צפייה בגרסה מלאה : מתחילים מחדש: צ'רוקי (XJ) ידני מודל '96 כרכב טיולים
אחרי הרבה שנים על ויטארות וחפירות של חברים לשדרג, הנה זה בא:
XJ 1996 ידני, ++RE4.5, בולמי פוקס, ניתוק מייצב מהיר, צמיגי 33 ברשיון, טראנספר מופחת, יחסי העברה 4.10, נעילה אחורית OX וקדמית בולסטר, מיכל מים 45 ליטר מובנה עם משאבה חשמלית, שנורקל, קשר, מזוודה קשיחה על הגג ועוד הרבה שפצורים שבטח שכחתי או שעדיין לא מצאתי ...
בתוכנית: פירוק מערכת המגירות בבגא'ז (צריך מקום לכלבלב...), התקנת מערכת גז ובטח עוד אמצא מלא שפצורים קטנים שפשוט "חייבים" לעשות
ובינתיים, יש הרבה מה ללמוד, התענוג מתחיל:
106591
106592
אז כמובן שדבר ראשון שעושים עם הג'יפ זה לטייל :)
רושם ראשוני: הכלי נותן תחושה שהוא יכול לעבור הכל ובלי מאמץ.
מבחינת נוחות בשטח - עכשיו אני מבין את כל מי שאמר שהוא מוריד לחץ אוויר בשביל הנוחות - בלחץ אוויר מלא ומייצב מחובר הנסיעה בשטח קופצנית ולא נעימה בעליל ; בלחץ אוויר 15-20psi ומייצב מנותק הרכב מתנהג בדיוק לטעמי: נסיעה נעימה ומשוככת היטב בלי לאבד קשר עם מה שקורה (אי) שם למטה.
מבחינת נוחות בכביש - הנסיעה בלחץ אוויר מלא ומייצב מחובר נינוחה ונעימה למדי, בלי יותר מדי נדנודים ועניינים, ונסיעות ארוכות לא גורמות לעייפות משמעותית (כנראה ששיוט ב- 2000 סל"ד ומושב נהג של רקארו תורמים בגזרה הזו). בלחץ אוויר נמוך ומייצב מנותק ? לא לבעלי לב חלש ...
יש עוד המון מה ללמוד על הרכב, הן מבחינת נהיגה והן מבחינה טכנית, המשך יבוא (ואיתו שאלות רבות ככל הנראה) ...
נראה טוב !!!
תתחדש , וטוב לראות אותך כאן .
אחרי יישור קו במוסך ("מה אתה רוצה מהאוטו, הכל פיקס"...), הגיע הזמן ליישור קו "שלי" - כלומר התאמת המפלצת לשימוש ולשגעונות שלי...
דבר ראשון: ג'אנטים. אני אוהב את הג'אנטים שלי קלים ומאוזנים היטב, אלא שהמפלצת הגיע לבושה בשני סוגים שונים של ג'אנטים ברזל, ובצד צורפו ג'אנטים נוספים להשלמת 2 סטים. בדיקה בפנצ'ריה העלתה שמתוך 8 ג'אנטים בסה"כ, 3 היו ישרים (אבל מי סופר...)
בשלב ראשון, יושר אחד הג'אנטים כדי ליצור סט אחד, אחיד וישר, שיהיה עם מה לנסוע, הנה כך:
106593
התמזל מזלי ודי מהר מצאתי סט ג'אנטים אלומינים ישר. צביעה ביתית נראתה יפה בהתחלה, אבל התקלפה בבוץ הראשון (אולי כי יומיים בין הצביעה לבוץ הראשון זה לא מספיק ...). אנחנו עוד נחזור לענייני הצביעה, אבל לפני הפוגרום זה נראה כך:
106594
בשלב שני נרכש מקסטרק (כי המכשיר מהויטארה הוא עם פאנל מפוצל שלא רציתי לפרק עדיין) ונבדק על הרכב באדיבות מוטורולה כפ"ס.
מסתבר שהאנטנה שהיתה על הרכב היא של תדרי 800MHz, וזו שהגיע עם המקסטרק היא בכלל VHF. המזל הוא שהבסיס שהיה מותקן ברכב היה בסיס מוטורולה מקורי, ועם המוט שהבאתי מהבית המכשירים מראים התאמה מושלמת (ותודה לסבתא תבדל"א על הגנים הייקים ...)
בשלב שלישי פורקה בזהירות מערכת המגירות מהבגאז':
106595
לא שהיה במערכת המגירות משהו רע, אבל הן:
א. לא לטעמי
ב. לא יעילות מבחינת מקום
ג. לא משאירות מקום לכלבלב
ד. לא משאירות מקום למערכת גז (ועל כך בהמשך ...)
לאחר פירוק המגירות, הסתבר שמיכל המים דולף, ונסיון תיקון (אצל רתך מקצועי) לא צלח ("בכל מקום שאני מרתך מתחילים סדקים"). בין אם האשם הוא ברתך או בהתעללויות קודמות שעבר המיכל, דבר אחד ברור: המיכל הזה גמר את הקריירה, מאחר ואני לא רוצה טלאי-על-טלאי במיכל מי השתייה שלי ...
כך שכרגע הבגאז' פנוי למדי ומוכן לתכנון ובנייה מחדש, ועל כך בפרק הבא ...
מרשים. תתחדש ותהנה!
נראה טוב !!!
תתחדש , וטוב לראות אותך כאן .
תודה למברכים :)
שגיא - הייתי באזורך והתקשרתי, אבל לא ענית ...
למה להחליף גאנט ברזל עם אלמיניום?!? זה ללכת אחורה. תקנה פרייבט וזהו.
ליפני כחודשיים יצא לי ליראות חבר מנתץ שתי גאנטים בשטח בו זמנית.
למזלו היו איתנו הרבה כלים דומים והצלחנו לאלתר קטרים זהים.
אני היתי משאיר את הברזל, בדיוק כמו שהיתי משאיר את צמיגי השטח
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
שגיא - הייתי באזורך והתקשרתי, אבל לא ענית ...
בדקתי עכשיו בטלפון חודש אחורה ואני לא רואה שיחה שלא נענתה ממך .
תבדוק את המס' שיש לך , ובפעם הבאה ...
למה להחליף גאנט ברזל עם אלמיניום?!?
זה עניין של השקפה: אני מעדיף משקל מוקפץ נמוך יותר ומוכן לקחת את הסיכון ולבדוק אם באופי הנסיעה שלי יש בעייה עם הג'אנטים הקלים.
אם תבדוק בתמונה, אלו לא ג'אנטים מפונפנים אלא מאסיביים יחסית לאלומיניום.
בכל מקרה, יש לי 2 ג'אנטים אלומיניום ספייר, וגם את סט הברזל אני מתכוון לשמור אצלי לפחות עוד שנה, בדיוק מהסיבה שציינת ...
תקנה פרייבט וזהו.
כבר יש, תודה :)
בעניין המשקל המוקפץ.... חישוקי סגסוגת אלומיניום הזולים לא תמיד קלים משמעותית, אם בכלל, מחישוקי ברזל. מומלץ לשקול (על משקל) ולבדוק.
ג'אנט קל באמת, בד"כ גם יקר...
ואין לך מה לחשוש משבירת הג'נטים. עם צמיג 33 בשרני, הסיכוי שג'נט יחטוף טראומה כלשהי הוא די נמוך.
בעניין המשקל המוקפץ.... חישוקי סגסוגת אלומיניום הזולים לא תמיד קלים משמעותית, אם בכלל, מחישוקי ברזל. מומלץ לשקול (על משקל) ולבדוק.
אלו ג'אנטים (משומשים) של GT.
החזקתי את הברזל ביד אחת ואת האלומיניום בשנייה, הפער משמעותי.
בכל מקרה, כאמור, יש שמי ספיירים וגם הברזל יישארו במחסן ...
תתחדש, נראה מעולה.
במקומך הייתי שוקל בשנית את עניין מערכת הגז, הצריכת דלק בידני באמת כזו איומה?
בכל מקרה נראה מעולה (כבר רשמתי?)
מומלץ לשקול (על משקל) ולבדוק.
נו, עכשיו תראה מה עשית (אתה והסבתא הייקית שלי (http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=106611&d=1457394820) כמובן) ...
ג'אנט ברזל: 14 ק"ג
ג'אנט אלומינים: 9.5 ק"ג
אגב, מקום השירשור הזה לא ב-RR?
במקומך הייתי שוקל בשנית את עניין מערכת הגז, הצריכת דלק בידני באמת כזו איומה?
לא פשוט למדוד צריכת דלק ברכב כזה - מד אוץ במיילים, צמיגי 33", יחסי העברה בסרנים - לך תחשב ...
אז נעזרתי באבני הקילומטר לאורך כביש ניצנה-משאבי שדה (30 "אבנים" כאלו) וחישבתי את היחס בין מה שמופיע בשעון לעומת קילומטרים אמיתיים (1:1.41)
צריחת הדלק הממוצעת בתחנה (אם כי הסטטיסטיקה לא רחבה מספיק, ומושפעת מאוד ממשקל נעל ימין בכביש) היא בין 5 ל- 5.5 ק"מ לליטר.
בכל מקרה, ההחלטה וכל הבדיקות לגבי מערכת הגז התקיימו עוד לפני הרכישה, ומחיר המערכת הוא מבחינתי חלק ממחיר הקנייה של הג'יפ, מאחר ולא אוכל לטייל בכמות שאני אוהב במחיר צריחת הדלק של התפלץ.
(בקצרה: המנוע כולו מברזל, נחשב לידידותי ביותר לגז, התקנה תהיה ע"י ערן המסוקס, ובמקרה הגרוע החלפת מנוע קומפלט עולה כ- 5K-6K זוזים ויש מנועים כאלו זמינים - זה מנוע 4.0 כמו של הסופה)
וחוצמזה, תחשוב איזה כיף זה לטייל עם רכב כזה בעלויות (שוטפות) של הויטארה :)
אגב, מקום השירשור הזה לא ב-RR?
לא, זה פרוייקט בהתהוות ויהיו לי הרבה שאלות בדרך ...
זה יפה שהחישוק קל משמעותית - זה מקזז חלק מהמשקל העודף של הצמיג הגדול.
מוזר שהצ'רוקי שהוא רכב קל יותר מהסופה, עם גיר ידני זהה, צורך יותר דלק - מבלי להתייחס לצורת הנהיגה ולחדוות הלחיצה, לדעתי צריכת הדלק הגבוהה יחסית נעוצה בצמיגים הגדולים וביחסי ההעברה.
יש מצב שעם חישוק ברזל צריכת הדלק תהיה גבוהה עוד יותר...
בלי קשר, אני ממליץ מאוד-מאוד לבדוק טוב-טוב את מצב הריצפה ואת מה שנראה כמו "קורות שילדה" ולתקן את הסדקים כשהם עוד קטנים.
בלי קשר, אני ממליץ מאוד-מאוד לבדוק טוב-טוב את מצב הריצפה ואת מה שנראה כמו "קורות שילדה" ולתקן את הסדקים כשהם עוד קטנים.
תודה :)
זה נבדק בקפידה כחלק מבדיקת הקנייה
לגבי חדוות הלחיצה - לצערי אני מוצא את עצמי פעם אחר פעם במהירות גבוהה יותר ממה שאני רוצה (ככה זה כש- 130 קמ"ש באים ב- 2700 סל"ד והרכב יציב ושקט ...), צריך עוד למצוא לזה פתרון... רעיונות ?
רציני?
שאני נכנס לרכב, ה בלוטות מזהה את המולטימידיה של הרכב. יחד אם חיבור זה מופעלים אצלי באופן אוטומטי ה וויז, נק חמה, הפעלה מההגה והמשך המוסיקה שלי.
עד כמה שאני זוכר אתה יכול להגדיר בווייז התרעה על מהירות.
אני השתמשתי באפ שנקרא trigger.
רציני?
שאני נכנס לרכב, ה בלוטות מזהה את המולטימידיה של הרכב. יחד אם חיבור זה מופעלים אצלי באופן אוטומטי ה וויז, נק חמה, הפעלה מההגה והמשך המוסיקה שלי.
עד כמה שאני זוכר אתה יכול להגדיר בווייז התרעה על מהירות.
אני השתמשתי באפ שנקרא trigger.
אני לא חושב שהוא באמת רוצה התראה. הוא סתם מתלונן כפולני טוב ;)
liontamer84
08-03-16, 13:34
על איזה פתרון אתה הולך מבחינת מים? מיכל חדש או שתסתפק בג'ריקנים כרגע?
בנוסף, איך לא ציינת את הלדים DRL המדהימים שלך, בין כל השיפורים? :p
מברוק. תהנה
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
אני לא חושב שהוא באמת רוצה התראה. הוא סתם מתלונן כפולני טוב ;)
קודם כל: אני מתלונן משמע אני קיים.
ועכשיו ברצינות, אם היתה בקרת שיוט זה היה הפתרון המושלם (כן, אני יודע, "תקנה פרייבט" ...)
הותקנה ברכב מצערת יד, והשתמשתי בה כמה פעמים בכבישים ארוכים וריקים, אבל זה לא ממש בטיחותי...
התראה קולית גם לא ממש אופציה, תוך 2 טיולים גג "יקרה" משהו רע לרמקול/זמזם.
חשבתי אולי על סדנת "אילוף הסורר" (הנהג כמובן), אבל אשמח לשמוע רעיונות יצירתיים :)
על איזה פתרון אתה הולך מבחינת מים? מיכל חדש או שתסתפק בג'ריקנים כרגע?
אחרי התקנת הגז והמקרר, ייבנה מיכל מים חדש מותאם לנפח הנותר - הוא אמור להכיל 50-60 ליטר
(אעלה תכנון מפורט בערב/מחר)
בנוסף, איך לא ציינת את הלדים DRL המדהימים שלך, בין כל השיפורים? :p
אני עוד בהכחשה לגביהם.
לא סובל תאורת לד לבנה והרכב מלא כאלו בכל פינה.
יסולקו אחד אחרי השני לטובת פתרונות ידידותיים לעין.
