צפייה בגרסה מלאה : מתחילים מחדש: צ'רוקי (XJ) ידני מודל '96 כרכב טיולים
מנסיון של יותר מ-10 שנים רצופות עם לוקרייט קדמית, שום דבר לא יקרה.
six 4 life
18-08-19, 01:03
ספרטן זאת נעילה שעובדת בצורה משמעותית יותר גסה מלוקרייט כשמדובר בסרן קדמי והיא לא בחירה מתאימה לסרן קדמי בלי לוקרים.
בסרן אחורי אין בעיה.
לטעמי האישי גם לא בסרן עם לוקרים..
לטעמי האישי גם לא בסרן עם לוקרים..
אפשר הסבר בבקשה.
גם אם זה רק בשטח, כשהלוקרים נעולים, זה מפעיל יותר מדי עומס והלמים למערכות. לטעמי כמובן.
ספרטן זאת נעילה שעובדת בצורה משמעותית יותר גסה מלוקרייט כשמדובר בסרן קדמי והיא לא בחירה מתאימה לסרן קדמי בלי לוקרים.
בלי ספונסר רציני לא יהיה פה מבחן השוואתי לנעילות אוטומטיות ... בכל מקרה, לוקרייט לא היתה במלאי בארץ וגם לא לרכישה באמזון, זה מה יש, זמנית לגמרי...
אני רק אניח את זה כאן [emoji846]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191211/3689bb23158ff612b4f3e9a5b4ef294c.jpg
וגם את זה ..https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191211/408dc090e539dc4d5b722b4b8c2a791d.jpg
איזה יופי!
קדימה - האם מדובר עדיין על הסרן המחייך? או שכבר הושתל ההאוזינג התקין?
אחורה - אשמח מאוד לשמוע דיווח לאחר ההתקנה.
עדיין על המחייך, אני עוד לא סגור על התצורה הסופית אז לא משקיע את העבודה להחליף סרן.
אם הסרן יתחיל לחייך יותר מדי, אחשב מסלול מחדש.
GodsFather
11-12-19, 14:54
היה פה למכירה לפני שבוע כמדומני
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
לא רלוונטי, הנעילה הבאה תהייה אוקס והיא לא תהייה על הסרן הזה, וגם לא בשנה הקרובה. יש לפחות עוד 2 פרוייקטים לפני שאני חוזר לסרן הקדמי [emoji846]
אני רק אניח את זה כאן [emoji846]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191211/3689bb23158ff612b4f3e9a5b4ef294c.jpg
תתחדש.
עכשיו תמצא לך נוהל שיזכיר לך לנתק שאתה יוצא מהשטח :-)
תתחדש.
עכשיו תמצא לך נוהל שיזכיר לך לנתק שאתה יוצא מהשטח :-)
אה, זה קל.. יחד עם האוויר בגלגלים והמייצב.. בשני הכיוונים ...
וגם אם אשכח, הנעילה תזכיר לי ...
לאט לאט ..
(קיט לוקרים כבר מורכב ומחכה רק לרפידות בלם חדשות, וגם הסרן האחורי מתקדם יפה ..)https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191211/315a2e4227329d7f946cd3d0673a2e41.jpg
כולה מה ביקשתי ? צ׳ופצ׳יק [emoji846]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191211/8e627f011fc0612fec51d05aa551ec14.jpg
boaz avrahami
11-12-19, 17:14
מה אנחנו רואים שם מלבד הלוקרים?
למה צריך בכלל לוקרים?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
מה אנחנו רואים שם מלבד הלוקרים?
למה צריך בכלל לוקרים?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
רק אתה לא רואה בלמי דיסק?
תתחדש!
רק לא מבין למה כל הדרמה במרזבה, יכולת להכנס ישר למוסך..
[emoji41]
הבאתי את המוסך איתי [emoji846]
boaz avrahami
11-12-19, 21:07
רק אתה לא רואה בלמי דיסק?
מאחור ראיתי אבל מה מלפנים?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
מה לא ברור ?
מקדימה קיט לוקרים - אני כבר מזמן מפנטז עליו, ומאז שיש נעילה אוטומטית זה הפך לצורך מיידי. זה היה או לסלק את הנעילה ולשים דיפרנציאל פתוח, או להרכיב לוקרים. והקיט הזה מתאים גם לדנה 44 אם/כאשר אחליף את הסרן, אז זה לא כסף שייזרק לפח ...
מאחורה קיט בלמי דיסק - אני באמת צריך להסביר ?
תתחדש!. מאחורה זה בוכנה בודדת?
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
ברור! מה זה דיפנדר?!
נדב עלה (חזק קודם) והצלח!
עבודה יפה!
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
boaz avrahami
12-12-19, 13:33
מה לא ברור ?
מקדימה קיט לוקרים - אני כבר מזמן מפנטז עליו, ומאז שיש נעילה אוטומטית זה הפך לצורך מיידי. זה היה או לסלק את הנעילה ולשים דיפרנציאל פתוח, או להרכיב לוקרים. והקיט הזה מתאים גם לדנה 44 אם/כאשר אחליף את הסרן, אז זה לא כסף שייזרק לפח ...
מאחורה קיט בלמי דיסק - אני באמת צריך להסביר ?
לשבתי שהיו לך לוקרים.
אחרי שבירת הציריה לא הגעת למסקנה שעדיף לנסוע ב 4x4?
לא מבין למה צריך עוד רכיב שיכול להישבר ועולה המון כסף
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
לא מבין למה צריך עוד רכיב שיכול להישבר ועולה המון כסף
כבר הסברתי - נעילה אוטומטית על סרן קדמי, לא תענוג בכביש. ובשביל מה לסובב כל הזמן את ההנעה הקדמית כשנוסעים בכביש ?
ונכון לעכשיו, זוג לוקרים באמאזון (כל עוד המשלוחה חינם), עד הבית ב-450 ש"ח כולל מיסים.
https://www.amazon.com/Mile-Marker-428-Premium-Lock/dp/B000RZFOIG/ref=pd_sbs_263_2/134-1192632-1494826?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B000RZFOIG&pd_rd_r=cef2d61d-3139-4063-8310-3b1808b8eeb2&pd_rd_w=htqrO&pd_rd_wg=czB1f&pf_rd_p=5873ae95-9063-4a23-9b7e-eafa738c2269&pf_rd_r=0GVCDG49AXZ3ERZEHV9R&psc=1&refRID=0GVCDG49AXZ3ERZEHV9R
נדמה לי שזה כבר נכתב..... אבל נעילה אוטומטית גם בשטח זה לא להיט אז נוסעים עם לוקרים פתוחים בהנעה אחורית... ומעמיסים על הסרן האחורי ..
ואולי יותר זול מהסט לוקרים הזה ועוד נעילה אוטומטית - פשוט להתקין נעילה נשלטת....
אסף.
היתה שם נעילה נשלטת, בולסטר שסיימה את חייה, וגם תחזור לשם נעילה נשלטת אבל לא על הסרן הזה ... כל דבר בעתו ...
מכיוון שאני מעריך (מקווה) שזה ייקח לי עוד שנה-שנתיים (ולא יותר..), אז הלוקרים הם פתרון ביניים לא רע, וגם אחר כך אעדיף שלא לסובב לחינם את הסרן הקדמי כשלא צריך ...
רק תזכור לנעול אותם..בכניסה לשטח ולשלב את הידית הקטנה. שלא תעמיס את הסרן האחורי שלא לצורך.
כל העניין הזה של השבריריות .. רק מוקצן עם משקלים עודפים.. ועלייה קלה.. הסרן האחורי מחפש לברוח..(;
יסלחו לי כל המומחים שמתמקדים רק בנעילת דפרינציאל, אבל לוקרים , זה פשוט נכון.
למה שהציריות "וחצי דיפרנציאל" יסתובבו כל הזמן?
יש לי טרופר, ואין לי נעילת דיפרנציאל, ובכל זאת הוספתי לוקרים, וזה פשוט עושה טוב לרכב ולצריכת דלק.
אתה אומר את זה על פי ביסוס מספרי? כי ף כל מי שאני מכיר שהתקין לוקרים בפאגרו ועשה מדידה לא מצא שום הבדל. ואני לא נגד לוקרים ידניים.
, וזה פשוט עושה טוב לרכב ולצריכת דלק.
הדרום אפריקאי/אוסטרלי הטרחן הלך ונסע 1000קמ באותו הכביש עם הנעה קדמית משולבת ואותו דבר בלי, והדלק יצא לו זהה.
boaz avrahami
12-12-19, 20:30
לוקרים זה שמן נחשים.
סתם עוד פיוז שדואש תחזוקה ועלול להיכשל.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אז אל תרכיב, זה הופך לויכוח עקר.
לוקרים זה שמן נחשים.
סתם עוד פיוז שדואש תחזוקה ועלול להיכשל.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
רצוי לשים את הפלאנג'ים המקוריים בארגז כלים בתא מטען ברכב.
אתה בטח מתכוון לנאבות ולדיסקים ולמיסבים...
במקום זה הזמנתי עוד זוג לוקרים ב- 450 זוזים עד הבית ...
boaz avrahami
12-12-19, 21:17
אז אל תרכיב, זה הופך לויכוח עקר.
אין ויכוח . לא מרכיב וזה אפילו לא מתאים לחישוקים שלי.
אם הייתי משקיע כסף זה היה רק על נעילה חשמלית מלפנים
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אתה בטח מתכוון לנאבות ולדיסקים ולמיסבים...
במקום זה הזמנתי עוד זוג לוקרים ב- 450 זוזים עד הבית ...
חחחח
התכוונתי לרכבים שהם לא jeep, שם יש פלאנג'ים שמתחלפים ללוקרים בלי כל הסמוטחה...🤠
ספר לי על זה .. אולי באמת אזמין פלאנג׳ים לויטארה [emoji846]
אתה אומר את זה על פי ביסוס מספרי? כי ף כל מי שאני מכיר שהתקין לוקרים בפאגרו ועשה מדידה לא מצא שום הבדל. ואני לא נגד לוקרים ידניים.
מדעי ובדוק ( ואין בעיה לחזור על זה).
ודרך אגב, אותה מידת צמיג (31) וסוליה דומה, במעבר ממקסיס 890 לBF KO2 , יש עליה בצריכת דלק.
מי שנוסע רגוע, כל שינוי משפיע. מי שנוסע אגרסיבי, כנראה פחות מרגיש.
אתה אומר את זה על פי ביסוס מספרי?
מצאת את מי לשאול [emoji846]
לא נכנס לקטע של התועלת בלוקרים - אבל הטרחה/ שכחה לנעול ולפתוח בעייתית.
חבר שמטייל איתנו קבוע עם צ'רוקי כבר פעמיים שבר סרן אחורי כי שכח לנעול הלוקרים
לא נכנס לקטע של התועלת בלוקרים - אבל הטרחה/ שכחה לנעול ולפתוח בעייתית.
המממ..
כאמירה כללית, נסיעה ב 2x4, מאמצת סרן אחורי יותר מנסיעה ב 4x4, אבל שברים נוצרים לא רק בגלל מאמץ מתמשך אלא גם (בעיקר?) ממאמץ רגעי חריג.
בהנחה שברוב המקרים הוא לא שוכח, אז אפשר להוריד את האפשרות של מאמץ מתמשך, ונחזור לדון ברגעי.
אתה לא מציין איזה רכב ( ואיזה דיפרנציאל מרכזי יש או אין לו), ולא אם יש לו נעילת דיפרנציאל קידמי, אבל אם ננתח את כל האפשרויות, נראה שבעולם, יש מצב רגעי, שהסרן האחורי מקבל עומסים גדולים.
בקיצור, הוא שבר סרן אחורי כי יש לו רכב שעבר שינוים והרכבת כח שלו לא מאוזנת (ולא בגלל שהוא שכח).
כאמור, חסר פה הרבה מידע, אבל הקביעה שחוסר נעילה שובר סרן אחורי, קצת קיצונית.
לגופו של ענין, וכמו שנדב כתב לגבי הניתוק של הלוקרים, אז כך גם לגבי החיבור- בכניסה לשטח, שמוציאים אוויר, בזמן שבוהים בגלל הקידמי, אז גם משלבים.
אתם שוכחים שבמקרה של האוטו של נדב מדובר ב-XJ שבנוי היטב בסט אפ נכון. ממש לא עם הסרן האחורי המקורי המצחיק (דנה 35 עם C קליפ, שיכול להישבר גם עם הגלגלים המקוריים המגוחכים).
סרן דנה 44 אחורי לא נשבר כל כך מהר. גם עם צמיגים 33 וגם עם צמיגים 35. אל תשכחו - גם הרוביקון האלוהי מגיע על סרנים כאלה ו הוא כבד יותר ועדיין אוכל צמיגים 35 בקלות בלי לשנות ולחזק מערכת הנעה (למעט החלפת יחסי העברה). וכמוהו עוד רבים מאוד בארץ ובעולם שנוסעים על 44 עם צמיגים גדולים ועושים עעבירות קשה ואין להם בעיות כאלה.
גם נסיעה בהנעה אחורית בשטח לא אמורה להשפיע עליו ככה.
אני מהמר על ציריה מאוד עייפה או פגומה או כזו שעברה טראומה אי שם בעבר (להזכיר - זה רכב ישן, בן 24, שבעליו הנוכחי ובעליו הקודם עשו איתו הרבה שטח והסרן הזה ירד מסופה שכנראה אפילו יותר ישנה ומין הסתם גם עברה כמה דברים בחיים).
אני באופן אישי, באוטו כזה שבנוי ככה ועמוס ככה ועושה עבירות קשה לפעמים, הייתי בוחר בדנה 60 אחורי של סופה והייתי הרבה יותר רגוע. ביצה גדולה ובולטת?... עם צמיגי ה-33 גם נושא מרווח הגחון מתחת לביצה הרבה פחות קריטי.
איך פחות קריטי כל הרווח שעלה ל33 חוזר להיות כאילו הוא על 31 או פחות עם דנה 60.
אין ספק שהדנה 44 אמור לספק.
אבל האוטו של נדב רחוק מלהיות קל.. ונסיעה של 2x4 בעלייה קלה מקצינה זאת וגורמת לזה שהסרן לבדו מניע 2 טון. לא טוב לאורך זמן לרכב.. אין סיבה שהסרן הקדמי לא ישתתף במאמץ ויוריד מהעומס.
אגב ציריות נשברות.. זה קורה.. אני הייתי מתאמץ לחשוב אין ממשיכים את הטיול עם ציריה אחת פחות... או לפחות לא נמתאים במצב שלא ניתן להגיע לכביש עצמאית או אף להסתכן עם גלגל שנפל באמצע עליה.
שוב, רק בגלל המשקלים הגבוהים.
זה סרן חצי צף. אתה לא יכול לנסוע ללא ציריה. הפלאנג' הוא חלק מהציריה ואם היא נגזרה, הגלגל יושב רק על המיסב החיצוני ובסוף נשלף החוצה.
בסרני דנה ספייסר אחוריים, רק דגם 60 ומעלה (70,80) הם במבנה צף מלא שמאפשר להתגלגל ללא ציריה. (דנה 60 אחורי של סופה הוא חריג בהיותו חצי צף כמו ה-44, אבל הוא קומבינה מקורית של תע"ר. אין סרן כזה בעולם).
צ'רוקי XJ הוא במקור רכב קל יחסית (פחות מ-1700 ק"ג, שוקל רק טיפה יותר מסובארו פורסטר למשל)
הרכב של נדב עמוס מאוד, זה נכון. אבל לא ברמה חריגה.
יש גם קיטים לסרן צף לדנה 44.
2 טון הערכה גסה . לא אתפלא אם עמוס לטיול הוא חורג כך ובטח גם מהמשקל הכולל המאושר.
צירוקי זה suv .. לא סופה, לא להתבלבל.
הוא נבנה קל וחלש יותר (ללא שלדת סולם)
ו2 טון על סרן 1 טון זה בהחלט לא בריא וגבולי.
