Close
  • נעים להכיר: אפליקצית ניווט השטח off-road.io

לקראת השנה החדשה ותחילתה של עוד עונת טיולי ג'יפים בנופי הארץ, הרשו לנו להציג בפניכם אפליקציית ניווט שטח חדשה: off-road קוראים לה בפשטות, היא פותחה על ידי ג'יפאים כתחביב, ויחודה בהצגת מסלולי טיול ממקורות אינטרנט שונים, ובהם מאגר הטיולים של אתר ג'יפולוג, ישירות על המפה. אין צורך יותר להוריד, לעבד או לטעון קבצים - רק ללחוץ על אייקון ולהתחיל לנווט.

אפליקציית off-road היא אפליקצית ניווט חינמית הפועלת על מערכת הפעלה אנדרויד, למנווט העצמאי ולמנווט בקבוצות בעזרת שיתוף בזמן אמת על המפה (!). האפליקציה פותחה ע״י אילן זייתון וכדן אוזלבו, זוג חברים ג׳יפאים,אוהבי שטח וטכנולוגיה. היא כוללת מאגר עשיר ומגוון של מסלולים מאתרי אינטרנט מובילים ונקודות עניין המתפתחות ע״י הקהילה, אפשרות לניווט עם מפות סימון שבילים חינמיות (Israel Hiking), כולל ניווט אוף-ליין, הקלטת מסלולים, ניווט מקבצי GPX, שיתוף מסלולים בפייסבוק ועוד.

שיתוף פעולה בין ג׳יפולוג לאפליקציית הניווט off-road מביא לכם את כל המסלולים של האתר זמינים לצפייה ולניווט ישירות מהנייד! מורידים את האפליקציה כאןומיד רואים סביבכם את המסלולים עם לוגו ג׳יפולוג. לחיצה על ״קרא עוד באתר ג׳יפולוג״ תפתח לכם את הכתבה המלאה לקריאה של סיפור המסלול, תמונות ועוד. מומלץ לקרוא את התאור המלא והעדכונים באתר לפני היציאה לדרך.

לפני היציאה לשטח עם האפלקיציה בפעם הראשונה:

א. יש להוריד מפות אוף ליין חינמיות (Israel Hiking)
    ב. להחליף את סוג המפה ל- off-line + on-line.

התחלת ניווט: ראשית להגיע לנקודת ההתחלה ע״י לחיצה על ״סע לשם עם וויז״, ובנקודת ההתחלה לוחצים על GO. כל ניווט מוקלט וניתן לשיתוף בפייסבוק ואפילו בזמן אמת עם חברים.

מומלץ לקרוא כאן את המדריך למשתמש, ואתם מוזמנים לעקוב אחר עדכונים בדף הפייסבוק או בקבוצת הפייסבוק לדיונים, שאלות והמלצות מסלולים.

לבעלי אייפון: גרסת iOS תשוחרר בקרוב, עד אז ניתן לצפות במסלולים באתר האינטרנט www.off-road.io, ולהוריד קבצי gpx לניווט.

אילן וכדן ישמחו מאד לשמוע את דעתכם מהתנסות בשימוש באפליקציה בטיולי החגים. כל ביקורת מתקבלת בברכה!
    Comments 83 Comments
    1. יואב פולס's Avatar
      יואב פולס -
      נשמע מצויין.
      ניגשתי להוריד את התוכנה ואז ראיתי שהיא מבקשת גישה לתמונות שלי, למצלמה, למיקרופון, לנתוני ה WIFI, בקיצור - להמון דברים שמעלים את החשד שלא מדובר בתוכנה תמימה.
      כשתתקנו את זה - תעדכנו. עד אז אתם מחוץ למכשיר שלי.
      'מוחל טוייבעס'.
    1. Micha's Avatar
      Micha -
      +1
      מה לה ולאנשי הקשר? למה צריך לפתוח הרשאות לכל תוכנות גוגל בשבילה ?
      תודה, אבל לא תודה.
    1. GodsFather's Avatar
      GodsFather -
      החל מגרסת מע הפעלה לוליפופ, המשתמש יכול לבחור מה לאפשר לאפליקציה לעשות. לשיקולכם.

