-
5 קבצים מצורפים
תגובה להודעה: פרוייקט רפליקת לוטוס למירוצי מסלול של מוטי אלמגור
יומיים פוריים ביותר עברו על כוחותינו ;).
לא רק שהשלמתי את תא המנוע, כבר עברתי לצידו השני של קיר האש והזרוע עוד נטויה!
במהלך הריתוכים הפכתי השלדה על השולחן פעמיים כדי לרתך צינורות מצידם התחתון ובאופן כללי לרתך מלמטה ולפזר את החום ולמנוע עיוותים.
העסק הוכיח את עצמו כיעיל ביותר - גם אחרי 7 שעות של ריתוכים ברצף השלדה יושבת שטוחה לגמרי על השולחן וכמות העיוות המצטברת נמוכה ביותר, משהו כמו מילימטר של הפרש מצד לצד.
אני מחכה למספר חלקים כדי להשלים את תושבות המנוע ולהתחיל בייצור סעפת הפליטה.
מוטי
-
http://www.jeepolog.com/forums/attac...8&d=1233035065
התמונה נותנת קצת פרופורציה כמה השלדה הזאת קטנה... הדבר הזה הוא לא מנוע V8, בסך הכל מנוע ארבע טורי של אופנוע!
-
והראצ'ט הזה הוא לא 3/4, הוא בסה"כ 3/8! ;)
זה אוטו פיצי וקצת קשה להבין מהתמונות כי כשהוא עומד על השולחן הוא נראה גבוה ומהזוית שאני מצלם הוא נראה ארוך.
במציאות האורך של האוטו יהיה פחות מ-3.50 מ' והגובה (בלי הכלוב) פחות מ-80 ס"מ.
מה שכן, יחסית לגודל המצומק הרוחב יחסית גדול, בערך 1.75 מ' מגלגל לגלגל במדידה חיצונית.
רוחב הגוף (בל המוטות הצידיים של הכלוב) הוא רק 110 ס"מ אבל יש הרבה גומי מסביב 8-)...
מוטי
-
4 קבצים מצורפים
תיקון קצר להודעה שלמעלה, לא שמתי לב שיצא לי לכתוב 80 ס"מ בהקשר לגובה, טעות הקלדה.
האוטו אפילו לא 70 ס"מ בגובה (בלי הכלוב) :eek:.
החלטתי להוסיף עוד שתי נקודות לכלוב, מה שמביא את המספר הסופי ל-10 נקודות (השתיים האחרונות הן הרגליים האחוריות שעוד לא יוצרו).
הרגליים החדשות קטנות וקצרות מספיק כדי לא להוסיף הרבה משקל לאוטו אבל עומדות בזוית הפוכה לקשת הקדמית, וזה דבר טוב.
מעבר לזה ניסיתי היום לראשונה להשתמש ב-Tube Roller שקניתי לאחרונה (יש למכשיר הזה שם בעברית?).
להבדיל ממכופפת נורמלית (Tube Bender) הרולר מייצר כיפופים ברדיוס ארוך, וזה בדיוק מה שרציתי שיהיה מעל הגלגל האחורי.
יצא לא רע בשביל פעם ראשונה, לא מושלם אבל יספיק למה שאני צריך כרגע.
מוטי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי אלמגור
מעבר לזה ניסיתי היום לראשונה להשתמש ב-Tube Roller שקניתי לאחרונה (יש למכשיר הזה שם בעברית?).
להבדיל ממכופפת נורמלית (Tube Bender) הרולר מייצר כיפופים ברדיוס ארוך, וזה בדיוק מה שרציתי שיהיה מעל הגלגל האחורי.
יצא לא רע בשביל פעם ראשונה, לא מושלם אבל יספיק למה שאני צריך כרגע.
מוטי
tube roller=מערגלת צינורות
-
4 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kobiarava
tube roller=מערגלת צינורות
נשמע קצת מלוכלך, אני אמשיך לקרוא למכשיר Tube roller... ;)
תמונות נוספות של ההתקדמות מהיום.
אפשר כבר לראות כמה מהקווים הסופיים של האוטו :cool:.
מוטי
-
7 קבצים מצורפים
עוד התקדמות.
המנוע מותקן בשלדה! :mrgreen:
התושבות עשויות מבוקסות פוליאוריטן.
התושבת הקדמית והתושבת האחורית מתפרקות לגמרי בהברגה כדי לאפשר הכנסה והוצאה קלה של המנוע, הצידיות מרותכות.
התחלתי לייצר את מערכת הפליטה והשלמתי כבר 3 מתוך 4 הראנרים של הסעפת אבל אני מרגיש שאני מסוגל לייצר יותר טובים אז אני אתחיל מחדש.
