-
תגובה להודעה: גרנד צ'רוקי + Clayton 4.5" LongArm
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
תשמע יוסי, הרכב שלך פשוט לתפארת. מהלך לא פחות ממדהים!!!
אבל יש לי שאלה...
כל ההשקעה הזאת באוטו...
למה אתה פשוט לא מתקין נעילה? אני יודע שיש רציונל מאחורי זה, אני פשוט אשמח לשמוע אותו.
1. אין תחליף לנעילה, במקום שרק היא יכולה לתת פתרון. טיפוס סלעים למשל. ואני סבור שיום אחד תצטרף לארסנל.
1א. בשלב שדרוג הסרן האחורי, לפורד 8.8 "נדפקתי" והגיע אחד, מוגבל החלקה, Limited slip שזה לא בדיוק נעילה אבל מתפקד מצויין.
2. ברוב המסלולים שבהם אני נוסע,ואני מדבר על כמעט 3 שנים עם הגרנד הנוכחי, שברובן נסעתי כמעט כל שבת , אפילו אם יצא יום שלישי, לטיולים בכל חלקי הארץ, למעט טיפוסי סלעים כאלה ואחרים, לא הזדקקתי מעולם לנעילה וזאת בזכות המהלך האדיר. שפשוט משאיר את הגלגלים צמודים לרצפה ומייתר [ מלשון "מיותר" ] את הצורך בנעילה.
וזאת הסיבה העיקרית שטרם התקנתי.
דבר אחרון,
שום דבר לא "פשוט", לכל שדרוג קדם תכנון מעמיק ולימוד, להתקין נעילה זו שאלה של החלטה וביצוע, ותו לא. לבחור את הקיט המתאים לי ביותר, לאופי הנסיעה שלי, וכך כל מה שהותקן פה , זה כבר סיפור אחר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
1.
דבר אחרון,
שום דבר לא "פשוט", לכל שדרוג קדם תכנון מעמיק ולימוד, להתקין נעילה זו שאלה של החלטה וביצוע, ותו לא. לבחור את הקיט המתאים לי ביותר, לאופי הנסיעה שלי, וכך כל מה שהותקן פה , זה כבר סיפור אחר.
לא התכוונתי פשוט בקטע של לא מסובך, התכוונתי פשוט - כי אין דרך אחרת להגדיר את זה, ממדהים.
הבנתי את המניעים לדיפרנציאל המוגבל ולא נעול..מה אני אגיד לך, נראה כאילו האוטו הזה לא עוצר בשום מקום, וראיתי אותו כמה פעמים גם בחיים האמיתיים ולא על דפי ג'יפולוג.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גניסלב רונן
הי יוסי ,
מתאים לך ג'נט שחור. תודה
איך מרגיש המקסיס ? עד כה נסיעה קצרה, אבל מרגיש טוב מאד, יש שריקה שלא הייתה עד כה עם הפדרל או ה BF, אבל לא סוף העולם...
האם 4" BACK SPACE פתר את ה"עניין" ושל מי הג'נטים ? ג'אנטים של CRAGAR, נראים טוב מאד, במיוחד בשחור! משלים את ה"איפור" של האוטו.
כמו שחששתי, BS4 לא הספיק והיה צריך לקחת "2 BS, אבל אז, הקדמי היה בולט מעל הרצוי, לכן בדיעבד, יצא לטובה. והחלטתי להשאר עם כל ששת החישוקים...
למזלי, הזמנתי גם ספייסר לגלגל האחורי של "1.5, וזה פתר את בעיית השפשוף לחלוטין!
הארכת את הרצועות הגובלות ? לא היה צורך להאריך רק לשנות מיקום, והן עדיין ארוכות מספיק כדי לבלום את המתלה 1-2 ס"מ לפני הבולם.
עברת עם הפוקסים את הסימון הקודם ? התמונות נלקחו, כאשר היה רק מבוגר אחד באתר [ולא בטוח כמה הוא אחראי גם ככה], ולכן, התמונות שאתה רואה הן עדיין רחוקות בהרבה ממקס' היכולת להתקדם.
אני מאמין שבקרוב מאד נבחן את העניין בצורה זהירה ואחראית, [ ז"א לעלות ככל שאפשר עד למצב של נידנוד קל ... ] ואצרף את התמונות.
אהה... לגבי הסימון, בתמונה שצורפה, אנחנו עליו... הצימאון בקיץ, נוראי ...
תושבות מנוע פוליארטן- נושא מעניין מאוווווד שחרשתי עליו לא מעט והתשובות שקיבלתי תמיד מתחלקות שווה בשווה בעד ונגד .