אתם שוכחים שבמקרה של האוטו של נדב מדובר ב-XJ שבנוי היטב בסט אפ נכון. ממש לא עם הסרן האחורי המקורי המצחיק (דנה 35 עם C קליפ, שיכול להישבר גם עם הגלגלים המקוריים המגוחכים).
סרן דנה 44 אחורי לא נשבר כל כך מהר. גם עם צמיגים 33 וגם עם צמיגים 35. אל תשכחו - גם הרוביקון האלוהי מגיע על סרנים כאלה ו הוא כבד יותר ועדיין אוכל צמיגים 35 בקלות בלי לשנות ולחזק מערכת הנעה (למעט החלפת יחסי העברה). וכמוהו עוד רבים מאוד בארץ ובעולם שנוסעים על 44 עם צמיגים גדולים ועושים עעבירות קשה ואין להם בעיות כאלה.
גם נסיעה בהנעה אחורית בשטח לא אמורה להשפיע עליו ככה.
אני מהמר על ציריה מאוד עייפה או פגומה או כזו שעברה טראומה אי שם בעבר (להזכיר - זה רכב ישן, בן 24, שבעליו הנוכחי ובעליו הקודם עשו איתו הרבה שטח והסרן הזה ירד מסופה שכנראה אפילו יותר ישנה ומין הסתם גם עברה כמה דברים בחיים).
אני באופן אישי, באוטו כזה שבנוי ככה ועמוס ככה ועושה עבירות קשה לפעמים, הייתי בוחר בדנה 60 אחורי של סופה והייתי הרבה יותר רגוע. ביצה גדולה ובולטת?... עם צמיגי ה-33 גם נושא מרווח הגחון מתחת לביצה הרבה פחות קריטי.
אתה קצת סותר את עצמך.
אתה מסביר כמה הסרן הזה מתאים לרכב הזה, ואז בגלל חשש להיסטוריה של הציריה, מציע לעלות ל 60....
אם יש חשש, לא יותר פשוט לעשות החלפת ציריות יזומה וזהו?
כאן באות הציריות המחוזקות.
אתה קצת סותר את עצמך.
אתה מסביר כמה הסרן הזה מתאים לרכב הזה, ואז בגלל חשש להיסטוריה של הציריה, מציע לעלות ל 60....
אם יש חשש, לא יותר פשוט לעשות החלפת ציריות יזומה וזהו?
ממש לא סותר
דנה 60 סופה הוא אוברקיל, אבל נותן הרבה שקט נפשי. ציריות האינץ' וחצי עם 35 שיניים יודעות לסבול התעללות קשה מאוד. והדיפרנציאל, ובכן גדול מדי וכבד, אבל חזקקקק.
מי שעושה עבירות קשה על בסיס קבוע מבין מהר מאוד שזה הסרן האחורי הנכון בג'יפים.
מי שעושה עבירות באופן קבוע מבין שהמשקל בעוכריו, כנל גם אשכים גדולים ... ומרווח גחון בנקודה הכי נמוכה אפילו חשוב יותר.
אין רכב שראיתי ישוב יותר על הביצה האחורית מאשר סופה.
ממש לא סותר
דנה 60 סופה הוא אוברקיל, אבל נותן הרבה שקט נפשי. ציריות האינץ' וחצי עם 35 שיניים יודעות לסבול התעללות קשה מאוד. והדיפרנציאל, ובכן גדול מדי וכבד, אבל חזקקקק.
אנחנו חוזרים לדיונים האין סופיים על משקל מוקפץ, סה"כ משקל, ומה היא החוליה החלשה שבסוף תשבר.
נרא לי כמו מרוץ חמוש אינסופי ושגוי.
זו תצורה נפוצה, ואם זו לא בעיה נפוצה, ועדין לא דיברנו על זה שהוא היה עם ציריה רגילה (עד כמה שהבנתי) ושיש מחוזקות, אז זה נראה לי מיותר.
דרך אגב, ונדב צריך להגיד פה את דעתו, לאחרונה, במשך כמה חודשים היו לו בעיות בסרן הקידמי והוא נסע רק על הנעה אחורית (למשל את הטיול לילה שבועז ארגן לחורשן בלילה), בהחלט יכול להיות שזו אחת התוצאות של המאמץ הזה ???
לי הוא אמר (אני מניח שמדובר באותו חבר..) שהוא שבר פעמיים דרייבשאפט. שווה לבדוק מה באמת קרה שם, לא הספקתי לתחקר אותו כהלכה עדיין..
דרך אגב, ונדב צריך להגיד פה את דעתו, לאחרונה, במשך כמה חודשים היו לו בעיות בסרן הקידמי והוא נסע רק על הנעה אחורית (למשל את הטיול לילה שבועז ארגן לחורשן בלילה), בהחלט יכול להיות שזו אחת התוצאות של המאמץ הזה ???
יכול להיות, וגם פעם אחת ששכחתי לשחרר את הנעילה האחורית עד שהייתי באמצע פניית פרסה בכביש. מה שבטוח זה שזה לא קרה בגלל העליונת שבה הצירייה נשברה סופית. הסדק היה שם כבר לפני.. (ויום קודם עלינו את הר קומות, עומס הרבה יותר משמעותי..)
ממש לא סותר
לא אחליף לדנה 60, חבל על המשך הדיון על זה כאן.
יש גם קיטים לסרן צף לדנה 44.
אתה לא יכול לכתוב דבר כזה בלי לצרף קישור ..
לוקרים זה שמן נחשים.
סתם עוד פיוז שדואש תחזוקה ועלול להיכשל
אתה והפה הגדול שלך..
(עוד לא הספקנו להוריד אותו מהליפט ..)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191213/1fc20946079fb8a4cacfc82dc2eb190a.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20191213/b4f5a03c29543e099ba1459bfde5feb6.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20191213/5dd0355fda0b6f3f4bd74dad4d844c9d.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20191213/5588bf87b933d78e5fc6cbf5d726f8a0.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20191213/a0a583ffa89b05290ba4878e78728f1b.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20191213/4bb411fe6e05c07f59461c88604de2ac.jpg
boaz avrahami
13-12-19, 16:49
שטויות, קנית עוד כמה להחלפה, לא?
Keep it simple
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
קניתי, אבל עוד לא הגיעו. בכל מקרה זו החלפה של 5 דקות: מורידים גלגל, שולפים לוקר אחד, משחילים את השני, מחזירים את הגלגל ...
מחכה לראות את התגובה של אמאזון, אמורה להיות ללוקרים האלו אחריות לכל החיים ...
וה גם לא תוקע אותי בתפעול, סתם לא נוח כי נעילה ושחרור עושים עם לדרמן במקום ביד. הלוקר עצמו לא נפגע.
תכלס מספיק לשחרר רק אחד.
אסף.
boaz avrahami
13-12-19, 17:41
וה גם לא תוקע אותי בתפעול, סתם לא נוח כי נעילה ושחרור עושים עם לדרמן במקום ביד. הלוקר עצמו לא נפגע.
עוד לא נפגע... בנתיים.
לדעתי קיבלת רמז בחניה לפרק ולחזור למקור [emoji41]
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
עוד לא נפגע... בנתיים.
לדעתי קיבלת רמז בחניה לפרק ולחזור למקור [emoji41]
אתה תרגיע לפני שאני מתקין שם לוקרים אוטומטיים ...
רגע,
זה עשוי מפלסטיק?כן. בדיחה.
מה זה? זה לא באמת warn נכון?
ולגבי הערה של בועז.., ב aisin לא יקרה כזה דבר, מה שנדב הרכיב נראה כמו שמן נחשים...
ובסמו הקטן שלי אני מרגיש אם אני עם לוקרים משולבים בכביש..מעט וויברציות והיגוי מעט איטי.. לחלוטין ייתכן וזה דרייב שאפט לא מאוזן או משהו..
וכולנו מכירים שבתעשיית הרכב לא נהוג לשים סנט מיותר שלא לצורך... אז למה רכבים מגיעים עם לוקרים או jeep האגדית לדוגמא פיתחה את המנגנון ניתוק ב jl הנוכחי.
נדב,
הנה דוגמא:
https://teraflex.com/shop_items/jk-rear-8-lug-full-float-conversion-kit-big-rotors
לא רציתי כל כך לדרוך על היבלות כי רק הרכבת דיסק מאחורה.. זה מצריך מעט מחקר.
אני מציע לך במלוא הרצינות לייצר 'ראש' מתכתי ללוקר - הפלסטיקים נשברים מדי פעם מאבן סוררת בשטח.
אסף.
רגע,
זה עשוי מפלסטיק?גם חלקים מה aisin והם מחזיקים עשרות שנים...אז מה? זה שהוא ירד מהליפט ונשבר... זה מצחיק. לא שחלקו מפלסטיק..
מחכה לראות את התגובה של אמאזון, אמורה להיות ללוקרים האלו אחריות לכל החיים ...
לא חלפה שעה מאז שפתחתי קריאה באמאזון, התקשרו אלי משירות הלקוחות שלהם, ואחרי שהבהירו שלפי הנוהלים אין אחריות על משלוחים מחוץ לארה"ב, הציעו מייד לזכות את כרטיס האשראי שלי במחיר הלוקרים שנמכרים בנפרד באמזון (שלחתי להם קישור בהודעה המקורית), כולל המיסים עליהם (כלומר אני יכול לקנות עוד זוג לוקרים מאותו סוג בלי להחזיר את אלו שאצלי..).
אמרו שייקח יומיים שלושה לראות את הזיכוי בכרטיס, אבל את המייל שמאשר את הסיכום קיבלתי תוך כדי השיחה.
מדהים.
"יומיים שלושה" זה כמה שעות בדרך כלל
נשלח מהנייד
וכולנו מכירים שבתעשיית הרכב לא נהוג לשים סנט מיותר שלא לצורך... אז למה רכבים מגיעים עם לוקרים או jeep האגדית לדוגמא פיתחה את המנגנון ניתוק ב jl הנוכחי.
פעם הרוב היו מגיעים עם לוקרים במרור.
באיסוזו טיפון וטרופר הישנים היתה אפילו הוראה בספר נהג פעם בשבוע לפחות לשלב אותם ואת ההנעה הקידמית כדי לתת למערכת לעבוד.
הסיבה שהורידו את הנ"ל ופיתחו יחידות שילוב בכל מיני שיטות זה כי
1. הפכנו לעצלנים.
2. נוחות, כדי להציג לרוכשים שכדי לשלב לא צריך לצאת מהאוטו, שאגב זה דומה למה שיש היום, רוצים לנסוע במכונית אבל לא לנהוג. 😭
3. יש כאלה שאפילו משתלבות תוך כדי תנועה shift on the fly כמו בטרופר במהירות של 80 קמ"ש(ואפילו כפול מיזה) בלי בעיה בכלל.
איך פחות קריטי כל הרווח שעלה ל33 חוזר להיות כאילו הוא על 31 או פחות עם דנה 60.
מרווח גחון של דנה 44 מתחת לצמיג 31 מתאים לכל דבר בארץ שלא מתעקשים לדחוף בכוונה מתחת לביצה.
הבעיה האפשרית עם 60 תהיה המשקל הגדול שיכול לפגום בעבודת המתלה האחורי.
אני מציע לך במלוא הרצינות לייצר 'ראש' מתכתי ללוקר - הפלסטיקים נשברים מדי פעם מאבן סוררת בשטח.
אסף.זה מעניין.
אם תצטרך עזרה אני מוכן לעזור.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
לא יודע מה הקטע שלכם לגבי הגודל של הדנה 60, לשם ההשוואה בטרופר דיזל הסרן האחורי מקביל בגודל כמעט לדנה 60, רובם נוסעים על 31 ולא ניתקלים בשום מכשול כמעט, סרן בריא וחזק שסובל התעללויות בנסיעה מצד הנהגים ב 2x4 איפה שצריך 4x4, לא נישבר ולא ניגזר.
"יומיים שלושה" זה כמה שעות בדרך כלל
מותר לך להגיד ...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191213/0293ba3d728361af06e435564be3150a.jpg
boaz avrahami
13-12-19, 22:54
תבדוק את הגיפט קארד.
לפעמים הזיכויים נמצאים שם.
לא הבנתי למה זיכוי של 250$ אם עלה לך רק 450 שח סט
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
450 עלה לי של יצרן אחר, warn עולה 218 דולר לפני מיסים..
והזיכוי אמור לחזור לכרטיס האשראי, זה מה שסיכמתי איתם וזה מה שכתוב במייל ..
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/114600-%D7%9C%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%A9%D7%AA%D7%99-%D7%A0%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%AA-OX-%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C%D7%99%D7%95%D7% AA-%D7%A9%D7%A0%D7%99-%D7%A1%D7%A8%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%95%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%A7%D7%A4%D7%99%D7%A6%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%A2%D7%95%D7%93
תודה, ראיתי את זה.
גם אם הייתי שוקל לשים נעילה נשלטת בדנה 30, יחסי ההעברה שלו בסרן גבוהים והנעילה לא מתאימה ליחסי ההעברה שלי.
והאחורי שלו בכלל לא רלוונטי (לכלום..)
במחיר של נעילה נשלטת קדמית אתה מקבל סרן קומפלט. אתה יכול רק לשנות יחסי העברה וזהו.
אני מדבר רק על הקדמי.
במחיר של נעילה נשלטת קדמית אתה מקבל סרן קומפלט. אתה יכול רק לשנות יחסי העברה וזהו.
אני מדבר רק על הקדמי.כדי להחליף יחסי העברה ממה שיש לו למה שיש לי, צריך להחליף את הנעילה ..
אני מזכיר לכם שתקלה כזו יכולה להיגרם גם ממייסב עייף שקרס, ובעקבותיו הציריינ יצאה לטייל והסרן נחת עליה.
דנה 44 יכול להחזיק צמיגים גדולים ועצם זה שזה קרה בדרך יחסית פשוטה ולא במלחמות על מכשול כזה או אחר מחזקת את הטענה שמדובר בבלאי טבעי ולא בכשל תחת עומס.
נדב אל תתרגש מהאירוע. שמת ציריות מחזוקות? מעולה. תדאג לבדיקת המצב של המייסב בציריה השניה וסע לשלום. לא חושב שזה יקרה לך שוב.
נדב אל תתרגש מהאירוע. שמת ציריות מחזוקות? מעולה. תדאג לבדיקת המצב של המייסב בציריה השניה וסע לשלום. לא חושב שזה יקרה לך שוב.
נראה לך שהצירייה השנייה נשארה כמו שהיא ?? ככה אתה מכיר אותי ???
ביום רביעי הותקן קיט בלמי דיסק שממילא מחייב לפרק את המיסב מהציריות ולהשחיל שם עוד ספייסר.
המיסב שהוחלף בשטח פורק והורכב חדש במקומו עם מכבש כמו שצריך. וכמובן מחז"ש חדש.
הצירייה השנייה הוחלפה למחוזקת, כמו הראשונה, עם מיסב ומחז"ש חדשים.
הצירייה השנייה שפורקה תותאם לקיט בלמי הדיסק ותישאר אצלי כרזרבה אם חו"ח זה יקרה שוב ...
אם עושים משהו, עושים את זה כמו שצריך, לא ?
יש צילום של פני השבר בצירייה?
זה יכול ללמד לא מעט.
לא מצאתי אצלי צילום, אבקש מאסף שיצלם מחר ...
לא יודע מה הקטע שלכם לגבי הגודל של הדנה 60, לשם ההשוואה בטרופר דיזל הסרן האחורי מקביל בגודל כמעט לדנה 60, רובם נוסעים על 31 ולא ניתקלים בשום מכשול כמעט, סרן בריא וחזק שסובל התעללויות בנסיעה מצד הנהגים ב 2x4 איפה שצריך 4x4, לא נישבר ולא ניגזר.
כי הם בעיקר חכמולוגים גדולים.
קודם שיסעו אחרי הדנה 60 שלי במקומות שכבר שכחתי.
מה זה? זה לא באמת warn נכון?
