Close
  • ה-BRUTE חוזר!

כמעט עשור לאחר שה-TJ BRUTE המקורי הוצג בתערוכת SEMA 2002 חברת AEV (American Expedition Vehicles) מפציצה שוב עם השילוב הנחשק בין ג'יפ לטנדר, הפעם מבוסס כמובן על הרנגלר JK ועם ארבע דלתות – האם זהו הג'יפ המושלם?

תערוכת SEMA 2011 תיפתח בלאס וגאס בעוד כשבוע, ויצרני המכוניות והאפטרמרקט מתחילים לשחרר קדימונים ומתאבנים מזילי ריר לקראת התערוכה - מין הסתם כמה וכמה כלים מעוררי תיאבון יקבלו במה כאן בג'יפולוג בימים הקרובים, אבל לטעמנו המאוד לא אובייקטיבי, אין ראוי ונחשק מכלי רכב הנושא את הלוגו של Jeep, להיות ראש וראשון לחבורה המכובדת.

אוהבי ה-Jeep מסכימים שה-BRUTE המקורי, זה של תערוכת SEMA 2002 שהתבסס על ה-TJ, הוא אחד מה-Jeepים היותר מגניבים שעברו משלב הקונספט לייצור ונמכרו לציבור הרחב. BRUTE החיה את רוחו של ה-CJ8 סקרמבלר הקלאסי – שימושיות של טנדר כמו שהאמריקאים אוהבים, יכולות שטח של ג'יפ אמיתי כמו שכולנו אוהבים, וכמובן איך לא - חיצוניות כובשת.
    ה- BRUTE של סוף 2011 מוסיף למשוואה הזו קבינה כפולה עם עוד שתי דלתות, ומרחיב עוד את היכולות והאפשרויות הגלומות בפלטפורמה הנהדרת של הרנגלר JK. או כמו שאומר נשיא AEV, דייב האריטון:

"כאשר יצרנו לראשונה את ה- BRUTE, הוא יועד לחובבי שטח שחיפשו משהו שונה. כעת ה- BRUTE החדש בעל הקבינה הכפולה, מציע את כל מה שהלקוחות התרגלו לצפות מה- BRUTE אבל עם עוד מרחב פנימי, שימושיות ונוחות. ה- BRUTE החדש חולק את ה-DNA של ועם הדגם המקורי ההוא, אבל לוקח השראה גם מהלנדרובר דיפנדר 130, ומכוון לשוק רכבי המסעות, עם חמישה מקומות ישיבה ונפח הטענה נוסף כאשר המושב האחורי מקופל. הוא מהווה פלטפורמה מושלמת לרכב קמפינג – בין אם למסע של שבועיים במדבר, ובין אם לגיחה חטופה עם המשפחה בסוף השבוע"

ה- BRUTE המקורי לא רק כבש לבבות, אלא גם זכה ב"פרס המצויינות" מטעם דיימלר-קריזלר, בעלי הבית של Jeep דאז. הדגם החדש ממשיך באותו קונספט של ג'יפ סדרתי שמוסב לטנדר – הבסיס הוא כמובן רנגלר JK אנלימיטד (עדיף כמובן שיהיה רוביקון אנלימיטד...) בעל ארבע דלתות שמפורק לגורמים. השילדה נחתכת ומוארכת ב-23 אינץ' ובסיס הגלגלים צומח לכדי 139 אינץ', בנוסף, מוסיפים לשילדה עוד הארכה באיזור הזנב על מנת לתמוך בארגז של טנדר – ומתקבל רכב שטח לא קטן כלל, באורך כולל של 216 אינץ' (548.64 ס"מ), 30 אינץ' ארוך יותר מרנגלר אנלימיטד מקורי. המידות הפנימיות של הארגז הן 61 אינץ' באורך (155 ס"מ) על 60 אינץ' ברוחב (152.4 ס"מ) ו-44 אינץ' (111.75 ס"מ) בין בתי הגלגלים.

