר הזכרתי רכב חונה אז כן - כל מיני ברזלים בולטים, ברגים, ווי קשירה ושאר דברים שחורגים ממבנה האוטו שאנשים עלולים להיתפס בהם (בתמימות או בכוונה) ולהיפצע/להיחתך/ליפול ואחר כך להפציץ בתביעה עסיסית - אלה בפירוש מלכודות שעלולות לעלות לנו המון כסף. וכן - השורה התחתונה היא כסף. כי באמת על הז---ן שלי מה קורה למי שלא מסתכל לאן הוא הולך ומתנגש במכוניות חונות. מה שאכפת לי זה רק איך להימנע מלשלם לו פיצויים תמורת טפשותו. זה בהחלט נושא שצריך לתת עליו את הדעת ואם זה אומר להעיף את ההייליפט מהפגוש למקום בטוח ומאובטח יותר - אז יאללה, שיהיה. זה תופס באותה מידה לגבי הג'ריקנים שלי וכבל הכננת הנוסף שמלופף אצלי מלפנים. כמו אצל נדב, גם הג'יפ שלי חונה בחנייה פרטית ומאובטחת אבל בכל פעם שאני נאלץ להחנות אותו במרחב ציבורי אני בפירוש חושש.

איל מ
25-07-17, 07:18
האוטו יפה. המיקום של ההייליפט נתון לויכוח, אני לא רואה בו בעיה והוא אפילו יפה בעיני.
עניין החוקיות לא מעניין אותי כי לא אני צריך להעביר את הרכב הזה טסט.
נשאר רק לקנא 👍

ד ו ר ו ן
25-07-17, 08:15
6 אינצ זה הרבה.

ואם זו אותה מערכת בלימה, אז אפשר להניח שמתחו אותה עוד קצת למידה האחרונה שציינת, על גאנט 16, גם אם ההפרש קטן יותר ל-33.

הכרתי את המידה על גאנט 16, ואז ההפרש לא 6 מידות.

amirmoshe
25-07-17, 15:29
כמה עולים צמיגים במידה הזו?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

נדב42
25-07-17, 15:39
שילמתי 750 לצמיג

נדב42
29-07-17, 22:49
נו, אז אחרי שאף אחד לא רצה לצאת לסלעים בחום הזה, לא נותר אלא לפנות לתוכנית המגירה...
ובמגירה מחכים כבר הרבה (מדי) זמן חלקים שונים המיועדים להתקנת נקודות חיבור ללחץ אוויר עם חיבור מהיר סטנדרטי.

קומפרסור הרי כבר יש (של הנעילה), ויציאה פנויה גם (כי כנראה כשהוחלף הסרן האחורי הוחלפה עמו גם הנעילה הפניאומטית בנעילת OX עם כבל מכני פשוט - הכי טוב), אז כל מה שנותר זה להרכיב את הפאזל ...

את החיבורים המהירים מיקמתי על תושבות קפיצי הספיראלה האחוריים, אחד מכל צד של הרכב למען הנוחות.

116057

116058

צינור האוויר הגמיש (6 מ"מ) זכה לציפוי של שרשורי חצוי מצופה סרט בידוד, והולך אחר כבוד מהקומפרסור אל מאחורי המקרר, משם דרך חור קיים ברצפה אל מתחת לרכב, שם הורכב מחבר T קטן וממנו צינור לכל אחד מצידי הרכב. חציית "קורות" השלדה בוצעה באזורים מוגנים וגבוהים ולכן לא היה צורך לקדוח חורים, אלא פשוט להוליך את הצינור בעזרת אזיקונים מעבר ל"קורה".

את המחבר המהיר הסטנדרטי חיברתי לצינור הגמיש באמצעות מתאם (שגם הוא בחיבור מהיר), וההידוק ביניהם גם מקבע את המחבר לזווית קטנה שמחוברת למתאם של הקפיץ, הנה כך:

116059

כדי לשמור מאבק וג'יפה, הוספתי תקע חיבור מהיר עם פקק אטום, כמו שאפשר לראות בתמונה האחרונה למעלה.

ואז צריך כמובן לבדוק שהעסק עובד... אז הורדתי אוויר באחד הגלגלים. התחילו צפצופים מהאוטו, שהתגלו כהתראה של ה- TPMS על ירידת אוויר :) לאל שההתראה הופיע במיקום אחר מהגלגל שנבדק. בצעתי את הבדיקה מול ה- TPMS על כל הגלגלים והתברר שבצד הנהג, גלגל קדמי ואחורי הורכבו בהצלבה. טוב, בשביל זה יש הייליפט ואימפקט נטען גיבור, וקדימה לעבודה.

אז ככה נראה הצ'רוקי עם 2 גלגלים באוויר (מייצב מחובר):

116063

ואם כבר גלגלים מפורקים, אז לבקשת הקהל ואחרי הרבה התפלספויות על משקלים כן-או-לא מוקפצים ומשמעות משקל הגלגלים, אשאיר לתמונות לדבר בעד עצמן:

116061 116062

וכמובן שאם כבר נשלף ההייליפט ממקומו, אז אי אפשר בלי דנה הקטנה.
אני יודע שזה מכוער, אני רואה בזה תמריץ לייצר משהו יותר אסתתי, ועד אז זה יישאר כך ...

והתמונה מוקדשת כמובן לדרור :)

116060

אז שבוע טוב, ויאללה, צאו קצת מהחורים, אפשר לטייל גם בקיץ :)

דרור ברלי
29-07-17, 23:35
זה נראה כמו.... כמו....
עזוב. תהנה ממנו כמו שהוא.

ishc
29-07-17, 23:42
זה נראה כמו.... כמו....
עזוב. תהנה ממנו כמו שהוא.

מה שהוא אמר 🤣

שגיא S
29-07-17, 23:47
שמע..כל הכבוד על המוטיבציה גם לעבוד בחום הזה וגם לתעד! סחטיין.

רק תן לי לוודא שהבנתי משהו אחד:
צמיג BF 33/10.5 כבד יותר מצמיג מקסיס 33/12.5?

נדב42
30-07-17, 04:48
צמיג BF 33/10.5 כבד יותר מצמיג מקסיס 33/12.5?

צמיג+ג'אנט, המקסיס שחוק לעומת BF חדש.
ג'אנטים סגסוגת בריאים בשניהם, המקסיס עם ג'אנט ברוחב 10 וה- BF עם ג'אנט ברוחב 8.
כנראה שחדש מול חדש הם ישקלו אותו הדבר ...

סולי
30-07-17, 14:38
הבי אף 3 שכבות בעוד המקסיס 2 שכבות...

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

נדב42
30-07-17, 15:11
שזה מבטיח ... כלום ...
אלא שאין מקסיס במידה הזו, וטויו (נניח שהיו מביאים לי בהזמנה מיוחדת מחו"ל) אפילו עוד יותר כבדים ...

six-86
30-07-17, 17:28
תענוג

avikkllk
30-07-17, 18:33
נאדאב[emoji3] אתה תותח אחי.
יום יבוא ואקנה רכס טיולים יותר מסיבי מג.ו. שלי ואני חייב לטייל לצד המפלצת הזו

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

נדב42
30-07-17, 18:46
ואולי אז אני אפתיע אותך ואבוא עם הויטארה :)

avikkllk
30-07-17, 18:51
הויטרה שלך גם מפלצת אז אני לא אתאכזב[emoji16]

נדב42
30-07-17, 19:22
מה חסר לך ב- GV ?

avikkllk
30-07-17, 19:43
הגבהה[emoji55]
אתמול קיבל מיכון גחון מלא

נדב42
30-07-17, 19:58
אם יש מיגון גחון, אתה כבר מוזמן לטייל :)
לא חייבים ג'יפ גיבור בשביל לטייל ...

גיא
30-07-17, 19:59
אם כבר .. אולי תגררו אותנו גם החוצה מהמזגן של הבית למזגן של האוטו ?

avikkllk
30-07-17, 20:24
אני בעד. אבל אני צפוני[emoji55]
אולי דיי עם הדרום? [emoji2]

GodsFather
30-07-17, 21:44
הכי טוב באמצע

נדב42
30-07-17, 21:52
אני דווקא חיפשתי שותפים לסופ"ש האחרון במרכז ואף אחד לא קם ... במקום זה קיבלנו הייליפט באריזת מתנה לדנה הקטנה :)

GodsFather
30-07-17, 23:15
פספסתי את זה...

KOOKE
31-07-17, 08:33
נדב, פעם הבאה תרים טלפון.

היינו בסופ״ש האחרון בדרום, מזג אויר מתנה.... בלילה בעץ שבנחל בוקר היה ממש קריר על הגבול הקר ובמשך היום גם בשישי וגם בשבת היה ממש נעים בצל... תענוג.

גם הבעלים לשעבר של הרכב שלך היה איתנו....

גם דיווה הייתה ושוב פיספסנו הזדמנות למיפגש כלבלבים...

נדב42
24-08-17, 11:34
בחזרה לעניינינו כאן ... כמובטח:

116465

חמישים ומשהו זוזים בל.כ., שאריות ספריי צבע שחור להעלים את כל הפסים הצהובים, 2 חורים לטובת ברגי החיבור, והנה נפתרה בעיית האסתטיקה, על הדרך הג'ק גם נשמר יותר טוב, כמובן גם ראשה של דנה הקטנה לא יחטוף מכה ישירה מברזל לא משוכך ...
(בתוך התיק עדיין מולבשות הפנימיות השני הקצוות כדי לרכך מכה אפשרית)

באותה הזדמנות הג'ק גם זכה לטיפול מפנק כולל פין "חדש" בסדנה של ל.כ., ללא חיוב :)

אפשר לסגור את הסוגייה הזו ?

avikkllk
24-08-17, 12:40
חתיכה.. לא תיארתי שאתה אדם של דשא סינתטי

נדב42
24-08-17, 13:35
אני לא. פשרה של בית שכור ...

hadtomer
26-08-17, 17:54
נראה מעולה

נדב42
26-08-17, 20:53
תודה :)

נדב42
03-11-17, 21:44
כמה עדכונים:

נמאס לי מהקרקושים והדפיקות מהמתלים, והחלטתי להחליף את כל הבושינגים בכל המתלים. ודי.
מסתבר שהזרועות הקדמיות היו שילוב של זרועות עליונות רוביקון אקספרס, עם זרועות תחתונות קומבינה תוצרת בית של הבעלים הקודם.
לאחר התלבטות קלה (מול רוביקון אקספרס) הוחלפו זרועות הקומבינה לזרועות של ראף קאנטרי, וגם כל שאר הבושינגים, ובא לציון שקט. זמני לפחות.

בנסיעות הבאות באמת חדלו הקרקושים, אלא שבמקומם התחלתי לשמוע זמזום טורדני (וכנראה מתגבר).
לקראת הטסט הקרוב ומספר טיולים שארגנתי והייתי אמור להוביל, ביקשתי מהמכונאי להקשיב ולנסות לזהות את מקור הרעש.
הוא זיהה. זה נגמר בהחלפת קורונה, פיניון, מיסבים ומחז"ש בסרן האחורי, לא לפני שגילינו שצריך קורונה/פיניון של TJ ולא של סופה, ובילוי במוסך עד 11 בלילה (תודה אסף !) ערב הטיול.

עכשיו הרכב באמת שקט (הכל יחסי כמובן), עד העונג הבא...

ההרצה לסרן, אגב, הניבה מדידה של צריכת גז בתנאי נהיגה עדינים, בשילוב של נסיעה עירונית, כבישים צדדיים/אזוריים ושבילים קלים => 5.1 ק"מ לליטר גז אוטומוטיבי משובח.

נדב42
29-01-18, 10:37
אחרי שבשבוע שעבר הלך הקומפרסור של הנעילה הקדמית (בולסטר), חיפשתי פתרון סביר בזול/תיקון.
בסופ"ש האחרון היה מתוכנן (מזמן) טיול מעלות, ולכן תחת לחץ זמן הלכתי על ה"ביוקר" ומדחס חדש של ARB הותקן במקום הבולסטר ששבק.

בדיעבד טוב שמיהרתי, בסופ"ש האחרון בילינו שעות רבות ב"סקי בוץ" בגליל העליון - אמנם לא טובעני כמו בגולן, אבל חלקלק ביותר. היו כמה מקומות שכנראה לא הייתי עולה בלי הנעילה הקדמית, ובוודאי שהיה יותר קשה בלעדיה לגרור למשך כמה קילומטרים חלקלקים את אחד החברים שאיבד הנעה קדמית עקב תקלה...

הג'יפ הזה הוא מימוש של חלום וותיק עבורי, והוא מוכיח את עצמו שוב ושוב בצורה מדהימה.
זה לא שלא היו בו תקלות, וברור שעוד תהיינה, וגם שינויים ושפצורים עוד ישופרו/יוספו/יוסרו לרוב, אבל גם כמו שהוא עכשיו, הוא פשוט תענוג...

אני מבסוט :)
(וזה לא מובן מאליו בהתחשב בכמות הגנים הפולניים)

נדב42
29-01-18, 11:05
מחכים לביצוע (כל החלקים כבר מחכים אצלי):
- החלפת התאורה הראשית ללדים אור חם
- התקנת לד ברים קדמיים, אחרי שאחליף את הלדים לאור חם ב- 3 גוונים
- פאנלים סולריים לטעינת המצבר בבית או בקמפינג
- הסבת החלונות האחוריים למנגנונים חשמליים והתקנת יחידות מפסקים מקוריות בכל הדלתות
- התקנת מערכת שמע נורמלית ודיבורית לסלולארי

בשלב המחשבות:
- ברז מים חמים
- מתקון לוילון מקלחת (ישמש גם לשירותים)
- מצלמות ותאורת סלעים (קדמית ואחורית)
- קיצור הילוך ראשון (שינוי ב- AX15 או מעבר לשישה הילוכים)
- הוספת מצב 2low בטראנספר (או מעבר ל- 242 אם אמצא עבורו אפשרות ל- 2low/4ftlo, או דאבלר אם אמצא לגיר ידני)
- הקשחת מתלה אחורי (החלפת סלילים או הוספת איירליפט)
- החלפת סרן קדמי לדנה 44 של TJ (היי פיניון) - התלבטות תקציבית ...
- החלפת מוטות היגוי
- הוספת קיט לוקרים לסרן הקדמי
- הוספת קיט בלמי דיסק לסרן האחורי

מישהו מכיר איזה ספונסר נדיב ?

geva dover
29-01-18, 11:35
אסף יודע מה אתה זומם? כדאי שתגיד לו,יש לו לב חלש

נדב42
29-01-18, 11:41
את קיט ההיגוי (טרהפלקס) בחרתי ביחד עם אסף, כבר הכל היה מתוכנן על בסיס הסרן הנוכחי, אבל איכשהו קשה לי לשפוך כל כך הרבה כסף על דנה 30, שגם הייתי שמח להחליף לו את הנעילה.

מצד שני, דנה 44 פיניון גבוה הוא סרן יקררררר, אפילו שם...

מצד שלישי, ממילא אין תקציב כרגע, ולכן כל החבילה תישאר בגדר מחשבות בשלב זה ...

סולי
29-01-18, 12:38
מחכה לעידכון לגבי הלדים לאור דרך.
במה בחרת לבסוף?

נדב42
29-01-18, 13:21
קניתי משהו שנראה מתאים, עוד לא הרכבתי ...

סולי
29-01-18, 20:58
קישור?

נדב42
29-01-18, 21:25
https://www.ebay.com/itm/2x-Universal-C6-H4-LED-Hi-Lo-bead-Headlights-Conversion-Kit-72W-3000K-Warm-White/252615055515?hash=item3ad107d89b:g:JBcAA OSw9mpaG8XW&vxp=mtr
(https://www.ebay.com/itm/2x-Universal-C6-H4-LED-Hi-Lo-bead-Headlights-Conversion-Kit-72W-3000K-Warm-White/252615055515?hash=item3ad107d89b:g:JBcAA OSw9mpaG8XW&vxp=mtr)

אבל כאמור עוד לא ניסיתי אותם, אולי עדיף שתיקח ממני ואם הם טובים אז תזמין עוד זוג ...

