קודם כל תיקון קטן, דרור.
אני הברנרד האחר, לא חנוך. אחיו.
אופס... גם אותך אני מכיר, אבל בעיקר את חנוך... תשימו איזה הבדל ביניכם כאן...http://jplg.jeepologltd.netdna-cdn.c...lies/smile.png
ככה אני יכול להתהדר בנוצות לא לי, ולא להחשב כמי שמתהדר בנוצות זרים..:)
לא רציתי לצטט פה את תגובתך, בשל המקום בלבד.
לתגובתך, באפון כללי.
לא, אזרחים שלובשים מדים ועוסקים בפעילות שיטור ושמירה על הסדר הם לא פשיסטים.
הם מתנדבים למען הקהילה, להגן עליה מפני פורעי חוק שפוגעים בה ומי שלא עוצר בעצור, ומתקין מיתקונים שונים ללא אישור בריכבו ונוהג בפרעות ולא מאותת בפנייה הוא פורע חוק שפוגע בחברה - כך על פי חוק.
ככה אתה רואה את זה, וזה לגיטימי. ובעיני "מתנדב למען הקהילה" עושה את זה במד"א ביד שרה ובמכבי אש. ברגע שהוא לובש מדי שוטר ויוצא לכביש עם נשק ופנקס דו"חות וסמכויות אכיפה כדי לצוד אזרחים אחרים, יש לי בעיה קשה מאד עם זה. גם זה לגיטימי.
זה לגיטימי לצורך הויכוח אך אם תחשוב על זה קצת, תראה שזה בכלל לא לגיטימי - בדיוק מהסיבות לגביהן אתה הזהרת את יוסי - אתה יודע, הסתה, הכללה, ציבור שלם שבסך הכל, תרצה להודות או לא, פועל לטובתך ובשבילך (ותמיד יש חריגים, אני יודע)..
מה לך כי תלין על ש"טירטרו" אותך בטסט, לאחר שהגדלת והגבהת ועשית כך וכך, שלא על פי התקנות?
ואם לא הגבהתי ולא שיניתי ולא עשיתי, אלא על פי החוק והאוטו תקני לפי מה שמותר מא' ועד ת', ובכל זאת מטרטרים ומציקים?....
שוב, טול קורה מבין עיניך - אתה הכללת והסתת וזה נראה בעיניך לגיטימי אך אינך מוכן לקבל שכוללים אותך בתוך ציבור שידוע כמי שמשנה ומגביה ועושה - אנחנו ציבור "יעד". נחשדים ככאלה שמשנים ומגביהים ואותנו בודקים (לא מטרטרים, בודקים) - הכללות.
יש לך בעייה עם התקנות לא עם אלה שתופסים אותך עובר עליהן.
עכשיו, אני לא בא לומר שהתקנות נכונות או הגיוניות - הן פשוט התקנות.
יש בעיה עם התקנות. יש בעיה עם אלה שקובעים אותן וגם עם אלה שאוכפים אותן. אני מצפה ממי שאוכף את החוק לדעת אותו על בוריו ולא להמציא לי פרשנות עצמאית משלו.
גם אני מצפה לזה, בדיוק כמוך ואם היה מספיק כסף/זמן/מועמדים איכותיים, קורס שוטריםהיה אורך יותר מ 3 חודשים, היו מלמדים שם יותר חוק ופרשנות ולא היו מפסיקים את הלימודים כל הזמן לכל מיני "תיגבורים" בהר מירון/רוטשילד/ירושלים/איילון/גהה/כביש 1 לפנות/להגן על כל מיני "מוחים".
כמו שאמרתי, אתה (ואני) מקבל מה שאתה משלם עבורו - ומזל שיש את המתנדבים, כמו מאיר ואחרים, שעוזרים אחרת היה המצב גרוע הרבה יותר - ואתה/אתם אפילו לא יודעים כמה..
כך גם לגבי השוטרים.
ואני לא מדבר על ה"מושחתים".
תפקידם לתפוש את פורעי החוק (= מי שפועל
בניגוד לחוק) לא פחות ולא יותר.
תפקיד שוטרי התנועה לתפוש את פורעי חוקי התנועה.
תפקיד שוטרי הסיור לתת מענה לקריאות הציבור, לגבי פורעי חוק באופן כללי.
תפקיד שוטרי החקירות לאסוף ראיות (אם ישנן כאלה) לגבי עבירות שקיומן ואו האחריות עליהן מוטלות בספק.
תפקיד שוטרי היחידות המיוחדות לאסוף ראיות בקשר לעבירות חמורות (פשע חמור - יש הגדרה כזו בחוק) ואירגוני פשיעה, שהשפעתם על החברה ניכרת.
