מוטי, שאלה שאלתית ברשותך. דפנות כלוב ההתהפכות החיצוניות, האלכסוניות, נראה שהן לא מחוברות לכלוב מלבד בקצותיהן (כמו ידיות של ארון, במבט על). זה הולך להשאר ככה?
Printable View
מוטי, שאלה שאלתית ברשותך. דפנות כלוב ההתהפכות החיצוניות, האלכסוניות, נראה שהן לא מחוברות לכלוב מלבד בקצותיהן (כמו ידיות של ארון, במבט על). זה הולך להשאר ככה?
תוכל לסמן על תמונה לאיזה דפנות אתה מתכוון?
מוטי
חתכת את הכיסא כדי להכניס אותו? או שהתכוונת למשהו אחר?
זה נשמע ממש לא בטיחותי אם שינית משהו בכיסא עצמו.
לא חתכתי את הכסא, שייפתי את השפה החיצונית שלו כדי להצר אותו מעט, זה החלק ש"מחוץ" למושב שרחוק מהגוף של של הנוסע.
זה משהו שדי מקובל לעשות ברכבי מירוץ צרים כמו שלי.
הכל יהיה מותקן לפי כל תקנות הבטיחות (ואפילו מעבר להן) ובתוספת מוט חיזוק בגב בהתאם לתקנות :cool:.
מוטי
סבבה. לא שאני כזה מבין בכיסאות, פשוט זה נראה לי משונה שככה משנים כיסאות בטיחות.
נראה מעולה - אפשר ללמוד הרבה מהתמונות.
למישהו יש מושג איפה קונים פה בארץ מגנטים כאלה ומה אמורים להיות המחירים?
רון.
בארץ אין.
יש בהרבה חנויות בחו"ל, למשל כאן.
http://www.toolprice.com/category/we...eldingmagnets/
מדהים
תענוג לעבור על התמונות ושירשור.
התלבטתי , אבל אחרי המיקום והמיאטה אני כבר בטוח שזה אתה...
הפרוייקט נמשך בזרוע נטויה!
מצורפות תמונות של הסעפת המרותכת, מלוטשת ומוקפצת (מלשון קפיצים כמו אלו שמחזיקים את הראנרים לקולקטור) ;).
כמו כן המתלה האחורי נכנס לייצור לפני כמה ימים והמבנה מתקרב לסיום.
מצחיק לראות איך דיפרנציאל יחסית קטן כמו ה-7.5 של פורד נראה עצום :)
מוטי
זה לא היה אמור להיות הדיפרנציאל של המיאטה?
החלק האחורי של האוטו כמעט גמור ולמעשה השלדה ממש לפני סיום וזה חלק ענק מהפרוייקט :D!
שקלתי את השלדה אתמול למרות שעדיין חסרים כמה צינורות, וכרגע היא שוקלת 113~ ק"ג, מתוכם הכלוב לבד שוקל בערך 52 ק"ג או אפילו טיפה יותר.
התקווה שלי אגב היא לאוטו גמור מתחת ל-545 ק"ג (1200 פאונד).
מוטי
545 ק''ג ו 100 ומשהו כוח (לא ידוע לי ההספק במדויק )
משהו פה נשמע מפחיד ביותר :shock::)
שיהיה בהצלחה , מדהים .
המספרים של ימאהה מדברים על 172 כ"ס, 175 עם Ram-air.
דווקא הכוח בכלל לא נשמע לי מפחיד, גם לא עם המשקל המצחיק, וזה בגלל האחיזה שהולכת להיות לאוטו הזה.
המיאטה שלי הייתה יותר חזקה בהרבה (גם ביחס הספק-משקל, אבל ממש טיפונת) ועם פחות אחיזה... היה שמייח! ;)
מוטי
מצורפות כמה תמונות עדכניות של השלדה.
מה שנחמד זה שהיא כ"כ קלה שאני עוד מסוגל להפוך אותה לבד על השולחן כדי לרתך בלי להאבק בכוח המשיכה :).