את הקולקטור לעומת זאת, אי שום צורך או רצון לייצר מחדש, גם כי יצא ממש טוב וגם כי זה די כאב תחת לבנות אותו כמו שצריך.
המשאית של UPS הורידה אצלי היום את המשאבות של מערכת הבילום וכבל כיוונון ל-Balance bar על הדוושה.
הכל מתוצרת TILTON, למי שמכיר :cool:.
מה שטוב לקרול סמית' טוב גם בשבילי.
מוטי
-
סתם סקרנות, איזה חומר גלם אתה משתמש?
בארץ פרופילים מגיעים שחורים ואחרי פרק זמן ללא טיפול מתחילים להחליד.
איזה סוג טיפול או סוג מתכת גורם לפרופילים שלך להיות כל כך נקיים ומבריקים.
ממש נראה כמו נירוסטה.
אחלה עבודה! תענוג לראות. תודה על השיתוף.
יואב
-
2 קבצים מצורפים
תודה איש :cool:.
הפרופילים הם פלדת 1020 נורמלית לחלוטין, אני פשוט מנקה אותם טוב לפני שאני מתחיל לעבוד איתם (מה שאגב גם שומר על כלי עבודה יותר נקיים) וחי במזג אויר יבש מאוד שעוזר למניעת חלודה.
לפני יומיים התגלה לי שהקורונה והפיניון שקניתי לא יוכלו להכנס לקייס של הדיפרנציאל של המיאטה ויחס ההעברה של הדיפרנציאל של המיאטה הולך להיות קצר מדי.
הסיפור עם הקורונה והפיניון הוא קטע די מעצבן כי הרכישה שלי הייתה מבוססת על מידע שמקורו בטכנאי של מאזדה רק שהמידע התגלה כשגוי לאחר מעשה.
אין להשיג יחס העברה ארוך יותר מ-3.636:1 לדיפרנציאל של מיאטה, אני צריך משהו כמו 3.45:1 כדי לפתח את המהירויות שאליהן לרכב יש פוטנציאל להגיע במירוץ.
הפתרון שנמצא הוא החלפה לדיפ' של פורד Thuderbird 90-96 (קיים גם בדגם המקביל של מרקיורי), שהוא בעל משקל זהה לזה של המיאטה אבל קיים עם יחסי העברה רבי לבחירה, חלקם ארוכים בהרבה, אבל הכי חשוב - יש 3.45:1, ואפילו די בזול!
בינתיים חיברתי את דוושת הבלם והקלאצ' למקומן.
מוטי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי אלמגור
הפרופילים הם פלדת 1020 נורמלית לחלוטין, אני פשוט מנקה אותם טוב לפני שאני מתחיל לעבוד איתם (מה שאגב גם שומר על כלי עבודה יותר נקיים) וחי במזג אויר יבש מאוד שעוזר למניעת חלודה.
מוטי
היי מוטי ,הפרופילים בארץ מגיעים עם שמן ואני מנקה אותם עם טרפנטין אבל הם לא מבריקים לאחר מכן.
איך אתה מנקה אותם ?
פרויקט יפיפה.
-
אני מניח שיש פשוט הבדל בין הפיניש של המפעל שמייצר את מה שהספק שלי מקבל למה שהספקים בארץ מקבלים.
גם אצלי לא כל המוטות עם פיניש זהה, אם תסתכל על המוטות העגולים שמחזקים את צידי תא המנוע תראה שיש להם פיניש שחרחר עמום.
את הניקוי אני מבצע עם חומר שהספק שלי מוכר במיוחד לניקוי מתכות, זה עובד מצוין.
אחרי הריתוכים אני עובר עם Flap wheel שאין לי שמץ של מושג איך לקרוא לו בעברית, זה דיסק שמסודרים עליו ניירות שיוף עם Overlap, ולפעמים אחריו עם דיסק סקוצ' ברייט.
הסקוצ' ברייט נותן את הפיניש המבריק שנראה כמעט כמו נירוסטה.
מוטי
-
אם אתה תרכוש גז טרימיקס של ארגון, CO2 וחמצן (כן חמצן) אז יש מצב שהריתוכים יראו הרבה יותר יפה.
