אז מי אתה פיסטול פיט? את התשובה לשאלה שהעלה קיד לפני שבוע לפורום הספורט המוטורי קיבלנו כולנו בערב הנר הראשון של חנוכה, בסדנא של עידו כהן בפרדס חנה. על עף ההתראה הקצרה, נרשמה התייצבות כמעט מלאה של אנשי ענף הראלי רייד. השילוב של בירה, נקניקיות (טובות!), הדלקת נרות וסופגניות על הגריל ריפד את הבטן במפגש הלא פורמאלי לחלוטין שנערך עם פיט סוהרן, נהג הטרופי-טראק האמריקאי. אז ככה – הפיסטולה, בן 46, תושב אריזונה, נשוי + ארבעה, חי ונושם מרוצי שטח מגיל 14. כיום, אחרי גלגולים עסקיים שונים ומשונים, זה מה שהוא עושה – מרוצים. "אין לי גרוש על התחת (תסלחו לנו על התרגום החופשי – המערכת). היה לי כסף, אבל הכל הלך, הכל למרוצים". הוא אחד מעמודי התווך של קטגורית הטרופי-טראק הבכירה בSCORE, בטנדר הצהוב #2 המוכר מסרטונים ביו-טיוב. ומה הוא עושה פתאום בפרדס חנה? גם לו קשה להסביר, וזה מה שסיבך אותו כבר בנמל התעופה בן-גוריון... "שאלו אותי איפה אני הולך לגור – אמרתי שאני לא יודע. שאלו אותי למה אני מגיע לישראל – אמרתי שבשביל לנהוג במרוץ שטח. שאלו אותי מי אוסף אותי – אמרתי, איזה אחד בשם עידו כהן שפגשתי בתערוכה בלאס-וגאס לפני חודש... לא רצו להכניס אותי לישראל! לקחו אותי לחדר צדדי לחקירה נוספת..." ואז גילה פיט את הצד היפה של החוויה הישראלית – כולם מכירים את כולם. בעלה של מי שחקרה אותו, חובב אופנועים ורכב שטח, ובירור קצר מעלה שהוא קרא על האורח הצפוי באינטרנט... "פגשתי את עידו בתערוכת SEMA לפני חודש, ומיד התחברנו. עידו הזמין אותי לנהוג בטנדר המרוץ שלו, ואמרתי, הי, למה לא? שבועיים אחרי זה התחרינו כבכל שנה בבאחה 1000, ומיד אחר כך קנינו כרטיסי טיסה, צ'ד איש הצוות שלי ואני, והנה אנחנו כאן". שאלנו אותו מה הספיק לראות בארץ בשלושת הימים האחרונים – מסתבר שהוא יצא מפרדס חנה רק לסיבוב ניסיוני על הטנדר, ועוסק יחד עם עידו בשיפור וכיוונון המתלים בעיקר והיכרות עם הרכב. במהלך הערב הרבה סוהרן לתאר את טכנולוגיות מרוצי השטח בבאחה, וענה על עשרות שאלות האורחים. שם באמריקה הוא נוהג על טרופי-טראק תלת מושבי ייחודי, מתוצרת חברת האחים Geiser. הטנדר, השוקל 6,000 פאונד (2,700 ק"ג) מוכן למרוץ, מצויד במנוע פורד אלומיניום המוציא קרוב ל800 כוחות סוס, נוסע על צמיגי מקסיס בקוטר 40 אינץ', עם מהלכי מתלה של 26 ו32 אינץ' מקדימה ומאחורה, בהתאמה – המילה האחרונה, פחות או יותר. למה תלת מושבי? מכיוון שכיום פיסטול עוסק במרוצים במשרה מלאה, הוא לא בוחל בשום דרך להרוויח עוד גרוש – את המושב השלישי הוא משכיר לכל מי שאמיץ מספיק ומעוניין לחוות מרוץ באחה 500 או 1000. כל מה שאתם צריכים לעשות זה לשלם – ובמידת הצורך לעזור להחליף גלגל מפונצ'ר! הוא משכיר רכבי מרוץ קטנים יותר כולל שרות מלא במרוצי השטח השונים – החל ב5,000$ למרוץ קצר, ועד 30,000$ לחווית "שלם-וסע" מלאה במרוץ באחה 1000. "מה שעידו לא גילה לי עד שהגעתי לארץ, זה שמרוצים פה בארץ שלכם הם לא חוקיים! הוא לא אמר לי את זה מראש! תגיד, מה זאת אומרת לא חוקיים?" כולם מנסים להסביר לאורח שנחת מכוכב אחר את מורכבות החוק הישראלית – ונכשלים... במרוץ ביום שבת פיסטול יזנק קרוב אחרי רז היימן – וינסה להשיג אותו, בעזרתו של הנווט הקבוע של עידו, קיד אופיר. ספק אם יצליח, ברכב לא מוכר ונחות משמעותית מהמפלצת הצהובה שהוא רגיל אליה באריזונה, ועוד בסוג מרוץ שונה ומוזר, שאת המסלול שלו מקבלים רק בערב לפני..."אצלנו, מפרסמים את מסלול המרוץ חודש מראש, ואנחנו יורדים למקסיקו לבצע Pre-Running – טיול בקצב גבוה במסלול המדויק, פעם ועוד פעם, רושמים notes מדויקים על כל מכשול וכל בעיה. זה מה שמאפשר לנו לשמור על קצב ממוצע של 55-60 מייל לשעה בבאחה 1000, על פני שטח קשה ביותר". מלבד קיד, שיהיה אחראי על הניווט השונה כל כך מהעולם שפיט מכיר, קבוצת המרוצים IRT כולה תעמוד לתמוך בפיט וצ'ד, ולספק להם את החוויה המיטבית. מי שפספס את הערב אתמול, מוזמן ביום שבת בבוקר לארוע האחרון בסדרת באחה ישראל 2010, באחה פלוגות בן 170 הקילומטרים שיקיף את מרחבי הנגב הצפוני. הזינוק בשעה תשע בבוקר, פרטים נוספים בפורום הספורט המוטורי בג'יפולוג. אה כן, ומה באמת מקור השם "פיסטול" (אקדח)? שאלנו את פיט. והתשובה קשורה לעולם הפורנוגרפיה יותר מלעולם המרוצים...אנחנו נתמקד ביכולת הנהיגה שלו. |