זה WARN אמיתי. וזה הלוקר הסטנדרטי שלהם, ואני ממש לא מופתע. הוא חלש וגם גוף הלוקר יישבר מתישהו בקרוב. זה מהרבה נסיון בשנות ה-90 עם הסיקסים. נדב, חבל שלא שאלת. הייתי מזהיר אותך מהם.
הלוקרים הנכונים והטובים של WARN זה הפרימיום, לא אלה. אבל אני בספק אם יש אותם למעגל חלוקה 4.5X5
יש לי נסיון מאוד טוב עם הלוקרים הברזילאיים של AVM ועם הלוקרים של סופרווינץ'.
אבל זה היה בתקופה שהיתי על ה-CJיים. בסופות לא טרחתי להתעסק עם לוקרים.
נדב, חבל שלא שאלת. הייתי מזהיר אותך מהם.
אז זהו, שדווקא כתבתי את זה בבירור.. ראה את הודעת הפתיחה כאן:
https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=http%3A%2F%2Fwww%2Ejeepolog%2E com%2Fforums%2Fshowthread%2Ephp%3Ft%3D10 2499&share_tid=102499&share_fid=22239&share_type=t&link_source=app
כי הם בעיקר חכמולוגים גדולים.
קודם שיסעו אחרי הדנה 60 שלי במקומות שכבר שכחתי.זה בכלל לא רלוונטי איפה נסעת..
1" יותר מרווח גחון בנק הנמוכה ביותר ברכב שזה לעלייה בשני מידות צמיג.
בין 33 ל35... או בין 31 ל33....
זה עניין של מספרים גברת, לא לקחת אישית.
כנ"ל לגבי נדב והטרופר.. עם כל הכבוד לחוסן המוכר מקרוב, עם כל הכבוד אתה לא מתקרב למקומות שצירוקי נעול כפול על 33 מטייל... זו חיה אחרת לגמרי... ואם נדב רק יואיל בטובו (: לגשת לשקילה של הרכב תופתע לראות שאתה גם כנראה לא מטייל עם אותם משקלים.
נ.ב אני נוטה להסכים עם יוני... שגר וסע אתה בכיוון הנכון וכנראה שלא תתקל בציריה שבורה בשנית, בטח אם תשנה הרגלי נהיגה .. מהשטות הזו ב2x4 בשטח..
לא יודע מה הקטע שלכם לגבי הגודל של הדנה 60, לשם ההשוואה בטרופר דיזל הסרן האחורי מקביל בגודל כמעט לדנה 60,.
גודל הציריות בעיקר.
סרן הבנג׳ו קטן יותר פיזית.
60 זה בית דיפ ענק.
ענק ענק. אבל חזק. ומוכח. אפשר לעשות את השטות הזו של 2WD בשטח לאורך תקופה ארוכה בלי לחשוש. לשקט נפשי אין מחיר.
ואם הייתם באמת מכירים סופה, הייתם יודעים שמה שמתגרד ומעצבן זה סקידפלייטים, לאוו דווקא הביצה הגדולה.
הסופה שהייתה לי - אחד הרכבים הפחות אמינים שהיו לי =>בדרך לטיול כביש 40 ליד נחל ברק נשבר הדיפ' הקדמי. פורק דרייב שאפט קדמי והמשכנו בטיול ונדהמתי כיצד השלימה הסופה טיול שלם כולל עבירות קשה בהנעה 4X2 עם דנה 60 מאחור.
די נו.. ברור שאפשר לנסוע ב2wd...
אבל עם צמיגים 3-4 מידות מעל המקור ומשקל גבוה במיוחד... זו שטות מוחלטת ועומס מיותר.
אבל עם צמיגים 3-4 מידות מעל המקור ומשקל גבוה במיוחד... זו שטות מוחלטת ועומס מיותר.
מקור של מה?
דנה 44 ברוביקון מיועד להכיל עד צמיג 35 לפי ג’יפ.
ורוביקון עמוס זה לא רכב קל.
אני בהחלט חושב למעט אם הכוונה מראש החלקות ושטויות, אז נסיעה בשטח בהנעה אחורית זה לא יעיל, פוגע גם השטח, מיותר לחלוטין, וגורם נזק מכני בטווח ארוך.
אבל בכל זאת קצת פרופורציה, דנה44 זה לא דנה 35.
דנה אינטרנשיונל. יאללה השרשור של נדב ו xj טיולים לא של סרנים.... ;)
הסופה שהייתה לי - אחד הרכבים הפחות אמינים שהיו לי =>בדרך לטיול כביש 40 ליד נחל ברק נשבר הדיפ' הקדמי. פורק דרייב שאפט קדמי והמשכנו בטיול ונדהמתי כיצד השלימה הסופה טיול שלם כולל עבירות קשה בהנעה 4X2 עם דנה 60 מאחור.
20 שנה על שתי סופות. אם נעזוב לרגע את הספרטניות והגסות הכללית ושאר שטויות שלא קשורות לאיך האוטו נוסע ומחזיק מעמד - אז אני מכיר רק אמינות, חוסן מכני, שרידות במצבים הכי קשים וקלות אחזקה ותיקון מרשימים ביותר. טפו טפו טפו, מלח מים.... ויש למה להשוות. הרבה מאוד.
הזקנה שלי כבר בת 25 ונושקת ל-400K ק"מ. על מנוע מקורי שעדיין חזק ובועט ושמח ולא אוכל טיפת שמן. אני לא אגזים אם אצהיר שמכנית זה רכב לא פחות אמין ועמיד מכל אגדות האמינות היפניות מהדור שלו, סביר להניח שיותר מהן. על המקביל האנגלי (שאני מאוד אוהב אגב, הוא ו-CJ הם היחידים שהיו באים בחשבון אם לא היתה סופה) אני לא רוצה לדבר בכלל.....
לא אמינה? הרוב כאן לא זוכרים את הסופה שלך. אני כן.
בעיקר את ההיסטוריה העגומה שלה לפני שהגיעה לידיך (הזנחה פושעת אצל אחד שהוא אולי בחור טוב, אבל לא היה ראוי לה) ואחר כך אצלך - זה מה שקורה כשמשקיעים בקוסמטיקה ולא באיכות מכנית. ג'יפ אמיתי זה באמת לא לכל אחד. הוא לא צריך סטריאו היי-אנד, מזגן מפוצל, צבע מטלי בשני גוונים וג'נטים נוצצים. גם לא מטפלים בו במוסך אלא לבד. הוא כן צריך רגישות מתמדת למצב רוחו ולמצבו המכני ונכונות לפתוח ארגז כלים גם כשנדמה ש"לא נורא הרעש הזה, זה יחזיק מעמד עוד חודשיים-שלושה". כן, יש תקלות קטנות כל הזמן, כמו בכל אוטו ישן, כאלה שלא משביתות, אבל צריך סבלנות ואורך רוח אליהן ובעיקר לא להזניח. מתקלקל? תתקן. היו גם תקלות גדולות. שברתי פעם סרן קדמי (האוזינג, לא דיפ' או ציריות. למעשה מעולם לא שברתי ציריות. בשום ג'יפ). גם החלפתי גיר (אני והבן שלי, בשש שעות בכיף) שאני הרסתי, באשמתי (תסעו עם נזילה וחוסר שמן בגיר, גם שלכם ייהרס. באחריות). והנבלה המתוקה הזו עובדת קשה. מאוד קשה. "עובדת" זו לא מליצה. היא נוסעת ונוסעת ועושה ים של שטח כל שבוע, חוצה את הגבול לירדן בחול המועד, ומפרנסת אותי.
עלויות?... כל תיקון עולה 0 אחד פחות מהיורש המודרני שלו, שאני צנצנת אם יחזיק מעמד בגיל כזה.
בכל מקרה, דנה 60 זה אומר ביצה ענקית ומשקל כבד. המשקל לא כל כך קריטי כי קפיצי רוביקון 4.5 דואגים לנסיעה נוחה מאוד ומהלך מרשים. ביצה ענקית? כן. תלמדו לבחור קו נכון. וגם אם הביצה נותנת ליטוף לסלע, ברוב המקרים הסלע נשבר.... בתע"ר לא כל כך התבלבלו שבחרו דווקא בקומבינה הזו - זה סרן חזק ועמיד בטירוף. הרבה יותר ממה שצריך בג'יפ והוא לא מתרגש מצמיגים גדולים. 33 זה לא גדול בשבילו. 35 זה בקטנה. גם 37 הוא יחזיק בכיף. הלוואי, הלוואי שגם הקדמי היה דנה 60.... עם הגודל והמשקל והכל.
ואכן, עם נעילה מאחור, אפשר להשלים טיולים שלמים ב-4X2 כולל בצירים מאוד טכניים, כולל היכן שאחרים נאבקים ונלחמים כשהם משולבים 4X4.
דרור,
אין פה שום ויכוח ש 60 גדול וחזק מ 44 שבתורו חזק מה 35...
מה השאלה?
השאלה החשובה, מה מתאים, לא מה יותר חזק.
אתה נוסע על הרכב הכי גס (בקטגוריה\ סוג הזה) וקורע לו את הצורה. נדב נוסע על רכב עם שלדה אחודה, הרבה פחות קמ ממך ועם פחות משקלים.
אם הוא ימשיך במרוץ חמוש של הסרנים, הוא יפרק את השילדה.
אמרתי את זה בדיונים על הסרן הקידמי, ואני חוזר ואומר את זה בדיון על הסרן האחורי.
או - מה מתאים. יפה. זו שאלת מיליון הדולר.
הצ'רוקי של נדב עמוס וכבד הרבה יותר מהסופה שלי.
ועם כל הציוד הזה הוא גם עושה עבירות.
יש מצב שהוא יפרק את האין-שילדה שלו לפני שהסרנים שלו ייכשלו שוב.
XJ הוא רכב באמת מדליק עם יכולות מרשימות, אבל הוא לא מיועד לסחוב מאסות כאלה של ציוד.
נדב עשה ממנו רכב מסעות, ולעניות דעתי הבלתי קובעת כלום, הוא ממש לא מתאים לייעוד הזה.
וואיי וואיי, בן אדם אחד זורק מילה וכבר הפכתם את הצ׳רוקי לטנדר מועמס בסגנון הודי. אז תרגיעו.
מתוך טופס הטסט: הצ׳רוקי שלי, שוקל 2100 ק"ג - עם גז, דלק, מים מלאים, וציוד הקבע שמאוחסן בו. חלק מהציוד יוצא בכל טיול, ומצד שני מצטרפים עוד מזון ונוסעים. בואו נניח שבמצב מועמס מלא לטיול נגיע ל- 2.2 טון.
דרור, כמה שוקלת הסופה שלך ?https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191215/191da92a2a14b6fe916f6ddbd34e1edd.jpg
בן אדם אחד שאמר לך שאתה בקצה העליון שלא לומר חרגת מהמשקל המותר,
וצדק.
עריכה: חרגת.
דרור, כמה שוקלת הסופה שלך ?
השוואה לא נכונה.. הסופה נבנתה מראש למשקל של מעל 800קג מטען.
עם שלדה מחוזקת ומערכת הינע מתאימה.
אחת הסיבות שמכנית היא אמינה/עמידה, היא שהרכיבים באוברקיל יחסי למה שנדרש ממנה במפרט המקורי.
זה לא המקרה בצרוקי.
שאלה אחרת, מה המשקל המקורי נקי ומה הכללי המורשה?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
מערכות ההינע בסופה ובצ׳רוקי זהות לחלוטין: מנוע, גיר, טראנספר, סרנים.
אתה מתייחס לסרן משודרג, לא המקור 35 הדראק..
והשילדה?
שאלה אחרת, מה המשקל המקורי נקי ומה הכללי המורשה?
קבל:
126676
חסרים שם כמה עשרות קג טובים של הגיר האוט'...
וואיי וואיי, בן אדם אחד זורק מילה וכבר הפכתם את הצ׳רוקי לטנדר מועמס בסגנון הודי. אז תרגיעו.
מתוך טופס הטסט: הצ׳רוקי שלי, שוקל 2100 ק"ג - עם גז, דלק, מים מלאים, וציוד הקבע שמאוחסן בו. חלק מהציוד יוצא בכל טיול, ומצד שני מצטרפים עוד מזון ונוסעים. בואו נניח שבמצב מועמס מלא לטיול נגיע ל- 2.2 טון.
דרור, כמה שוקלת הסופה שלך ?https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191215/191da92a2a14b6fe916f6ddbd34e1edd.jpg
לא בדקתי, אבל בודאות פחות.
לא רוצה להגיד כמה נדב זכר את הרכב שלו... אז דרור..
לא בדקתי, אבל בודאות פחות.
זה מופיע בטופס של הטסט, בחלק של בדיקת הבלמים.
קבלו בינתיים נתוני יצרן:
126677
2.
לא אמינה? הרוב כאן לא זוכרים את הסופה שלך. אני כן.
בעיקר את ההיסטוריה העגומה שלה לפני שהגיעה לידיך (הזנחה פושעת אצל אחד שהוא אולי בחור טוב, אבל לא היה ראוי לה) ואחר כך אצלך - זה מה שקורה כשמשקיעים בקוסמטיקה ולא באיכות מכנית. ג'יפ אמיתי זה באמת לא לכל אחד. הוא לא צריך סטריאו היי-אנד, מזגן מפוצל, צבע מטלי בשני גוונים וג'נטים נוצצים.
ו 4X4.
לא נחטוף השירשור לכיוון אמינות הסופה אבל בסופה שלי חוץ מהקוסמטיקה שציינת בוצע גם יישור קו רציני מיכאני אומנם במוסך בעוונותיי ובכל זאת....
מערכת ההנעה בצ'רוקי שלך היום רחוק מלהיות מקורית, אבל אני לא רואה בה שום בעיה, נהפוכו.
התייחסתי למרכב. לאין-שילדה שזו לטעמי החיסרון העיקרי בכל האינדיאנים האלה. המרכב נטול השילדה הזה לא אוהב עומסים קיצוניים. לא במשקל ולא במתיחות שהוא חווה בתרחישי עבירות.
להערכתי האוטו שלך נמצא בקצה העליון המותר של מה שהוא יכול לסחוב - על זה תוסיף את העומסים של נהיגת שטח. לכן טענתי שהמרכב ייכנע לפני מערכת ההנעה. האם אני צודק או טועה?... הזמן יגיד.
השוואה לא נכונה.. הסופה נבנתה מראש למשקל של מעל 800קג מטען.
עם שלדה מחוזקת ומערכת הינע מתאימה.
אחת הסיבות שמכנית היא אמינה/עמידה, היא שהרכיבים באוברקיל יחסי למה שנדרש ממנה במפרט המקורי.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
לגבי הסופה והאוברקיל: מה שאוברקיל בסופה לעומת צ'רוקי (ולטעמי זה לא אוברקיל אלא פשוט תכנון נכון לחוסן ועמידות) זה סרן אחורי ומערכת קירור. השילדה אכן חסונה ועמידה מאוד, אבל לא חסרות שילדות גיבורות ממנה. הסרן האחורי הוא הבדל עצום. מה ש"משופר"/"מחוזק" בצ'רוקי - דנה 44 - זה הבסיס בסופות האזרחיות במקור. רובן ככולן עברו לדנה 60 שהיה הסרן הסטנדרטי בסופות המוסדיות והצבאיות. נכון, הוא כבד. הביצה גדולה. אבל הוא חזקקקק. לג'יפאי שעושה הרבה שטח ובהתאם רוצה צמיגים גדולים יותר, יחסי העברה קצרים יותר, נעילות, בקיצור - עומס מוגבר על הסרן, על תכולת הביצה, על הציריות, לדעתי ברור שהוא עדיף.
מערכת קירור - יתרון עצום לסופה/YJ בעלי הרדיאטור הענק ותא המנוע המרווח והמאוורר היטב על הצ'רוקי עם הרדיאטור הקטן ותא המנוע הצפוף שלו, שלוקה בפינוי חום (מה הפלא, הוא תוכנן לאכלס מנועים קטנים פיזית - 2.5 ליטר עם 4 צילינדרים או V6 בנפח 2.8 ליטר מתוצרת GM שהיה ב-XJ הראשונים) ה-I6 הגדול פיזית, שב-YJ/סופה לעולם לא יתחמם גם בתנאים הקשים ביותר (אלא אם משהו במערכת לא תקין) ממש נחנק שם בצפיפות הזאת. לא נשאר מקום לרדיאטור נורמלי ולכן כל העסק תמיד עובד בקצה העליון של חום המנוע המותר ולא נשאר לו שום טווח בטחון בימים חמים או תחת עומס.
שאר המכלולים אכן זהים/דומים: גיר, טרנספר. רוב הצ'רוקים אוטומטיים והגיר שלהם בעל 4 מהירויות ושונה לגמרי מהגיר האוטומטי 3 מהירויות המיושן (אך המעט אמין יותר) שהגיע בסופות. גיר אוטומטי הוא מום אמיתי, רעה חולה שאחראית לכל כך הרבה רעות חולות נוספות ולא אכנס כאן שוב לויכוח המיותר הזה כי אנחנו בישראל וישראלים לא רוצים להקשיב כי הם בטוחים שהם המציאו את הגלגל. אבל נדב הוא מהצדיקים - הגיר שלו ידני. בצ'רוקים הידניים הגיר זהה לזה שבסופה.
טרנספרים: 231 או 241 או 242 בצ'רוקים. 231 עם סליפ-יוק הוא הסטנדרט בסופה והוא נקודת תורפה של ממש. מה שמספיק ל-YJ הקצר והקליל ממש לא מתאים לסופה ארוכה עמוסה וכבר קרו מספיק תאונות קשות בשטח בגלל ציר היציאה שלו שלא מספיק חזק ועלול להישבר תחת עומס קיצוני בעליות תלולות ואז הג'יפ פשוט יתדרדר אחורה ללא שליטה.
טרנספר 241 מסופה ממוגנת/צבאית עדיין עם סליפ-יוק, אבל הוא כבר הרבה יותר חזק - 6 פלנטרים במקום 3, שרשרת רחבה ומסיבית הרבה יותר וציר יציאה חזק בהרבה - והוא הפתרון הנכון (החסרון שלו - הוא כבד וגדול יותר פיזית, דורש גשר גיר שונה/מוסב ולכן גוזל סנטימטרים יקרים ממרווח הגחון בדיוק בנקודה הבעייתית - באמצע הבטן). למרות החסרון הזה שיכול להתגלות כקריטי, זה מה שהרכבתי אצלי. אני מעדיף גירודים בגשר הגיר (המסיבי ביותר) מאשר שבירת ציר יציאה בהר טמון או בזהרת אל-טובייק או בכל ג'בל נידח אחר בשטח עוין.
לחילופין אפשר להתפשר על טרנספר 231J מסופה 2 צבאית שאמנם עדיין עם 3 פלנטרים והשרשרת הקטנה יותר, אבל מגיע עם סליפ-יוק אלימינטור וציר יציאה מחוזק וזה כבר בהחלט בסדר. טרנספר כזה יש גם בצ'רוקי של נדב.
נשאר הסרן הקדמי - דנה 30 עם ביצה בצד שמאל, זהה/דומה בשניהם.
שלא יובן לא נכון - דנה 30 הוא סרן מצוין, אבל כשמתחילים להגדיל גלגלים ל-33 וכו' הוא מתחיל להיות גבולי בחוזקו. לנוכח אופי השימוש, סופה בודאות צריכה מכלולי סרן מחוזקים (ציריות, צלבים, האוזינג מחוזק) או סרן חזק יותר כבר במקור (דנה 44), לטעמי אפילו עם צמיגי 31. יגידו שזה אוברקיל?... סבבה, שיגידו. זו דעתי. האוטו של נדב - עם המשקל העודף ואופי השימוש - גם צריך. ונדב יודע את זה טוב מאוד וחושב כמוני. אבל - וזה אבל גדול: סרן בנוי שכזה עולה חבילה גדולה של ג'ובות ולכן כולנו מתפשרים.
שגעת אותי.... איבדתי אותך לחלוטין.
אתה מתחיל בקביעה שהמרכב יכשל לפני הכל, ואז נותן הסבר על חיזוקים של הרכבת כח.
וכל זה, בדיון על כן או לא דנה 60.
נדב רק החליף ציריות, ומחוזקות הפעם.
לדעתי, מהטרנספר אחורה, הוא מסודר.
הבעיה היחידה שמטרידה אותו, איזה טרנספר, הראשון או השני:-)
התייחסתי למרכב. לאין-שילדה שזו לטעמי החיסרון העיקרי בכל האינדיאנים האלה. המרכב נטול השילדה הזה לא אוהב עומסים קיצוניים. לא במשקל ולא במתיחות שהוא חווה בתרחישי עבירות.
להערכתי האוטו שלך נמצא בקצה העליון המותר של מה שהוא יכול לסחוב - על זה תוסיף את העומסים של נהיגת שטח. לכן טענתי שהמרכב ייכנע לפני מערכת ההנעה. האם אני צודק או טועה?... הזמן יגיד.
לגבי הסופה והאוברקיל: מה שאוברקיל בסופה לעומת צ'רוקי (ולטעמי זה לא אוברקיל אלא פשוט תכנון נכון לחוסן ועמידות) זה סרן אחורי ומערכת קירור. השילדה אכן חסונה ועמידה מאוד, אבל לא חסרות שילדות גיבורות ממנה. הסרן האחורי הוא הבדל עצום. מה ש"משופר"/"מחוזק" בצ'רוקי - דנה 44 - זה הבסיס בסופות האזרחיות במקור. רובן ככולן עברו לדנה 60 שהיה הסרן הסטנדרטי בסופות המוסדיות והצבאיות. נכון, הוא כבד. הביצה גדולה. אבל הוא חזקקקק. לג'יפאי שעושה הרבה שטח ובהתאם רוצה צמיגים גדולים יותר, יחסי העברה קצרים יותר, נעילות, בקיצור - עומס מוגבר על הסרן, על תכולת הביצה, על הציריות, לדעתי ברור שהוא עדיף.
מערכת קירור - יתרון עצום לסופה/YJ בעלי הרדיאטור הענק ותא המנוע המרווח והמאוורר היטב על הצ'רוקי עם הרדיאטור הקטן ותא המנוע הצפוף שלו, שלוקה בפינוי חום (מה הפלא, הוא תוכנן לאכלס מנועים קטנים פיזית - 2.5 ליטר עם 4 צילינדרים או V6 בנפח 2.8 ליטר מתוצרת GM שהיה ב-XJ הראשונים) ה-I6 הגדול פיזית, שב-YJ/סופה לעולם לא יתחמם גם בתנאים הקשים ביותר (אלא אם משהו במערכת לא תקין) ממש נחנק שם בצפיפות הזאת. לא נשאר מקום לרדיאטור נורמלי ולכן כל העסק תמיד עובד בקצה העליון של חום המנוע המותר ולא נשאר לו שום טווח בטחון בימים חמים או תחת עומס.
ה-"אין שלדה" הוא נקודת התורפה העיקרית של הצ׳רוקי, אם כי יש לו ייתרונות בגמישות וזוית/גובה הבטן. אם היה צ׳רוקי עם שלדה ברור שהייתי מעדיף אותו כך, אבל אין. ידעתי את כל זה לפני הקנייה והבחירה בצ׳רוקי לוותה בהכרה שצריך לנהוג ברכב הזה בעדינות אחרת הוא פשוט יתפרק.
זו לא שאלה של מי ייכנע קודם - מערכות הנעה או מרכב (השאלה הזו כבר נענתה מספר פעמים, כולל במרזבה לפני שבוע). את מערכות ההנעה אפשר לתקן בעלויות סבירות בד"כ, ולרוב תיקון כזה מנוצל לשיפור. תיקון מרכב הרבה יותר מורכב, ולא תמיד בכלל אפשרי (ראו למשל את הויטארה שלי ...) להחזיר למצב מקורי או לשפר.
לגבי קירור - הצ׳רוקי שלי שרד את הקיץ האחרון בלי וונטה חשמלית ראשית, ובקושי הורגשה התחממות. אני אמנם עם רדיאטור מוגדל, אבל לדעתי ההבדל המשמעותי הוא הגיר (ידני/אוטומט)
הפרוייקטים הגדולים הבאים:
א. טיפול בקפיצים האחוריים, שלטעמי גמרו את הקריירה
ב. דאבלר (כנראה מבוסס 205 ו- BlackBox)
ג. פחחות/צבע (אין חלודות שידועות לי, אבל יש כמה מכות בדלתות שגורמות להרבה רעש רוח בכביש ואטימה לא טובה). כמובן שכל פסי האלומיניום ההזויים יסולקו באותה הזדמנות. זה לא דיפנדר. הצבע לא ישתנה מהותית.
ד. סרן קדמי נכון.
אגב סרן קדמי - מתארגנת רכישה של סרני דנה 44 פיניון גבוה מחוזקים לסופות, כולל נעילה נשלטת ox/arb באזור ה- 22-25 אלף ש"ח פה בארץ (לא כולל הרכבה כמובן). אם זה מעניין מישהו, צרו קשר בפרטי ואחבר אתכם לרכישה.
זיו, אני יודע שאתה מעדיף את זה קצר. אולי עם ניקוד?
רכבת הכוח מצויינת.
אבל המשקל כבד (משקל עצמי במקור באיזור 1600 ק"ג. היום הוא מעל 2100 סטטי, לפני אנשים וכלבלב והמון אוכל במקרר.... :rolleyes: וזה לפני השפאגטים המרשימים שהוא עושה בשטח)
אין שם שילדה שתספוג עומס. המרכב ישן ועייף. ולכן לדעתי הוא ייכנע ראשון.
נדב, איזה סרן זה? מה המפרט שלו? ה-G2CORE44 שדיברנו עליו?...
לא שאני בפוזיציה להוציא סכום כזה על פאקינג סרן (רגע, אני רץ למלא לוטו), אבל סתם בשביל לדעת.
"לא כולל הרכבה"?.... הרכבת הסרן על הג'יפ זה כיף נטו.
זמן איכות שלי בחניון עם שני הבנים והג'יפ. אם הייתי אחד מהרוכשים המאושרים, אף אחד לא היה לוקח ממני כיף כזה.
אבל המשקל כבד (משקל עצמי במקור באיזור 1600 ק"ג. היום הוא מעל 2100 סטטי, לפני אנשים וכלבלב והמון אוכל במקרר.... :rolleyes: וזה לפני השפאגטים המרשימים שהוא עושה בשטח)
אין שם שילדה שתספוג עומס. המרכב ישן ועייף. ולכן לדעתי הוא ייכנע ראשון.
נדב, איזה סרן זה? מה המפרט שלו? ההוא שדיברנו עליו?...
יש כל מיני קיטים של חיזוק מרכב לצ׳רוקי, אני עוד צריך לקרוא אם הם באמת שווים משהו ..
לגבי משקלים, אני יכול להרגיע אותכם לפחות לגבי מפגש ג׳יפולוג הקרוב: לא מביא את המטבח, לא מביא המון אוכל, וגלי עם הכלבלב ביחד כנראה שוקלים פחות מדרור [emoji846]
לגבי רכישת הסרנים - לא דיברנו עליהם כי לא ידעתי עליהם עד לפני יומיים. אמורים להיות במפרט טוב, עם יחסי העברה, נעילה, ואורך צינורות כרצונך. אמרו לי את השם, לא זוכר. אם זה רלוונטי, אקשר/אשאל, אבל לא בא לי להציק לאנשים סתם ...
אני הורדתי מעלי יותר מ- 16 ק"ג. לא לזלזל.
גם אחרי שאעלה איזה קילו או שניים אחרי המפגש, זה עדיין יהיה דו-ספרתי....:rolleyes:
המפרט שאני זוכר:
האוזינג 44 מחוזק. רוחב שמתאים ל-YJ.
תושבות לקפיצי עלים מתחת לסרן ברוחב של YJ
יחסי העברה לבחירה ממבחר יצרנים ידועים (דנה-ספייסר, יוקון ועוד)
נעילה לבחירה ממבחר מותגים ידועים (דטרויט, ARB, OX, איטון ועוד)
ציריות כרומולי כולל חיצוניות
צלבים CTM
הכל מורכב וארוז בארגז עץ. מוכן להתקנה על הג'יפ. PLUG & PLAY.
אני אשכרה מפנטז על זה.
לא מזלזל חס וחלילה, נהפוך הוא. סתם נטפלתי אליך בתור איש גבוה [emoji846]
ועדיין, גם בלי הסטייקים במפגש, נראה לי שהחשבון שלי היה תקין.. הכלבלב אמנם גבוה, אבל תראה איזה טליה יש לו [emoji846][emoji846]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191216/41ead69987f9dad1303b37e9ddee66c1.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20191216/4f6279830e8893d9f370fc5f871da24e.jpg
לא מזלזל חס וחלילה, נהפוך הוא. סתם נטפלתי אליך בתור איש גבוה [emoji846]
ועדיין, גם בלי הסטייקים במפגש, נראה לי שהחשבון שלי היה תקין.. הכלבלב אמנם גבוה, אבל תראה איזה טליה יש לו [emoji846][emoji846]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191216/41ead69987f9dad1303b37e9ddee66c1.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20191216/4f6279830e8893d9f370fc5f871da24e.jpg
אני מקווה שזה יעצר בתמונות של הכלב :mad:
קבל:
126676אז אתה יוצא לטיול, ככה כמו שאתה, במשקל הכולל המותר. תמיד. לא מתכון לחיים ארוכים וטובים (לג'יפ)...
אסף.
במיוחד בשבילך, לא מביא הפעם את המטבח [emoji846]
תעיף את הארון קבורה המזעזע הזה מהגג...נראה לי התמורה הכי גבוהה בהפחתת משקל..
אני רק אומר שאם נדב צריך לסחוב משקל בכדי לבשל לבאי האתר, וגם להשאיר מקום לכלבלב, אולי הוא צריך דיפנדר 😋...
שחררו את האיש. טוב לו עם הצ'ירוקי.
אני מקצר את חיי הרכב בגלל המשקל,
אני מקצר את חיי המצבר בגלל המקרר,
ואגלה לכם בסוד שכל יום אני מקצר את חיי לפחות ב- 24 שעות.
הכל במודעות ומבחירה חופשית, הסירו דאגה מלבכם ...
boaz avrahami
16-12-19, 20:39
עזוב את המטבח, תביא רק את המנגלים [emoji6]
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אני מקצר את חיי הרכב בגלל המשקל,
אני מקצר את חיי המצבר בגלל המקרר,
ואגלה לכם בסוד שכל יום אני מקצר את חיי לפחות ב- 24 שעות.
הכל במודעות ומבחירה חופשית, הסירו דאגה מלבכם ...
+1
חיים פעם אחת, תהנה!
תעיף את הארון קבורה המזעזע הזה מהגג..
אורי,
הכל בסדר?
הוא מארגן עכשיו את הסמוראי-מסעות וחסר לו מקום אחסון [emoji846]
אצלי הכל מעולה... תודה!
אז אמרתי לעצמי: יאללה, שתי ציריות חדשות, אולי הגיע הזמן להקשיב לחבר'ה ולשנות קצת הרגלי נהיגה, כלומר לנהוג גם בקטעים הקלים בשטח ב- 4x4. ניסיתי. ברמת ניסיתי.
מבטיח לנסות שוב כשלא תהייה בסרן נעילה אוטומטית. עד אז תעזבו אותי באמאש'לכם.
אה, ונעילה אוטומטית זה דרעק. פתרון לתפרנים.
אוטומטית קידמית זה דראק,אחורית זה אחלה.
חברי האתר שריתכו את הדיפרנציאלים שלהם (אני מכיר כמה):
126731
הירשפלד יובל
22-12-19, 13:11
נדב.
