תגובה להודעה: מגונים לדיפנדר 90
אלכסי,
דבר ראשון; אתה צודק עדיף להתחלק על חשבונם של אחרים וללמוד מהניסיון שלהם, מסכים איתך לגמרי.
דבר שאני; מגיני צד זה אחלה, אני גם רוצה ועובד על שלי כרגע (גם בניה עצמית אבל בלי זמן לעצמי) ולכן כתבתי את מה שכתבתי, גם לי יש דיפנדר הסיכוי שאני אצטרך את המיגון צד הוא קטן, אבל בשביל הייליפט וג'ק זה פתרון מצוין שעוזר. לגבי המיכל דלק שלך, זה אכן דבר בעייתי, ואני גם הייתי ממגן אותו אם היה לי כזה מיכל.
קיצור, אני מסכים איתך. לגבי צורת החיבור של המגנים, השיטה שאני ראיתי היא בד"כ חבקים משני צידי השלדה.
זוהי כתבה מאוד ישנה, אבל מראה את צורת החיבור שנמצאת בהרבה ג'יפים (לא רק ויטרה):
http://www.jeeptrip.com/page.aspx?di...oup=3&item=187
איזה חתיכת היסטוריה אני מעלה כאן. ועם בהיסטוריה עסקינן, חנן זה בשבילך, וגם אלכסי זה בשבילך, זאת הסיבה, זאת הדרך וזה הבנאדם שאשם בזה שחצי מהג'יפים בארץ מתרוצצים עם מדרגות צד ;)
http://www.jeepolog.com/jp_archive/j...s_nerfbars.htm
whisky
ידידי
מאחר ושיטת החבקים יוצרת נקודת חרישה ועוגן סלעים ,המציאו חכמי שיפורי דיפנדר את שיטת הצינורות שמרותכים למגן הסף ומחליקים בחינניות לצינורות בדיפנדר שהם מקום הג'ק המקורי של הדיפנדר,
לחיזוק קודחים מהצד חורים 8-10 מ"מ לפי הטעם...:cool:
בויטרה חכמי המיגונים המציאו דרך שיש צורך בחבק אחד בלבד כאשר החיבור האחורי מתחבר ישירת לבורג שלדה -מרכב בקרבת הדלת האחורית.
(שים לב שבויטרה חידוק לא מתחשב של חבק ימעך את שילדת הפח העדינה)
מאחר ובג'יפטריפ בגלל שיפוצים ארוכים ויסודיים התמונות בגלריה לא נפתחות אז אנו חוסך הפניה...:p
למה כל כך להיסתבך? למה לא לחסוך את כל כאב הראש?
הרכב נועד לשרת אותנו ולא אנחנו אותו. קח את הכל בפרופורציה ותתחיל לטייל ולהנות.
הניסיון האישי שלי עם אספיר מצויין. כמובן שאתה לא חייב לקנות אספיר, אבל בבקשה
לך תראה ותקשיב.
מיגונים הם לא תחליף לנהג - הם לעזר.
הכי חשוב - סע בזהירות!
עמית - להרבה מאיתנו , חלק מהותי מההנאה , היא ליצור בעצמנו דברים לגיפ , לתקן בעצמנו ולהבין איך הכל עובד...
אתה קורא לזה - להסתבך - אם זה ההגדרה שלך ל"להסתבך" יש כאן הרבה מאוד אנשים שאוהבים להסתבך - וזה חלק ניכר מהמהות של האתר הזה :)
אמיר.
wild1,
אני האמת היא חשבתי על חבק, אבל בגלל מיקום החורים בשלדה שמתאימים לי בול, חשבתי את החבק לעשות עד קו הגובה הנמוך של השלדה משהו כמו הציור המצורף. בעצם בשביל שהפלך ימנע מנקודת לחץ יחידה על השלדה בעת הפעלת עומסים על מדרגות הצד (שמשמשות מעין מנוף).
זה נראה לך פתרון נכון?
whisky
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
whisky
,
אני האמת היא חשבתי על חבק, אבל בגלל מיקום החורים בשלדה שמתאימים לי בול, חשבתי את החבק לעשות עד קו הגובה הנמוך של השלדה משהו כמו הציור המצורף. בעצם בשביל שהפלך ימנע מנקודת לחץ יחידה על השלדה בעת הפעלת עומסים על מדרגות הצד (שמשמשות מעין מנוף).
whisky
ב110 מתחברים לשני המשולשים שיוצאים מהשילדה הצידה כאשר המדרגה מחליפה את הפסי צד המקוריים.
אם תתעקש אני אצלם ויעלה תמונה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
whisky
wild1,
זה נראה לך פתרון נכון?
whisky
חבקים:
בנוסף למה שכתבתי קודם זה מחייב קונסטרוקציה עם תמוכות ולאחר כל זאת גלישה או מכה במגיני הסף תמיד תעביר חלק מהמכה למרכב (גמישות) ,נכון שזה מפזר את המכה לכל אורך מגן הסף, שזה טוב אבל לא מצוין :)
למה צריך עוד קונסטרוקציה הכוללת 2 גשרים שיוצרת עוגנים נוספים ומשקל.