נדב42
02-02-18, 08:23
אצל ערן בב"ש, טיפול ראשון למערכת הגז ומתבקש חשבון נפש (וכיס)...

אחרי שנתיים ו-15 אלף קילומטרים, אפס תקלות (טפו-טפו-טפו), המערכת כבר שילמה את עצמה ויותר, בקצב הזה בעוד שנה היא תכסה לי גם עלות של החלפת מנוע כולל עבודה (טפו-טפו-טפו, כבר אמרנו ?) ואפילו חסכה לי הרבה בלאגן כשהלכה משאבת הדלק ...

אני מבסוט ☺

מוטי טויוטה
02-02-18, 22:50
נדב אתה דרומי? אשמח לבדוק את התאורת דרך ואם יהיו טובים אזמין לך ולאורי [emoji57]
מוזמן לטיולים משותפים בכיף, אני מאופקים.

Sent from my SM-N9500 using Tapatalk

סולי
03-02-18, 06:52
נבדקה כבר.
הנורות שנדב הזמין קיבלו במבחני השוואה ברשת כרגע את התוצאות הכי טובות מבחינת לוקסים.

אבל נורות הלד בגוון 3000קלווין, זה לא גוון לבן חם... זה ממש צהוב כבר.

תמונה להשוואה מול נורת הלוגן של איכותית של אוסרם בגוון 4300קלווין.

אני בכל זאת אנסה בלילה לבדוק את עוצמת התאורה רק כדי להבין מה הלד יודע לתת לעומת הלוגן ברמה גבוהה.

118366118367118368

נדב42
06-02-18, 13:23
איך שהכנסתי את הרכב למוסך, ערן אומר - "יש לך בעייה בפלאגים" ...
"מה אתה רוצה מהאוטו ? הכל בסדר, באתי רק לטיפול" , אני עונה.

ערן מחבר את המחשב וחוזר על המנטרה "יש לך בעייה בפלאגים"

בשביל הספורט אנחנו מוציאים פלאג אחד, ואכן, אכול לגמרי.
ואתם מבינים בוודאי כמה קשה להגיד "אתה צודק" עם כל הגנים הפולניים האלו ...

118387

ממש מעצבנים כל האנשים האלו ששומעים שיש לך תקלה עוד לפני שאתה יודע עליה ...
בקיצור, פלאגים חדשים ורענון קל לרכיבי מערכת ההצתה בדרך ...

ועוד 2 עדכונים חמים מאתמול והיום:
א. אלטרנטור התחיל לזייף, הוחלף במשופץ מאלקטרו-סטארט, ועל הדרך פתר את בעיית היציבות של הסרק אחרי התנעה, בעיקר קרה (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/98648).
ב. גיר 6 הילוכים ידני, NSG370 חדש דנדש (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/103460), גם הוא בדרך ...

GodsFather
06-02-18, 16:23
לגבי ב., זה הולך להיות פרויקט מעניין מאד

המשוטט
06-02-18, 16:52
הוחלף במשופץ מאלקטרו-סטארט,.

אתה מתכוון לאלקטריק סטארט בגיל עמל?

Sent from my SM-J530F using Tapatalk

נדב42
06-02-18, 17:06
חיובי.

נדב42
21-04-18, 01:00
קצת עדכונים...

הוחלפו:
- מפלג (לדגם החדש, כדי שיהיה קל להחליף חיישן בשטח),
- כבלי הצתה
- פלאגים (לאירידיום כמובן)
- חיבור לסוללת חירום - הוחלף ל- XT-90 לכבוד הסוללות החדשות
- DRL (גולח הפס עם הלדים הקרים והוא משמש עכשיו בסיס גאה ל-DRL של אור חם)
- פנסי חזית (אחד התמלא מים והרפלקטורים לא במצב להיט, וגם היו לי בבית... אבל משהו שם לא מסתדר, דיון נפרד כאן (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/107903).

ד ו ר ו ן
21-04-18, 08:28
- DRL (גולח הפס עם הלדים הקרים והוא.
זה תקני לנסוע עם פס DRL ברכב שאין לו כזה במקור?
כי אם כן, זה בהחלט עדיף מבחינתי מאשר נסיעה עם הראשי כל הזמן.

לא בא לי שחכמולוג יעצור אותי כי זה ״לא תקני״ למרות שזה תכלס בטיחותי, גם מחוץ לתקופת השעון חורף.

נדב42
21-04-18, 08:39
בצ'רוקי יש אור חנייה בנפרד מהפנס הראשי והוא עובד.
פס הלדים מותקן בנוסף, כך שלא נראה לי שיש עם זה בעייה.

אני לא יודע אם זה מספיק בתור "הדלקת אורות ביום", אבל הוא בהחלט נוכח ...

119299

119300

חנן-ג'יפולוג
21-04-18, 14:15
זה נשמע טפשי, אבל אין אסמכתא ברורה לכך שאורות drl תקניים מספיקים בישראל בשביל התקנה של אורות בחורף. על אחת כמה וכמה drl לא תקני.

ד ו ר ו ן
21-04-18, 14:57
יש לי הרגשה שאם אני אסע עם drl שאינם מקוריים במשך היום, גם בקייץ, אני עוד אקבל דוח עננים או משהו בסגנון.

נדב42
02-06-18, 03:54
עדכונים..

הפנסים המקוריים (כלומר אלו שהיו בג׳יפ כשקניתי אותו) חזרו למקומם, ויהי אור גבוה.

אם למישהו יש המלצות לפנסי חזית טובים, 5x7 אינץ׳, אשמח לקבל קישור ...

בעניין אחר, ובעקבות שרשור ארגזי הכלים הגדול, מימשתי תוכנית ישנה לעיגון ארגז הכלים בבגאז׳.

בדופן תא המטען יש נקודת עיגון מקורית (של הספייר אולי ?) וברצפה הכפולה מיקמתי אום נעץ שאליו מוברג בורג עם ראש קוני שטוח. לראש הבורג מרותכת חולייה של שרשרת אשר דרכה אפשר להשחיל רצועה.

וכך זה נראה;

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180602/368fdeca9a99272b0c1a208df727736f.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20180602/36c6b93d91bd06b3564dbaf66381ef5c.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20180602/3b6d16a8210e398fbcfbcd320921edab.jpg

JustDoB
02-06-18, 09:05
כרגיל, סחתיין !
רצועה עדיין עלולה להיות מגושמת יותר כשפותחים וסוגרים הרבה פעמים,
אחת ששמת נקודת עגינה במשטח, שווה לחשוב על פתרון קבוע הקליק מהסגנון הזה : https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180602/57538ab4022e38d3e5df4b123efecbeb.jpg

נדב42
02-06-18, 09:29
זו היתה המחשבה המקורית, אבל יש לארגז 2 וריאציות של מיקום והמתיחה שונה עבור כל אחת מהן. חוצמזה חשוב שהרצועה תהייה מתוחה היטב בכל סגירה. בצד השני יש חיבור מהיר (זו בכלל רצועה של כלב...) אז אפשר לשחרר קצת מהמתיחה ולנתק בצד השני.
אני רוצה שבכל סגירה תהייה מתיחה מחדש של הרצועה ולא להתבסס על מידה שמכוונת מראש.

בכל מקרה, החלק החשוב הוא יצירת נקודת העיגון. אם לא יהיה לי נוח, אשפר בהמשך הדרך ...

נדב42
12-09-18, 00:05
לקראת הטיולים הגדולים הבאים עלינו לטובה (שבוע לדרון ואז שבוע לצפון), הגיע הזמן להשלים את החסר לכדי מקלחת שטח זוגית מפוארת :)
למה זוגית ? כי אנחנו לרוב זוג, וזה גם הרוחב המינימלי שמתאפשר בלי להתחיל עם קונסטרוקציות מורכבות. הבנייה מבוססת על שימוש בחומרים וחלקים פשוטים וזולים והתוצאה קלילה ומספקת (אותנו) לחלוטין.

על חימום מים היו כבר דיונים ארוכים. מבחינתנו אם המים לא מספיק חמים בערב, אז כנראה אפשר לוותר על מקלחת ממילא :)

משאבה אוטומטית (עם פרסוסטט) הגיעה עם הרכב, מיכל 40 ליטר קיים כבר מזמן, אז כל מה שנשאר זה כמה שפצורים, הכי כיף :)

הוילונות נרכשו מאייס, 2 וילונות סטנדרטיים באורך 2.40 כל אחד, נתפרו לכדי יחידה אחת ואז קוצרו בכ-15 ס"מ כדי שהוילון לא יגיע לקרקע ויתמלא בוץ. המוטות נרכשו אף הם מאייס, 2 מוטות טלסקופיים (נעילה כמו מוטות צביעה) ו- 2 שהם חלק מערכה עם 2 פינות. לאחר התאמות קלות עם לדרמן המוטות מתחברים ויוצרים "ח" רחבה, הנה כך:

121071

121072

אל קורות האורך של שלדת הגגון חיברתי שלות לפני ואחרי מזוודת הגג (ולכן מגבלת הרוחב, לא שאני מתלונן ...), ודרכן משחילים (בשטח) את המוטות הטלסקופיים, הנה כך:

121073

כמובן שהמוטות האלו די דרדל'ה, ולכן הוספתי תומכים ממוטות צביעה שממילא גרים במזוודת הגג (לטובת רשת הצל, הגרלנדה, ועכשיו גם המקלחון). לטובת החיבור הקרבתי 3 כדורי טניס (אל תגלו לסרינה, שלא תתעצבן עלי ...) כך שניתן לחבר ולנתק את התומכים בקלות בזמן ההקמה כדי לפרוש את הוילון לאורך המוטות. לאחר ההקמה אין צורך לגעת בתומכים. וככה זה נראה:

121075

121076

ראש המקלחת נבחר בהתאמה לכמות המים המוגבלת, כלומר כזה שלא נשאר פתוח להתפנן מתחת למים... והוא שימושי גם לשטיפת כלים... ואשאיר לקורא הנאמן לנחש מהיכן נרכש :)

121074

ההקמה של כל העסק לוקחת פחות מ- 5 דקות בנחת ע"י אדם אחד, פירוק ואחסון תוך 3 דקות - מרכזים את הוילון על אחד המוטות, מצרפים את יתר המוטות ומגלגלים כמו אוהל השחלה. כל העסק, כולל כדורי הטניס, נארז בתוך תיק של כסא שטח שחיכה זנוח ליומו במחסן, הנה כך:

121077

וכמובן שכל החבילה, ששוקלת משקל נוצה, מצאה את מקומה הטבעי במזוודת הגג, הנה כך:

121078

מקלחות בטיול ארוך מצריכות יכולת "תדלוק" מים בדרך, ולשם כך יש בערכה צינור מילוי (אותו אחד של המקלחת) ומתאמים לכל סוגי הברזים הנפוצים. בנוסף, הוספתי יכולת מילוי מים מבקבוקים/ג'ריקנים. זה אמנם פחות נוח ומהיר אבל חשוב שיהיה למקרה הצורך. ככה זה נראה:

121079

ואחרון חביב אך לא פחות חשוב, ציוד קבע וותיק בצ'רוקי שזוכה סוף-סוף לכבוד המגיע לו :)

121080

121081

העלות הכוללת של הבנייה הנוכחית היתה כ- 300 זוזים ועוד קצת עבודה, והנה עוד גיזרה הולכת ומוצאת את הפתרון ההולם עבורה. אני בטוח שיהיה עוד מקצה שיפורים או שניים אבל בסה"כ אני מרוצה מהתוצאה :)

אז מה היה לנו כאן (אם נחזור לכותרת): רכב עם נוחות מספקת עבורי, עבירות מצויינת, עלויות שוטפות סבירות בזכות מערכת הגז, מקרר ומיכל מים של 40 ליטר כל אחד, מטבח שטח מדוגם, מקלחת ושירותים, ציוד ללינת שטח וגם יכולת לינה בתוך הרכב... איזה כיף שהתכניות מתגשמות :)

ד ו ר ו ן
12-09-18, 00:27
איזה יופי!
מזמן זומם על וילון אמבטיה למקלחת בשטח.

מקלחות בטיול ארוך מצריכות יכולת "תדלוק" מים בדרך, ולשם כך יש בערכה צינור מילוי (אותו אחד של המקלחת) ומתאמים לכל סוגי הברזים הנפוצים. בנוסף, הוספתי יכולת מילוי מים מבקבוקים/ג'ריקנים. זה אמנם פחות נוח ומהיר אבל חשוב שיהיה למקרה הצורך. ככה זה נראה:

לטובת העברת מים מיכלים חיצוניים אל מיכל הרכב, יש את המוצר הבא:
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk% 2Fitm%2F323363801860
עובד על כלים שלובים רק שבמקום למצוץ מהצינור עד שיש מים, פשוט מנענעים זו. עושה את עבודה.

אותו רעיון בשביל תדלוק מגריקן לפיית מיכל הרכב, לא צריך משפך, ולא צריך להחזיק גריקנים כבדים בזוית לא נוחות.

נדב42
12-09-18, 00:52
יש מצב שאזמין כזה בשביל דלק (כלומר להעביר לאחרים, כי אני נוסע על גז ומיכל הדלק אצלי תמיד מלא ...), אבל לא נראה לי שזה נחוץ בשביל מים, אפשר באותה המידה להשתמש בצינור רגיל ולייצר סיפון, לא אכפת לי לשתות קצת מים על הדרך.

עכשיו כשאני חושב על זה, מעניין אם המשאבה המובנית יודעת לעבוד בכיוון ההפוך אם הופכים לה את הזנת המתח ...

raanan
12-09-18, 16:02
הגיע הזמן להשלים את החסר לכדי מקלחת שטח זוגית מפוארת :)
למה זוגית ? כי אנחנו לרוב זוג,
נדב,
תתחדש , נראה מגניב !
יש תעריף תשלום לאורח/ת ?

אגב,
למיטב זכרוני משנות ה 90 , רפול ז"ל כשהיה שר המליץ על מקלחות זוגיות לחסכון במים.
אצלי זה עבד להיפך .....:rolleyes:

רענן

נדב42
12-09-18, 16:47
לא ידעתי שאתה בעניין :)

בכל מקרה, המקום הנוסף כבר מאוייש ואין לי שום כוונה או תוכנית לשנות את האיוש :) :)

יובל48
12-09-18, 17:39
לא ראיתי מה תכננת לרצפה,אתה לא מתכוון לעמוד על קרקע
חשופה בזמן המקלחת?

נדב ש.
12-09-18, 17:43
לא ראיתי מה תכננת לרצפה,אתה לא מתכוון לעמוד על קרקע
חשופה בזמן המקלחת?

שטיחון גומי של הרכב.

נדב, שאפו! כייף לקרוא ולראות את מעשיך!
מקווה לראות גם מקרוב בשטח. 😉

נדב42
12-09-18, 17:44
כפכפים..

boaz avrahami
12-09-18, 19:40
האמת נדב שממך אני קצת מאוכזב.
חסר במקלחת טוש שני המחוייב לפי התקן.
כפכפים זה לא מספיק.
אתה יכול לעשות תחתית נירוסטה למנגלים ולהשתמש בזה כאגנית בזמן המקלחות ואף לשדרג לג׳קוזי ביום מן הימים.

מי שמכיר את האוטו שלך יודע שזה לא הזיה.

מת עליך!

opl
12-09-18, 19:42
אני בזמנו השתמשתי בפלייסמנט של אוכל כבסיס למקלחת.מכיר כאלה שהשתמשו בפלציב יוגה דק וחתוך וכאלה שהתשמשו במשבצות שכאלה
https://hebrew.alibaba.com/product-detail/japanese-floor-mat-interlock-rubber-floor-mat-children-foam-floor-puzzle-60280744767.html

ד ו ר ו ן
12-09-18, 20:19
תחתיות של ארגזי שופרסל מתקפלים.

