היי עפר,
אחלה שרשור יצרת פה, עם הרבה מידע ומיטב המוחות שתרמו לו.
אחרי שקראתי אותו החלטתי שבכל זאת יש לי משהו להוסיף, ולו רק מכיוון שעברתי בדיוק את המסלול שאתה מתאר:
לפני כשנתיים קניתי ג'ימני ידני שאהבתי מאוד. לפני כחצי שנה כבר עברתי
לפראדו בנזין קצר שהוא אהבת חיי (להוציא כמובן את אשתי).
הג'ימני הוא רכב שקל להתאהב בו. התחושה בו היא כמו בטרקטורון, הוא קטן וממש מתלבש עליך כמו כפפה. בנסיעת שטח אתה מרגיש את השטח והאדמה והבורות והסלעים (כמעט) ללא מתווכים. גם הגב מרגיש אותם יופי. זה כיף וזה נחמד ובאמת שעם חלון פתוח ומזג אוויר קריר של סתיו או סוף החורף, אתה באמת מרגיש מדהים. האחזקה והתחזוקה שלו זולות מאוד והאמינות של סוזוקי היא באמת אגדת עם שנטועה עמוק במציאות מוכחת.
אבל חוץ מהאמור, אני אישית, מאוד לא נהניתי אתו בנסיעה יום יומית. הוא צפוף מאוד גם לשני אנשים שרוצים בסך הכל להעמיס גם צידנית לטיול (חייב לקפל מושב בשביל צידנית). רעש הנסיעה עצום (אתה ב- 3K סל"ד כבר ב- 85 קמ"ש), הייתי עם צמיגי 50-50 שגם כן הוסיפו לרעש ובכלל, מדובר ברכב ספרטני מאוד שאין בו גרם של פינוק (ואזכיר שוב ששלי היה ידני).
לעומת זאת הפראדו. מה לא נכתב עליו כבר, באמת שאין לי מה להוסיף על כל הסופרלטיבים שנכתבו לעיל ובכלל (גם אין לי כל כוונה להיכנס להשוואות עם פג'רו, טרופר או גראנד, רק אגיד לך שאני הייתי בהתלבטות שלך ואת ההחלטה שלי אתה כבר מכיר).
הפראדו שלי הוא מנוע בנזין. היתרונות של הבנזין הם בשקט שהוא נוסך בך ובעצמה האדירה והזמינה בקצה הדוושה. בניגוד למה שנאמר לעיל, ניתן להשיג כאלו עם הרבה פחות מ- 200K. שלי עם 169K מוכחים (היסטוריית טיפולים מלאה כמעט ממוסך מורשה יבואן). אם אני זוכר נכון יש אחד ביד 2 של בחור מהדרום, עם מערכת גז וכ- 215K. למחירון אין כל משמעות לגבי הרכבים האלו.
צריכת הדלק של הרכב שלי נעה בין 1 ל- 6 לבין 1 ל- 7. עם כמות הנסועה המינימלית שסיפרת שאתה עתיד לנסוע בו, יכול להיות שאין כבר משמעות לעוד 2-3 ק"מ לליטר שהסולר ייתן לך, זאת לאור מחירי הסולר הגבוהים יותר, עלות ביטוח החובה הגבוהה יותר והיות המנוע מורכב יותר.
בסופו של דבר התחביב הזה הוא תחביב. הוא איננו מורכב משיקולים קרים בלבד. אם היה כזה היינו כולנו עם ג'ימנים כנראה. יש ערך לפינוק ולעתים הוא גבוה.
לי נשמע שאתה יכול ושאתה רוצה להוציא את הסכום האמור על פרדו. אתה יכול למצוא כזה טוב, גם אם ייקח לך קצת זמן (לי לקח חודשיים למצוא, להבנתי זה נחשב זמן סביר ואפילו קצר. רשימת המכולת שנתנו לך בשרשור לבדיקות לפני קנייה היא מעולה).
הייתי ממליץ לך ללכת עם הלב שלך, לראות את הרכבים הכי טובים שאתה מוצא בלוחות השונים (ביד 2, באתרי ג'יפאים וכיו"ב) ובסוף לקנות את האחד שעשה לך את זה הכי הרבה (כשאני חזרתי מהפעם הראשונה שראיתי את הפראדו שלי לא הפסקתי לצעוק באוטו מהתלהבות).
כך או אחרת שיהיה בהצלחה, אתה מוזמן לשאול כל שאלה, אשמח לענות לך.