תתייעץ עם הספק שלך או הגורו ריתוך המקומי, אני לא יודע מה אפשר לקנות אצלכם. בארץ כמעט ואין את הטרימיקס הזה אלא רק מיקס ארגון וCO2 וגם בזה 99% מהמפעלים לא משתמשים כי זה יקר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי אלמגור
את הניקוי אני מבצע עם חומר שהספק שלי מוכר במיוחד לניקוי מתכות, זה עובד מצוין.מוטי
מעניין לדעת איזה חומר זה , אשמח אם תברר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
אם אתה תרכוש גז טרימיקס של ארגון, CO2 וחמצן (כן חמצן) אז יש מצב שהריתוכים יראו הרבה יותר יפה.
תתייעץ עם הספק שלך או הגורו ריתוך המקומי, אני לא יודע מה אפשר לקנות אצלכם. בארץ כמעט ואין את הטרימיקס הזה אלא רק מיקס ארגון וCO2 וגם בזה 99% מהמפעלים לא משתמשים כי זה יקר.
אני משתמש במיקס C25 - ארגון ו-CO2.
הריתוכים יוצאים בסדר גמור ואת רובם גם ככה לא תראה בסוף כי הם עוברים שיוף ו/או מכוסים ע"י הבודי.
הספק שלי המליץ על טרימיקס אם אני רוצה לרתך נירוסטה, מה שעד הרגע לא הזדקקתי לו.
חנן, החומר הוא לא בעל שם, הוא משהו עם תג של הספק המקומי.
מוטי
-
הסיבה היחידה להשתמש במיקס או בטרימיקס היא רק בגלל המראה של התפר. אם אתה בכל מקרה מתכוון לשייף ולכסות את התפרים אז אפילו ביקס לא הייתי משתמש. אלא אם כן הוא זול יותר מאשר רק CO2 (מה שלא נראה לי, גם באמריקה). לפני שקופצים עלי, כן יש הבל קטנטן בחדירה אבל עד כמה שהבנתי הוא כשמשתמשים בטרימיקס החמצן מאפשר חדירה טובה יותר. אם אתם רוצים לדעת למה אז אני יכול לברר אבל אני בטוח שזה יכלול הרבה נוסחאות ותרכובות כימיות :-) (זה מה שקורה כשהמנהל של הבית ספר ריתוך שבו אני לומד הוא בעל תואר שלישי בריתוך ומתכות. כל מה שרק רציתם לדעת וגם כמה דברים שלא רציתם לדעת...)
-
4 קבצים מצורפים
הסתיימה בניית הסעפת, העיצוב הוא 4-2-1 עם אורך שווה של כל הראנרים.
הכל מרותך בפיקים (וקצת יותר) אבל ירותך סופית ביומיים הקרובים כולל ליטוש של הריתוכים.
בינתיים גם התחלתי לעבוד על התקנה סופית של מערכת ההיגוי.
החלקים הם בעיקרון ממיאטה אבל אני מכניס בהם שינויים משלי, גילוח של משקל איפה שאפשר, שינוי באורך של השאפט האמצעי וכו'..
בימים הקרובים אני מצפה לסיים את החלק הפנימי, התעלה בין המושבים, התקנה של המושבים עצמם, ההגה וה-Paddle shifters.
מוטי
-
4 קבצים מצורפים
ואכן התקדמתי ברוב החזיתות שציינתי בהודעה למעלה ;).
התעלה נבנתה, מוט ההגה מותקן, התושבות של המושבים בעבודה ולמעשה הריתוכים בחלק הפנימי מתקרבים לסיומם.
תמונות למעוניינים מצורפות.
מוטי
-
אהלן מוטי, שאלה.
בתמונה שבה רואים את מוט ההגה ישנה תמיכה למוט ממש קרוב לגלגל ההגה ורואים שמוט ההגה עובר בתוך צינור . אין שם מיסב ?
-
מצטער חנן, לא הבנתי את השאלה.
תוכל לפרט או לסמן על התמונה?
מוטי
-
1 קבצים מצורפים
אני מתכוון לאזור הזה . האם יש שם מיסב או שמוט ההיגוי פשוט עובר בצינור ונשען עליו ?
-
תן מבט נוסף בתמונה של המוט הטלסקופי בהודעה מ-21-2.
כל החלק הזה הוא צינור טלסקופי שהמוט בתוכו יושב על מיסבים, החלק עצמו הוא החלק שמתכווץ במקרה של תאונה חזיתית כדי למנוע חדירה של מוט ההגה לתא הנוסעים.
מוטי
-
-
הי מוטי,
אני עוקב בעיניין אחרי השרשור ונהנה מהעבודה היפה.
שאלה קטנה - כמה זמן מושקע בפרויקט ?
בהצלחה רבה,
שלומי
-
בזמן עבודה נטו של בניה יש נכון להרגע משהו כמו חודשיים וחצי של עבודה.