נדב42
12-09-18, 20:27
יש לי את באביגום רבע שעה מהבית, אם הייתי רוצה משטח אז כבר מזמן היה...
מצד שני, אני ממילא בראש העין מחר, אולי אקפוץ ואראה אם משהו מדבר אלי, בטח יהיו להם את המשטחים מונעי ההחלקה כמו שיש באתרי סקי, ובגלל שאתם לוחצים אז שוב אכנס להוצאות... על המצפון שלכם !

ולגבי טוש שני - נו באמת בועז, צריך איזשהו תירוץ למה אני גם צריך להכנס איתה למקלחת ...

נדב42
12-09-18, 20:33
יופי, תראו מה עשיתם עכשיו ...

http://www.babigum7.com/product/%D7%9E%D7%A9%D7%98%D7%97-%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%94-%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%9C/ (http://www.babigum7.com/product/%D7%9E%D7%A9%D7%98%D7%97-%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%94-%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%9C/)

opl
12-09-18, 21:28
לא הייתי קונה את זה... החורים זה לא יתרון

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

סולי
12-09-18, 21:40
יש לי את באביגום רבע שעה מהבית, אם הייתי רוצה משטח אז כבר מזמן היה...
מצד שני, אני ממילא בראש העין מחר, אולי אקפוץ ואראה אם משהו מדבר אלי, בטח יהיו להם את המשטחים מונעי ההחלקה כמו שיש באתרי סקי, ובגלל שאתם לוחצים אז שוב אכנס להוצאות... על המצפון שלכם !

ולגבי טוש שני - נו באמת בועז, צריך איזשהו תירוץ למה אני גם צריך להכנס איתה למקלחת ...יש להם מעין רשתות מפלסטיק בעובי 2 סמ...עם פתחים מרובעים.

אישית 2 שפאלות כאלה סיניות לחילוץ לדעתי יעשו עבודה יותר טובה...ויהיה דו שימושיות.

עבודה יפה נדב!
הייתי תור משקולות לקצה הווילון.ווילון דבוק לרגל במקלחת זה באסה.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

יובל48
12-09-18, 21:45
משטח פלסטיק 1.2x1.2 ב25 ש"ח יעשה את העבודה

נדב42
12-09-18, 21:53
תודה :)

גם אני חשבתי על דו-שימושיות עם שפאלות ...

אין צורך במשקולות. מוטות התמיכה שומרים יפה על המרחב הפנימי של המקלחון, מקסימום אוסיף מגנטים כדי להצמיד את שולי הוילון לפח של הג'יפ ...

ואין לי מקום לאחסן משטח של 1.20X1.20, הפתרון צריך להתאים ליכולת האחסון במזוודה, בערך 1.20X70 .
שתי יריעות כאלו יפתרו גם את מגבלות האחסון, וגם יתאימו לשימוש הכפול כמשטח מקלחת זוגית או 2 שפאלות.

הצעות למוצרים קונקרטיים תתקבלנה בברכה, רק חשוב לזכור את מגבלות גודל האחסון, וכן את גובה המזוודה... אני מוכן להקדיש עד 5 ס"מ גובה (עדיף פחות) לטובת פתרון מלא משובח. ועד שיימצא כזה -> כפכפים :)

יובל48
13-09-18, 08:53
אתה צריך הגבהה מעל הקרקע,כמות הבוץ שנוצרת ומותזת
לכל עבר מבאסת.
יש מגרשים שמוכרים משטחים משומשים בכל הגדלים.
עדיין ממליץ על הפתרון הזה.

נדב42
13-09-18, 09:10
לאור אילוצי הזמן כנראה נתחיל עם כפכפים.
יש לנו מחצלת קטנה, אולי ניקח אותה לגיבוי.

אם זה יציק לנו, היה סמוך ובטוח שיימצא וייושם פתרון הולם...

נדב42
14-09-18, 11:39
ורק כדי שלא ילינו עלי שאני לא מכין את הרכב לשטח באופן ראוי, פינקתי את הפאנלים הסולאריים ביריעת ברזנט מותאמת (במידה ובצבע כמובן) שאליה מתחברים הפאנלים (עם אזיקונים) והאלקטרוניקה (עם סקוץ׳), ואשר ניתן למקמה בקלות מעל החלון הקדמי או עצמאית על הקרקע, וכרגיל הכל נארז באופן קומפקטי ומותאם - מאוחסן בין קיפולי מזרן "סבא בני" הוותיק, כך שהפאנלים מוגנים בנסיעה ולא מורגשים מבחינת מקום ...

קצת תמונות:

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180914/ccf86fc64cc836a571183e73aaafdb83.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20180914/290aaa8f6ffc038222004b0dd640ae71.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20180914/e4c27f956c0b17d9e75109c9153f165b.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20180914/1cc5957d1af4c3b01eb667b3fdabdb5d.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20180914/0d7581c8d6567bc6d310d047854216ed.jpg

נדב42
14-09-18, 14:14
ועוד שדרוגון קטן לפני שיוצאים לדרך: צינור מילוי המים הוחלף לשקוף וסומנו עליו שנתות למדידת גובה המים, שהרי ידוע לכל שמפקד טוב שומר לעצמו עתודות ...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180914/23dbf7c9bb5894472fb7d26a4fcc6df3.jpg

opl
14-09-18, 14:35
אולי לא הבנתי... כמה ליטר מייצג כל סימן?

הפאנל נראה מעולה! כמה אמפר הוא מפיק בשמש סבירה?

נדב42
14-09-18, 14:54
הקו העליון צריך להיות בקו אחד עם הקו העליון של האורות האחוריים, כדי לאפס את הסקלה.

כל קו הוא 5 ליטר (ייתכן והתחתון מסומן באופן שגוי, אבדוק שוב בהזדמנות), מיכל מלא מכיל 38 ליטר שמישים.

בצהרי יום טוב קיבלתי משלושת הפאנלים יחד 7 אמפר, ובמצטבר מעל 20 אמפר-שעה במהלך יום שלם בלי להזיז את הפאנלים. הפעם יהיה לי נוח לכוונן אז נראה כמה אקבל מהם ביום כיפור ...

נדב42
14-09-18, 16:26
אה, וכמעט שכחתי ...

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180914/aae5ba924cbd081dc09356d10107b902.jpg

nirs
15-09-18, 06:03
אה, וכמעט שכחתי ...

זה אחד השדרוגים הרצינים אם לא הכי....

נדב42
19-09-18, 20:05
טוב, התוכנית להיום היתה לבדוק את הפאנלים במקביל להחלפת לדים והתקנה של הלד-ברים, החלפת פנסים ראשיים וחיבורם דרך ממסרים. זה לא קרה, כי כל כבל חשמל שנגעתי בו זעק לטיפול דחוף, ללא ספק התקלה הבאה שמחכה מעבר לפינה עם מגעים לא מהודקים ונחושת מתפוררת בחלקם.

לפיכך נותק החשמל בג׳יפ והפאנלים נזרקו על מזוודת הגג. ללא השגחה וללא צרכנים (רק טעינה של המצבר שלא היה טעון באופן מלא), קיבלתי טעינה של כ- 17 אמפר-שעה במשך היום. מסתדר טוב עם הנתונים הקודמים שהיו לי.

את ברז החשמל שהיה מותקן ומעולם לא השתמשתי בו, פירקתי בזהירות ובמקומו ימוקמו 2 בתי פיוזים טוריים, אחד של 6 פיוזים והשני של 8. ממש מרכזיית חשמל. נעלי הכבל הראשיות תוחלפנה לנעלי כבל בהלחמה וכל הברדק באזור המצבר יטופל הכי טוב שאוכל.

בשלב הבא יבוצע חיבור דרך ממסרים לכל האורות בחזית, לצופר וללד-ברים.

לצורך העניין הזה פורק הגריל הקדמי כדי שאוכל להעביר את החיווט בצורה טובה בלי אילוצי גישה, ואז גם גיליתי שאחד המאווררים בחזית הרדיאטורים תקוע. אינשאללה יירכש מחר חלופי...

ואם כבר הגענו עד כאן, אז גם הרדיאטורים (מזגן וראשי) קיבלו שטיפה בלחץ מים כדי לשפר את הנצילות שלהם.

מה שהתחיל כשדרוג אורות חביב הפך לפרוייקט. רציני יותר אך נחוץ, אבל ממילא אני לא נוסע לשום מקום אז החלטתי לקחת את הזמן ולטפל בגזרה הזו של החשמל באופן יסודי.

(עוד מחכה לי טיפול בחשמלים שמסתתרים מאחורי הדשבורד, נראה לי שיש שם בעיית מינוסים, אבל זה יקרה בפעם אחרת ...)

קצת תמונות:

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180919/ab36567bc0d0714730af3849ffd5828c.jpg

נקיון יסודי והתקנת פנסים חדשים של Hella :)

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180919/d9adaa0178afaac7a39a41816c8361e5.jpg

לפני ...

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180919/151f58a5815e9ed5a1461389cdace902.jpg

בדרך...

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180919/21a63eca9335c0f560d50431375f29bc.jpg

נדב42
21-09-18, 09:48
מתקדמים...

יש עוד המון עבודה - חיבור כל הצרכנים פרטנית וחיווט התאורה והוונטות דרך ממסרים, אבל התשתית כבר מחוברת ואני מרגיש הבדל משמעותי גם בהתנעה וגם בחיווי הטעינה.

טוב שנכנסתי לפרוייקט הזה (וואחד כלבת...) לפני שהכל התפורר לי בשטח או בכביש ...

קצת תמונות מהדרך:

כל נעלי הכבל הוחלפו לנעליים שמותאמות להלחמה, קצוות הנחושת המתפוררת קוצצו והולחמו כראוי לנעליים החדשות. כמו-כן הוחלפו נעלי הכבל של המצבר עצמו וכל החגיגה זכתה למנה נדיבה של גריז נחושת:

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180921/a29ee7aa0fb2f8abfdc98fee2f0951c4.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180921/e1109f5d7ae1e6337aa1b48d79c79fed.jpg

"מרכזיית החשמל" כבר במקומה, מחכה לקבל את חיבורי הצרכנים לפני הידוק סופי למקומה:

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180921/96ec1ef4d3e6bf9f50a33f0aebc89b92.jpg

וגם צמד וונטות SPAL חדשות כבר מחוברות למקומן, עם גומיות לשיכוך רעידות (תודה למוסך סער על הטיפ). חיבור החשמל הקיים היה מבוסס על שליטה ידנית בלבד ואני מתכנן לשנות אותו כך שיופעל אוטומטית כאשר הוונטה החשמלית ו/או המזגן פועלים, בנוסף ליכולת הפעלה ידנית מתא הנהג:

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180921/3fc554a3d846b91831c2c7c8cbec162a.jpg

המשך יבוא ...

opl
21-09-18, 10:02
וואו, כלבת זה לא מילה... אני מניח שניתן לייחס את ההרגשה בשינוי בהנעה לבעיית מגעים, מנחש שמינוס.

אני הזמנתי וקיבלתי את זה: פלוס משותף וכשנשרף פיוז נדלקת לידו נורת לד

https://www.ebay.com/itm/1pcs-6-Way-Blade-Fuse-Box-LED-Indicator-for-Blown-Fuse-Protection-Cover-C6L3/112956973074?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3A IT&_trksid=p2060353.m2749.l2649

נדב42
21-09-18, 10:10
נראה מוצר נחמד, לא הייתי מודע לקיומו.
בכל מקרה, לא רציתי לחכות ובתי הפיוזים שבתמונה כבר היו אצלי מזמן וחיכו להזדמנות הזו בדיוק (וממילא הייתי זקוק להרבה יותר פיוזים...).

האם הבעייה היתה בפלוס או במינוס ? אני מניח שגם וגם. כשפירקתי את נעלי הכבל כדי לראות מה מצב הכבלים, הנחושת פשוט התפוררה לי ביד, גם של הפלוסים וגם של המינוסים. במסגרת החלפת התשתית חיברתי עוד 2 חוטי מינוס בריאים (10 ממ"ר) לנעל הכבל של המצבר ואחפש עבורם נקודות חיבור נוספות לגוף.

איל מ
21-09-18, 10:12
עצה,
שטוף את כל הגריז נחושת היקר והמיותר הזה. יש לו ייעוד אחר לגמרי, וכאן השגת בדיוק ההיפך ממה שאתה רוצה.
במקום שכבת הגנה שתבודד את הקטבים מהסביבה, קיבלת שכבה מוליכה, שאמנם מקלה על הנעה עם כבלים, אבל לא מבודדת.
ואם אתה רוצה משהו יקר כדי להרגיש שהשקעת, אתה יכול לשים ספריי שרשרת של אופנוע. מהסוג הדביק יותר. רק תדאג להשאיר טרמינל חשוף איפשהו לטובת הנעה עם כבלים.

ד ו ר ו ן
21-09-18, 10:18
נדב,
ממליץ בחום לשדרג את נעלי הכבל שלך למסיביות יותר שיתאימו לריבוי הצרכנים.
משהו כמו נעלי כבל צבאיות שמוזכרות בשרשור הזה:
נעלי כבל מרובי יציאות (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/102470-נעלי-כבל-מרובי-יציאות/page6)
121186

opl
21-09-18, 10:32
יש לי כאלה טרמינלים. אבל לא בדיוק קל להשיג אותם...

עוד טיפ שדווקא נחשפתי אליו בהחלפת מצבר באוטו דיפו ולא בשום מקום אחר
https://www.ebay.com/itm/Car-Vehicle-Silver-Battery-Post-Terminal-Cleaner-Tool-Stainless-Steel-Brush/132632319684?epid=751516395&hash=item1ee18096c4:g:GnwAAOSws-tbA94C

כלי קטן לניקוי טרמינלים. לא חובה לקנות - אפשר גם סתם מברשת מתכת. הניקוי הזה בטרם הרכבת הטרמינלים הוא סגולה למגע טוב.

ד ו ר ו ן
21-09-18, 10:34
יש לי כאלה טרמינלים. אבל לא בדיוק קל להשיג אותם...

לדוד איביי יש הכל.
יותר יקר מזבלה נפוץ, אבל פעם אחת וזהו.. ולמי שמחבר כמה צרכנים, ו/או נמאס מקטבי מצבר סדוקים או שמתרופפים בנסיעות שטח, זה המוצר הנכון.

נדב42
21-09-18, 10:38
עצה,
שטוף את כל הגריז נחושת היקר והמיותר הזה. יש לו ייעוד אחר לגמרי, וכאן השגת בדיוק ההיפך ממה שאתה רוצה.
במקום שכבת הגנה שתבודד את הקטבים מהסביבה, קיבלת שכבה מוליכה, שאמנם מקלה על הנעה עם כבלים, אבל לא מבודדת.
ואם אתה רוצה משהו יקר כדי להרגיש שהשקעת, אתה יכול לשים ספריי שרשרת של אופנוע. מהסוג הדביק יותר. רק תדאג להשאיר טרמינל חשוף איפשהו לטובת הנעה עם כבלים.

החשיבות העיקרית של הגריז היא בין/בתוך החיבורים, והוא נמצא שם בשפע. הכיסוי מסביב נועד למניעת קורוזיה והיה יכול להתבצע גם עם חומרים אחרים, אבל מכיוון שכבר התחלתי עם גריז הנחושת, אז כבר המשכתי, ובוודאי שאני לא מוצא סיבה לשטוף אותו משם. הגריז הזה מלווה את קטבי המצברים ברכבים שלי כבר מעל 20 שנה והוא מוכיח את עצמו בצורה מדהימה.

לגבי בידוד הקוטב החיובי, כשאסיים את החגיגה כנראה שאעטוף אותו בגומי של פנימית, אם כי מכסה המנוע רחוק מאוד מהקוטב.