מוטי
התחלתי לעבוד על זרועות המתלה האחורי, הזוג התחתון מתקרב לסיום.
ההברגות של ה-TOE LINK הפוכות אחת לשניה כדי לאפשר כיוונון ללא פירוק.
מוטי
יש מישהו בבית?
אני מתחיל להרגיש קצת כאילו אני מעדכן לעצמי, אנא השמיעו קול.
הגיע ה-Fuel cell ואני עובד על התקנה שלו.
הייתי צריך לבנות מחדש את החלק העליון של הקיר האחורי כדי לאפשר למיכל להיות בתוך הכלוב לטובת המיגון.
בינתיים גם בניתי את אחת הזרועות העליונות של המתלה האחורי, כך שנשארה רק עוד זרוע אחת ובזאת סיימתי את זרועות המתלה האחורי :cool:.
מוטי
פשוט מדהים, תמשיך לכתוב ולצלם אנו עוקבים ונהנים מאוד
גם אם לפעמים בשקט;)
יואב
אתה יכול להרחיב על בחירת המסבים השונים לזרועות? המסבים השחורים הדקים, מה שנראה כמו יוניבול בזרוע העליונה, הקלביס של שמחזיק את מוט כיוון הtoe-in למשולש התחתון.
הצורה של הזרוע העליונה מעניינת גם - למה צריך את הכיפופים יוצאי הדופן?
האם כל אלו הם התכנון "על פי הספר" או שינויים שלך?
ואם בשינויים עסקנו....אני מנסה להבין את התוכנה שאיתה תכננתה את המטלה הקדמי ולא כל כך מצליח להסתדר איתה אני רק מצליח לפתוח את הקובץ דוגמא...אתה יכול לתת אולי הסבר קצר בעברית שיתן לי כיוון איך לעבוד איתה.
תודה
גיא
תודה חברים!
נמרוד, ענית על כוונת המשורר, הודעה עם שאלות לדיון ;).
לעניין המיסבים -
האמת לאמיתה היא שהצחקת אותי לאללה כשכתבת "המיסבים השחורים הדקים" (שאני בטוח שכתבת בתום לב), כי הם הכי גדולים שתראה ברכב מהסוג הזה.
הבחירה במיסב הלכה לפי ההגיון שההברגה היא החלק החלש ולכן הבחירה הייתה במיסב שקוטרו הפנימי "1/2 וקוטר ההברגה "5/8.
למיסבים האלו יש Ultimate radial load rating של 24K lbs, שלפי הכלל מחולק לעשר בצורה שאני משתמש בו ועדיין כל מיסב אמור להחזיק כפול ממשקל הרכב בסופו של דבר.
רוב המכוניות שנבנות עם מיסבי קצה משתמשות ב-1/2X1/2.
בגלל אופן ההתקנה גם בחרתי במיסבי High misalignment עם זוית מהלך של 65 מעלות, מספיק לגמרי לרכב עם מהלך מתלה קצר כמו שלי.
המיסבים החיצוניים בזרוע התחתונה הם 5/8X5/8 כי -
א. ההברגות בחלק הפנימי הן 5/8 ואני לא רוצה שום דבר יותר חלש בחלק החיצוני.
ב. אין גם צורך להוסיף משקל סתם עם מיסב יותר גדול בחלק החיצוני, מה גם שהוא בשימוש רדיאלי (אני מקווה שהמינוח נכון, אני מניח שאתה מבין את כוונתי) והרייטינג של המיסב הוא 21K פאונד שמספיק בהחלט.
ג. יותר קל להשיג מיסב עם הברגה של 5/8 וקוטר פנימי של 5/8 ממיסב עם הברגה של 5/8 וקוטר פנימי של 14 מילימטר, שזה בתכלס היה המיסב המושלם למקרה זה.
הבורג שיוצר את הציר התחתון ב-Upright של המיאטה הוא בקוטר 14 מ"מ, יש מספיק בשר כדי לקדוח חור של 5/8 במקום ולסגור את הסיפור ככה.
