תגובה: כן. אני יודע. אני צדקן יפה נפש. אבל בחיאתקום...
אני לא מכניס לכלא אף אחד וכן חוזר שנית: גם אני נהגתי בלי רשיון והרבה.... זו ממש לא הפללה עצמית, כי יש התיישנות.............:rolleyes:
כולנו עוברים על החוק פה ושם. לפעמים כמה פעמים ביום.
רוצים ללמד את בן העשרה שלכם לנהוג? תעשו מה שאתם חושבים לנכון. כמו שכתבתי וכמו שבועז כתב - חוקי זה לא. אם נתפסים (במקרה הטוב) או שמישהו נפגע (במקרה הרע) יש לזה מחיר. רוצים לקחת סיכון? זכותכם. אתם אנשים מבוגרים. רק אל תייללו אם וכאשר יקרה משהו.
רוצים דוגמא של משהו שולי? בהדרכות הנהיגה, כשאני מדגים למודרכים ציוד חילוץ בסיס שצריך להימצא בכל רכב שיוצא לשטח, אני מראה ומסביר על ערכת שרוכים לתיקון פנצ'רים. לדעתי זה ציוד חובה בכל רכב שטח - רק מעטים יודעים שעל פי חוק זה אסור לשימוש על כביש ואני מדגיש את זה גם למודרכים. כשאתם רוכשים ערכה כזו, על המדף בחנות יהיה שלט מודפס שמזהיר מראש שאסור לנסוע בכביש על צמיג שתוקן עם שרוכים. משרד התחבורה החליט שזה מסוכן, שבמהירות גבוהה השרוך עלול לעוף ולגרום לפיצוץ הצמיג. אז אמרו. אם זה נכון או לא? וואלה, לא יודע. אני משוכנע שיש כאן הרבה מאוד כסת"ח, כמקובל במחוזותינו. אבל זה החוק.
אז מה? לא מתקנים?.... מתקנים וממשיכים בטיול. אבל כשמגיעים לכביש - מכאן ואילך שכל אחד ייקח אחריות ולא יגיד "לא ידעתי".
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אתם זוכרים את עניין האחריות משרשור ההגבהות?
כל אחד צריך לקחת אחריות ולתת דין מלא על מעשיו.
אי אפשר לקחת מאנשים את האחריות ולרחם כשצריך לתת את הדין.
כשזה יהיה המצב כולם יהיו מרוצים.
פעם בהתישבות העובדת היה נהוג שבני הנוער לוקחים חלק באחריות ובנטל ובין היתר קיבלו גם את הפריבילגיה לנהוג בלי רשיון ובניגוד לחוק אבל אז לא ממש אכפו וזה היה קול...
והנוער, גם ידע לנהוג מצויין וגם לקח על עצמו אחריות והנהגה וכיכב ביחידות מובחרות...
גם אז היו תאונות פה ושם ואנשים נפצעו ונהרגו אבל זו היתה רוח התקופה.
מבחינתי, הכול בסדר כל זמן שזה לא סכנה לציבור או מפגע רעש
חשבתי לתת לך לייק [emoji1] כי אלו דברים נכונים, אבל במחשבה שניה אתה מנסה לקחת את הדיון למקום שנוח לך.
פות"ש מדבר על דברים שאין קשר בינם לבין עבודה, וגם המושבניקים עושים את מה שתואר כאן, כמו נהיגה ללא חוקים, במכוניות טרקטורים ואופנועים, לא כי זה קשור לעבודה ואחריות, אלא כי הם יכולים. כי אין אכיפה בד"כ וכי זה נורמטיבי במגזר.
בהחלט הועלנו למשק בילדותינו, בקנה מידה עצום בהיקפו ביחס למקובל אצל ילדים היום, אבל זה לא הנושא המרכזי כאן.
יש דבר אחד לנהוג בלי רשיון ובגיל צעיר העבודות המשק.
ויש דבר שונה לשים ילדים רכים על הברכיים בטיול בשטח.
לדעתי יש הבדל. למרות ששניהם לא חוקיים באותה מידה.
מטרידה אותי כמובן גם שאלת הלחץ החברתי בין משתתפי הטיול באותה השיירה אבל זה עניין אחר.
ומצד שני.
אני משתדל מאוד בשנים האחרונות לא להיות שיפוטי. לא תמיד מצליח. אז אני אשתדל עכשיו לא להמשיך מה שהתחלתי בהערות לא שיפוטיות.
אסף.
כן. אני יודע. אני צדקן יפה נפש. אבל בחיאתקום...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
חשבתי לתת לך לייק [emoji1] כי אלו דברים נכונים, אבל במחשבה שניה אתה מנסה לקחת את הדיון למקום שנוח לך.
פות"ש מדבר על דברים שאין קשר בינם לבין עבודה, וגם המושבניקים עושים את מה שתואר כאן, כמו נהיגה ללא חוקים, במכוניות טרקטורים ואופנועים, לא כי זה קשור לעבודה ואחריות, אלא כי הם יכולים. כי אין אכיפה בד"כ וכי זה נורמטיבי במגזר.
בהחלט הועלנו למשק בילדותינו, בקנה מידה עצום בהיקפו ביחס למקובל אצל ילדים היום, אבל זה לא הנושא המרכזי כאן.
