-
תגובה: חדירת המחבלים מגבול מצריים והשפעתה על תכנון טיולים בדרום הנגב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נעם1
כן ברור.
כביש 12 זה בדיוק כמו יהודה ושומרון, 250000 יהודים תקועים בתוך שני מיליון ערבים.
או כמו בדרום הר חברון שם תקועים 15000 יהודים בתוך 800000 אלף ערבים.
כן, אין ספק שהם יודעים איפה הם חיים.
הדבר היחידי שמסתבר, הוא שאני מעדיף לטמון את הראש בחול או אפילו לדחוף את את הראש לתחת כפי שהראה המגיב מעלי.
איללכא...וניפגש בפילבוקס במילואים הבאים.
...ומדינת ישראל שתקועה בתוך...לא יודע, אתה תגיד לי. אבל זה בטח יותר מכל המספרים שרשמת גם יחד...
טל.
-
ילדים, בלי פוליטיקות כאן. לפני שזה מתדרדר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
...ומדינת ישראל שתקועה בתוך...לא יודע, אתה תגיד לי. אבל זה בטח יותר מכל המספרים שרשמת גם יחד...
טל.
וואלה, אולי בגלל זה אני עדיין משרת במילואים בגיל 42. על הטנק, בתא מפקד כמו שאני עושה כבר מאז סיימתי קורס מפקדי טנקים באוקטובר 1989.
דרך אגב, סדר גודל 250 מיליון ערבים. give or take כמה מיליונים אבל מי סופר.
טוב, כדי שהבוס לא ישים אותי בפינה נידחת, נגיד, חניון הלילה בעמק חרוז שהדרך אליו סגורה אז מחקתי קצת מהמקור.
-
אם אתה לא ברזלן, אז בגילך אתה עולה על הכבד ועושה מילואים רק כי אתה רוצה (וכל הכבוד לך).
מבחינת הצבא אתה משוחרר כבר בגיל 40....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
אני סבור שהפעילות של חיזבאללה ושלוחותיה בעשר השנים האחרונות הוכיחה מעבר לכל ספק יצירתיות תכנון וביצוע שלא מביישים שום יחידה מובחרת בעולם, זו יהירות לחשוב שאנחנו מסוגלים לספק להם חומר למחשבה.מידע מודיעיני זה סיפור אחר. יותר חשוב לדעתי, שלנו בתור קבוצה ששוהה באיזורים אלה מעת לעת, תהיה מודעות לתרחישים שעלולים להתקיים. אני לא קורא להימנע אלא להיזהר.כשאני נסעתי עם כל המשפחה בכביש הזה לפני כחדשיים, שמרתי על עירנות גבוהה, לא עליתי לתצפיות ולקחתי איתי נשק למרות שזו היתה נסיעה לאילת לנופש. אני מניח שאם הייתי מבחין בדמויות עם מדים מנומרים ונשק על הדרך , לא הייתי מתקדם לעברם אלא נסוג אחורה. מה שקרה שם לחלק מהקרבנות שכן הבחינו, אבל לא קלטו מה הם רואים נבע פשוט מהפתעה וחוסר הכנה מחשבתית לאפשרות של מצב כזה.המדינה הזו אמורה להגן ולשמור על בטחוננו, בכל מקום בו יש לה ריבונות ובכל מחיר - היא לא עושה זאת כראוי וזו עובדה, לא משנה מה הסיבות. היא גם לא מאפשרת לנו להתגונן כנדרש או בכלל. יאיר פלד היה חייל ונפל עם נשק ביד ואפשרות תיאורטית להגן על עצמו, משהו שלרובנו ככולנו לא מתאפשר. זה לא שאני חושב שלמישהו מאיתנו יש סיכוי גדול מול חוליה מצוידת ומוכנה, גם אם הוא חמוש בנשק אמיתי. הפתרון למצב הבטחוני הבעייתי יבוא כנראה רק אחרי שרצועת עזה ו/או דרום לבנון ישוטחו, היות שזה לא יקרה כנראה בדורנו - בואו לא נהיה גיבורים ונחשוב איך להגביר את הזהירות, לטייל בדרום אני לא אפסיק. *
מה שסביר מבחינתנו זה בוודאי מודעות אך גם קשר עם החפ'קים כאשר נכנסים לשטח. כמובן עדיף להיות חמושים אבל צריך להזהר מאוד מדו'צים בעיקר בלילה (עדיף לא לנוע כלל בלילה).