הבניה עצמה החלה בנובמבר 2007 אבל היו כמה חודשים טובים באמצע שלא נגעתי באוטו בכלל.
כמובן שזה לא כולל את אלפי השעות שהושקעו בקריאה ולמידה של חומר, נבירה רצינית באינטרנט, חפירות אחרי חלקים וספקים, למידה של שימוש בכלי עבודה השונים ועוד הרבה דברים אחרים שהייתי צריך לעשות כדי להגיע ליום ולמקום שבו התחלתי לבנות את האוטו... בחלק הזה יש השקעה של כמה שנים טובות.
מוטי
-
גם אני עוקב אחרי השירשור ונהנה מהבניה ומאיכות העבודה עצמה, מאוד מקצועי וללא פשרות.
ובנוסף כמו שכבר נאמר לפני - מאוד פוטוגני.
לדעתי יש קצת פחות עניין בשירשור הזה ביחס לשירשורי הבנייה האחרים כי הדבר פחות נוגע לנו פה בארץ משום שבניגוד לארה"ב - אין פה מסלולים וספורט מסודר בשביל רכב שכזה ושלא נדבר על פערי העלויות (של הבניה + חלקים ושל הקמה של סדנא בייתית כזאת ) , אחרת קשה לי להסביר איך אין פה כבר 10 עמודים של תגובות - מפני שמדובר על פרוייקט פנטסטי.
כל הכבוד.
-
חוסר תגובות לא מעיד על חוסר עיניין, בהחלט שירשור מעניין (אפילו שלא מדובר ברכב שטח :) )
אכן פרויקט ברמה מאוד גבוהה וכמו שים אמר לצערנו אצלינו פרויקט כזה הוא פחות אטרקטיבי (מהסיבה שבנתיים אין מסלולים בארץ)
קצת חבל על המיאטה שפורקה אחרי כל ההשקעה והזמן שהושקע בא ...
-
שוב תודה חבר'ה :).
באמת קצת חבל על מיעוט ההשתתפות בשרשור, חפיף.
על המיאטה לא חבל בכלל :lol:.
אם חבל על משהו זה על השנה האחרונה שבזבזתי איתה ושלא התחלתי את הפרוייקט יותר מוקדם...
מה שכן אני מתגעגע למנוע של המיאטה, גם ה-BMW M3 שיש לי כיום לא מרגשת מהבחינה הזו כמו שהייתה המיאטה, למרות שתכלס היא יותר חזקה.
מוטי
-
אתה מגשים חלומות גם לאחרים :cool:
לבנות יצור כזה זה אחד החלומות הגדולים שלי , שסביר להניח שעוד יתגשם יום אחד :mrgreen:
כייף מאוד לראות את הרמה של העבודה , ולעקוב אחרי התמונות ולהזיל ריר .
האוטו הזה לכל הדעות (מחו'ל כמובן:rolleyes: ) פשוט רכב מירוץ אמיתי ושרק שם יודעים איך רכב צריך להתנהג , אז אולי הוא לא הכי יפה בעולם מבחינת עיצוב שלו (יופי יחודי יותר .. )להבדיל ממכוניות ספורט עם תג מחיר גבוהה , אבל התמורה מהדבר הזה ככל הנראה פשוט לא תואמן .
המשך לתעד כל רגע ורגע , כאן בארץ נהנים לראות את כל התהליך ולאחל לך המון בהצלחה .
אור
-
התפנת במיוחד לפרויקט או שכל ההתקדמות הזו זה מכמה שעות ביום ?
בכל אופן וואו
-
1 קבצים מצורפים
את השנה הראשונה של פרוייקט העברתי בכמה שעות פה ושם, בזמן האחרון התפנה לי יותר זמן מהרגיל אז אני מנצל אותו להתקדמות קצבית בפרוייקט.
בינתיים היום ביצעתי משהו שלא האמנתי בעצמי שאוכל לבצע -הצלחתי להכניס את מושב הנוסע מהמיאטה לתוך האוטו!
הדבר דרש ניתוח רציני של חומר הדיפון וגוף הקבלאר אבל התוצאה הסופית נראית ממש כמו לפני הניתוח.
גם מבחינת הנוחות של הנוסע אין שום שינוי, רק מבחינת הרוחב החיצוני של המושב.
את התושבות של מושב הנהג כבר סיימתי אבל אילו של מושב הנוסע מסובכות יותר כי אני מתכנן אתן לפירוק והרכבה מהירים.
ככה תהיה לי האפשרות להדריך עם האוטו ולפני תחילת מירוץ לפרק את המושב בזריזות למען חיסכון במשקל ושיפור האוירודינאמיות.
מוטי