זוכרים את תערוכת הרכב העברית הראשונה? השנה הייתה 1989. אני הייתי אז בכיתה ט', חנון שמצייר מכוניות ואופנועים (כמו רובכם - אלו שמבוגרים מספיק להודות...). קשה לדמיין איך נודע לי שהולכת להיות בפסח "תערוכת מכוניות" - לא היה אינטרנט, ולא פרסומות בטלוויזיה. כנראה שבאמת קראנו עיתונים אז כמו שהארכיאולוגים מספרים. סבא מנחם התל-אביבי דאג לכרטיסים. לתערוכה נסענו באוטובוס - לסבא הייתה אמנם חיפושית, אבל כבר אז למצוא חנייה בגני התערוכה היה סיפור לא פשוט. התערוכה הייתה מהממת, בסטנדרטים של ילד באר-שבעי (פונטיאק טרנס-אם כסופה הייתה פסגת האקזוטיקה מבחינתי). היו שם מכוניות-על! (בדיעבד אני יודע שאלו היו בעיקר רפליקות פיברגלאס של מכוניות-על), והאופנוע החדש שבשנת 89' היה פסגת חלומותיי - סוזוקי DR 750 BIG. מה שאני עוד זוכר במעורפל (20 שנה, לך תזכור) זה את הג'יפ המפלצתי באמת הראשון שראיתי בחיי. הוא היה אדום וכחול ולבן, גבוה וענק, בנוי מסבך צינורות, והיה חתום עליו אחד עידו כהן. השנים עברו. הייתי עוד פעם או פעמיים באוטומוטור, ואז גדלתי, התמקדתי בתחביבי בתחום מסוים של עולם הרכב, ונחשפתי לידע אינסופי בזכות האינטרנט שהפציע לחיינו. יחד עם עדר חובבי הרכב הישראלים, מונהג על ידי מערכות מגזיני הרכב שהיו אז בשיא תפוצתם, הצטרפתי לזלזול הכללי בתערוכה ה"פרובינציאלית". אבל אחרי עוד כמה שנים, ואחרי שביקרתי בתערוכות רכב הגדולות ביותר בעולם, העניין שלי בתערוכה התל-אביבית הצנועה שב. לפני שנתיים חזרתי, בתור מבקר - וזה היה לא רע בכלל. אז אין חשיפות בינלאומיות - ברור, תל-אביב היא לא ז'נווה והתערוכה היא, אכן, פרובינציאלית. אבל, בעיני, היה הרבה עניין גם מעבר לתצוגות היבואנים והרכבים החדשים. בסופו של דבר, יש דברים שרק בתל אביב תוכלו לראות. למשל, כמו בתערוכה ההיא, את עידו כהן על יצירותיו האחרונות, הזיבאר והטרופי-טראק. ורק בתל-אביב תוכלו לראות את העתיד הוורוד של ענף הרכב הישראלי - מכונית המרוץ FSAE של הסטודנטים מאוניברסיטת בן גוריון. בגני התערוכה תוכלו למשש את החידושים הרלוונטיים לנו הג'יפאים בשוק השיפורים המקומי - כמו החשיפה הרשמית של בולמי FOX בביתן של אאוטבק טכנולוגיות, או חברת אליאנס שמביאה את צמיגי השטח של Cooper במידות גדולות, עבורנו הג'יפאים. חפשו אותם בביתן המשותף עם אספיר. רשימת המציגים השנה גדולה יחסית לשנים עברו, וכוללת עוד שפע של תצוגות מעניינות - רכבי מרוץ, ביתני סדנאות השטח, ועוד לא דיברנו על תחום האופנועים והטרקטורונים. בפסח הזה, לראשונה, אתם מוזמנים לבקר אותנו. בביתן של ג'יפולוג לא נחלק חוברות כרומו - כי התוכן שלנו כבר אצלכם, כל הזמן, מעודכן מדי יום. אז מה כן? יכבדו אותנו כמה מהפיצ'רים של פורום הבונים, כולל הטרופי טראק של צוות סרטינה, ועוד הפתעה... אתם מוזמנים לבוא ולהתרשם בעיניים. חברי המערכת - דרור, אסף, אייל, אריק, נמרוד, חנן, וסביון - נעשה משמרות, ונשמח לארח אתכם לשיחה לא וירטואלית. פורום ג'יפולוג היה בראשיתו, לפני כמעט עשור, מקום בו כולם הכירו את כולם, ובביתן שלנו, ברחבה שמול אולמות 16 ו15, ננסה להחזיר מעט מהאינטימיות של אז. רשמו לפניכם - נקודת הציון שלכם בתערוכה, המקום לקבוע עם החבר'ה, לבוא ולהחליף דעות עם ג'יפאים כמוכם, הוא אצלנו בביתן ג'יפולוג. מתי, כמה, ולמה תערוכת אוטומוטור 2010 תפתח ביום שלישי הקרוב, ותישאר פתוחה בימים רביעי, חמישי, ושבת (יום שישי סגור). שעות הפתיחה הן 10 בבוקר עד 9 בערב. אזור גני התערוכה/פארק הירקון יהיה עמוס ביותר - עשו לעצמכם טובה, ובואו ברכבת לתחנת האוניברסיטה, דקות ספורות מגני התערוכה, או באוטובוס כמו שסבא שלי המליץ - 50 שנה במחלקת התעבורה בעיריית תל-אביב מגבות את התובנה הזאת. אם בכל זאת אתם מגיעים ברכב, קראו את ההנחיות באתר התערוכה ותחסכו מעט מהזיעה. מחיר הכניסה 49 שקלים + כך-וכך כוכבים בכרטיסי ישראכרט, או 89 שקלים במזומן בקופות. ואומרים לי שמותר וכדאי להכניס אוכל, ולא חייבים לאכול נקניקיות מזעזעות במחיר מופקע (אם כי זה חלק מהחוויה בתערוכות, יש לומר). ותביאו את הילדים - פרובינציה או לא, תערוכת הרכב בתל-אביב היא מה שיש לנו, וביקור בה הוא חלק מחינוך מוטורי, שאנחנו אוהבים לבכות על העדרו. שיהיה חג שמח, ובין הטיול של החג הראשון לזה של השני - אנחנו מחכים לכם בגני התערוכה. קריאה נוספת: |