היית צריך לקחת משם שני משפטים.
הראשון לגבי האחריות והדין.
השני לגבי זה שזה לא מענין אותי אלא אם זה סכנה לציבור ( ארחיב לחסר ישע) או מפגע רעש.
מבחינתי זה ממצה את גישתי לנושא
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
אסף מהו מרכב תקני ומהו לא תיקני?
אני מאמין שהתקנה הזו רלוונטית רק למי שמחזיק טנדר מאוד ישן שלא כתוב ברשיונו מספר נוסעים, אולי אייל....
מרכב תקני זה סגירה שעברה אישור פורמלי כזה או אחר עם או בלי מושבים מרכב לא תקני זה אומר בלי שינוי מבנה של סגירת ארגז או הוספת מושבים רשומה ברשיון - אלא הארגז המקורי של המשאית או הטנדר. כמו בסובארו שלך.
המורה שלי לתאוריה לפני לא מעט שנים אמר שזה מתייחס בין השאר למובילי דירות שאת הסבלים שמים בארגז ואומרים להם להתחבא אם בא שוטר.... כי הם לא למדו טוב לתאוריה.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ככה זה קיבוצניקים, דואגים יותר לילדים..
;)
אם לדאוג זה להביא את הילדים בשלום לגיל 18, אז כן. בהכללה גסה הקיבוצניקים יותר טובים בזה מהמושביניקים.
אבל אם לדאוג לילדים, זה לספק להם מיומנויות של "הסתדרות בתנאים לא מבוקרים", אז המושבניקים הם הטובים ביותר בזה, ואחריהם הקיבוצניקים והעירוניים בסוף.
אחד הדברים שמעצבנים אותי, זה כשהבת שלי רוצה לבנות משהו, ואני אומר לה היכן נמצאת הרתכת, ואז היא טוענת שהיא לא למדה לרתך. פה נמצא ההבדל בין השיטות. כשאני לא ידעתי לרתך ורציתי לבנות באגי לא פניתי למסגר. לקחתי רתכת והתנסיתי, עד שיצאו לי חיבורים שלא התפרקו. את ההבדל בין פאזה, אפס והארקה למדתי במספר התחשמלויות, פשוטן כמשמען, בזמן שמצאתי אבן משחזת תלת פאזית זרוקה בחצר של ההורים והתאמתי לה כבל ותקע.
אז אני כן מלמד את הבנות שלי לרתך, כי זה מה שעושה אבא טוב, אבל יחד עם זה חושש שבעצם תהליך הלימוד אני הוא זה שדוחף אותן לכיוון של לא לעשות דבר שלא למדת לעשות אותו. לטעמי, ההמשך הישיר של זה, אלו נהגים שמתקשרים למשטרה כשהם מגלים בנסיעה שאין להם בלמים ברכב.
כמובן שאלו שנהנים מיכולות "הסתדרות" כנ"ל הם רק אלה ששרדו את ה"שיטה" . זה החסרון שלה.
אם כבר סטינו קצת נראה לי שזה יתן פרספקטיבה שתאהבו
https://youtu.be/hANNMrsBPp8
ראיתי את זה בשבוע שעבר. אהבתי. במיוחד את הקטע שבו הוא מספר שהוא רוצה שהילדים יטפסו על עצים, יפתחו סנטר, יפצעו...
חד, נכון וגם משעשע.
רציתי להעלות את זה לכאן. הקדמת אותי.
ואני בכלל מההרחבה (;
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
כמובן שאלו שנהנים מיכולות "הסתדרות" כנ"ל הם רק אלה ששרדו את ה"שיטה" . זה החסרון שלה.
ע״ע שרשור האידיוטים.
כמה ייצוג יש בו לאנשי ההתיישבות העובדת.
והאידיוט הראשי, איך לא- מושבניק.
1 קבצים מצורפים
כן. אני יודע. אני צדקן יפה נפש. אבל בחיאתקום...
שלחת אותי לחפש.
אני מניח שהתכוונת לזה
http://www.jeepolog.com/forums/conte...epolog-archive
אם כן, עברתי אותו בזלזול עת השתחררתי מהצבא.
הכלי הוא הידרו-סווינג. המקום, שדה חיטה לתחמיץ בכפר יהושע. הכלי נסתם לי ואני חי לגמרי בטעות בעצם
תודות לאיזה מושבניק נודניק שהתעקש להראות לי את גבול החלקה שלו והוציא אותי בשניה הגורלית מהשולחן התקוע...
קובץ מצורף 105415
אבל האמת, מכיר סיפורים הרבה יותר מזעזעים.
אחד עם מושבניק (זל) מכפר יהושע ועוד שניים עם קיבוצניקים בתפקיד הראשי אבל אחד בלי רגל והשני גם זל אז נוותר להם...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
ענק !!!!!
למי שלא מושבניק -אין לכם שמץ של מושג כמה אמת יש בדברים .
התוספת היחידה שיש לי לנושא השרשור - " אחריות אישית !!! ".
המוזר בעיני שכמה ממכרי הקיבוצניקים מזדהים עם הנאמר...
כנראה שהנושא נכון לכלל ההיתישבות האובדת ..... .
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk