(כתב וצילם: גיא גוטליב. באדיבות גתוס)
ראלי יוון הוא ראלי יחסית חדש בנוף האירופאי. בשנה שעברה השתתפו בראלי 3 צוותים ישראלים. השנה השתתפו כבר 6 צוותים כאשר 5 מהם שלחו את הרכבים מישראל ורכב אחד הושכר שם ע"י סדנת המרוץ ראלי ארט איטליה לצוות ישראלי. סה"כ נרשמו למרוץ 32 צוותים מכל רחבי אירופה, יוון טורקיה, בולגריה, ישראל ואיטליה. הקטגוריות הן T1 T2 ו TH שזו קטגוריה שהיוונים המציאו שם ניתן למצוא מוטציות 4X4 כמו מיצובישים וסוזוקים מצוידים בכל מיני מגדשי טורבו, צמיגים קטנים ורכבים מהירים מאוד. כמובן שבכל הרכבים מקפידים על כלובי בטיחות, כסאות וחגורות ושאר אביזרי בטיחות.
מצבו העגום של הספורט המוטורי, בירוקרטיות כאלה ואחרות והמון אדרנלין בדם הביא לארץ האלים כ30 איש מישראל. לדעתי זו המשלחת הגדולה ביותר שיצאה אי פעם להתחרות בחול.
הצוותים:
- שי שמעוני וגדעון בן שמואל, צוות גתוס כל גדר במיצובישי קורבט T1 .
- רועי שפירא ועידו שקל, צוות חולון מוטורס (אראן-וידסקו-טלפארמה-קסדו) במיצובישי פג'רו T2 .
- דדי שפרונץ וגיא גוטליב, צוות E.D.T RALLY TEAM במיצובישי פג'רו הקשישה.
- גל שחם ונמרוד "קיד" אופיר, צוות DIADORA RALLY ART TEAM שהשאירו הפעם את הזיבר T1 בבית והשכירו רכב מרוצים מדהים מסדנת ראלי ארט איטליה בניצוחו של רנאטו ריקלר, שגם נתן שירותי סרוויס לחלק מהצוותים הישראלים.
- דני פרל ואיתי מולדבסקי המנוסה ע"ג רייזר 900.
- אורי אייזנשטיין וגידי קורנין שזהו להם מרוץ ראשון גם על גבי רייזר 900.
נפקד מהמשלחת תום בריל שהיה אמור לצאת ברכב הT1 החדש, אבל לא היה מוכן.
על כל המקהלה העליזה הזו ניצחו במקצועיות ובסובלנות עודד גרוס הבעלים של סדנת גתוס 4X4 וMR דודי לזר הבעלים של ד.נ כל גדר, שבאמת עושים הכל מאהבה אמיתית לספורט המוטורי ללא שום אינטרס עסקי או כלכלי. עוד הצטרפו למשלחת כל מיני חברים, מכרים, מכונאים וחובבי ספורט מוטורי. סה"כ מנתה המשלחת יותר מ 30 איש, אבל מי סופר.
המרוץ
RALLY GREECE OFF ROAD 2015 נפרש על 3 ימים מאוד תובעניים שבמהלכם עוברים המתחרים 840 ק"מ תחרותיים המחולקים ל 473 ק"מ של 12 קטעים מדודים בזמן ו 367 ק"מ של קטעי קישור. בין לבין מקבלים הרכבים בתוך תחומי פארק פארמה מסודר זמנים מדודים לסרוויס תיקון וטיפול ברכבים. הראלי משדרג את עצמו כל שנה והרמה של הנהגים הרכבים הארגון צוותי הסיוע גבוהה מאוד.
הפעם הישראלים באו במטרה ברורה - אנחנו נותנים לכולם בראש ויהי מה. הכנת הרכבים נעשתה ע"י כל צוות ברמות הגבוהות ביותר. הרכבים הועמסו מבעוד מועד על מעבורת לכיוון אתונה, והציפייה לראלי הייתה גבוהה. בלילה בין 27ל 28 לחודש נפגשנו בשדה התעופה בן גוריון. חלק מהצוותים היו אמורים להגיע בטיסה שתצא ב 7 בבוקר ישירות לאתונה וחלק לכיוון סלוניקי. אלת המזל היווניה התחילה אתנו כבר פה כאשר ב 1 בלילה נודע שהטיסה של 7 בבוקר נדחתה ל 14 אחר הצהרים דבר שלא ייתן לצוותים שמגיעים לאתונה מספיק זמן לשחרר את הרכבים. עודד גרוס וניצן שקל מיד הזמינו טיסה חלופית שיצאה ב 5 בבוקר וככה התחלנו את המסע שלנו ליוון.
אנחנו שטסנו לסלוניקי, לאחר הנחיתה שכרנו רכבים והמתנו לאישור מהקבוצה שנחתה באתונה עליהם הייתה מוטל התפקיד החשוב אל מול שלטונות המכס של יוון לשחרר את הרכבים, ולהעמיס אותם על גבי המובילית לכיוון העיירה פלורינה. משניתן האור הירוק שמנו פעמינו לכיוון העיירה גרבינה שבצפון יוון. מפגש מרגש עם הקבוצה שהגיעה מאתונה, התארגנות במלון, ארוחת ערב חגיגית ויאללה למיטות, כי מחר מחכה לנו יום ארוך ארוך.