לגבי טרמינל חשוף להתנעה מכבלים - כבר מזמן נטשתי את הקונספט של להיות תלוי במישהו אחר להתנעה. כשהמצבר מתרוקן אני מתניע עם סוללת ליפו שנמצאת אצלי תמיד בג'יפ (למעשה יש שתיים), והתקנתי עבורה חיבור ישיר בתא הנוסעים. בסבב הנוכחי יתווסף חיבור ישיר נוסף בפינת הגריל ע"מ לאפשר גישה מבחוץ וכן חיבור של הפאנלים הסולריים. החיבור הזה, בצירוף צמה קטנה שנמצאת תמיד בג'יפ, תאפשר גם חיבור לכבלים חיצוניים אם מסיבה כלשהי יעלה כזה צורך...

החיבור בתא הנוסעים:

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180921/add4ae3f89d6d508278c2f14a8c1e887.jpg

ד ו ר ו ן
21-09-18, 10:45
עוד משהו קטן לגבי הקוטב החיובי ומניעת קצרים:
כדי לפחית למינימום את הסיכוי של קצר בין הקוטד החיובי במצבר למשהו אחר בתא המנוע, בעל עבודה או סידורים בתא המנוע, חיברתי ריבוע ניאופרן מחליפת צלילה ישנה שמוחבר לכבל הראשי המחובר לקוטב החיובי, בצורה שהוא מונח ומכסה רחב את הקטוב החיובי ו כל החיבורים אליו.
הכיסוי מחובר רק בצד אחד, ואין מגבלה או הפרעה להרים ולחבר או להתעסק עם הקוטב כשצריכים, אבל זה מגן מצויין על טעות אנוש בעבודה בתא המנוע.

נדב42
21-09-18, 10:48
נדב,
ממליץ בחום לשדרג את נעלי הכבל שלך למסיביות יותר שיתאימו לריבוי הצרכנים.
משהו כמו נעלי כבל צבאיות שמוזכרות בשרשור הזה:
נעלי כבל מרובי יציאות (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/102470-נעלי-כבל-מרובי-יציאות/page6)
121186

דורון, השרשור שקישרת ארוך ולא קראתי את כולו. אם אתה מדבר על הנעליים שבתמונה אז אני לא רואה איך הוא תורם לי בהקשר של כמות היציאות. כל הכבלים מחוברים כרגע עם הבורג המקורי של נעל הכבל בלי קומבינות.

בכל מקרה הנעל המצולמת לא יכלה להתאים לי בגלל המסגרת שמעגנת את המצבר למקומו, ולפחות בקוטב החיובי היתה יוצרת קרבה מסוכנת בין פלוס למינוס ...

נדב42
21-09-18, 10:54
עוד משהו קטן לגבי הקוטב החיובי ומניעת קצרים:
כדי לפחית למינימום את הסיכוי של קצר בין הקוטד החיובי במצבר למשהו אחר בתא המנוע, בעל עבודה או סידורים בתא המנוע, חיברתי ריבוע ניאופרן מחליפת צלילה ישנה שמוחבר לכבל הראשי המחובר לקוטב החיובי, בצורה שהוא מונח ומכסה רחב את הקטוב החיובי ו כל החיבורים אליו.
הכיסוי מחובר רק בצד אחד, ואין מגבלה או הפרעה להרים ולחבר או להתעסק עם הקוטב כשצריכים, אבל זה מגן מצויין על טעות אנוש בעבודה בתא המנוע.

כשאני מנתק את הטרמינל של הפלוס, אני נוהג להניח יריעת גומי גדולה (מפנימית של משאית) מעל הקוטב החיובי, האפקט דומה.

ד ו ר ו ן
21-09-18, 10:54
דורון, השרשור שקישרת ארוך ולא קראתי את כולו. אם אתה מדבר על הנעליים שבתמונה אז אני לא רואה איך הוא תורם לי בהקשר של כמות היציאות. כל הכבלים מחוברים כרגע עם הבורג המקורי של נעל הכבל בלי קומבינות.

בכל מקרה הנעל המצולמת לא יכלה להתאים לי בגלל המסגרת שמעגנת את המצבר למקומו, ולפחות בקוטב החיובי היתה יוצרת קרבה מסוכנת בין פלוס למינוס ...
הכוונה אכן לנעל כמו בתמונה.
לא הבנתי למה זה מקרב לך לל למינוס,לפי הצילום שהעלת יש לך מצבר סטנדרטי וחיבור סטנדרטי, והנעל בצילום שצרפתי יושבת על הקוטב במקום הנעל הרגילה.
הנעל הזו מאפשרת במקום מגדל גבוה של חיבורים כמו שיש לך, לחבר דרך הבורג הרוחבי את המגעים, וגם לפצל בין 2 צידי הבורג, זה מאפשר חיבור הרבה יותר "נקי" ושטוח.

opl
21-09-18, 11:00
121188

אבל באמת התא מנוע שלו נראה צפוף להחריד.

נדב42
21-09-18, 11:05
תסתכל שוב כאן...

בקצה השמאלי של התמונה יש את הבורג שמהדק את מסגרת המצבר למקומה. הבורג מהדק פלאח עבה שנראה אנכי בתמונה, ולפלאח הזה מרותך פלאח נוסף שעובר ממש בסמוך לנעל הכבל. עכשיו כשאני מסתכל שוב זה אפילו קרוב מדי, אסובב את הנעל קצת כשאחזור לעבוד על הג׳יפ ...

אני צריך שהכבלים יעברו מעל הפלאח הזה, לכן דווקא נעל כבל "רגילה" מתאימה כאן יותר...

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180921/1591c1b35983b03bac0792f1e5d604a2.jpg

נדב42
21-09-18, 11:07
הנה תמונה יותר ברורה ...

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180921/fd5642c401449d06da7eea16a6525f95.jpg

ד ו ר ו ן
21-09-18, 11:16
תסתכל שוב כאן...
בקצה השמאלי של התמונה יש את הבורג שמהדק את מסגרת המצבר למקומה. הבורג מהדק פלאח עבה שנראה אנכי בתמונה, ולפלאח הזה מרותך פלאח נוסף שעובר ממש בסמוך לנעל הכבל. עכשיו כשאני מסתכל שוב זה אפילו קרוב מדי, אסובב את הנעל קצת כשאחזור לעבוד על הג׳יפ ...
אני צריך שהכבלים יעברו מעל הפלאח הזה, לכן דווקא נעל כבל "רגילה" מתאימה כאן יותר...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180921/1591c1b35983b03bac0792f1e5d604a2.jpg
בלי הסבר קשה להבין מה רואים בתמונה..
זה באמת מאד צפוף שם.

כשבניתי את תא המצבר השני ברכב, הדבקתי על הצד הפנימי של מסגרת המתכת יריעה פלסטית דקה לשעבר קלסר ניירות שעבר הסבה, ועל השוליים של המסגרת לקחתי צינור מים דק, כמו של צינור מקלחת, חתכתי אותו לאורך, והלבשתי על הפלח.
כל זה כדי למנוע אפשרות של מגע בין הקוטב החיובי והמסגרת, אם בגלל טעות תפעול או תזוזות בנסיעת שטח.
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/95511-Article-׳₪׳¨׳•׳™׳§׳˜-׳“׳™׳’׳•׳-׳׳¨׳’׳–-׳˜׳*׳“׳¨-׳׳˜׳™׳•׳׳™׳?p=708602&viewfull=1#post708602
(קשה לראות מהצילום, אבל זה מודבק בצד הפנימי של התא)

נדב42
21-09-18, 11:27
צודק, אוסיף שם שכבת גומי.

asafk
21-09-18, 11:47
אתה צריך להשתמש בbusbar.

אסף.

נדב42
21-09-18, 13:00
טופל.

קודם כל נעל הכבל סובבה לזווית אופטימלית שלוקחת בחשבון מרחק מהפלאח, אילוצי כבילה ויכולת הידוק ושחרור של הנעל.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180921/000d9b9eadb6e3b7afab6ba91908d66f.jpg

אח"כ הוספתי 3 חתיכות פנימית לבידוד:

א. בידוד בין נעל הכבל לפלאח

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180921/c84ab9fcfe14a8eb3dfbdc6967edc92e.jpg

ב. בידוד בין הפלאח לכבלי הפלוס שנותרו מעליו (ויש שם עוד שכבה ששכחתי לצלם בנפרד ...)

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180921/78b8b17bdff7a57bbd9f4198a2f2d435.jpg

ג. בידוד הטרמינלים

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180921/63f62f24e59bd223348948b1c43efaa8.jpg

נראה לי מצב לא רע בכלל עכשיו. תודה דורון על הפניית תשומת ליבי, גם אם בסוף בחרתי בפתרון אחר...

אתה צריך להשתמש בbusbar.

אחחח, אם רק היה שם מקום לעבוד יותר מסודר ...

ד ו ר ו ן
21-09-18, 13:37
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180921/63f62f24e59bd223348948b1c43efaa8.jpg

נראה לי מצב לא רע בכלל עכשיו. תודה דורון על הפניית תשומת ליבי, גם אם בסוף בחרתי בפתרון אחר
הכיסוי ששמת בתמונה האחרונה זה מה שהתכוונתי אליו, פחות אלגנטי ממה שעשיתי אבל עושה את העבודה..
[emoji41]

נדב42
21-09-18, 15:38
פחות אלגנטי, אבל יעיל, עמיד, ובחינם (טוב, במחיר של ניט, 3 שייבות, ואזיקון ...)

בינתיים כל הצרכנים חוברו והכל מנגן :)
כדי לחבר את הוונטות בצורה חכמה יותר (שיידלקו עם הוונטה של המזגן + הדלקה ידנית עוקפת מזגן), חשפתי קצת סרט בידוד שהיה מלופף על הצמה של וונטת המזגן, כדי לגלות איך סרט בידוד אדום הופך לאט לאט לשחור ככל שמקלפים - עוד חיבור מלופף שכמעט הפך למפוייח ....

(אם הייתי יכול הייתי מצמיד מלחם דולק ב- 500 מעלות צלזיוס לאצבעות של האנשים האלו שמחברים חוטי חשמל בליפוף הסיבים + איזולירבנד ודי... והייתי משאיר את המלחם צמוד עוד קצת, שלא יוכלו לעשות את זה שוב ...)

אני שוקל לצרף את וונטת המזגן לשתי הוונטות שבחזית מבחינת פיקוד, כך ששלושתן תופעלנה ביחד ע"י המזגן או ידנית.

כרגע הוונטה לא מופעלת כשהמנוע חם, קירור המים מתבסס רק על הפאן-קלאץ' (זה רדיאטור רחב, המניפה המכנית והחשמלית המקוריות ממוקמות אחת ליד השנייה מאחורי הרדיאטור הראשי ויונקות אוויר. הוונטות שהוספו בחזית דוחפות אוויר.

מה אכפת לי שאם מסיבה כלשהי המנוע מתחמם, אז גם המניפה החשמלית של המזגן תצטרף לחגיגה ?

מה דעתכם ?

נמרוד
21-09-18, 16:33
הבנתי נכון, אתה הוספת שתי וונטות בנוסף לשתיים המקוריות ? שתיים מאחרי הרדיאטור, שתיים לפני?

ariel-ro
21-09-18, 16:38
הונטה של המזגן נכנסת אוטומטית לפעולה כאשר הטמפ' מגיעה ל107 מעלות, גם אם המזגן לא עובד. היא נכבית חזרה שהטמפ' יורדת ל98 מעלות.(אלא אם המזגן עובד ואז היא עובדת תמיד)
ככה באו כל הXJ מהמפעל, וזאת התצורה המומלצת בעיני.
לעניין 2 הונטות-
האם יש באמת שיפור בקירור שהן עובדות?
בזמנו שהתעסקתי עם קירור באמצעות מאווררים(בהקשר אחר, למחשב, שרתים וכד') ושמתי שני מאווררים אחד אחרי השני עוצמת האוויר לא הייתה יותר חזקה משמעותית.

נדב42
21-09-18, 17:46
הבעלים הקודם שם את הוונטות האלו, וכן יש הבדל משמעותי מאוד בתפוקת המזגן

לגבי הפעלה אוטומטית ב- 107 מעלות, אולי אתה צודק, אף פעם לא הגעתי לשם אז אין לי מושג (גיר רגיל) ☺

ishc
21-09-18, 19:43
וואו, כלבת זה לא מילה... אני מניח שניתן לייחס את ההרגשה בשינוי בהנעה לבעיית מגעים, מנחש שמינוס.

אני הזמנתי וקיבלתי את זה: פלוס משותף וכשנשרף פיוז נדלקת לידו נורת לד

https://www.ebay.com/itm/1pcs-6-Way-Blade-Fuse-Box-LED-Indicator-for-Blown-Fuse-Protection-Cover-C6L3/112956973074?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3A IT&_trksid=p2060353.m2749.l2649יש מוצר דומה אבל במקום הסופיות האלו מתחברות סופיות טבעת עם בורג.

לגבי כל ענייני החיבורים לקוטב החיובי, לא עדיף לחבר פס פלוס? זה מה שאני מתכ ן לעשות אצלי מתי שהוא.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

נדב42
21-09-18, 21:45
סליחה על השאלה הגסה, אבל מה הבעייה עם נעל הכבל הפשוטה ??

ד ו ר ו ן
21-09-18, 22:27
סליחה על השאלה הגסה, אבל מה הבעייה עם נעל הכבל הפשוטה ??
נעל הכבל בנויה מחומר רך.
הבורג שמאגד את כל החיבורים ומוברגים לתוך הנעל כבל עשוי מחומר קשה יותר.
כשאתה בונה מגדל של חיבורים כמו שיש אצלך, יש הרבה מומנט צידי על הבורג, שטוחן לאט את ההברגה עם הטלטולים בשטח.
ואז מתחילות בעיות רוחות רפאים של סימפטומים לבעיית מגעים, אבל כשאתה מסתכל על הנעל הכל נראה מחובר למראית עין.
וזה אם לא תגלה שמידי פעם צריך לחזק את הבורג הזה.

בנעל הצבאית, מה שנועל ומצמיד הוא האום עם הבורג, שמאפשר הידוק חזק ויעיל.

פס חיבורים נפרד גם פותר את הבעיה.

נדב42
21-09-18, 22:31
תמיד אפשר להדק עם עוד אום מלמטה...

אם יש למישהו קישור או הפנייה לנעל כבל במבנה כמו שלי (כלומר הצרכנים מתחברים מלמעלה), אבל עמיד/מאסיבי יותר, אחליף בשמחה ..

ולשאלת הוונטות ?

המשוטט
22-09-18, 09:32
כזה?

2Pcs +/- 2 4 8 AWG Gauge Plated Silver CAR HD Battery Terminal Positive Neg SET
https://banggood.app.link/kxKFpXTCpQ

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

נדב42
22-09-18, 11:09
לא, זה גדול מדי ... ראה את ההודעות הקודמות עם התמונות הרלוונטיות ...

ד ו ר ו ן
22-09-18, 11:15
לא, זה גדול מדי ... ראה את ההודעות הקודמות עם התמונות הרלוונטיות ...

אם היה מקום אחר בתא מנוע, הפתרון הנכון עבורך הוא מרכזיית + שלא על קוטב המצבר עצמו.

חתיכת מגדל יש שם עכשיו.

נדב42
22-09-18, 12:10
א-גרוייסע ...
חייתי המון שנים עם "מגדלים" כאלו, כולל הרבה שטח שהיה אגרסיבי מספיק לפרק את הבודי של הויטארה, ולא היתה לי שום בעייה עם המגדל הזה, באותו מודל בדיוק: הרבה צרכנים, כבלים עם סופיות מולחמות, וגריז נחושת על ובתוך המגדל.

אני יכול לצמצם את גובה המגדל ע"י חיבור מספר כבלים לסופית אחת גדולה יותר, אבל זה באמת לא נראה לי מהותי.

ואם ... אם היה מקום בתא המנוע הזה היו קורים בו עוד כמה דברים יפים (למשל: מדחס רציני מוזן רצועה לטובת ניפוח צמיגים)
אבל אין. כמה שתא המנוע הזה נראה גדול, הוא צפוף ודחוס. והפתרונות בהתאם.

נדב42
22-09-18, 19:52
מי אמר שמינוס זה רע ?
למה להיות שליליים ?