(אני מבין שאתה מכיר את הרכב ...)
אחרי התקנת הגז והמקרר, ייבנה מיכל מים חדש מותאם לנפח הנותר - הוא אמור להכיל 50-60 ליטר
(אעלה תכנון מפורט בערב/מחר)
אני עוד בהכחשה לגביהם.
לא סובל תאורת לד לבנה והרכב מלא כאלו בכל פינה.
יסולקו אחד אחרי השני לטובת פתרונות ידידותיים לעין.
(אני מבין שאתה מכיר את הרכב ...)
כל מה שתסלק בלדים אני אקח בשמחה :)
ותעדכן אותי לגבי מיכל מים אולי אני גם אייצר לשלי וכך נוזיל קצת עלויות.
מציע לעבור לתאורת לד "חמה" הגון נעים והעוצמה יעילה
Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
אני מסכים עם צחי לגבי ההסבה לגז,
גם אם לקחת בחשבון את העלות, אתה ברכב ידני, ומחירי הבנזין בירידה
שים את הכסף בצד, אחרי כמה טיולים לדרום תבדוק עלויות
בינתיים תהנה מיותר מקום לציוד (ולבוסרון)
מציע לעבור לתאורת לד "חמה" הגון נעים והעוצמה יעילה
זה בהחלט הכיוון - בדומה למה שעשיתי בויטארה ...
5 - 5.5 ק"מ לליטר ב-130 קמ"ש?..... אההה....:rolleyes:
טוב נו, באת מויטארה. פתאום יש לך מנוע אמיתי, עם כוח. אז אתה מתלהב. בצדק.
עם הזמן תתרגל ותלמד ללחוץ פחות, יוזיל לך את הטיולים משמעותית.....
5 - 5.5 ק"מ לליטר ב-130 קמ"ש?..... אההה....:rolleyes:
הייתי רוצה ... במהירות הזו רואים את מד הדלק יורד בשידור חי :p
זה הממוצע בתחנה בעירוב כביש/שטח של טיולים.
תסלח לי, אבל כמה הויטארה המשופרת עשתה? 8 ק"מ לליטר?...
איזה הבדל ברכב - צ'רוקי, ידני, 33, 4.10..... עדיין שווה לשרוף יותר דלק.
הייתי רוצה ... במהירות הזו רואים את מד הדלק יורד בשידור חי [emoji14]זה הממוצע בתחנה בעירוב כביש/שטח של טיולים.
לפי מה שאתה אומר אז בשטח אתה עושה מעל ל5.5? תבדוק את הנתונים... הרכב בlow יעשה לך ביום טוב 1:3 , בשטח נסיעה איטית 1:4-4.5 ... משהו לא מסתדר...
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
חברים, אני לא משייט כל היום על 130 קמ"ש, רק כשאני לא שם לב ...
בכל מקרה הסטטיסטיקה מאוד מצומצמת עדיין אבל הכיוון הכללי ברור.
דרור, הויטארה עשתה 10-11 ק"מ לליטר בממוצע בתחנה.
בכל מקרה, זה לא תחרות בין הויטארה לצ'ירוקי, אלא בין מחוג הדלק למחוג המינוס בבנק :)
במילים פשוטות: התרגלתי שבילוי סופ"ש הכי זול שיש לי זה לצאת לשטח, ואני שואף לשמור על המצב הזה ...
(האמת שיש יותר זול: טיול רגלי שמגיעים אליו עם הליסינג של החברה ...)
מכיר את הרכב היטב. רכב גיבור שנבנה באהבה רבה ובמומחיות רבה במו ידיו של הבעלים הקודם. טייל איתנו הרבה נהג באלגנטיות ו״על טורים״ עלה הכל ובקלילות.
אה מכיר גם את הכלב בערך ( יש לי כלבת בוסרון חולה על הטיולים).
בקיצור תהנה ותעשה חיים אחלה רכב. תתחדש.
גם אני לא הייתי מתקין מערכת גז.
אה מכיר גם את הכלב בערך ( יש לי כלבת בוסרון חולה על הטיולים).
בקיצור תהנה ותעשה חיים אחלה רכב. תתחדש.
תודה, ותתחדש גם אתה :)
הכלבה שלך במקרה אחות של הכלבלב שלי ? בכל מקרה נשמח לטייל ביחד :)
ורק בקשה קטנה: בואו לא נהפוך את השרשור הזה לשרשור סקר דעת קהל בעד/נגד מערכת גז.
הנושא נלעס היטב, כולל התייחסות פרטנית לסוגי המנועים שמתאימים יותר ופחות להסבה - והמנוע הזה מתאים, זוהי הסיבה שלא העליתי את הנושא להתייעצות. אני שלם עם ההחלטה, כבר הוזמן מיכל גז בגודל אופטימלי, וכשהוא יגיע תותקן המערכת אצל ערן המסוקס.
אז אלא אם כן יש למישהו הארה או אזהרה קונקרטית שתתרום משהו משמעותי, אנא הניחו לסוגייה או קחו אותה לשרשור נפרד ...
לא יודע לגבי קרבת הדם שלי בת 4 ונרכשה מדויד כהן ברעננה
האבא זה הזכר שלו אלוף הארץ לא זוכר את שמו והאמא היא בלו. 106620106621
נשמח לצרף אותך לחבורה ובוודאי שנשמח לראות שוב את הצ׳ירוקי האדום.
גם אני זממתי עליו כששקלתי את המכירה והפרדת הרשויות בסוף הסתר לי אחרת.
אני עם xj סטנדרטי
בדכ 1:6.5 והיה גם טוב יותר כתלות בטמפ הסביבה ובקריזות של האישה.
אני לא יודע כמה אתה נוסע בשנה. וחשבון אתה יודע.
ובהחלט המנוע הזה יודע לעבוד בגז.
אבל מע גז תמלא לך את הבאגאג שהוא מראש קטן ב xj.
בכל מקרה זה באמת מפלצת.
תתחדש ותהנה!
אז הנה התוכנית: אני מתכנן למקם מיכל גז טבעתי בקוטר 650mm וגובה 270mm בצד אחד של הבגאז', מקרר Waeco cd-30 בצד השני (מקרר מגירה בגובה 25 ס"מ, 30 ליטר), ובחלל שיישאר בינם לבין המושב האחורי לבנות מיכל מים מותאם מנירוסטה. מעל כל החגיגה תהיה רצפה כפולה מבירץ' או עץ אחר.
מדדתי את הבגאז' והתכנון נראה כך (מיכל המים מתואר סכמטית, הצורה הסופית תיקבע מאוחר יותר עם בעל המקצוע שייצר אותו):
106626
מכיוון שכידוע תיאוריה לחוד ומציאות לחוד, בניתי מקרטון ביצוע דגם של המקרר, ונסענו אחר כבוד לחיפה למדוד מיכלים, ורק אחר-כך הוזמן המיכל המיועד (שהוא בקוטר הנמדד אבל גבוה יותר).
בכל מקרה, לא אתקין את מערכת הגז עד שיהיה לי את המקרר ביד ואוכל לוודא שבאמת הכל נכנס (כי למיכל הגז קודחים עם כוס ברצפת הבגאז' ואני לא רוצה להשאיר שום מקום לטעות כאן, כי הכל מאוד צפוף.
בקיצור: במחיר של כ- 30 ס"מ גובה ברצפת הבגאז' ייתקבלו: 70 ליטר גז, 30 ליטר מקרר נוח, ומשהו בין 45 ל- 60 ליטר מים
כמובן שבוצע ניסוי כלים עם הכלבלב שהוא מסתדר בצורה סבירה בחלל שנשאר, והתוצאה היתה חד משמעית: תוך שנייה וחצי מהשמע הגונג הכלבלב שכב לו בניחותא בבגאז' והסתכל עלינו במבט של: "נו, נוסעים כבר ?"
ההתלבטות שנותרה לי היא לגבי מיקום הקומפרסור - הוא ניתן להפרדה מגוף המקרר ואני מתלבט היכן למקם אותו.
אפשרות ראשונה: כמו בשרטוט למעלה, מאחורי המקרר מתחת לרצפה הכפולה. זה יספק לו הגנה ממכות, אבל יצריך ארובה כלשהי כדי לאפשר פינוי של החום העודף
אפשרות שנייה: ליצור מקום מוגן ומאוורר איפשהו בחלק העליון. זה יגזול מעט מקום לכלבלב אבל יאפשר הגדלה של מיכל המים.
זה הזמן לדעות ו/או רעיונות נוספים :)
תתחדש, מכיר גם את הרכב, ולמרות שעברה כבר כמעט שנה, עדיין מתגעגע קצת לצ׳ירוקי וקצת מקנא...
...ומכיוון שביקשת אני לא אומר מניסיון של 7 שנים של צירוקי על גז שאם זה רכב טיולים בלבד עדיף לוותר על הגז.
[emoji41]
כל מה שתסלק בלדים אני אקח בשמחה :)
משטח לדים ראשון סולק - תאורה פנימית של תא הנוסעים - זה שנדלק כשפותחים את הדלתות
אתה יכול לתכנן את מכיליי המיים באופן קעור כך שימלאו לך את רוב הנפח סביב מיכל הגז.
ככה תוכל להשאיר יותר נפח בקירבת הדלת כחלל ריק לאכסון
אני חייב לשים את מיכל הגז קרוב לדלת, אחרת לא ייכנס המקרר ברוחב (ייבדק שוב לפני ההתקנה).
הצורה הסופית של מיכל המים תהיה לפי החלל הנותר. אם הוא יהיה קעור או מצולע - זה יהיה תלוי בעיקר במחיר ...
אני לא יודע מה התקן בישראל אבל כשאני בחנתי אפשרות לגז בריינג', אחת האופציות באנגליה, היתה מיכל גז בתחתית הרכב, לא בתא הנוסעים/מטען.
ממש כמו מיכל דלק נוסף..
זה עניין של השקפה: אני מעדיף משקל מוקפץ נמוך יותר ומוכן לקחת את הסיכון ולבדוק אם באופי הנסיעה שלי יש בעייה עם הג'אנטים הקלים.
:)
לצורך הדיון-
הג'אנטים והגלגלים הם חלק מהמשקל הבלתי מוקפץ דווקא,
וברכב שטח, לפחות להשקפתי, אני רוצה שהמשקל הבלתי מוקפץ יהיה גבוה,
גם מכיוון שזה מייצב את הרכב על הקרקע בזוויות קיצון, וגם כי זה מוריד יותר כוח אחיזה לקרקע דרך הצמיגים.
להבדיל אלפי הבדלות מרכבי "ספורט" שבו נרצה לצמצם את המשקל הבלתי מוקפץ למינימום כדי לא להשפיע לרעה על ההתנהגות הדינמית.
אביעד,
לגבי ההשפעה על היציבות, המספרים זניחים. חישוק קל מול כבד זה זניח לגמרי בחישוב התהפכות.
לגבי "כוח אחיזה", כהגדרתך, זה פשוט לא נכון. היכולת של המתלה לעקוב אחרי תוואי הקרקע תשתפר ככל שתצמצם את המשקל הבלתי מוקפץ ברכב נתון.
גם נוחות הנסיעה תשתפר פלאים, וזה מורגש הרבה יותר ברכב שטח מברכב כביש בהיבט זה.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אני לא יודע מה התקן בישראל אבל כשאני בחנתי אפשרות לגז בריינג', אחת האופציות באנגליה, היתה מיכל גז בתחתית הרכב, לא בתא הנוסעים/מטען.
ממש כמו מיכל דלק נוסף..
מתקינים בארץ גם מיכלים חיצוניים, אין בעייה מבחינת התקן, אבל בצ'רוקי אין מקום מתאים למיכל חיצוני (נבדקה האפשרות כמובן).
...ומכיוון שביקשת אני לא אומר מניסיון של 7 שנים של צירוקי על גז שאם זה רכב טיולים בלבד עדיף לוותר על הגז. [emoji41]
עכשיו סקרנת אותי... בד"כ מי שהתקין גז ממליץ בחום, ומי שלא התקין ממליץ כנגד, אבל מישהו שנסע על גז 7 שנים וממליץ נגד זה כבר חידוש מעניין... אתה מוכן להרחיב ?
אביעד,
לגבי ההשפעה על היציבות, המספרים זניחים. חישוק קל מול כבד זה זניח לגמרי בחישוב התהפכות.
לגבי "כוח אחיזה", כהגדרתך, זה פשוט לא נכון. היכולת של המתלה לעקוב אחרי תוואי הקרקע תשתפר ככל שתצמצם את המשקל הבלתי מוקפץ ברכב נתון.
אלון, האם גם האצה \ בלימה \ צריכת דלק ישתפרו ככל שהמשקל הבלתי מוקפץ נמוך יותר?
והאם ההערה האחרונה שלך לגבי היכולת של המתלה לעקוב אחר תוואי הקרקע תשתפר גם כשמדובר על זחילת סלעים?
Sent from my Nexus 9 using Tapatalk
בהנחה שהשינוי במשקל הבלתי מוקפץ מגיע משינוי בצמיגים/חישוקים אז כן, זה ישפר גם את מה שציינת.
גם לשאלה השניה התשובה היא כן. זה נובע מחוק שימור התנע, שהוא מסה כפול מהירות. תקטין מסה, תגדיל מהירות אם לא שינית כלום בצד השני.
נדב, ״מבחן הכלבלב״ הוא לא דוגמה- הכלבלבים שלנו גדולים וגם אטלתיים מאד לקפוץ עוד 30 ס״מ זה כלום בשבילם 😉😜
106645
לא שלמה,
נדב הקמצן לא מספר שמבחן הכלבלב האמיתי אצלו, כולל עוד בנות משפחה..
נדב, ״מבחן הכלבלב״ הוא לא דוגמה- הכלבלבים שלנו גדולים וגם אטלתיים מאד לקפוץ עוד 30 ס״מ זה כלום בשבילם נ˜‰נ˜
אה, זה ברור.
המבחן היה אם מעל הרצפה הכפולה נשאר לו מספיק מרחב מחייה מבחינת גובה...
חן - לא הבנתי (אולי כי לא רואים את התמונה ...)