היום הראשון
יום חמישי, השכמה מוקדמת וכבר בשבע בבוקר אנחנו בחדר האוכל לארוחת בוקר קונטיננטלית. בירור קצר היכן הרכבים, רבע שעה של נסיעה ונמצאה "האבדה". כל צוות החל בפריקת הרכב, העברת הציוד לרכבי השירות ונסיעה קצרה למרכז העיירה שם נעשתה ההרשמה, חלוקת ספרי הדרך ליום הראשון, הדבקת מדבקות על הרכבים התארגנויות אחרונות וכמובן תדריך בטיחות של קוסטאס המארגן שדאג לנו לכל פרט ופרט מהקטן עד הגדול ביותר.
שעת הזינוק נקבעה לשעה 15:00 כאשר הזינוק נקבע מבעוד מועד גם לפי סדר הסיום של שנה שעברה וגם לפי מועד ההרשמה. היום הראשון היה מורכב מ 190 ק"מ כאשר ישנם 2 סטייג'ים תחרותיים של 104 ק"מ ועוד 86 ק"מ של קטעי קישור. את היום סיימנו בעיירה הציורית פלורינה שם כבר בילינו את היומיים הנותרים.
כבר בתחילת המרוץ הבינו כולם את הצהרת הצוותים הישראלים להתברג בצמרת המרוץ. צוות גתוס כל גדר קבע את הזמן הטוב ביותר והחל להוביל את המרוץ. צוות דיאדורה שזו להם הנסיעה הראשונה על הרכב ולומד אט אט להכיר אותו סיים במקום התשיעי. צוות פרל התמקם במקום ה 14, צוות חולון מוטורס במקום ה 15, אורי וגידי במקום ה 16. את הרשימה סגרו צוות E.D.T RALLY TEAM במקום ה 23.
ממשיכים לקטע קישור קצר בתוך עיירה וסמטאות צרות, חולפים על גשרים ונהרות ואנחנו כבר בקטע התחרותי השני. הפעם גתוס כל גדר מסיימים במקום השלישי, צוות דיאדורה מסיים במקום החמישי. אורי וגידי מסיימים במקום 14 צוות חולון מוטורס במקום ה 16 צוות פרל במקום ה 16 ו E.D.T RALLY TEAM במקום ה 25. לסיכומו של היום הראשון גתוס כל גדר מוביל את הטבלה בהפרש של דקה וחצי מהמקום השני שם ממוקם רייזר 1000 בולגרי. צוות דיאדורה במקום השישי, צוות אראן במקום ה 12, שני הרייזרים במקומות 14 15 ו E.D.T RALLY TEAM במקום ה 20 כללי בהפרש של 19 דקות מהמקום הראשון.
בסיום היום הראשון הרכבים נכנסים לסרוויס תיקונים טיפולים בדיקות של כל מה שצריך, הכנת הרכב ליום הבא כמובן שטיפת הרכב וכל מה שצריך. לארוחת ערב נפגשים כל הצוותים הישראלים, הפעם במלון בפלורינה העיירה שמארחת את הראלי מחליפים חוויות ואט אט פורשים כל אחד לחדרו למנוחה הכנת ספר הדרך למחר וכמובן שינה ערבה.
היום השני
היום השני הוא הארוך והתובעני ביותר, במהלכו עוברים הצוותים 238 ק"מ של סטייג'ים מדודים ועוד 139 ק"מ של קטעי קישור, סה"כ 377 ק"מ כאשר יש 2 מקטעים של סרוויס אחד באורך של 30 דקות השני באורך של 40 דקות וישנו SUPER STAGE בסמוך למגרש הכדורגל של העיירה, קטע ראווה בן 3 ק"מ מדוד בכדי שגם תושבי העיירה יוכלו ליהנות מהביצועים המהירות והאבק הרב שהרכבים מרימים. יש לציין שסדר ההזנקה של היום השני הוא לפי זמני הסיום של היום הראשון.
בסוף היום הראשון הישראלים ממוקמים ככה: גתוס כל גדר במקום הראשון כללי, צוות חולון מוטורס במקום השישי כללי, צוות דיאדורה במקום ה 7 כללי. איזנשטיין את קורנין במקום ה 11 כללי, צוות פרל במקום ה 12 כללי ו E.D.T RALLY TEAM במקום ה 19 הכללי. ואם נסתכל לפי קטגוריות:
T1 מקום ראשון צוות גתוס כל גדר מקום שני צוות דיאדורה בהפרש של 31 דקות.
T2 מקום ראשון צוות חולון מוטורס מקום שני E.D.T RALLY TEAM בהפרש של שעה ודקה.
והרייזרים צמודים צמודים בהפרש של 8 שניות בלבד.
