סוף סוף מתחיל להיות מעניין בשבט האינדיאנים....
סיכוי סביר שנקפוץ גם בשישי
Printable View
סוף סוף מתחיל להיות מעניין בשבט האינדיאנים....
סיכוי סביר שנקפוץ גם בשישי
בכוונה לא שלחתי אותך ליבואן, המחיר של ווי הגרירה הזוי בארץ.
יש בחו"ל תחליפים, ב WK הבעיה הייתה שאמרו שצריך להוריד פגוש בשביל להתקין את הווים, פרוג'יפ התקינו בסוף בלי להוריד פגוש ע"י השחלת הברגים באמצעות חוטי ברזל.
אכן אתה צריך לרדוף אחרי פרו'גיפ, שהם עסוקים הם שמים עבודות קטנות בעדיפות נמוכה.
תגיע יום שישי? שנראה את האוטו :-)
רמי, יום שישי תקבל הסבר + הדגמה + קפה
בקצרה: בניגוד לאימרה הידועה: 'עדיפה ציפור ביד מאשר שתיים באוויר' בשטח דווקא עדיף שני צמיגים על הקרקע כל הזמן מאשר אחד באוויר (גם אם הוא נעול). ניתוק מייצב קדמי מאפשר לרכב לנצל את מהלך המתלה ביעילות רבה יותר ומקטינה את הסיכוי להנפות גלגל. הנפת גלגל זה כמעט תמיד רע יותר ועדות למוגבלות השלדה/המתלים ובנוסף מגדילה את הסיכוי להתהפכות במצבים מסויימים. למעשה ג'יפאים רבים ימדדו את "גבורתו" של הג'יפ ע"פ יכולתו להתפתל כנדרש ע"מ להשאיר 4 גלגלים על הקרקע כל הזמן גם בהצלבות חריפות. בכביש ד"א אתה לא מרוויח שום נוחות מהניתוק, הרכב פשוט יתנדנד כמטוטלת בסיבובים - לא רצוי בכלל.
ונו כן, זו רמאות אבל קטנטנה.. (נעילות מלאות וצמיגי שטח גדולים תיחשבנה לעינייננו כרמאות גדולה..)
אהבתי את ההתפתחות בשרשור.
מי השופט?
מי מסקר את האירוע?
אני מגיע, חייב לראות.
לגבי שיפוט - נראה לי שכולם יצאו מנצחים מהאירוע, לא מחפשים מנצח אלא יותר הבנה והשוואה של ראשי התיבות (מערכות ההנעה) של ג'יפ.
לגבי סיקור - מצלמות / חצובות וכו' עליי. גם וידאו וגם סטילס.
לעניין הרמאויות - נגדיר שכל השיפורים הקטנים הולכים חוץ מנעילות וצמיגי שטח גדולים. ננסה גם למדוד פתיחות בסוגי שיפורים שונים, למשל OME (אצל רמי?) מול קינג בילשטיין אצלי. אנסה לזכור להביא סרט מדידה.
אילן,
גם אני מגיע, בלי מותג ג'יפ אבל עם רצון לראות וללמוד.
אם תשכח משהו בבית כמו סרט מדידה וכדומה תגיד ואני בחמש דקות מביא .
מקווה שראית את התמונות וזה עשה לך חשק להצטרף לפעם הבאה....
להשתמע,
חבר׳ה אם כבר אז כבר:
חייבים zj מוגבה וללא נעילות לאירוע (כאן אני קורא לארתור שקנה את שלי לבוא)
צריך להסריט את כל העניין ולדאוג שהרכבים יעברו את אותם מכשולים באותו הנתיב. אולי מישהו ממנהלי האתר ירים את הכפפה?
אחר כך נעלה ליוטיוב כדי שישמש כאורים ותומים לכל המתלבטים.
אם תעתיקו את המקום לחורשן גם אני אגיע (wj עם קיט איירון רוק 4״ + ספייסרים של .75 אינץ׳ ומערכת וורילוק תקינה)
כבוד הוא לנו הו שועל זקן (וגם אשמח לפגוש אותך סוף סוף מר דני אחרי שכמה עצות שלך חסכו לי נורופנים לכאבי ראש וכו')
אני מציע מתאר לניסוי:
ננסה כמובן מספר מכשולים מדרגות קושי שונות.
אבל ישנה עליה אחת (זאת שה WK2 לא עלה) שאותה כל אחד יבצע פעמיים.