שלמה - גם את התמונות שאתה העלית אני לא רואה. הבעייה אצלי או בהעלאת התמונות שלכם ?
גם אני לא רואה התמונות..
Sent from my SM-N900T using Tapatalk
בתור "מוסיקת המתנה" עד שחן ושלמה ילמדו להעלות תמונות, מצ"ב תמונה של הכלבלב מהטיול האחרון :)
106646
עכשיו סקרנת אותי... בד"כ מי שהתקין גז ממליץ בחום, ומי שלא התקין ממליץ כנגד, אבל מישהו שנסע על גז 7 שנים וממליץ נגד זה כבר חידוש מעניין... אתה מוכן להרחיב ?
אני זכה בעד גז.
גם אצלי זה היה חלק מהחישוב המקדים וזה הוכיח את עצמו בענק כי הרכב היה יום יומי ועבד המון. הגעתי איתו לקרוב ל 500000... אם היית אומר שזה רכב יום יומי - הייתי ממליץ.
אבל - אתה לוקח רכב בן 20, שככל שאני זוכר אותו לא במצב חדש, עם תא מנוע צפוף וחם מבראשית, קודח במנוע, מוסיף צנרת וחשמל למחשב העתיק, ועכשיו כל תופעת התחממות או גמגומים יצריכו התעסקות כפולה ודאגות.
לדוגמא- תקלה שהיתה לי בכלל במערכת הגז גרמה לזה שהיא לא מנעה הזרמת גז לאחת הבוכנות כשהבנזין עבד. ואז גמגום, חנק, ובגלל עודף לחץ אי היה אפשר לפעמים להניע.
עכשיו לך תמצא שזו התקלה.
הגעתי למצב שהמוסכניק הכי מוערך פה לאינדיאנים לא מצא והחליף לי את רוב חלקי החשמל באאי שקלים , והשני הכי מוערך פה החליט שמחליפים מנוע. ואני רציני ומעמיק.
בפוקס, אחרי שגם הוא כמעט התייאש, מצא איש גז את הבעיה.
שורה תחתונה- אם זהו יום יומי אני מבין ומסכים. שווה את כאב הראש האפשרי. אם זה רק לטיולים - לא בטוח ששווה את ההרפתקה.
ואני לא מדבר על זה שזה רכב לא גדול, ומיכל נורמלי של 90 יתפוס חצי מתא המטען.
בכל מקרה בהצלחה.
[emoji41]
106647
- - - Updated - - -
106648
תודה (דובי ?)
תגובה ראוייה ואתייחס לכל אחת מהנקודות שהעלית:
חום מנוע/תא המנוע: הבעלים הקודם היה פרנואיד של התחממות, ולכן מותקן רדיאטור מוגדל (שזה קשור לחום המנוע), כונס אוויר בכיוון יניקה במכסה המנוע, הגבהה של הצד האחורי של מכסה המנוע (שוב, לטובת יניקת אוויר חם החוצה), וחיישן+שעון טמפרטורה נפרדים לתא המנוע. נדיר שתא המנוע מתחמם מעל 40 מעלות (בטח בקיץ זה יעלה יותר מעכשיו, אבל הנקודה ברורה: מנוע ותא מנוע מקוררים היטב)
קידוח במנוע ??? אתה מתכוון בסעפת היניקה אולי ... אני עוד מתלבט אם להכריח אותו לקדוח מחוץ לרכב כדי לוודא שלא יישארו שבבים ...
"מחשב עתיק": מה זה קשור ?
רכב ישן => צמות חשמל ישנות: אני מתקין אצל ערן המסוקס שמצהיר על עצמו שהוא ייקה בכל מה שקשור לחיווט החשמלי. אני גם אהיה נוכח בהתקנה ואם ייראה לי שהוא לא מקפיד מספיק אז אחטוף לו את המלחם מהיד ואבצע את החלק הזה בעצמי.
בעיות דיאגנוסטיקה: עכשיו אתה מחזק את הבקשה שלי מערן לקבל צמת מעקף למחשב הגז. במערכת המתוכננת (OMVL) יש קונקטורים לכניסה וליציאה, וערן הבטיח להכין לי צמת גישור שתהייה אצלי, כך ניתן יהיה לוודא באופן מוחלט שמערכת הגז מנוטרלת במידה וצצים עניינים ...
מיכל הגז הוא אכן נקודה כואבת, אבל גלגל למעלה לתכנון שהעליתי. זוהי הפשרה שכרגע הכי נראית לי: אני משלם כ- 30 ס"מ גובה מתחתית הבגאז', ומקבל בתמורה מיכל גז של 70 ליטר, מקרר של 30 ליטר ומיכל מים של 45-60 ליטר (כך שגם נחסך לי מקום של צידנית וג'ריקנים שהיו לי עד היום).
אני מניח שעם מיכל גז של 70 ליטר אולי איאלץ לעבור לבנזין פעם-פעמיים בשנה, וזו פשרה סבירה בעיניי.
לגבי המקום הנותר: השיקול העיקרי הוא מקום לכלבלב, כי ממילא הציודים הגדולים (אוהל, מזרנים, מחצלות, רשת צל, ציוד שינה וכו') עולים על הגג (יש מזוודה קשיחה ותיק ייעודי למתגלגלים למיניהם) ולשאר הציוד יש מקום בשפע (אני עובר מויטארה, מתורגל בארגון יעיל של הציוד)
שכחתי משהו ?
אז שוב תודה, החכמתי (ושמח לשמוע שאפשר להגיע עם המנוע הזה לחצי מליון קילומטר על גז, טפו-טפו-טפו ...), אבל ההחלטה על ההסבה במקומה עומדת.
אשמח לתגובות/הצעות חלופיות לארגון תא המטען ...
כן... יש לך בעייה של חישובים וקנ"מ - זה כלב, לא כלבלב.. כלב!
למה אתה חושב שמקרר 30 ליטר מבטל את הצורך בצידנית ?(היו על זה עשרות דיונים...)
למה אתה חושב שמקרר 30 ליטר מבטל את הצורך בצידנית ?(היו על זה עשרות דיונים...)
בתכנון חכם ועד שלושה ימים לא נזקקתי מעולם לצידנית
לבד או עם עוד אנשים?
למה אתה חושב שמקרר 30 ליטר מבטל את הצורך בצידנית ?
כי הצידנית שלי קטנה יותר מהמקרר הזה ... הגעתי לכאן מסוזוקי, להזכירך :)
ושוב, אם פעם-פעמיים בשנה נצטרך גם צידנית - נו שויין, אז ניקח גם צידנית ...
ממילא החברים שמטיילים איתי כבר רגילים שאני מעביר אליהם ציוד בטיולים ארוכים ...
החלטה לגיטימית לגמרי.
גם אצלי הסידור היה בהתאם כדי להשאיר שטח מעל לכלב.
בהצלחה ותהנה. אין כמו צירוקי.
[emoji41]
אביעד,
מסכים, הבדל של 3X4 ק"ג לא רלוונטי לשום דבר. אפילו לא בסמוראי קצר.
1. השתמשתי במושג "כוח אחיזה" רק כדי להבהיר נקודה. הכוונה היא כמובן הכוח הפועל בין הצמיג לבין הקרקע. משקל שעובר דרך קפיץ מגיע לנקודת המגע (של הצמיג בקרקע) עם מידת כוח נמוכה יותר ממשקל ישיר. מקווה שהסברתי את כוונתי.
2. הנקודה השניה נכונה, היכולת של המתלה לעקוב תהיה טובה יותר. כאן אין ויכוח.
3. גם לגבי נוחות הנסיעה אין ספק שיהיה שיפור ענק, אבל נוחות נסיעה? נו מה נהיינו מפונקים? :cool: זה בכל זאת XJ אם שני סרנים חיים.
זה לא חשוב אם המשקל הסטטי על הצמיג הוא מוקפץ או לא, הוא קבוע. מערכת המתלים לא תשנה אותו.
בתנועה זה סיפור אחר, אך כאן כבר הסכמנו שעדיף מוקפץ על מנת לשמור על מגע של הצמיג והקרקע.
אבל נוחות נסיעה? נו מה נהיינו מפונקים? :cool:
ברור, כאילו דא ...
מקרר, מיכל מים (עם משאבה חשמלית כמובן ...), כסא של רקארו - זה לא נקרא מפונקים ?
- - - Updated - - -
השתמשתי במושג "כוח אחיזה" רק כדי להבהיר נקודה.
התכוונת כמובן ל- "כוח אמפראז' " ...
נדב,
ראשית, ברוך השב.
שנית, מאברוק על הג'יפ - סוף סוף הצטרפת למשפחה הנכונה.
ושלישית, מאחר ואיך שהצטרפת אני נאלץ לפרוש מחוסר ברירה (כן, הרוביקון המופלא והמדהים עבר לחבר אחר כאן בפורום שזכה בו), אתה חייב להרחיב את "מבחן הכלכלב" ולסדר גם לי מקום בבגאז' (ואני שוקל פי 2 וחצי מכפי..).
נמצא לך מקום אחר בסלון (ואם לא אז יש מזוודה קשיחה על הגג, אבל זה בעייתי מבחינת מרכז הכובד ...), אבל דז או שנדי בהחלט מוזמנות לסוויטה של כפי
אבל אתא ממילא לא בא אף פעם ...
גם אצלי הסידור היה בהתאם כדי להשאיר שטח מעל לכלב.
אתה יכול לפרט קצת יותר איך ארגנת את העניינים שם מאחורה ?
מערכת המגירות שהגיעה עם הרכב (תמונה אי שם בעמוד הראשון) שמורה בחלקים - אם למישהו יש בה שימוש כלשהו - צרו קשר :)
עד שיגיע מיכל הגז, אני בבירורים על מקררים, ויכול להיות שייפול לידי מקרר משופץ של דאף, שייתן באותו מפתח (עם יותר עומק) נפח קירור של 40 ליטר במקום 30 ליטר בתכנון המקורי. אמור לקרות בתוך כמה ימים ...
ובינתיים, עד שיגיעו המקרר ומיכל הגז, המשך התכנונים:
את הרצפה הכפולה אני מתכנן להכין מעץ, כנראה בירץ', והיא תהייה מונחת ישירות על המקרר/מיכל-גז/מיכל-מים בתוספת של רגליים מעץ ביניהם, ללא עיגון לרצפה, מאחר והמיכלים והמקרר ייעוגנו לרצפה עצמאית.
בין מיכלי הגז, המים והמקרר אני מתכנן להפריד בנקודות הקרובות באמצעות ספוג קשיח כלשהו, ומכיוון שבמערכת גז עסקינן הייתי רוצה לצפות את הדיפונים ותחתית הרצפה הכפולה בשטיח אנטיסטטי שהוא גם מונע התלקחות. הייתי שמח להמלצות הן לספוג הקשיח והן לדיפון האנטיסטטי, ובמיוחד איפה אפשר לקנות מהם בכמויות קטנות :)
המשך יבוא ...
אז ככה: הגיע המקרר הגדול יותר, אבל הוא יקרררר ואני מתלבט אם תוספת הנפח מצדיקה את המחיר. בכוכבית אציין שעם המקרר הגדול יותר נשאר חלל פשוט (וקטן) יותר למיכל המים, מה שיעשה אותו קצת יותר זול. כמה ? לא יודע ...
כך ייראה החלק התחתון של הבגאז' עם מקרר 40 ליטר במקום 30 ליטר שהיה בתכנון המקורי:
107086
האופציות שיש לי עבור המקרר:
1. Vitrifrigo BRK-35 (http://www.startrelax.com/BRK35-35-Liter/) עולה חדש בארץ כ- 3200 ש"ח (30 ליטר)
2. Waeco cd-30 (http://www.dometic.eu/product/waeco-coolmatic-cd-30w/) קיבלתי הצעת מחיר של כ- 4200 ש"ח (30 ליטר, מגירה על מסילה)
3. מקרר DAF OEM מתוצרת Indelb בנפח 40 ליטר - מתצוגה יעלה לי 4900 ש"ח, חדש יעלה לי 5900 ש"ח. המחיר כולל גם הארכת צנרת (שלא דרושה במקררים האחרים כי מראש הם מגיעים עם צנרת מספיק ארוכה כדי להפריד את המדחס למיקום מאוורר יותר.
כל המקררים משתמשים באותו מדחס דנפוס, כולם עם אחריות לשנה.
את ה- Waeco פסלתי בגלל המסילות - זה אולי יותר נוח בשימוש בטיולים, אבל פחות נוח בהעמסה וניקוי, ובעיקר נראה לי פחות עמיד לטלטולים של הג'יפ (אם ייתלשו המסילות - לא כיף ...)
מצד אחד, פער המחיר ל- 40 ליטר ממש מעצבן.
מצד שני, מכיוון שעם מקרר 40 ליטר מיכל המים יהיה מלבני פשוט, הוא כנראה גם יהיה זול יותר בכמה מאות שקלים...
מצד שלישי, התכנון הוא לטווח ארוך, וכבר ממילא שילמתי מחיר מופקע על הרכב, ואני מוסיף עוד אלפים רבים על מערכת הגז + מקרר + מים, כך שבחשבון הכולל זה אולי פחות משמעותי.
מבחינה כלכלית מצבי לא להיט, אבל אני יכול לעמוד במחיר.
הייתי שמח לשמוע את דעותיכם - הייתם משקיעים את המחיר הנוסף עבור מקרר 40 ליטר במקום 30 ליטר ?
liontamer84
31-03-16, 11:04
מה מבחינת בקבוקי ליטר וחצי? נכנסים במקררים האלה?
אישית, הייתי משקיע עוד קצת על מקרר גדול יותר.
וגם העניין של להפוך את המיכל מים לפשוט יותר, תמיד טוב.
הייתי משקיע במקרר 40 ליטר לפחות.
אתה לא קונה אותו לשנה או שנתיים וכשתתחיל להשתמש במקרר תגלה שתמיד רוצים עוד קצת מקום.