מעבר לכך, סבור שהצבא צריך לקיים סיורי עומק רכובים ורגליים ולשקול אבטחת חניונים אבל זה בטח לא בשליטתנו.
-
מה עוד רוצים מהצבא?
צה"ל ממלא הוראות של דרג מדיני ומנסה להתמודד עם מעט כוח אדם ועם תקציבים מוגבלים.
זה שבגבול מצרים אין גדר כבר 30 שנה - זו החלטה פוליטית.
זה שחצי מבני הנוער לא מתגייסים ולצבא אין מספיק כוח אדם - זו החלטה פוליטית.
זה שמדינת ישראל החליטה במודע להפקיר את הנגב לבדואים ולמבריחים ולמסתננים - גם כן החלטה פוליטית.
הפוליטיקאים הרסו את המדינה הזו.
הם צריכים להיות הכתובת לטענות, לא צה"ל.
-
דרור, שוב שרשור שהולך לפוליטיקה ?
שאלו מה אנחנו יכולים לעשות.
נו, תרים את הכפפה שאתה בעצמך זורק.
נראה לי שמובטחת לך תמיכה גבוהה בקרב חברי גיפולוג
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מה עוד רוצים מהצבא?
צה"ל ממלא הוראות של דרג מדיני ומנסה להתמודד עם מעט כוח אדם ועם תקציבים מוגבלים.
זה שבגבול מצרים אין גדר כבר 30 שנה - זו החלטה פוליטית.
זה שחצי מבני הנוער לא מתגייסים ולצבא אין מספיק כוח אדם - זו החלטה פוליטית.
זה שמדינת ישראל החליטה במודע להפקיר את הנגב לבדואים ולמבריחים ולמסתננים - גם כן החלטה פוליטית.
הפוליטיקאים הרסו את המדינה הזו.
הם צריכים להיות הכתובת לטענות, לא צה"ל.
צודק, אבל...
פוליטיקאים זה לא סוג של חייזרים שנחת עלינו מהחלל החיצון . הם באים מקרבנו. ז"א שהלך מחשבתם,השקפת עולמם, והתנהלותם משקפים ומבטאים אותנו. את כולנו.
להאשים את הפוליטיקאים זה קצת ילדותי לטעמי. אנחנו כולנו,כל העם הזה, אוכל את הדייסה שהוא עצמו בישל ועדיין מבשל...
טל.
-
יש צבא ויש צבא,
אני מכיר את הרמטכ"ל ואת אלוף פד"מ , הם אנשים ומפקדים משכמם ומעלה, אני סומך עליהם ואפקיד בידיהם ובשכמותם את חיי ילדיי ללא היסוס, גם בידיעה שהם עלולים לטעות ואכן טועים לעיתים. לא אעיז לבקר את אלוף הפיקוד על טעות בשיקול הדעת בקשר לסגירת כביש 12 לתנועה בזמן למרות ההתרעות.
אישית אני חושב שצריך לייצר לתקופה קצובה - שטח הפקר לאורך הגבול הדרומי , למנוע כניסת אזרחים (באמצעות אזהרות באמצעי התקשורת) לחסום ולשלט את השבילים המובילים לשם , להפעיל אמצעי תצפית מתקדמים וליירט את כל מה שיסתובב שם, אם יקלע לשם בטעות אזרח תמים - חבל . הגבול הזה צריך להיות סגור ועד השלמת הגדר צריך לסגור אותו באמצעים אחרים.
-
ישראל=נפיחה מזרח תיכונית ,שכל העולם מצליח להריח,משום מה....
צה"ל=חוק כלים שלובים מזרח תיכוני.
פוליטיקאים=עושי דברם של אינטרסנטים בין לאומיים.
ערבים=כבוד
פלסטינים+ישראלים=בשר תותחים.
שקט ושלום=בתחת שלי
תמשיכו לטייל בכיף,עוד מעט גם זה נגמר....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
יש צבא ויש צבא,
אני מכיר את הרמטכ"ל ואת אלוף פד"מ , הם אנשים ומפקדים משכמם ומעלה, אני סומך עליהם ואפקיד בידיהם ובשכמותם את חיי ילדיי ללא היסוס, גם בידיעה שהם עלולים לטעות ואכן טועים לעיתים. לא אעיז לבקר את אלוף הפיקוד על טעות בשיקול הדעת בקשר לסגירת כביש 12 לתנועה בזמן למרות ההתרעות.
