קודם תגבש את האזרחים לכדי יחידה מלוכדת שמסכימה על כיוון, אח"כ כבר לא תצטרך את המרד.
ע"ע החרדים.
Printable View
קודם תגבש את האזרחים לכדי יחידה מלוכדת שמסכימה על כיוון, אח"כ כבר לא תצטרך את המרד.
ע"ע החרדים.
טוב, אנחנו שוב סוטים (!) מהנושא.
אמיר,
עם כמה שזה טיפשי ומגוכח,
לצערכם, זאת הדרך היחידה. ושלא תבין אותי לא נכון, אני האחרון שיתמוך בשיטות כאלה.
אל תשכח איפה אתה (היתה) גר.
וזה רק קצה הקרחון.
למה סוטים אמיר ?
הדיון מתבצע בצורה מכובדת לגמרי. וההודעות לעניין לגמרי, התעמרות השלטון באזרח. לא ?
שם לב, אני לא חזק בהסטוריה, אבל השינויים המדינים הכי גדולים, קרו כשדחפו את האזרח הקטן לפינה.
אפילו צייר כושל מאד הצליח להבעיר את העולם כולו לעשור, היתה לו אג'נדה.
לנו אין... מדינת ישראל מנסה לרקוד על 1000 חתונות. אין כיוון אין תכלית.
כל אחד נושך איפה שהוא יכול, אתה שם צמיגים טיפה יותר גדולים והוא קונה עוד עיר. כל אחד לפי יכולתו. המילה הנכונה היא "אנרכיה" , בסופו של דבר מי ישאר ? ערבים, להם יש סבלנות ויש כ"א והכי חשוב, יש להם אג'נדה ! ... דוסים, להם יש גישה פרגמטית ביצועית וגם כ"א וגם אין פחד משלטון החוק הציוני. והכי חשוב, יש להם אג'נדה ! מי יעלם ? השקטים המנומסים, מי שהולך בתלם.למה ? .. כי אין לנו אג'נדה .. ! מה שחשוב לנו זה אישור לגודל הצמיג .. אז איזה תלם ? .. ואללה .. כל יום תלם אחר. מה שמכתיב העריץ.
תאמין או לא, זה כואב לי נורא. אבל אני אולי רואה היום מה שאתה תראה מחר. אני מקווה שמספיק אנשים יראו בזמן מה שקורה ונספיק להציל משהו. כי אם לא ... פשוט לא ישאר מה להציל. ואולי פשוט אין צורך ... לאף אחד לא איכפת. לחצי מהישראלים יש עוד דרכון .. אולי הם בונים על זה לימי מצור ...
כנראה לא הבנת את דבריי, גיא.
אכן הדיון מתנהל כראוי, זה לא העניין.
אני מסכים עם כך שצריך לעשות משהו ויכול ואין עוד דרך, אבל האמנם אין עוד דרך ? לפני האלימות וההפגנות, אפשר לנסות גם מבפנים.
כמה גולשים יש בג'יפולוג ? כמה בשאר האתרים המוטורים ? אפשר בכיף למצוא מכנה משותף (ואולי ברבים) ולהרים מפלגה, לא ? ואז מה ? יש לך כוח שעובד מבפנים.
קח את אותה דוגמא (שרלוונטית לתחום המוטורי, קרי האתר הזה) ותשליך לנקודות החברתיות שהעלית קודם - עוני, רעב, השכלה , בריאות ועוד.
ולמעשה, יש כאלה שכבר עושים את זה, אז למה לא להצטרף אליהם ולחזק אותם ?
זה העניין העיקרי פה, מרוב מחאות ,כל אחד מושך לכיוון שלו בעוד שלכולם למעשה יש רצונות משותפים. כמה מהאנשים פה הם פעילים במפלגה שמתאימה לאג'נדה שלהם ? מעטים אם בכלל. אבל מה, לכתוב ולהקליד עד שיצא עשן, זה קל יותר. זה גם תורם לכלכלה, כי אז מחליפים מקלדות יותר מהר בגלל בלאי מואץ.
וזו עדיין הארץ והמדינה שלי, אפילו שזמנית אני לא גר בה.