(אחת מ-4 נקודות חדשות/מחודשות של חיבור מינוס בריא לגוף...)

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180922/4f46d4e7d80c0a1272efa5f71b4fb044.jpg

opl
22-09-18, 21:01
עם מה אתה לוחץ סופיות?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

נדב42
22-09-18, 21:22
הסופיות הגדולות הן בהלחמה, בלי לחיצה בכלל. מלחם טוב וקצת סבלנות, לא הכזיב מעולם.
את הסופיות הסטנדרטיות הקטנות (כמו שיש בבתי ממסר רגילים) אני לוחץ עם הלדרמן (Surge) ואז מלחים בנוסף. לסופיות ממין נקבה יש חצאית פלסטית שמלבישים עליה לאחר מעשה :)

כל חיבור שהוא לא מינוס מקבל בידוד.

בידוד של הלחמות חוטים למיניהם אני מבצע עם איזולירבנד (בצבע המתאים כמובן), מלביש מעל שרשורי חצוי, ואז מלפף שוב באיזולירבנד.
(את הנוהל הזה למדתי מערן המסוקס - איזולירבנד ראשון מבודד את ההלחמה מקורוזיה, השרשורי הוא הגנה פיזית/מכנית, והאיזולירבנד הנוסף סוגר את הכל בשכבת הגנה נוספת)

בידוד מתכווץ (כך ע"פ המסוקס) לא עמיד לאורך זמן בסביבה של תא מנוע עם חום וויברציות. איזולירבנד מסוג טוב ומספיק שכבות (כולל שרשורי), זה סוד הקסם ...

avikkllk
22-09-18, 21:47
לכן הוא כל כל מסוקס
וברצינות הוא צודק לגמרי
אני בטרקטורון שלי פירקתי את כל צמות החשמל בכדי לעבור עליהם כמו שאתה עושה ברכב שלך.

Grand vitara 07
Arctic dvx 08

asafk
22-09-18, 21:56
הסטנדרט הוא לחיצה עם לוחץ סטנדרטי, ומתכווץ טוב. ובקצוות מתכווץ עם דבק.
מתכווץ לא טוב באמת לא מחזיק.

אסף.

נדב42
22-09-18, 22:02
יש תחומים שאני לא מסתפק בסטנדרט ...

איל מ
22-09-18, 22:51
אני לא בא לבקר או משהו אבל הערה,
אתה עושה המון דברים שהם לא לפי הספר כשהטיעון הוא כל הזמן "אני נוסע ככה שנים, מעולם לא היתה בעיה".
רכב שלך ואולי אתה עושה זאת במודע, אבל במקרה ולא,
סופיות לוחצים ולא מסתמכים על הלחמה (במיוחד בכבלים העלולים להתחמם בעומס),
על הגריז דיברתי,
ונטות מחברים עם סולמות ייעודיים כדי שלא ישבו על הרדיאטור, ועדיף לא עם פלסטיק שיכול להתייבש ולהשבר (הכוונה לאזיקון).

בגדול,
הרכב שלי הרבה יותר מוזנח משלך כך שההערות האלו הן הערות מקלדת שלא חוכמה לירות, אבל בכ"ז...

ד ו ר ו ן
22-09-18, 22:57
בידוד מתכווץ (כך ע"פ המסוקס) לא עמיד לאורך זמן בסביבה של תא מנוע עם חום וויברציות. איזולירבנד מסוג טוב ומספיק שכבות (כולל שרשורי), זה סוד הקסם ...
ואני מכיר הפוך.
הדבק של האיזולירבנד, מתרכך עם החום והליפוף מתרופף, ובנוסף מתייבש ונסדק.

שרינקים טובים לא מושפעים מהחום, זה רק מכווץ אותם הדוק יותר.

איפה שאפשר, שרינק.
איפה שלא, איזולירבנד.

ובשביל הגנה פיזית, או שרשורי משוריין, או זה:
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk% 2Fitm%2F253259038150

יש כזה מפוצל לאורך, שניתן להלביש גם על חוטים קיימים.

shmil
22-09-18, 23:19
הסופיות הגדולות הן בהלחמה, בלי לחיצה בכלל. מלחם טוב וקצת סבלנות, לא הכזיב מעולם.
את הסופיות הסטנדרטיות הקטנות (כמו שיש בבתי ממסר רגילים) אני לוחץ עם הלדרמן (Surge) ואז מלחים בנוסף. לסופיות ממין נקבה יש חצאית פלסטית שמלבישים עליה לאחר מעשה :)

אם דיברנו בשרשור האחר, אז הארותי:
לא טוף .
יש לוחץ סטרדרט. סיפור זול בעלי המהיר. תבוא תראה איך נראה. הסיבה שלא מלחימים בלי לחיצה היא כי אם מתחמם מסיבה כלשהי, הבדיל עלול להמס מהחימום, ואתה נותר עם נתק/קצר.
נכון גם להלחים. לא רק.

בידוד של הלחמות חוטים למיניהם אני מבצע עם איזולירבנד ...בידוד מתכווץ (כך ע"פ המסוקס) לא עמיד לאורך זמן בסביבה של תא מנוע עם חום וויברציות. איזולירבנד מסוג טוב ומספיק שכבות (כולל שרשורי), זה סוד הקסם ...
ערן הוא בחור נהדר ומקצועי מאד בתחומו, אבל בידוד מתכווץ לא נהרס בחום, הוא מתכווץ בחום. ומה שכתבו על איזולירבנד בחום - נפרד ומאבד דבר - זה נכון.
איפה שין בריריה משתמשים באיזולירבנד. ככלל - מתכווץ.

אלה שני הסנטים שלי. אפשר גם גרושים, אם תרצה.

נדב42
22-09-18, 23:29
סופיות לוחצים ולא מסתמכים על הלחמה (במיוחד בכבלים העלולים להתחמם בעומס),

ונטות מחברים עם סולמות ייעודיים כדי שלא ישבו על הרדיאטור, ועדיף לא עם פלסטיק שיכול להתייבש ולהשבר (הכוונה לאזיקון).

כבר כתבתי, את הסופיות שמיועדות ללחיצה אני קודם כל לוחץ ורק אח"כ מלחים.
הסופיות הגדולות שאני משתמש לחיבורים למצבר מיועדות במקור להלחמה. פעם אחת ניסיתי ללחוץ כזו לפני ההלחמה, היא נשברה והושלכה לפח ...

לגבי סולמות ייעודיים לוונטה - אשמח לקישורים רלוונטיים, אבל בכל מקרה, זה לא מרחיק מדי את הוונטה מהרדיאטור ? הסולמות עצמם גם לא יכולים לגעת ברדיאטור כי הם עשויים להזיק לו, אז זה מרחיק עוד יותר. ולאן מחברים את הסולמות ?

ברור לי שהחיבור הנוכחי הוא לא לפי שום ספר, אבל המקום להעביר אזיקונים כבר היה קיים לפני ההחלפה, הוונטה מופרדת מהרדיאטור ע"י דיסקיות גומי רך, וכל העסק יושב הדוק ויפה. אני לא שולל החלפה של העיגון הזה אם אשתכנע שיש משהו יותר טוב/נכון עבורי. לא חוסך בעבודה ולא מתקמצן על הג'יפ, אם זה לא היה ברור, אבל בהחלט יש שיטות וטכניקות שאני לא מכיר ואני תמיד שמח ללמוד, גם אם אחליט לא ליישם בסוף... אז תודה אייל וכל שאר המגיבים, אני שמח ללמוד מכולם :)

נדב42
22-09-18, 23:38
בידוד מתכווץ לא נהרס בחום, הוא מתכווץ בחום. ומה שכתבו על איזולירבנד בחום - נפרד ומאבד דבר - זה נכון.
איפה שין בריריה משתמשים באיזולירבנד. ככלל - מתכווץ.

ואני מכיר הפוך ...
כנראה שיש סוגים טובים יותר ופחות גם לבידוד מתכווץ וגם לאיזולירבנד, והדעה האישית תלוייה באיזה מוצרים פרטניים כל אחד מאיתנו נתקל. את הבידוד המתכווץ שלי אני קונה בחנות של הביוקר בת"א. זה לא מבטיח איכות אבל זה משפר את הסיכויים, ובכל זאת אני עדיין מעדיף את השיטה השנייה. בוא לא נהפוך את זה לדיון על טויוטה (לפחות לא בשרשור הזה) :)

ד ו ר ו ן
22-09-18, 23:41
נדב,
האיזולירבנד בא לתת פתרון לתיקונים שאין אפשרות להלביש בידוד שרוול על החוט.

ראית פעם רכב מגיע מהיצרן עם איזולירבנד?

boaz avrahami
22-09-18, 23:59
נדב, אני מצטרף לביקורת שקיבלת.
אתה דווקא מאלו שיודעים ואוהבים להשקיע במוצרים איכותיים ועבודה דקדקנית.
הפעם יצא פחות מוצלח.

גם נעלי הכבל למצבר, גם סופיות לחוצות המצופות בבידוד מתכווץ איכותי עם דבק ( אסף ידע לכוון אותך ממי לרכוש). הניסיון שלי מלמד שזה מחזיק ללא רבב ונראה כחדש גם בתא המנוע הלוהט של הגרנד.
לא מאמין בהלחמות.
לנעלי הכבל מהסוג שהציגו פה יש כיסויי גומי איכותיים.

נדב42
23-09-18, 00:00

לא. גם לא עם בידוד מתכווץ.
וזה לא אומר כלום על האיכות של מי מהם.

ובאמת, בוא לא נהפוך את זה לוויכוח עקר נוסף. אם הנושא חשוב לך, אנא פתח שרשור נפרד לדון בו ...

zerez
23-09-18, 00:01
התיאוריה אומרת שבדיל נסדק ונפתח ברעידות של הרכב ולכן צריך להשתמש רק בנעלי כבל בלחיצה.
בכל הרכבים שלי השתמשתי בהלחמות והתיאוריה לא הוכיחה את עצמה.
לגבי בידוד, אני משתמש באיזולירבנד ועליו שם בידוד מתכווץ, זה מחזיק יופי.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

איל מ
23-09-18, 00:12
כבר כתבתי, את הסופיות שמיועדות ללחיצה אני קודם כל לוחץ ורק אח"כ מלחים.
הסופיות הגדולות שאני משתמש לחיבורים למצבר מיועדות במקור להלחמה. פעם אחת ניסיתי ללחוץ כזו לפני ההלחמה, היא נשברה והושלכה לפח ...

לגבי סולמות ייעודיים לוונטה - אשמח לקישורים רלוונטיים, אבל בכל מקרה, זה לא מרחיק מדי את הוונטה מהרדיאטור ? הסולמות עצמם גם לא יכולים לגעת ברדיאטור כי הם עשויים להזיק לו, אז זה מרחיק עוד יותר. ולאן מחברים את הסולמות ?

ברור לי שהחיבור הנוכחי הוא לא לפי שום ספר, אבל המקום להעביר אזיקונים כבר היה קיים לפני ההחלפה, הוונטה מופרדת מהרדיאטור ע"י דיסקיות גומי רך, וכל העסק יושב הדוק ויפה. אני לא שולל החלפה של העיגון הזה אם אשתכנע שיש משהו יותר טוב/נכון עבורי. לא חוסך בעבודה ולא מתקמצן על הג'יפ, אם זה לא היה ברור, אבל בהחלט יש שיטות וטכניקות שאני לא מכיר ואני תמיד שמח ללמוד, גם אם אחליט לא ליישם בסוף... אז תודה אייל וכל שאר המגיבים, אני שמח ללמוד מכולם :)
בדיפנדר היה לי משהו כזה:
121196

נדב42
23-09-18, 00:18
למדתי..
אם כי נראה לי פוטנציאל ויברציות.
הצמדה עם אזיקונים וגומיות, בהנתן שמרווחים לאזיקונים היו עוד קודם, נראית לי יותר בריאה לכולם. אם יבוא לשם רדיאטור חדש (טפו-טפו-טפו) כנראה שאאמץ את המתקון הסטנדרטי, כרגע יישאר הסידור הנוכחי, תחת השגחה כמובן.

raanan
23-09-18, 19:57
נדב,

מה שטוב למטוסי הקרב בח"א , בטוח יהיה מצויין לצ'ירוקי.
דהיינו, אביזרי לחיצה, שרוול מתכווץ, שרוול שזור מבד (לא יודע איזה בד), חוט קשירה דביק.
איזולרבנד זה דרעק !

בקשר לעיגון הוונטות.
מזכיר לך טיול אחד שלנו שהחום מהקולר (גיר) בטרופר המיס את האיזיקונים , וונטה שצנחה על המעבה מזגן,
חיווט שנקרע ובמזל לא היה קצר ושריפה .

אתה צריך גומי עמיד בחום (10 ממ' לפחות) בין הוונטה לרדיאטור, להשתמש באזיקונים איכותיים .
עקרונית יש קיטים כאלו למכירה באיביי

(https://www.ebay.com/itm/B-M-80278-Mounting-Kit-Transmission-Cooler-Kit/192614367865?epid=227014521&hash=item2cd8b60279:g:aeMAAOSwSI5bYVwd&vxp=mtr)

נדב42
23-09-18, 23:10
אין אצלי קולר גיר, לא אותן טמפרטורות.

ולא מעט הלחמות שלי טסו ב- F-15 ו- F-16 :)

asypeer
24-09-18, 00:25
נדב,
האיזולירבנד בא לתת פתרון לתיקונים שאין אפשרות להלביש בידוד שרוול על החוט.

בג׳ימני רוב הצמה המקורית עטופה באיזוילרבנד.

GodsFather
24-09-18, 01:01
בג׳ימני רוב הצמה המקורית עטופה באיזוילרבנד.ואתה בטוח שזה לא בעקבות התקנות מקומיות על ידי מכשירי תנועה?

ד ו ר ו ן
24-09-18, 01:24
, שרוול שזור מבד (לא יודע איזה בד),

https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk% 2Fitm%2F253259038150
זה הסגנון.

asafk
24-09-18, 08:21
יש בהרבה מכוניות בשנים האחרונות איבטוח של השרשורי בקצה על ידי איזולירבנד. זה זול.

אסף.

נדב42
24-09-18, 09:09
כאשר משתמשים בשרוול חצוי/פתוח לאורך, ולא משנה מה החומר, אני מעדיף ללפף אותו היטב עם איזולירבנד לאטימה והגנה נוספת.

איל מ
24-09-18, 09:15
גם ברכבים ישנים השרשורי מלופף.
בד"כ לא באיזולירבנד רגיל אלא בסוג של טסה (אני יודע, שם גנרי וכו.. ).

asafk
24-09-18, 09:41
פלסטר בד מהבית מרקחת עובד מעולה ותכלס.... עשוי בדיוק אותו דבר כמו הסרט בד של המכוניות של פעם.

אסף.

shachar
24-09-18, 10:14
פלסטר של TESA
https://www.ebay.com/itm/TESA-51618-19mm-x-25m-Adhesive-Cloth-Fabric-Tape-Cable-Looms-Wiring-Harness/122238948753?epid=1154084107&hash=item1c76025591:g:QbwAAOSwcUBYNX-f

נדב42
24-09-18, 10:28
כבר כמעט הזמנתי, ואז ראיתי בתיאור:

tesa® 51618 is designed for the passenger compartment, providing flexibility and noise damping

יש משהו שמותאם לתא המנוע ?

ד ו ר ו ן
24-09-18, 10:35
עבדתי הרבה עם טסה.
גם של ביוקר, זה שעולה פי3 מזה שבקישור, למטר..
יותר עמיד ויותר חזק מאיזולירבנד, אבל גם הוא, לא אוהב לאורך זמן חום של תא מנוע.

אחרי סיבוב על סוגי איזולירבנד שונים, בכל מקום שאני יכול לסגור עם שרינק, זו ההעדפה.