קח בחשבון שהאיטלקי אומנם משתמש במדחס דנפוס, אבל מניסיון עם הדגם הגדול יותר שלהם ( C41, היה אצלי בצירוקי ) הבידוד פחות מוצלח מהמקררים היקרים יותר.
את האחרים אני לא מכיר.
שלושת המקררים מתוצרת איטליה ...
בקבוקי ליטר וחצי נכנסים בכולם גם לאורך וגם לרוחב.
שלושת המקררים מתוצרת איטליה ...
בקבוקי ליטר וחצי נכנסים בכולם גם לאורך וגם לרוחב.
:)
דיברתי על ה Vitrifrigo
אה, ותיקון טעות בחישוב שלי: מקרר דאף חדש 40 ליטר יעלה 6600 ש"ח ולא 5900 ש"ח כמו שכתבתי למעלה. את המקרר מהתצוגה ראיתי במו עיניי, אכן דנדש לחלוטין ואקבל אותו עם שנה אחריות.
במחירים האלו שווה לשקול יבוא אישי או לדבר עם שני ולראות כמה יעלה לונה 40 ליטר (ומתי יהיה)
למה דווקא מקרר "מגירה"? למה לא מקרר רגיל על מסילות?
אני לא מבין מה יש לך נגד מסילות.
ולמה שיתלשו, בקופסה סגורה.
אני בהחלט "איתך" בנוגע למקרר מגירה.. הרבה יותר פרקטי ונוח, ברכב - מצד שני, יקר יותר ופחות ורסטילי (לא נוח להוציא ולשים ליד השולחן בשטח).
אם כסף "לא ISSUE", בהחלט הייתי הולך על ה-40 ליטר - תמיד חסר מקום במקרר/צידנית... תמיד. אז עדיף גדול יותר.
למה מקרר "מגירה" ?
כבר כתבתי מוקדם יותר בשרשור, אני רוצה להשאיר את כל שטח הבגאז' פנוי לכלבלב, לכן התכנון הוא רצפה כפולה ומתחתיה המקרר, מיכל מים ומיכל הגז. מקרר מגירה כזה הוא בגובה 25 ס"מ, וזה משאיר מספיק מרחב מחייה (מבחינת גובה) לכלבלב.
למה לא מסילות בתוך המקרר ?
כי כל המשקל של האוכל/שתייה במקרר, שיכולים להגיע ל 20-40 ק"ג, יושב על המסילות, וכל זה יושב בג'יפ, שקופץ.
אני לא חושש מהעמידות של המסילות עצמן - אותן אפשר להחליף. אני חושש שהחיבור לגוף או למגירה עצמה ייגזר, וזה כבר לא תיקון פשוט ...
לגבי נוחות לקחת לשולחן הפיקניק - אפשר לקחת את כל המגירה הפנימית - זה הרבה יותר קל מלסחוב מקרר שלם ...
וכסף הוא כן "Issue", אבל הוא לא "Deal-Breaker"
ג'ק וריאנס
31-03-16, 15:09
ראיתי פרסום של indelB בנפח 40 ליטר ב-4000 שח כולל מעמ.
שווה לבדוק.
תודה ג'ק.
איפה ראית ? תוכל לצרף קישור ?
ג'ק וריאנס
31-03-16, 15:55
מבצע לחודש אפריל
בעקבות החום הגדול שהגיע עלינו
אנחנו רוצים לפנק אותכם במבצע מקרר .....מקרר לרכב/משאית 12/24V 36 ליטר מביתIndel B איטליהדגם YCD40:
הספק: 45 וואט
מתח: 12/24V
מידות: אורך 58.5 ס"מ, רוחב 35 ס"מ, גובה 44.5 ס"מ
טווח טמפרטורה: 10+ מעלות עד (18-) מעלות
משקל: 20.5 ק"ג
נפח: 36 ליטר נטו
תוצרת: סין
צבע: אפור
מחיר מיוחד למבצע 4000 ש"ח כולל מע"מ
פרטים - אליק - 0525513331 .
http://www.hanizoz.co.il/newStore/store/viewItem.asp?idProduct=19071
זה מקרר אחר, לא מתאים במידות, אפילו לא קרוב, ונפתח מלמעלה ולא מהצד. כאלו אפשר למצוא גם יותר בזול אבל הם לא עוזרים לי ...
בשעה טובה נרכש המקרר, 40 ליטר עם לוגו של דאף 😊
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160403/359ee41502756086182214bb43a0d1e8.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160403/9170f9f86e71766f0f34740b09c98cfd.jpg
GodsFather
03-04-16, 19:59
מגניב!
כזה: http://www.ebay.co.uk/itm/DAF-XF-CF-Cooler-Fridge-24v-40-Litres-/322043165528?nma=true&si=vuN4DnxH38fNgREwLWkhRjpR3s8%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557 (http://www.ebay.co.uk/itm/DAF-XF-CF-Cooler-Fridge-24v-40-Litres-/322043165528?nma=true&si=vuN4DnxH38fNgREwLWkhRjpR3s8%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557)
היצרן הוא indelb.
liontamer84
04-04-16, 13:20
תתחדש :)
וככה הוא נראה במקומו הטבעי (לפני שמפרידים את המדחס מהגוף - נכנס עם סנטימטר מרווח לדלת ...)
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160404/93ed2d79bc432e24823fcc8518cef3da.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160413/82dc4540b245c0d706f2af2b45c53865.jpg
ועכשיו המקרר כבר מקובע למקומו על פלטת עץ (כי צריך להגביה אותו כדי שהדלת תפתח מעל הסף האחורי של תא המטען - נלקח בחשבון בתכנון המקורי)
החיבור של הפלטה לרצפה באמצעות ברגים עוברים ומהצד השני שייבת גומי (ייצור עצמי מפנימית ישנה), שייבה רגילה עבה וגדולה, ואום עם נעילה עצמית.
החיבור של המקרר לפלטה באמצעות זוויות מקוריות שהגיעו עם המקרר ומתחברות לתבריגים בגוף המקרר מצד אחד, ולפלטה באמצעות ברגי עץ מצד שני.
אחרי כמה שעות (כדי לתת לשמן לשקוע אחרי כל הטלטולים ...) חובר החשמל ותוך דקות כבר מרגישים את הקור :)
השלב הבא: החזרת המשענת המקורית של הספסל המקורי למקומה הטבעי. כרגע יש שם משענות נפרדות של מאזדה כלשהי. אם בעל xj כלשהו מעוניין בהן כולל המתקון שמסביבן, מוזמנים לבוא לקחת ...
זהו, המשענת המקורית הוחזרה למקומה, המקרר במקומו והבגאז' פונה
מוכנים להסבת גז 😊
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160418/ebd85372a74e771cb42feaf42c306b09.jpg
יפה מאוד,
חיבורי חשמל, איך בדיוק מתבצע (ראיתי כאן באתר על ויטרה אבל זה ישן מאוד) משהו יכול לעשות סדר בנושא.
Sent from my XT1039 using Tapatalk
בשלב זה אני משתמש בחיבור שהשאיר הבעלים הקודם, עוד לא התעמקתי בחיווט אבל מהיכרות עם כל מה שהוא עשה עד עכשיו, זה כנראה מספק. בכל מקרה, יישור קו למערכת חשמל יבוצע בקרוב ...
ישנם דיונים על מצבר נוסף, חיבור מקבילי/חיבור טורי?
הרי למקרר יש מנגנון השהייה כדי שהיה סטרטר בבוקר, אז למה מוסיפים מצבר נוסף.
אשמח לפרוט חברים
תודה
WJ crd
מדידות אחרי טיול סופ"ש הראשון עם המקרר (בעוצמת קירור מקסימלית): מתח המצבר בערב: 12.4V, בבוקר 12.2V, מתניע כמו פנתר.
אה, ומקרר זה כיף 😊
מערכת הגז מתקרבת 😊
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160418/478cdb8c2216d95a221db63e5fad8f16.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160418/5a845202fc10a9516a9cd3f711001df5.jpg
גם המיכל מתמקם ...
תודה, זה עדיין בתהליך ...
מזרקים כבר במקומם ...
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160418/a9e053ebd7faf413c2ed319b08263339.jpg
תא המנוע כמעט מוכן, המשך מחר ...
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160418/2bfed2d2f5b665a36bad38fdde84926a.jpg
רכב ישן => צמות חשמל ישנות: אני מתקין אצל ערן המסוקס שמצהיר על עצמו שהוא ייקה בכל מה שקשור לחיווט החשמלי. אני גם אהיה נוכח בהתקנה ואם ייראה לי שהוא לא מקפיד מספיק אז אחטוף לו את המלחם מהיד ואבצע את החלק הזה בעצמי.
אני מצטרף להצהרה הזו (ולראייה, לא נגעתי במלחם במשך כל היום ...) :)
בעיות דיאגנוסטיקה: עכשיו אתה מחזק את הבקשה שלי מערן לקבל צמת מעקף למחשב הגז. במערכת המתוכננת (OMVL) יש קונקטורים לכניסה וליציאה, וערן הבטיח להכין לי צמת גישור שתהייה אצלי, כך ניתן יהיה לוודא באופן מוחלט שמערכת הגז מנוטרלת במידה וצצים עניינים ...
ההבטחה קויימה, והמעקפים נבדקו בטרם עברו לאחסון קבע בג'יפ :)
זהו, המשענת המקורית הוחזרה למקומה
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160418/ebd85372a74e771cb42feaf42c306b09.jpg
אז כמו שקל לראות, אין למשענת המקורית משענות ראש...
כמובן שאני לא מתכוון להשאיר את המצב ככה, ומסתבר שזה לא כל כך מסובך, ראו כאן (http://www.jeepforum.com/forum/f11/zj-rear-seat-headrests-installed-writeup-516306/) :)
בקרוב ...
נדב,
לטובת איכת התיעוד המעולה שלך - עשה לנו טובה ותשדרג את הסלולר - לפחות לאחד עם מצלמה איכותית יותר ...
המצלמה היתה איכותית (HTC one M7) אבל עם כל הנפילות שהמכשיר עבר הוא כבר "לא בשיאו" ...
הבעייה היא שהוא גדול לי מדי, אבל אני לא מוצא לו מחליף הולם בגודל כף יד אנושית. ממתין לראות אם תהיה איזושהי הברקה בשרשור הזה (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/95754-%D7%9E%D7%97%D7%A4%D7%A9-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%A6%D7%94-%D7%9C%D7%A1%D7%9E%D7%90%D7%A8%D7%98%D7% A4%D7%95%D7%9F-%D7%98%D7%95%D7%91-%D7%90%D7%91%D7%9C-%D7%A7%D7%98%D7%9F) ...
boaz avrahami
18-04-16, 21:57
הלחמתם את החוטים?
הלחמתם את החוטים?
ברור... (כלומר, ערן הלחים...)
כנראה שבעברו של הרכב החליפו את כל הקונקטורים של מזרקי הדלק, והם היו מחוברים בליפוף בלבד.
אז לא עשינו ניתוקים נוספים אלא פירקנו את הליפופים וחיברנו לצמות של מערכת הגז בהלחמה, ואת הזנת המתח ערן הלחים ובודד היטב.
את כל העבודה בפועל ערן עשה במיומנות רבה, חלק מההחלטות היו משותפות ...
boaz avrahami
18-04-16, 22:11
אתה מודע לזה שהלחמה זה לא משהו שמומלץ בעולם הרכב, כן?
נהוג קונקטורים עם קצוות לחיצה.
הלחמה היא קשיחה
סטייל אלו
http://youtu.be/LIR9-ZdG958
אני מודע לתפיסה הזו, והנסיון הפרטי שלי (כשאני מבצע את ההלחמות) אומר אחרת.
הלחמות, כשמבצעים אותן היטב, מבודדים היטב, וממקמים/מעגנים באופן שלוקח בחשבון את קשיחות ההלחמה יכולות להיות פתרון איכותי ובוודאי יותר KISS ...
בפתרון שאתה מציע היתה נוצרת שרשרת קונקטורים, מקור לתקלות פוטנציאליות נוספות ...
יכול להיות שבהתייחסות לאיכות ההלחמות שמבצעים ברוב המוסכים בארץ אתה צודק לגמרי, אבל זה לא המקרה.
ובכל מקרה, זה עדיף אלפי מונים על הליפוף המעפן שהיה שם קודם ...
70 ליטר טבעתי, כתבתי אי שם למעלה ...
יפה. נראה מוצלח יותר משלי מבחינת הפרופורציות ביחס לנפח.
שלי 90 ליטר (בפועל נכנסים כידוע רק כשני שליש, עיינו 65 ליטר) ומספיק ל-320 ק"מ בקירוב.
אבל הוא טופס גם יותר מקום וחבל.
107520
המצלמה היתה איכותית (HTC one M7) אבל עם כל הנפילות שהמכשיר עבר הוא כבר "לא בשיאו" ...
הבעייה היא שהוא גדול לי מדי, אבל אני לא מוצא לו מחליף הולם בגודל כף יד אנושית. ממתין לראות אם תהיה איזושהי הברקה בשרשור הזה (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/95754-%D7%9E%D7%97%D7%A4%D7%A9-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%A6%D7%94-%D7%9C%D7%A1%D7%9E%D7%90%D7%A8%D7%98%D7% A4%D7%95%D7%9F-%D7%98%D7%95%D7%91-%D7%90%D7%91%D7%9C-%D7%A7%D7%98%D7%9F) ...
תשמע...
להגיד היום "לא מוצא", לגבי טלפון, זה תירוץ עלוב, שלא מתאים לך:).
יש כ"כ הרבה אופציות, שאתה ממש סתם מתעצל.
אחד הטלפונים הטובים והזולים ביותר היום הוא גלקסי S5 (וגם ה-S4) - מציאה של ממש.
גם קומפקטי וגם ביצועיסט וגם מסך טוב וגם מצלמה טובה וגם... דגם האקטיב, שישרוד התעללות...
ויש לך את כל האייפונים, עד דור 5S, שהם קומפקטיים מאוד (אם לא מכניסים אותם ל-CASE ענק).. לשימושים "מוגבלי אפל".
ואת הנקסוס 5 (הרגיל... הקודם) אפשר להשיג במחירים מגוחכים.