או קיי אמיר, אני כניראה באמת לא מבין את כוונתך,
תוכל להדגים בבקשה,
~~~~
קח את אותה דוגמא (שרלוונטית לתחום המוטורי, קרי האתר הזה) ותשליך לנקודות החברתיות שהעלית קודם - עוני, רעב, השכלה , בריאות ועוד.
ולמעשה, יש כאלה שכבר עושים את זה, אז למה לא להצטרף אליהם ולחזק אותם ?
~~~~
תוכל להסביר למה כוונתך ? ...
כי מנקודת המבט הצרה שלי, אני רואה שתי דרכים. ( ואני משוכנע שיש עוד, רק לא רואה אותן )
1. להלחם במערכת בכלים שהיא מספקת לצורכי בקרה ושינוי - קרי, פוליטיקה ...
2. להרים ידיים וללכת לגור בקנדה ...
1. זה לא אפשרי, לא כי אני עצלן אלא כי אין חכם כבעל נסיון, הנסיון האישי שלי והנסיון הקולקטיבי של תושבי ישראל מלמד אותי שפה אי אפשר ליזום שינוי. אני נידהמתי פעם לראות איך חודשים על גבי חודשים גרים אנשים בדשא שממול ... ואף אחד לא בא לשוחח איתם או להקשיב להם .. בסוף בא הגשם והם התקפלו .. וזה קרה יותר מפעם אחת. ההגיון שלי אומר שאם באים מסה של אנשים ולוחצים לשינוי בסוגיה אמיתית משמעותית .. כמו למשל אוכל .. או תרופה מצילת חיים .. אז המערכת בודאי תקשיב להם. אבל מתברר שלא ! .. אז שינוי באישורי גודל צמיגים ? .. פפכככ .. כמו שהבת שלי אומרת.
2. אני עוד לא שם, אולי כי אני תמים ואולי כי אני עוד מקוה שיקרה משהו או כי ככה חונכתי ... אבל אני עוד לא שם. וזה לא בגלל שאין לי ויזה .. :)
גיא, שזאת עדיין המדינה שלי ואני עדיין חי בה ...*
הרעיון אולי הזוי אבל אני מדבר על להצטרף אל או להקים מפלגה, זו הדרך הכי טובה לעשות את זה.
הגימלאים עשו את זה, הצעירים עשו את זה , הדתיים עשו את זה - כולם עשו ועושים את זה ומשנים את המדינה כראות עיניהם.
כמובן שעם ניהול נכון, אחרת אתה קורס (כפי שקרה לכמה מפלגות), אבל זו הדרך.
*
פעם היתה מדינה שקראו לה רודזיה
פעם היתה דרום אפריקה .
ומה יש היום ?
איפה האזרחים או איך ( ובכלל לא חשוב המוצא שלהם \ גוון העור ) חיים היום .
יותר ויותר אומרים שאנחנו דרום אפריקה החדשה .
רק אנחנו מתעקשים שזה לא נכון .
איציק
בקיצור - עזוב. כבר עדיף להמשיך לחיות "מתחת לרדאר" כהגדרתך. אבל העלית נקודה אחת מאוד נכונה - ממש לא צריך חוקים חדשים. צריך לבטל/לשנות חוקים קיימים, וזו הבעיה העיקרית. לחוקק חוק חדש זה דבר מאד קל, יחסית. לשנות/לבטל חוק קיים זו קריעת ים סוף. תשאל מישהו מבפנים/מקורב כדי שיסביר לך איך זה (לא) עובד.
אמיר
היה לי ראש עיר פעם, איש ישר והגון.
הוא ניסה להזיז דברים לפי השיטה .. השיטה זרקה אותו להיות מנהל של ועדה קרואה באגם היתושים.
אני עוד מתגעגע אליו.
הפוליטיקה פה מאפשרת רק שני דברים. my way or the high way
אתה לא יכול להזיז כלום בפוליטיקה לא הגימלאים ולא המסוממים הצליחו לעשות משהו. גם מרץ וגם בלד. לא הצליחו להזיז כלום.
אפילו ראש ממשלה שניבחרה ברוב קולות לפי החוק לא הצליחה להגיע לכסא שלה ... אתה חושב ש10000 נהגי ג'יפים מפגרים יצליחו ? אתה יודע מה אחוז החסימה ? .. אתה יודע שמזיזים אותו לפי הצורך כל בחירות מחדש ? אתה יודע שגם אם תזכה זה לא ישנה כלום כי יחשקו אותך בקומבינות ? זה לא 10000 מול כולם ... זה קומבינה מול קומבינה, זה תן לי ואתן לך זה משהו שאתה יכול לתקן רק אם תשרוף הכל ולא תשאיר דבר.