מדינה מוזרה, תא'ל ששיקר בנוגע לנהיגת בנו ברכב צבאי טס הביתה אבל אלוף שאחראי, במו שיקול דעתו האומלל, למות 6 אזרחים ושני לוחמים עוד יהפוך רמטכ'ל.
אה וניר, ד'ש למוטה.
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
...ישראל=נפיחה מזרח תיכונית ,שכל העולם מצליח להריח,משום מה...
רק ישראל :rolleyes: ?!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מידבר
מדינה מוזרה, תא'ל ששיקר בנוגע לנהיגת בנו ברכב צבאי טס הביתה אבל אלוף שאחראי, במו שיקול דעתו האומלל, למות 6 אזרחים ושני לוחמים עוד יהפוך רמטכ'ל.
אה וניר, ד'ש למוטה.
אתה לא מבין את ההבדל בין לשקר לבין לטעות בשיקול דעת בדיעבד ?
אני אמסור דש למוטה, אבל מקווה שרק בעוד כמה שנים טובות
-
איזה בדיעבד ? לא תחת אש, לא בלחץ זמן, לא הערכות סותרות. טעות קשה בשיקול דעת. נ ק ו ד ה.
בכל מקרה, מאחל בריאות טובה ואריכות ימים
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מידבר
אה וניר, ד'ש למוטה.
נראה לי שהתבלבלת קצת .
מי שאחראי להרוגים באירוע הם המפגעים ושולחיהם. והם בלבד!
אלוף הפיקוד היה אחראי על סיכול האירוע ועל פעולות ההגנה כנגד המרצחים.
להזכירך, אלוף בצה"ל, בזמן מלחמה, "אחראי" על מותם של מאות ואלפי חיילים בהגדרה ולפי חוק . וכך צריך להיות. זה חלק מהתפקיד שמוטל עליו.
טל.
-
טעות קשה בשיקול הדעת, שיהיה , במבחן התוצאה אין מה להתווכח על זה כנראה.
אתה לא יודע כמה פעמים היו התרעות דומות בתקופה האחרונה ומה האילוצים שמשפיעים על שיקול הדעת במקרה הזה- ברור שהכי פשוט זה לסגור לתנועה את הציר.
אז נדיח את טל רוסו, שחלילה לא יהיה רמטכ"ל ונמנה במקומו קצין שלא טעה אף פעם בשיקול הדעת, כנראה כי גם לא עשה שום דבר שמצריך שיקול דעת, יהיה יופי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
נראה לי שהתבלבלת קצת .
מי שאחראי להרוגים באירוע הם המפגעים ושולחיהם. והם בלבד!
אלוף הפיקוד היה אחראי על סיכול האירוע ועל פעולות ההגנה כנגד המרצחים.
להזכירך, אלוף בצה"ל, בזמן מלחמה, "אחראי" על מותם של מאות ואלפי חיילים בהגדרה ולפי חוק . וכך צריך להיות. זה חלק מהתפקיד שמוטל עליו.
טל.
סליחה, הוא אחראי לאי הסיכול. לפעמים סמנטיקה חשובה.
-
סליחה,,,,אז מה ההחלטה ??
לנסוע או לא ??
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
השמשוני יחיעם
סליחה,,,,אז מה ההחלטה ??
לנסוע או לא ??
לנסוע, בטח שלנסוע
תן נ"צ ושעה , אני אביא גם את אליאל לפני שהוא מתחרפן סופית, מקסימום יירו עלינו - תרגיש בבית :)
-
[QUOTE=ניר ל;403449]לנסוע, בטח שלנסועתן נ"צ ושעה , אני אביא גם את אליאל לפני שהוא מתחרפן סופית, מקסימום יירו עלינו - תרגיש בבית :)[QUOTE]ואני מצטרף אם זה במקרה לא ברור
-
מאיר, אם ירו עליך אל תברח אחרת תמות עייף...
הלוואי יכולתי להצטרף ולהכיר את האנשים שמאחורי המילים
תהנו
-
כנראה שהאפשרות שהעליתי קודם הופכת להיות ריאלית והתקיפה בעזה היא עוד ספין של ברק את ביבי,
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
לנסוע, בטח שלנסוע
תן נ"צ ושעה , אני אביא גם את אליאל לפני שהוא מתחרפן סופית, מקסימום יירו עלינו - תרגיש בבית :)
היכן מסתתר המניאק ????????????????.