אירועים מיוחדים שהתרחשו ביום השני כללו את שי שמעוני שנאלץ להחליף צמיג שמסר את נשמתו לבורא, צוות E.D.T RALLY TEAM עשה טעות ניווט קטנה שעלתה לו כ10 דקות. בסטייג' הרביעי נאלץ להחליף גלגל בגלל ג'אנט שקיבל מכה והתעקם. אצל צוות דיאדורה האלטרנטור החזיר את נישמתו לבורא והם נאלצו להחליף פעמיים מצבר ולנסוע יותר לאט.
מכיוון שלא היה לצוות הסיוע אלטרנטור חלופי, מי אם לא שי שמעוני מגתוס כל גדר תרם לטובת גל את האלטרנטור החלופי שלו בכדי שזה יוכל לסיים את המרוץ. אחוות ספורטאים וחברות מעל לכל כבר אמרנו. לצוות אראן טלפארמה נשבר בולם קדמי שמאלי והבולם שנותר עבד קשה עד לסיום הסטייג דבר שגרם לו להזיל מעט שמן. בזמן קבלת הסרוויס ובזמן שיא של 40 דקות הוחלפו 2 הבולמים השמאליים. ולמרות כל זאת הישראלים עדיין שולטים במקומות הראשונים בראלי יוון.
נוהל סוף יום - הרכבים שוב נכנסים לקבלת שירות, תיקונים טיפולים ושטיפה. רועי שפירא אפילו מגדיל לעשות בפוליש ווקס לפג'רו הלבן. אנחנו נפגשים שוב לארוחת ערב במלון, החלפת חוויות סיפורי גבורה מסביב למדורה ולישון.
היום השלישי
היום הזה מורכב מ 131 ק"מ מדודים בזמן ועוד 140 ק"מ של קטעי קישור סה"כ כ 270 ק"מ, כשבסיומו של יום יש סטייג' מרהיב בו מטפסים עם הרכבים ל גובה של 2200 מטר מעל פני הים למשולש הגבולות יוון בולגריה וגאורגיה. שם מחכים כל הצוותים לאחרוני המתחרים ויורדים בשיירה מנהלתית לכיוון העיירה פלורינה ואז ברחבה הראשית של העיירה נערך טקס הסיום של הראלי, חלוקת גביעים ומדליות והמון שמחה וששון.
אירועים חריגים במהלך היום השלישי כללו את הרייזר של דני פרל ששבר את הדפרנציאל האחורי, מה שאילץ את דני לזחול לסרוויס בתקווה כי ניתן יהיה לסיים את המירוץ ולא לפרוש. לאחר התייעצות קלה הצוות החליט כי חייבים לבצע תיקון שיחזיק לפחות 5 ק"מ וכך לחצות את קו הסיום, למשימה נרתמו אנשי הסיוע יוסי וטל. וכמו כן נקרא לדגל חנן המכונאי של צוות E.D.T RALLY TEAM כשביחד ביצעו ניתוח מרשים בעזרת פחית קולה וחומרי הדבקה שונים. דני ואיתי נהגו כ-5 ק"מ וחצו את קו הסיום יחד עם השיירה וכך סיימו את המירוץ ללא פרישה. מלבדם כולם שמרו על הרכבים ועל המיקומים בכדי לסיים את הראלי ולא לשבור את הרכבים. הגדיל לעשות צוות דיאדורה שעלה ממקום שביעי כללי למקום שלישי כללי בנהיגה מהירה, זהירה ומדוייקת.
תוצאות הסיכום של הראלי
מקום 1 כללי ומקום ראשון T1: שי שמעוני וגדעון בן שמואל, צוות גתוס כל-גדר
מקום 3 כללי ומקום שני T1: גל שחם ו"קיד" אופיר, צוות דיאדורה
מקום 8 כללי ומקום ראשון T2: רועי שפירא ועידו שקל, צוות חולון מוטורס
מקום 17 כללי ומקום שני T2: דדי שפרונץ וגיא גוטליב E.D.T RALLY TEAM
מקום 10 כללי ושני בקטגורית רייזרים: אורי איזנשטיין וגידי קורנין
מקום 21 כללי ושלישי בקטגורית רייזרים: דני פרל ואיתי מולדבסקי
מה בהמשך
RALLY GREECE OFF ROAD 2015 אכן היה הצלחה מסחררת עבור כל הישראלים מהראשון עד האחרון. איך אומרים - באנו, ראינו, נסענו וניצחנו. עם כל חוק הספורט המוטורי ובלי ספורט מוטורי בארץ באנו ואיך אומרים הראינו לכולם מאיפה משתין הדג. פוטנציאל המתחרים בארץ הוא אדיר ואולי בעידן שרת הספורט החדשה זהו פתח לעידן חדש? האמת אני סקפטי ובין אם כן ובין אם לא אנחנו בטוח נגיע ליוון ב 2016 ומקווה שנצליח לסחוף אחרינו כמות גדולה יותר של מתחרים בעלי פוטנציאל שלא ממומש בארץ.
vBulletin Message