לכל אחד תפקיד שלו וזה שתפקידו של שוטר אחד לעמוד בצומת ולתפוש את כל אלה ששמים צמיגים גדולים יותר מהמורשה בחוק (מסיבות שונות ואני מוכן להוסיף משונות) היינו
ג'יפים למיניהם, לא מחסיר אותו ממצבת כוח האדם של היחב"ל/ילא"כ/ימ"ר שתפקידה לתפוש את דומרני והאזרחים "הפשוטים, שאינם עבריינים גדולים", שפונים אליו על מנת שיפעל נגד אזרחים "פשוטים אחרים", להם יש סיכסוך איתי ואני לא מעוניין לתבע אותם..
ככה בדיוק המשטרה עובדת כשיש לך בעיה. זורקים אותך מאחד לשני. כשאתה מתקשר בשתיים בלילה ל-100 כי ערסים עושים לך חרקות ברחוב, ושני רחובות משם עומדת ניידת של מתנ"א במארב מהירות עם אקדח לייזר, והיומנאי אומר לך שאין לו ניידות. ואז אתה מזכיר לו שיש ניידת במרחק 200 מטר והוא אומר לך - "זה מתנ"א, לא סיור"... אתה מבין? מה שקורה ברחוב שלי פשוט לא עניין שלהם. אותי זה מפוצץ, כי אני כאזרח לא צריך לדעת מי שייך לאן. מבחינתי הם שוטרים ולא עושים את העבודה שלהם. זה הכל.
אוח... אם רק היית יודע כיצד הדברים פועלים...
אני אנסה להסביר (בלי ציניות).
בנוסף ובשל הבעיות האובייקטיביות שהעלתי עד כה (שכר, הכשרה ומועמדים איכותיים).
כמו שהסברתי קודם, המשטרה מחולקת לאגפים שונים הן לצורך ייעול, הן לצורך שליטה (במערכת) והן לצור התמקצעות.
לדוגמא שהבאת: אגף התנועה מתוקצב בניפרד מאגפים אחרים בשל החשיבות שלו ועל מנת שלא ילקחו ממנו תקציבים/כוח אדם לצרכים אחרים וחשובים.
חלק ניכר מהתקציב מגיע מגופים חיצוניים שמתנים את "תרומתם" בייחוד התקציב לאגף זה בלבד - ובצדק.
מסיבה זו, אגף התנועה הוא אגף ארצי ולא מחוזי/מרחבי, היינו פועל עצמאית בכל הארץ, ללא מגבלת סמכות ועוסק בתנועה .
לאגף התנועה יש מרכז שליטה (משל"ט) נפרד משלו ושוטרי התנועה עוברים הכשרה מוכוונת תנועה.
הסיור בישובים שייך לאגף אחר ולו סמכות מקומית, היינו למקום שבו הוא מוצב. הסיור מופקד על הטיפול באירועי "תגובה" (קריאות מאזרחים) וסדר ציבורי (שהאירוע שציינת נכלל בו).
לסיור יש משל"ט משלו - מוכר כמוקד 100 - שלמרות שיש לו קשר למשל"טים אחרים, מיועד לטיפול ומענה לאזרחים בישובים.
כשאתה מתקשר 100, אתה מופנה ישירות למוקד "הסיור" אליו אתה "שייך" ולמוקד זה סמכות להפעיל ולהורות לטפל באירועים שמגיעים אליו רק לניידות השייכות לו.
אני מבין שאותך, כמקבל שירות, לא מעניינת ההפרדה הזו אך כך הדברים עובדים ולמען האמת, טוב שכך אחרת כל מפקד היה "מושך" את המשאבים לכיוון שלו ואחרים היו ניזוקים.
אולי נכון שבאותו רגע נראה היה לך השחרא-קות הן הן הדבר החשוב ביותר אבל אני מבטיח לך שלא סתם לא שלחו ניידת אלא היא עסקה בדבר (שאזרח אחר חשב שהוא..) קצת יותר חשוב.
ואם היית יודע איזה עומס מוטל על המוקד והסיירים, לא היית ממהר להשמיץ.
רק שתדע, לכל סייר יש זמן מוקצב (קצר מאוד) להגיע לכל אירוע. הוא חייב לדווח (בכתב) מתי קיבל את האירוע,מתי הגיע, אם לא עמד בזמן - מדוע, מה עשה ומתי עזב את המקום.
יש קצין ממונה שמאזין לרשת הקשר ומתערב, אם יש צורך - ויש, בניהול סדר ההיענות לאירועים.
כל המעורבים, מוקדן, סייר וקצין חייבים בדין וחשבון להחלטותיהם במידה ויש תלונה ונערך תחקיר לגבי כל תלונה על אי הגעה/עמידה בזמנים.
שום דבר לא שרירותי ולא מכוון לטירטור מאחד לשני (ותמיד יש חריגים)
ולקחת אזרחים פשוטים (חנוונים, עורכי דין, עיתונאים...) ולהלביש עליהם מדים ולשלוח אותם לאימונים צבאיים ומבצעים צבאיים, לא נחשב בעיניך פשיזם?
אם לא שמת לב, זה מה שעושה המשמר הלאומי בארה"ב...
ואני לא מדבר על "מילואים".