שתף אותנו - מנסיון כמובן ,
יש וויברציות ?
שוב, עד כה נסעתי מעט מאד עם הרכב, וקשה עדיין להצביע על הגורם, אבל, הרכב מתנהג שונה לחלוטין, וצריך זמן ללמוד אותו מחדש. יש וויברציות בסל"ד נמוך, בזמן תאוצה ממצב עמידה, אבל לא בלתי נסבל, מצד אחד, מצד שני הרכב מתנהג כמו מרצדס ספורט, כנראה בעיקר בגלל הפוקס מאחורה, והפחתת המשקל מהגלגלים [ עקב מעבר לחישוקי מתכת קלים מאד 18LB בלבד] , צמוד מאד לכביש הרבה יותר מאשר עם ה MX, ונותן תחושה מצויינת בנהיגה על כביש. הרכב הפך להיות קצת יותר קשיח, תחושת הגילגול הסיבובים כמעט ולא מורגשת ומפתה לקחת סיבובים במהירות גבוהה יותר מקודם, אבל, התחושה המיידית, שמרגישים, היא השקט הכולל של הנסיעה במהירויות הגבוהות [100-110 קמ"ש] פשוט מדהים. ממש כמו לנסוע ברכב SEDAN מהשורה הראשונה.
צלם אותן מאוד מעניין לראות את התצורה שלהן,
כמובן עלויות ...
אני אעלה בהודעה הבאה צילום שלהן, לצערי אין לאותה חברה תושבות ל WJ [ העניין כבר נבדק עבור נמרוד ..] אבל ייתכן ויש יצרנים אחרים בשוק שכן, לחילופין, אם תמצא סט תושבות משומש, אפשר בקלות לייצר משהו פה בארץ.
מחיר- הנושא כאוב, עלות סט תושבות פוליאוריטן עם אחריות יצרן לכל החיים עולה פה בארץ , אחרי הובלה ומיסים כ 920 ש"ח , ממש כמו עלות של תושבות גומי רגילות ...
.
תמונות של התושבות - בקרוב
והכי חשוב, תודה מיוחדת ליניב, מהייטק מוטורס, שהשקיע, משקיע, וישקיע ממיטב מירצו, זמנו ונסיונו. אין ספק שבלי ההתנהלות המסודרת, מדוייקת ואחראית שלו לא היינו מגיעים לביצועים שכאלה.
-
-
לפני הכל מגיע כבוד גדול ליניב על העבודה, באמת מרשים!
אבל...אני לא מצליח להבין את ההגיון ואשמח להסבר, נראה שהרכב נבנה עבור שעשועי עבירות,כן?
אם כן למה לא לשים 2 נעילות מלאות לפני הכל? ההשקעה הגדולה במערכת המתלים באמת מרשימה ואני חושב שמערכת טובה נותנת המון(אני אפילו מתפרנס מזה...), אבל בכל מה שנוגע לעבירות שום מהלך, גם לא של 4 מ' יתן יותר או אפילו יתקרב ליעילות של 2 נעילות וצמיגים גדולים(שזה עוד עניין שאני לא מצליח להבין, כל כך הרבה השקעה ושינויי מבנה ,אבל כולכם נשארים עם צמיגי קורקינט...)
זו לא שאלה מתגרה, באמת אשמח לתשובה רצינית שתסביר לי את ההגיון מאחורי העניין
-
ארז, אני מסכים לכל מילה שלך, במיוחד לתשבחות על יניב...
אבל, אתה "מפספס את הנקודה", הרכב לא נבנה ל"שעשועי עבירות", כדי לקבל גרנד לעבירות מספיק להגביה 3.5-4.5 ולנעול קדימה ואחורה, ויש לך מכונת מלחמה של ממש.
הוא נבנה ע"מ לאפשר תנועה נוחה בשטח [ בטיולים בעיקר, ולא טיפוסי סלעים ] ובכביש.
כמו שכבר כתבתי למעלה, אין מניעה לנעול, ואני מאמין שזה יגיע יום אחד. ובקרוב.. . ...
לגבי מידת צמיגים, כיוון שהרכב משמש אותי כרכב ליום יום, אני נצמד ומשתדל להשאר במסגרת מה שרשום ברשיון, וזה, מה לעשות רק 31X10.5 ... לעת עתה לפחות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
ארז, אני מסכים לכל מילה שלך, במיוחד לתשבחות על יניב...
אבל, אתה "מפספס את הנקודה", הרכב לא נבנה ל"שעשועי עבירות", כדי לקבל גרנד לעבירות מספיק להגביה 3.5-4.5 ולנעול קדימה ואחורה, ויש לך מכונת מלחמה של ממש.