שלא לדבר על כל הסיניים האלה - קונים שניים/שלושה, מגדירים גיבויי לגוגל בכל לילה וכשהטלפון "מת", פשוט מחליפים לזה שממתין במגירה ומשחזרים הכל תוך כמה דקות... אפילו לא תרגיש בהבדל.
אז... יאללה. תגיד מה בחרת...
- - - Updated - - -
דרך אגב...
אני כ"כ לא מעודכן במה שקורה היום...
אח של חברה שלי (מפה) הגיע מהארץ ועשה לי הכרה עם אפפ שעובד במקביל לחנות של גוגל - מציאה של ממש!
אותי עיניינו במיוחד כל מיני אפפס של OBDII... פתח עולם חדש לא אפשרויות.. למעשה הכפיל את האופציות שלי, לעומת הגוגל...
איזה מזל יש לאפל שהתפוח ההוא, הוא סימן רשום שלהם - אחרת לא היה להם מה למכור בכלל, לעומת האופציות של המתחרה..:rolleyes:
נסיון יפה ברנרד, אבל:
א. לגבי מכשיר הטלפון שלי, הדגמים שציינת יותר גדולים משלי, ואני מחפש קטן יותר, אבל לא פחות איכותי. אם תרצה, אפשר להמשיך לדון בזה כאן (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/95754-%D7%9E%D7%97%D7%A4%D7%A9-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%A6%D7%94-%D7%9C%D7%A1%D7%9E%D7%90%D7%A8%D7%98%D7% A4%D7%95%D7%9F-%D7%98%D7%95%D7%91-%D7%90%D7%91%D7%9C-%D7%A7%D7%98%D7%9F) ...
ב. לגבי התקני ה- OBD - ערן טוען שרוב ההתקנים האלו שווים בדיוק את המחיר האפסי שלהם. בכל מקרה, אני מציע לך לפתוח שרשור מתאים בפורום הרלוונטי...
ג. לגבי המקבילה לחנות של גוגל - ראה ב' ...
זהו, יש גז :)
מעבר לידיעה שעכשיו כל קילומטר יעלה הרבה פחות, אני לא מרגיש שום הבדל בנסיעה. החלפתי כמה פעמים בין גז לבנזין תוך כדי נסיעה במצבים שונים ואני לא מרגיש שום הבדל. אפילו המעבר בין סוגי הדלקים חלק לגמרי
אני רוצה לומר תודה ענקית לערן (המסוקס) על ביצוע ללא דופי של התקנת המערכת במקצועיות, יסודיות, וסבלנות רבה למרות כל השגעונות והשגיונות שלי. ההקפדה שלו על הפרטים הצליחה להרשים אותי, כאשר כל רכיב וכל חיבור מקבל את הקיבוע והאיטום שלו בפדנטיות נדירה, מיקום מרכיבי המערכת השונים לוקח בחשבון את כל המשמעויות של ג'יפ שעובד בשטח, ואפילו אסתטיקה חיצונית. ההקפדה והסבלנות המשיכו גם כאשר הבנו שאנחנו הולכים להשאר מאוחר יותר מהמתוכנן, ועוד ביום ההולדת של ערן :confused:
אז ערן: המון תודה, מזל טוב ליום ההולדת, ושאפו ענקי על העבודה ועל היחס - אתה ללא ספק מקצוען אמיתי ואדם נדיר במחוזותינו.
נדב.
liontamer84
20-04-16, 09:20
תתחדש חבר, ומזל טוב למסוקס!
עוד קצת פרטים טכניים: המערכת הותקנה ללא משמנת (מספר בעלי מקצוע טענו שאין בה צורך במנוע הזה, ועדיף לא לשים משמנת כדי לא לפגוע בחיישנים השונים), ובמקומה הוגדר שילוב של בנזין בתנאי מאמץ.
מה זה "תנאי מאמץ" ? במערכת מגדירים 2 פרמטרים ששולטים על שילוב הבנזין בהנעת הגז:
1. סל"ד מינימום - הסל"ד שמעליו תתאפשר הוספת דלק - אנחנו קבענו אותו על 2300 סל"ד, שהם כ- 110 קמ"ש אמיתיים בהילוך חמישי. אני בד"כ לא מגיע לסל"ד הזה ...
2. כמות גז מקסימלית לפעימה - למעשה משך הזמן המקסימלי שמזרק הגז יכול להפתח בכל פעימה - ואם נדרש יותר אז ההשלמה הינה באמצעות תוספת בנזין במקביל לגז. כיילנו את המערכת כך שבשיוט (במישור, בלי תאוצה) של 110-120 קמ"ש המחשב מוסיף 7%-8% דלק. אם במצב הזה אני לוחץ על הדוושה עד הסוף אז המנוע מוזן בכ- 30% דלק.
זה מרגיש לי האיזון הנכון, אבל עם הזמן והנסיון אפשר להמשיך ולהתאים אותו ...
ערן המסוקס
20-04-16, 16:57
סע בדרכים טובות 😸
ואם צריך, גם בדרכים משובשות, וגם בדרכים-לא-דרכים - בשביל זה קניתי ג'יפ ועכשיו אני גם יכול להרשות לעצמי לנסוע בו ...
אני שוב מתלבט לגבי הפרדת המדחס מהמקרר...
אני לא חושב שיש כאן אמת אחת מוחלטת, אבל אשמח לשמוע שיקולים נוספים, דעות והמלצות.
אז ככה:
107544
זהו השרטוט של רצפת הבגאז'. מיכל הגז והמקרר כבר ממוקמים היטב ואין לי כוונה להזיזם.
ההתלבטות היא לגבי מיקום מדחס המקרר (המלבן האדום מימין למעלה בשרטוט) ואני רואה כעת 2 אפשרויות:
א. לנתק את המדחס מגוף המקרר ולמקם אותו מעל הרצפה הכפולה צמוד לדופן ימין
חסרונות:
1. המדחס ייתפוס מקום מעל הרצפה הכפולה
2. צריך להתקין את המדחס כך שאפשר יהיה להסיר את הרצפה הכפולה - מוסיף מורכבות
3. המדחס והצנרת יהיו יותר חשופים לפגיעות פיזיות (כמובן שאמגן אותם כדת וכדין)
4. זה יעלה לי אלף ש"ח
ייתרונות:
1. המדחס יקבל יותר איוורור
2. התרמוסטט יהיה נגיש לכיוונון (כרגע הוא מכוון למקסימום קור. הוא לא אמור להקפיא ואכן הוא לא מקפיא.)
3. מיכל המים יוכל להיות גדול יותר - 56 ליטר במקום 35 ליטר באפשרות השנייה
ב. להשאיר את המדחס במקומו.
חסרונות:
1. יש מקום מצומצם יחסית לפיזור החום של המקרר
2. זה יצמצם את גודל מיכל המים לכ- 35 ליטר (ואפשר להרוויח עוד 5-7 ליטר אם מנצלים את הנפח שסביב מיכל הגז)
ייתרונות:
1. כך המקרר במצבו המקורי ללא שום שינוי
2. מעל הרצפה הכפולה לא יהיה שום דבר קבוע - משטח פנוי לחלוטין
3. באפשרות זו המדחס והרדיאטור מוגנים לחלוטין ממכות חיצוניות
קדימה, תתפרעו :)
liontamer84
20-04-16, 21:05
אם הייתי במצבך,
לא הייתי עושה את ההפרדה.
העניין של משטח העמסה נקי, משחק תפקיד רציני, בייחוד אצלך עם הכלבלב.
זה נשמע לי פתח לבעיות כל השינוי של התצורה המקורית של המדחס.
אם עדיין יחסרו לך ה20 ליטר הנוספים של המים, פשוט תוסיף ג'ריקן.
תראה רק שאתה דואג לאיוורור ראוי למדחס.
את עניין המים מסביב למיכל גז - לא הייתי חושב אפילו לשנייה ליישם - כמו שנאמר - קיפ איט סימפל.
תראה רק שאתה דואג לאיוורור ראוי למדחס.
זה לא טריביאלי...
יחידת הקירור במקרר הזה בנוייה כך שהיא מושכת אוויר קר דרך גריל בחיפוי העליון, ואילו הפליטה של האוויר החם היא דרך פתח עגול של 3" שפונה אחורה, כלומר למרווח הצר שבין המקרר למושב. המרווח הזה יהיה סגור מלמעלה ע"י הרצפה הכפולה, משמאל ע"י מיכל המים, מלמטה ע"י הרצפה (אבל מורם 2-3 ס"מ), ומימין ע"י דופן הרכב.
בתכנון המקורי של המקרר (כלומר במשאיות) מחברים צינור לפתח האחורי שמוציא את האוויר החוצה, מעין ארובה.
מה שכן, בטיול הבכורה עם המקרר, לפני שפרקנו את הציוד, הושטתי יד לאזור כדי לראות כמה הוא התחמם, ולא ממש הרגשתי שם הצטברות חום - אבל זה לא היה יום חם, וגם החלל מאחורי המקרר לא היה סגור כפי שהוא יהיה תחת רצפה כפולה וצמוד למיכל מים ...
תדלוק (מלא) ראשון :
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160426/618dfb93bd6373ae7dc79547f8f5f89e.jpg
בשעה טובה@
איפה תדלקת בכזה מחיר? ברוב התחנות זה סביב2.8-2.9 ואף יותר
דור אלון בית דגן.
יש אפליקציה לאנדרואיד בשם גפ"ם ישראל - יש שם את כל התחנות כולל מיקום, שעות פעילות ומחיר עדכני... שווה ...
זו אכן התחנה הכי זולה בארץ לגז לדעתי.
באפליקציה המחירים מעודכנים?
עד כמה שראיתי, המחירים מעודכנים, ובתחנת טן בקסטינה יותר זול ...
היי נדב ,
אשמח אם תרחיב יותר לגבי המקרר ...
אם זה קירור או הקפאה , או גם וגם ?
יש מתג הפעלה עם כיוון טמפרטורה או רק on/off ?
תודה .
המקרר לא אמור להקפיא. יש לו טרמוסטט פשוט בצד האחורי - כלומר לא נגיש כשהרצפה הכפולה במקומה (אם כי בצורה שהרצפה בנוייה אצלי זה עניין של כמה שניות אם אין יותר מדי דברים בבגאז'...
בטיול האחרון עם הטרמוסטט במצב הקר ביותר קפאו לי הביצים ...
(לא הייתי בונה עליו בשביל קרח/גלידות וכדומה, בשר קפוא כנראה יפשיר לאט מאוד, עדיין לא יצא לי לנסות ... )
אין מתג הפעלה בכלל ואין תצוגת טמפרטורה. טרמוסטט פשוט עם סקאלה חלקה (בלי מספרים) וזהו.
יש לו הגנת מצבר שמכוונת גבוה (11.8V)
והוא יקר.
מצד שני הוא מקרר מהר וכנראה מבודד היטב, כי כמעט לא מוריד ממתח המצבר אחרי לילה שלם בשטח.
סטופיד אנד סימפל, כמו שאני אוהב :)
הרצפה הכפולה עוד בבנייה, בינתיים זה נראה ככה:
107855
וכמובן שגם הספקנו לטייל בחג ולהינות מכל רגע :)
107856107857107858107859
הבא בתור: מיכל מים מובנה מתחת לרצפה הכפולה. אני מתלבט בין נירוסטה ופוליפרופילן...
הדיון על זה בשרשור נפרד (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/98481) בפורום הכללי ...
את עניין המים מסביב למיכל גז - לא הייתי חושב אפילו לשנייה ליישם - כמו שנאמר - קיפ איט סימפל.
שיקול חשוב, אבל מצד שני כל צד שמקיף את מיכל הגז שווה 5-6 ליטר ומכיוון שהמיכל הצטמצם ל 30-35 ליטר אז זה נהייה יותר משמעותי.
בשני הטיולים האחרונים שירדנו לדרום, היה צריך "לתדלק" את המיכלים המובנים במהלך הטיול, וזה עוד לפני שאמרנו "מקלחת" ...
המחשבה הנוכחית היא לנצל רק את צד ימין, ואת צד שמאל להשאיר ישר כדי שיהיה יותר נוח (אפשרי ...) לחבר את הצינורות, וממילא בצד שמאל ניתן לנצל פחות כי מיכל המים ומיכל הגז לא ממורכזים על אותו הציר (מיכל הגז ממוקם יותר שמאלה כדי לנצל את הנישה מאחורי בית הגלגל, ומיכל המים כלוא בין בית הגלגל, מיכל הגז, המקרר ומשענת המושב האחורי)
שווה לי לשלם קצת יותר בשביל ניצול יותר טוב של החלל והגדלת מיכל המים, אבל אם אנסה לנצל עוד נפח בצד שמאל זה יהיה סיוט (עד בלתי אפשרי) לפרק ולהרכיב את הצינורות (אני לא רוצה אפילו להתחיל לחשוב על לגעת במיכל הגז בשביל זה)
הנה כך:
108338
108339
108340
108345
108342
108343
108344
108341
מעניין מה יהיו העלויות ... בשביל 35ליטר.
בשביל 35 ליטר תעשה התאמות לגריקן.
דורון, לא ירדתי לסוף דעתך ...
זה היה מיועד לאורי עם הסמוראי.
בשעה טובה, מיכל המים הוזמן ואף הותקן, נפח שמיש מדוד בפועל (בלי קומבינות של שיפועים) - 38 ליטר.
הסיפור המלא: כאן. (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/98481)
112877
112878
הבא בתור: פאנל פיקוד חשמלי לכל השמחה שבבגאז': מקרר, ברז גז לבישול, משאבת מים חשמלית, תאורה, שקעי צרכנים.
עדכונים יבואו :)
מגניב ותתחדש
Sent from my iPhone using Tapatalk
יפה ויצירתי !
it was a jeep thing
תודה, תודה.
ושכחתי לציין ולצלם - כמובן שכל החגיגה הזו מכוסה בבירץ' + משטח גומי שיוצרים משטח העמסה שטוח וחלק בלי הפרעות, או לחילופין סוויטה לכלבלב :)
מעניין מה יהיו העלויות ... בשביל 35ליטר.