הכל יחסי בחיים. אני עם 2x L.R1510 ובלי הגה כח. הורכבו לפני 10-13 שנים. בימים שאולי בסדר העדיפויות , אם הפרוטה היתה פחות מצוייה בכיסי , בעלות של 200$ לנעילה הן נתנו פתרון מעולה לצורך בנעילות.
לקח לי זמן קצר להתרגל לכוח הנדרש לצורך היגוי-אין הגה כח.גם היום , כשאני יכול להרשות לעצמי את עלות כל נעילה נשלטת , אני מסתפק ב-1510 , פשוטה , אמינה ( לא מחפש דליפות אויר בצנרת או נתק חשמלי ) וחורנית אבל עושה את העבודה שלשמה נקנתה/הותקנה.
( אלא אם כן התייחסת לאוטומטית קדמית בסוג/גודל הרכב שלך )
מוני אורבך
22-12-19, 13:22
היו לי (ויש לי) שלושה רכבים בהם הותקנה נעילה קדמית אוטומטית
סופה, היליקס וסיקס.
בשלושתם לא הרגשתי בעיה מיוחדת אם הנעילה הקדמית האוטומטית.
כאשר הלוקרים פתוחים, או יש רק הנעה אחורית לא הרגשתי בכלל את הנעילה הקדמית.
ב 4X4 אכן מרגשים אותה. ב HIGH פחות וב LOW הרבה יותר.
כתוצאה מכך צריך להתרגל לצורת הנסיעה איתם.
לנסוע בעיקר בהנעה אחורית, ורק כשצריך בקדמית.
וגם כאן, אם הדרך ישרה אין בעיה, אם יש פתולים חדים צריך להיזהר.
נראה לי שהבעיה אצלך היא סחיבת הרבה מאוד משקל, יותר מהרגיל.
בגלל זה אתה צריך יותר מהרגיל את ההנעה הקדמית.
בימי הלוקרייט הקדמי, ללא נועלי טבור, מעולם לא קרה שקיללתי את הנעילה הקדמית כי הפריעה לי במשהו.
האמינות מוחלטת. חד משמעית עדיפה עשרות מונים מעל לכל נעילה נשלטת, ובהתאם גם העלויות נמוכות בסדרי גדול - לא רק בקנייה אלא בעיקר באחזקה של האוטו. אם התקנת כמו שצריך, מהר מאוד תשכח שזה נמצא שם.
כמו שנאמר - זה פתרון זול יותר. קורץ רק לתפרנים? אולי. לטעמי, בגלל הפשטות המבורכת שלו, הוא גם מציע לא מעט יתרונות.
יש לזה מחיר בסיטואציות ספציפיות שהן נדירות באופן יחסי למה שאנחנו עושים עם הרכבים. כמה מעברים שדרשו ממני עוד רוורס אחד כדי להשלים פנייה הדוקה. מחיר צנוע ביותר לדעתי.
מי שמוכן לשלם יותר עבור נעילה נשלטת בשביל הנוחות ומוכן לסבול מורכבות טכנית וסיכוי לתקלות - שיילך על נשלטת כלשהי. גם אני עם נשלטת בסרן הקדמי, היא פועלת כמעט ללא רבב כבר 10 וחצי שנים, ועדיין אין לי בטחון מלא בה - אלה תמיד אותן שניות של מתח וציפיה כשהקומפרסור מטרטר.
האם יפסיק לטרטר (כלומר שהנעילה ננעלה) ותוך כמה זמן?...
האם יחזור לטרטר באמצע המעלה (סימן שהאויר דולף, בקטנה)
האם לא יפסיק לטרטר בכלל (וזה סימן שהאויר דולף בעוצמה מאיפשהוא ולך תמצא מאיפה.... וזה כבר קרה לי, באמצע מעלה מטורף בשומרון. לא מקום סימפטי להיתקע בו. נגמר בהחלפת צינור אויר פשוטה שלא עלתה לי אגורה, אבל את הטיול סיימתי עם דיפרנציאל קדמי פתוח ללא יכולת לנעול, ונחיתות בעייתית במצבי עבירות קשה.
אם מישהו חושב שהבעיות הן רק בנעילות פנאומטיות, כנראה לא מכיר את השגעונות של בריחות ואקום, של חיווטי חשמל, של קורוזיה במגעים, של מנוע נעילה שנשרף/נתפס ושאר תעלולים של מנגנונים מורכבים שמבוססים על חשמל, ואקום, אויר, צינורות, מגעים, חוטים, מתגים, קונקטורים וכו' וכו' על אלקטרוניקה וחיישנים אני כבר לא מדבר, אללה יסתור.... ולא על מכניקה פשוטה של ברזל על ברזל. שלא לדבר על העובדה שחוק מרפי קובע שכל זה יקרה בדיוק בסיטואציה שאתה באמת זקוק לנעילה, דווקא באותה רגע היא תחליט לבגוד בך - והתעלולים הללו הם קטע בלעדי של נעילות נשלטות, משהו שהאוטומטיות לא מכירות).
לא מבין מה הבעיה לקחת נעילה חשמלית כלשהי, להעיף לה את מנגנון השילוב החשמלי קיבינימאט, ולשים במקומו כבל פוש-פול עם מתאם מפח מכופף.
זה מה שעשיתי אצלי עם ידית השילוב דיפלוק בטרנספר (שאריות ברזלים מהחצר הפכו לידית, מנוף, ותושבת לכבל, והכבל עצמו נקנה מפירוקיה היה פעם כבל הילוכים של איזה יונדאי כלשהי). עלות הפרויקט- 100 ש"ח. (מצאתי בג'נקיה תפוח לידית שיהיה יפה בקבינה, אם אתם קונים גם תפוח, תוסיפו עוד 50 ש"ח בהגזמה).
שום דבר הוא לא בעיה.
אם יש לך זמן, ידיים טובות, חשיבה טכנית, כושר אלתור - או קצת כסף למי שאין את כל אלה או אחד מאלה.
ועדיין גם כבלים יכולים להימתח/להתרופף/להתנתק/להסתבך במשהו. זה יקרה תמיד אבל תמיד - ברגע שתזדקק לנעילה. ככה קבע מרפי, לא ברלי.
לא מבין מה הבעיה לקחת נעילה חשמלית כלשהי, להעיף לה את מנגנון השילוב החשמלי קיבינימאט, ולשים במקומו כבל פוש-פול.
לנעילות של טויוטה יש אפילו קיטים מוכנים.
בסוף, זה מזלג שילוב.
וגם אם היא נתקעת סגורה/פתוחה, אפשר לתפעל אותה נקודתית עם מברג שטוח.
או ששמים אוקס עם כבל מכני.
(לא שזה חסין תקלות לחלוטין, אבל מי שמעביר את הכבל בצמוד לאגזוז, מגיע לו - או לבעלים הבא אחריו שלא בדק ...)
מבחינה מכאנית הנדסית, הנעילה האוטומטית מתקדמת בכמה דורות מנעילה נשלטת...בוא נאמר שאם הנעילה הנשלטת זה המורס בהתפתחות התקשורת, אז האוטומטית זה כבר הבלוטות'...
רק אומר...
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
אז אמרתי לעצמי: יאללה, שתי ציריות חדשות,.
126758
אני לא יודע לגבי נעילה אוטומטית בסרן הקדמי. היתה לי לפרק זמן קצרצר ולא הספקתי לבדוק. היא נמכרה די מהר בגלל שמישהו רצה אותה. אני אישית עם דטרויט טרוטראק בסרן הקדמי - ולמרות שהבאתי אותה כפתרון ביניים "עד שנתקין נשלטת" - אני לא רואה כיום שום מצב ושום תרחיש בו אני מוציא אותה, גם אם מתנת החנוכה שלי תהיה תלושים של 4000 דולר למוצרי ARB ו OX. זה פשוט דבר נפלא.
אני כן יודע לגבי נעילה אוטומטית בסרן האחורי - עברתי שלוש כאלה - ובג'יפ יש לי בסרן האחורי אוזי לוקר (LOKKA) כבר שלוש שנים. שלי עובדת נפלא, מרצ'טת לה בשקט ונותנת לי שלוות נפש נדירה. זאת בזמן שבשישי האחרון הגענו למעלה רמון וה ARB ברכב של חבר - שמקפיד על כל כללי הטקס של לתחזק, לשמן, לגרז, להפעיל פעם ב - וכל זה - החליטה לעשות חיקוי של סבי עליו השלום לאחר סיר חמין משובח. אחרי שהקומפרסור סיים להפליץ, הוא עלה עם נעילה שלפעמים בא לה ולפעמים לא בא לה.
boaz avrahami
26-12-19, 11:58
תומר, אתה נוסע עם טרנספר 242, נכון?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
לא יכולתי להתאפקhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20191226/8bb4b4c4fcb02ed14e2d7416ca0a83a8.jpg
ם דטרויט טרוטראק בסרן הקדמי - ולמרות שהבאתי אותה כפתרון ביניים "עד שנתקין נשלטת" - אני לא רואה כיום שום מצב ושום תרחיש בו אני מוציא אותה,.
זו לא נעילה אוטומטית קלאסית, זה סוג של מוגבל (מאד) החלקה.
זו התנהגות הרבה יותר מתורבתת מנעילה מכנית אוטומטית.
זו לא נעילה אוטומטית קלאסית, זה סוג של מוגבל (מאד) החלקה.
זו התנהגות הרבה יותר מתורבתת מנעילה מכנית אוטומטית.
כלומר, זו לא באמת נעילה.
- - - Updated - - -
לא יכולתי להתאפקhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20191226/8bb4b4c4fcb02ed14e2d7416ca0a83a8.jpg
חזקקקקקק
תומר, אתה נוסע עם טרנספר 242, נכון?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בהחלט. כולל PART TIME.
חשוב לציין שהטרו טראק אינו נעילה. אבל הוא מוגבל החלקה שפשוט עובד נפלא ולדרישות שלי שכוללות בעיקר אפס תחזוקה ושקט בנסיעה בכביש, הוא מצוין
boaz avrahami
27-12-19, 07:29
איך אתה מצליח לנהוג ביעילות עם part time שזה דיפ מרכזי נעול ועוד נעילות אוטומטיות לשני הסרנים?
אני רק עם אחורית אוטומטית ומוצא את עצמי לא פעם בסיטואציות לא נחמדות בעליל.
אני מתחיל להפנים שאין חלופה לנעילה נשלטת.
וכידוע ל 44A אין מבחר
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אין לי אוטומטיות בשני הסרנים, יש לי מוגבל החלקה מקדימה.
לא הבנתי את הקטע של "איך אתה מצליח"- פייר, מעולם לא היתי מודע בכלל לקיומה של בעיה.
boaz avrahami
27-12-19, 09:17
האוטו שלך נעול כמעט מכל כיוון.
אתה טוען שאתה לא מרגיש שהוא שואף לנסוע רק ישר?
אני מאוד נלחם עם האוטו במקומות צפופים
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בועז אתה בחור רגיש מדי. זה מה שהופך אותך למגנט נשים מקסים אבל יש לזה חסרונות בנהיגת שטח [emoji3]
בועז אתה בחור רגיש מדי. זה מה שהופך אותך למגנט נשים מקסים אבל יש לזה חסרונות בנהיגת שטח [emoji3]
פעם ראשונה אני מסכים עם נמרוד.
אתן סתם מחפשות בעיות איפה שאין.
Sent from my iPhone using Tapatalk
boaz avrahami
27-12-19, 10:51
תזכירו לי חברי המסוקסים, למישהו משניכם היתה נעילה מרכזית ואחורית אוטומטית בו זמנית?
על קרקע תחוחה לא משנה כמעט לאן תפנה את ההגה ב low לאוטו יש את הקו שלו
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
תזכירו לי חברי המסוקסים, למישהו משניכם היתה נעילה מרכזית ואחורית אוטומטית בו זמנית?
על קרקע תחוחה לא משנה כמעט לאן תפנה את ההגה ב low לאוטו יש את הקו שלו
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בסמוראי ובהיילקס.
כששניהם עם הנעה קדמית. זה שווה ערך לדיף מרכזי נעול.
אצלי בדיפנדר היה דיפ מרכזי והאחורי נעול דטרויט.
אסף.
האוטו שלך נעול כמעט מכל כיוון.
אתה טוען שאתה לא מרגיש שהוא שואף לנסוע רק ישר?
אני מאוד נלחם עם האוטו במקומות צפופים
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
האוטו לא נעול מכל כיוון. למעשה, הימצאו של מוגבל החלקה מקדימה הופך אותו לפחות נעול מרוב הרכבים שאני מכיר. אני אישית לא מרגיש ולא נעליים. האוטו נוסע יופי טופי ואני גם לא טורח ממש להתעמק בדקויות התנהגותיות אלה ואחרות, אני אומר תודה שהוא עובר ושלום על ישראל.
boaz avrahami
27-12-19, 14:16
אתם מתחכמים.
ב NP242 מצב ה LOW הוא Part Time בלבד.
רוצה לומר שכשנוסעים בשטח ב Low והקרקע תחוחה ההיגוי בעיתי כאשר מותקן lunchbox באחורי.
להוסיף לזה נעילה לא נשלטת בקידמי זה לא נכון , לא נעים ולא בטיחותי בעליל.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
תכף נחזור גם לדיון מה יותר עוזר לעבירות נעילות או דרופ קיט .... או בזנט׳ים. ;)
אתם מתחכמים.
ב NP242 מצב ה LOW הוא Part Time בלבד.
רוצה לומר שכשנוסעים בשטח ב Low והקרקע תחוחה ההיגוי בעיתי כאשר מותקן lunchbox באחורי.
להוסיף לזה נעילה לא נשלטת בקידמי זה לא נכון , לא נעים ולא בטיחותי בעליל.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בועז יקירי, מה רוח הפלספנות המיותרת הזו שנפלה עליך? אף אחד לא מתחכם, אנחנו פשוט לא משקיעים כל כך הרבה מחשבה בצד התאורטי של הדברים. מתקינים ונוסעים. עובד? סבבה ובניו על האש. לא עובד? כוס אומו הלך הכסף, חזרה לשולחן התכנון.
בחיים שלי לא שמעתי על זה שב242 ה LOW הוא PART TIME ולמען האמת, זה מעניין לי את הישבן, העיקר שהטרנספר עובד טפו טפו טפו. אצלי הכל טוב והכל סבבה. האוטו נוסע ושלום. בפעם האחרונה שבדקתי הוא לא היה לקסוס ואני לא דורש ממנו יציבות עילאית, אני לא בודק את תחיחות הקרקע בהתחשב בזווית הנעילה ואני לא בודק כמה יש סטיית ישבן בהתחשב במידת ההידוק של הקרקע. אני נוסע ואם זה חרא, אני מעיף את החלק וקונה אחר. בשישי שעבר האוטו נסע למצפה רמון בלי שום דרמה, עלה את מעלה רמון בלי שום דרמה, נסע הביתה לאישה. שם כמובן שהיתה דרמה. כל אחד עושה מה בזין שלו ויעידו החברים שיש כאלה שטוב להם כבר עשרות שנים עם 2 נעילות לאנצ'בוקס ויש כאלה שלא. לא נעים....לא בטיחותי...לך תסביר את זה למאות אלפי ג'יפאים, סמוראידים, היילקסאים וכיוצא בזאת שמרצ'טים בשמחה מקדימה ומאחור על פני מיליוני קילומטרים.
boaz avrahami
27-12-19, 20:45
קשה לנהל דיון עם מי שהטיעונים שלו הם מענין לי את התחת וקצה הזין.
הנושא שאני מעלה נדון תדיר גם בפורומים בעולם.
אחדד אותו שוב בשבילך: בלאו המרכזי נעול וגם האחורי ואין לך שום דרך נשלטת לבטל את האוטומטית מאחור ואתה חייב להמשיך ב Low.
זה לא המצב ברוב הרכבים האחרים שהזכרת ששם או שאין מרכזי נעול או שניתן לבטל את הנעילה שלו מתא הנהג
אבל באמת, מה יש לדבר?