פעם אחת במהירות איטית בלי משחקי גז אגרסיביים ופעם נוספת בסגנון חופשי (להלן: מה שצריך כדי לסיים למעלה)
כך נוכל לנטרל קצת יכולות נהג ולראות מה באמת הרכב יודע לעשות (או לא יודע רחמנא ליצלן)
חשבתי לדאוג לצילומים אבל אם אתה בעניין אילן אז אני מוכן לסכם את שעשועינו בכתב לטובת מכובדי הפורום.
ד"א ה- WJ נועל BF AT 245.70.16, מוגבה 3" IRO עם בילשטיינים 5100 ומנותק מייצב קדמי. אה ודיזל כמובן.
טוב, לפחות תייצרו סרט של האירוע הזה, שנראה מה הפסדנו.
וואלה, באמת הגיע הזמן לקצת עניין.
אם לא יהיו הפתעות אז גם אני אגיע,
האאממ.. ואם ה WJ יפשלו אז אשמח לשמש גיבוי כחוות דעת שניה..
הו הא... יש לך ג'אנטים וצמיגים במידה 16" .... אם לא יפריע לך, יהיה לך אכפת אם אגנוב לך צמיג אחד ואראה אם הוא מתיישב לי פיזית על הקליפר, השגתי כבר צמיגי 16" ואני עכשיו מחפש ג'אנט לרכב... ובכלל, לפני כל זה אני עדיין לא בטוח אם ג'אנט 16" אכן מתאים פיזית לרכב שלי... אם תוכל, אשמח לנסות וככה לדעת אם אני בכיוון הנכון, או שאני צריך לזנוח את הרעיון ולהחפש שוב פעם צמיגים מחדש והפעם בגודל 17"
gmb
אין צורך לבדוק פיזית 16" מתאים בול.
נמרוד
אשמח להגיעה
עם ZJ מוגבהה ללא נעליות אבל צמיגים 31'
אם זה מקובל אשמח לקבל פרטים אך מגעים למקום המפגש ( רצוי משהוא שניתן להכניס ל GPS ) אני לא מהאזור
ארתור
ארתור, ברוך הבא, אכן ZJ טוב שיגיע גם.
אני מניח שרוב הרכבים מוגבהים.
להגיע לבור בת:"א לא מסובך, תסתכל רחוב יוניסמן בת"א. דרומית אליו יש שטח נקי במפה עד לחוף הים, הגבול הדרומי זה תחנת הדלק. יש הרבה מאוד שבילים שחותכים לכיוון הים, נכנסים ומגיעים, אנחנו ניפגש ברחבה בצד הצפוני ליד הים.
שרשור מסודר ומיקום ל GPS ביום ה'.
מה עם WK2, עדיין חסר?
נמרוד מדובר ב WK. לא WJ. רמי לדעתי עד 2006 נכנס 16" וב 2007 שינו את הגודל של הקליפר ב WK כך שזה בלתי אפשרי. בכל מקרה תרגיש חופשי לבלות עם הספייר 16 שלי...
WK2 עוד אין. אני אבדוק שוב מחר. אולי נפתח שרשור "מבוקש דחוף WK2 חי או מת" אם לא יתקדם כלום עד יום חמישי. נראה.
רונן פעם אחרונה נפגשנו כמדומני בפי גלילות כשהמפלץ הכחול חונה בצד. תספק השראה אם תדגים מה נוכל באמת לעשות עם ה WJ כשנהיה גדולים..
ארתור ברוך הבא. לדעתי גם עם 29" ה ZJ לועס בנחת את רוב האתגרים בבור, אז בשיפוט נתעלם מה 31"...
אילן, אני מציע אולי להיפגש ליד אנדרטת האופנוע המוכרת ע"מ למנוע בלבול האורחים.
אבשלום
יש אפשרות להקדים את המפגש ל 13:00
מחזק ! כמובן שללא מיגון סף זה רק עניין זמן עד שתפגע בבודי. בייחוד עם הגובה ומרחק הסרנים הזה. אני ראיתי את המיגון שבנו רוקסוליד עבור הרכב הזה, עפ״י דוגמא של מופאר, על התושבות המקוריות עם חלוקת עומס מירבית. אני ראיתי גם את המיגונים האלו עובדים קשה בציר המצלעות ומעלה זרון ומחזיקים את מלוא משקל הרכב עם מומנט תנועה, ומצילים אותו מנזק. לדעתי צריך גם למגן את הרכב מעבר למיגון גחון לטובת טיולי מדבר , יש שם הרבה פלסטיקה וחלקים חשופים למטה. בעניין ההגבהה יש רק שני קיטים זמינים בחו״ל , אבל בדגם כריות האוויר אתה לא צריך.
ניר