הוא נבנה ע"מ לאפשר תנועה נוחה בשטח [ בטיולים בעיקר, ולא טיפוסי סלעים ] ובכביש.
כמו שכבר כתבתי למעלה, אין מניעה לנעול, ואני מאמין שזה יגיע יום אחד. ובקרוב.. . ...
לגבי מידת צמיגים, כיוון שהרכב משמש אותי כרכב ליום יום, אני נצמד ומשתדל להשאר במסגרת מה שרשום ברשיון, וזה, מה לעשות רק 31X10.5 ... לעת עתה לפחות.
יוסי ,
אני מסכים לכל מילה שלך , במיוחד לגבי הנעילה ....
לגבי היכולות {גם אם הן תאורטיות } עבור טיולים מזמן עברת את התצורה שמאפשרת את "התנועה הנוחה בשטח",
אבל הצחקת אותי עם ההצמדות ל 31 שרשום ברשיון ,
במקרה של ח"וח בדיקת פתע ..הצמיגים הם הבעיה האחרונה שלך{של כל החברים עם LA} ...
בלי קשר, אני מאוד ,מאוד ,
אוהב את המכונה שייצרת :shock:
ארה"ב בישראל -ישר לMOAB ובכבוד!
-
התשובה שלי לגבי הצמיגים דומה לתשובתו של רונן....הרכבים שלכם כלכך משופרים ומוגבהים שגם פקח חניה בשדרות יבין שמדובר במשהו שבינו לבין הרכב המקורי אין הרבה קשר....אם יעצרו מישהו ממכם ,גודל הצמיגים שלו באמת יהיה הבעיה האחרונה שלו...(זה נכתב כמובן לא כביקורת, אלא כתמיכה במעבר ל33" ומעלה...)
-
ארז,
בהמשך לשיחתנו המקרית, ולכתוב פה, מספר תובנות:
1. אין ספק שצמיג גדול יותר- הוא הפתרון הטוב ביותר להגבההת הסרנים מהריצפה [ בכוונה לא כתבתי היחיד, כי כבר ראיתי פתרון מדהים מבית היוצר של מופר Imortal ] ...
2. אין ספק שמעבר לצמיג גדול דורש הכנות והתאמות בתחומים רבים, ואת רובם כבר בצעתי, כטיפול מונע, במערכות כאלה ואחרות.
3. מכיוון שאני בונה את הרכב לאט, לאט, עם תוכנית סדורה, מראש, לדעתי גם זה יגיע.
רק כדי לסבר את האוזן, מעבר לצמיג גדול יותר, לטעמי, על גרנד, מחייב, מעבר ליחסי העברה [ לפחות 4.10] מה שסולל את הדרך לנעילות ... עכשו לך תשקיע על סרן דקיק כמו D30 מקדימה ותגלה שהוא נשבר או מתעקם ...
אין לי כוונה לשדרג מידת צמיגים, יחסי העברה, נעילות, על סרן DANA30 מקדימה. הכוונה לעבוד בסדר הפוך - מעבר לסרן חזק יותר [ דנה 44 או פורד 9] ואז להמשיך ...
וכיוון ש "התהליך הוא המטרה", זה יגיע , בקצב שלו ...
אני מעריך שעם שאר הבעיות נתמודד לכשיגיעו.
-
תוספת לגיר
לאחרונה החלפתי ל"עוקת שמן גיר מוגדלת" עם תחתית בנויה מצינורות פתוחים בכיוון הנסיעה שמספקת מספר יתרונות:
1. פח עבה יותר מהמקור - חזק יותר
2. קירור השמן מתבצע כבר בעוקה - בגלל המבנה המיוחד של התחתית
3. העוקה גדולה משמעותית מהמקורית - מה שאומר כ- 160% יותר שמן בגיר, מחזור יותר גדול ובכך השמן מספיק להתקרר יותר עד שהוא חוזר למערכת.
4. בעוקה יש בורג ריקון [ ימות המשיח] ובורג נוסף לחיישן חום גיר.. כבר לא צריך לאלתר.
ואכן לאחר ההחלפה, יש שיפור גם בטמפ העבודה של המנוע, מעבר לנסיעה נעימה והחלפת הילוכים חלקה יותר.
מומלץ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
תוספת לגיר
לאחרונה החלפתי ל"עוקת שמן גיר מוגדלת" עם תחתית בנויה מצינורות פתוחים בכיוון הנסיעה שמספקת מספר יתרונות
מומלץ...
יוסי,
כמה עולה עוקה כזו ?מהיכן ?