בשבילו יש לי אחלה נ.צ.,,,,,,רק שידאג לבשר
-
תן נ.צ , הבשר עלי. הוא לא מסתתר, ישבתי איתו אתמול לפרק קילו מאתיים אנטרקוט ברק בשר.ומה אתה אומר על העניין שלנו בכל זאת ? לא לבזבז על זה מחשבות/ להימנע משבילים מטויילים/ להשאיר את הילדים בבית ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
תן נ.צ , הבשר עלי. הוא לא מסתתר, ישבתי איתו אתמול לפרק קילו מאתיים אנטרקוט ברק בשר.ומה אתה אומר על העניין שלנו בכל זאת ? לא לבזבז על זה מחשבות/ להימנע משבילים מטויילים/ להשאיר את הילדים בבית ?
מהסוף להתחלה,,,,הילדים שלי נוסעים לבד ולא לוקחים אותי,,,אני בדרך כלל נמנע משבילים מטויילים,,,ברגע שאני עובר את צומת קסם דרומה--מפסיק לחשוב בכלל,,,
ובנימה יותר רצינית, אסור לסגור אף כביש ואף שטח במדינה לתנועה חופשית ! כולל כביש 10 וכביש 12 ,ואני לא אפסיק לנסוע לאזור !!!!
136377 /972310 זה בשביל אליאל ושיגיע עם ה"שרוואל" הלבן,,,
נ.ב. תעביר לי את הפלפ' שלו
-
מצחיק, הוא בדיוק נזכר שפגש אותך שם עם הילדים ב3 ג׳יפים משפריצים מים ... אני אעביר לך בפרטי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מידבר
אה וניר, ד'ש למוטה.
אתה רוצה להתחלף אתו בתפקיד?
האמת, שאולי כדאי שכך יהיה, כי לך כך נדמה לי יש את היכולת לחוש שחוליה תחדור לשטח ישראל באמצע היום, מילימטר מעמדה מצרית, אחרי שהיא שהתה בשטח מספר ימים לא קטן.
כמי שאולי יום אחד יישלח לקרב, אני מעדיף מפקדים שיש להם שיקול דעת ולעיתים הם טועים מכל מיני ידעונים או נביאים או חכמים בדיעבד.
לשבת מול המקלדת ולהטיח רפש במדינה, בצבא, בפוליטקאים, במפקדים, בלוחמים ובכל דבר שזז זה קל. לעשות זה קצת יותר קשה.
איכשהו, כל העולם הוירטואלי הזה מלא נהגי מקלדת, רוכבי מקלדת, לוחמי מקלדת ומפקדי מקלדת.
והארה קטנה, לוחמים, תפקידם למות על הגנת המדינה וזה חלק מההוויה של להיות לוחם. זה המוות של אזרחים שמטריד.
ועם בוא הסתיו אחזור למדבר, למערב מכתש רמון, לנחל חרשה, לבקעת חיסון, להר כרכם, לנחל שגיא, למישורי פארן מבלי שאצפה לראות חייל מתחת כל שיטה, כל אלה, כל נקיק וכל חניון לילה.
עד אז חם ואסתפק בגיחות לילה לשיטת נגב או לנחש הצמא.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מידבר
אה וניר, ד'ש למוטה.
יש הבדל תהומי בין ספק-טעות בשיקול דעת לבין שקר במודע בגין עבירה שבוצעה ביודעין למטרת הנאה אישית.
וחבל שאתה לא יודע לעשות את ההבחנה הזו, ועושה כאן הקבלה מכוערת ומיותרת.
כי גם אם יש צל של ספק לגבי התנהלותו של האלוף רוסו- יש מרחק אור למקרה הבזיוני והמביך של צ'יקו.
מאחורי מי היית מוכן להסתער?
אחד שאולי טועה בהחלטה שלו
או אחד שמשקר
-
עמריייייייי
"די, אני לא יכול יותר, הרגתם אותי" (אביגדור ליברמן בחקירה, ארץ נהדרת) המשך בקישור
http://trand.co.il/index.php?option=...1&video_id=167
יום טוב לכולם
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מידבר
מאיר, אם ירו עליך אל תברח אחרת תמות עייף...
הלוואי יכולתי להצטרף ולהכיר את האנשים שמאחורי המילים
תהנו
מידבר יקר,
את המשפט הזה כתבתי לפני שנים ולא בעקבות אקטואליה כזו או אחרת,
האמן לי כי ירו עלי מספיק,ולא זכור לי כי ברחתי, בעצם יותר זכור לי כ"צנף" וותיק המילה אחרי ולא לפני,