• Article Detail

נעים להכיר: אפליקצית ניווט השטח off-road.io

לקראת השנה החדשה ותחילתה של עוד עונת טיולי ג'יפים בנופי הארץ, הרשו לנו להציג בפניכם אפליקציית ניווט שטח חדשה: off-road קוראים לה בפשטות, היא פותחה על ידי ג'יפאים כתחביב, ויחודה בהצגת מסלולי טיול ממקורות אינטרנט שונים, ובהם מאגר הטיולים של אתר ג'יפולוג, ישירות על המפה. אין צורך יותר להוריד, לעבד או לטעון קבצים - רק ללחוץ על אייקון ולהתחיל לנווט.

אפליקציית off-road היא אפליקצית ניווט חינמית הפועלת על מערכת הפעלה אנדרויד, למנווט העצמאי ולמנווט בקבוצות בעזרת שיתוף בזמן אמת על המפה (!). האפליקציה פותחה ע״י אילן זייתון וכדן אוזלבו, זוג חברים ג׳יפאים,אוהבי שטח וטכנולוגיה. היא כוללת מאגר עשיר ומגוון של מסלולים מאתרי אינטרנט מובילים ונקודות עניין המתפתחות ע״י הקהילה, אפשרות לניווט עם מפות סימון שבילים חינמיות (Israel Hiking), כולל ניווט אוף-ליין, הקלטת מסלולים, ניווט מקבצי GPX, שיתוף מסלולים בפייסבוק ועוד.

שיתוף פעולה בין ג׳יפולוג לאפליקציית הניווט off-road מביא לכם את כל המסלולים של האתר זמינים לצפייה ולניווט ישירות מהנייד! מורידים את האפליקציה כאןומיד רואים סביבכם את המסלולים עם לוגו ג׳יפולוג. לחיצה על ״קרא עוד באתר ג׳יפולוג״ תפתח לכם את הכתבה המלאה לקריאה של סיפור המסלול, תמונות ועוד. מומלץ לקרוא את התאור המלא והעדכונים באתר לפני היציאה לדרך.

לפני היציאה לשטח עם האפלקיציה בפעם הראשונה:

א. יש להוריד מפות אוף ליין חינמיות (Israel Hiking)
    ב. להחליף את סוג המפה ל- off-line + on-line.

התחלת ניווט: ראשית להגיע לנקודת ההתחלה ע״י לחיצה על ״סע לשם עם וויז״, ובנקודת ההתחלה לוחצים על GO. כל ניווט מוקלט וניתן לשיתוף בפייסבוק ואפילו בזמן אמת עם חברים.

מומלץ לקרוא כאן את המדריך למשתמש, ואתם מוזמנים לעקוב אחר עדכונים בדף הפייסבוק או בקבוצת הפייסבוק לדיונים, שאלות והמלצות מסלולים.

לבעלי אייפון: גרסת iOS תשוחרר בקרוב, עד אז ניתן לצפות במסלולים באתר האינטרנט www.off-road.io, ולהוריד קבצי gpx לניווט.

אילן וכדן ישמחו מאד לשמוע את דעתכם מהתנסות בשימוש באפליקציה בטיולי החגים. כל ביקורת מתקבלת בברכה!

Comments

1. Ilanza's Avatar

Ilanza said:
      Quote Originally Posted by Mor Gurevich View Post
      אתמול יצא לי לטייל קצת עם האפליקציה. ראשית, חייב לציין שהיא מאוד אינטואיטיבית וידידותית. שאפו.

שנית, הייתי שמח אם הייתה אופציה לבטל את הסיבוב האוטומטי של המפה, אשר חגה בהתאם לכיוון הנסיעה. יש אנשים כמוני, שמעדיפים שהמפה תשאר מוצפנת לכל אורך הניווט.