אין לי דבר וחצי דבר עם האפליקציה הזו ויש לי ביקורת טכנית עליה אבל הרשאות זו לא בעיה.
    1. andy.shaked's Avatar
      andy.shaked -
      התוכנה מבקשת גישה לאנשי קשר בגלל שיש אופציה של טיולים משותפים שכולם מופיעים על המפה ביחד והדבר נעשה על ידי הקמת קבוצת וואצאפ.
      גישה לתמונות היא בשביל להוסיף תמונות של נקודות עניין בדרך( לא חייב בזמן המסלול אפשר גם אחר כך).
      גישה ל wifii בדרך כלל היא לעזור בדיוק של ה -GPS אם כי פחות ברור לי איך זה עוזר בשטח.
      אין לי קשר למפתחים אהל זה על סמך האפשרויות שקיימות בתוכנה
      בכל מקרה התוכנה נראית די מבטיחה. בעיקר בשל השילוב של נקודות העניין כמו בעמוד ענן והשילוב של מפות offline+online
    1. טרודיי's Avatar
      טרודיי -
      אפשר לשלוט בהרשאות של כל אפלקציה,במנהל הישומים בהגדרות.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
    1. ד ו ר ו ן's Avatar
      ד ו ר ו ן -
      Quote Originally Posted by יואב View Post
      נשמע מצויין.
      ניגשתי להוריד את התוכנה ואז ראיתי שהיא מבקשת גישה לתמונות שלי, למצלמה, למיקרופון, לנתוני ה WIFI, בקיצור - להמון דברים שמעלים את החשד שלא מדובר בתוכנה תמימה.
      כשתתקנו את זה - תעדכנו. עד אז אתם מחוץ למכשיר שלי.
      ++
      כשארצה להעלות תמונות אבחר ידנית להעלות, לא נותן הרשאות גורפות מראש.

כנ״ל אנשי קשר מיקרופון ולמה לעזאזל היא רוצה גישה לwifi?
      מה הקשר לשטח מלבד חיבור למחשב הביתי וכל רשת wifi אחרת שמוגדרת אצלי בטלפון?
    1. yoni_0000's Avatar
      yoni_0000 -
      חבר'ה אתם פרנואידים... הפרופיל שלכם בתוכנה מבוסס על משתמש גוגל ואתה צריך את האנשיי קשר בשביל שתוכל לצרף את המטיילים איתך ולראות אותם בלייב על המפה. היא מבקשת wifi כמו כל תוכנה שמשתמשת במיקום, בשביל לשפר את הדיוק. כאמור אתם יכולים לבטל כמעט הכל בהגדרות של המכשיר..
    1. ד ו ר ו ן's Avatar
      ד ו ר ו ן -
      תוכנות אחרות לא ביקשו wifi.. ולא אנשי קשר ולא מיקרופון.

אתה צריך מיקום על מפה של חבריך לטיול?
      רואים אותם במראה או לפניך..

שיתוף מסלול אפשר גם בלי להגיע לתחתונים.

כל אחד והגבולות שהוא רוצה לשים.
    1. boaz avrahami's Avatar
      boaz avrahami -
      באיפון זה לא היה קורה [emoji4]
    1. andy.shaked's Avatar
      andy.shaked -
      לא נראה לי שמישהו מכריח אותכם להתקין.
      מדהים איך פתאום כולם נהיו פרנואידים.
      אפשר לקבל פרטים בדף הקבוצה וגם לפנות למפתח, הוא מאוד נחמד ועונה די מהר.
      שיתוף הפעולה שהוא זוכה מהקבוצות הגדולות לגבי המסלולים נראה מאוד מבטיח.
    1. נמרוד's Avatar
      נמרוד -
      איבדתם את הצפון, נראה לי שאתם באמת צריכים תוכנת ניווט