הדרך שתארתי (מורכבת מהיום הראשון בדיפנדר שלי) משתמשת בקונסטרוקציה המקורית להרמת הרכב.
אשר ל 110 בהתיחס למה ש shachar כתב לא יודע ולא רואה את התמונה בעיני רוחי
מה שכן גידי שעבד בזמנו במוסך גזר בנה מגיני סף ל 110 - כמו שתארתי קודם.
נכון שמה שתארתו דורש ביצוע מדויק וזה אנחנו יודעים.......
בסך הכל בנוסף לחיתוך והקדיחה מדובר בשני ריתוכים לכל צד .....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
WILD 1
כללית דעתי על כל המיגונים
יש רק שני מיגונים קריטיים מגיני סף ומגן ביצה קידמית
כל היתר באים לפצות על סיגנון נהיגה או זחילת סלעים...אבל אז יש גם שיפורים יעודיים.
לא ראיתי לא בצבא הישראלי ולא בצבא הבריטי את כל שלל המיגונים המוצעים כאן.
אני לא מתקין כלום אם אני לא משוכנע שזה אכן נחוץ או נתקלתי בבעיה למשל מכה במכל הדלק שהמגן המקורי לא עמד בה.אבל זה באמת לא קרה.
מאחר ואתה בא מויטרה
בויטרה בגלל הגובה ומכלולים של גיפון היה לי מגן גחון ,מגן טרנספר ,מגיני שילדה ומגיני סף ומיגון מכל דלק נוסף .הקסלה של האגזוז הופקר לחסדי הסלעים .
בדפנדר לא זה המצב......
אתה שוכח שצבא הישראלי או בצבאות בכלל הקוסמטיקה לא משנה כ"כ ואם יש קימוט בפח בגלל שאין מגן סף זה לא יהיה "מכוער" ולא יוריד מערך הרכב.
בנוסף,
הצבא כן משקיע במיגונים ההכרחיים מכנית- כמו מגן דיפ' קדמי, מגן מיכל דלק ודומים.
השיקול של אלכסי למגן נכון מאד לאדם פרטי שהאסתטיקה כן חשובה לו ואולי גם השיקול של למכור מתישהו שלא לדבר על השיקול של השבתת טיול בגלל מרפי.
ברכב שלי (לא דיפנדר) המיכל דלק בגובה חצי מטר מעל הקרקע, גבוה ומוגן יותר ממיכל של דיפנדר 90 או 110 כשהוא מחוץ למשולש של "זוית בטן/מעבר סוללה" ובפעם היחידה שהוא נגע במשהו גם אם בפועל לא היה נזק, הצטערתי שלא התקנתי מיגון לפני כן..וישר אח"כ התקנתי מיגון למיכל שכמובן יש מי שחושבים שהוא מיותר (עד שהמיכל שלהם יגע במשהו). תזכור שחור במיכל דלק יכול להוביל לתקיעה בשטח כן, אני יודע שאפשר לתקן חורים נקודתיים לחילוץ מהשטח החוצה אבל בוא נראה אותך מתקן קרע בגלל סלע חד או מי מבטיח לך שתשים לב לפני שתגיע למצב שאין לך מספיק דלק להגיע לכביש.
אחת ההפתעות הלא נעימות שהיו לי היו בדיוק לגבי מיגוני סף- הגלגל הקדמי לחץ על בולדר שטוח יחסית אבל מאורך (מעל מטר), הבולדר הזדקר והגיע ישירות לכנף ולפח..
לא צריך ללכת רחוק לזחילת סלעים, צריך "סתם" בור קטן שהיה מוסתר או שלא הערכת נכון.
גם אם אתה נוסע בדיפנדר או רכב בסגנון ישן דומה יש יתרון למיגון.
מילות המפתח "שלא הערכת נכון" - זה משהו שרמזתי בעדינות באחת התגובות שלי בשרשור זה.
בזמני שום צבא לא מיגן רכבים צבאיים שמתוכננים כך שלא באמת צריך .
אין להשוות רכבים כאלה עם רכבים אזרחיים טנדרים ו SUV
כמו שכתבתי הויטרה היתה ממוגנת פול מיגון.
כללית אין פגיעה במכל דלק שג'ריקן עם צינורית לא יביא את הרכב לחוף מבטחים.
נכון יש יתרון למיגון כי הוא מפצה........
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
WILD 1
מילות המפתח "שלא הערכת נכון" - זה משהו שרמזתי בעדינות באחת התגובות שלי בשרשור זה.
בזמני שום צבא לא מיגן רכבים צבאיים שמתוכננים כך שלא באמת צריך .
אין דין דיפ' ריאו,נ"נ ואגוניר וכ' כדין דיפ' של דיפנדר או סיקס (שגם אותו מיגנו גם אם לא הכרת) ..לא אז ולא היום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
WILD 1
כללית אין פגיעה במכל דלק שג'ריקן עם צינורית לא יביא את הרכב לחוף מבטחים.