האם תהליך ההרכבה פשוט ?
כמה מנמיכה את הגיר ?
אחרי הזמן מאז ההתקנה - עדין מבסוט ?
תודה !
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Cherokee Country
יוסי,
כמה עולה עוקה כזו ?מהיכן ?
האם תהליך ההרכבה פשוט ?
כמה מנמיכה את הגיר ?
אחרי הזמן מאז ההתקנה - עדין מבסוט ?
תודה !
ההרכבה, בדיוק כמו פירוק והרכבה של עוקה רגילה, אין הבדל כל שהוא.
מנמיך את הגיר ב 4-5 ס"מ, אצלי הוא עדיין נמצא מעל קו האגזוז שעובר מתחתיו, ז"א שהוא לא החלק הכי נמוך באוטו.
קח בחשבון שיש להוסיף אח"כ במילוי עוד כ גלון וחצי של שמן לגיר ...
השינוי בולט מהרגע הראשון, טמפ העבודה [ לאחר מאמץ] שהייתה מרקיעה שלחקים , הרבה יותר רגועה, החלפת הילוכים חלקה יותר בקיצור
גם אחרי כ חודשיים - שלושה, שווה כל שקל .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
גם אחרי כ חודשיים - שלושה, שווה כל שקל .
אוקיי, אז בעניין אותו שקל - כמה עולה ? איפה משיגים ?
-
אני הבאתי מחו"ל. צור קשר בה"פ
-
1 קבצים מצורפים
לאחרונה התחדשתי בפנס חדש משנה את החזית לחלוטין.
מעבר לשינוי הנראה לעין ב "look" החדש והמודרני שזה נותן לאוטו, יש שיפור משמעותי ביותר בפיזור האור! שעכשו הוא הרבה יותר ממוקד וברור, ויחד עם זאת זווית התאורה התרחבה לשוליים וממש ניתן לראות בצורה טובה את שוליי הכביש.
שלא לדבר על כך שהפנס הוא למעשה יחידה אחת המורכבת מ 4 מנורות : אור גבוה, אור נמוך, פנס איתות, ואור חניה.
ראו בתמונה, אנסה להעלות תמונות נוספות - בלילה
-
-
-
1 קבצים מצורפים
תמונה מהטיול האחרון ...
להנאתכם ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
תמונה מהטיול האחרון ...
להנאתכם ...
איך אתה לא מתבייש??!!!??? רואים לך את הבייצים!
איך הגעת למצב הזה? יש תמונה מיותר רחוק?
איל
-
יוסי..
מה שמטריד אותי בתמונה שלך שהגלגל נהג קדמי לא ירד למטה כמו שהוא אמור לרדת במצב כזה.
מה מפריע לגלגל לרדת? ממש מוזר אני חייב לציין.
תבדוק מה בלם אותך .. נראה לי חשוד כל העניין הזה.
מה גם שהסט אפ שלך לא אמור להגיע למצב שהגלגלים עוזבים את הקרקע כל כך מהר.
חוץ מזה, תמונה יפה :)
-
תגובה: תגובה להודעה: גרנד צ'רוקי + Clayton 4.5" LongArm
בלי לשים לב, עברה חצי שנה מאז העדכון האחרון, אז להלן השינויים שבוצעו במהלך ששת החודשים האחרונים:
1. יחסי העברה - הוחלפו כולל שיפוץ מלא של שני הסרנים, ועכשו עומד על 4.10
2. דרייבשאפט קדמי ואחרוי נשלחו לשיפוץ מלא, עקב חופשים.
3. "הביצה" האחורית [ מוגבלת החלקה במקור ] שהדיסקיות שלה התבלו, וחרקו ללא הרף פינתה את מקומה לטובת נעילה אחורית חדשה של ARB.
4. מוט ה"שפור" על שני תפוחיו בקצות הוחלף באחד מאסיבי יותר, עם 2 תפוחים הרבה יותר עמידים, וגדולים [ במקור של וואגוניר למי שמכיר ] מקווה שישרדו קצת יותר מ 5-6 חודשים בניגוד לקודמים ...
עכשו הנסיעה שקטה מאד, כמעט ללא רעידות לחלוטין. התאוצה השתפרה פלאים, גם ממצב של עמידה וגם מ 40 קמ"ש ל80 .
הפרוייקט הבא: 2 מיכלי מים מאלומיניום מחוברים בינהם, עם משאבה, לצורך מקלחת. המיקום שנבחר לבסוף, הוא מתחת לאוטו... מסתבר שיש שם לא מעט מקום מבוזבז ...