בחלק העליון של ה-Upright אין יוניבול, מה שיש שם את התותב היחיד שעושי מגומי באוטו, כי זו השיטה שמאזדה תיכננו חופש בכיוונון של ה-Toe שהתבצע בזרוע התחתונה.
זה לא פתרון שאני מרוצה ממנו במיוחד, אבל זה עובד וזה כבר אצלי וככה אני משאיר את זה כרגע.
הקלביס נבחר גם כן בגלל קוטר הברגה הזהה לשאר ההברגות בזרוע, 5/8.
לגבי הצורה של הזרוע, כמו כל דבר אחר, העיצוב שלה הוא שילוב של אילוצים והעדפות.
התכנון של המתלה האחורי הוא בחיבור ישיר של הקוילאוברים לזרוע התחתונה ולשלדה.
בגלל זה יש בזרוע התחתונה את הפלטה המשולשת, כדי לרתך אליה את התושבת התחתונה של הבולם.
את הנקודה העליונה של הבולם רציתי לחבר במקום חזק שלא יתעוות והמקום הכי מתאים הוא הרגל של הקשת של הכלוב.
מתחברים אליה ממש באותו איזור עוד כמה וכמה צינורות וזה בלי ספק אחד האיזורים הכי חזקים באוטו.
א-ב-ל, ברגע שאתה מרכיב את ה-Uprights במקומם אתה מגלה שאין שום סיכוי להכניס בולם בין הציריה לקיר האחורי כי יש להם אופסט קדימה והקליפרים מפריעים גם כן (במיאטה הבולם מאחרי הציריה).
מה שעשיתי זה להפוך צדדים - הימני משמאל ולהיפך.
השיקולים היו חוזק ומשקל (כרגיל), אין מבנה מאחרי הגלגל ואם הייתי צריך לחבר שם בולם הייתי צרך לבנות משהו כדי לעגן אליו את הבולם, וכמובן לעשות את המבנה חזק, מה שכמובן יתבטא במשקל.
כמובן שלא עלה על דעתי אפילו לחבר את הבולם בזווית לשלדה (כמו שהרבה טועים ועושים) כדי לא ליצור Falling rate לאורך המהלך.
ההפיכה בצדדים הזיזה את הנקודות העליונות והקליפרים אחורה ופינתה מקום לקוילאוברים שככה גם יוכלו להתחבר לקשת.
ומאותו הרגע, הדבר היחיד נותר לבצע זה לבנות את הזרוע בתצורה שתאפשר מקסימום מקום לקוילאובר ולכן הרדיוס ההפוך בקדמת הזרוע.
שים לב לתמונה עם המיכל של הספריי, שמה יושב הבולם (יש יותר מקום ממה שזה נראה בתמונה).
עוד יתרון - הבולם אנכי כמעט לגמרי, פעולה אופטימלית לאורך המהלך.
ועכשיו בטח תשאל למה הכיפוף ברגל האחורית של הזרוע העליונה והסיבה היא הכיוונון של הקאמבר.
את הכיוונון הזה אני הולך לבצע בעזרת המיסבים של הזרוע העליונה ואני מעדיף אותם מקבילים כדי לא ליצור שינוי במפתח של הרגליים, למרות שה-Preload על המיסב במידה ותיצור שינויים כאלו יחסית זניח לשאר השימוש.
עניין של העדפה.
גיא -
אני אכתוב הסבר על איך התוכנה עובדת כדי שאתה ואחרים תוכלו להשתמש בה.
הפשטות שלה מבריקה.
בינתיים סיימתי את הבניה של כל התושבות של ה-Fuel cell היום.
אני מבסוט מאיך שיצא למרות שיש לי את ההרגשה שיכולתי לחסוך כמה גרמים נוספים, אבל יותר היה חשוב לי שלא יהיה שום דבר חד שפונה לכיוון המיכל.
תמונות מצורפות.
מוטי
תודה מוטי ושוב פעם עבודה מדהימה על הרכב!
גיא
נמרוד, יש שאלות, הערות, הארות, משהו?
מוטי