ואם כבר, אז בגיל 18 - צבא. זה לא פשיזם?
לא, זה לא פשיזם. זה במסגרת החוק וכדי להגן פיזית על קיומנו כאן.
בנאדם שהולך להיות שוטר עושה זאת מבחירה אישית, מקום עבודה נטו. ומי שמתנדב על חשבון זמנו הפרטי כדי לשחק ברפורטים ובציד של אזרחים אחרים?..... טוב, נו.
שוב, הראייה שלך את תפקיד המשטרה די, איך נגדיר בעדינות, מגמתית (?) שלא לומר (בעדינות) נאיבית...
אתה לא הייתי רוצה לדעת מה היה קורה ומי היה משלם אם לא היו מתנדבים, שממלאים את החוסר בשוטרים...
רק להזכיר לך, שמתנדבי משא"ז מנהלים חיפושים אחר נעדרים, מבצעי מעצר שב"חים, הצבת מחסומים (להם סיבות מבצעיות רבות), סיוע ליחידות בילוש/נוער מרחביות/תחנתיות וכן, גם תפיסת עברייני תנועה.
בשבילך, על חשבון זמנם הפרטי ובמסגרת החוק ולהגן פיזית על קיומך, תרצה או לא (להזכירך מי עצר את אחד הבעלים ה(כמעט) רוצחים בצפון ואל מי באו בטענות כשלא הצליחו לעצור, במקרה אחר).
ו-120 המושחתים והלייצנים והטמבלים והאימפוטנטים הם אלה שאתה (ואני והוא) בחרת, לקבוע לך מה יהיה.
ואם הם נבחרו (שוב ושוב, יש לציין) אז כנראה שזה מה ש(הרוב)רוצים - ולכן אלה החוקים ש(הרוב)רוצים, לא?
מסכים לגמרי. לצערנו זה המצב.
ומי אשם, דרור, אם לא אנחנו ואתה בניינו?
אולי לא שמת לב אבל כך פועלת דמוקרטיה.
לפעול על פי חוק שנקבע (ימצא חן בעיניך או לא) באופן דמוקרטי ויש מי שאוכף אותו.
ולא לתת לכל אחד (שאני לא יודע כמה שיקול דעתו איתן) לשים איזה צמיג/פנס/קפיץ/בלם/בולם שהוא רוצה ולקוות שלא יפגע בילד שלי - שזו אנרכיה.
גם אתה יודע שצמיג, פנס, קפיץ או בולם שאינו מקורי לא יפגע בילד שלך או שלי. מי כמוך יודע, אחרי שרכבי השטח שלך, אחרי כל השינויים ביצעת, היו הכל פרט לחוקיים ותקניים....גם אתה יודע שצמיג 33 במקום 31 לא יהפוך את האוטו שלך. נכון שזה החוק והוא מטומטם, אבל אני מצפה ממי שאוכף אותו להפעיל קצת את הראש ולא להיות מטומטם כמו החוק אותו הוא נדרש לאכוף.
בודאי שאני יודע ולרגע לא שמתי עצמי קדוש.
אבל אתה לא מצפה ששוטר/בוחן יעשה לכל אחד מבחן אם הוא מבין את משמעות השינויים וכיצד פיצה היכן שצריך ויבדוק את טיב עבודתו ויקח בחשבון שאני/אתה גאונים ואחראיים ושאפשר לסמוך עלינו - העצמך אמרת: בגדול, אין פה תרבות נהיגה. אז למה שיסמכו?
אל תהיה... נאיבי.
אני עוד זוכר את כלי הרכב "בבור". כמה אסונות-מחכים-להתרחש היו שם. וכל אחד מהם שונא את השוטר שהוריד אותו מהכביש וגאה איך עבד על כולם, כשהצליח.
אבל עליך ועלי, השוטר צריך לסמוך (וזה מביא אותי להמשך - בהמשך).
כולנו יודעים מה מותר ואיך צריך לעשות וכמה צריך כדי "להכשיר" את מה שעשינו ולא עושים את זה, אז אל תעשה מאלה שתופשים אותך/אותי/אותנו פסיכופטים/רעים/פשיסטים - לקחת סיכון. אם לא נתפשת - אשרי לך. אם כן...
פאשיזם זה משהו אחר ולא בכדי קפצת כשטל (בחוסר טקט ושיקול דעת, לדעתי) כתב מה שכתב.
אם היה אומר איטליה, היה לך יותר נוח?
מה בהעייה? טל נתן יופי של דוגמא לפשיזם - זה נראה לך דומה למה שקורה כאן?
נו, באמת.
לא, זה לא דומה, ובגלל זה נכנסתי במה שהוא כתב. שום דוגמה ושום דבר שקורה כאן לא מתקרב ולא מצדיק אזכור של הנאצים. זו זילות של השואה וזילות של הויכוח שלנו.
ודיעה אחרת מזו פתאום הופכת ללא לגיטימית, כי..אתה אמרת...:)
לעניין ה"הייתי שם קרוב וראיתי וכו" ".