-
יוסי,
למה אלומיניום ולא נירוסטה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eysham
יוסי,
למה אלומיניום ולא נירוסטה?
1. חומר גלם נגיש לי יותר מנירוסטה.
2. לא מיועד לשתיה אלא רק למקלחות ושטיפה
3. לא מכיר בעלי מקצוע שעובדים עם נירוסטה. טוב מכיר אחד, אבל, לא סומך עליו ... חחח
נא פרט יתרונות וחסרונות.. אני עדיין בשלב התכנון, הכל הולך הנייר סובל הכל בשלב הזה ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
1. חומר גלם נגיש לי יותר מנירוסטה.
2. לא מיועד לשתיה אלא רק למקלחות ושטיפה
3. לא מכיר בעלי מקצוע שעובדים עם נירוסטה. טוב מכיר אחד, אבל, לא סומך עליו ... חחח
נא פרט יתרונות וחסרונות.. אני עדיין בשלב התכנון, הכל הולך הנייר סובל הכל בשלב הזה ...
. כיוון שהמיכל אמור להיות מתחת לגוף הרכב, את החלק התחתון חשבתי לייצר מאלומיניום בעובי של 6 מ"מ , שישרוד איזה אבן או סלע מקרי שיגיע עד לשם ... לא יודע אם נירוסטה חזקה מספיק ..
-
יוסי,
קודם כל אני כבר לא בענייני נירוסטה באופן ישיר... התקדמתי לחומרים יותר מרוכבים...
לגבי העדיפות, מעבר לעניין מי-שתיה, נירוסטה פחות פריכה מאלומיניום ותסבול יותר לפני שהיר תיקרע. (בהנחה שמדובר על אותו העובי כמובן)
מה שאומר שאפשר לחיות עם נירוסטה יותר דקה ממה שיהיה באלומיניום.
האמת היא שכבר חשבתי בעבר לעשות משהו דומה, למה מרובע??
יש מקום לאורך קורות ה-"אין שילדה" של הג'יפ להכניס בכל צד צינור 4" באורך של קצת יותר ממטר.
נכון שזה יגדיל קצת את הנפח (משהו כמו 20%) , אבל זה יצא לך הרבה יותר זול ופשוט.
איל
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eysham
יוסי,
קודם כל אני כבר לא בענייני נירוסטה באופן ישיר... התקדמתי לחומרים יותר מרוכבים...
לגבי העדיפות, מעבר לעניין מי-שתיה, נירוסטה פחות פריכה מאלומיניום ותסבול יותר לפני שהיר תיקרע. (בהנחה שמדובר על אותו העובי כמובן)
מה שאומר שאפשר לחיות עם נירוסטה יותר דקה ממה שיהיה באלומיניום.
האמת היא שכבר חשבתי בעבר לעשות משהו דומה, למה מרובע??
יש מקום לאורך קורות ה-"אין שילדה" של הג'יפ להכניס בכל צד צינור 4" באורך של קצת יותר ממטר.
נכון שזה יגדיל קצת את הנפח (משהו כמו 20%) , אבל זה יצא לך הרבה יותר זול ופשוט.
איל
אם אני מחשב נכון הרי שכל צד ייתן משהו כמו 9 ליטר. לפי P*R^2*h
3.14*5.08^2*110 = 8910 סמ"ק
מיכל צהוב אחד קטן [ 18 ל' ] או גדול [30ל' ] שישב לפי צורך על הגלגל האחורי נותן קצת יותר ..
לא כתבתי מרובע בשום מקום, דווקא חשבתי לייצר מיכל מלבני, לאותו מיקום, בין ה"קורות" לסף, שינצל טוב יותר את הנפח [ ידוע הוא שמיכל גלילי מפסיד על נפח מלבני .. ]
-
יוסי,
אני אגלה לך סוד... אל תספר לאף אחד... :rolleyes:
מלבן הוא גם מרובע...
כמה חשבת להצליח לדחוס שם במלבני?
איל
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eysham
יוסי,
אני אגלה לך סוד... אל תספר לאף אחד... :rolleyes:
מלבן הוא גם מרובע...
כמה חשבת להצליח לדחוס שם במלבני?
איל
דבר חלששש ...
לא מדדתי עדיין את המקום שיש לדחוף בו את המיכלים... אבל הצורך הוא לנפח של כ 30-40 ליטר. לפחות.
-
ומה לגבי משאבה? חימום?
יש תכניות?
-
חימום לא מעניין אותי.
משאבת קו על הצינור [ כזאת שעובדת על תת לחץ ] מספיקה. יש כאלה ב 12V שעובדות מצויין .