מדובר על אפליקציה מקומית, ישראלית, האנשים שכתבו אותה - אילן וכדן - גולשים פה, הם לא סוכני חרש של גוגל, ולא נראה לי שהן מתעניינים בתחתונים שלך, דורון.
    1. asafk's Avatar
      asafk -
      באמת הגזמתם. אפליקציית פנס שמבקשת מכם גישה למצלמה ובעצם נותנת לאיזה סיני בחינם תמונות שלכם מהמצלמה הקדמית שפתוחה כל הזמן / התקנתם בלי לשאול שאלות. הפרטיות שלכם, מרגע שהתקנתם וואטסאפ ופייסבוק, נמחקה. נעלמה.
      אבל אפליקציית ניווט שמבקשת גישה לפיצ׳רים של הסמטרטפון זה לא...
      קצת לסגור את האורווה אחרי שהסוסים ברחו...

(מי שבאמת חרד לפרטיותו שלא ישתמש בסמטרטפון. ואם כן, בלי להתקין אף אפליקציה ולהדביק מדבקה על המצלמה הקדמית לפחות).

אסף.
    1. ד ו ר ו ן's Avatar
      ד ו ר ו ן -
      אני בטוח.
      אחרת זה באמת ביזארי.

אבל בחזרה למציאות, פעם אחר פעם תוכנות שביקשו את הפרטים האלו בסוף התהפכו על הלקוחות למרות הצהרות הפרטיות בראשית הדרך.

זה שהם גולשים כאן לא הופך את
      זה ליותר לגיטימי, בעיני לפחות.

קח את זה כמשוב צרכני.

אסף,
      לשאלתך לגבי הפנס וכו׳, ממש לא.
    1. איל מ's Avatar
      איל מ -
      ווייז מבקשת פחות או יותר(יותר) את אותן הרשאות,
      לא זכור לי שזה מנע ממישהו להוריד (וווייז שייכת לגוגל...)
    1. ד ו ר ו ן's Avatar
      ד ו ר ו ן -
      בוויז אתה יכול להשתמש כ״משתמש לא רשום״ ולא לשתף כלום עם התוכנה.
    1. GodsFather's Avatar
      GodsFather -
      Quote Originally Posted by ד ו ר ו ן View Post
      בוויז אתה יכול להשתמש כ״משתמש לא רשום״ ולא לשתף כלום עם התוכנה.
      אל תהיה נאיבי...
    1. ד ו ר ו ן's Avatar
      ד ו ר ו ן -
      לא נאיבי.
      ברור שהיסטוריית הנסיעות שלי נמצאת שם (אבל יש לך אפשרות לא להקליט נסיעה אם אתה רוצה), אבל לא אנשי הקשר, לא המיקרופון (מי אמר פייסבוק ופתיחת מיקרופון בלי להגיד?), לא המיילים, לא כתובת המייל, ולא נתוני רשתות ה-wifi שהטלפון שלי פגש..

בקיצור,
      שכל אחד יבחר כמה להתפשט ואיפה המינימום שהוא בוחר להשאיר לעצמו.

בטוח שיש יותר כאלו שהשיתוף הטוטלי הזה קוסם להם, לי לא.
      יאללה, מספיק מילים.
    1. יואב פולס's Avatar
      יואב פולס -
      מה שדורון אמר.
      אני אוותר.
    1. cgp's Avatar
      cgp -
      ואללה הצחקתם אותי, ראיתם פעם מה וואטאפ שאתם משתמשים כל שניה מבקש? תלכו פעם לפרטיות או privacy ותבינו .... אגב כל מכשיר מבוסס ip ניתן למעקב מבלי להיות מומחה גדול
    1. Asaf-a's Avatar
      Asaf-a -
      הנקודה שלא מצאתי לה פתרון, בזבוז של 700 מגה בזכרון המכשיר, לא מצאתי איך ניתן לשמור המפות על כרטיס הזיכרון.

למרות שזכרון המכשירים גדל עם השנים לאזור 16 גיגה ברוב המכשירים , עדיין נושא המקום הפנוי כואב.
      רעיונות?
    Untitled Document