3800 ש"ח בשביל 38 ליטר - שיהיה עגול :)
מוגזם ? אולי, אבל אני אוהב שהדברים עשויים כמו שצריך והעדפתי לחכות עוד קצת ולאסוף תקציב מאשר להתפשר על האיכות או נפח המיכל.
הדברים נכונים גם לגבי המקרר - שילמתי יותר עבור מקרר שנתן לי עוד 10 ליטר שמישים באותו החלל.
וגם לגבי מערכת הגז - שילמתי קצת יותר כדי שההתקנה תתבצע ע"י ערן, וחיכיתי יותר מחודש עד שיגיע מיכל גז אופטימלי במידות.
ובעצם, גם הצ'רוקי עצמו נרכש במחיר שנחשב מוגזם.
אבל איזה כיף :)
boaz avrahami
04-02-17, 23:35
נראה נהדר., הכול.
מה המשקל הכולל של מה שאתה מעמיס על האוטו כציוד לטיול?
יש לי הרגשה שהתפרעת קצת ואתה עלול לשלם מחיר בשקיעת קפיצים ושברים.
נראה ליגה... איזה מקרר זה?
יפה מאד!
ב
הבא בתור: פאנל פיקוד חשמלי לכל השמחה שבבגאז': מקרר, ברז גז לבישול, משאבת מים חשמלית, תאורה, שקעי צרכנים.
עדכונים יבואו :)
אני הלכתי על משהו כזה בארגז.
http://m.ebay.com/itm/DC32V-8-Way-Circuit-Car-Boat-Insert-Automotive-ATC-ATO-Fuse-Box-Block-Holder-NEW-/321866087243?_trkparms=aid%253D222007%25 26algo%253DSIC.MBE%2526ao%253D1%2526asc% 253D20150519202348%2526meid%253D27cb7278 ca69493ea400ca1715ebb64f%2526pid%253D100 408%2526rk%253D3%2526rkt%253D17%2526sd%2 53D162148208571&_trksid=p2056116.c100408.m2460
המקרר הוא מגירה 40 ליטר של Indelb שהוא מקורי של משאיות דאף.
משקלים... בוא נראה ... בהנחה שאני תמיד יוצא עם מיכלים מלאים:
מיכל גז (ריק) 35 ק"ג
גז 35 ק"ג
מיכל מים (ריק, הערכה) 25 ק"ג
מים 40 ק"ג
מקרר (ריק) 20 ק"ג
יצא לנו: 80 ק"ג למקרר ומיכלים, ועוד 75 ק"ג נוזלים, סה"כ: 155 ק"ג
המקרר הוא מגירה 40 ליטר של Indelb שהוא מקורי של משאיות דאף.
משקלים... בוא נראה ... בהנחה שאני תמיד יוצא עם מיכלים מלאים:
מיכל גז (ריק) 35 ק"ג
גז 35 ק"ג
מיכל מים (ריק, הערכה) 25 ק"ג
מים 40 ק"ג
מקרר (ריק) 20 ק"ג
יצא לנו: 80 ק"ג למקרר ומיכלים, ועוד 75 ק"ג נוזלים, סה"כ: 155 ק"ג
שכחת את הדבר שבשבילו ביצעת את ההנדסה הזו,
הכלבלב - 20 ק"ג ~ :)
הכלבלב של נדב זה יותר כמו 35 ק"ג...
40 ק"ג, אם כבר...
אבל אז אין שום דבר אחר על הרצפה הכפולה 😊
אני הלכתי על משהו כזה בארגז.
http://m.ebay.com/itm/DC32V-8-Way-Circuit-Car-Boat-Insert-Automotive-ATC-ATO-Fuse-Box-Block-Holder-NEW-/321866087243?_trkparms=aid%253D222007%25 26algo%253DSIC.MBE%2526ao%253D1%2526asc% 253D20150519202348%2526meid%253D27cb7278 ca69493ea400ca1715ebb64f%2526pid%253D100 408%2526rk%253D3%2526rkt%253D17%2526sd%2 53D162148208571&_trksid=p2056116.c100408.m2460
אני חשבתי יותר בכיוון הזה (בינתיים רק מונח במקום, עוד לא מחובר לכלום):
112902
לפיצול הזנת החשמל אשתמש כנראה בקופסת פיוזים (חדשה) שזרוקה אצלי איפשהו ...
נראה לך ???
112903
הפאנל הזה מגניב, מאיפה?
תכנון שלי, סמלים מהאינטרנט, החומר הוא שארית בירץ' שנשארה מהרצפה הכפולה, חריטה ממוחשבת בהוד השרון (דודו חריטה), בחירת צבעים וצביעה עם הבת שלי 😊
נדב עבודה יפה...
מאוד דומה לפתרון שאני עשיתי בסמו שלי.
אגב.. מאיפה קנית את הבירץ?
הבירץ' מוייצמן בנתניה
וייצמן בכלל טיפוס של לנדרוברים... אתה מבין שהכנסת לג׳יפ עץ של לנדרובריסט?
וברצינות - נראה פונקציונלי וגם נראה טוב. אני חושב שהבאת את התא מטען הקטן הזה לניצול מקסימלי. הכלב - מספיק לו הגובה שנשאר?
אסף.
הבנאדם חפר לי שעה על הגראנד-צ'רוקי שלו (או של אחיו ?) עד שהצלחתי להשחיל מילה ולהסביר שזה לא גראנד ... אבל לפחות קיבלתי הנחה יפה וסובלנות ליד המסור 😊
הגובה שנשאר לא מספיק לכלבלב לעמידה זקופה, אבל בהחלט מספיק לו כדי להשתחל לשם בזינוק מהמקום ולהסתדר לרביצה נינוחה ... זה כמובן נבדק מראש עוד לפני שהוזמנו מערכת הגז והמקרר 😊
ולגבי פונקציונלי - חכה, עוד לא נאמרה המילה האחרונה ...
Sent from my HTC One using Tapatalk
רק לדבר אחד עוד לא מצאתי פתרון הולם: תיק כלי העבודה - תיק קורדורה גדול (של מקיטה אם אני זוכר נכון) וכבד, מכיל סטים כפולים (מטרי ואינצ'י) של מפתחות, בוקסות בדרייב רבע ווחצי, ועוד כמה כלים נחוצים/שהצטברו. כרגע התיק נודד בין הרצפה שמאחורי מושב הנהג (כי ממילא יושב שם כלבלב מאחורה) לבין הבגאז' (עם הכלבלב) במידה והספסל האחורי מאוכלס במלואו ע"י מהלכי-על-שתיים ... אה, וגם האימפקט הנטען, אבל זה ייסתדר ...
כך זה נראה בלנדרובר- מיטה אני זוגתי והכלבלבה מאותו הגזע של הכלבלב של נדב.
112940
נדב תמיד אתה יכול להדפיס איזה תבנית עוגיות או פנל מתגים .. :)
נראה ממש יפה.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
עם קצת מזל, מחר יחובר הפנל חשמלית :) :) :)
שלמה, אני לא רואה את התמונה ...
לקח קצת יותר זמן, אבל הנה, מתקדמים:
פאנל הפיקוד חובר וכל הפונקציות פועלות:
113412
1. טרמוסטט למקרר (מסתתר מימין למעלה)
2. ברז גז לבישול, עם סגירה אוטומטית אחרי 3 שעות (כי אני עשוי לשכוח)
3. מקרר, בתוספת פיקוד "טורבו" (3500 סל"ד במקום 2000 סל"ד) למשך שעה וחצי, אח"כ עובר אוטומטית למהירות המינימלית של 2000 סל"ד (למה ? - שוב, כדי שלא אשכח את המקרר במצב "טורבו"
4. משאבה חשמלית למיכל המים (לשטיפת כלים חסכונית, מקלחת)
5. תאורה לבגאז' וסביבתו (עוד נחזור אליה)
6. ממיר 220V (הממיר עצמו מסתתר בין המקרר למשענת הספסל האחורי)
7. שקע ביתי 220V מוגן ע"י "מכסה ילדים"
וכך נראית רצפת תא המטען:
113411
אז מה היה לנו (מימין לשמאל):
1. לוח פיקוד
2. קומפרסור לנעילה הקדמית
3. מקרר מגירה 40 ליטר
4. ממיר מתח 1000 וואט סיניים
5. תיק עזרה ראשונה
6. מיכל מים 38 ליטר
7. מיכל גז 70 ליטר
8. אוהל נוחות/שירותים (העיגול הירוק מעל מיכל הגז)
9. רצועות גרירה, שאקלים, מיני את חפירה
ועל כל זה אני משלם ברצפה כפולה בגובה 30 סנטימטר.
כך זה נראה עם הרצפה הכפולה:
113410
ורמז לבאות (כרגע רק מונח בלי עיגון מסודר - "להמחשה בלבד" ...
113409
תאורת תא המטען מורכבת מלדים של אור חם יחסית (4300K אם אני זוכר נכון), מורכבים מ- 3 כיוונים ומספקים אור חזק במינימום סינוור.
113413
"וסביבתו" - על שום מה ?
אני אוהב לבשל בשטח ובטיולים ארוכים נהגתי להצמיד גרלנדה לדופן הג'יפ. עד היום.
דלת תא המטען של הצ'רוקי נפתחת למעלה ונעצרת בזווית מושלמת להאיר מלמעלה למרחק של כ- 3 מטר, מספיק כדי להעמיד שולחן ולעמוד משני צדדיו. פיזור של גופי תאורת לד בשני גוונים חמים (4300K, 3000K) יוצר אור נעים וברור, כמעט בלי צללים וסינוור (אלא אם כן תסתכלו ישירות אליהם. בדיוק לטעמי :)
כמובן שהתמונה לא משקפת את גוון ועוצמת התאורה ...
113414
המשך יבוא, מבטיח :)
יפה !
ראיתי.
התמונות חוטאות לאמת.
התאורה ח ז ק ה. א ו ר י ו ם מ מ ש.
כל כך חזקה שאתה לא יכול להביט למעלה.
גם היחידה ליד המקרר יפה.
יש רק בעייה אחת באוטו של נדב - הוא אדום :)
צבע של בנות ...
אתה לא מבין מהחיים שלך, זה אדום של בנים ...
יש לי דאסטר לבנה ... מה אני מבין מהחיים שלי :)
אבל אותי למדו שבטבע .. אדום = סכנה ! אזהרה !
אז תיזהר 😊
liontamer84
27-02-17, 11:33
איפה המפסקים של כל התאורות האלה?
גלגל אחורה, יש תמונה ברורה של לוח הפיקוד ...
אחרי ניסוי כלים משמעותי ראשון, נראה שהעסק מנגן היטב
ציוד לשלושה ימים, כולל שני מנגלים, כירה גדולה והרבה אוכל, ארוזים כהלכה בארגזים מתקפלים ומנצלים את החלל בצ'רוקי בצורה אופטימלית.
השילוב של גז ובנזין נותן טווח נסיעה מוגדל בלי גיחות מיותרות לתדלוק.
איזה כיף :)
https://www.youtube.com/watch?v=FPQlXNH36mI
חג שמייח לכולם :) :) :)
חג שמח ;)
Sent from my Pixel using Tapatalk
יש צילום של תא המטען עם כל הציוד הזה והכלב?
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
הכלבלב בספסל האחורי.
הוא עובר לבגאז' רק כשאנחנו מארחים ...
פשששש...שאפו.
מכיר את הרכב. טיילתי עם הרכב הזה והבעלים הקודם שלו בכמה וכמה טיולים. אחד הרכבים היותר משופרים ומוצלחים שיש.
אתה המשכת לשפר ולשפצר אותו עוד יותר. על כך השאפו.
תודה 😊
עם מי מהבעלים הקודמים טיילת ?
על הדרך, פינקנו את הרצפה הכפולה ביריעת גומי חביבה, כך זה לא מחליק ושוחק את העץ ואת הפינות של הפלסטיקה ...
זה המוצר: http://www.babigum7.com/product/מטר-מרובע-יריעת-גומי-מחורץ-10001200-ממ/
מה נשאר לעשות מאחורה: תומך משקל נוסף בין המקרר למיכל הגז, התקנת הפרזולים למצב מיטה זוגית, צינור מילוי מים, שפצור שירותים ניידים למקומם הקבוע.
אחרי כן תור הגג: החלפת רצועות סגירה למזוודת הגג (יבשות) וחיזוקים כלליים.
ואז הפרוייקט הגדול הבא - חשמלים בצד הקדמי: מערכת קול נורמלית, חיבור מהיר לסוללת גיבוי, דיבורית, תאורת פנים לתא הנוסעים, תאורה לתא המנוע, תגבור משמעותי לתאורת החזית.
שלא ייגמר לעולם :)
נדב, טיילתי ועדיין מטייל עם גיא. זה הבעלים ממנו רכשת את הרכב.
סגירת חוב: תמונות של משטח הגומי שעל רצפת הבגאז' ...
114297
114296
boaz avrahami
14-04-17, 20:12
$$$ ??
שמתי קישור למעלה ...
זה המוצר: http://www.babigum7.com/product/מטר-מרובע-יריעת-גומי-מחורץ-10001200-ממ/
100 ש"ח + מע"מ למטר-רץ.
רוחב היריעה 1.20 מ', אורך כמה שתרצה, חותכים במקום (ראש העין) גם למידות מדוייקות (אבל אתה משלם על כל החומר, ומקבל את השאריות)
אפשר לראות במקום מגוון של יריעות בכל מיני מרקמים, אני קיבלתי שם שירות מצויין :)
יש שם חנות פתוחה? צריך לתאם?
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
לא יודע לגבי החגים, אבל בגדול הם שם...
לא צריך לתאם פגישה, אבל עדיף לוודא שעות פעילות. מקבלים אשראי במקום.
boaz avrahami
14-04-17, 21:03
קטע. אני עובד מטר משם ונסעתי כל פעם לחנות בתח אביב...
ומכיוון שלא היה לנו העונג לחזות בשטפונות בדרום, ניצלתי את הזמן לטפל בבעייה שגילינו בטיול האחרון.