הייתי פעם בהפגנה ליד דיזינגוף סנטר, אחרי הפיגוע.
היה שם עימות רציני עם השוטרים ואחד המפגינים (צעיר דתי, במקרה) נעצר ונלקח מהמקום - באלימות.
חבר של הבחור התחיל להתווכח עם שוטרים (במקרה איכותיים, מיחידה מיוחדת, שלבשו מדים לצורך העניין ולא ראו עליהם שהם איכותיים...) וצעק "אני ראיתי הכל. הוא לא עשה כלום. אני הייתי לידו. סתם התנפלו עליו. סתם הרביצו לו..." אתה קולט את העניין, כן, דרור.
ואז שוטר (איכותי, כן?) שאל אותו אם הוא היה עם העצור כל הזמן, ואם הוא בא איתו, ואם הוא עמד לידו כשההוא קיבל מכות, והאם גם הוא בא להפגין וכו' וכו'.
התשובה היתה חיובית, לכל השאלות.
ואז שאל השוטר "אז למה לך לא הרביצו ולא עוצרו אותך?".
ובחור, בלי להתבלבל ענה "כי אני לא עשיתי כלום!"
ואז החברים הדתיים שלהם, שעמדו ליד והאזינו למתרחש, התחילו לצחוק ואמרו לבחורצ'יק "פילפל אותך גויילם".
סיפור אמיתי לגמרי.
אז דרור, עם כל הכבוד, אל תבלבל לי את המוח עם "הייתי שם".
אם היית שם למה לך לא עשו את כל הדברים המזוויעים האלה?
למה? ולמה ארבעה שוטרי יס"מ, בריונים מזוהמים עם אלות, פוצצו במכות ילדה דתיה בת 14-15 באחת ההפגנות בשנת 1994? כי היא צעקה סיסמאות נגד ראש הממשלה דאז? כן, אני הייתי שם, ומי אתה שתגיד לי שזה בלבול מוח. לראות את זה זו טראומה גם בלי להשוות למשטרים אפלים ולתקופות אפלות. למה לי לא הם הרביצו? לא יודע. כי אני לא צעקתי סיסמאות כמוה? או כי לא הייתי מהמתלהמים? ולמה לא התערבתי כפי שברור שהייתי עושה אילו הם היו ארבעה אזרחים שמכים סתם ככה נערה ברחוב? אולי כי באותו רגע פחדתי מהם? באמת?... כי חשבנתי? פחד משתק מהסוג שמעולם לא חשתי בלבנון, כשהיה לי נשק ביד ויכולתי לתקוף/להתגונן בצורה לגיטימית בלי לשאול שאלות ובלי לפחד ממה שיקרה אחר כך, מה שאסור לי כאזרח לעשות מול שוטר-טורף שמתנפל פתאום?... וברור שאחר כך הרגשתי חרא עם זה, כי ארבעת הבריונים הנאלחים האלה, שהמשכורת שלהם משולמת מכיסי, ראויים בעיני עד לרגע זה לכדור בראש. הם לא היו צריכים להתנהג ככה כמו חיות, זה לא היה בטעות. הם היכו בטירוף, העיניים שלהם רשפו, כמוכי אמוק. עשרות רבות של אנשים היו עדים לזה. אפשר היה לעצור ילדה מפגינה שמתלהמת ומתפרעת גם בלי להכות אותה באלות מכות רצח עד שהתעלפה ופונתה באמבולנס. הם התנהגו כפי שהתנהגו כי הם בהמות ולא בני אדם, ואנ ימשוכנע שלא סתם אנשים כאלה מגיעים ליס"מ. מבחינתי, אחרי שירות בלבנון והרבה מראות קשים שאשכרה לא הזיזו לי כלום, פתאום לראות ילדה ישראלית שחוטפת ככה משוטרים ישראלים, יהודים, בישראל שמתיימרת להיות מדינה דמוקרטית, זו כן טראומה. מחר או מחרתיים זו יכולהל היות ילדה שלי, או ילדה שלך. ואני לא מאחל לאף אחד את חוסר האונים הזה. מאז כשאומרים לי "יס"מ" אני רואה בעיני רוחי קלגסים. משטר אימים.
תראה, אני לא בא, חלילה, לזלזל בהשפעת מה שראית עליך ובטח שלא אומר שזה בילבול מוח - זה לא.
אני גם לא יודע מה קרה שם ורק רוצה לקוות שמי שעשה מה שתארת שילם על ואני מכיר שוטרים שנכנסו לכלא (ממש כך) על פחות ממה שתארת.
כדור בראש? לא יודע אבל נשמע לי כאילו מי שיורה למישהו אחר כדור בראש על דבר כזה, די מקורן את התחמושת שלו לעומת, נגיד, דקירה של 3 ילדים ישנים, שהם במקרה גם הילדים של הדוקר...
יענו, פרופורציות בן אדם.
