את ענייני הכסף אני משאיר לו. בכל זאת כסף זה המקצוע שלו והוא מבין בזה יותר מאיתנו.
Printable View
את ענייני הכסף אני משאיר לו. בכל זאת כסף זה המקצוע שלו והוא מבין בזה יותר מאיתנו.
לא התכוונתי במובן של להיכנס לו לכיס.
אלא רק להביא לידיעתו עלויות שיפורים. לJEEP אמנם יש אינסוף שיפורים, אך המחירים יקרים יחסית לסמוראי.
קיט מתלים מלא וטוב - גם לסופה וגם לTJ ובטח ובטח לJK עולה לא פחות מ10000 שקל. (אולי בסופה פחות) בטח הקיטים של הלונגארמס שמדברים עליהם פה.
סרן דנה 44 - אמנם נעול חשמלי, ציריות מחוזקות, וגם הסרן עצמו מחוזק - עולה 10000 שקל.
אלו הפרשים מאוד משמעותיים ממחירי השיפורים של סמוראי - וצריך לקחת זאת בחשבון. במיוחד שחושבים על לקנות רכב סטנדרטי ולשפר אותו לרמה קיצונית.
זה אמנם כיף, והתוצאה יכולה לצאת מצוינת - אבל זה לא זול!
דרור:
1. עניתי לך למה לדעתי היצרן לא משתמש בלונג ארמס על ג'יפ סטנדרטי וגם שב JK הזרועות ארוכות יותר מאשר ב TJ.
2. כן. יש קיט לונג ארמס ל Mopar מיוצר בפועל על ידי רוביקון אקספרס. זאת למרות שאת היצרן מאוד מעניין תקני בטיחות וכו'
מקווה שבזה סגרנו הרמטית את העניין שאם Mopar יצאו עם קיט כזה הוא משפר משמעותית את הנסיעה בכביש של ג'יפים מוגבהים במיוחד. ושכל אחד יחליט לעצמו מה משמעות המונח "במיוחד".
3.. אני לא בטוח אם אתה מעודכן אבל ישנם היום JK שנוסעים בכביש יום יום עם צמיגים 37". אני לא חושב שהם עושים חכם אבל נכון לעכשיו לא הורידו אותם מהכביש.
ושוב, לפי התיאוריה שלך, גם הגי'פ העתידי של נועם וגם הסמוראי הנוכחי צריך לחזור למצב סטוק כדי שאשתו תוכל לנהוג בהם. כך שאין קשר ללונג או שורט או נו ארמס או צמיגים 29.5".
3. מיליון אמריקאים לא טועים שקיט לונג ארמס טוב לבריאות. לא סתם שאלתי אותך על כמה כאילו נסעת והאם הקיט הותקן כמו שצריך. כנראה חווית התקנות קקה כלומר לא מאוזנות מבחינת camber, caster, toe. על חלק מהם אף הותקן קיט חיקוי לונג ארמס.
4. אמרת יפה שאין חכם כבעל נסיון :-) נסעתי 3 שנים עם שורט ארמס על קיט 4.5" ומאז ששדרגתי ללונג, איכות החיים השתפרה משמעותית.
דרור הפחדת אותי קצת . השבוע אני אמור לקבל קיט לונג ארם לרכב שלי . להרכיב או לא ?
בטח להרכיב!
אבל ללמוד טוב טוב את התנהגות האוטו. אצלך זה לא קומיוטר עירוני של האישה אלא ג'יפ שאתה נוסע בו ועושה הרבה שטח, בטח שעבורך זה טוב.
[QUOTE=ofiredri;552278]3.. אני לא בטוח אם אתה מעודכן אבל ישנם היום JK שנוסעים בכביש יום יום עם צמיגים 37". אני לא חושב שהם עושים חכם אבל נכון לעכשיו לא הורידו אותם מהכביש.
מה אתה יודע. הם כבר לא בדיוק נוסעים ביומיום, כי האוטו אמנם נוסע בסדר, אבל כבר לא בדיוק נעים ובטוח על הכביש. וכשהם כן נוסעים הם בפחד הרבה יותר מכל בעל סופה מצוי.
ושוב, לפי התיאוריה שלך, גם הגי'פ העתידי של נועם וגם הסמוראי הנוכחי צריך לחזור למצב סטוק כדי שאשתו תוכל לנהוג בהם.
התיאוריה שלי היא שאנחנו נסתדר מצוין עם כל שיפור בג'יפ, ונהיה מוכנים להתפשר לא מעט בפרמטרים של עידון והתנהגות כביש תמורת יכולות שטח קיצוניות. אבל... הנשים שלנו קצת פחות משתגעות על זה.
נשים שאינן משוגעות על ג'יפים הן מעל לכל טיפוסים מעשיים - לא אכפת להן אם הזרועות במתלים הן שורט או לונג, ומה קוטר הגלגל באינצ'ים, אם הנעילה מפוקדת חשמל או לחץ אויר ומה ההבדל בין סוגי הבולמים. הן צריכות שהאוטו ישרת אותן ולא הן ישרתו אותו. ואם קשה להן לעלות אליו ולרדת ממנו (או חמור מזה - קשה להעלות אליו את הילדים ולהוריד אותם ממנו), ואם הוא מתנהג על הכביש כמו פיל שיכור בחנות של קריסטלים, ואם המשמעות של כל שוטר שהן רואות היא הורדה פוטנציאלית מהכביש, אז יש כאן בעיה.
אני לא יודע איך אשתו של נועם נוהגת ואיך היא מסתדרת עם ג'יפים משופרים מאוד, ובטח שאני לא רוצה לרפות את ידיו - אבל אם היא נהגת ישראלית ממוצעת אז יש במשפט הזה שלך הרבה מהאמת.
ראב קאנטרי
אמממממ לי יש קיט 6.5 אינץ לונג ארמס והגיפ מרגיש הרבההההה יותר טוב מהמקור בכול פרמטר מול המיתלים המקורים