חשיפה: פורד ריינג'ר ומאזדה BT50 מחודשים
מאת
פורסם בתאריך 17-10-10 09:00
פורד ריינג'ר ומאזדה BT50 החדשים נחשפו רשמית בתערוכת סידני-אוסטרליה. מתי ינחתו בארץ הקודש? כמה זה יעלה לנו? ימים יגידו... (Photographs: יצרן)

הטנדרים-האחים החדשים של פורד ומאזדה העונים לשמות ריינג'ר ו-BT50, נחשפו רשמית בתערוכת הרכב של סידני. כצפוי, מדובר בפלטפורמה משותפת ובבידול קוסמטי בעיקר בין שני המותגים. הריינג'ר הזה אינו מיודע לשוק האמריקאי אלא "לשאר העולם" ושואב מוטיבים עיצוביים לא מעטים מהקרוס-אובר אדג' המוכר גם לנו. כרגיל בטנדרים, הוא יוצע עם הנעה אחורית 2X4 או כפולה 4X4, ועם שלושה דגמי תא נוסעים – בודד, מורחב או כפול.
הצד הטכני-מכני לא חושף חידושים יוצאי דופן בכל הקשור למערך שילדה ומתלים, וגם לא מהפכות מרעישות מתחת למכסה המנוע. המנועים שיוצעו יהיו שני דיזלים חדשים – 4 בוכנות בנפח 2.2 ליטר עם נתונים נאים של 150 כ"ס ו-38 קג"מ, וחמש בוכנות בנפח 3.2 ליטר מרשים יותר עם 200 כ"ס ו-47.85 קג"מ. יהיה גם מנוע בנזין שפרטיו לא נמסרו. לשלושת המנועים ישודכו שתי תיבות בעלות שישה הילוכים – ידנית ו/או אוטומטית.


אותנו בישראל מעניין יותר באופן טבעי האח התאום מבית מאזדה. BT50 החדש "מעוצב" יותר מאחיו לבית פורד, והוא מפוסל לפי שפת העיצוב העדכנית של היצרן שאנו מכירים מה-3 וה- 6 הנפוצות, עם חרטום ופנסי חזית מחודדים, בתי גלגל תפוחים ופנסי זנב בעיצוב המזכיר את הקרוס-אובר CX-9, ופרופיל הטנדר החדש מזכיר במשהו את ההאנטר L200 של מיצובישי.
גם כאן נפגוש בהיצע מנועים וגירים דומה לזה של אחיו הנושא את לוגו האליפסה הכחולה של פורד, ואפשר לצפות לנחיתתו הקרובה של BT50 החדש גם בישראל, ולתחרות עזה מול הקונקורנציה מבית מיצובישי, טויוטה, ניסן ואיסוזו. למרות שאנו יכולים לנחש שמן הסתם לישראל יגיעו מנועי הדיזל עם גירים אוטומטיים בעיקר, לצד גירסאות בסיסיות עם הנעה אחורית בלבד ו/או גיר ידני - אבל אלה באמת רק ניחושים, מוקדם עדיין לדבר על מפרטים טכניים רלוונטיים, תאריך הגעה וכמובן מחיר צפוי.

|