לי יש מראות קשים של כל הפיגועים בת"א, ואני לא רוצה לתקוע כדור בראש של כל פועל ערבי שמרצף לי בבית.
יש לי גם מראות קשים של שני חרדים שסרבו למסור פרטים פרטים אחרי שניכנסו באופנוע של זוגתי (שתחיה) בזמן שרכבה ברח' יצחק שדה והתנפלו עלי עם רצח בעיניים (לעיני עשרות עדים, ד"א, שלא עזרו לי..), כשהגעתי למקום והתעקשתי שיחכו למשטרה...
אני לא מרגיש צורך לתקוע כדור בראש של כל חרדי...
ואני גם לא רואה בכל אחד מאלה שציינתי "קלגסים"
ובין 4 שוטרים סדיסטים שפגשת ב-1994 אין דבר וחצי דבר לדמוקרטיות של ישראל.
ודרך אגב, לצורך הפרוטוקול - ב-1994 לא היה "יס"מ"...
ועם כל הכבוד למחאות, ויש לי.
מה עם אלה שרוצים להגיע לעבודה/לביה"ח/לחנות/לסרט/למסעדה/הביתה? מה עם הזכויות שלהם? ומה עם אלה שאין להם אוטו ולא מעניין אותם מחיר הדלק ושהם דווקא בעד העלאת המחירים - שיסעו כולם באוטובוס, צפוף ומסריח, כמוהם?
להם, לשיטתך, אין זכויות על הכביש שהחבר'ה המוחים חוסמים?
ומה אתה מציע לעשות לאלה שחוסמים ומוחים (על דלק/מיסים/שכר/לחם/התנחלויות/כל דבר אחר) כשאומרים להם שההפגנה/חסימה לא חוקית ועליהם להתפזר
והם לא מתפזרים?
איך אתה מציע לשמור על זכויותיהם בדרך של ה"לא מוחים"?
מי שחזק יפלס את דרכו ויעבור באיילון ומי שלא, יחכה שהחזק יועיל בטובו לפנות לחלש את הדרך, כן?
ומי ישמור על זכותו של החלש להביע את דעתו
שהוא לא רוצה למחות ולא לקחת חלק במחאה/חסימה?
אז החבורה לא רוצה לפנות - כמי שצריך לפנות את הדרך לזה שרוצה לעבור, מה תעשה?
וכנ"ל לגבי האישה שחוצה את הכביש שלא במעבר חצייה ומסרבת להזדהות (ולקבל דו"ח) ואו להתלוות לשוטר
על פי החוק - מה תעשה איתה? לה מותר להתנגד לשוטר ולדומרני אסור?
ברור שלא. אז הוא יגרור אותה לניידת בכוח. ירביץ לה, הגיבור. בגלל חציית כביש שלא במעבר חצייה. אכן, סכנה לציבור.
אבל לדומרני ברור שהוא יתנהג בהרבה כבוד, נכון?...
לא קשור לגיבור ולא "יגרור" אותה, כמו שאתה קורא לזה או יעצרו אותה תוך הפעלת כוח סביר (גרר אות לניידת, לא ירה, לא תלה, לא ...) לא משום שהיא חצתה כביש במקום אסור - על זה נותנים דו"ח ברירת קנס - אלא משום שהיא סירבה להזדהות על פי דרישה, סירבה להתלוות אליו על פי דרישה והתנגדה למעצר, לאחר שני הפרטים שצויינו לעיל - על פי החוק.
ואולי זה יפתיע אותך, אבל דומרני מעולם (מעולם) לא התנגד להזדהות ואו להתלוות או להעצר אבל אם תירצה אפשר להרביץ לו, ככה סתם. לרצות אותך, אם תתעקש.
אני רוצה לראות את אותה אישה (לא רוצחת/שודדת/גנבת/עבריינית) מעיזה לא להענות לדרישות שוטר בארה"ב/צרפת/אנגליה/כל "דמוקרטיה" שתבחר.
ואני שואל שוב, מה היה על השוטר לעשות?
מי בכלל ישמע לו בפעם הבאה שידרוש (שים לב, ידרוש. לא יבקש. ידרוש - זה החוק) להזדהות/להתלוות/לעצור? למה שזה שחטף לאימך הקשישה את הארנק בכלל ישים על שוטר כזה, שאזרחית "פשוטה" אפילו לא "שמה" עליו?
למה שזה שנוסע ללא טסט ימע לשוטר שמורה לו לעצור בצד?
הוא יברח, השוטר ירדוף אחריו, משום שלך תדע מדוע הוא בורח (לא סביר שיברח בגלל טסט, שהרי זה לא שווה בגלל קנס קטן, לא) ואז ידרוס שניים ויתנגש בעץ ויהרג והשוטר אשם - הרג שלושה בגלל טסט.
או ההוא שלא עצר במחסום (סתם מחסום ביקורת רשיונות) ודרס את השוטר במצפה רמון, בגלל שלא היה לו רשיון - השוטר התאבד בגלל רשיון, כן?