תודה רבה ושנה טובה
      תודה רבה מור! שמח לומר שזה כבר בפיתוח וישתחרר בגרסה הבאה.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
      [Reply]
    2. lesles's Avatar

lesles said:
      Quote Originally Posted by Ilanza View Post

אני בדיוק ככה במפות וזה כל הזמן היה בטעינה ולא הראה כלום.
      מהייאוש גם סימנתי רק אופליין וכלום לא השתנה.
      [Reply]
    3. Ilanza's Avatar

Ilanza said:
      Quote Originally Posted by lesles View Post
      אני בדיוק ככה במפות וזה כל הזמן היה בטעינה ולא הראה כלום.
      מהייאוש גם סימנתי רק אופליין וכלום לא השתנה.
      נשמע מוזר. שלח בבקשה הודעה דרך האפליקציה, הגדרות -» צור קשר ונבדוק בפרטי

[Reply]
    4. lesles's Avatar

lesles said:
      שלחתי
      [Reply]
    5. ishc's Avatar

ishc said:
      Quote Originally Posted by yscheiner View Post
      יש תחזית לגרסאת IOS?
      מצטרף לשאלה
      [Reply]
    6. Ilanza's Avatar

Ilanza said:
      Quote Originally Posted by יואב View Post
      נשמע מצויין.
      ניגשתי להוריד את התוכנה ואז ראיתי שהיא מבקשת גישה לתמונות שלי, למצלמה, למיקרופון, לנתוני ה WIFI, בקיצור - להמון דברים שמעלים את החשד שלא מדובר בתוכנה תמימה.
      כשתתקנו את זה - תעדכנו. עד אז אתם מחוץ למכשיר שלי.
      'מוחל טוייבעס'.
      הי יואב (וכל השאר שהנושא הפריע להם)! שמח לעדכן כי לאור העוצמות שעלו כאן סביב נושא ההרשאות עשינו חריש אצלנו וטיפלנו בבעיה.
      מעכשיו אנחנו מבקשים רק מה שצריך כאשר צריך! יש עדין הודעה מוזרה כשתבקשו להכנס לאזורים מסויימים של בקשת הרשאת contacts. אנחנו למעשה מבקשים identity (מייל) אבל מאנדרואיד 6 ההרשאה הזו נמצאת תחת קבוצת contacts. זה הבאג של גוגל עליו דיברנו.

בכל אופן לא לדאוג, אנחנו לא פונים או קוראים את אנשי הקשר ובטח לא שומרים אותם אצלנו.
      למי שיש אנדרואיד 6 יכול להעיד שאנחנו כלל לא מבקשים הרשאת contacts.

נקווה שגוגל ישנו את זה בקרוב ונשכח מכל העיניין :-)

תודה לכם על ההתעקשות, יאללה תורידו ותתנסו.
      אשמח אם תעדכנו את ההערות שלכם בעמוד הראשון של התגובות, כי אף אחד לא הולך לעבוד 4 דפים כדי להגיע לתגובה הזו :-)

שבת שלום.
      [Reply]
    7. Ilanza's Avatar

Ilanza said:
      Quote Originally Posted by ד ו ר ו ן View Post
      ++
      כשארצה להעלות תמונות אבחר ידנית להעלות, לא נותן הרשאות גורפות מראש.

כנ״ל אנשי קשר מיקרופון ולמה לעזאזל היא רוצה גישה לwifi?
      מה הקשר לשטח מלבד חיבור למחשב הביתי וכל רשת wifi אחרת שמוגדרת אצלי בטלפון?
      תוקן. כך זה עובד עכשיו. גם הורדנו את הויפי והמיקרופון. יהיה שלב שתתבקש הרשאה לקבוצת contacts אם אתה מאנדרואיד 6 ומעלה כי גוגל הכניסו את identity (הג׳ימייל שלך) תחת קבוצת contacts, אפילו שאין לזה שום קשר לאנשי קשר.

בכל אופן אתה שולט ומחליט בכל שלב מה לאפשר ומה לא.
      התגובה הראשונה שלך בעמוד הראשון של התגובות, אשמח אם תוסיף לה עדכון שהבעיה תוקנה.
      [Reply]
    8. ד ו ר ו ן's Avatar

ד ו ר ו ן said:
      וואו.
      ההיענות שלכם מרשימה בצורה יוצאת דופן.
      מבטיח לנסות התקנה מחדש.
      [Reply]
    9. גיא's Avatar

גיא said:
      צריך להסיר ולהתקין מחדש ?

[Reply]
    10. Ilanza's Avatar

Ilanza said:
      Quote Originally Posted by גיא View Post
      צריך להסיר ולהתקין מחדש ?

לא. רק לעדכן.

[Reply]
    11. tom1105's Avatar

tom1105 said:
      כמה הערות בניווט מהספה...
      1. כפתור ה"חזור" יוצא מכל התפריט ולא רק מהנוכחי...
      2. חבל שאי אפשר לטעון פורמטים אחרים כגון twl הנפוץ
      3. אחרי שלוחצים stop navigation הוא מבקש לשמור (משום מה הוא לא אפשר לוותר על האופציה...)