דייב האריטון ממהר לציין שה- BRUTE לא מנסה להוות אלטרנטיבה לפיק-אפ מקובל (שמין הסתם בעל ארגז גדול יותר) אבל מזכיר שהרכב הזה מיועד לשוק שיכולות השטח חשובות לו – וה- BRUTE אכן מציע יכולות שטח גבוהות מכל טנדר דבל קבינה בעל ארבע דלתות, ואפשרויות הטענה עדיפות על אלה של כל ג'יפ רגיל.

AEV ייצרו את ה- BRUTE החל מאמצע 2012 במפעלם שבוויקסום, מישיגן, והם יציעו אותו לצרכן האמריקני כרכב מושלם ומוכן לנסיעה (Turn-Key). זכות הראשונים לרכישה תוצע ללקוחות הותיקים של AEV וכמובן לדילרים המורשים של החברה, והזמנות יתקבלו החל מרגע תחילת הייצור. אלוהים, כמה שגם אנחנו רוצים אחד כזה...

מקור: Jalopnik
    תגובות 7 תגובות
    1. omri_t's Avatar
      omri_t -
      שיט.... הלכה לי המקלדת מהריר....מ-ד-ה-י-ם ! ואני רוצה כזה!
    1. BlackStar's Avatar
      BlackStar -
      לא הצלחתי לקרוא כלום רק להסתכל על התמונה גמר לי את הכתבה שאלה : זה מגיע לארץ ? ?? ?? עם כן מתי למה ואיך. אני רוצה כזה עכשיו!!!!! כמובן במידה והוא יותר זול מהדיפנדר 130 דרור השאלה מופנת אלייך ( או לכול היכול לעזור ) תודה
    1. דרור ברלי's Avatar
      דרור ברלי -
      מגיע לארץ?חחחחחחחחח........זה לא דגם רשמי של Jeep, אלא של יצרן שחותך (שומו שמיים - חותך!!!) את השילדה המקורית ומאריך אותה.... באמריקה זה חוקי. כאן בישראל?..............אתה מדמיין לעצמך איך משרד התחבורע של מדינת היהודים החכמים יותר מכולם שיודעים הכל הכי טוב בעולם, יתייחס לדבר כזה?......
    1. ishc's Avatar
      ishc -
      דרור, אנחנו שייצרנו את הסוסיתא עם שלדת עץ יודעים הכי טוב (נחשו מה היה קורה אם היו מאריכים פה שלדת עץ, קרשים מפיגומים ומסמרי 10 נשמע לי נכון)!!!איזה דבר, שווה לעבור לארצו של הדוד סאם רק בשביל זה!!!תארו לעצבכם את האוטו הזה אחרי הסבה לקמפר ע"י החברה הזו: http://www.earthroamer.com/
    1. eliv1's Avatar
      eliv1 -
      עמרי, במקום להזיל ריר.... דבר עם גבי שיוציא הזמנה.... הוא יכול הכל...
    1. yes1952's Avatar
      yes1952 -
      ציטוט נכתב במקור על ידי eliv1 צפיה בהודעה
      עמרי, במקום להזיל ריר.... דבר עם גבי שיוציא הזמנה.... הוא יכול הכל...
      מנהלים צריך להוסיף אזהרה דחופה==לא לקרוא עם קפה של בוקר===
      תרגעו ומיד
      עוד ממעט יגלה איזה משרד הבטחון רכש עם קשר אוגדונרי
      וכמה יחידות ינחתו דרך כספי הסיוע
      זה אומר שתוך שנתיים שלוש יוחלט שעוד אולי עשר שנים הוא יצא שחוט למכרז
      ואז אני אקנה כזה
      או לחילופין באם כן יהיה כזה חדש למכירה זה יהיה הרכב הראשון שאקנה בחיי עם ניילונים
      יוסי
    1. אבנר ברוך's Avatar
      אבנר ברוך -
      נו באמת....חיקוי עלוב ל 130....
    Untitled Document