ועל החוט הגנה מכנית עם שרוול ניילון ארוג שמתאים לתא מנוע.
היום זה זול וזמין, אז לא רואה סיבה לאיזולירבנד אם יש אלטרנטיבה אחרת, מעבר להכרח/אילתור/תיקון בשטח.

shachar
24-09-18, 11:31
כבר כמעט הזמנתי, ואז ראיתי בתיאור:

יש משהו שמותאם לתא המנוע ?צודק, חפש 51026

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

נדב42
24-09-18, 16:52
מה ההבדל בינו לבין 51036, שקיים גם בכתום ?

נדב42
26-09-18, 17:24
צודק, חפש 51026

Sent from my SM-N950F using Tapatalkמה ההבדל בינו לבין 51036, שקיים גם בכתום ?

נדב42
26-09-18, 17:29
ובינתיים ככל שעובר הזמן אני רק מפרק/מתקן יותר ויותר חיבורים במקום להתכנס, ולמרות שזה נראה לא משהו עכשיו, אני מאמין שהכל לטובה ...

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180926/04167958a2374a39a345b3ea7fc2ef45.jpg

על הדרך, 2 מינוסים בריאים חדשים שלא היו בתכנון המקורי... נשאר רק למצוא מקום טוב למינוס באזור הדשבורד והתשתית תהיה מוכנה, ומשם והלאה יישאר חיבור הצרכנים, שהוא החלק הפשוט והכיפי ☺

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180926/e8ad88ed0928e0bad748591c6611582e.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180926/5f3ce17a56ba785f1d9496318f44d239.jpg

shachar
26-09-18, 17:34
ממש לא מומחה,
לפי האתר ההבדל הוא בחומר ממנו עשוי הטייפ. ה 36 "יותר מתקדם"
בתכונות הם נראים זהים

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

asypeer
26-09-18, 18:51
ואתה בטוח שזה לא בעקבות התקנות מקומיות על ידי מכשירי תנועה?

בוודאות, מכשירי תנועה לא יפרקו את הכיסאות ויוציאו את השטיח של הרכב כפי שאני עשיתי. הצמה מתחת מצופה איזולירבנד. רואים אגב שזה לא הסוג שאביזריסטים משתמשים אלא סוג מעט עבה יותר - אבל עדיין סרט שחור.

נמרוד
26-09-18, 19:31
מתנצל אם פספסתי, מה זה הצבע המוזהב שאתה מרסס (?) על חיבורי המינוס?

opl
26-09-18, 20:32
גריז נחושת... יש לו חולשה/אהבה לנושא.

נדב42
26-09-18, 20:36
אכן גריז נחושת. מנסיון של הרבה שנים, מונע קורוזיה, שחרור ברגים, ושומר על מגעים טובים.
סוס מנצח מבחינתי.

נדב42
29-09-18, 19:20
בין לבין, 6 בתי ממסר חדשים בדרכם, לטובת הורדת עומסים מהצמות המקוריות ושדרוג מערכת האורות בכלל:

- אור גבוה
- אור נמוך
- אור חנייה
- לד-בר(ים)
- צופרים "מקוריים"
- צופר משודרג (כזה שמצריך פיוז 25 אמפר פרטי ...)

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180929/c2ed29b2cf71c4845afe5e415a360f5b.jpg

zivo
29-09-18, 21:32
בין לבין, 6 בתי ממסר חדשים בדרכם, לטובת הורדת עומסים מהצמות המקוריות ושדרוג מערכת האורות בכלל:

- אור גבוה
- אור נמוך
- אור חנייה
- לד-בר(ים)
- צופרים "מקוריים"
- צופר משודרג (כזה שמצריך פיוז 25 אמפר פרטי ...)

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180929/c2ed29b2cf71c4845afe5e415a360f5b.jpg
תזהר לא להתהפך שאתה מפעיל את הצופר :-)
ובכלל עם כזו עוצמה, למה לא צופר אויר של משאית?

או במילים פשוטות, למה??? מי צריך צופר כזה?

נדב42
29-09-18, 21:38
אני לא משתמש צופרים כבד, משתמש בו רק למצבי סכנה (ואני לא מתכוון לסכנה שתיגמר לי הסבלנות, אלא לסכנה אמיתית לתאונה ..), ואז אני רוצה שישימו לב אליו ...

אני גם לא סגור על זה שהוא יישאר. אם יהיה חזק מדי לא אתבייש לפרק אותו. או לעשות לו כפתור נפרד. הכל פתוח ...

נדב42
03-10-18, 14:14
עבודות החשמל כמעט הסתיימו, כולל חיווט עוקף, פיוזים וממסרים חדשים להורדת עומסים מהחיווט המקורי של הרכב. עשרות חיבורי ליפוף הוחלפו במהלך העבודה, קטבי המצבר וחיבורי מינוסים טופלו ועוד קטנות מפה ומשם שאני כבר לא זוכר. כל מה שלא מצא חן בעיני, טופל.

נותרו עוד: תאורה חזקה לתא המנוע ותא הנוסעים (בהפעלה נפרדת), החלפת מפסק אורות ראשי שמגלה סימני עייפות ושינוי בחיוט שלו כך שהאורות יופעלו ממצב acc בסוויץ׳ ולא באופן קבוע גם בלי מפתח.

ובינתיים אתנחתא קלה לטובת החלפה של תיבת ההגה הנוזלת.. נסיון להרכיב תיבה של סופה 2 (מאסף קציר) ננטש מאחר ומיקומי הברגים שונים, וכעת מנסים להרכיב תיבה של סופה רגילה שמצאתי אצל גל (cj64)

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181003/2620ceba1848719b727b5edcd6b4116d.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181003/f0c50f95f464e9107d6e77d21a944286.jpg

אייל67
11-10-18, 21:13
אה, וכמעט שכחתי ...

כל הכבוד נדב על הפרויקט המשמעותי, על היסודיות, על החלומות ועל הגשמתם ... :)
מתנצל שמחזיר כמה עמודים אחורה אבל חייב לדעת מה זה?

אייל

נדב42
11-10-18, 21:29
פותחן בקבוקים כמובן ...

גיא
11-10-18, 22:13
וגם ... שהתברר היום שיש יצרני רכב שטח שמכניסים צינור שרשורי כבר במפעל !....

ככה שנדב יצא צדיק ;)

אייל67
12-10-18, 17:06
פותחן בקבוקים כמובן ...

כן, כך חשבתי אך לא הייתי בטוח ...

שבת שלום!

tallevi
12-10-18, 17:11
שכחת גם את האתנחתא של הנזילה מהסרן...

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

נדב42
12-10-18, 17:26
שכחת גם את האתנחתא של הנזילה מהסרן...

וגם את זו של החלפת הבושינגים בזרועות הקדמיות, אני ממש מזניח את הפורום בזמן האחרון ...

נדב42
11-12-18, 12:16
אני רק אניח את זה פה ...

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181211/7b942b96ce900e269d6e5a7a2660be66.jpg

avikkllk
11-12-18, 12:40
קצת אהבה לרכב השני,מגיע בהחלט

Grand vitara 07
Arctic dvx 08

סולי
11-12-18, 13:11
מברוק על הגיר!!!
מה עם כמה מילים על הפרויקט?

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

נדב42
12-12-18, 11:28
כמה מילים: ביום ראשון בצהריים השארתי את הצ'רוקי אצר אורן (מערכות) ביבנה, ביום שני בערב הוא התקשר שהג'יפ מוכן עם גיר וקלאץ' חדשים ושאבוא לקחת אותו.

הסיפור המלא כאן (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/103460/page3?p=823691&viewfull=1#post823691).

נדב42
27-01-19, 13:02
אחרי שסידרנו את חיישן החמצן (חוט שניתק ממחבר ללא הלחמה...), את ידית הטראנספר (הוחלף בושינג למקורי) ואת הנעילה האחורית (השתחרר תבריג באזור ידית הפיקוד, הוחזר למקומו עם לוקטייט) אפשר לחזור לעניינים החשובים באמת.

באדיבות טיול הדאסטרים אתמול, דוגמא לאיך אמורה להיראות באמת עבודת מתלים :)

https://youtu.be/B1Kt6Dnm3Ug

גיא
27-01-19, 13:09
בקול דממה דקה ...

מרשים מאד !

zivo
27-01-19, 13:50
מרשים.
מה שחסר (ואני בטוח שיש לכם), זה סרטון מקביל, של דאסטר עולה את אותו הקטע.

erezgur
27-01-19, 13:57
יפה מאד נדב, תענוג צרוף.

...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות

גיא
27-01-19, 14:03
מרשים.
מה שחסר (ואני בטוח שיש לכם), זה סרטון מקביל, של דאסטר עולה את אותו הקטע.

בשרשור המתאים...

וזה לא חסר .. זה השרשור של הצרוקי .. ודאסטר מקומו בשירשור של הדאסטר.

ariel-ro
27-01-19, 14:15
אחרי שסידרנו את חיישן החמצן (חוט שניתק ממחבר ללא הלחמה...), את ידית הטראנספר (הוחלף בושינג למקורי) ואת הנעילה האחורית (השתחרר תבריג באזור ידית הפיקוד, הוחזר למקומו עם לוקטייט) אפשר לחזור לעניינים החשובים באמת.

באדיבות טיול הדאסטרים אתמול, דוגמא לאיך אמורה להיראות באמת עבודת מתלים :)

https://youtu.be/B1Kt6Dnm3Ug

יופי של סרטון!
אחת העליות שמצטלמות הכי יפה לרכבים עם מהלכי מתלה מרשימים.
האמת נראה שהעליה קצת השתנתה. לפני שנה ההצלבות היו יותר חריפות, והיה שפ"צ די רציני(עבור צ'ירוקי מוגבה) בסוף.

נדב42
27-01-19, 14:20
זה אכן לא אותו המעבר שבו צילמתי את הדאסטרים (הסרטונים מהשרשור ההוא). אני לא צילמתי שם אבל אני יכול להעיד שהם ריחפו מעל שרשרת הבורות הזו בלי לעצור, עם 2-3 גלגלים על הקרקע לאורך כל הדרך, ובלי נהיגה אלימה ועזרה חיצונית.

GodsFather
27-01-19, 14:48
הכלב שיחק אותה בלי מאמץ. לא מתלים ולא נעילות.

Sent from my LON-L29 using Tapatalk

נדב42
27-01-19, 15:08
דווקא אחלה מתלים, ושלדה גמישה, למה שתהייה לו בעייה ?

zivo
27-01-19, 17:42
זה אכן לא אותו המעבר שבו צילמתי את הדאסטרים (הסרטונים מהשרשור ההוא). אני לא צילמתי שם אבל אני יכול להעיד שהם ריחפו מעל שרשרת הבורות הזו בלי לעצור, עם 2-3 גלגלים על הקרקע לאורך כל הדרך, ובלי נהיגה אלימה ועזרה חיצונית.
לכאורה, עד כמה שאני מבין מכל הדיונים, זה בדיוק מקום שאמור לעצור דאסטר (ללא נעילה) בגלל התחממות של המנגננון המובנה \ מקורי.
אלא, זה מספיק קצר, והדאסטר לא מספיק להתחמם.

גיא
27-01-19, 17:48
זיו זה לא השירשור הנכון.
וכבר הבנו כולנו שלא עניין של חום כי אין שם חיישנים טרמיים. זה חישוב ומדידה של הפרשי מהירויות בין גלגלים וסרנים.

וזה לא עניין של ארוך או קצר כי לפעמים המחשב מנתק אחרי שביב שניה.

אני אעלה לשרשור המתאים סירטון של דאסטר שם.

ariel-ro
27-01-19, 18:18

מה שאמרתי היה על המעבר שאתה עברת בו.(וגיא עכשיו העלה סרטון מהמעבר הזה עם דאסטר בנזין)
מניסיון אישי, לפי שנתיים הייתי במסלול ונסעתי במעבר הזה עם צ'ירוקי לא נעול בקצב כמו שלך. הצ'ירוקי לא התקשה.
שנה שעברה הייתי שם, באותו הקצב, הצ'ירוקי הצליב לגמרי, מתנדנד על שני גלגלים. כפי שאתה יודע זה לא מצב שכיח בשביל צ'ירוקי מוגבה עם מוטות מייצב מנותקים.

אז מה שאמרתי הוא שמהסרטון הזה ושל הדאסטר עם הבנזין מראה שהמצב שם סביר בהחלט.
כך שלכל מי שחשש לנסוע כנראה שזאת עונה טובה.

נדב42
27-01-19, 18:20
לגמרי עונה טובה.
אחיזה טובה בקרקע, מזג אוויר נעים ונוף משגע. צאו לטייל :)

zivo
27-01-19, 22:19
האבסורד הגדול,
שמסתכלים על שני הסרטים, דווקא זה של הג'יפ נראה מאתגר יותר, הדאסטר פשוט מרחף מעל לבורות

נדב42
27-01-19, 23:01
הדאסטר עם מהלך מתלים קצר ולכן הוא מרחף מעל התואי הזה עם 2 גלגלים באוויר חלק ניכר מהזמן. באוגוסט זה לא ילך להם כל כך בקלות.

הצ׳רוקי פשוט עובר דרך הבורות, לא ניסיתי אפילו למקם את הגלגלים בנקודות הגבוהות, כי אין צורך...

קבלו גם בירידה:

https://youtu.be/FDFF51EhDYY

גיא
27-01-19, 23:02
רק למה נסעת בהילוך 6 בירידה ??

נדב42
10-03-19, 13:51
צירוף נסיבות הביא אותי לטייל לבד בסופ"ש האחרון (מבחירה, היו לי 2 הזמנות להצטרף, אבל חיפשתי בעיקר שקט..). ואני מתכוון ממש לבד, גם בלי הגברת והכלבלב.

אז יצאתי לעומק הנגב, מתואם חלקית עם גיא וחבורת הדיפנדרים שהיו באותו אזור, וזה היה זמן איכות קלאסי למחשבות וסיכומי ביניים, הצ'רוקי ואני לבד במדבר...

ההכרה הברורה הראשונה היכתה בי עם רדת החשיכה. אני אוהב את השקט הזה, את מיליארד הכוכבים בשמים, ואת החופש לעשות (או לא לעשות) מה ואיך שבא לי, אבל בלי הכלבלב והגברת, זה לא זה. אם היו לי מחשבות בזמן האחרון לחזור לרכב בשטח על האופנוע, הן חלפו לפחות כל עוד אין לי עודפי כסף משמעותיים. רוצה אותם איתי.

ועכשיו זה אני והוא, אני מוציא את המזרן המתקפל ממזוודת הגב ופורש אותו בסוויטה המלכותית. טוב, לא ממש סוויטה, יותר כמו כוך שינה זוגי, אבל אפשר לישון בו בנוחות לילה שלם. תזכורת לעצמי: להתקין חלונות חשמליים גם בדלתות האחוריות.

הג'יפ הזה מזכיר לי את עצמי במישורים מסויימים - עם השנים השתדרגנו והזדקנו, אספנו יכולות חדשות וגם צלקות וחבטות, והיום אני מרגיש שהג'יפ ואני הגענו לאיזון וסוג של הרמוניה. לג'יפ יש הרבה יותר יכולות מאלו שאני מנצל, וגם אני כנהג כבר לא מחפש את הקצוות.

אז למה אני מחזיק כזו מפלצת ?
- כי אני לא רוצה לוותר על היכולות
- כי לפעמים בכל זאת בא לי קצת יותר אקסטרים
- כי אני אוהב לטייל ברכב בודד, וברכב בודד שומרים על הרבה יותר מרחק ממעטפת הביצועים. אז עדיף שמעטפת הביצועים תהייה גבוהה ורחבה :)
- עזבו אותכם מהתירוצים. הג'יפ הזה פשוט גורם לכם להתאהב בו. קצת קשה לי להבין את מי שמוכר ג'יפ כזה אם זה לא אילוץ כלכלי...