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
      [Reply]
    12. Ilanza's Avatar

Ilanza said:
      Quote Originally Posted by tom1105 View Post
      כמה הערות בניווט מהספה...
      1. כפתור ה"חזור" יוצא מכל התפריט ולא רק מהנוכחי...
      2. חבל שאי אפשר לטעון פורמטים אחרים כגון twl הנפוץ
      3. אחרי שלוחצים stop navigation הוא מבקש לשמור (משום מה הוא לא אפשר לוותר על האופציה...)

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
      הי, תודה על ההערות.
      1. אבדוק
      2. אני מאמין שנוסיף בהמשך, כרגע אנחנו תומכים בפורמט הזה ע"י העלאת מסלולים במייל. בעיקר למפרסמי מסלולים כמו ג'יפולוג ומשתמשי מפתח אחרים שעוזרים לנו בהרחבת המאגר. אם יש לך מסלולים טובים (שלך) שאתה רוצה לשתף תגיד לי, אשלח לך הסבר קצר.
      3. המסך הזה הולך להתחלף בדף תגובה על הניווט. הוא באמת מציק כרגע.

[Reply]
    13. גיא's Avatar

גיא said:
      שני דברים ... היום ניסיתי להשתמש באפליקציה בכאילו בהסתובבות ברמות מנשה .... לא מבין אותה. תכלס .. אני משתמש בדברים דומים בערך מאז 2000, לא מבין את זאת ...

דבר שני .. הייתי שמח אם (אחרי שאצליח להבין את השימוש ) היה ( ואולי יש .. ולא מצאתי ) מד מרחק מתאפס. ממש מין counter עם כפתור reset לשימוש בניווט לפי סיפור דרך .. בפינה כזאת או אחרת של המסך.

תודה.

[Reply]
    14. Ilanza's Avatar

Ilanza said:
      שני דברים ... היום ניסיתי להשתמש באפליקציה בכאילו בהסתובבות ברמות מנשה .... לא מבין אותה. תכלס .. אני משתמש בדברים דומים בערך מאז 2000, לא מבין את זאת ...

דבר שני .. הייתי שמח אם (אחרי שאצליח להבין את השימוש ) היה ( ואולי יש .. ולא מצאתי ) מד מרחק מתאפס. ממש מין counter עם כפתור reset לשימוש בניווט לפי סיפור דרך .. בפינה כזאת או אחרת של המסך.

תודה.

הי גיא,
      אני ממליץ דבר ראשון לקרוא את המדריך למשתמש (בעברית).
      http://blog.off-road.io/index.php?page=2

לאחר מכן, העלנו אתמול "ערוץ סרטונים פיראטי". למה פיראטי? כי אלו סרטונים שאנחנו מפיקים בשקל מהטלפון הנייד, ששום חברה מסחרית לא היתה מעיזה לפרסם, אבל אנחנו לא חברה, וחשוב לנו להסביר למשתמשים על האפליקציה :-)
      http://blog.off-road.io/index.php?p=1

תצפה בסרטונים שיש שם, אני בטוח שתבין את האפליקציה לאחר מכן. לא בטוח שתאהב אבל בטוח תבין יותר, כי אני מסכים שקצת קשה ללמוד על עיוור, לכן אנחנו עובדים על הסרטונים.

אופציה נוספת, תעקוב אחרינו בפייסבוק, אנחנו מוציאים שם עדכונים כל הזמן
      https://www.facebook.com/Off-Road-1125588747453419/

או תצטרף לקבוצה, אפשר לשאול שם שאלות
      https://www.facebook.com/groups/243328036037911/

ובלי קשר, תחת מסך ההגדרות יש כפתור "צור קשר" לשליחת מייל אלינו, שלח לי את המספר שלך ואשמח להסביר לך עוד בטלפון.

לגבי הבקשה השניה, כשאתה במצב ניווט יש לך את המרחק הכללי שעברת מתחילת הניווט, אתה יכול להעזר בזה, זה רעיון מצוין להוסיף גם מד מרחק שמתאפס למי שמנווט עם סיפור דרך, רשמנו לפנינו.
      כרגע יש הוספת נקודת ייחוס. על ידי לחיצה ארוכה על המפה, וזה תמיד נותן לך אזימוט ומרחק לנקודה, אתה יכול לנסות להשתמש בזה למדידה לאחור, אולי זה יתן לך פתרון זמני...