אני אתפקד למפלגת דרור לשלטון, אני אהיה הראשון ברשימה. ואני אעשה את זה עם כל הלב למרות שאני מאמין שאין לזה שום ערך. אין צורך לדפוק לבד את הראש בקיר בשביל להאמין שזה כואב. מספיק אנשים עשו את זה לפני. אפשר גם ללמוד מנסיונם של אחרים. זאת לא בושה.
השיטה הזאת לא שווה כלום.
שוב, הדברים שאמרתי צריכים ליטוש ואדפטציה (לא בא לי לכתוב עכשיו מאמר של 3 עמודים על מה בדיוק צריך לעשות - אפשר גם ללמוד "מדעי המדינה"/"ממשל" ולהבין על מה אני מדבר), אבל בסופו של יום, אם יש לך מישהו מבפנים, אתה יכול להזיז עניינים. ככה זה עובד.
לוביסטים, ראשי מפלגות, ראשי עמותות ועוד. תשיגו/נשיג לוביסט בעניין שיש לנו בו אינטרס ונוכל לעבור בדלת שסגורה לקהל הרחב בדר"כ או שמצריכה הליך ארוך מאד בשביל לפתוח אותה.
אם רוצים לשנות החלטה בעניין שו"שים ברכב - צריך למצוא את הלוביסט הרלוונטי ולבוא מוכנים לפגישה.
בנוסף - ביטול חוקים קיימים, זו הדרך הכי נכונה לשנות את מה שנאכף היום (גם חוק הספורט המוטורי אגב, היה בר ויתור במידה והיו מבטלים את האיסור על קיום תחרויות וכן הלאה, אבל זה כבר היסטוריה).
בנתיים - לחיות מתחת לרדאר ולהכיר את המעכרים ברמה חברית.
לגבי משטר הפקידים, זה לא חדש, בסופו של יום, המעכרים הכי גדולים הם הפקידים, לא משנה באיזה משרד מדובר.
דווקא למדתי מדעי המדינה ומדעי החברה ... ואפילו "אזרחות" בתיכון ... כלום מזה לא קיים פה במציאות.
הנצחת המצב הקיים והמשך עבודה עם מעאכרים = המשך הרס המדינה
לעבוד מבפנים אני לא יודע - אין לי חברים פוליטיקאים מבפנים.
~~
בנתיים לחיות מתחת לרדאר ...
~~
זה בדיוק האי עשיה שממשיכה את החרא הזה.
אבל הדיון הזה הפך מסע שיכנוע ביני ובינך ..זאת לא המטרה.
אני אעצור פה.
בארה"ב - אם השכן שלך עם הF350 יסע מחר והגלגל 40" שלו ישתחרר מסיבה כלשהי, יפגע בסטונדט להנדסת מחשבים ויהפוך אותו לנכה, הוא ישלם 20 מיליון דולר מכיסו פיצויים לסטודנט שכתוצאה מהנכות לא יהפך להיות ביל גייטס.
אם בישראל משרד התחבורה היה מאשר לו לשים צמיג 40" על הרכב ורושם לו את זה ברשיון, מאותו רגע אין לו אחריות על העניין, יקרה מה שיקרה.
בישראל יש את חוק הפלת"ד ( פיצוי לנפגעי תאונות דרכים, בארה"ב אין )
שהמדינה לוקחת אחריות על נושא, היא דואגת לשים מגבלות, בכל דבר אחריות באה עם סמכות, כדי שתוכל לשאת בתוצאות .
זה ההבדל .
אריה, זה העניין בדיוק - אחריות אישית.
אם אני עושה שינוי, אני צריך לקחת על זה אחריות ולא המדינה. או לכל הפחות, שהמדינה לא תתערב בזה.
אם התפוצץ הגלגל וההוא הפך נכה, זה כי אני לא עשיתי את כל הבדיקות לוודא שהשינוי שערכתי הוא נכון.
בישראל לא נותנים את ההזדמנות לעשות את זה בכלל. קודם כל אסור, אח"כ תשכנע אותנו שמותר וגם זה בתנאים מגבילים.