בעצירות, במיוחד בעליות כשעצרנו לעזור בהכוונה, שמנו לב לנזילת מים מצינור העודפים של מיכל המים, ובערב נגמרו המים הרבה לפני שציפינו לכך. נראה שהרבה מים הולכים לאיבוד דרך צינור העודפים. למעשה זה די הגיוני בהתחשב בכך שצינור העודפים יחסית קשיח ויורד ישירות אל מתחת לבגאז', הנה כך:
114298
בהתחלה חשבתי לשים שסתום חד כיווני (עם ניתוק מהיר כשממלאים מים), אבל בסופו של דבר החלטתי ללכת על פתרון פשוט יותר: במקום הצינור הקשיח חיברתי צינור דק וגמיש, ויצרתי בעזרתו מעין סיפון הפוך - הצינור עולה מתחת לחיפויים עד לפלסטיקה (למעשה פח ...) שמעל לחלון האחורי השמאלי, ויורד חזרה מתחת לחיפויים עד לאותו הפתח שמוליך אותו אל מתחת לבגאז', הנה כך:
114302
114301
114300
114299
על הדרך התווספה עוד תמיכה לרצפה הכפולה בין המקרר למיכל הגז, מחר אני מקווה למתקן את המיטה הזוגית :)
ניסוי כלים ראשוני:
114308
ניסוי כלים ראשוני:
114308
אתמול בלילה, בגלל כמות הייתושים בסביבות דרום ים המלח, החלטתי לישון בג'יפ עם חלונות סגורים לגמרי.
אני מניח שהג'יפ לא אטום לחלוטין, אבל בכל זאת, מי יכול לעזור לחשב לכמה זמן יספיק האוויר בג'יפ אם ישן בן אדם אחד?
תודה
אני חושב ששמעתי פעם 4 ליטר אויר לשעה ..
אחרי המפגש ג'יפולוג ישנתי באוטו לבד כי האוהל חדר .. לא נחנקתי .. ושלשום בלילה החם בלי שיטפונות ישנתי עם הילד באוטו כמה שעות .. לא נחנקנו גם.
בויטארה ישנתי כמה פעמים, גם 2 אנשים, אני מניח שכל לילה כזה קרב אותי בערך 6 שעות למוות ...
זהו, הכל מורכב במקום, כולל תמיכות נוספות היכן שהתבקש.
החלק הקשה בתפעול של המיטה הוא... לפנות את הבגאז' ולקפל את הספסל האחורי :)
(כי תמיד יש שם דברים שצריך להוצי קודם, למשל תיק כלים כבד...)
אח"כ מחליקים את הפלטה העליונה לכיוון קדמת הרכב ומניחים את הקצה שלה על הספסל (שמקופל קדימה), וממשיכים להחליק קדימה עד שהתושבות בקצות הפלטות מתלבשות אחת על השניה. וזהו.
כשהג'יפ ריק זה לוקח פחות מדקה לבן אדם אחד :)
תמונות והסברים עוד מעט, אחרי שאסדר את כל הבלאגן שהשארתי מחוץ לג'יפ ...
GodsFather
15-04-17, 22:05
תייצר תרגולת, סידור נכון והכל יהיה לך צ'יקצ'ק גם כשהרכב עמוס.
שלב ב' - אוהל גג
אני חושב שהציוד מסודר אצלי לא רע, הכל בארגזים שמתיישבים בול בבגאז'. חוץ מהכלים, הם עוד מחפשים פתרון אלגנטי ...
את האוהל שלי אני מעדיף על הקרקע, וממילא על הגג יש מזוודה ותיק עם רשת צל ומחצלת...
בעצם... תמיד יש לי אוהל (במזוודה) על הגג - זה אומר שיש לי אוהל גג ?
זו הרי עובדה ידועה לכל (ואם אתם לא מאמינים לי, תשאלו את גרושתי...) שאני עצלן מדופלם. ומיכיוון שאני כל כך עצלן אז אני מוכן לעבוד קשה כדי שאחר-כך יהיה לי קל :)
הרעיון של מיטה מתגלגל אצלי בראש עוד מלפני שחתמתי על זכרון הדברים של הצ'רוקי. עוד משלב התכנון של מערכת הגז-מקרר-מיכל מים. וכדרכן של מחשבות, הן הופכות לתוכניות, ולפעמים הן אפילו מתממשות :)
אז צמד הפלטות גר בבגאז' כבר מזמן וממתין בסבלנות להפיכתן למיטה. חשבתי ובחנתי כל מיני פתרונות פרזול שיספקו תמיכה נאותה לפלטה הקדמית וחיבור טוב לפלטה האחורית כדי ליצור משטח נוח. הבעייה היא שבשגרה הפלטות נמצאות אחת על השנייה, כאשר גם מעליהן וגם מתחתן צריך לשמור על משטח ללא בליטות ועניינים ...
לשם שינוי הרעיון לא צץ במקלחת, אלא כאשר שיחקתי עם אביזרי חיבור שונים כדי למצוא את הדרך הטובה להצמיד את הפלטות אחת לשנייה. משחק אקראי עם שני חלקים שלא היו אמורים להפגש הביא את הרעיון הבא: אם מצמידים לקצות הפלטות ברזל זווית שצדה האחד הוא בעובי הפלטות, ומשאירים מרווח קטן בין הפלטה לזווית, אפשר להשחיל את הזוויות למרווחים וכך לספק תמיכה לכל רוחב הפלטות :)
הנה כך:
114313
אוקיי, רעיון נחמד, אבל מאיפה משיגים זווית כזו ? ועוד בשבת שהיא גם חג ? ואיך מחברים אותה כך שהיא לא תיתלש מהעץ ?
אז מכיוון ששבת (וגם חג), אז מתחילים את הסיבוב אצל בני דודינו... במחסן הברזל הראשון שעצרתי בכפר קאסם הסתכל עלי הבחור כאילו נפלתי מחללית, אמר "רק רגע" והלך למעמקי המחסן. אחרי 3 דקות הוא חזר ושוב אמר "רק רגע" ולא יסף. כשעמדתי לשאול למה מחכים הגיע מהמעמקים בחור נוסף, מחזיק זויות בדיוק כמו שחיפשתי. זה לא היה קסם, הם פשוט כופפו במקום פח מגולוון לפי המידות שאמרתי שאני מחפש ...
מכאן הדרך כבר יותר קלה - חיבורים חזקים לדיקט בלי בליטות גדולות אפשר לעשות בעזרת אומי נעץ עם ברגים קצרים בעלי ראש קוני. אומי נעץ יש בכמה חנויות באזור (וגם נשארו לי בבית), ברגים עם ראש קוני מצאתי אחרי סבב חנויות... גם כן בבית :)
עכשיו נשאר רק להרכיב את הכל חזק ומדוייק. הסוד לדיוק הוא פשוט: את כל הסימונים והקדיחות עושים כאשר הזויות משולבות אחת בשנייה כמו במצב המורכב של המיטה. זה עבד כמו קסם והתאים בול למקום במכה ראשונה !
כך נראית הפלטה התחתונה במקומה:
114314
114315
וכך הפלטה העליונה במצב מקופל:
114316
וככה זה נראה מורכב:
114317
114318
במקור חשבתי על כל מיני חיבורים כדי למנוע הפרדות של הפלטות, אבל בניסוי הכלים הראשון הבנתי שאין שום צורך. הפלטות לא יכולות לזוז לצדדים גי הן בדיוק במידת הרוחב הפנימית של הג'יפ, ומושב הנוסע מתמיד אותן במימד האורך. החיבור מכסה כמעט את רוחב הפלטות והוא מותאם מספיק טוב כך שגם אם שמים משקל מרוכז באחד הקצוות (למשל כניסה או יציאה מדלת הצד) עדיין שום דבר לא זז :)
פשוט וטיפש, כמו שאני אוהב ...
המשך הערב הוקדש להשלמות של תמיכות וחיזוקים לפלטה התחתונה, וזהו, העניין סגור :)
חזרה לשגרה, הכל במקום עם משטח הגומי:
114319
כל הכבוד
אני חושב ששמעתי פעם 4 ליטר אויר לשעה ..
לא היית פעם חובש?
כמה יש באמבו?
תכפיל ב20-15 לדקה, כפול 60..
הבעיה היא פחות המחסור בחמצן כמו העלייה ב-Co2.
אני בקושי זוכר מה אכלתי בבוקר .. אתה רוצה שאזכור משהו שאמרו לי לפני 18 שנים ? .. חח
עם קצת מזל, מחר נועלים נעליים חדשות, צרות וחטובות :) :
צמיגים: BF KM2 33X10.5R15
115906
ג'אנטים: American racing AR923 15X8, -19mm offset
115907
וגם מערכת TPMS כזו (http://www.ebay.com/itm/262903750734):
115908
מי מצטרף מחר לבחון את הנעליים החדשות - קצת שוטטות באזור צרעה, כמה מעלות נחמדים והביתה ?
(אפשר ואפילו עדיף בפרטי ...)
אשמח אם תרחיב מה היכולות של המערכת tpms...
תודה
אשמח אם תרחיב מה היכולות של המערכת tpms...
תודה
Sent from my iPhone using Tapatalkלתת נתוני לחץ האויר בזמן אמת בכל הגלגלים
Sent from my Android using Tapatalk ישוחרר ברנרד
אפשר להוריד אוויר בשליטה מתוך הרכב?
אם מכוונים אל הבזנ׳ט ונוסעים לאט בשליטה ישר עליו ...
boaz avrahami
21-07-17, 12:15
ישר עליו זה מוריד שמן מהקרטר
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
ישר עליו זה מוריד שמן מהקרטר
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
אה .. לא התכוונתי כזה
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170721/5c1f3576035c92f57316ca864887a028.png
חשבתי בזנ׳ט רגיל ..
לא, רק לנטר.
חנן-ג'יפולוג
21-07-17, 17:10
יש בשוק מערכות אפטרמרקט שיכולות גם לשלוט בלחץ, להעלות ולהוריד.
הן עולות יותר.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
חנן,
תוכל לתת קישור למערכת שיודעת להוריד לחץ?(אני מניח שמערכת שמעלה לחץ מסובכת הרבה יותר)
חנן-ג'יפולוג
21-07-17, 17:57
https://www.google.co.il/search?biw=360&bih=299&tbm=isch&sa=1&ei=CRVyWcXSDoXlUteWpZgC&q=air+cti&oq=air+cti&gs_l=mobile-gws-img.3..0i19k1.8858.13035.0.13934.5.5.0.0 .0.0.1588.3979.2-1j0j1j1j0j1j1.5.0....0...1.1j4.64.mobile-gws-img..3.2.706...0j41j0i10i1k1j0i30k1.m4cu RpzTnKs
התקנו בעבר כמה מערכות בסגנון הזה במשאיות. אני לא זוכר את שם היצרן המדויק, אבל יש כמה יצרנים.
ניתן לראות מערכות כנ"ל במשאיות ובנגררים של "תעבורה" .
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
מערכת ה- TPMS הזו מנטרת לחץ אוויר וטמפרטורה בצמיגים. הותקנה בלי בעיות מיוחדות ועובדת תקין.
עוד לא החלטתי לאיזה ערכים לכוון את ההתראות שלה.
רושם ראשוני מהצמיגים: ההיגוי בכביש השתפר (כלומר פחות עמום...), הרבה פחות רעש (אבל לא חוכמה בהשוואה לביגהורן ישנים...). בשטח עוד לא הספקתי לבחון אותם בכלל, סופ"ש גדוש מדי באירועים משפחתיים ושאר ירקות - יחכה לסופ"ש הבא ...
וככה זה נראה בחנייה:
115936
115937
תתחדש חביבי!!!
תבוא לקפה.. מחכה לראות מקרוב...
נ.ב... אולי תמצא מקום נורמלי להייליפט? (:
מה רע במקום של ההייליפט ??
אתה איש רע מאוד [emoji41]
תתחדש !
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
נדב,
כשהם עוד חדשים, מהר להפוך את הצמיגים כך שהכיתוב הלבן בפנים.
למה ?
(תופס לגבי 2 התגובות הקודמות ...)
הכיתוב הלבן הוא שכבה מתחת לציפוי שחור דק.
כל שפשוף בדופן שלא באמת מזיז לצמיג, חושף קטע לבן, והצמיג נראה בלוי ללא קשר למצבו האמיתי.
ומעבר לזה שזה נראה לא טוב, זה גם מושך תשומת לב מיותרת בטסט ובכביש.
למה ?
(תופס לגבי 2 התגובות הקודמות ...)כי אתה גורם לי להתגעגע לצירוקי שלי ולקנא... תהנה !
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
נדב ללא קשר לצמיגים הרכב שלך פשוט יפייפה
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
פעם ראשונה שאני שומע על זה.
תמיד נסעתי עם הכיתוב הלבן בחוץ ולא נתקלתי בתופעה. ושפשפתי את הדופן ...
מה רע במקום של ההייליפט ??משקל מיותר על האף.
חוסם זרימת אוויר לרדיאטור.
קורץ לגנב.
תופס לכלוך.
אבל הכי חשוב... מכוער והורס חזית יפהפיה (:
אם כבר משהו מכער שם את החזית זה מגן החזירים ופנסי הלד.
הפנסים בטוח יעופו משם, אולי יוחלפו בלד-בר אם אצליח למצוא אחד עם אור חם.
לגבי מגן החזירים אני עוד בהתלבטות - הוא בנוי לתפארת ונראה חסון למדי, כך שאולי אפילו יעשה את עבודתו במקרה הצורך...
בכל מקרה, גם הפנסים וגם המגן פריקים בקלות ...
ההייליפט, אגב, בקדמת הפגוש ולא חוסם את האוויר לרדיאטור, והוא במיקום סופר-נוח לשימוש.
כי אתה גורם לי להתגעגע לצירוקי שלי ולקנא... תהנה !
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/104621 (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/104621)
נדב ללא קשר לצמיגים הרכב שלך פשוט יפייפה
תודה :) אני משתדל לא לקלקל :)
GodsFather
23-07-17, 08:45
ההייליפט חוטף את הסלע ראשון... את הבוץ והחול ראשון...