תודה

[Reply]
    15. גיא's Avatar

גיא said:
      הי גיא,
      אני ממליץ דבר ראשון לקרוא את המדריך למשתמש (בעברית).
      http://blog.off-road.io/index.php?page=2

לאחר מכן, העלנו אתמול "ערוץ סרטונים פיראטי". למה פיראטי? כי אלו סרטונים שאנחנו מפיקים בשקל מהטלפון הנייד, ששום חברה מסחרית לא היתה מעיזה לפרסם, אבל אנחנו לא חברה, וחשוב לנו להסביר למשתמשים על האפליקציה :-)
      http://blog.off-road.io/index.php?p=1

תצפה בסרטונים שיש שם, אני בטוח שתבין את האפליקציה לאחר מכן. לא בטוח שתאהב אבל בטוח תבין יותר, כי אני מסכים שקצת קשה ללמוד על עיוור, לכן אנחנו עובדים על הסרטונים.

אופציה נוספת, תעקוב אחרינו בפייסבוק, אנחנו מוציאים שם עדכונים כל הזמן
      https://www.facebook.com/Off-Road-1125588747453419/

או תצטרף לקבוצה, אפשר לשאול שם שאלות
      https://www.facebook.com/groups/243328036037911/

ובלי קשר, תחת מסך ההגדרות יש כפתור "צור קשר" לשליחת מייל אלינו, שלח לי את המספר שלך ואשמח להסביר לך עוד בטלפון.

לגבי הבקשה השניה, כשאתה במצב ניווט יש לך את המרחק הכללי שעברת מתחילת הניווט, אתה יכול להעזר בזה, זה רעיון מצוין להוסיף גם מד מרחק שמתאפס למי שמנווט עם סיפור דרך, רשמנו לפנינו.
      כרגע יש הוספת נקודת ייחוס. על ידי לחיצה ארוכה על המפה, וזה תמיד נותן לך אזימוט ומרחק לנקודה, אתה יכול לנסות להשתמש בזה למדידה לאחור, אולי זה יתן לך פתרון זמני...

תודה

תודה על התגובה.
      אנחנו כבר חברים ברוב המדיות ... אני אבתכל על הסרטונים הפיראטיים

[Reply]
    16. Ilanza's Avatar

Ilanza said:
      תודה על התגובה.
      אנחנו כבר חברים ברוב המדיות ... אני אבתכל על הסרטונים הפיראטיים

אחלה. תכתוב לנו אם זה עזר...

[Reply]
    17. גיא's Avatar

גיא said:
      הסרטון הראשון לא עובד.

השני כן.
      אני אנסה את זה תכלס בקרוב.

לגבי הסוף .. האם במקרה שלא בחר. תמונה להוסיף לתאור המסלול התכנה לוקחת תמונה אקראית מהתמונות שיש לי בטלפון בשביל הנקודות עניין ?
      אם כן זה מאד בעייתי.
      מאד !

תודה.

[Reply]
    18. Ilanza's Avatar

Ilanza said:
      הסרטון הראשון לא עובד.

השני כן.
      אני אנסה את זה תכלס בקרוב.

לגבי הסוף .. האם במקרה שלא בחר. תמונה להוסיף לתאור המסלול התכנה לוקחת תמונה אקראית מהתמונות שיש לי בטלפון בשביל הנקודות עניין ?
      אם כן זה מאד בעייתי.
      מאד !

תודה.

תיכף אסדר את הסרטון, תבדוק בקרוב.
      לגבי התמונות זה רק מתוך התמונות שהעלת למסלול. לא ניגשים לתמונות שלך לבד

[Reply]
    19. גיא's Avatar

גיא said:
      תיכף אסדר את הסרטון, תבדוק בקרוב.
      לגבי התמונות זה רק מתוך התמונות שהעלת למסלול. לא ניגשים לתמונות שלך לבד

אוקי ..

תודה.

[Reply]
    20. nate's Avatar

nate said:
      פפפפפט לאיזה סרטים אתם נכנסים.
      למעט העניין עם אנשים קשר ותמונות, כמעט כל אפליקציית ניווט דורשת גישה לוויפי וג׳יפיאס.

נראה נחמד, מחכה לגרסת iOS
      [Reply]