ולמה שהחוסמים את נתיבי איילון, בגלל כל סיבה חשובה שנראית להם - ובטח יותר חשובה מהסיבה שהנהג שהם חוסמים צריך להגיע לאינשהו, יזוזו כששוטר מורה להם או יזדהו כשהם נעצרים ומובאים לבית משפט, הרי הם לא רצחו. כולה עמדו על הכביש...
הלו!
ברגע שהיא הפרה הוראה של שוטר, שניתנה כחוק ובסמכות, היא עבריינית - לא פחות. מנהל תקין, לא?
לא בגלל מעבר החצייה, בגלל שהיא לא הזדהתה וסרבה לעיכוב והתנגדה למעצר.
תרבות נהיגה ודמוקרטיה זה לא אומר אנרכיה.
איפה הגבול?
אולי נחוקק חוקים שונים ל"אזרחים", ל"עבריינים" ול"עבריינים כבדים".
האמת? לא הייתי מתנגד לזה. אם אתה כשלטון מגדיר בנאדם מסויים כ"ראש משפחת פשע", אז אני כאזרח מצפה ממך שתגן עלי מפניו. אולי גם באמצעים שנושקים להגדרה של "פשיזם". כי אם הוא מוגדר כראש משפחת פשע אבל מסתובב חופשי, אני כאזרח מרגיש מאד לא נוח, מאויים אפילו.
ברור, זה הרי זועק מכל מה שאתה אומר, עם חריג אחד!
לא אתה.
שהכללים האלה לא יכולו עליך.
שלא יכללו אותך בקטיגוריה שאתה נגדה.
ואני שואל אותך, מי יחליט מי ילך לאן/שפלוני מוגדר "ראש משפחת פשע", השילטון?
אתה סומך על השילטון (להזכירך, מדובר ב-120 הליצנים שלך) בזה אבל לא איפה לשים מצלמת מהירות?
ואם ה"שילטון" הזה יטעה או לא ישקול טוב או, גרוע מכך, בכוונה, מתוך מניעים פסולים, ירצה "לטרטר" אותך ויחליט שאתה ראש משפחת פשע, מה יהיה אז?
ההגדרות "ראש משפחת פשע" והגדרות דומות, הן הגדרות מודיעניות של המשטרה שזכו לפופולריות פופוליסטית של התקשורת.
זו הגדרה כוללנית, שברוב הפעמים לא מתייחסת בכלל למשפחה...
אני לא רוצה ש"השילטון" יחליט שמי ש"המשטרע" (פתאום אתה סומך עליה) תחליט שהוא "משהו" כזה או אחר, זכויותיו יפגעו כהו זה. חושבים, מעריכים - תוכיחו, לפי כל הכללים. בלי הנחות. שלא תהיה טעות.
שלא יבוא מישהו פתאום ויחליט שאת הזכויות שלי אפשר קצת לכופף.
שלא יהיה פה פשיזם, חלילה.
וככה נקרא למה שאתה רוצה - פשיזם, דרור.
ברגע שאתה מתחיל לחלק אנשים (רעים ככל שיהיו) לפי זכויות אדם שמגיעות להם, במיוחד בפן הפלילי, אתה לא יודע לאן תגיע (והגיעו!).
קוראים לזה "מדרון חלקלק" בעגת המשפטנים.
לראשונים מותר הכל, משום שהם דרור ומשפחתו ואני.
לשניים יהיה מותר לשים צמיגים עם "32.
ולאחרונים - אותם נשים בבית הסוהר ללא שום קשר להליך שצריכים לעבור - משום ש"אף אחד לא צריך מאגר מידע ביומטרי כדי לכסח בבית המשפט פעם אחת ולתמיד את כל ראשי "משפחות הפשע"" - כן. ממש.
בו נחליט שעל מנת להרשיע ולכלוא אזרח צריך "דיני ראיות" ועל מנת להרשיע ולכלוא "עבריין כבד" צריך "דיני ראיות לייט".
אני רוצה להגיד לך, מידיעה, שיהיה קל הרבה יותר לכלוא אותם.
בו נחליט שאולי גם כדאי לחסל את ה"עבריינים הכבדים מאוד מאוד", שלא ניתן להרשיעם גם על פי "דיני ראיות לייט" וברור שהם אשמים.
ואז נשב ונחליט מי שייך לאיזו קטגוריה.
ואחרי שנחליט את כל אלה, בוא נשב ונחליט... מי יחליט.
ותגיד לי, דרור.
מה יקרה כשיחליט (מי שיחליט) שאתה שייך לקטגוריה, שאיך נגיד את זה, לא כ"כ נוח לך להיות בה...
זה פשיזם, דרור.
לא אזרחים שעוזרים לאכוף את החוק (מטופש ככל שיהיה, אבל עדיין עמד בביקורת כל 4 שנים, שלא לדבר על בג"צ (המושחת...)) שנקבע באופן דמוקרטי.