וכשאתה שקוע עם החרטום אז מה שאמור לחלץ אותך תקוע איתו.
או בתוך הפרצוף של דנה בת 4.5 שרצה לכביש אחרי הכדור ...
וכשאתה שקוע עם החרטום אז מה שאמור לחלץ אותך תקוע איתו.
"שקוע עם החרטום" ??? ברצינות ??? ברכב הזה ???
לא שזה לא יכול לקרות, אבל הייליפט זה לא מה שיעזור לו אם זה קורה ... וגם תמיד יש עוד 2-3 ג'קים קטנים בתוך הג'יפ ...
את דנה האמת שאני די מחבב ואני לא מקנא בה אם היא תפגוש את הפגוש של הצ'רוקי גם בלי ההייליפט (מברזל גם במקור ...).
לכן (ומעוד כמה סיבות...) אני נמנע ככל האפשר משימוש בצ'רוקי בשוטף, והיציאה לטיולים היא לרוב דרך השדות, ואם היא מסתובבת על כביש 6 אז באמת שאלוהים יעזור לה.
בכל מקרה, אני תמיד שמח לשמוע הצעות חלופיות ...
AvigdorAharon
23-07-17, 13:54
לא יכול לומר לגבי יופי, אבל מבחינת המיקום, ההייליפט נמצא במקום טוב.
נמוך, נגיש ומוסיף קצת משקל לפנים יחסית לכול מה שמעמיסים מאחור.
אהבתי
אכן הרכב יפהפה.
בצ׳רוקי, משקל לפנים בנקוקדה רחוקה רק מועיל בעבירות של מדרגות מאד גבוהות ומאד תלולות. המשקל הזה נותן עוד קצת סיכוי לאחיזה של הגלגלים הקדמיים בקצה המדרגה.
אבל חייב להסכים עם קודמיי... זה בהחלט מכער את החזית לטעמי.
אוקיי, אוקיי, אז אני אצבע אותו ואעטוף את המנגנון ...
אדום או שחור ?
לא מכער כלום! רכב ממש יפה!
מקנא בך כי אני לא מעיז להחזיק כזה רכב.
אוקיי, אוקיי, אז אני אצבע אותו ואעטוף את המנגנון ...
אדום או שחור ?תעיף אותו אחורה... ולתוך הקבינה עם עיגון מסיבי.
ואגב ללא lift mate ודומיו ההייליפט הזה כלל לא רלוונטי לצירוקי עם לונג ארמס ו33... הוא קצר מדי למיטב זכרוני...
אין לונג ארמז, הוא מספיק גבוה בשביל להרים 2 גלגלים באוויר (בדוק) והוא לא נכנס לבגאז' אלא רק באלכסון, לא מעשי. ויש ליפט מייט.
יש אפשרות לעשות בסיס ליד הגלגל רזרווי בעמידה
משמאל לגלגל זה יסתיר את המספר.
מימין אולי ייכנס בצפיפות, אבל הוא יבלוט בצורה משמעותית מעל האוטו, ימשוך הרבה תשומת לב, ובעיני זה יהיה ממש מכוער...
נושא אחסון היליפט בצ'רוקי עלה, אז אם אתה או בעל צ'רוקי אחר מחפשים מיקום מקורי להיליפט - לאו דווקא אידיאלי, אבל בטוח מקורי!
הפגוש האחורי הזה מונח אצלי במחסן. מי שמעניין אותו שיצור קשר בה"פ.
הפגוש בלבד! - למיכל יש יעוד אחר.
http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=85624&d=1396037303&stc=1
ואני בכלל חושב שאתה לא צריך להזיז את ההייליפט לשום מקום, מקסימום לצבוע אותו בשחור.
הרכב נראה מצוין, והייפליפט במקום לא בולט ובמיקום די אלגנטי.
לעניין הבטיחות-
גם ככה הראש של דנה נמצא בגובה פגוש הברזל המסיבי, עם הייליפט, בלי הייליפט, התוצאה תהיה דומה.
כמובן שדנה מבינה שגם בבטיחות האקטיבית היא לא יכולה לתלות תקוות, כי עם צמיגי שטח, מחסור בכל בקרה אלקטרונית מודרנית ומרכז כובד גבוה אין סיכוי שהבהמה תעצור בזמן.
דנה לא מבינה את זה. אני מקווה שנדב יזכור את זה ;)
דנה ראוייה לתגובה רצינית:
חלקו המרכזי של ההיליפט ממוקם מעל הפלטה של ה(אין) כננת ומאחורי לוחית הרישוי, והוא חף מבליטות, כך שעם ההיליפט או בלעדיו המצב עגום במידה דומה.
את שני הקצוות אפשר בקלות לעטוף בשכבת גומי יפה שתשכך פגיעה אפשרית במידה רבה, ובוודאי במידה שתהייה עדיפה על פגיעה בפגוש הברזל החשוף. על הדרך זה גם יגן על המנגנון של ההייליפט עצמו.
וכשאני אומר "אפשר בקלות", הכוונה היא שזה יקרה בקרוב, אפילו אם בשלב ראשון זה יהיה עם פנימית של משאית קשורה בגומיית מטען של אופנוע או משהו זמין אחר בסגנון ... ואז נוכל לחזור לדיון על הצבע ...
- - - Updated - - -
נושא אחסון היליפט בצ'רוקי עלה, אז אם אתה או בעל צ'רוקי אחר מחפשים מיקום מקורי להיליפט - לאו דווקא אידיאלי, אבל בטוח מקורי!
למה לא אידאלי ? מה החסרונות במיקום הזה ?
יש עוד תמונות ?
(נראה יפה ומינימליסטי, כמו שאני אוהב ...)
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3300
עם הייליפט, בלי הייליפט...
לדנה בשום מקרה אין סיכוי אם פוגע בה רכב כזה וכולכם יודעים את זה וכל ההתפלספות הזו מיותרת.
ואם בטיחות באמת היתה באמת חשובה כאן למישהו, אולי הייתם שמים לב לעובדה שברכב מוגבה מאוד עם גלגלים הרבה יותר גדולים מהמקוריים (במיוחד ברכב שנולד עם צמיגונים בקוטר 27-28 אינץ ועכשיו מתגלגל על 33' בריאים) ביצועי הבלמים מתחרבנים בלשון המעטה. מרחק העצירה גדל ולזה כבר יש משמעות קריטית. זה מה שקוראים פגיעה בבטיחות האקטיבית וזה חשוב יותר ודורש הרבה יותר תשומת לב מאשר הסוגיה אם יש שם הייליפט או אין הייליפט.
כמה מבין כל הצדיקים כאן שמגביהים ומגדילים גלגלים ומפזרים עצות לכל עבר, גם שיפר את מערכת הבלמים שלו?....
סעו לאט ובזהירות.
אני...
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3591-פרויקט-שדרוג-בלמים-בסמוראי
ואני דווקא דיברתי על האסטתיקה...
נראה לי שגלשתם קצת מהנושא.
דנה בינתיים תישאר ליד הורייה
דרור, אני מסכים איתך חלקית.
נכון שלהביא רכב שטח ישן, מיושן, מוגבה ומוגדל צמיגים לרמת בטיחות אקטיבית מקבילה לפרייבט מודרני זה נמצא איפשהו על הסקאלה שבין בלתי אפשרי לפרוייקט ענק, מוגזם, ולא חוקי בפני עצמו...
מצד שני, אם לדוגמא אפשר בקלות ובזול לעטוף את קצות ההיליפט בעטיפת גומי בריאה, מה שאולי יעשה הבדל משמעותי במצבים מסויימים, אז למה לא ? וההתפלספות/דיון פה מעלה גם אפשרויות כאלו. אני רואה את זה בחיוב, ושכל אחד ייקח מזה מה שמתאים לו ...
נמרוד, הפגוש האחורי יפהפה. אני לא בטוח אם יהיה יותר קל להתאים את הפגוש שלך למתקונים שאצלי או ההיפך, או לייצר פגוש חדש ברוח הדברים. אני עוד אתבשל על זה קצת ... למה כתבת שהמיקום לאו דווקא אידאלי ?
דרור,
בשביל הברקסים יש בדיקה פשוטה שכל אחד שעובר במכון טסטים נבחן פעם בשנה.
מי כמוך יודע שזו לא בהכרח אינדיקציה לאיכות, עע סופה מקורית..
אבל היא כן בודקת ערכי תקינות של יכולת הפעלת כוח בלימה נדרש ומחויב בטווח נתון של הרכב.
מכאן ועד לצאת בהכרזות על חוסר בלימה המרחק גדול, תרתי משמע.
מצד שני, אם לדוגמא אפשר בקלות ובזול לעטוף את קצות ההיליפט בעטיפת גומי בריאה, מה שאולי יעשה הבדל משמעותי במצבים מסויימים, אז למה לא ?
בחיאת נדב, אני מחזיק ממך ג'יפאי רציני. אתה באמת הולך לעטוף את ההייליפט בגומי מזגנים "כדי למנוע פגיעה בהולך רגל" ועוד שואל אותי למה לא?.......
א. כי זה מכוער-טילים (אבל זה באמת רק הטעם שלי).
ב. כי במציאות זה שקול לכוסות רוח למת. זה לא ימנע שום נזק או פציעה או חו''ח מוות אם באמת תפגע במישהו. בטח בילד/ה קטן/ה.
האוטו שלך תוכנן אי שם בתחילת האייטיז. צ'רוקי XJ יצא לשוק כבר ב-84'.
סטנדרטים של בטיחות שמקובלים היום לא היו אז אפילו בחלומות הכי ורודים.
אם לא ההייליפט, אז מגן החזירים יהרוג את דנה.
ואם לא מגן החזירים, אז פגוש הפח המקורי יפוצץ לה את הצורה.
הרכבים שלנו לא בטיחותיים כי התכנון שלהם מיושן. זו עובדה ואין מה להתווכח.
למה נראה לך שבכל המכוניות המודרניות יש פגושי פלסטיק רכים וגמישים? למה כל מכסי המנוע המשתפלים?
רכב מודרני מתוכנן בצורה של איזורי ספיגה. עיצוב החרטום מתחשב בדרישה להפחית בחומרת הפגיעה בהולכי רגל.
וכאן לרכבי שטח יש בעיה בגלל החרטום הגבוה שפוגע בהולך הרגל ושובר לו את כל העצמות במקום לגלגל אותו למעלה, לכיוון השימשה הקדמית ולספוג במקומו את אנרגיית הפגיעה. תוסיף את המבנה המיושן ואת פגוש המתכת המקורי שלנו - אז עם הייליפט או ללא הייליפט, עם כננת או בלי, עם מגן חזירים או בלעדיו - זה כבר באמת לא משנה. הג'יפים שלנו לא רק מיושנים. הם גם מוגבהים ביחס למקור, הגלגלים גדולים מהמקור, אם לא שדרגנו את הבלמים הג'יפים האלה זקוקים למרחק עצירה הרבה יותר גדול. ההיגוי שלהם יותר מעורפל ופחות יציב ממה שהיה בסטנדרט.
הג'יפים שלנו משופרים ומשודרגים בהיבט עבירות ויכולות שטח. אבל הם משונמכים בהיבט הבטיחות אקטיבית - וזה מחייב אותנו לנהוג לאט ובזהירות, להיות עירניים ולקוות לטוב.
אז אתה בונה על חתיכת גומי שתעטוף את ההייליפט וזה מה שיגרום לך לישון טוב יותר בלילה? נו, שויין.....
boaz avrahami
24-07-17, 13:32
הגומי על ההיליפט יעזור לדנה כמו הקסדה שתציל פועל בניין מבלוק שיפול עליו מקומה 20.
שניהם במקרה הטוב ימותו יותר יפים
דרור,
בשביל הברקסים יש בדיקה פשוטה שכל אחד שעובר במכון טסטים נבחן פעם בשנה.
מי כמוך יודע שזו לא בהכרח אינדיקציה לאיכות, עע סופה מקורית..
אבל היא כן בודקת ערכי תקינות של יכולת הפעלת כוח בלימה נדרש ומחויב בטווח נתון של הרכב.
מכאן ועד לצאת בהכרזות על חוסר בלימה המרחק גדול, תרתי משמע.
"חוסר בלימה"?
אני אמרתי שהאוטו לא יעצור?...
הבנת הנקרא, דורון.
אני אמרתי שמרחק העצירה יגדל. זו עובדה ואי אפשר לחלוק על זה.
ואתה יודע, מספיק שמרחק העצירה יגדל במטר אחד ואתה כבר בבעיה.
בדיקת בלמים על הגליל בטסט היא המינימום של המינימום. לא בעיה לעבור אותה גם עם גלגלים גדולים במידה אחת או שתיים או שלוש ואפילו עם בלמים שאינם תקינים פיקס. כמובן שאין לבדיקה הזו בפרט ולכל הטסט בכלל, שום קשר ואפילו לא קלוש, עם בטיחות. הטסט הוא עוד אחת מהסנקציות שהשלטון מפעיל כנגד אזרחיו בעלי הרכב. באיצטלה של "בטיחות" מטרתו לסחוט מהם עוד ועוד כספים ולהניע כלכלה גדולה שמפרנסת הרבה מאוד אנשים. אבל זה ויכוח אחר.
נחזור לעובדות - מדברים כאן על רכב מוגבה ולא במעט, על גלגלים גדולים מהמקוריים בלא פחות מ-6 אינץ', ומה שאתם מודאגים ממנו זה מיקום ההייליפט? ....
אם זה לא היה כל כך מצחיק זה היה עצוב. אני טוען שרכבי השטח שלנו הם לא בדיוק ידידותיים להולכי רגל כבר במצבם הסטנדרטי, כל שכן אחרי שדרוגים והגבהות וכננות וכל שאר הברזלים שהם עוטים סביב-סביב - וזה באנדרסטייטמנט. העובדה שההייליפט של נדב מורכב היכן שמורכב, אני לא רואה בזה שום בעיה. לא בגלל זה, ילד שיפתיע אותו ויקפוץ לו לכביש - עלול להיפגע ולמות.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.