:confused:אני עדיין לא מבין על מה כל ההתלהמות ??
סך הכל השירשור מנסה למצוא את הדרך הטובה איך הרכבים שלנו יהנו מקצת שיפורים ולגיטמציה מהחוק!!!
מפה ולקחת את זה ולקשור את כל החולי הקיים במדינה ?סליחה אבל זה ממש בדיחה!!!
אני מתחום הנדל"ן בזמן האחרון התחילו זוגות צעירים לעשות הפגנות על האי יכולת שלהם לרכוש דירה בגלל המחירים הגבוהים ,אולי אנחנו צריכים להזכיר להם שיפסיקו כי יש הרבה דברים "רעים" יותר???
בכל מקרה השירשור הזה יצא מכלל פרופוציה אפילו מעלה גיחוך !!! מבלי לפגוע בכל הבעיות שיש במדינה ואני בטוח שהם כואבים לכולם מה הקשר אני מנסה להבין לאשר לנו רכבים עם שיפורים???
עוזי
כשתגדל תבין
ואולי לא
אבי אבות החולי של המדינה נמצא בשרשור הזה .
מהתחום שאתה מבין . מה דעתך על זה ?
אני לא מכיר את מקרה רישפון אבל מכיר מיקרוב מקרה ברחובות.
שכני בעלים של פרדסים , באמצע הפרדס עוברת הרכבת.
אחרי התאונות שהיו לרכבת ישראל חסמו לו את המעבר באמצע השטחים שלו.
העובדים בפרדס הם היחידים שעוברים שם מעל פסי הרכבת.
רכבת ישראל סירבה לבטל את החסימה. הוא ניגש לבג"צ שילם 100,000 ש"ח,
כלום לא עזר , הוא טען שכדי להגיע לחלק המרוחק של הפרדס הוא חייב ליסוע עם
הטרקטור על הכביש איזה 5 ק"מ,וזה הרבה יותר מסוכן,
רכבת ישראל טענה שבניית מחסום יקרה מידי ,
הוא הוכיח שבניית מחסום חשמלי עולה בערך 15,000 יורו, הוא הגיע עד החברה בגרמניה.
לא עזר כלום האיש הפסיד במשפט מול רכבת ישראל,אני מזכיר לכם מדובר על חסימה באמצע האדמות החקלאיות שלו שהן אדמות פרטיות,והוא והעובדים שלו הם האנשים היחידים העוברים שם. מדובר על הפסד בבג"צ שזה מעל 100,000 ש"ח ללא הוצאות נוספות
http://www.jeeptrip.com/start/forum/...d=32&id=802031
איציק
ואחרי זה עוד יש אנשים שמעדיפים להנציח את המצב הקיים ???
אריה בבקשה,
בדרך כלל אתה עושה רושם של אדם אינטלגנטי וממש לא מתאים לך לכתוב שטויות,
אתה כותב על נושאים שאין לך מובן בהם,
1. תסביר לי מה ההבדל בין צמיג 40 או צמיג מקורי 33" תוכיח שאחד יכול להתפוצץ יותר מהשני
2. בא נגיד....שהצמיג של השכן התפוצץ (ולא משנה איזה גודל) ומישהו נפגע,
זה לא שונה מכל תאונת דרכים אחרת ובשביל זה מחייבים אותנו להחזיק ביטוח, נכון?
אני לא בטוח מאיפה קיבלת את הרעיון שהשכן ישלם 20M$....זה לא עובד ככה.
הנפגע יקבל עד סכום הביטוח, במקרה שהוא רוצה יותר הוא יכול לתבוע את יצרן הצמיג לדוגמה.
אגב, הנה הוכחה חד משמעית שגודל צמיג לא גורם לתאונות......מוכן?
אף חברת ביטוח לא דורשת תוספת פרמיה בגלל גודל צמיג (או כל שינוי אחר), ואף חברת ביטוח לא תסרב לבטח בגלל גודל צמיג, בדיוק הפוך ממה שאתה מכיר, נכון? פעם חשבת למה?
התסמונת שטוקהולם הזאת....זה דבר מרתק. מדהים לראות איך ערמת בולשביקים שיכנעו עם שלם לעבוד על עצמם.