ומה כ"כ מפריע לך המלשינון הזה של מס ההכנסה?
למי שמודיע/מעיד על רצח/תאונת פגע וברח/שוד, אתה לא קורה מלשין? זה בסדר?
למה שהרמאי הזה ירוויח על חשבוני, שכיר שמשלם מיסים, ובגללו יעלו לי, שקל לגבות ממני, את המיסים?
מה אתה כ"כ חרד לו?
מפריע לי שפקידי מס הכנסה נמדדים ב"תפוקה" שלהם, ולכן מס הכנסה ממציא שומות שלא היו ולא נבראו. לא אני כתבתי את זה - זה פורסם אצלנו בעיתון, פקידי מס מושחתים הוזכרו בשמותיהם המפורשים. וראה זה פלא, עדיין לא הוגשה נגד הכתב אף תביעת דיבה/לשון הרע. מפריעה לי כל תופעת ההלשנה בפני עצמה, כי כל מי שמסוכסך איתך או שסתם ניקנקת פעם כשהיית צעיר את זו שאחר כך הפכה לאשתו, יכול לטפול עליך משהו, ולך תוכיח שאין לך אחות. וגם מפריע לי שאני כעצמאי, מקוטלג מלכתחילה על ידי המערכת כרמאי ומעלים מס, והמערכת דורשת ממני ללא הרף להוכיח שאני לא כזה - להזכירך, זה הם שצריכים להוכיח, לא אני.
אני דווקא הייתי שמח אם היה מתברר שמישהו שמסוכסך איתי הוא גם עבריין כזה שישלם על מעלליו, על הדרך כזה.
אבל עזוב אותי (ואותך).
איך יתפשו את כל המעלימים האלה בלי מידע (הלשנות, כלשונך). הרי הם לא בדיוק מפרסמים את העלמות שלהם ואתה לא רוצה "שיכנסו אליהם לתחתונים" ויגלו לבד...
הם לא מבקשים ממך להוכיח, הם מבקשים ממך לדווח ולך, כעצמאי, יש יותר אפשרויות (ומוטיבציה) להעלים מאשר לשכיר, שהמס יורד לו במקור.
מה לא מובן?
ושוב - יש חריגים ויש מושחתים וצריך לטפל בהם - אבל אצלך אין חריגים. המערכת כולה (כנסת, ממשלה, מיסים, משטרה, תחבורה) מושחתת.
לך צריך להאמין, תמיד. לעבריין לא. לך כן.
אני מזכיר לך שהעבריין היה גם הוא "אתה" עד שנתפס וזכה לתואר, שמקובל עליך, "עבריין".
לצורך העניין, אני לא מכיר אותך. אולי אתה עבריין. אני רוצה שיתייחסו אליך כמו אל עבריין - זכותי, לא?
ואפרופו ביומטרי.
איך זה בדיוק נכנס למיטה שלך?
ברור שיש פה פגיעה כלשהי בפרטיות אבל כך גם בשימוש באייפון/אנדרואיד ואיתורן וכרטיס אשראי וכו'.
לא רוצה שיפגעו בפרטיות שלי. אני לא עבריין.
מי אומר שלא? מי החליט? אתה? אתה לא קצת משוחד בעניין?
ובכלל, מה הרעיון של המאגר, אם רק מי שכבר תפסו אותו נמצא שם (זה כבר יש, ד"א).
בני סלע (העבריין "האמיתי" שלך) לא היה במאגר. בגלל זה הוא אנס באכזריות לא מתוארת (לא פורסם חלקיק ממה שעשה) למעלה מעשר בחורות עד שניתפס.
גם הוא לא היה "עברין" עד שנתפס.
לעומת זאת, מי שיהיה במאגר ולא "יתפס" (משום שלא עשה כלום..) לא יהיה עבריין - עבריין, להזכירך, הוא מי שעבר עבירה ונתפס.
ובכלל, שוב, מי אומר שאתה לא "עבריין". אני לא רוצה לחשוב מה יגלו עליך כשתיכנס ל"מאגר". אולי כל הטענות שלך יתגלו כ"מגמתיות"...:)
וחוץ מזה, קראת מה כתבתי על WAZE ולא עשיתי כלום, באמת..
השאלה מה התרומה ל"חברה".
להזכיר לך איך תפסו את הרוצח של פלינר?
להזכיר לך איך הכניסו לבית הסוהר את הבחור שעבד במכון הפתולוגי ורצח (כמה שנים קודם לכן) את השכן שלו?
ואולי שכחת איך הרשיעו באונס את הבחור שנתן DNA במסגרת חקירת רצח פלינר (לא הוא רצח).
אולי אני נאיבי אבל נראה לי שמאגר ביומטרי (מאובטח וכו') זה מחיר קטן לשלם, על מנת שאת הילד שלי לא יאנוס בני סלע (שגם הוא הורשע, בין היתר, על פי ממצאים "ביומטרים").
