אני ג'יפאי שמכבד את עצמו. לכן יש לי מדחס, אפילו מדחס ממותג נחשב. אבל אני לא משתמש בו, כמעט בכלל. לא בגלל שאני לא מטייל אלא כי אני כן עצלן. צריך להוציא את המדחס מהבאגאז' של הג'יפ. לפתוח את התיק שלו. לפתוח מכסה מנוע. לחבר תנינים למצבר. צריך לחבר את המדחס לגלגל ולהפעיל ידנית. הצינור לא מגיע. התנין מתנתק. כוס אומו כל היחידה הזאת. יותר קל לא להוריד אויר מראש וליסוע על ארבעה כדורי סל.
...
ברקע הפרויקט עומד הרצון להפעיל ממצבר הרכב אביזר כמו מקרר, תאורה, מצלמת דרך, מכשיר מעקב, טעינה של מצבר משני... ולקבוע את מתח המצבר שמתחתיו תופסק אספקת הזרם אל האביזר. זה יאפשר לכם לא רק לשמור על המצבר מחיסול מוחלט, אלא להחליט למשל שעבור מכשיר האיתור ומצלמת הדרך, אתם מוכנים לפרוק רק עשרים אחוז מהמצבר, ואז אתם תכוונו את המכשיר לנתק ב12.5 וולט. למקרר, למשל, תחברו מכשיר שיכוון להתנתק ב12.3 וולט.
זו כבר לא שמועה, ולא משאלה (אבל זה כן אחד באפריל אז אל תתקשרו ליוניון). הבאזז בפורומים וברשתות לא שיכנע אותם, אפילו הניצחון בדקאר לא, אפילו לא פורד ריינג'ר רפטור עם כמעט 300 כ"ס. מה שכנראה גרם לטויוטה לקבל את ההחלטה הנכונה היא התחייה המסתמנת של ארגון דעא"ש. היילקס GR יימכר בשנת 2023 - בגירסת על "מכסחת ריינג'רים" שמציבה רף חדש.
...
כתבה זו מנסה לענות על מספר שאלות שחוזרות על עצמן בקרב הציבור הגדל והולך של בעלי מכוניות חשמליות. מהי סוללה וממה היא מורכבת? מדוע סוללות דועכות? מה הקשר בין תקינות הסוללה לקיבול שלה? מה עלי לעשות כדי לשמר את הסוללה (The Dos)? ממה עלי להימנע כדי לשמר את הסוללה (The Don’ts)? אם אתם אנשים של "השורה התחתונה" פשוט דלגו לסעיפי ה- Dos and DONTs בסוף הכתבה.
...
זו "כתבה" קצת שונה. יצא לי להשתתף פה ושם בדיונים שונים על רכב חשמלי. הרעיון של הכתבה הזו הוא לרכז את ההסברים שלי במקום אחד. עקב האופי השונה של כתיבת תגובה באחת מהמדיות השונות אל מול כתיבת כתבה שמחייבת רצינות והשקעה גדולה מהרגיל בכתיבה יהיו הבדלים ניסוחיים ואחרים שיבואו כאן לידי ביטוי. גם הסידור של הנושאים לא יהיה פיקס אלא לפי סדר כתיבתם. זו תהיה כתבה מתעדכנת. בכל פעם שאוסיף פרק משמעותי אציף את הכתבה ע"י הוספת תגובה. הפרק שעלה אחרון יופיע בסוף הכתבה.
מקווה שתצליחו להיעזר בה.
...
פורד שיגעו לנו את הראבו עם הברונקו החדש. טפטפו תמונות וטיזרים במשך שנים, ויצרו ציפיות למטאור שיכחיד את הרנגלרים. ואז באה הקורונה, טרפה את הקלפים, ערבבה את השבבים וחתכה את כל השרשראות. ובכל זאת, היום הגיע, וישראל היא אחת המדינות הראשונות מחוץ לארה"ב שמקבלת את הטוען החדש לכתר - פורד ברונקו. גם אנחנו הנחנו יד, קודם כל על הגרסא הרעה - Badlands
...
מעט מאוד אייקונים מוטוריים מחזיקים בעוצמת מותג והילה כמו ריינג' רובר. כשמושק ריינג' חדש, זו בהחלט חגיגה לחובבי רכב באשר הם, ובעיקר לבעלי הממון שבהם. הריינג' החדש הושק באולם התצוגה החדש והיפה של לנדרובר בכפר סבא. למה כפר סבא? כי המתחם המסורתי של לנדרובר בפתח תקווה עומד להיות מגדל משרדים יוקרתי, וכשתסיים בנייתו, תחזור הנהלת החברה ואולם התצוגה למושבה הותיקה.
...
רוני אהרנוביץ נפטר היום והוא בן 70. אני לא יודע כמה מחברי הפורום מכירים או זוכרים את השם, אבל הדור שלי, חובבי רכב בני 50+, אנחנו גדלנו עליו. הוא הלך מאיתנו 40 שנה אחרי שהמציא וייסד את עיתונות הרכב הישראלית כשהביא לנו את המגזין "טורבו" ב-1981 ואת "אוטו" ב-1986, לרוני אהרונוביץ שמורה זכות הראשונים כעיתונאי הרכב האמיתי הראשון בישראל. יהי זכרו ברוך.
...
גם דאסטר, כמו רוב רכבי ה4X4, צריך גגון כדי לאפשר טיול של יותר מזוג ליותר מיום בתנאים יותר טובים. בחרתי ללכת על גגון בסגנון Low-Profile מסיבות של גרר, משקל, נוחות ב בפרוק, הרכבה ואחסון (לא הולך להיות תמיד על הגג) ומראה סולידי יותר. ובחרתי לבנות אותו בעצמי. עיקר התיאור הוא בתמונות, הטכניקות מתאימות כמובן לבניית גגון לכל רכב.
...