והג'יפ הזה כפי שהוא עכשיו מתאים לי כמו כפפה ליד. כמובן שתמיד יש עוד מה לשפר (דנה 44 קדמי של TJ, מנוע סטרוקר, באמת לא חסר) אבל מה שיש בו כבר עכשיו באמת מרשים, ובעיקר מספק אותי לחלוטין. את הדרך לכאן וכל ההתאמות להביא אותו שיתאים לשימוש שלי שיתפתי אתכם מעל גבי השרשור הזה והיום אני יכול לומר בלב שלם שלמרות שהשיפורים והתוספות לא ייפסקו אף פעם, בנקודת הזמן הנוכחית אני לחלוטין מבסוט מהתוצאה:

- ההסבה לגז מביאה את עלויות הנסיעה לרמה סבירה, דומה לויטארה
- טווח הנסיעה בין תדלוקים (אם לוקחים בחשבון גז + בנזין) עלה ל- 700-800 ק"מ, מחולקים באופן שווה. יומיים מלאים על גז בלי יותר מדי בעייה, ועוד יומיים על בנזין אם צריך. לגמרי מספק לכל שימוש בארץ.
- מקרר ומיכל מים מובנים, 40 ליטר כל אחד, כדי לתמוך בנוסעי הרכב למשך ימי הטיול ולילותיו.
- רצפה כפולה לתא המטען, מאפשרת נסיעה של 5 אנשים וכלבלב בבגאז', או 3 אנשים + כלבלב + אחסון בגאז' סטנדרטי ונוח, או שני אנשים וכלבלב בסוויטה/כוך שינה בתוך הג'יפ (ונותר מקום אחסון מתחת למיטה הזוגית)
- עבירות מדהימה, על סף האדישות ברוב המסלולים
- יש בג'יפ מלאי חלפים צנוע אך ממוקד, וארגז כלים מכובד, שאמורים לעזור לי לצאת מרוב התקלות שעשויות להשבית את הג'יפ בשטח
- בנוסף אני מקפיד לקחת איתי תמיד קשר ידני חזק (בנוסף לקבוע), תרמיל עם מפות נייר וקצת תרופות, הרבה בקבוקי מים (בנוסף למיכל הקבוע) וכמובן אוכל ושתייה בכמויות מופרזות (טוב שיש מקרר להחזיר אותו בחזרה), כך שגם אם אתקל בתקלה שמעבר ליכולותי, אני תמיד ערוך לשהייה ממושכת או הליכה רגלית לצורך יצירת קשר לקבלת סיוע.

ככל שעובר הזמן אני מרגיש יותר ויותר נינוח ובטוח עם הג'יפ הזה, לא מתרגש מדי מתקלות (כמו הצלב שקרס אתמול - פחות משעה והוחלף הצלב לחדש, ושוב תודה לגיא שהיה שם בדיוק בזמן - הצלב קרס בדיוק כשפגשתי את הקבוצה שלו...), לא ממהר לשום מקום, וצובר איתו עוד ועוד חוויות משותפות.

אני חייב להודות, למרות מוצאי העדתי, שאני ממש מרוצה :)

גיא
10-03-19, 14:54
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190310/e41b3ae53d9122d76a1c04d19b9fa049.jpg

להגדיל.

הכוכבים היו כל כך בהירים והלילה כל כך חשוך .. שאפילו באייפון אפשר היה לצלם.

אח שלי טוען שזאת חגורת אוריון. [emoji2368]

hadtomer
10-03-19, 17:47
אני סבור שבנית רכב שהוא הרבה מעבר לרמת ה"האם זה מתאים לי כדי לטייל". ראיתי את הרכב, להערכתי הוא ירגיש די בבית גם באיסלנד. הקטע כאן הוא יותר ההתעסקות ופחות המהות של הרכב כמשהו ממוקד מסלול ספציפי. היום בדיוק קיימתי עם ד' ברלי דיון טלפוני על "האם כעת עלי לעשות ככה וככה לרכב" ותשובתו הייתה "אתה בשלב שפשוט משעמם לך". והוא צדק. בשורה התחתונה- אני חושב שרכב שעושה מה שאתה רוצה שהוא יעשה הוא ערובה לשביעות רצון עמוקה שנובעת מהיכולת לטפל נקודתית במשימות. זה כמו לנהוג ברכב ידני- כל העברת הילוך טובה היא ליטוף קטן לנשמה. אז אותו הדבר וגם ידני.

שגיא S
10-03-19, 18:15
הקטע כאן הוא יותר ההתעסקות ופחות המהות של הרכב כמשהו ממוקד מסלול ספציפי. היום בדיוק קיימתי עם ד' ברלי דיון טלפוני על "האם כעת עלי לעשות ככה וככה לרכב" ותשובתו הייתה "אתה בשלב שפשוט משעמם לך". והוא צדק.

לצערי אני יכול להזדהות עם התחושות האלו.

תומר וברלי אתם ההמחשה של המשפט: "יותר זול מפסיכולוג"

נדב42
10-03-19, 18:38
אני סבור שבנית רכב שהוא הרבה מעבר לרמת ה"האם זה מתאים לי כדי לטייל". ראיתי את הרכב, להערכתי הוא ירגיש די בבית גם באיסלנד.

טוב, כאן הקרדיט לא שלי. קניתי את הרכב עם כל היכולות שיש לו מבחינת עבירות. השיפור היחידי שעשיתי בכל המכלול של רכבת כוח ומתלים זה החלפת הגיר שהיא מבחינתי שיפור בנוחות בכך שהיא חוסכת לי הרבה העברות גבוה-נמוך בטראנספר. מעבר לכך, עבודה טובה של הבעלים הקודמים.

הקטע כאן הוא יותר ההתעסקות ופחות המהות של הרכב כמשהו ממוקד מסלול ספציפי.

עלית בדיוק על הנקודה, והצלחת לפספס אותה לגמרי. אחת הסיבות העיקריות לשביעות הרצון שלי מהרכב היא הרב-גוניות שלו, היכולת להתמודד כמו שהוא עם מגוון רחב של סיטואציות, ואני לא מתכוון רק לעבירות. היכולת לישון באוטו אם פתאום האוהל קורס או שהתחיל מבול, היכולת להתמודדות עצמית עם תקלות ברכב, היכולת לתמוך בנוסעים אם חו"ח נתקעים לזמן ממושך או גם לקמפינג יזום, יכולת לתמוך במטבח מושקע עם כמויות של מים, וגז בישול שיספיקו למספר ימים בשטח, ומקרר לאכסן את כל מה שצריך. ומצד שני אין שום בעייה לצאת איתו לקוויקי או לאחד מטיולי ההתנדבות עם 4 ילדים צווחים ובלי להרגיש שאתה נוסע במשאית.

היכולת להתאים אותו תוך דקות לכל סוג טיול שמתחשק הפעם, וגם להחליף תצורה במהלך הטיול אם פתאום עולה צורך, זה היופי כאן בעיני.

כל העברת הילוך טובה היא ליטוף קטן לנשמה.

לגמרי, תומר אתה ממש משורר :)

boaz avrahami
10-03-19, 18:46
איך בדיוק אתה ישן באוטו?

כידוע הגראנד טיפה גדול מהצ׳ירוקי ואתה גם גבוה ממני...

כמה אתה מתכווץ בשביל לישון בו?

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נדב42
10-03-19, 19:00
לא מתכווץ בכלל. תחזור לתגובות 192-199 כאן בשרשור...

zivo
10-03-19, 19:06
איך בדיוק אתה ישן באוטו?

כידוע הגראנד טיפה גדול מהצ׳ירוקי ואתה גם גבוה ממני...

כמה אתה מתכווץ בשביל לישון בו?

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

מי שקורא לכלב כמו של נדב "כלבלב", המושגים שלו על על גודל, שונים משלך :-)

נדב42
10-03-19, 19:15
בועז מכיר את הכלבלב, וגם את הכינוי שלו.
ובמקרה של בועז, שלו באמת יותר גדול (הג׳יפ, למה מה חשבתם...). אלא שאצל בועז יש מקרר מפלצתי ומתקון שלם סביבו שפשוט חונק את הבגאז׳ ומסנדל אותו מלשמש אפילו כבגאז׳.

גם הצ׳רוקי שלי הגיע ככה (תמונה בתגובה 4 אי שם למעלה) ואחד הדברים הראשונים שעשיתי היה להעיף את הזוועה הבזבזנית הזו. אז נכון שהמקרר שלי הוא "רק" 40 ליטר, אבל אני לא זוכר אף מקרה שלא לקחתי משהו או שזרקתי מזון (בשר) כי לא היה מקום במקרר. בתמורה קיבלתי אופציות אחסון מגוונות וגם מיטה זוגית [emoji5]

boaz avrahami
10-03-19, 19:31
מה העומק של המיטה מכף רגל ועד משענת הראש?

איך הפלטה מתקפלת בתוך האוטו?

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נדב42
10-03-19, 20:08
בצד הנהג אפשר לפרוש מזרון גם לברלי, בצד הנוסע אאל"ט 1.60 (כי משענת המושב הקדמי לא מתקפלת קדימה)
איך זה בנוי - ראה תגובה 199 עם תמונות והסבר מפורט...

דרור ברלי
11-03-19, 11:57
הקטע כאן הוא יותר ההתעסקות ופחות המהות של הרכב כמשהו ממוקד מסלול ספציפי.

ברכב שטח אמיתי, ההתעסקות היא חלק חשוב בתחביב, משהו שאסור לזלזל בו.
כן, משעמם לנו. אז במקום לזפזפ בשלט אני יורד לחניון עם בקבוק בירה וסיגריה ומסתכל על הג'יפ. דקות ארוכות. תמיד יקפוץ לי איזה רעיון הזוי לשפצור/פירוק/הרכבה הבאים. ככה נולדו הקשת הקדמית עם החלון המתקפל, וההכרה בהיתכנות ההחלפה לגיר 6 מהירויות, וכל מיני שפצורים ושדרוגים קטנים אחרים - והיד עוד נטויה כי אצלי יש עדיין רשימה ארוכה של דברים לעשות שהמגבלה היחידה שעוצרת אותם כרגע היא כמובן, איך לא, רק כספית...:(.

אוטו שלא מספק לי את הצורך הזה בהתעסקות בלתי פוסקת בו, אולי הוא לא מספיק טוב ומתאים מבחינתי.

boaz avrahami
11-03-19, 12:04
כל כך נכון

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נדב42
11-03-19, 12:53
אוטו שלא מספק לי את הצורך הזה בהתעסקות בלתי פוסקת בו, אולי הוא לא מספיק טוב ומתאים מבחינתי.

כל אחד והצרכים שלו ...

וזה לא שאני לא אוהב ונהנה מבניות ושפצורים, אבל זה לא הצורך העיקרי מבחינתי. הצורך הוא לטייל, זו הסיבה שיש לי ג׳יפ. כל היתר - בונוס.

אני מכיר כמה אנשים שכשהם גומרים לבנות ולשפצר ג׳יפ זה הזמן מבחינתם למכור. כך היה הבעלים הקודם של הצ׳רוקי שהחליף מאז כבר 4-5 ג׳יפים עד כמה שאני יודע. גם זה לגיטימי, כל אחד וההנאות והבחירות שלו.

הכל פורח ומלבלב, צאו לטייל :)

zivo
11-03-19, 14:02
בצד הנהג אפשר לפרוש מזרון גם לברלי, בצד הנוסע אאל"ט 1.60 (כי משענת המושב הקדמי לא מתקפלת קדימה)
איך זה בנוי - ראה תגובה 199 עם תמונות והסבר מפורט...

עד כאן.....
אתם מרוכזים באורך, ומתעלמים מבעיית הגובה בתוך הרכב (מהמיטה לתיקרה).
מה הגובה בין המישור של המיטה לתקרה?

נדב42
11-03-19, 14:14
כמו שכבר כתבתי, כוך. לא מדדתי, אני משער שבאזור ה- 80 סנטים. אי אפשר לשבת על המזרון, כניסה ויציאה בזחילה.

דרור ברלי
11-03-19, 14:18
עד כאן.....
אתם מרוכזים באורך, ומתעלמים מבעיית הגובה בתוך הרכב (מהמיטה לתיקרה).
מה הגובה בין המישור של המיטה לתקרה?

+1
קלסטרופובי משהו.

boaz avrahami
11-03-19, 14:23
נדב, למה לא פלטה על הגג ודי?

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נדב42
11-03-19, 14:39
כי יש שם מזוודה ותיק של הציליה, וכי איך הכלבלב יעלה לשם ? ואיך יורדים אפופי שינה לעשות פיפי ?

(אחרת כבר מזמן היה אוהל גג ...)

boaz avrahami
11-03-19, 14:53
פיפי עם צינור מאריך...
למה לגולנצ׳יקים יש RPG?

הכלבלב ישמור מלמטה.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נדב42
11-03-19, 15:06
אין שום בעייה, אתה מוזמן להתקין אוהל גג, להשתין עם צינור מאריך ושהכלבה שלך תשמור מלמטה

אני מעדיף את האוהל על הקרקע, את בת הזוג והכלבלב צמודים לידי ושכל אחד מאיתנו ישתין איך ומתי שבא לו ...

כשאני לבד ומתעצל, או כשיורד מבול, או כשהאוהל נשבר, לישון בג׳יפ זו בהחלט אופציה. אף פעם לא טענתי שזו הדרך הכי נוחה ומפנקת לישון בשטח. זו אופציה ומבחינתי טוב שהיא שם וזמינה תמיד, גם אם לא תכננתי מראש להשתמש בה ...

hadtomer
11-03-19, 15:12
סיגריה.
תאמין לי אתה אפס.

גיא
11-03-19, 15:17
כשיש מבול וגשם חודר לאוהל. גם בן אדם בגובה 1.74 יכול לישון שנת ישרים לרוחב במושב האחורי של הדאסטר. תוך כדי שהוא מתגנב לאוטו מדרך דלת תא המטען.

זה לא הופך את זה לכיף.

אבל כשחייבים. אז חייבים. נדב בחור דיי צנום.

נדב42
11-03-19, 15:47
לישון לרוחב זה לא כיף, לישון לאורך זה לגמרי בסדר. ברור שאם היה יותר מרווח לגובה זה היה יותר נחמד, אבל בתור אופציה ופשרה - הרבה יותר טוב מלישון מכווץ לרוחב ...

ואגב, בסופ"ש האחרון כשהייתי לגמרי לבד אי שם בנגב, בלי נשק ובלי הכלבלב להתראה, היתה סוג של תחושת בטחון לישון בג׳יפ סגור ונעול ולא בחוץ, ועם היכולת להתניע ולברוח תוך שניות אם משהו קורה ...

ד ו ר ו ן
11-03-19, 16:05
כשיש מבול וגשם חודר לאוהל.
אז משהו לא בסדר באוהל שלך, כי גם אוהל 99שקל מתחנת דלק עמד בלילה גשום אמיתי..

אבל אם זה תירוץ לאיזה דיגום שבדרך, אז שכח ממה שאמרתי..
[emoji41]

גיא
11-03-19, 16:08
אז משהו לא בסדר באוהל שלך, כי גם אוהל 99שקל מתחנת דלק עמד בלילה גשום אמיתי..

אבל אם זה תירוץ לאיזה דיגום שבדרך, אז שכח ממה שאמרתי..
[emoji41]

האוהל ההוא הושלך לפח למחרת. ונרכש מעידן אוהל סופר מדוגם.

דרור ברלי
11-03-19, 16:34
תאמין לי אתה אפס.
מסכים.
אתה לא מבין עד כמה.

מצד שני, הרעיונות הכי טובים באו כשהאש התקרבה לפילטר.

GodsFather
11-03-19, 16:40
תעבור לקובנים

Sent from my LON-L29 using Tapatalk

דרור ברלי
11-03-19, 16:43
הכי טוב להפסיק לעשן.
בפעם המאה ואחת.

איל מ
11-03-19, 16:44
לא מבין מה הבעיה להפסיק לעשן.
עשיתי את זה מלא פעמים ;)

נדב42
20-06-19, 08:17
הבא בתור בבקשה:

במסגרת סאגת הדרייבשאפט האחורי והצלבים שרצחתי ביסודיות ובעקביות, יצא לי לנסוע מספר נסיעות מנהליות בהנעה קדמית בלבד, רק כדי לחוות רעשים מכניים הולכים ומתגברים ככל שעולה העומס, וזה הולך ומחריף במהירות.