למה לא להשתמש בג'ריקן לייעוד המקורי שלו להרוויח עוד כמה ק"מ בשטח ללא יציאה לתדלוק וזה אם בכלל לקחת אחד כי ידוע שבמדינתנו העצומה בה אכן יש סיכוי לפספס את התחנת תדלוק הקרובה ולהתקע ללא דלק לעוד 400ק"מ הבאים..:cool:
או הרבה יותר פשוט, כי חתיכת פח/אלומיניום פשוטה תוריד ממך את הצורך לאלתר מיכל מג'ריקן,צינורית ומסטיק בזוקה..
אצלי יש משהו דומה עם חזוקים לאורך המשולשים שרואים בתמונה
יותר מעניין זה איך הדלת נשארת פתוחה כאשר הרכב בזווים על ההיליפט :-)
כאמור, בדיפנדר לא חובקים את השלדה.
תתכופף מתחת לרכב. יש זרועות שיוצאות מהשלדה ועליהן מונח המרכב. שים לב גם לבורג הבודד שנמצא בכל צד בתחתית קיר האש, ואליו מחובר שאר המרכב.
לוקחים קורות 40X80, חותכים באורך המתאים.
מורידים (מפרקים את הברגים) את הפלטותאלומיניום המקוריות שמתחת לדלתות.
מניחים את הפרופילים החתוכים מתחת לדלתות (איפה שהיה הסרגל אלומיניום). עכשיו שים לב - הפרופיל נמצא עכשיו צמוד לשלושה אלמנטים שיחברו אותו לרכב - מלפנים, קיר האש. מרתכים לפרופיל שתי אזניים, שיתפסו את קיר האש, ויתחברו עם הבורג הארוך שיש שם. וב90, החיבור השני הוא עם צינור מכופף, שנכנס לתושבת המרכב האחורית העשויה צינור.
http://www.britpart.com/ImageThumb.a...mageHeight=370
על הפרופיל המרובע אתה יכול לרתך מדרגות בולטות, או לחבר כבלים (כמו שמשמשים לעליה על טנקים ונגמ"שים)
לגבי המגן הקדמי - כמו שכתבתי קודם. בסגנון הזה:
http://www.roverparts.com/Instructio...ng%20guard.jpg
אסף.
תודה רבה לכלכם לתגובות.
אולי בכמה מילים יכולים להמליץ לי שלושה דברים:
מה עדיף?
1. לאמניך מגן להגנת מיכל דלק או להצמיד אותו ולהרוויח גובה.
ברור שמיכל צריך בכל זוט למגן.
2. מגן דיפרנציאל כובה או פלטה אלומיניום
3. למוטות הגה מספיק מגן אוריגינל או כידי לבנות מאלומיניום עם חיבור למלה לפגוש.
תודה
אלכסי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
WILD 1
אצלי יש פרופיל זהה (מתוצרת ראסטה).
אם מעניין משהו העלה תמונות.
שלום, מפנה אותכם לכתבה מתורגמת שעלתה היום על פיתוחי מערכות מתלים ואביזרים נוספים לדיפנדר. גם באתר זה הועלתה כתבה מרשימה על מערכות המתלים.
ביום ו', 04.08.09 יתקיים מפגש מועדון לנדרובר.
ברק, ראוי שתוסיף לחתימתך בפורום גילוי נאות על מנת למנוע מצבים לא נעימים.
אלכסי - דעתי-
אין צורך למגן את מיכל הדלק.
מגן דיפרנציאל קדמי מהסוג ה"קטן", ולא משנה עם טבעת או עם ריתוך אוזניים לבית.
מגן מוטות הגה - לא חובה אבל כדאי.
מוט קישור (מוט שפור) מחוזק.
מגיני סף פשוטים.
נקודות חילוץ טובות מכל הכיוונים.
ולמרות שברק שכח להוסיף מי הוא ומה הוא, אני עדיין ממליץ לך לקבל הצעת מחיר מאספיר לפחות לדברים המורכבים יותר כמו מגן דיפרנציאל ומגן קדמי.
אסף.
3 קבצים מצורפים
תגובה להודעה: מגונים לדיפנדר 90 - מתקן אחורי לספיר
אלכסי שלום
כדי לא ליצר מתקן מסובך עם הרבה זרועות, צירים ולישיכול להפתח יחד עם הדלת מבפנים, ייצרתי ל - 90 מתקן מברזל שטוח בעובי 5 מ"מ עם צירים קנויים לריתוך.
המתקן תפוס לדלת ולגוף הרכב.
חשוב שצירי הדלת והמתקן יהיה על קו אחד.
ראה תמונות של הצירים:
קובץ מצורף 17834
קובץ מצורף 17835
קובץ מצורף 17836
בברכה,
שלמה
2 קבצים מצורפים
תתחדש - ניראה טוב ....