אתה לא מרגיש שאין לך היגוי. העיקר שהאוטו נוסע...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191227/2bb6d5427e7f24ea24035e1d85dc73ae.jpg
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
תומר, אתה מוזמן לסיבוב נהיגה בצ׳רוקי, אחריו אתה מוזמן לשתף את העם, בלשונך הציורית, האם היית משאיר את הנעילה הספציפית הזו ברכב הספציפי הזה [emoji846]
1. חלילה מלכתוב תחת. כתבתי ישבן. על ישבן יושבים. תחת משמש לדברים אחרים. גם קצה הזין לא הוזכר למיטב ידיעתי, אבל בגילי אני די מתרשם מהעובדה שאני בכלל רואה אותו לפעמים.
2. אנסח באופן יותר פשוט: בפרק הזמן שנדרש לך להוריד תמונות של טרנספרים, לסמן בתמונה את המק"ט, ליצור קשר עם ארכיון וויליס אוברלנד כדי לבדוק באיזה שבוע בדיוק ירד הג'יפ הראשון מפס היצור, לנהל בנושא ויכוחים ערים בפורומים בחצי הכדור המערבי ולהביא דגימות קרקע כדי להוכיח את מידת ההתנגדות של הגלגלים בהתחשב בתחיחות פני השטח, לדון בנושא, לדון שוב בנושא, להביא אסמכתאות ולהתייעץ עם הקבינט המדיני בטחוני- אני החלפתי את הנעילה האוטומטית הקדמית בטרוטראק ונסעתי לדרכי שמח וטוב לב. הרכב עבד היטב בדרכים מפותלות להחריד ומעולם לא איכזב אותי. לשמחתי הוא גם מעולם לא רצה להמשיך ישר. אני חושב שדיון כזה הוא בדיוק הרעה החולה שהופכת את כל העיסוק לבעייתי- מסקנות מרחיקות לכת נקבעות בפורומים אינטרנטיים ומעטים- ר ערך נדב-אכן בודקים בפועל את התוצאה. נראה לי שעדיף להמשיך בשרשור המיתוסים.......
גם עם נעילה אמיתית מקדימה, הוא לא בדיוק ממשיך ישר.
לא יודע מה אתה רוצה בועז.
ועוד באיחור של 20 שנה....
זה ויכוח ששייך לפעם. לראשית ימי ג'יפולוג. והתיאוריה האפוקליפטית הזו של "אין היגוי" בהקשר של נעילות אוטומטיות כבר הופרכה כל כך הרבה פעמים שלמעשה היום זה רק עניין של טעם והעדפה אישית.
boaz avrahami
28-12-19, 23:17
אני לא חוויתי ולא הייתי חלק בוויכוח הזה מלפני עשרים שנה.
אני גם לא מאשים את הנעילה האוטומטית לבדה אלא אותה בשילוב עם 242 ב low.
למיטב זכרוני אתה עם 231 כך שגם אתה לא ממש חווה את זה כמוני
כל טיול כמעט יש לי מקרים לא נחמדים שבהם האוטו בקטעים טכניים, במיוחד בעליות עם צורך בפניה מדוייקת או בבוץ דורש ממני מלחמה בשביל להניח את הגלגלים היכן שהתכוונתי
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אתה טועה.
אני עם 241. אבל זה לא צריך לשנות לך כלום.
במצב LOW שלך, עם דיפ' מרכזי נעול, ה-242 שלך מתנהג בדיוק כמו כל טרנספר Part-time דוגמת 231/241 למיניהם.
ועל מה אתה מקונן? על נעילה אחורית אוטומטית?
בפעם הבאה שאנחנו נפגשים בשטח לכבוד זבח כלשהו, קח את הסופה שלי, עם דטרויט אחורי, לסיבוב קצר ותגיד לי מה ואיך.
דרור, הייתי מציע לך באופן דומה לעשות סיבוב על הצ׳רוקי, אבל זה עשוי להיות קצת מאתגר כאשר המרווח בין הראש לריפוד הגג קטן יותר מאשר בג׳ימני ...
נכון. בעייתי לי בצ'רוקי.
ואני יודע את זה מהתקופה שחיפשתי ג'יפ (אחרי שהסופה הקודמת נגנבה) ו-XJ היה אחד המועמדים לבוא במקומה.
היה אחד ששקלתי לרכוש. אז ניסיתי לעשות סיבוב. בעקבות הנסיון ההוא, קבל תיקון - בג'ימני יש יותר מרווח לראש ולברכיים.
זה אוטו מדליק אבל לא לגבוהים. אני לא יכול להידחק לתוך הדבר הזה.
אבל לעניינינו - לא מאמין שמשהו יפתיע אותי לרעה. נסעתי במצטבר יותר מ-11 שנים עם נעילה קדמית אוטומטית וזה לא הפריע לי.
אם הותקנה כמו שצריך, ההפרעה שלה (למעט בנהיגה על כביש מושלג, מצב מאוד שכיח אצלנו...) היא מינימלית לטעמי.
ואין שום הפרעה מיוחדת מכיוון הטרנספר של בועז, ששונה מאיך שמתנהגים הטרנספרים שלנו. זהה לחלוטין.
אני נהגתי באותו רכב ספציפית (סיקס) עם ספול ועם נעילה אוטומטית מאחור.
בשני המקרים לא היה צורך בשום מלחמה.
הספול אמנם דוחף ישר קדימה, אבל הרכב פונה, פשוט ברדיוס גדול יותר. אה, על הכביש בלחץ נמוך זה נשמע כמו חראקה איומה.
הנעילה האוטומטית, לעומתו, מרצ׳טת, יש לה חופש מעצבן, נותנת בום אטומי מפעם לפעם, אבל עוברת טסט.
אילו לא היו מכריחים אותי, הייתי נשאר עם הספול.
דרור, אם כל הבעיה שלך בצ'ירוקי היא המרווח לראש או לברכיים, אפשר לפתור את זה די בקלות עי "טיפול" בתושבת של הכיסא, החלפת כיסא, ריפוד הכיסא מחדש ועוד כל מיני שינויים יחסית פשוטים. לדעתי היתרונות של הצ'ירוקי על הסופה בנוחות הנסיעה ובגודל, די שווים את זה.
אבל אם אתה חסיד הספרטניות, הרעש, האין גג והחלון המתקפל קדימה, אז ברור למה אתה דבק בסופה.
זה לא שאחד יותר טוב מהשני, פשוט תלוי בצרכים ובוויתורים שאתה מוכן לעשות עם כל אחד מהם.
JohnnyEnglish
02-01-20, 10:59
טרנספר part-time. מתכוון לטנרספר שמאפשר 4x4 לא נעול? אם כך מה שונה מדיפ' מרכזי?
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
הפוך גוטה. זה מצב של דיפרנציאל נעול, או ללא דיפרנציאל בכלל ...
JohnnyEnglish
02-01-20, 11:54
אם כך כל טרנספר הוא part-time.
האם יש תיבת העברה שיכולה לאפשר חלוקה לא שווה בציר האורכי ?
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
הפוך גוטה. זה מצב של דיפרנציאל נעול, או ללא דיפרנציאל בכלל ...
זה כבר לא דיפרנציאל, זה פשוט שילוב ( או ניתוק) של ההנעה הקידמית.
אם כך כל טרנספר הוא part-time.
האם יש תיבת העברה שיכולה לאפשר חלוקה לא שווה בציר האורכי ?
Sent from my LM-G710 using Tapatalkברכבים עם הנעה כפולה קבועה (לנדרובר ואחרי כמה עשרות שנים גם אחרים) המצב ה"לא משולב" הוא מצב בו הטרנספר מתפקד כדיפרנציאל בין הסרנים (חלוקה לא שווה בציר האורכי) והמצב ה"משולב" הוא למעשה נעילה של הדיפרנציאל הזה.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
גם בפאגרו ישנים, רכבי גיפ ישנים ובטח עוד מלא יש אופציה לנסוע עם דיפ מרכזי פתוח
JohnnyEnglish
06-01-20, 16:01
תודה רבה, החכמתי.126884
דרור, אם כל הבעיה שלך בצ'ירוקי היא המרווח לראש או לברכיים, אפשר לפתור את זה די בקלות עי "טיפול" בתושבת של הכיסא, החלפת כיסא, ריפוד הכיסא מחדש ועוד כל מיני שינויים יחסית פשוטים. לדעתי היתרונות של הצ'ירוקי על הסופה בנוחות הנסיעה ובגודל, די שווים את זה.
אבל אם אתה חסיד הספרטניות, הרעש, האין גג והחלון המתקפל קדימה, אז ברור למה אתה דבק בסופה.
זה לא שאחד יותר טוב מהשני, פשוט תלוי בצרכים ובוויתורים שאתה מוכן לעשות עם כל אחד מהם.
יש לי הרבה בעיות עם הצ'רוקי XJ.
1. גודל - אני גבוה, וזה אוטו קטן. קטן גם במושגים יפניים. לא מבין מה עבר בראש של היצרן, שהוא כידוע אמריקאי, אבל ה-XJ יצא לשוק בתקופת הבעלות של רנו. כדי שיהיה לי נוח לנהוג בו, הכיסא צריך להיות מונח ישירות על הריצפה. ללא תושבות בכלל.
2. אין לו שילדה. ומיותר להרחיב על חשיבות שילדת סולם ברכב שטח אמיתי. יותר מדי XJיים מוגבהים ראיתי עם ריצפה שהתחילה להיסדק/להיקרע.
3.התחממויות. תא המנוע של XJ מיועד להכיל מנועים קטנים/קצרים. הוא נולד ב-84' עם מנוע ג'יפ 4 טורי בנפח 2.5 ו/או מנוע V6 בנפח 2.8 של GM (מנוע הבלייזר S10/ג'ימי S15/סונומה מהדור הראשון). או דיזלים אירופאיים - בהתחלה 2.1 העתיק של רנו, אחר כך ה-2.5 של VM. מהרגע שדחפו לשם את ה-6 בטור 242 המוכר והטוב, אין שם מקום להשחיל אצבע. יש בעיה קשה של פינוי חום ובעקבות זאת גם התחממויות, שברנגלר/סופה עם תאי המנוע המרווחים והמאווררים היטב, אינן מוכרות כלל גם בימים לוהטים במיוחד, באיזורים לוהטים במיוחד, גם תחת עומס חריג.
4. כן כן. הכל נורא פשוט. תאמין לי, בלהעדיף פשטות אני אלוף.
הרבה יותר פשוט לשים קפיצים טובים בסופה ולהינות מנסיעה סופר-נוחה, מאשר לנסות להילחם בקלסטרופוביה של רכב קטן מדי.
ואני בכלל באמת חסיד. או אולי האדמו"ר?...... בחצר החסידות שלי מאמינים בג'יפ האמיתי.
ג'יפ עם שילדה, עם מרכב פתוח שלא מהססים לקדוח בו, לרתך אליו, לחתוך אותו, להוסיף לו, לגרוע ממנו, בלי לחשוש מ"ירידת ערך".
ג'יפ אמיתי עם חלון קדמי שמתקפל ונסגר בהינף ידית אחת קטנה. ג'יפ אמיתי עם גיר ידני ושלוש דוושות, לא אוטומט של נשים וקוקסינלים שייעודו בעולם לייצר נהגים גרועים ופרנסה למכוני הגירים. ג'יפ אמיתי עם ריצפה ששוטפים בצינור ותיקוני צבע שעושים עם ספריי ומכחול. בלי דיפוני פלסטיק ועם תנוחת ישיבה אמריקאית אמיתית, כזו שלוקחת בחשבון שמי שנוהג בג'יפ זה גבר בגובה 1.90 עם רגליים ארוכות.
הג'יפ האמיתי הזה כולו UTILITY. הוא לא מפונק. כשצריך להתקין עליו משהו אז בונים ומרכיבים לבד, לא מזמינים מקטלוג אמריקאי במאות דולרים ועוד מאות דולרים למשלוח ועוד מאות/אלפים למוסך/מתקין שירכיב. והג'יפ האמיתי הזה, עם פרצוף שייחודי רק לו, עם 400K ק"מ ב-25 שנים על אותו מנוע שלא מפסיק לבעוט טפו טפו, הוא משלנו. גאווה ישראלית.
יש טובים ממנו, אולי. אין טובים כמוהו, בטוח.
אכן, כל סיפור הסופה אצלי הוא אידיאולוגי.
אז יש רעש רוח וצמיגי שטח. נו שויין. תגביר ת'ווליום.
אני לגמרי מבין את דרור.. אני לא גדול ועדיין המרחב בגובה לנהג הוא.. מצומצם משהו. בויטארה יש לי יותר מקום.
אני גם מבין את דרור על החדווה של הרוח בפנים. מבין, נוסע עם חלונות פתוחים, אבל אני אישית חייב מזגן ...
מצד שני כמות החיוכים וההנאה שהצ׳רוקי מסב לי שווה את הכל. תחביב אמרנו, לא ? [emoji846]
כמו שנכתב הרבה פעמים, כל אחד עם מה שמתאים לו ומה שנכנס לו בתקציב.
אני עברתי לפני שנתיים מנהיגה של 12 שנים על ידני בשטח לג'יפ אוטומט. לא כי רציתי, פשוט כי לא מצאתי אחר.
מה אני אגיד לכם, התרגלתי... הרבה יותר קל להתרגל לשידרוגים מאשר לשינמוכים.
מה שכן מפריע לי בהפוך על הפוך זה שעכשיו כשאשתי מתקשרת בזמן שאני נוהג, התרוץ של "לא שומעים, רועש פה, תתקשרי אח"כ" לא עובד.
"יש לך סדק" - כך אסף (הלוי).
"איזה סדק ? מה סדק ? איפה סדק ?" - אני מנסה להדחיק ...
אז כן, זה היה צפוי בצ'רוקי שמותח איברים כעניין של שגרה, אבל שום דבר לא הכין אותי לזה שאצטרך כל כך מהר להודות שדרור צדק ...
אין לו שילדה. ומיותר להרחיב על חשיבות שילדת סולם ברכב שטח אמיתי. יותר מדי XJיים מוגבהים ראיתי עם ריצפה שהתחילה להיסדק/להיקרע.
למזלי, הוא לא צדק לגמרי, כי הסדק התגלה בפינת הגג ולא ברצפה ...
לפחות הפח כאן הוא נורמלי ולא הנייר היפני הנפוץ, לכן יש עם מה לעבוד לביצוע תיקון טוב.
אז מה כל זה אומר ?
כדי לרתך שם צריך לפרק את דיפון הגג, ואח"כ לצבוע.
מי שמכיר אותי אפילו ממש קצת, כבר יודע כמה המדרון הזה חלקלק ולאן זה הולך ...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200614/4431b729e96bd7082f7d8c1c66643389.jpg
לעבור ללונג ארמס ולשים קיט חיזוקים למרכב היו חוסכים ממך את הקושי בלהודות שדרור צדק....
ואגב עד שלא תטפל בעומסים שמגיעים מכיוון הגלגלים (מתלים והגה) ... התופעה הזו תחזור.
geva dover
14-06-20, 21:59
זה הזמן לרסן את עצמך שלא תכנס לעוד הרפתקאה כמו עם הויטרה, אצל אסף זה כואב בכיס. בתור אחד שמטפל אצלו מהיום הראשון שהוא הכיר אותו ואם כל האהבה שלי אליו בתור חבר קרוב שלי, הבחור לא זול אבל הוא עושה עבודה ששווה כל שקל מזה
אורי,
זרועות ארוכות זה לא רק טוב.. חבר שעשה את ההסבה לא מזמן ועושה הרבה מסלולים טכניים וסלעים מקטר שזה פוגע לו משמעותית בעבירות, ואם היה ניתן הוא היה חוזר לזרועות הקצרות. הבעייה היא שבהתקנת זרועות ארוכות מגלחים את התושבות של הקצרות ואני לא מכיר קיט שמחזיר אותן ...
לגבי חיזוקים - עוד נגיע לזה, לא רק אלו שאתה מדבר עליהם ...
גבע: מאוחר מדי..
אז מה כל זה אומר ?
מה זה אומר ?
שחמור כמה שתאמן אותו, ישאר חמור ולא סוס מרוצים משובח ...
רענן
מה זה אומר ?
שחמור כמה שתאמן אותו, ישאר חמור ולא סוס מרוצים משובח ...
רענן
גם סוס מירוצים משובח צריך שיטפלו בו באהבה אחרי מאמצים.
geva dover
14-06-20, 22:22
גבע: מאוחר מדי..
אתה גורם לי להתבאס שלא נולדתי בתור אחד הרכבים שלך, הלוואי על כל רכב בעלים עם כזה שיגעון לפרטים קטנים וכמות כזו של השקעה עליהם
גם סוס מירוצים משובח צריך שיטפלו בו באהבה אחרי מאמצים.
נו שוין,
מזכיר לי מהסרט האלמותי שרק, פיונה קראה לחמור סוסו האצילי של האביר ....
זה סוס אצילי !
129670
יש שיראו בכך חילול השם להעלות לכאן טויוטה...
זה הזמן לרסן את עצמך שלא תכנס לעוד הרפתקאה כמו עם הויטרה
מאוחר מדי, כאמור ...
129684
129682
129677
129672
129673
129674
129671
129675
129676
129678
129679
129680
129683
129681
129685
כל זה במקום פשוט לחזק את הגגון לגג...
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
"יש לך סדק" - כך אסף (הלוי).
"איזה סדק ? מה סדק ? איפה סדק ?" - אני מנסה להדחיק ...
אז כן, זה היה צפוי בצ'רוקי שמותח איברים כעניין של שגרה, אבל שום דבר לא הכין אותי לזה שאצטרך כל כך מהר להודות שדרור צדק ...
למזלי, הוא לא צדק לגמרי, כי הסדק התגלה בפינת הגג ולא ברצפה ...
לפחות הפח כאן הוא נורמלי ולא הנייר היפני הנפוץ, לכן יש עם מה לעבוד לביצוע תיקון טוב.
אז מה כל זה אומר ?
כדי לרתך שם צריך לפרק את דיפון הגג, ואח"כ לצבוע.
מי שמכיר אותי אפילו ממש קצת, כבר יודע כמה המדרון הזה חלקלק ולאן זה הולך ...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200614/4431b729e96bd7082f7d8c1c66643389.jpgזה הסדק היחיד שמצאת?
אז למי שעוד לא הבין, הצ'רוקי כבר אצל הפחח, בשלבי הפשטה מתקדמים.
פורקו לצורך העבודה: פגושים, מדרגות צד, כנפונים, גריל, כונס אוויר, דיפוני דלתות, דיפון גג, חלק מהפלסטיקה הפנימית (רובה עשוייה בכלל מפח..)
נותר לפרק: מושבים, שאר הפלסטיקה, מיכל הגז והמקרר בבגאז', שטיח.
ולמה כל זה ? כדי לראות אם יש עוד סדקים.. שלושה נוספים כבר מצאנו, בפינות הגג וליד תיבת ההגה:
129688
129687
129686
חוצמזה:
מושב הנהג סבל מקרע קטן - פורק ונשלח לרפד, על הדרך המסילות של הכיוונון החשמלי יזכו לניקוי יסודי וגירוז מחדש
ארבעת הבולמים (פוקסים) פורקו ונשלחו לרענון, והאחוריים גם לכיוונון מחדש בהתאם למשקל הריאלי של הרכב
בתכנון חיזוקים לשלדה: "קורות" האורך, תושבות וגשר מחוזק ומשולב במיסב נוסף לתיבת ההגה - אבל אלו לא יקרו אצל הפחח אלא אצל אחד מהפבריקטורים המובילים, נראה מי מהם כשיהפוך לאקטואלי ...
זה הסדק היחיד שמצאת?
כאמור, לא היחיד, ואני מתכנן להרים את השטיח ולשטוף טוב-טוב את הגחון כדי לחפש עוד סדקים.
אם יש למישהו המלצות איפה עוד לחפש, זה הזמן לפרט מקומות מועדים, אני בשאיפה לתקן כל מה שאפשר, בסבלנות ובנחת.
מציע לך לתפור את הבודי אם כבר אתה שם.
סדקים..? את זה ליד תיבת ההגה מצאת. עכשיו חפש סביב כל חיבורי המתלה. נדיר שאין אף סדק בצ'רוקי מוגבה וכבד.
אסף.
geva dover
14-06-20, 23:44
מה? מתי הספקת? תאמין לי אתה לא נח לרגע
מציע לך לתפור את הבודי אם כבר אתה שם.
סדקים..? את זה ליד תיבת ההגה מצאת. עכשיו חפש סביב כל חיבורי המתלה. נדיר שאין אף סדק בצ'רוקי מוגבה וכבד.
אסף.
זה בהחלט בתוכנית, מחייב שטיפה יסודית של הגחון כמו שכבר כתבתי
(רואה, לפעמים יש תוכניות בחיים ...)
- - - Updated - - -
מה? מתי הספקת? תאמין לי אתה לא נח לרגע
היו ימים עמוסים (וגם עבודה חדשה), אז לא הספקתי לעדכן, לכן זה נראה כאילו הכל בבת אחת.
הכל נעשה בנחת וברוגע :)
שתהיה בריא....
אתה בהחלט טיפוס נדיר במובן המשוגע והטוב של המילה....
בהצלחה :)
נשלח מהנייד
אתה משוגע. אבל משוגע חיובי
למה משוגע ?
מה הייתי אמור לעשות ?
למה משוגע ?
מה הייתי אמור לעשות ?
הנה סיפור שממחיש את המצב: לפני ארבע שנים מצאתי עצמי מפזז ברחבי בילינסון עם אמא שלי, שעברה השתלת ריאות יען כי קופסה "טיים" ביום אינה בריא כפי שחושבים. בנקודה מסוימת התכנסנו כולנו, כל בני המשפחה והרופא אמר לנו "תראו חברים, בואו ננצל את זה שהיא בהכרה, צלולה וכיוצא בזאת ונסביר בצורה יפה: אנחנו יכולים לשים אותה על חמצן והיא תחיה עוד שנה. אנחנו יכולים להמתין שוב לזוג ריאות והיא תהיה בהרדמה אבל הסיכוי נמוך. אנחנו יכולים המון דברים, אבל 100 מטר היא לא תרוץ יותר, וכנראה שהיא גם לא תצליח ללכת את זה". אנחנו כמובן ישר פתחנו חמ"ל והתחלנו לדסקס מה עושים ומי נגד מי- ורק אמא שלי שהיתה אישה מבריקה ומפוכחת (עם חיבה לסיגריות) ביקשה שכולם ילכו הביתה, ואמרה לי "תראה. ברור לי שאף אחד כאן לא מוכן לומר את האמת: גרוטאה. עברתי יותר מדי. אני לא אהיה האישה בת השישים ומשהו שזוחלת עם בלון חמצן לבת מצווה של הנכדה שלה. אני לא אהיה הנטל שיאכל לכם את הירושה בניתוחים מורכבים ואני לא אהיה זו שתהרוס לכם את החיים ותהפוך למשהו שהוא הרבה יותר נטל ממה שהוא ברכה". זה סיפור אמיתי לחלוטין. אחר כך חנקתי אותה עם כרית. סתם..אחר כך הבאנו אנשי צוות, עדים וכל זה- וחתמנו שאם המצב יחמיר אז לא להפוך אותה למת חי, שיעבור שיפוץ כל חודשיים. אחרי 3 ימים היא כבר לא היתה בהכרה ואחרי 4 ימים היא הלכה למגרש הגרוטאות הענק של "דובק" שבשמיים. אבקש להזכיר- ההחלטה לומר "חלאס" התקבלה בנושא בן אדם שהיה לו שכל מתי להרים ידיים. לא על ג'יפ. אבל יש קווים דומים.
באהבה לעיתים, שמים את ההיגיון בצד..
שיחה של שתי פולניות:
סבא שלי מת בגיל 105.
בכל ארוחה הוא אכל קאוויר משובח ולגם וויסקי הכי~הכי.
פעמיים בשבוע אכל סטייק סינטה 400 גרם,
פעם בשבוע הבאנו לו את הזונה הכי יפה בעיר!
- אז ממה הוא מת ?!?
- הרגנו אותו, לא עמדנו בהוצאות . . .
באהבה לעיתים, שמים את ההיגיון בצד..
אנא עארף, לי יש כלל שעבד עד היום לא רע: האוטו נהיה נבלה סרוחה, זרוק לפח וקנה אחר. האוטו אינו פסל, הוא לא שם בשביל היופי אלא בשביל לנסוע. עברתי את הסרט של להשקיע עוד ועוד ועוד כסף ברכבים- גם כביש וגם שטח. זה לא קיים. אין רכב ששופץ כל כך הרבה וכל כך טוב, עד שהוא נהיה איזה בולטפרוף. להיפך, רכב אינו מוצר משתבח. ואז אתה מוכר לעצמך סיפורים שלחיות מתחת לאוטו זה אחלה, זה חלק מאורח החיים שלנו. להיות אינטימי עם המוסך זה סבבה כי המוסכניק זה כמו אח. ובכלל, ללכת לינוביץ' זה כיף חיים כי דרום תל אביב מזכירה קצת את ברצלונה, במיוחד בסתיו. קשקוש. גם את הרכב שלי אני אזרוק- וגם רכבים אחרים זרקתי ואני קצת מזיל דמעה על מי שקנה. המשוואה פשוטה: אם יוצאים ל X טיולים ומתוכם Y טיולים זה לסיים עם רתכת ביד, אז הנה פח הזבל. בלי תירוצים, בלי הסברים על למה בעצם האוטו לא התקלקל כי הוא יצא מהשטח על 3 גלגלים אז זה לא נחשב, ובלי סיפורים על זה שמדובר כאן במצב הגיוני כי אתה מטייל כל שבועיים. או שזה מצב הגיוני כי בעוד שכולם סתם מטיילים, אתה עושה "עבירות קשה" כי מתברר שלמעלה עשוש יש מעקף שלישי, דרך הקיר, שהוא אקסטרימי ברמה שרק אתה יודע. אם אתה כל כך מסור, קנה רכב שיסע כל שבועיים ולא רכב שיתקע כל שבועיים. או כל חודשיים- אבל תקיעה שאתה אומר "הולי שיט, לא ידעתי שצריך למשכן כליה" (סליחה, זה היה זול, המוסכניק חבר....אמרנו...זה רק המון כסף ולא ממש ממש המון כסף. כל הקטע של "זה אוטו לנשמה" , זה חארטה וזה לא תקף לגבי אנשים שיש להם חיים/יש להם הכנסה סבירה. הקטע של האהבה וכו, זה קשקוש שמונע מבן אדם לומר למשל "איזה קטע, זה אוטו שחוגג עוד מעט רבע מאה להיווסדו ואיזה קטע אני יכול לדחוף אצבע בסדק שיש בגג שלו" וזה זיבול מוח שדופק לך את שיקול הדעת, מונע ממך להתקדם ומרוקן לך את חשבון הבנק.
אוקייייי........
ממורמר משהו.
עיתונאי רכב מדופלם... כן. שופט התרבות המוטורית עוד לא... אז אנא וותר על הטון המנוסה והמתנשא, הוא מבאס יותר מלרתך משהו בשטח בשמש הקופחת...
רק אסכם שאיש בדעתו יחייה... עם מכוניתו... משפחתו... הרתכת... וחשבון הבנק.
ואם תרצה יש טסלה משומשת במחיר מציאה.. או אלטו שנוסעת על מצבר ליתיום.
סתם פתח לוויכוח מיותר... מוותר מראש על הרס השרשור לנדב.
נדב המשך כך! תטפח ותהנה מהתחביב שבחרת בעצמך...129729
יש ברנש אמריקאי, שמעלה סרטים ליוטיוב שבהם הוא הורס בלי חשבון מכוניות טובות ממש (בעיקר פולסייזים) בשביל הכיף. יש לו פילוסופיה מעניינת שממילא מדובר בגרוטאות אז מה זה משנה.
אבל בין הגישה הקיצונית הזו לגישה הקיצונית הזו - לכל אחד יש מקום. העיקר להנות.
אסף.
תומר, אם אחרי כל שניים שלושה טיולים הייתי צריך להשקיע ככה, או אפילו פחות אבל סכום משמעותי, הייתי פותח שרשור נפרד על "החיים עם מפלצת מוצצת - לאן ?"
אבל זה לא המצב, הצ׳רוקי לא מתפורר מעודף סיגריות ואפילו לא מעשן. הוא עושה שטח קשה יותר מרוב הרכבים כאן באתר והמחיר שאני משלם עליו בשוטף הוא במסגרת התקציב שלי.
ובואו נעשה סדר בדברים: תיקון כל הסדקים פלוס פחחות וצבע מלאים אמנם מייצרים תמונות דרמטיות, אבל זה יעלה לי פחות מהחלפת מזרקים בטרופר או משאבת סולר בלנדקרוזר. אז למה זה מעורר סיפורי סבתא ?
ואם כבר הרכב עומד, אז לא לעשות תחזוקה מונעת לבולמים פעם בעשר שנים ? צריך לחכות שיקרסו ואז לשלם יותר ?
וכן, מצאתי קרע במושב הנהג, אז לא לתקן ? זה אולי נשמע אסון אבל עלה לי 350 זוזים תמימים. בשביל זה צריך להרוג סבתא ?
תחזוקה מונעת, גוועאלד ...
נדב שאפו. כמו שצריך.
ד"א, אני תכף מכניס גם את הדיסקו לתיקונים קטנים במסגרת של השמשה וצבע כללי. 😎
אנא עארף, לי יש כלל שעבד עד היום לא רע: האוטו נהיה נבלה סרוחה, זרוק לפח וקנה אחר. האוטו אינו פסל, הוא לא שם בשביל היופי אלא בשביל לנסוע. עברתי את הסרט של להשקיע עוד ועוד ועוד כסף ברכבים- גם כביש וגם שטח. זה לא קיים. אין רכב ששופץ כל כך הרבה וכל כך טוב, עד שהוא נהיה איזה בולטפרוף. להיפך, רכב אינו מוצר משתבח. ואז אתה מוכר לעצמך סיפורים שלחיות מתחת לאוטו זה אחלה, זה חלק מאורח החיים שלנו. להיות אינטימי עם המוסך זה סבבה כי המוסכניק זה כמו אח. ובכלל, ללכת לינוביץ' זה כיף חיים כי דרום תל אביב מזכירה קצת את ברצלונה, במיוחד בסתיו. קשקוש. גם את הרכב שלי אני אזרוק- וגם רכבים אחרים זרקתי ואני קצת מזיל דמעה על מי שקנה. המשוואה פשוטה: אם יוצאים ל X טיולים ומתוכם Y טיולים זה לסיים עם רתכת ביד, אז הנה פח הזבל. בלי תירוצים, בלי הסברים על למה בעצם האוטו לא התקלקל כי הוא יצא מהשטח על 3 גלגלים אז זה לא נחשב, ובלי סיפורים על זה שמדובר כאן במצב הגיוני כי אתה מטייל כל שבועיים. או שזה מצב הגיוני כי בעוד שכולם סתם מטיילים, אתה עושה "עבירות קשה" כי מתברר שלמעלה עשוש יש מעקף שלישי, דרך הקיר, שהוא אקסטרימי ברמה שרק אתה יודע. אם אתה כל כך מסור, קנה רכב שיסע כל שבועיים ולא רכב שיתקע כל שבועיים. או כל חודשיים- אבל תקיעה שאתה אומר "הולי שיט, לא ידעתי שצריך למשכן כליה" (סליחה, זה היה זול, המוסכניק חבר....אמרנו...זה רק המון כסף ולא ממש ממש המון כסף. כל הקטע של "זה אוטו לנשמה" , זה חארטה וזה לא תקף לגבי אנשים שיש להם חיים/יש להם הכנסה סבירה. הקטע של האהבה וכו, זה קשקוש שמונע מבן אדם לומר למשל "איזה קטע, זה אוטו שחוגג עוד מעט רבע מאה להיווסדו ואיזה קטע אני יכול לדחוף אצבע בסדק שיש בגג שלו" וזה זיבול מוח שדופק לך את שיקול הדעת, מונע ממך להתקדם ומרוקן לך את חשבון הבנק.
נגיד ואני זורם איתך.. מה החלופה?
רובנו (ונשמע שגם אתה) לא יכולים להרשות לעצמנו רוביקון חדש ובכסף הזה זה עוד 5-10 מחזורי חיים לג'יפ אחר שמתפרשים על עשרות שנים.
הפתרון שלך זה לוותר על הג'יפ.
מהצד מהתמונות, ומהיכרות אינטימית עם הדגם, נראה שהמצב מצדיק שיפוץ מרכב יסודי.
יסודי במקרה זה הכוונה לא על הגלגלים, ולא עם מכלולים. פרוק מרכב עד הבורג האחרון, מתקן מסתובב, גישה מכל הכיוונים, החלפת פאנלים (לאוטו הזה יש את כל הפאנלים זמינים וזה יתרון גדול) תפירה בריתוך של הכל.
בכל מקרה, בהצלחה.
מהצד מהתמונות, ומהיכרות אינטימית עם הדגם, נראה שהמצב מצדיק שיפוץ מרכב יסודי.
לא יודע איך הגעת למסקנה הזו, אשמח לפירוט.
אתה גם מוזמן לבוא לראות את הרכב ולבחון אותו במו עיניך. הרכב במרכז כמובן.
זה לא מסקנה והיא לא מחייבת זה רק ממבט שטחי בתמונות. אתה מראה הרבה פגמים, חלקם לא קלים לתיקון, משמעותית יותר ממה שאני פגשתי בצ'רוקי שלי שהעברתי אותו פחחות וצבע קומפלט דומים כשהיה בן 19 (שלך כבר בן 24?). אבל אני מניח שהפחח שלך יעשה עבודה טובה.
הפחח יסודי, אפילו יותר ממני, אבל מכאן ועד פירוק המרכב לרמת הבורג יש מרחק גדול מאוד ...
זה בערך השלב שבו בחול 'מחליפים בודי' לצ'רוקי.
לכל הפחות - תבקש ממנו לתפור הכל.
אסף.
אם לא שמת לב, אנחנו לא בחו"ל, וכאן בארה"ק ממשיכים בטיפולי החייאה ככל שניתן...
ברור שהפחח יתפור את כל מה שנמצא, ואנחנו נחפש כמיטב יכלתינו...
אם לא שמת לב, אנחנו לא בחו"ל, וכאן בארה"ק ממשיכים בטיפולי החייאה ככל שניתן...
ברור שהפחח יתפור את כל מה שנמצא, ואנחנו נחפש כמיטב יכלתינו...לא הבנת את כוונתי.
בתפירת הבודי אני מתכוון לריתוכים מלאים בחיבורי פח על פח שכרגע מחוברים בנקודות.
זה מקובל למשל במכוניות ראלי.... ובג'יפים יוניבודי.
אסף.
ועוד דבר אם לא עשית את זה כבר - stiffeners לשילדה - גם עוזר מאוד למנוע את הסדקים הבאים. לכל הפחות זוויתן של 75/75 שמרותך לאורך הקורות שילדה.
אסף.
ועוד דבר אם לא עשית את זה כבר - stiffeners לשילדה - גם עוזר מאוד למנוע את הסדקים הבאים. לכל הפחות זוויתן של 75/75 שמרותך לאורך הקורות שילדה.
אסף.
זה בתוכנית.
לא הבנת את כוונתי.
בתפירת הבודי אני מתכוון לריתוכים מלאים בחיבורי פח על פח שכרגע מחוברים בנקודות.
זה מקובל למשל במכוניות ראלי.... ובג'יפים יוניבודי.
יש לך דוגמא להראות, והמלצה לבעל מקצוע שכבר עשה דבר כזה בארץ ?
לפי הפחח, כל ריתוך במקום שלא ניתן להגיע אליו לשייף ולצבוע משני הצדדים, מועד לפורענות וחלודות, אז אני לא ממהר לרתך ככה סתם בשביל הכיף, יש שיקולים בעד ונגד מעבר לעלות העבודה ...
אני מכיר רק כאלו שעשו למכוניות ראלי.... אבל זה עבודה לפחח רגיל. סתם מחיפוש זריז
https://youtu.be/RfDPUD-RhMM
אסף.
המטרה שלהם היתה הקשחה לטובת הידוק ההיגוי, המשמעות היא שהבודי יהיה הרבה פחות גמיש, זה מה שאני רוצה ?
החיזוקים של ה"קורות" הם עניין אחר והם בתוכנית בנוסף לחיזוק רוחבי משולב עם חיזוק לחיבור תיבת ההגה. הם פחות פוגעים בגמישות לענייני הצלבות.
וזה גם נראה הרבה ריתוכים מהסוג שיהפכו מהר לחלודות, גמו שציינתי קודם ..
אני טועה ?
ההקשחה הזו היא מה שגורם לפחית האדומה שלך לא להיסדק שוב.
הסדקים הם תוצאה של גמישות. הגמישות מאפשרת תזוזות. התזוזות הופכות להתעייפות. ההתעייפות הופכת לסדקים.
אסף.
מנחש שזה מקבל תוקף אחר כשמהנדס אומר זאת.
מעבר לזה:
https://www.ironrockoffroad.com/product/xj-unibody-frame-stiffeners-full-set.html
אני המלצתי גם להנמיך את הרכב מעט...
בגובה של 4"+ הזרועות המקוריות קצרות מדי, הזוויות עבודה קשות מדי ולמרכב עוברים המון הלמים מהגלגל בניסיון לטפס או במפגש עם מכשול, שגם לא עוזרים לריתוכים להחזיק.
מנחש שזה מקבל תוקף אחר כשמהנדס אומר זאת.
ממש לא, ובמקרה הזה הוא אמר את המובן מאליו, בלי להתייחס למה שכתבתי.
עדיין מפחיד אותי למלא את האוטו ריתוכים חדשים, אז במקום להסדק הוא יתפורר מחלודה. יופי.
מעבר לזה:
https://www.ironrockoffroad.com/product/xj-unibody-frame-stiffeners-full-set.html
דיברנו על זה וכבר כתבתי שזה הכיוון, אולי המוצר הזה ואולי אחד המתחרים.
אני המלצתי גם להנמיך את הרכב מעט...
בגובה של 4"+ הזרועות המקוריות קצרות מדי, הזוויות עבודה קשות מדי ולמרכב עוברים המון הלמים מהגלגל בניסיון לטפס או במפגש עם מכשול, שגם לא עוזרים לריתוכים להחזיק.
אתה המלצת, אני אמרתי שלא יקרה, אפשר לעבור הלאה.
אני לא מבין בחלודה.... בטח לא יותר מהפחח שלך.
אסף.
אתה המלצת, אני אמרתי שלא יקרה, אפשר לעבור הלאה.
ברור לי... אבל אולי אם עוד ימליצו על כך, מהנדסים או מומחי אינדיאנים או גם וגם...
ההמלצה הזו תשקל בכובד ראש.
רק יתרונות יש להנמכה של 1-2"... בוודאי אם אתה רואה שהמרכב מתפורר..
אין אבל, לא יקרה, חזרת על עצמך מספיק פעמים, דפדף הלאה.
boaz avrahami
17-06-20, 23:50
ברור לי... אבל אולי אם עוד ימליצו על כך, מהנדסים או מומחי אינדיאנים או גם וגם...
ההמלצה הזו תשקל בכובד ראש.
רק יתרונות יש להנמכה של 1-2"... בוודאי אם אתה רואה שהמרכב מתפורר..
מצטרף לדעה הזו.
התהליך שרואים בתמונות לא יפסק בגלל הפחחות.
או תת שלדה ולונג ארם או להוריד עומס מהבודי.
לא זכור לי שראיתי קיטים לסטאפ כמו שלך וכנראה לא בכדי.
מה שלא תחליט שיהיה לך בהצלחה עם התוצאה.
אגב, כמה עולה בערך פרוייקט רק של צביעה מחדש לכל האוטו בלי התוספות של התיקונים והחיזוקים?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ממליץ לך להתייעץ עם גיא הבעלים הקודם של הרכב שלך...מכיר את הרכב ובעל ידי זהב וידע נרחב בג'יפים בכלל ובריתוך בפרט
מצטרף לדעה הזו.
זו כמובן זכותך, נרשם בפרוטוקול, לא יקרה.
התהליך שרואים בתמונות לא יפסק בגלל הפחחות.
או תת שלדה ולונג ארם או להוריד עומס מהבודי.
ברור שלא ייפסק. זו הסיבה שאני מתלבט אם ליישם יריעות איטום על הרצפה, וכתבתי על זה בנפרד. זה ייראה טוב, יישמע טוב, אבל זה שלא יראו סדקים ברצפה לא אומר שהם לא יהיו שם ...
לונג ארמס לא יהיו, חיזוקים כן אבל בנפרד מהפחחות.
אגב, כמה עולה בערך פרוייקט רק של צביעה מחדש לכל האוטו בלי התוספות של התיקונים והחיזוקים?
בסביבות ה- 8k כולל התיקונים, לא כולל חיזוקים, ולא כולל פירוקים והרכבות שאני עושה בעצמי (ומקבל עזרה איפה שצריך). פחחות יסודית מאוד בעבודה על הברזל ולא סתם מילויים, צביעה שמכסה גם את הספים אל תוך האוטו והדלתות.
לא יאומן, אבל מיכל הגז בחוץץץץ !
לא בלי תמיכה טכנית ומוראלית ("אם מתפתחת דליקה וזה הופך לפיצוץ, עצום עיניים ותחשוב מחשבות שמיחות.") מערן המסוקס [emoji846]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200620/846a08c51820bbf335cc291b1c196b64.jpg
המקרר גם כבר מנותק מרצפת הבגאז׳, אבל לא היו לי את האנרגיות להתחיל להתעסק עם כל המסביבים, אז המשך יבוא [emoji846]
היה שבוע עמוס ולא הספקתי להתקרב אפילו לצ׳רוקי, אבל היום היה יום פורה [emoji846]
ה-כ-ל מפורק, מחר נרים את השטיח ונראה איזה הפתעות מחכות לנו שם ...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200626/1718b2e91b808214a484faf93ddb97dd.jpg
מפה האוטו לא נראה כ"כ קטן [emoji28]
Sent from my H3123 using Tapatalk
קצת פורנוגרפיה של ג׳יפים ...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200627/7005ab8a728a0bc993abc1d6e412eed4.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200627/e7a933e094ff5b66da566fbb4e78c711.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200627/dd01a1078c2bca33af8223ed3e030c36.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200627/c8ab6af7621d4b3518b7b2440ccf3b66.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200627/a74ba4d7f875caee2be4d31ce57bcb24.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200627/bc33a1fe559f046264f75a8ac7050a1a.jpg
boaz avrahami
27-06-20, 20:28
איפה הסדקים האלו במילים והאם יש מסקנות ביניים?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
הסדקים במשקופים של כל חמשת הדלתות, מסקנות הביניים בשרשור ההתייעצות על חיזוקי האין-שלדה - בגדול כנראה שלא איישם את בחיזוקים לאורך הקורות אלא רק אשדרג את אזור תיבת ההגה.
הסדקים במשקופים של כל חמשת הדלתות, מסקנות הביניים בשרשור ההתייעצות על חיזוקי האין-שלדה - בגדול כנראה שלא איישם את בחיזוקים לאורך הקורות אלא רק אשדרג את אזור תיבת ההגה.
סדקים בחלק העליון בקורות מכוון להבנתי על גמישות יצר של רצפת הרכב ועיוותי דחיסה בחלק העליון.
הסימנים לחלודה וחיזוקים לא אחידים ברצפה מחזקים לדעתי שהחלק התחתון בלוי וגמיש, והקשחתו תעשה טוב להפחתת העיוות הכללי של המרכב.
ממ..?
https://www.cargurus.com/Cars/l-Used-Jeep-Comanche-d489#listing=274004199
מקסים [emoji846]
(בלי ציניות)
אבל אני לא בעניין של טנדרים ...
תראו מה הגיע בדואר (באיחור אופנתי של 3 חודשים..) [emoji846]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200628/5dc665766d7a27657b6eead1bdabac27.jpg
תראו מה הגיע בדואר (באיחור אופנתי של 3 חודשים..) [emoji846]
סוף סוף, יצע המרצעה מהשק למה אתה לא מוכן לשקול החלפת פלטפורמה, הייתה נשאר עם חולצה לא רלוונטית :-)
זה יצא מהשק (של הדואר) רק היום בצהריים, אבל כן, עכשיו ברור שאני מחוייב [emoji846]
(ויש שם גם טריינינג ומעיל בעיצוב זהה)
סוף סוף, יצע המרצעה מהשק למה אתה לא מוכן לשקול החלפת פלטפורמה, הייתה נשאר עם חולצה לא רלוונטית :-)
אם זאת הבעיה, עליי חולצה חדשה בסגנון :
129882
או לטעמי :
129883
בשבת קבענו מרתון תיקוני סדקים.
בפועל, בגלל כל מיני אילוצים, הספקנו בקושי חצי מההכנות לריתוכים.
הנחמה היא שהפח מרגיש בריא מאוד, ולכן לא קל להרחיב ולעשות את הפאזות... זה לא פח "נייר" יפני טיפוסי :)
מצד שני, בסדק הגדול (זה שממנו התחיל הכל) מצאנו תיקון שכבר נעשה בעבר ... עם חומר פחחים. אוף, זה מעצבן ...
המשך יבוא במהלך השבוע, אני מקווה. ואם לא אז בשבת הבא...
וואוו, איך ממשיכים מכאן ??
תקציר הפרקים החסרים:
א. הפחח נעלם כאילו בלעה אותו האדמה
ב. העסק סגור ונעול כמעט חודשיים
ג. הפחח צץ בווטסאפ וממליץ לי לקחת את כל הדברים מהעסק לפני שיעלמו משם
ד. בעזרת חברים מהפורום ומחוצה לו, מבוצע חילוץ זריז של הצ׳רוקי וכל חלקיו הנלווים אלי הביתה, שגרר איתו גם פרידה מבת הזוג בחמש השנים האחרונות.
ה. הפחח צץ במקום חדש ומבטיח לסיים את העבודה על הצ׳רוקי.
ו. הפחח מסיים את העבודה על הצ׳רוקי
ז. אני עובר דירה דרומה, עם הצ׳רוקי שעדיין מפורק לגורמים על גרר.
ח. עקב אוסף של אילוצים, במשך חודשים רבים מדי אני לא מצליח להתקרב לצ׳רוקי ולהתחיל להרכיב אותו בחזרה.
בתוכניתנו הערב:
עם קצת מזל, אולי אצליח לנצל את החגים הבאים עלינו לטובה להתחיל לקדם עניינים [emoji846]
צעד ראשון: פרישה, שאיבה, והחדרת סבון עמוק לתוך השטיחים, שטיפה בלחץ תתבצע מחר ואחריה אתן לאוויר הנגב לייבש אותם כהלכה.
התוכנית לימים הקרובים: ריקון של הצ׳רוקי מכל החלקים שמאוחסנים בו וארגון של כל מה שמאוחסן במחסן, אח"כ השלמת הטיפול ברצפת המרכב, ואז אפשר להתחיל להרכיב [emoji16]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210914/56a17d1c6546ffc598229fd61f46dec0.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210914/a460d622ee34945a2e638ddc457d1831.jpg
מוטי טויוטה
18-09-21, 01:02
בהצלחה נדב
אנחנו שכנים, מוזמן לתת צלצול כשתצטרך, אשמח לתת יד.
Sent from my SM-N980F using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.