הרכב נלקח אחר כבוד לאסף (הלוי) לבדיקה מקיפה גם סביב הרעשים החדשים וגם לעניין הרעידות בהנעה אחורית, והממצאים להלן:

א. חופש ורעש במיסב פיניון בסרן האחורי. בוצע שיפוץ לדיפרנציאל כולל החלפת כל המיסבים.

ב. הדליפה מהנעילה הקדמית (בולסטר) לא נבעה מגומייה אלא מחור שנוצר בצינור לחץ קשיח של הנעילה עקב שפשוף בגוף הדיפרנציאל. בר תיקון, אבל ...

ג. הרעשים נובעים מבלאי וחופשים גדולים בנעילה עצמה. אין להשיג חלקים לנעילה הזו ולכן זה לא בר תיקון ...

מאחר ובנוסף לכל התענוג הזה, גיליתי כבר לפני כמה חודשים שהסרן החל לחייך (בדיוק בנקודות בהן מסתיים החיזוק החיצוני, קרוב לקצוות), נגזרות מכך כמה משמעויות:

א. חבל לזרוק עוד כסף על הסרן הזה, הוא ממש קרוב לסוף חייו.

ב. עד להחלפת הסרן, אני מגביל את הצ׳רוקי להנעה אחורית בלבד. לא רוצה לנסוע על ההנעה הקדמית עד שהדיפרנציאל ימות לגמרי כי בהיעדר לוקרים דיפרנציאל קדמי טחון גם יכול לתקוע את הרכב.

ג. המשמעות הנגזרת: עוצר טיולים כמעט מוחלט עד להחלפת הסרן.

ד. את הדיון על הסרן המחליף אמשיך בשרשור הייעודי שפתחתי מזמן, אבל אני יכול לגלות לכם בסוד שזה לא יהיה דנה-30 או דנה-44-קומבינה. זה יהיה דנה 44 היי-פיניון כמו שצריך וכל מה שנשאר זה לבחור איזו וריאציה שלו (ויש כמה וכמה) ולגייס תקציב.

ה. לגייס תקציב כזה ייקח זמן [emoji17]

המשך החפירות בשרשור הייעודי ...

ד ו ר ו ן
20-06-19, 08:36
למה לא 30 high pinion רוורסקט כמו של סופות צבאיות ממוגנות?

יש לי הרגשה שהסרן שם עובד יותר קשה מאשר מה שהרכב שלך יציב בפניו.

רוצה יותר?
שדרג אותו עם ציריות כרומולי.

הבונוס, זה מוצר מוכר כאן בארץ.

Slowly..

נדב42
20-06-19, 09:01
כי זה בדיוק מה שיש שם כרגע...

הסרן המקורי בצ'רוקי הוא דנה 30 Reverse-cut/High pinion.
בנוסף הסרן אצלי כבר עם ציריות כרומולי וגם עם חיזוקים חיצוניים לצינורות. ובכל זאת התחיל לחייך בקדנציה שלי. אם אחליף לאותו סוג של סרן זה ככל הנראה יקרה שוב תוך זמן לא ארוך במיוחד ...

למיטב ידיעתי בסופות הממוגנות יש דנה 44 עם קורונה/פיניון רגילים. מעבר לצורך בגילוח התושבות הקיימות וריתוך תושבות חדשות שיתאימו לצ'רוקי, אני רוצה להשאר עם High-Pinion.

כן, זה יקר, מאוד, אני יודע. אין לי כסף לשלם בזול ...

המשך כאן: http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/102499 (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/102499)

נמרוד
20-06-19, 10:26
כ

למיטב ידיעתי בסופות הממוגנות יש דנה 44 עם קורונה/פיניון רגילים.

לא. בסופה ממוגנת יש דנה 30 רגיל מקדימה ו60 מאחורה.

ד ו ר ו ן
20-06-19, 11:04
לא. בסופה ממוגנת יש דנה 30 רגיל מקדימה.

נמרוד,
בסופות הצבאיות יש דנה 30 היי-פיניון רוורסקאט מקדימה.
זה לא דנה 30 רגיל.

עובד בזויות טובות יותר והקורונה-פניון חזק קצת יותר.

Slowly..

ariel-ro
20-06-19, 11:08
בעניין הסרן המחייך-
זה מעניין. סה"כ לא שמעתי על הרבה צ'ירוקים(עם 31-33) עם דנה 30 שמחייך.
כפי שדורון רשם, סופות ממוגנות עובדות איתו וזה עובד בסדר גמור.
יש לי תחושה שהחיזוק על הסרן יצר עומס נקודתי כלשהו בנקודת החיבור והסרן התעקם.

שיקול נוסף בהחלפה ל44-
דנה 44 כבד יותר מדנה 30. לא יודע להצביע על מספרים, אבל מדובר על עשרות אחוזים לדעתי.
התושבות של זרועות הרדיוס העליונות בXJ סובלות מספיק קשה עם דנה 30 ועברו אצל חלקנו כבר אי אלו ריתוכים וחיזוקים.

תשלב את זה עם סרן כבר יותר, ועם מרווח לקרקע נמוך יותר שיגזור הרבה יותר מכות ישירות על התושבות ויש לי תחושה שזה בכלל יגזור את דינן של התושבות ויחייב פתרון קיצוני יותר(קיט זרועות ארוכות, חיזוקי שלדה מאסיבים וכו')
קח גם את זה בחשבון התקציב שלך.

לדעתי-
ברלי פרסם בזמנו סרנים מTJ(מתאים בדיוק לXJ), היה שם סרן דנה 30 קדמי עם יחס 4.1.
אם עדיין רלוונטי הייתי קונה ממנו את הסרן ומתקין - מעביר את הציריות וכד'. בעלות יחסית קטנה אתה מחזיר את הצ'ירוקי לעבודה.
חלקים מהסרן הישן(ציריות, קורונה-פניון, נאקלים וכד') אתה יכול למכור וככה בכלל העלות תצטמצם.

נמרוד
20-06-19, 11:15
נמרוד,
בסופות הצבאיות יש דנה 30 היי-פיניון רוורסקאט מקדימה.
זה לא דנה 30 רגיל.

עובד בזויות טובות יותר והקורונה-פניון חזק קצת יותר.

Slowly..

דורון מה זה רגיל?

בסופה ממוגנת יש סרן של סופה רגילה שהוא סרן של YJ רגיל, שהוא גם הסרן של XJ וZJ למעט התושבות, שהוא - ובכן - רגיל, במובן הרגיל של המילה "רגיל".

אבל הנה אני נגרר לדיון קטנוני על פרטים, אז סליחה נדב.

נדב42
20-06-19, 13:51
נמרוד (או מי מהמנהלים שקורא..), אפשר לגזור את פיסת הדיון הזו ולהעביר אותה לשרשור הייעודי על הסרן ...

ד ו ר ו ן
20-06-19, 15:17
דורון מה זה רגיל?

בסופה ממוגנת יש סרן של סופה רגילה שהוא סרן של YJ רגיל, שהוא גם הסרן של XJ וZJ למעט התושבות, שהוא - ובכן - רגיל, במובן הרגיל של המילה "רגיל".

אבל הנה אני נגרר לדיון קטנוני על פרטים, אז סליחה נדב.
כשהדיון הוא על אפשרויות לסרנים ואתה טועה בדגם אז הצד השני הוא הקטנוני..
ברור. מאד נוח.

asafk
20-06-19, 16:44
בסופה ו xj סרן רברס קאט. בtj וzj סרן שהוא לא רברס קאט כמו גם ב cj. עכשיו מה זה ה'רגיל' ומה לא..... לא משנה.

אסף.

נדב42
20-06-19, 17:06
ב- TJ גם Reverse cut, לא יודע לגבי ZJ.

yoni_0000
20-06-19, 17:40
נדב אני חושב שאתה עושה טעות. לדעתי אתה צריך להחליף לאותו סרן 30 רברס קאט. עם ה44 אתה מוסיף משקל ומנמיך את האוטו ועדיין אתה נשאר עם אותן נקודות חולשה... כאמור, ההבדל המשמעותי בין השניים הוא החוזק של הקורונה פיניון אבל לא זה מה שנהרס לך.

אם תשאל אותי, הסרן שלך עבר התעללות כלשהי לפניי הקדנציה שלך, וכל החיזוקים הותקנו אחריי. תביא האוזינג של סופה, תבנה אותו טוב וחזק והוא יחזיק לך לנצח.

אם אתה מחליט לשדרג ל44, הייתי שוקל לעלות לצמיגי 35" בשביל לפצות על החסרונות.

boaz avrahami
20-06-19, 22:25
ב xj וב zj אותו דבר מלפנים.
אני די מופתע מזה שאתה מופתע שהתחיל לחייך. את האוטו שלי רכשתי עם חיוך צמיגים וגובה מקוריים והשטח שלו היה בין כיכר המדינה לדרך פתח תקווה בתל אביב.

בכלל ה 30 ידוע בעולם במזגו המחוייך ולכן יש חיזוקים עבורו מפה עד טימבקטו וחזרה

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

דרור ברלי
21-06-19, 07:59
ב- TJ גם Reverse cut, .\

לא נכון.
ב-TJ הביצה מצד שמאל אבל החיתוך של שיני הקורונה הוא רגיל והפיניון נמוך. כמו ב-CJ.

רוורס קאט ופיניון גבוה יש רק ב-YJ/סופה, XJו-ZJ.

boaz avrahami
21-06-19, 08:29
יש אפשרויות שונות מאשר ?

HP=Reverse cut
LP= Standard cut

בסך הכול במשפחה יש 3 רכבים שהסרן הקדמי שלהם יתאים 1:1 בלי פבריקציה

XJ,ZJ,TJ

כל השאר זה פבריקציה כזו או אחרת או אפטר מרקט. חלק מהמודלים ידרשו גם החלפת סרן אחורי בשל שינוי מעגל חלוקה , רוחב וגם מעבר לגאנטים 16 בגלל הדיסקים.

ב- 33 זה לא ממש משנה אם אתה ב 15 או 16 . יש לך יותר גומי ממה שאתה צריך אם כי אני מבין למה כיום אתה דבר ראשון בודק את הגומי [emoji6]

יש לך כאן מידע מפורט מה יש בעל אחד מהגיפים.
שים לב שחלק מאלו שמתאימים בלי שינוי הם LP בזמן שאצלך יש HP

https://www.hkoffroad.com/pages/xj-zj-wj-axle-information

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נדב42
20-07-19, 13:08
עדכון מהלילה: אחרי שימוש מינימלי בהנעה הקדמית בחצייה של נחל אוג (שביל שחור) החלטנו לחזור על עקבותינו. עוד בדרך לתחנת הדלק באלמוג התחיל להתגבר הרעש מההנעה הקדמית למרות שהיינו ב- 2h. עברתי על כל הצלבים ועל הדרייבשאפט הקדמי ולא מצאתי שום חופש.

יצאנו בכל זאת לדרך והרעש שכך וחזר לרמתו הרגילה, עד שהגענו כמעט עד הבית, ואז הפך לחזק משמעותית ומורגש גם בידית ההילוכים. את מאות המטרים האחרונים התגלגלנו באיטיות והגענו בשלום הביתה.

עכשיו אפשר להכריז על השבתה מוחלטת עד לתיקון הסרן, כך או אחרת. הדרך למוסך כבר תהייה על גרר ככל הנראה ...

yoni_0000
20-07-19, 13:30
ואני אומר חכה עם המוסך.

קח את הזמן, באיזי, גם ככה חם מדי לטייל. תרים את הרכב באוויר ותתחיל לבדוק בעצמך.. תוריד מכסה דיפרנציאל ׁ(רק מכסה) ותראה מה קורה בפנים. תבדוק מה המצב של המייסבי גלגל ושל כל החברים שלו שמסביב.. מניח שתגיע לממצאים מסוימים וה"רעש" הוא משהו פשוט לתיקון.

https://www.youtube.com/watch?v=mxluDLJ6eNY

זה לא מסובך, זה רק דורש קצת תעוזה וזמן פנוי.

אמרת שגם ככה למוסך הוא יגיע על גרר.. במקרה הכי הכי גרוע תחסוך למוסכניק שלך קצת עבודה של פירוק.

נדב42
13-08-19, 15:27
אז הנה, הכל מורכב וחזרנו לכשירות עם נעילה אוטומטית וטראנספר עם יחסי העברה סטנדרטיים.

אחרי סיבוב קצר לחרבת אום אל חמם (שטח טרשי עם קצת מדרגות נחמדות, שום דבר אקסטרימי), עושה רושם שהגיר החדש מפצה על יחסי ההעברה בטראנספר, וההילוך הראשון במצב הנמוך מספיק איטי ומדוייק עבורי. לפני כן לא השתמשתי בכלל בהילוך הראשון במצב הנמוך. מצד שני אפשר לנסוע בנינוחות בלי לחזור למצב היי (30 קמ"ש שקטים ב- 2000 סל"ד).

עכשיו לא נותר אלא לטייל [emoji846]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190813/49593bd1ea1092439465dbdb237f1ae2.jpg

avikkllk
17-08-19, 14:39
מדהים!תהנה

Sent from my Redmi 6A using Tapatalk

נדב42
17-08-19, 19:02
עדכון אחרי סופ"ש מדברי:

א. נעילה אוטומטית זה לא בשבילי. פגיעה ועומס יתר בהיגוי, התקתוקים מרעידים את כל הרכב ובטח לא תורמים לאורך חיי המכלולים השונים מסביב, שלא לדבר על עומס של נעילה כשלא צריך. זה פתרון זול ונותן מענה של נעילה, אבל לא בשבילי. זה לא יהיה חלק מפתרון הקבע.
ב. הטראנספר המופחת עדיף. היו לפחות 2 מקומות שעליתי יותר מהר ממה שרציתי. עדיף לעצור יותר פעמים בטיול מאשר לעלות באלימות רבה מדי איפה שלא צריך. בעצם עדיף אטלס ...

yoni_0000
17-08-19, 19:30
נדב מה נשבר בטרנספר הקודם? אין מצב להציל את גלגלי השיניים?

נדב42
17-08-19, 19:41
נשברו שיניים. אפתח אותו מתישהו לראות בדיוק מה ..

boaz avrahami
17-08-19, 20:55
זה כנראה סימן שיש שם יותר מדי עומס.

לגבי הנעילה הקדמית האוטומטית אני לגמרי מסכים איתך וציפיתי שזה יגיע מהר.
אני עם נעילה אוטומטית אחורית וב low המרכזי נעול ואז האוטו כבר לא מקשיב מאוד להגה ( טרנספר 242).

פתרון זול כאמור שנותן עבודה אבל מקריב נוחיות תפעולית.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

דרור ברלי
17-08-19, 22:17
הקיט 4:1 של Terra-low לטרנספר 231 ידוע כבעייתי ורגיש.
למעשה, זה יפה מאוד שהחזיק מעמד עד כה.

לגבי הנעילה הקדמית - עניין של טעם, הרגלים והעדפות.
מנסיון, זה לא רק פתרון זול שנותן עבודה כמו שצריך, אלא גם מאוד-מאוד אמין לאורך שנים ארוכות. מבחינתי אף נעילה נשלטת לא יכולה להתחרות באמינות של נעילה אוטומטית.

אבל אין כאן ויכוח. לא אוהב, לא צריך.

נדב42
17-08-19, 22:24
אין ויכוח לגבי האמינות של הנעילה, טיפשה ופשוטה.

השאלה מה זה יעשה לאמינות של שאר המכלולים מסביב - ציריות/צלבים, תיבת הגה, חיבור של תיבת ההגה לאין-שילדה. יותר מדי מכלולים עובדים בעומס מוגבר בגלל הנעילה הזו, כולל מפרק כף היד שלי. בטוח שזה לא עושה להם טוב.

-->