בני סלע לא יאנוס אף אחד, אם אחד כמוהו ייכנס למאסר עולם אמיתי, ולא ישוחרר אחרי שלוש-ארבע שנים ל"שיקום" ששעתיים אחרי שיסתיים, הוא שוב יאנוס. אם תכניס עבריינים אמיתיים כמו בני סלע למאסר אמיתי עד סוף חייו, לא תצטרך מאגר ביומטרי שפולש לחייהם של אזרחים נורמטיביים. וזה בטח גם לא פשיזם.
תקרא את זה שוב ותנסה למצוא את חוסר ההיגיון שבדברים שלך.
אני אנסה לכוון אותך קצת "בני סלע לא יאנוס אף אחד, אם אחד כמוהו ייכנס למאסר..." - כאילו, איך יתפשו אותו ואיך יוכיחו שזה הוא, בלי מאגר?
דרור, תתאפס.
וכן, זה אחד הסממנים של פשיזם - חוסר התאמה בין העבירה לעונש.
כאילו, אני יודע שזה נשמע לא פופלרי אבל, אם על אונס יאסר עולם עד סוף ימיו, מה עם עבירה חמורה יותר כמו רצח?
עד סופ ימיו + יום?
והשוטרים האלה שלך, מ-1994? הם כמו בני סלע? או אולי גרועים יותר (כדור בראש)?
בדמוקרטיה יש זכויות לכולם (דמוקרטיה, זוכר) ויש מידתיות (נוראה אך הכרחית) בין העבירה לעונש.
בפשיזם לא.
נראה לי שבמהלך ה"נגד" שלך, אתה קצת ניסחף ומביע התנגדות לכל סדר ציבורי ומנהל תקין.
זהו, שההפך. אני כל כך בעד מנהל ציבורי תקין, אבל מאלף ועד תו, כזה שלא מתפשר גם ובעיקר בכל הקשור לנקיון הכפיים של עובדיו עצמם. שוטר כמו הבחור המדובר שהמציא עבירות וצולם, לא היה מסיים אצלי רק בהשעיה לחודש ושלילת משכורת אחת, כי בהחלט יש מקום להניח שזו לא הפעם הראשונה שלו של השותף שלו שקפץ וצעק "אני ראיתי"..., ואם לא היה מצולם הוא היה ממשיך עם זה עוד ועוד. אחד כזה צריך להיות מפוטר מהמשטרה ללא זכויות, אם לא אפילו להיכנס קצת בפנים.
אז זהו שאתה לא.
הדרישות שלך מהמערכת, ככל שיהיו צודקות, הן לא ראליות, בו נכיר בכך.
זו השאיפה ומה שצריך להיות אבל בעולם האמיתי, ברור לכולם (אני מקווה) שזה לא אפשרי - אוטופי.
אז מה הפתרון שלך - לשבור הכל.
לתקוע לשוטר כדור בראש בגלל שהיכה ילדה. לתת לכל אחד לשים איזה צמיג שהוא רוצה. לשרוף ולצבוע מצלמות ולתת לכולם להעלים מס.
למה, כי כולם מושחתים ואם אין 100% אז כבר עדיף שיהיה 0, משום שפחות מ-100 לא מקובל עליך.
והשוטר.
ברור לך שהוא עושה את זה כל הזמן (ברור, לא) אז בואו נקפוץ מעל הצורך להוכיח את זה ונעניש אותו (במידתיות כמובן) כאילו רימה 50/100/1000 פעמים ולא פעם אחת. ברור והגיוני.
רגע. אתה לא זה שבא בטענות (כך אני מבין) לפקידי מס שנותנים שומות ענקיות. אולי הם צודקים וזה לא טעות אחת בתום לב שהתפלקה לדוח המס.
אם הוא לא רשם והעלים 1000 ש"ח "בהחלט יש מקום להניח שזו לא הפעם הראשונה שלו" והוא בטח העלים מליון או שניים ולעזאזל ההוכחות שצריך. מספיק "להניח".
אז אתה יודע מה, בו נניח שלא עצרת בעצור...
אתה קולט לאן "השיטה" שלך לוקחת אותנו?
ועדיין, בין כל אלה ובין פשיזם המרחק רב - מאוד.
עצם העובדה שאתה יכול וכותב כל זאת, מראה לך את המרחק מהפשיזם.
גם זה זמני. אני חושש שלא ירחק היום שבו בשם "מינהל תקין" יסתמו לכולנו את הפה.
ואז איך תיקרא לזה?
לא תיקרא. אתה יודע למה?
בדיוק. כי זה יהיה פשיזם - ועכשיו זה לא.
זה הטריק בדמוקרטיה - כל זמן שאתה יכול לקרוא לה "פשיזם" אתה יכול להיות בטוח שזו, עדיין, דמוקרטיה.
בפשיזם אתה לא יכול לקרוא לזה כלום ובטח לא פשיזם...
וחבל שאתה (וטל) לא רואה את זה.
עדיין:)